Matkakokemukset - Muita vinkkejä Alanyasta

Usein Turkissa käynyt

Vieras    27.06.2018    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Monesti Turkissa käynyt, turistikohteissa. Nyt ekaa kertaa jeeppisafarilla, joka saatiin vähän extremeversiona ja oli hauskaa! Ei kannata lähteä pipo liian tiukalla, vaan rauhallisesti kun menee, niin myyjät ei pakkomyy kyllä mitään. Kyselet ja katselet vain, ja sanot, että tänään katsellaan ja huomenna ostellaan. Ensimmäisen kerran sain lievän ripulin, lähtöpäivän yönä. Aamulla apteekkiin ja sain sellaiset tropit, että 12 tunnin matkanteko meni hyvin. Ei kannata jäädä vaivojen kanssa taikinoimaan, vaan pyytää heti apua. Hotellin respassa kyllä autetaan ja jos hymyn antaa mennen tullen, saa aina enemmän takaisin.

Neljä viikkoa Alanyassa.

Vieras    04.12.2015    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Toista kertaa vietimme marraskuussa 4 viikkoa Alanyassa. Pääosa kokemuksistamme on positiivistä. Kauppiaat ovat ahkeria ystävällisiä ja vaihtavat tuotteita päivienkin päästä. Tottakai jos haluaa tulla huijatuksi sitäkin saa jos ei ole tarkka. Se joka pyytää ei ole tyhmä vaan se joka maksaa. Siis pakko-ostoa ei ole. Bussissa saa paikan heti ja ihmiset siellä ovat hyväntuulisia ja kohteliaita. Hotellissa palvelut pelaavat ja usein kysytään onko kaikki hyvin. Huomasimme matkallamme sen että metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan. Odottelemme ensi marraskuuta!

Pientä tietoa Alanyasta

Vieras    17.11.2015    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Itse olen ollut kuusi kertaa Alanyassa ja jokainen reissu on ollut unohtumaton. Alanyaan ja Turkkiin liittyy paljon ennakkoluuloja, joita ei mielestäni pitäisi kaikkia uskoa. Onhan se totta, että siellä on miehiä, jotka lirkuttelevat kaikille yms.. Mutta se kuuluu vain heidän myyntiinsä. Turkissa on myös takseja, jotka voivat huijata ja epäilyttäviä baareja, jotka juottavat humalaan ja voivat huijata, mutta tämä on kyllä omasta mielestäni harvinaista. (Omalle kohdalle ei ainakaan ole sattunut)

Turkissa on halpaa ja kannattaa muistaa tinkiä tuotteista, koska osa pyytävät enemmän tuotteista enemmän kuin pitäisi. Suurin osa ihmisistä on hyvin avuliaita ja kohteliaita turisteille ja muillekkin ihmisille! He ovat todella ystävällisiä ja yrittävät miellyttää asiakastaan sekä kyselevät kuulumisia jne.. Joistain ihmisistä siellä olen saanut korvaamattomia ja todella hyviä ystäviä, joita näen kun menen käymään Alanyassa.

Ruoka on todella hyvää ja voi syödä oikeastaan mitä haluaa. Olen monesti kuullut sanottavan: " Kuinka uskalsit syödä sitä ja eikö siitä tullut mitään vatsatautia?".. Ei tullut, hyvin harvat saavat Turkista mahatautia tai muutakaan.

Kaikille suosittelen käymään erilaisilla retkillä ja nähtävyyksissä. Itse olen käynyt mm. Kale kukkulalla, veneretkillä, tippukiviluolassa, satama-alueella ja puistoalueella. Turkissa on paljon upeita nähtävyyksiä ja paikkoja, jotka kannatta kokea.

Jos jotakin arveluttaa lähteä lasten kanssa matkalla niin aivan turhaan. Turkkilaiset ovat hyvin lapsiystävällisiä ja hellivät heitä sekä tykkäävät "pelleillä" heidän kanssaan.

Toivon, että tästä oli apua joillekkin, joka miettii Turkkiin matkustamista.

- Matkailija

Arsi Turkish bath, spa & wellness

titityyppi    31.07.2015    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Paras tapa aloittaa loma Alanyassa on käydä turkkilaisessa kylpylässä. Kunnon pesu ja kuorinta saa ihon tuntumaan erittäin pehmeältä ja sanovat, että se auttaa saamaan kauniimman rusketuksen.

Suosittelen itäisellä rannalla, Arsi hotellin alakerrassa sijaitsevaa hamamia, Arsi Turkish bath, spa & wellness, jonne ovat tervetulleita muutkin kuin Arsi hotellin asukkaat. Tuttavallinen, pienempi hamam, jossa rauhallinen ja rentouttava ilmapiiri sekä erittäin mukava henkilökunta ja taitava hieroja. Täällä kullekin asiakkaalle varataan riittävästi aikaa nauttia kylpyläkokemuksesta, eikä olo ole kuin lihakimpaleella liukuhihnalla, kuten isommissa hamameissa saattaa joskus olla. Jos et satu majoittumaan lähistöllä niin kylpylässä on ilmainen noutopalvelu, joka toimii myös läntisen rannan puolelta.

