Turkin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 8

VIISITÄHTEÄ PETTÄVÄ PARVEKE

nosole1    28.09.2014    Siden hotellit    Side
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2014 | Hotelli: HORUS PARADISE LYXYRY RESORT

Valitsimme kyseisen hotellin kuvien perusteella ja Deturin siitä antaman kuvan perustella. Mitä saimme, huoneen merinäköalalla, ränsistynyt rakennus rannallea, parveke oli ihan mätä ja antoi perikssi kun siinä käveli ihan joka kohtaan ei uskaltanut astua.Ovi ei mennyt kunnolla kiinni ja ylös jäi 1,5 cm rako, siivooja kaan ei saanut ovea kiinni joten hän jätti oven auki, ei ollut onneksi varkaita.Huone oli clubhuone merinäköalalla, hirveä. Saimme kuitenkin huoneen vaihdettua uudenpaan ja parempaan ja olimme tyytyväisiä. Omituista oli että uudessa huoneessa oli väliovi viereiseen huoneeseen ja kaikki äänet kuuluivat ohuen ovenläpi. Ruoka oli hyvää, mutta aika pitkätmatkat kävellä eri kohteisiin hitellissa.

Arvosana hotellille:

matkaaja

Vieras    25.09.2014    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2014 | Hotelli: Atzalea

olen ollut 13 kertaa azalea hotellissa ja aiemmin hyvinkin tyytyväinen, mut nyt en. hotelli vilisi torakoita huoneessa ja siivoukin oli huonoa. olin hotellissa 8-15 pvä syyskuuta. olin järkyttynyt, meidän perheen lempihotelli. miksi nyt näin? missä nyt majoitumme? olen taas lähdössä sinne, minne nyt meen? kertokaa ihmiset mikä olisi hyvä hotelli?

Arvosana hotellille:

Ihan kelpo huoneistohotelli

Vieras    15.09.2014    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2014 | Hotelli: Isabella

En odottanut kauheasti mitään, luin näitä edeltäviä arvosteluja ja lähdin aika skeptisellä mielellä liikkeelle. Kokonaisuudessaan yllätyin positiivisesti. Ei mikään luksushotelli, mutta itselläni ei erityisempiä valittamisia. Aamupala oli itselleni aivan riittävä (leipää, munia, hedelmiä, oliiveja, juustoa, leikkelettä, jogurttia, muroja. Lisäksi lasillinen tölkkimehua ja nescafeta tai teetä). Henkilökunta ihan mukavaa, hotellin johtaja ihan hauska tyyppi, ja puhui hyvää suomea. Huonetta siivottiin viikon aikana pari kertaa, eikä pyyhkeitä vaihdettu päivittäin, mutta meille kelpasi. Ei näkynyt torakoita tai luteita, mikä on itselleni onnistuneen loman merkki. :D Hotelli on kauempana keskustasta rauhallisemmalla alueella, suosittelen etsimään alueelta ainakin kerran paikallisten ruokapaikan, jos haluaa vähän nähdä aidompaa turkkilaista elämää. Kauemmas rannasta kävellessä löytyi edullisempia ruokapaikkoja, joissa ei puhuttu suomea.

Arvosana hotellille:

Varoitus

Vieras    14.09.2014    Kusadasin hotellit    Kusadasi
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2014 | Hotelli: PANORAMA HILL HOTEL

