Matkakokemukset - Muita vinkkejä Turkista

Usein Turkissa käynyt

Vieras    27.06.2018    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Monesti Turkissa käynyt, turistikohteissa. Nyt ekaa kertaa jeeppisafarilla, joka saatiin vähän extremeversiona ja oli hauskaa! Ei kannata lähteä pipo liian tiukalla, vaan rauhallisesti kun menee, niin myyjät ei pakkomyy kyllä mitään. Kyselet ja katselet vain, ja sanot, että tänään katsellaan ja huomenna ostellaan. Ensimmäisen kerran sain lievän ripulin, lähtöpäivän yönä. Aamulla apteekkiin ja sain sellaiset tropit, että 12 tunnin matkanteko meni hyvin. Ei kannata jäädä vaivojen kanssa taikinoimaan, vaan pyytää heti apua. Hotellin respassa kyllä autetaan ja jos hymyn antaa mennen tullen, saa aina enemmän takaisin.

Älä käytä Deturia!

heidikka    16.03.2017    Siden muita vinkkejä    Side

ÄLÄ IKINÄ KÄYTÄ DETURIA tai Svea Ekonomia!!!!! Jos tilauksessa tulee näppäilyvirhe ja käytit Svea Ekonomia ja joudut tekemään tilauksen uudelleen, niin se näppäilyvirhe maksoi 60€ per hlö!!!!!! Tein uuden tilauksen 5vrk virheellisen tilauksen jälkeen ja nyt tulee lasku 180€ ulosmittauksen uhalla!!!!!!

Turkin Alanya omat kokemukset 15 vuotta käyneenä

Vieras    30.03.2016    Turkin muita vinkkejä    Turkki

Turkissa bussit kulkevat noin aikoja 15 min ennen tai 30min jälkeen.

Olemme syöneet kanaa ja majoneesia.ottaneet jäitä,eikä koskaan ole ollut vatsavaivoja.Katso millaiseen ravintolaan menet.ja retkillä en suosittele syömään,

Alanyassa ei yleensä ole hytysiä,koska moskiitto myrkyttäjät ovat usein liikkeellä.

Meille ei ole koskaan hotelli suuttunut,kun emme syö siellä.Turisti saa itse valita

missä käy.Emme ota koskaan all inclusive matkoja.On kiva itse päättää missä syö

Suosittelen Alanyaa kaikille,ihmiset ystävällisiä.Älä ärsytä niitä liialla tinkimisellä

Topin paikka ja Eve ravintola hyviä ravintoloita,sekä Flash jos haluat keittoa

Neljä viikkoa Alanyassa.

Vieras    04.12.2015    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Toista kertaa vietimme marraskuussa 4 viikkoa Alanyassa. Pääosa kokemuksistamme on positiivistä. Kauppiaat ovat ahkeria ystävällisiä ja vaihtavat tuotteita päivienkin päästä. Tottakai jos haluaa tulla huijatuksi sitäkin saa jos ei ole tarkka. Se joka pyytää ei ole tyhmä vaan se joka maksaa. Siis pakko-ostoa ei ole. Bussissa saa paikan heti ja ihmiset siellä ovat hyväntuulisia ja kohteliaita. Hotellissa palvelut pelaavat ja usein kysytään onko kaikki hyvin. Huomasimme matkallamme sen että metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan. Odottelemme ensi marraskuuta!

Pientä tietoa Alanyasta

Vieras    17.11.2015    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Itse olen ollut kuusi kertaa Alanyassa ja jokainen reissu on ollut unohtumaton. Alanyaan ja Turkkiin liittyy paljon ennakkoluuloja, joita ei mielestäni pitäisi kaikkia uskoa. Onhan se totta, että siellä on miehiä, jotka lirkuttelevat kaikille yms.. Mutta se kuuluu vain heidän myyntiinsä. Turkissa on myös takseja, jotka voivat huijata ja epäilyttäviä baareja, jotka juottavat humalaan ja voivat huijata, mutta tämä on kyllä omasta mielestäni harvinaista. (Omalle kohdalle ei ainakaan ole sattunut)

Turkissa on halpaa ja kannattaa muistaa tinkiä tuotteista, koska osa pyytävät enemmän tuotteista enemmän kuin pitäisi. Suurin osa ihmisistä on hyvin avuliaita ja kohteliaita turisteille ja muillekkin ihmisille! He ovat todella ystävällisiä ja yrittävät miellyttää asiakastaan sekä kyselevät kuulumisia jne.. Joistain ihmisistä siellä olen saanut korvaamattomia ja todella hyviä ystäviä, joita näen kun menen käymään Alanyassa.

