Dominikaaninen tasavalta

Matkakohteita Dominikaanisessa tasavallassa

Näytä lisää kohteita
 • Samanan niemimaa oli pala paratiisia

  Hotelli: Grand Bahia Principe El Portillo - All Inclusive

  Olimme kaksi viikkoa Dominikaanisessa tasavallassa, joka oli upea maa. Ensimmäisen viikon olimme Puerto Platassa ja toisen Las terrenaksen kylän lähellä Samanassa. Puerto plata oli mukava, mutta jos paratiisia kaipaa, suosittelen Samanan niemimaata. Hotellimme Grand bahia principe el portillo sijaisti kaukana muista hotelleista, mikä tarkoitti sitä, että upeaa ja hiljaista paratiisirantaa jatkui kilometrikaupalla molempiin suuntiin. Rannalla oli myös hyvät mahdollisuudet snorklaukseen, sillä riuttaa riitti ja se oli lähellä rantaa. Itse hotellikin oli laadukas. Säät olivat hyvät, sillä kahden joulukuussa vietetyn viikon aikana satoi vain kerran. Ilmasto oli muutenkin miellyttävä, sillä oli lämmintä, muttei tukahduttavan kuuma.

  Kohde: Las Terrenas, Dominikaaninen tasavalta Kategoria: Las Terrenasin hotellit
  Lisätty: 22.02.19 Lähettäjä: Vieras
 • Lomalla

  Hyvin on loma tämän Joulukuun alun kulunut. Lämmintä on riittänyt vähän (alle +30 ) eikä ole ollut yhtään sadepäivää. Muutamana yönä kuun alussa tuli kuuroja mutta nehän eivät päivän menoja haitanneet. Yleensähän täällä tulee muutaman minuutin kuuro ja ennenkuin olet hotellilla olet kuiva eikä sateesta ole tietoakaan. Tähän mennessä ei näitä päiväaikaisia kuuroja ole ollut ollenkaan. Kylä on vuosien saatossa pysynyt mukavana pikku kylänä ja ihmiset ovat avuliaita ja rauhallisia. Normaalia varovaisuuttahan kannattaa noudattaa samalla lailla kuin Suomessa. Suomessa on täälläoloaikanani ainakin lehdistössä uutisoitu enemmmän rikollisuutta kuin mitä täällä olen kuullut ja/tai nähnyt. Lasten kanssakin täällä on hyvä olla sillä rannat ovat heillekin sopivia. Tämmönen tapaus tälläkertaa ja kohta käymään kotona ja nokka kohti uusia seikkailuja.

  Kohde: Sosua, Dominikaaninen tasavalta Kategoria: Sosuan muita vinkkejä
  Lisätty: 12.12.17 Lähettäjä: huh_hellettä
 • Dominikaaninen tasavalta

  2v. Sitten. Maailman ystävällisempi kansa,mutta kuitenkin siellä erittäin vaarallista. Saa kulkea vaan hotellin rannalla ei voi pitemmälle, vartijat heti perässä ja varoittivat että ammutaan jos mennään itsekseen lenkille. Paikalliset heti kimpussa jos haluat johonkin mennä. Muuten rauhallista ja ihanaa. Ruoka hyvää, merevesi Playa Doraadassa samea koska usein aallokkoa. Puerto Playa ei ole turistikohde enää ollenkaan, rannat hyvin likaisia, jätteveded valuu siihen. Ei ihmisiä, kaupunki haisee ja vaarallinen paikka turisteille. Oli tarkoitus vaeltaa luonossa loman aikana mutta turvallisuuden takia ei onnistunut. Sää oli myös melko kehno satoi joka ilta, aasiassa luonto samanlainen, voi olla puut vähäsen madallamat ja turvallista saa mennä mihin halua.

  Kohde: Puerto Plata, Dominikaaninen tasavalta Kategoria: Puerto Platan muita vinkkejä
  Lisätty: 24.09.17 Lähettäjä: Vieras
 • Viikon vinkit

  Rentoumiseen sopiva rantapaikka. Hyvät mahdollisuudet rannalla lenkkeilyyn. Hotelli Alisa oli tilava ja palvelut toimivat hyvin. Aamiainen kannattaa ostaa vasta paikan päällä. Ei kovin kummoinenkaan, mutta riittävän vaihtelevainen ja ravitseva. Huoneissa hyvät mahdollisuudet valmistaa itse ateriat. Vesipulloautomaatti kuuluu huoneen hintaan. Isompi ruokamarketti n. kilometrin päässä. Las Terennas oli viihtyisä kylä, jossa riitti katseltavaa kätunäkymässäkin. Enemmän ostosmahdollisuuksia kuin Carabetessa. Rantatien jalkakäytävät olivat olemattomat, tienpengar. Illalla ilman katuvalaistusta liikkuminen oli haasteellista. Myös kylän jalkakäytävät olivat paikoin esteelliset. Ei katuvalaistusta. Kannattaa ottaa taskulamppu ja heijastin mukaan. Kalliimpi paikka kuin Carabete. Ravintoloiden hinnat ilmoitettiin ilman alvia, joka hämäsi. Englannin kieli ei toiminut joka paikassa. Espanjan kielellä pärjäisi paremmin. Huom!!!! Whatsappi toimi loistavasti internetin kautta. Muu...  Lisää...