Varasin all inclusive matkan kyseisestä hotellista. Kaikki toimi ihan hienosti, huone kiva ja siivous erinomaista tasoa. Ruoka oli myös hyvää ja henkilökunta hymyileväistä.Olin enimmän aikaa hotellin altaalla aurinkoa ottamassa. Kolmasti uskaltauduin kaupungille shoppailemaan. Olin varannut matkan Nazarilta ja kun all inclusive, niin varasin matkakassaa varten Suomessa vain 400e vaihtaen TL:ksi jo kotimaassa. Kortteja ei siis tarvinnut käyttää, olla mukana matkassa lainkaan. Matkalaukussa oli kuitenkin lompakkoni "piilotettuna"hotellissa oloaikanani ja käteinen mukanani joka paikassa vyölaukussa. No, suomeen palatessani en heti mennyt tilitietoihini vaan vasta 3pv reissun jälkeen ja mikä yllätys tilitiedoissa olikaan! 8.9 auto escape(autovuokraamo)329.75e-, 9.9 Vueling airlines 585,06.,norwegian Airlines 341,75, 12.9 Malmo aviation(matkatoimisto) .Ja tässä vasta visa elektronin menot, kaksi muuta luottokorttia ns.tyhjennetty suurimmaksi osaksi. Eli kortit oli kopioitu ja niillä oli helppo tehdä em.ostoksia. Avaimilla menty hotellihuoneeseen poissaolo aikanani. Se, että kotiinpaluuni päivä oli 11.9 ja sen jälkeen korttia oli turkissa vielä käytetty johonkin matkatoimiston maksuun, kertoo sen että tää kopionti juttu siis tosi. Pankki tiesi kertoa minulle tämän, en olis kuvitellu et kukaan löytää korttejani. No, oppirahat maksoin, rikosilmoitus huomenna ja eiköhän se kaveri ole jo kusessa kun paperit vaaditaan autovuokraukseen, lentoihin, matkatoimistoonkin. Järkkyttävän epärehellistä kansaa, en toiste lähellekään tätä paikkaa. Antalya oli toista, ainakin minulle 3kk sitten.

Arvosana hotellille:

Lyhyt matkakertomus

Vieras    30.08.2014    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Olin tyttäreni kanssa kolme viikkoa Alanyassa. Lähdimme pari päivää ennen koulun päättymistä, jolla säästimme muutaman satasen. Tämä oli toinen kerta tässä kaupungissa. Edellisestä kerrasta oli jo kahdeksan vuotta.

Säät suosivat, kuten sielläpäin on tapana. Lämpötila oli 27 asteen tuntumassa kaksi viikkoa ja viimeisellä viikolla se nousi hiukan ollen lähtiessämme 32 astetta. Vettä satoi neljänä päivänä, mutta se ei haitannut, kun kerran sade tuli yöllä, kerran aamulla ja kerran illansuussa.

Horizon hotellissa oli pieniä puutteita. Lakanoiden ja pyyheliinojen vaihto tapahtui vasta kahden viikon kuluttua ojentaessani ne siivoojille vaihtoa varten. Uima-allas suljettiin klo 18.30. Ravintolan hinnoittelu oli arvailua. Söimme vain kerran ja silloin hinnaston mukainen 35 TL lasku hinnoiteltiin 40 TL. Wifi huoneessa katkeili usein, aulassa ja ravintolassa se toimi moitteetta. Parvekkeella olisi voinut olla pöytä kuten useimmilla muilla parvekkeilla. Pienet puutteet eivät kuitenkaan haitanneet loman onnistumista.

Tapasin vain kaksi kertaa Tjäreborgin henkilökuntaa, tervetuliaistilaisuudessa ja sattumalta hotellilla. Kummatkin olivat asiallisia, miellyttäviä ja asiansa osaavia.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vuokrasimme auton Erhan Rentiltä, mutta ei varmaankaan viimeinen. Palvelu oli erinomaista. Auto tuotiin hotellille täsmällisesti ja esiteltiin selkeästi ja yksityiskohtaisesti, samoin vuokrasopimus. Hinta oli suunnilleen puolet matkatoimiston suositteleman vuokraamon hinnasta. Siihen tietenkin sisältyi rajoittamattomat kilometrit ja täydet vakuutukset, ilman lisämaksua 0-omavastuulla. TomTom sisältyi myöskin hintaan ja se oli valmiiksi asennettu puhumaan suomea.

