Turkin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 18

Kuumuus

Vieras    04.08.2011    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Vietimme viikon loman Turkin Alanyassa heinäkuulla 2011. Matka oli Nazarin järjestämä. Olimme ensimmäistä kertaa ko. matkatoimiston matkalla ja kaikki sujui erittäin mallikkaasti, voimme suositella. Yövvyimme hotelli Kandelorissa, joka sijaitsi lähellä Kleopatra-rantaa. Hotelli oli ok ja ruoka hyvää (all inclusive). Hotelli koostui kahdesta eri rakennuksesta, molemmat remontoitu vuonna 2010. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä. Ainut miinus oli pieni uima-allasalue sekä heinäkuulle ajoittunut ääretön kuumuus. Mitään ei jaksanut tehdä, ei edes ottaa aurinkoa, yötkin olivat kuumia, n. 30 astetta lämmintä ja kosteaa. Alanayassa ei tuule niinkuin esimerkiksi Rhodoksella. Suosittelemme matkaa muuna ajankohtana, esim. aikaisemmin keväällä tai syys-lokakuulla. Bazaarialueen myyjät järkyttäviä tyrkyttäjiä edelleen. Jos sattui naismyyjä, he olivat paljon ystävällisempiä kuin miehet ja antoivat rauhassa katsella. Käytimme ainoastaan Turkin liiroja, jotka tulivat edullisemmaksi kuin euroilla maksaminen. Kortteja emme uskaltaneet käyttää. Veneretkille kannattaa mennä, olimme auringonlaskuristeilyllä ja se oli tosi hieno. Alanya on hyvä paikka auringonottajille, bilettäjille sekä shoppailijolle.

Hotelli, joka on jämähtänyt parin vuosikymmenen taakse.

Vieras    31.07.2011    Kusadasin hotellit    Kusadasi
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Surtel

Hotelli on parhaat päivänsä nähnyt aikoja sitten. Osa ekan kerroksen huoneista sijaitsee takapihan puolelle, josta näkyväisyys on suoraan henkilökunnan tupakkaparvekkeelle ja parkkipaikalle. Huoneista puuttuu minibaari, jääkaappi. Ilmastointi on ilmainen ja pelasi hyvin. Uima-allasalue sijaitsee hotellin katolla ja siellä on todella rajoitetusti aurinkotuoleja. Yleinen siisteystaso keskinkertainen, käytävän matot likaisen näköisiä. Pyyhkeet kuluneita. Pikkushamppoot ja veskipaperit kuuluivat hintaa. Ostimme All inclusiven ja se oli kyllä pettymys. Aamiaisen samankaltaisuus vielä menetteli, mutta kaikki muutkin ateriat toistuivat samankaltaisina päivästä toiseen. Hedelmiä ei tarjottu lainkaan. Yläbaarissa juomat tarjottiin muovisista, sinisistä pikkumukeista n. 2 dl kerrallaan, valittavana oli paikallista olutta, vodkaa, rakia, laihaa puna- ja valkoviiniä, pepsiä ja fantaa. Soodavesi 2 dl:n pikkupullossa piilossa. Alkoholijuomia suorastaan säännösteltiin. Rahalla ei voinut ostaa pikkusyömistä, jäätelöä tms vaikka all inclusive oli auki vain tiettyinä aikoina ja niistä pidettiin minutilleen kiinni. Ruoka- ja drinkkilistoja ei ollut saatavilla. Henkilökunnan palvelualttius oli tehdasmaista suorittamista, tarvitsemansa sai, kun pyysi. Eräs tarjoilija jopa huomautti, että onko tippilaatikkoon muistettu laittaa liiroja. Eron ystävällisyydessä huomasi selvästi Kusadasin kaupungin ravintoloiden palvelussa. Hotelli sijaitsee kaupunkiloman kannalta erinomaisella paikalla, vanhassa kaupungissa, kävelymatkan päässä kaikkialta muualta, paitsi siisteiltä uimarannoilta. Pikkubussilla (Domus) matkat uimarannoille esim. Diamont sujuivat hyviin. Täysihoitoa ei voinut hyödyntää, korkeintaan puolihoito valittavana vaihtoehtona lounas tai päivällinen. Kolmea tähteä en hotellille millään antaisi, korkeintaan kaksi plus.