Ruoka on todella hyvää ja voi syödä oikeastaan mitä haluaa. Olen monesti kuullut sanottavan: " Kuinka uskalsit syödä sitä ja eikö siitä tullut mitään vatsatautia?".. Ei tullut, hyvin harvat saavat Turkista mahatautia tai muutakaan.

Kaikille suosittelen käymään erilaisilla retkillä ja nähtävyyksissä. Itse olen käynyt mm. Kale kukkulalla, veneretkillä, tippukiviluolassa, satama-alueella ja puistoalueella. Turkissa on paljon upeita nähtävyyksiä ja paikkoja, jotka kannatta kokea.

Jos jotakin arveluttaa lähteä lasten kanssa matkalla niin aivan turhaan. Turkkilaiset ovat hyvin lapsiystävällisiä ja hellivät heitä sekä tykkäävät "pelleillä" heidän kanssaan.

Toivon, että tästä oli apua joillekkin, joka miettii Turkkiin matkustamista.

- Matkailija

"Kodikas rantalomakohde"

Vieras    24.09.2015    Bitezin muita vinkkejä    Bitez

Bitez on ihana, rauhallinen paikka, jossa olemme viihtyneet jo useammalla lomamatkalla. Hotellit ovat vaihtuneet, mutta pettymyksiä ei ole ollut. Kohde on kodikas ja kaunis. Kaikki tarvittava lähellä...rannat, ostosmahdollisuudet ja ruokapaikat. Bodrumiin pääsee näppärästi dolmusbussilla. Tiistaisille markkinoille bussi vie ihan viereen ja sieltä on helppo löytää Biteziin palaava bussi.

Viikon päästä jälleen lähdemme koko perheen voimin...on kuin kotiin palaisi!

Arsi Turkish bath, spa & wellness

titityyppi    31.07.2015    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Paras tapa aloittaa loma Alanyassa on käydä turkkilaisessa kylpylässä. Kunnon pesu ja kuorinta saa ihon tuntumaan erittäin pehmeältä ja sanovat, että se auttaa saamaan kauniimman rusketuksen.

Suosittelen itäisellä rannalla, Arsi hotellin alakerrassa sijaitsevaa hamamia, Arsi Turkish bath, spa & wellness, jonne ovat tervetulleita muutkin kuin Arsi hotellin asukkaat. Tuttavallinen, pienempi hamam, jossa rauhallinen ja rentouttava ilmapiiri sekä erittäin mukava henkilökunta ja taitava hieroja. Täällä kullekin asiakkaalle varataan riittävästi aikaa nauttia kylpyläkokemuksesta, eikä olo ole kuin lihakimpaleella liukuhihnalla, kuten isommissa hamameissa saattaa joskus olla. Jos et satu majoittumaan lähistöllä niin kylpylässä on ilmainen noutopalvelu, joka toimii myös läntisen rannan puolelta.

Lisää tietoa kylpylästä löydät heidän kotisivuiltaan (myös suomeksi): arsiturkishbathwellness.simp...esite.com/

Rauhallinen Avsallar

Vieras    06.06.2015    Avsallarin muita vinkkejä    Avsallar

Ihana paikka. Alanyaan lyhyt bussimatka, mutta kaikki häly ja tyrkytys puuttuu. Upeat rannat ja markkinat.

Uusi blogi

Vieras    09.10.2014    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Hei,

Kirjoittelen auki kolmen kuukauden aikana kertyneitä kokemuksia Alanyasta ja vähän muualtakin turkista uudessa blogissa.

turkishexperiences.wordpress.com

Lyhyt matkakertomus

Vieras    30.08.2014    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Olin tyttäreni kanssa kolme viikkoa Alanyassa. Lähdimme pari päivää ennen koulun päättymistä, jolla säästimme muutaman satasen. Tämä oli toinen kerta tässä kaupungissa. Edellisestä kerrasta oli jo kahdeksan vuotta.

Säät suosivat, kuten sielläpäin on tapana. Lämpötila oli 27 asteen tuntumassa kaksi viikkoa ja viimeisellä viikolla se nousi hiukan ollen lähtiessämme 32 astetta. Vettä satoi neljänä päivänä, mutta se ei haitannut, kun kerran sade tuli yöllä, kerran aamulla ja kerran illansuussa.

Horizon hotellissa oli pieniä puutteita. Lakanoiden ja pyyheliinojen vaihto tapahtui vasta kahden viikon kuluttua ojentaessani ne siivoojille vaihtoa varten. Uima-allas suljettiin klo 18.30. Ravintolan hinnoittelu oli arvailua. Söimme vain kerran ja silloin hinnaston mukainen 35 TL lasku hinnoiteltiin 40 TL. Wifi huoneessa katkeili usein, aulassa ja ravintolassa se toimi moitteetta. Parvekkeella olisi voinut olla pöytä kuten useimmilla muilla parvekkeilla. Pienet puutteet eivät kuitenkaan haitanneet loman onnistumista.