Liikenne oli hieman erilaista kuin Suomessa. Punaisia päin ajettiin jatkuvasti. Opin nopeasti itsekin sen tavan, koska valot oli säädetty toimimaan kuten Vantaan Tikkurilassa. Punaiset paloivat esimerkiksi puolitoista minuuttia ja vihreät 15 sekunttia. Kaistan vaihto yllätti aluksi. Vilkkua ei tietenkään käytetty, mutta sen lisäksi vieressä ajava saattoi ruveta kiilaamaan samalle kaistalle. Yleensä se johtui siitä, että toinen kaista oli tukittu pysäköimällä kaksi autoa rinnakkain. Ilman valoja olevissa risteyksissä oli varminta varoa myös vasemmalta tulevia. Jalankulkijoilla ei ollut mitään oikeuksia. Suojateillä ei ollut mitään merkitystä, kuten ei myöskään pysähtymiskielloilla.

Ostoksia suoritimme lähinnä basaareissa ja LC Waikikissa. Viimeksi mainitussa oli valmiiksi tingityt hinnat ja liikkeitä löysimme kaksi, toinen keskustassa ja toinen hotellimme lähellä olevassa ostoskeskuksessa. Basaareissa hinnat vaihtelivat huomattavasti. Tytär halusi mekon, jonka löysimme useasta basaarista. Kahdessa keskustan basaarissa hinnat olivat 240 ja 190 TL. Ostimme sen kuitenkin suosikkibasaaristamme puolentoista kilometrin päässä keskustasta, jossa tingitty hinta oli 65 TL. Joten en suosittele noudattamaan ohjetta "tingi hinta puoleen", vaan vertaamaan hintoja. Kolme sellaista basaaria löytyi, joissa myyjä ymmärsi puhetta, kun ilmoitin, ettemme halua muuta. Muissa myyjät tyrkyttivät koko ajan jotain. Minua se ei juurikaan haitannut, kuten ei jatkuva huutelukaan kaikilla viidellä opitulla suomen kielen sanalla. Ei niihin tarvinnut mitään vastata. Tyttärelle ikävin tapaus oli kauppias, joka pisti kätensä hänen kaulalleen ja rupesi hokemaan "rakas". Se meni 12-vuotiaan mukavuusalueen ulkopuolelle.

Jos Thaimaa on miesten paratiisi, niin Alanya on varmaan naisten. Kaikki naiset ikään tai kokoon katsomatta näyttivät olevan tarjoilijapoikien kiinnostuksen kohteena. Hyvä niin. Vaikka olenkin viihtynyt Thaimaassa useammin, palaan varmaan tännekin vielä. Minusta Alanya on ihan upea kaupunki.

Hyvällä paikalla Obassa

Vieras    24.08.2014    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2014 | Hotelli: Mesut

Hotelli hyvällä paikalla,kaikki Oban palvelut ääressä ja ranta tien toisella puolen. Huoneet tosi kivat ja suihkustakin tuli kunnon paineella vettä :) Olisi saanut viisi tähteä jos ruokapuoli olisi pelittänyt...ruoka loppui joka aterialla, oli vain rippeitä jäljellä esim. aamupalalla oli vielä tunti aikaa niin kipot kolisi tyhjyyttä. Sai vain kuivaa ranskanleipää tai viittä sorttia oliivia,kahvikin loppui joskus ja jne. Siivous ei aina pelittänyt,hotellin infolapussa luki,että pyyhkeet vaihdetaan joka toinen päivä ja lakanat joka kolmas päivä. Siivooja ei vaihtanut lakanoita kuin kerran viikossa ja pyyhkeitä koska lie olisi vaihtanut,aloimme laittamaan lattialle pyyhkeet vaihtopäivänä,mutta silloinkin oli saatettu kääriä lattialta takaisin hyllylle ! Eräs pariskunta oli ollut jo viikon ja pyyhettä ei oltu vaihdettu ja meni siivoojalta kysymään uutta pyyhettä niin siivooja oli pyöritellyt pyyhettä ja kysynyt "onko tämä likainen" luulen,että tämä on vain tämän siivoojan "käytäntö" ja sekin otti meitä "pannuun" kun aina tuli sitten vasta siivoamaan kun mekin iltapäivällä tulimme hikisinä rannalta tai altailta,no eipä se kestänyt kuin max 5 min kun oli siivottu :)....Näillä pienillä asioilla pilataan koko hotelli,muuten olisi täydellinen. Olimme kolme viikkoa. Henkilökunta oli ystävällistä.