Arvosana hotellille:

turkkilainen lentoyhtiö free bird

amu    27.07.2011    Kemerin lennot & liikenne    Kemer

oli positiivinen yllätys, kun nousimme toukokuussa uuteen todella siistiin koneeseen. pelkäsimme etukäteen että millainen rotisko mahtanee olla, mutta onneksi ihan turhaan ;) palvelu oli erittäin ystävällistä, mehut ja limukat olivat ilmaisia ruoan lisäksi, joka oli muuten hyvää, ei mitään finnmatkat-tjäreborgin kallista mössöä. ainoa pikku miinus oli tavaroiden säilyttäminen lokeroissa ylhäällä. istuimme ensimmäisellä rivillä ja lentoemännät hakivat kaikenlaista tavaraa niistä yläpuolella olevista lokeroista, no tavarat eivät tainneet olla kovin hyvässä järjestyksessä kun 2 kertaa paluumatkan aikana roinaa putosi asiakkaan niskaan, itse sain tarjottimen silmäkulmaan, pieni jälki jäi, olivat kyllä pahoillaan ja sainkin sitten ilmaista olutta loppumatkan ;), ainakin nazar käyttää tätä yhtiötä.

kultakorut

amu    27.07.2011    Alanyan ostokset    Alanya

jos sattuu olemaan tarvis vaikkapa sormuksille ;) ja on turkissa lomalla, kannattaa käydä jossain matkatoimiston suosittelemassa kultakaupassa visiitillä. kullan markkinahinta on nyt niin korkealla että säästää voi ainoastaan työkustannuksissa ja työ on turkissa paljon halvempaa kuin suomessa, joten kun käyttää luotettavaa kauppiasta "tienaa" hiukan matkarahoja takaisin ;)

Rannalla.

Vieras    26.07.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2011 | Hotelli: Balmiye Beach

Olimme huhtikuussa Finnmatkojen Balmiye Beach hotellissa.

Hotelli on loistavalla paikalla,ranta melkein kiinni hotellissa,huoneet pieniä mutta siistejä,uima-allas tosi pieni ja sisällä portaikkojen lomassa,ilman vettä,johtuen varmasti ajankohdasta,eikä sinne muutenkaan olisi huvittanut mennä uimaan,kaikkien käytävillä kulkevien katsottavaksi.

Aamiainen normaali,kahvia,teetä,tuoremehua,leipää,juustoa,leikkeleitä ja kananmunia,ei hedelmiä.

Hotellin ravintolan henkilökunta palvelualtista,mutta "isku"-päällä meininkiä riitti kuvottavuuksiin asti,jatkuvasti joku pyytämässä duuniajan jälkeen teetä lipittämään johonkin.....:((

Muuten paikkana Alanya ihan jees,jos haluaa rantsulomaa,pelkkä Kale kukkula ja vesiliukumäet ei tee paikasta houkuttavaa,tyylillä,tänne pian uudestaan.

Arvosana hotellille:

venäläisten suosima hotelli

amu    25.07.2011    Kemerin hotellit    Kemer
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2011 | Hotelli: meder resort ++++

hotelli oli muuten viihtyisä ja palvelu palasi hyvin, mutta suuri venäläisten määrä pilasi tunnelmaa jatkuvasti, eivät osanneet odottaa vuoroaan vaan tunkeutuivat mm. ruokajonossa röyhkeästi eteen, baaritiskillä eteen, ruuat ja juomat kun kuuluivat hintaan. pitivät mekkalaa altailla päivällä ja käytävillä sitten yöllä, hakkasivat meidäkin oveen monena yönä. (ainakin ne jotka olivat jo päivällä kännissä). allasalue oli hiukan vaarallinen lapsille koska vesi oli jokapaikassa niin lähellä. ruoka oli kyllä hyvää ja sitä sai ihan liikaakin ;). henkilökunta venäläisvoittoista, joten käytös ei tuntunut aiheuttavan mitään "ongelmaa", en mene toista kertaa tähän hotelliin. henkilökunta antoi huoneemme vahingossa venäläispariskunnalle jotka tulivat keskellä viikkoa, tulimme altaalta kun huomasimme että ihmisiä on menossa huoneeseemme, onneksi tulimme oikeaan aikaan, koska oma avaimemme ei enää käynyt oveen ja kaikki tavaramme olivat siellä "levällään" passeja ja rahoja lukuunottamatta. huh huh mitä hommaa.

Arvosana hotellille:

All inclusive?