Lisää tietoa kylpylästä löydät heidän kotisivuiltaan (myös suomeksi): arsiturkishbathwellness.simp...esite.com/

Uusi blogi

Vieras    09.10.2014    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Hei,

Kirjoittelen auki kolmen kuukauden aikana kertyneitä kokemuksia Alanyasta ja vähän muualtakin turkista uudessa blogissa.

turkishexperiences.wordpress.com

Lyhyt matkakertomus

Vieras    30.08.2014    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Olin tyttäreni kanssa kolme viikkoa Alanyassa. Lähdimme pari päivää ennen koulun päättymistä, jolla säästimme muutaman satasen. Tämä oli toinen kerta tässä kaupungissa. Edellisestä kerrasta oli jo kahdeksan vuotta.

Säät suosivat, kuten sielläpäin on tapana. Lämpötila oli 27 asteen tuntumassa kaksi viikkoa ja viimeisellä viikolla se nousi hiukan ollen lähtiessämme 32 astetta. Vettä satoi neljänä päivänä, mutta se ei haitannut, kun kerran sade tuli yöllä, kerran aamulla ja kerran illansuussa.

Horizon hotellissa oli pieniä puutteita. Lakanoiden ja pyyheliinojen vaihto tapahtui vasta kahden viikon kuluttua ojentaessani ne siivoojille vaihtoa varten. Uima-allas suljettiin klo 18.30. Ravintolan hinnoittelu oli arvailua. Söimme vain kerran ja silloin hinnaston mukainen 35 TL lasku hinnoiteltiin 40 TL. Wifi huoneessa katkeili usein, aulassa ja ravintolassa se toimi moitteetta. Parvekkeella olisi voinut olla pöytä kuten useimmilla muilla parvekkeilla. Pienet puutteet eivät kuitenkaan haitanneet loman onnistumista.

Tapasin vain kaksi kertaa Tjäreborgin henkilökuntaa, tervetuliaistilaisuudessa ja sattumalta hotellilla. Kummatkin olivat asiallisia, miellyttäviä ja asiansa osaavia.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vuokrasimme auton Erhan Rentiltä, mutta ei varmaankaan viimeinen. Palvelu oli erinomaista. Auto tuotiin hotellille täsmällisesti ja esiteltiin selkeästi ja yksityiskohtaisesti, samoin vuokrasopimus. Hinta oli suunnilleen puolet matkatoimiston suositteleman vuokraamon hinnasta. Siihen tietenkin sisältyi rajoittamattomat kilometrit ja täydet vakuutukset, ilman lisämaksua 0-omavastuulla. TomTom sisältyi myöskin hintaan ja se oli valmiiksi asennettu puhumaan suomea.

Liikenne oli hieman erilaista kuin Suomessa. Punaisia päin ajettiin jatkuvasti. Opin nopeasti itsekin sen tavan, koska valot oli säädetty toimimaan kuten Vantaan Tikkurilassa. Punaiset paloivat esimerkiksi puolitoista minuuttia ja vihreät 15 sekunttia. Kaistan vaihto yllätti aluksi. Vilkkua ei tietenkään käytetty, mutta sen lisäksi vieressä ajava saattoi ruveta kiilaamaan samalle kaistalle. Yleensä se johtui siitä, että toinen kaista oli tukittu pysäköimällä kaksi autoa rinnakkain. Ilman valoja olevissa risteyksissä oli varminta varoa myös vasemmalta tulevia. Jalankulkijoilla ei ollut mitään oikeuksia. Suojateillä ei ollut mitään merkitystä, kuten ei myöskään pysähtymiskielloilla.

Ostoksia suoritimme lähinnä basaareissa ja LC Waikikissa. Viimeksi mainitussa oli valmiiksi tingityt hinnat ja liikkeitä löysimme kaksi, toinen keskustassa ja toinen hotellimme lähellä olevassa ostoskeskuksessa. Basaareissa hinnat vaihtelivat huomattavasti. Tytär halusi mekon, jonka löysimme useasta basaarista. Kahdessa keskustan basaarissa hinnat olivat 240 ja 190 TL. Ostimme sen kuitenkin suosikkibasaaristamme puolentoista kilometrin päässä keskustasta, jossa tingitty hinta oli 65 TL. Joten en suosittele noudattamaan ohjetta "tingi hinta puoleen", vaan vertaamaan hintoja. Kolme sellaista basaaria löytyi, joissa myyjä ymmärsi puhetta, kun ilmoitin, ettemme halua muuta. Muissa myyjät tyrkyttivät koko ajan jotain. Minua se ei juurikaan haitannut, kuten ei jatkuva huutelukaan kaikilla viidellä opitulla suomen kielen sanalla. Ei niihin tarvinnut mitään vastata. Tyttärelle ikävin tapaus oli kauppias, joka pisti kätensä hänen kaulalleen ja rupesi hokemaan "rakas". Se meni 12-vuotiaan mukavuusalueen ulkopuolelle.