  Rentoumiseen sopiva rantapaikka. Hyvät mahdollisuudet rannalla lenkkeilyyn. Hotelli Alisa oli tilava ja palvelut toimivat hyvin. Aamiainen kannattaa ostaa vasta paikan päällä. Ei kovin kummoinenkaan, mutta riittävän vaihtelevainen ja ravitseva. Huoneissa hyvät mahdollisuudet valmistaa itse ateriat. Vesipulloautomaatti kuuluu huoneen hintaan. Isompi ruokamarketti n. kilometrin päässä. Las Terennas oli viihtyisä kylä, jossa riitti katseltavaa kätunäkymässäkin. Enemmän ostosmahdollisuuksia kuin Carabetessa. Rantatien jalkakäytävät olivat olemattomat, tienpengar. Illalla ilman katuvalaistusta liikkuminen oli haasteellista. Myös kylän jalkakäytävät olivat paikoin esteelliset. Ei katuvalaistusta. Kannattaa ottaa taskulamppu ja heijastin mukaan. Kalliimpi paikka kuin Carabete. Ravintoloiden hinnat ilmoitettiin ilman alvia, joka hämäsi. Englannin kieli ei toiminut joka paikassa. Espanjan kielellä pärjäisi paremmin. Huom!!!! Whatsappi toimi loistavasti internetin kautta. Muu puhelinliikenne takkuili ja oli kallista.

  Kohde: Las Terrenas, Dominikaaninen tasavalta Kategoria: Las Terrenasin muita vinkkejä
  Lisätty: 28.03.17 Lähettäjä: LeSo
 • Viikon vinkit

  Cabarete oli pieni yhden tieväylän kylä. Kylässä ei ollut muuta nähtävää kuin katuliikenne ja ihmiset. Iltavalaistus oli olematon, katulamppujen puute ei innostanut iltakävelle. Paikalla on rikollinen maine, josta varoitetaan etukäteen niin rannalla kuin kadullakin. Tämä piti paikkansa. Ostosmahdollisuudet olivat vähäiset. Hintataso oli alhaisempi kuin Las Terenasissa. Siivuous oli moitteentonta ja hotellin palvelut toimivat hyvin. Ruokapaikkoja oli riittävästi tarjolla ja kiinalainen kuppila oli suosikkimme. Nuorisolle hummailuun sopiva paikka.

  Kohde: Cabarete, Dominikaaninen tasavalta Kategoria: Cabareten muita vinkkejä
  Lisätty: 28.03.17 Lähettäjä: LeSo

Oletko käynyt Dominikaanisessa tasavallassa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Dominikaanisessa tasavallassa

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Dominikaaniseen tasavaltaan?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

MaSara

Kohde: Sosua
Ajankohta: Maaliskuu 2019
Kommentti: odotan lämpöä, aurinkoa ja ulkoilua.

arooN

Kohde: Puerto Plata
Ajankohta: Maaliskuu 08, 2018 - Maaliskuu 16, 2018

pirpana12

Kohde: Punta Cana
Ajankohta: Marraskuu 04, 2017
Kommentti: Tarkotus olla 3 viikkoa. Onko muita menossa sinne tai juuri tulleita?

LeSo

Kohde: Puerto Plata
Ajankohta: Maaliskuu 09, 2017

seppo111

Kohde: Rio San Juan
Ajankohta: Tammikuu 09, 2015 - Tammikuu 30, 2015

Oletko vieraillut Dominikaanisessa tasavallassa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Dominikaanisessa tasavallasta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Dominikaaninen tasavalta
Virallinen nimi: Dominikaaninen tasavalta
Englanninkielinen nimi: Dominican Republic
Pääkaupunki: Santo Domingo
Pinta-ala: 48 734 km²
Asukasluku (2005): 9 050 000
Suurimmat uskontokunnat: katolilaiset, protestantit, muut kristityt
Itsenäistynyt vuonna: 1844
Viralliset kielet: espanja
Puhutuimmat kielet: espanja, kreoliranska
Englanninkielinen nimi: Dominican Republic
Etäisyys Helsingistä: 8496 km
Lentoaika-arvio:[1] 10h 20min
Rahayksikkö: Dominikaanisen tasavallan peso
Valuuttakurssi (1 EUR): 64,47 DOP

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT -4
Aikaero Suomeen: -7

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: A  B  
Jännite ja taajuus: 110 V, 60 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +1809
Yleinen hätänumero: 911
Ambulanssi: 911
Palokunta: 911
Poliisi: 911

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Dominikaaninen tasavalta
Englanninkielinen Wikipedia: Dominikaaninen tasavalta
Suomenkielinen Wikipedia: Dominikaaninen tasavalta
Ulkoministeriön matkustustiedote: Dominikaaninen tasavalta
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Dominikaaninen tasavalta
Pieni hetki, sivua ladataan.