Arvosana hotellille:

Täys Pa*ka!

Vieras    23.08.2014    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2014 | Hotelli: Develi

Ei kannata mennä. Heti alkoi ongelmat tässä hotellissa.

Saateltiin huoneeseen, mutta heti käsi ojossa ooteltiin rahaa saattelusta, muuten ei poika häipynyt.

Käytiin huoneeseen tavarat ja lähettiin syömään muualle. Takaisin tullessa tavarat pengottu ja rahoja viety tallelokerosta. He myönsivät että avain sinne toki on, mutta koska sanansa antavat, niin on mahdotonta että olisivat vieneet. Sanat täyttä sontaa. Alkoivat uhkailemaan meitä sanktioilla kun saivat tämmöisiä syytöksiä.

Laukun kaivelua eivät kieltäneet, ehdottivat siivoojaa, mutta kun sanoin ettei 10 min tee siivoustarvetta niin tuhahtivat vain. Eli se oli heidän mielestä ok, että kaivellaan.

Omistaja sanoi, ettei välitä pätkääkään, vaikka kaikki rahat vietäisiin.

Tämä ensimmäisenä päivänä ja koko lomalla ei tervehditty, eikä mitään palvelua enää saatu. Onneksi saimme ostaa puolihoidon ja viettää aikaa toisen hotellin altaalla. En suosittele, yksikin tähti on liikaa!

Arvosana hotellille:

onnellinen matkaaja

Vieras    13.08.2014    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2014 | Hotelli: Atzalea

olen ollut kyseisessä hotellissa 12 kertaa ja olen enemmän kuin tyytyväinen. siisti ja henkilökunta aivan ihania. viihdyn hotellissa erinomsisesti, olen ollut useissa muissakin hotelleissa mut tää mielestäni paras. Käyn Alanyassa noin kolme kertaa vuodessa. Kaikki minulle kiinnostava on kävelymatkan päässä. Suosittelen lapsiperheille ja vanhemmille ihmisille. Itse olen kuusikymppinen eikä valittamista. Menen taas syyskuun 8pvä siihen hotelliin

Arvosana hotellille:

Hotelli jossa perheet viihtyy.

raitanenra    05.08.2014    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2014 | Hotelli: Moonflowers

Hotellissa oli jokaisella jotakin, oli kauneushoitola, kuvauspalvelu, ravinto ala carte, lasten leikkipaikka, lastenallas ja vesiliukumäkiä. henkilökunta oli mukavaa ja hauskaa väkeä. ainut asia mikä tökki vastaan niin laskutuksessa allas alueella kannattaa olla tarkkana.

Arvosana hotellille:

jeeppi-safari vuoristoon

Vieras    18.07.2014    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Olemme mieheni kanssa käyneet jo kolme kertaa Alanyassa ja taas ollaan menossa huomenna uudestaan kahdeksi viikoksi. Hauskaa on ollut ja erityisesti jännitystä kaipaaville suosittelemme jeepillä ajelua Taurus-vuoristossa, jossa on rotkoa ja notkelmaa ihan hillittömästi. Kuskit ajavat tosi lujaa eli ei voi suositella kovin heikkohermoisille. Mutta maisemat tosi kauniit ja nähtävää paljon. Dim-joella aivan ihana lauttojen päällä oleva ruokaravintola ja uimaan pääsee tosi kirkkaaseen mutta kylmään jokiveteen. Suosittelen!