Vieras    23.07.2011    Marmariksen hotellit    Marmaris
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2010 | Hotelli: Hotel Club Seray Forest

Matkustimme nelihenkisellä perheellämme Marmarikseen 2010 kesällä. Varasimme hotellin ja lennot omatoimisesti netistä. Vähän ihmettelin halpaa hintaa, mutta hotellin kuvat vaikuttivat tosi mukavilta. Saavuimme perille yhdeksän maissa illalla ja pääsimme huoneeseemme. Siellä meitä odotti yllätys: olohuoneen lattialla oli iso lätäkkö ilmeisesti jääkaapista valunutta vettä ja kylpyhuone oli törkeän likainen, jouduin ensitöikseni pyytämään siivousta. Huonetta ei oltu muutenkaan valmisteltu meitä varten, sillä lasten varasänkyjä ryhdyttiin petaamaan vasta saavuttuamme.

All inclusive-ohjelma sisältää kurkkua ja tomaattia eri muodoissa, kananugetteja ja ranskiksia ja pastaa. Söin kurkkua ja tomaattia koko viikon ja niiden lisäksi pastaa, koska en välitä syödä ranskalaisia perunoita ja paneroitua lihaa päivittäin. Myös jälkiruuat olivat todella kehnoja, joten laihduin lomaviikon aikana 2 kiloa.

Hotellin henkilökunta oli mukavaa ja teki kaikkensa vieraiden viihtyvyyden eteen, mutta näin kehnoa ruokaa ei pelasta mikään,

Tämä ei suinkaan ollut ainoa lomamme Turkissa, vaan kokemusta on kahdelta aiemmalta lomalta, myös AI-hotellissa. Turkki on hyvä lomamaa, mutta tätä hotellia en suosittele.

Arvosana hotellille:

Hinta-laatu -suhde ok

Vieras    17.07.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2011 | Hotelli: Develi

Hotelli oli edullinen ja siihen nähden ok pariskunnalle yhdeksi viikoksi, mutta kahdeksi viikoksi tai lasten kanssa en tähän hotelliin lähtisi. Keittiötä/ keittolevyjä ei ollut, vain pieni minibaarijääkaappi, joka ei sähkökatkosten takia ollut kylmä. Vähän nuhjuisen ja vanhan oloinen, ei kuitenkaan mikään murju. Henkilökunta oli todella mukavaa ja iloista. Uima-allas oli pieni, syvä ja puolipäivää varjoinen, mutta eipä se näin lähellä rantaa haitannut. Aamupala oli niukka, mutta kyllä sillä pari tuntia pärjäsi. Aamupalalla oli erilaisia marmeladeja, juustoa, kurkkua, tomaattia, leipää ja kahvia/teetä.

Hotellin sijainti on aivan loistava (viisi tähteä tästä!) ja seutu kivan näköistä. Bussi ei hotellin eteen pääse, mutta se ei ainakaan meitä haitannut, matka bussille oli hyvin lyhyt, vain kymmeniä metrejä. Sijainti kävelykadulla oli hyvä siksi, että liikenteen melu ei huoneeseen kuulunut, mutta alakerran ja vastapäisen hotelli Bavyeran karaoke jonkin verran. Lisäksi kävelykatu oli ihanan näköinen.

Matka tähän hotelliin oli edullisin mitä löysimme ja sisälsi vielä kevyen aamupalan, joten siihen nähden olemme tyytyväisiä. Valitsimme hotellin hinnan ja sijainnin perusteella.

Arvosana hotellille:

Yöelämä

Vieras    13.07.2011    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Yöelämä Alanyassa on aivan mahtava! Baareissa tuli pyörittyä lähes joka ilta viikon lomallamme. Meno oli joka päivä ihan hillitön. Robin Hood ja Doors muodostuivat lemppareiksi. Kaikki hyvät baarit ja ravintolat satama-alueella lähellä toisiaan. Sisäänpääsymaksua ei ollut missään, ikärajoista ei puhettakaan, juomat kohtuuhintaisia ja baarimikot aivan ihania.

Oba star all inclusive

Vieras    12.07.2011    Turkin hotellit    Turkki
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Oba star all inclusive

Olimme air finland holiday matkalla alanyassa. Matka oli kokonaisuudessaan onnistunut. Oba star hotelli oli siisti ja uudenaikainen. Hotellin yleistilat oli pienehköt, esittelykuvissa hotellin tilat näyttää paljon isommilta,..emmekä olisi ajatelleet tiloja pieniksi, jos emme olisi kuvia etukäteen nähneet! Mielikuvat siis teki temput:) Palveluväki oli todella ystävällistä. All inclusive toimi todella hyvin: ruoka oli hyvän makuista ja hyvin maustettua...(paitsi jälkiruuat eivät maistuneet, olivat yhtä sokerimakua). Ruokavaihtoehdot oli riittävät, useampaa lajia oli, mutta ei ylenpalttisesti. Hotellilla oli merenrannalla ilmaiset aurinkotuolit ja all inclusiveen kuului täälläkin alkoholittomat juomat ja tarjonnassa oli pelkistetty lämmin ruoka klo 12-14...(mm.sapgettia ja jauhelihakastiketta), joten auringon-oton lomassa voi ruokailla vaivattomasti. Olimme todella tyytyväisiä hotelliin ja kokonaisuudessa lomaan:) Suosittelemme.