Tapasin vain kaksi kertaa Tjäreborgin henkilökuntaa, tervetuliaistilaisuudessa ja sattumalta hotellilla. Kummatkin olivat asiallisia, miellyttäviä ja asiansa osaavia.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vuokrasimme auton Erhan Rentiltä, mutta ei varmaankaan viimeinen. Palvelu oli erinomaista. Auto tuotiin hotellille täsmällisesti ja esiteltiin selkeästi ja yksityiskohtaisesti, samoin vuokrasopimus. Hinta oli suunnilleen puolet matkatoimiston suositteleman vuokraamon hinnasta. Siihen tietenkin sisältyi rajoittamattomat kilometrit ja täydet vakuutukset, ilman lisämaksua 0-omavastuulla. TomTom sisältyi myöskin hintaan ja se oli valmiiksi asennettu puhumaan suomea.

Liikenne oli hieman erilaista kuin Suomessa. Punaisia päin ajettiin jatkuvasti. Opin nopeasti itsekin sen tavan, koska valot oli säädetty toimimaan kuten Vantaan Tikkurilassa. Punaiset paloivat esimerkiksi puolitoista minuuttia ja vihreät 15 sekunttia. Kaistan vaihto yllätti aluksi. Vilkkua ei tietenkään käytetty, mutta sen lisäksi vieressä ajava saattoi ruveta kiilaamaan samalle kaistalle. Yleensä se johtui siitä, että toinen kaista oli tukittu pysäköimällä kaksi autoa rinnakkain. Ilman valoja olevissa risteyksissä oli varminta varoa myös vasemmalta tulevia. Jalankulkijoilla ei ollut mitään oikeuksia. Suojateillä ei ollut mitään merkitystä, kuten ei myöskään pysähtymiskielloilla.

Ostoksia suoritimme lähinnä basaareissa ja LC Waikikissa. Viimeksi mainitussa oli valmiiksi tingityt hinnat ja liikkeitä löysimme kaksi, toinen keskustassa ja toinen hotellimme lähellä olevassa ostoskeskuksessa. Basaareissa hinnat vaihtelivat huomattavasti. Tytär halusi mekon, jonka löysimme useasta basaarista. Kahdessa keskustan basaarissa hinnat olivat 240 ja 190 TL. Ostimme sen kuitenkin suosikkibasaaristamme puolentoista kilometrin päässä keskustasta, jossa tingitty hinta oli 65 TL. Joten en suosittele noudattamaan ohjetta "tingi hinta puoleen", vaan vertaamaan hintoja. Kolme sellaista basaaria löytyi, joissa myyjä ymmärsi puhetta, kun ilmoitin, ettemme halua muuta. Muissa myyjät tyrkyttivät koko ajan jotain. Minua se ei juurikaan haitannut, kuten ei jatkuva huutelukaan kaikilla viidellä opitulla suomen kielen sanalla. Ei niihin tarvinnut mitään vastata. Tyttärelle ikävin tapaus oli kauppias, joka pisti kätensä hänen kaulalleen ja rupesi hokemaan "rakas". Se meni 12-vuotiaan mukavuusalueen ulkopuolelle.

Jos Thaimaa on miesten paratiisi, niin Alanya on varmaan naisten. Kaikki naiset ikään tai kokoon katsomatta näyttivät olevan tarjoilijapoikien kiinnostuksen kohteena. Hyvä niin. Vaikka olenkin viihtynyt Thaimaassa useammin, palaan varmaan tännekin vielä. Minusta Alanya on ihan upea kaupunki.

jeeppi-safari vuoristoon

Vieras    18.07.2014    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Olemme mieheni kanssa käyneet jo kolme kertaa Alanyassa ja taas ollaan menossa huomenna uudestaan kahdeksi viikoksi. Hauskaa on ollut ja erityisesti jännitystä kaipaaville suosittelemme jeepillä ajelua Taurus-vuoristossa, jossa on rotkoa ja notkelmaa ihan hillittömästi. Kuskit ajavat tosi lujaa eli ei voi suositella kovin heikkohermoisille. Mutta maisemat tosi kauniit ja nähtävää paljon. Dim-joella aivan ihana lauttojen päällä oleva ruokaravintola ja uimaan pääsee tosi kirkkaaseen mutta kylmään jokiveteen. Suosittelen!

Hotelli Ephesia Beach

Vieras    11.10.2013    Kusadasin muita vinkkejä    Kusadasi

Olimme lomamatkalla 3-10.10.2013 Turkin Kusadasissa hotelli Ephesia Beachillä.

Hotelli oli ok, All inclusive toimi hyvin. Ruoka ja juomat olivat erinomaisia. Nuorisolla oli myös tekemistä minigolf, pöytätennis, tennis, gameroom yms.