Jos Thaimaa on miesten paratiisi, niin Alanya on varmaan naisten. Kaikki naiset ikään tai kokoon katsomatta näyttivät olevan tarjoilijapoikien kiinnostuksen kohteena. Hyvä niin. Vaikka olenkin viihtynyt Thaimaassa useammin, palaan varmaan tännekin vielä. Minusta Alanya on ihan upea kaupunki.

jeeppi-safari vuoristoon

Vieras    18.07.2014    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Olemme mieheni kanssa käyneet jo kolme kertaa Alanyassa ja taas ollaan menossa huomenna uudestaan kahdeksi viikoksi. Hauskaa on ollut ja erityisesti jännitystä kaipaaville suosittelemme jeepillä ajelua Taurus-vuoristossa, jossa on rotkoa ja notkelmaa ihan hillittömästi. Kuskit ajavat tosi lujaa eli ei voi suositella kovin heikkohermoisille. Mutta maisemat tosi kauniit ja nähtävää paljon. Dim-joella aivan ihana lauttojen päällä oleva ruokaravintola ja uimaan pääsee tosi kirkkaaseen mutta kylmään jokiveteen. Suosittelen!

Kokonaisuudessaan ihan hyvä paikka ainakin näin vähän vanhemmille.

Vieras    22.07.2013    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Maassahan eletään maan tavalla eikä sinne tarvitse mennä riekkumaan. Lähdemme mieheni kanssa 1.1 2014 kolmeksi kuukaudeksi Alanyaan. Siellä saa olla aivan rauhassa, jos ei itse aiheuta hässäkkää. Aiomme nauttia hyvistä ruoka-aineksista, koska olemme vuokralla, joten laitamme itse ruokamma ihanista vihanneksista ja hedelmistä vihanneksista yms. Olisi kiva, jos joku toinenkin pariskunta olisi lähdössä.

alanya on hyvä lomapaika

Vieras    22.07.2013    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

me vaimoni kanssa tykätään lomailla alaniassa ja lähdemme i.i.2014 .kolmeksi kuukaudeksi onko ketään muita silloin

lähdössä me ollaan noin kuusvitosia

Elämäntieni johdatti minut Alanyaan

Vieras    18.12.2012    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Olimme loma-matkalla mieheni kanssa Alanyassa. Tapasimme ystävän joka sai meidät miettimään miksi oikeestaan asuimme Suomessa kun vaihtoehtona oli niinkin kaunis paikka kuin Alanya. Mietimme asiaa vain tovin, päätimme yhteistuumin pakata laukut ja lähteä kokeilemaan elämistä uusissa ympyröissä. Nyt olemme kunnolla asettuneet uuteen kotiimme, löysimme asunnon alanyahouse.com in kautta. Ikinä ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan, perhettäni se siunasi kääntämällä uuden lehden elämässä uudessa maassa ja kultuurissa.. Matkamme jatkuu ja elämä yllättää. <3

isabella hotelli pieni ja hieman meluisa

Vieras    31.08.2012    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Olimme matkalla elokuun lopulla 2012 Isabella hotellissa. hotelli muutoin ihan ok ja kävelymatkanpäässä palveluista. Ei mikään luksus, mutta kohtuullinen. Allas on ihan hyvä vaikkkakin vähän pienehkö. Meillä oli näköala vuorille. Henkilökunta oli alussa mukavaa. Kun emme käyttäneet paljon hotellin palveluita käytös muuttui jopa töykeäksi. Ali vaikutti jopa suuttuneelta. Kyllå niitä asiakkaita "hyysättiin" ja liehiteltiin, jotka panivat rahansa menemään hotellin baarissa.suosittelen henkilöille, jotka tykkää liehittelystä ja tuhlaavat rahansa hotellissa. Hotelli sopii kyllä lapsiperheille. Respan Heidi tuputtaa koruja omana tekemänään, kun taas Ali sanoo korut tehneen hänen äitinsä, mistä lie basaarista hankittu ja myydään kovaan hintaan hotellissa. Iltaohjelman aikaan hotellissa kova melu, jos haluat nukkumaan ajallaan et voi melun takia. Siivous mielestäni kohtalaista. Varustetaso kehno.Henkilökunta saattaa olla vähän epärehellistä huomasin korvikset hävinneen lähtöaamuna. Jos Seppo ja Marja lukevat tätä kommenttia vielä kerran kiitos ystävällisyydestänne.Nim. Heikki ja Arja