Elektroniikkaa ja matkamuistoja

Vieras    04.07.2014    Alanyan ostokset    Alanya

Turkissa, tai ainakin Alanyassa kaikenlainen elektroniikka on melkein kalliimpaa kuin Suomessa. En tiedä mihin perustuu 100YTL hinta nappikuulokkeista, jotka eivät siis olleet mitkään brändivehkeet.

Jäi kyllä ostamatta siitä liikkeestä ja myöhemmin huomasimme, että koko Alanyan alueella ei saa mitään kojeita halvalla.

Vaatteet sen sijaan ovat hyviä ja laadukkaita, vaikkakin piraatteja. Itseäni jäi harmittamaan kun ostin vaan kaksi t-paitaa. Paidat eivät kutistu pesussa, eikä saumat ratkeile itsekseen niin kuin henkkamaukan made in lapsityövoimatehdas-paidoissa.

Kävimme eräässä matkamuistomyymälässäkin katsomassa jotain kotiin viemistä. Liike oli jo menossa kiinni kun myyjä näki meidät oven suussa ja laittoi valot päälle, musiikin soimaan sekä teeveden kiehumaan. Eihän siinä nyt voinut enää olla tekemättä ostoksia. Ja kun miestä hakemaan tullut perhe vielä paukahti paikalle risoine vaatteineen niin tuli tippiäkin annettua kunnolla.

Huoneistohotelli****

Vieras    04.07.2014    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2011 | Hotelli: Isabella

Kolmen tähden Isabella hotellissa sai neljän tähden kohtelua. Vieraanvaraiset hotellityöntekijät puhuivat osa sujuvaa Suomea ja loput osasivat hyvin englantia.

Hotellihuoneemme oli siisti ja siivouspalvelukin toimi hyvin.

Matkamme ajankohta oli säiden puolesta aivan loistava ja lämpöä riitti. Taisi se mittari nousta jossain loman vaiheessa jopa yli 40 asteen. Välimeren vesi oli erittäin lämmintä ja kun veteen pääsi, ei olisi malttanut sieltä millään nousta. Yhtenä päivänä taisimme nähdä muutaman pilvenhattaran.

Useimmat tunkeilevat kauppiaat jättivät rauhaan, kun sanoimme olevamme Ruotsista (miksiköhän?). Paitsi erään ravintolan sisäänheittäjä, joka puhui sujuvaa länsinaapuria ja narautti meidät koska itse emme juurikaan ruotsia puhu.

Hotellin aamupala ei ollut kaksinen, vaikka yksi työntekijöistä salakuljetti meille tuorepuristettua appelsiinimehua, joka oli muille maksullinen. Tai niin hän ainakin sanoi.

Olimme budjettilomalla ja kokemus oli kyllä joka euron arvoinen, ellei ylikin. Turkkilaiset ovat hyvin huomaavaista kansaa ja sitkeimmätkin "torimyyjät" kyllä näkevät asiakkaan ilmeestä, että koska tyrkyttäminen kannattaa lopettaa.

Ai niin, yöllisiä taksikyytejä kannattaa harkita tarkkaan. Jos siis haluaa päästä jonnekin. Meitä ajelutettiin ympäri Alanyan keskustaa hotellille paluun sijaan ja kuski kuljetti meidät n. 1 kilometrin päähän hotellista.

Kyyti oli halpaa, mutta ei hyvää. Pahan mielemme kuitenkin kuittasi kuski itse, joka loppujen lopuksi myönsi ettei tiedä missä Isabella hotelli on ja nauroi päälle. Ja olimmehan me jo hieman lähempänä hotellia kuin aiemmin.

Kaiken kaikkiaan loma sujui yli odotusten ja suosittelen kaikille epäröivillekin Alanyaa ja lapsettomille ihmisille Isabella hotellia.