Alkulomasta oli kylmät yöt ja se vaikutti myös päivälämpötiloihin, päivällä n. 18 astetta lämmintä. Loppulomasta päivälämpötilat nousivat päivällä jo n. 25 asteeseen. Yleiset uimarannat eivät olleet huippusiistejä verrattuna moneen aikaisempaan lomakohteeseen. Efesos on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Käytiin myös Kreikan puolella Samoksella, kaunis saari huppukirkas vesi. Merimatka ihan mukava lisä lomailuun, saarella oloaika n. 6h. Turkissa ostosten teko basaareissa mukavampaa, kauppiaat eivät tyrkytä tavaroitaan kuten esim. Egyptissä. Lokakuussa ei kaikki vesipuistot ole enää auki esim. Adaland jo kiinni.

Side,Turkki. Matkakohteena

Vieras    16.08.2013    Siden muita vinkkejä    Side

Siden kaupunki lomakohteena on oikein mukava rentoutumista, rantoja, lämpöä ja aurinkoa halaville. Siden kaupunki on pieni turistikohde, jossa emme löytäneet oikein muuta kiinnostavaa tekemistä kuin auringonottamista ja lököilyä, mikä oli lomamme tarkoituskin. (Toukokuu/2013) Siden antiikin raunioiden luona tosin kannattaa käydä kävelemässä.

Meitä ei oikein sytyttänyt feikkimerkkien hanakas myynti kalliiseen hintaan. Vaikka vaatteista ja tavaroista tinkikin puolet pois niin itse en ainakiaan ostaisi epäaitoja tavaroita parikymppiä halvemmalla kuin mitä aitoja vaatteita saisi Suomesta. Ja jos kyseisiä tavaroita halajaa ostaa niin nyrkkisääntönä kannattaa olla, että lähtee tinkimään puolet pois, ettei tule ihan huijatuksi.

Suosittelemme kuitenkin laivaristeilyitä, jotka olivat oikein mukavia. Jos haluaa päästä hieman edullisemmin ja puhuu/ymmärtää jonkin verran englantia ei kannata maksaa matkanjärjestäjän retkistä vaan ostaa retket paikallisilta välittäjiltä. Esimerkiksi Siden lukuisilla kaduilla, rannan lähellä on useita "matkatoimistoja", jotka tarjoavat erilaisia retkiä ja risteilyjä lähialueille edulliseen hintaan. Esimerkiksi koko päivän kestävä risteily isolla "merirosvo henkisellä" laivalla, merellä ja Manavgat joella maksoi aikuiselta 15€. Risteilyyn sisältyi basaarivierailu, käynti vesiputouksilla ja lämmin lounas.

Plussaa on, että Side sijaitsee lähellä Antalyan suurkaupunkia. Tosin busiilla sinne kestää reilun tunnin/kaksi, joten kannattaa lähteä aikaisin aamusta liikkeelle.

Side on pieni turistikaupunki ja sopii ihmisille, joilla ei ole tarvetta käydä paljon nähtävyyksissä ja jotka pitävät turistirihkamasta ja jotka arvostavat lomalla rentoutumista ja auringonottamista.

Ihana Marmaris

Vieras    02.08.2013    Marmariksen muita vinkkejä    Marmaris

Olimme heinäkuussa vkon hotelli Yunuksessa. Hotelli oli loistavalla paikalla (rantaan 10m), palvelu ja ruoka oli hyvää. Jos marmarikseen lähdemme uudelleen, haluan samaan hotelliin. Ainoa miinus oli, ettei huoneisiin saanut viedä omia eväitä (ruokaa).

Marmaris oli hieno paikka, jossa varmasti jäi paljon näkemättäkin. Jos haluaa mennä katselemaan päiväksi Marmariksen saaristoa haluan suositella laivaa nimeltä Bora1. Kapteenina toimii aivan ihana Osman niminen mies, joka muuten puhuu sujuvaa suomea. Reissu oli hieno, ei pahan hintainen ja kaikki ruuat ja juomat kuuluivat hintaan.

Kokonaisuudessaan ihan hyvä paikka ainakin näin vähän vanhemmille.

Vieras    22.07.2013    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Maassahan eletään maan tavalla eikä sinne tarvitse mennä riekkumaan. Lähdemme mieheni kanssa 1.1 2014 kolmeksi kuukaudeksi Alanyaan. Siellä saa olla aivan rauhassa, jos ei itse aiheuta hässäkkää. Aiomme nauttia hyvistä ruoka-aineksista, koska olemme vuokralla, joten laitamme itse ruokamma ihanista vihanneksista ja hedelmistä vihanneksista yms. Olisi kiva, jos joku toinenkin pariskunta olisi lähdössä.

Oletko vieraillut Turkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.