Arvosana hotellille:

Ystävällinen, siisti Ark-hotelli

kesämatkailija    10.07.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2011 | Hotelli: Ark huoneistohotelli

Lomailimme perheen kesken Alanyan Ark-huoneistohotellissa ja lomamme sujui ihanasti. Koko hotellimiljöö viihtyisä ja siisti, sisustus modernia. Henkilökunta fantastista, puhuivat muutamia sanoja Suomeakin, todella yställistä palvelua. Huoneet perussiistejä, sängyt kylläkin kovia ja lakanat onnettomat, se ainoa miinus tästä hotellista.

Allasalue ihana, allasbaarista sai hakea juomia klo 10-23 (olimme ottaneet allinclusiven mikä tosi kätevä kun ei rahan kaa tarvi pelata..) Allasalueella oli kolme vesiliukumäkeä, ne olivat käytössä pari tuntia aamupäivällä ja pari tuntia iltapäivällä. Siellä oli hubaa niin lapsilla kuin isommillakin... :)

Ruoka oli hyvää ja monipuolista, salaatteja montaa eri sorttamenttia ja lapsille oma buffet. Ei ollut valittamista.

Kaikenkaikkiaan suosittelen Ark-hotellia, hintalaatusuhde on kohdallaan!

Arvosana hotellille:

Tyytyväinen kotiinpalannut

Vieras    03.07.2011    Gumbetin muita vinkkejä    Gumbet

Takana on viikon loma tyttären kanssa Gumbetissa.

Paloma-hotelli oli äärimmäisen viihtyisä ja kotoisa, palvelu erinomaista, ihmiset tavattoman ystävällisiä ja hymyileviä.

Ravintoloiden sisäänheittokulttuuri ei ollut aggressiivista mutta aktiivista kylläkin, mutta se kuuluu matkailubisnekseen ja paikalliseen kulttuuriin.

Ylimääräiset retket kannattaa ostaa paikallisilta retkitoimistoilta, ovat halvempia kuin matkatoimiston järjestämät.

Itse nautimme suuresti hammamin palvelusta hierontoineen, päivän laivaretkestä eri saarille, lähikaupungin Bodrumin markkinahumusta sekä retkestä Kreikan Kosille (30 min laivamatkan päässä).

Paljon aktiviteetteja jäi vielä kokematta, toinen viikko olisi mennyt ihan kevyesti.

Iltaelämäkin oli vilkasta, mutta missään ei näkynyt humalaisia öykkämöykkiä, paikallisia ei tietenkään mutta ei myöskään turisteja. Rauhallinen ja hyväntuulinen tunnelma vallitsi kaikkialla.

Hieno kokemus kaikenkaikkiaan!

alanya

Vieras    01.07.2011    Alanyan aktiviteetit ja harrastukset    Alanya

olimme perheen kesken viime kesänä alanyassa,olimme hotellissa gumus.Siellä oli todella hyvä palvelu ja muutenkin rauhallista.alanyassa on todella paljon nähtävyyksiä kuten:tippukiviluolat,kalekukkula,kanjon joki ja sen sellaista, viihdyimme oikein hyvin alanyassa.Ostokset oli mitä halvimpia kunhan vaan muistaa tinkiä.voisin mennä alanyaan uudestaankin

Pieni hotelli pääkadun varrella

Tuutikki100    29.06.2011    Siden hotellit    Side
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2011 | Hotelli: Karat Hotel

Pieni, viihtyisä hotelli pääkadun varrella. Yöllä liikenteen melu kuuluu aika hyvin. Ystävällinen henkilökunta. Aamupala joka aamu samanlainen. Siisti.

Arvosana hotellille:

Freebird

Tuutikki100    29.06.2011    Alanyan lennot & liikenne    Alanya

Lentoyhtiön koneissa todella pienet jalkatilat, mutta ystävällinen palvelu. Ruoka kohtuullista.

Oletko vieraillut Turkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.