Arvosana hotellille:

Surkeista surkein lentokenttäkuljetus

Vieras    01.07.2014    Antalyan lennot & liikenne    Antalya

Matkustimme 22.6.-29.6.2014 Sideen. Varasin hotellin alpharooms.com sivuilta, joilla tarjottiin myös edullista lentokenttäkuljetusta 62 punnan hintaan neljältä hengeltä meno-paluu. Saavuttuamme Antalyan lentokentälle ketään ei ollut vastassa. Aikamme Turgutreis- kylttiä etsittyämme pyysimme apua toisen kuljetusyhtiön virkailijalta, joka ystävällisesti soitti meidän firmaamme ( tosin varausvahvistuksessa oleva hätänumerokin oli kuulemma virheellinen). Kohta paikalle juoksi mies kiireesti kyltin kanssa ja pyysi meitä odottelemaan kentän edustalla puoli tuntia. Reilun puolen tunnin jälkeen mies ilmestyi ja ohjasi meidät tilataksiin. Sen jälkeen ajelimme edestakaisin kentän kahden terminaalin välillä ja saavuimme hotellillemme kolme tuntia lennon saapumisen jälkeen (matka kentältä hotellille 65 km). Paluukuljetus ja sen järjesteleminen onkin sitten oma numeronsa.... Yritin vahvistaa paluukuljetuksenohjeen mukaan reilua päivää ennen lentoa. Kuljetusvahvistuksen numero ( ei se hätänumero) ei toimi. Yritän lähettää kyseiseen numeroon viestin, ei vastausta. Lähetän firmaan s-postia ja kysyn mihin aikaan meidät noudetaan hotellilta. Ei vastausta. Kysyn hotellin respasta apua, numeron alusta pitää pudottaa pari nollaa pois. Soitan uudestaan kuljetusfirmalle. Puhelimeen vastaa mies, joka pyytää minua soittamaan viiden minuutin kuluttua uudestaan( selkeästi kuljetuksesta ei ole hajuakaan). Palaan viiden minuutin kuluttua asiaan, jolloin mies ilmoittaa hakuajaksi 14.15. Mitä??? Lentomme lähtee 21.50. Oletan ymmärtäneeni väärin ja pyydän miestä kieliongelmien takia lähettämään ajankohdan puhelimeeni. Mies lupaa, mutta viestiä ei kuulu. Marssin hotellin respaan, josta virkailija vastahakoisesti soittaa kuljetusfirmaan. Kuljetuksemme todellakin lähtee 14.15 ja lopulta odotamme lentokentällä kuusi tuntia. Tämä kokemus osoitti minulle sen, etten KOSKAAN omatoimisesti hotellia varatessani osta kuljetusta, vaan valitsen hotellin kohtuullisen taksimatkan päästä hotellilta. Sen sortin tragikomediaksi kuljetuksemme osoittautui.

Hyvä palvelu ja hyvä ruoka

Vieras    14.05.2014    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2014 | Hotelli: Orient Suite

Turkissa saunaan ja ennekaikkea Orient Suite hotellin Hamam oli aivan ihana kokemus, hoito kesti pari tuntia ja tunnelma oli rentouttava, suosittelen kaikille ja rusketus tarttui tasaisesti.

Alanyasta löytyi myös ravintola, jossa näkyivät suomalaiset tv-kanavat ja sieltä sai hyvää Juhlamokka - kahvia ja maukasta ruokaa. Paikan nimi oli PICALO restaurant.

Arvosana hotellille:

Safari retki vuorille

Vieras    11.05.2014    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Maisemat olivat upeita ja ohjelmaa oli hauskaa oli seurata valokuvajien työskentelyä,mutta meidän jeeppiin oli "osunut" saksaa puhuvia turkkilaisia perheineen, ikävä kyllä, jo lähdössä olivat myöhässä ja joka paikassa sai odotella heitä, huippu oli se että ruokapaikassa saimme odotella heidän lapsien uinti reissua n. 1-2 tuntia,ennen kuin allekirj.sanoi kuljettajalle haluamme rahat takaisin jos tämä perheretki turistien piikkiin.tiedoksi kyse oli joku smurffi-safari .tosi törkeää käytöstä.muuten loma oli mukava ja mennään uudestaan.

Oletko vieraillut Turkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.