Pascha Bay täysi 10

Vieras    12.12.2011    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Osallistun minäkin Turkki keskusteluun...Olen ollut aina varsin epäluuloinen Turkin suhteen. Olen itse aikoinani työskennellyt matkatoimistosta ja silti epäröin Turkkiin lähtemistä...Tänä kesänä halusimme perheen kanssa äkkilähdölle etelään. Ainoa vaatimuksemme olivat lastenkerho ja all inclusive. Tällainen kohde löytyi Turkin Alanyasta! Pascha Bay. Hieman epäröiden lähdimme matkaan...ja hyvä, että lähdimme. Loma oli täysi 10!! Pascha Bay on aivan mahtava lomakohde!! Hotelli on todella siisti ja tasokas. Ruoka oli hyvää ja se vaihteli päivittäin. Lapset viihtyivät hyvin lastenkerhoissa ja äiti Hamamissa:). Henkilökunta oli ystävällistä. Suomenkielinen opas oli tavattavissa joka päivä useita kertoja. Ohjelmaa hotellissa oli paljon ja varsin mukavaa sellaista. Varaaminen ystäväperheemme kera ensi kesäksi myös matkan Pascha Bayihin! Suosittelen hotellia lämpimästi kaikille lapsiperheille ja tasokkaasti all inclusive lomasta pitäville. Hotellista poistuminen loman aikana ainoastaan kerran ostoksille Alanyan. Ensi kerralla tuskin poistuminen lainkan, sillä myös ostokset voi tehdä alueella jopa edullisemmin kuin keskustassa. Turkki rules!

Odotukset korkealla

Vieras    01.11.2011    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Olimme lokakuussa 2011 Alanyassa Aurinkomatkojen matkalla, hotelli Grand Zaman Garden ****.

Olemme aiemmin käyneet ko. kohteessa 3 kertaa, mutta matkanjärjestäjän matkalla sekä hotellissa ensimmäistä kertaa.

Hotelli oli jo entuudestaan tuttu, odotimme ja petyimme. Hotelli on ulkoapäin hieno, tai no on sisältäkin, mutta ruuassa ei ole mitään kehumista! Meidän 8 henkisestä seurueesta 6 oksensi/ripuloi ja muutamilla vatsanväänteitä ja vain yksi selvisi ilman vatsakipuja. Jopa Baskent-sairaalaan asti päädyttiin. Koko ko. hotelli tuntui oksentavan, ja vessassa istuessa kuuli, ettei ollut yksin. Käytävillä kuljeteltiin keittoja ja hedelmiä potilaille huoneisiin. Tulipahan tuokin koettua, kotimatkalla asiakas tiesi kertoa, että hotellin tarjoilija oli vain huuhdellut äkkiä likaiset astiat ja täyttänyt mehuautomaatin ihan vaan jollain likaisella kaivovedellä....

Ei hotellissa muuta vikaa, n. 850 E /hlö, aika kallis siis, ei kyllä hintansa arvoinen! Siisti hotelli, hyvä siivouspalvelu!

Alanya on ihana lomakohde, Aurinkomatkat oli todella hyvä, sekä Finnair oli mitä mainion! Olemme lentäneet aiemmin turkkilaisilla yhtiöillä ja tämä F oli luksusta niihin verraten! Hyvä HeikinBaari!!!

Turkki...tuo "kehuttu" maa!

Vieras    07.10.2011    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Pieniä kertomuksia turkin matkasta. Viikko Alanyassa tarjosi kyllä kaiken näköistä ja paljon kokemuksia jotka nyt suurimmalta osalta oli kylla kaikkea muuta kun hienoja.

Jos nyt jotain posiitiivista kertoisi niin Hammam oli kyllä mielenkiintoinen kokemus ja kannattaa kyllä kokeilla, sekä vuoristoretki paikallisen väestön asuttamiin kyliin oli hieno reissu. Ainii..AURINKO PAISTOI koko viikon!

Mutta siihen ne sitten jääkin.

Ensimmäinen varoitus. ÄLKÄÄ VARATKO VENERETKEÄ SATAMASTA AINAKAAN SEE WOLF NIMISESTÄ VENEESTÄ. Retki on halvempi (15E) per henkilö. Teille luvataan satamassa vaikka mitä mutta retki on aivan jotain muuta kun puheet antaa ymmärtää. Että tule näkemään 2 miljoonaa kalaa,ette myöskään kilpikonnia tai delfiinejä. Että pääse hyppäämään kalliolta veteen, ette 5 tai 15 metristäkään. Luolat näette laivasta. Ainut luola missä pääsee käymään on mutakylpyluola. JA JOS MENETTE UIMAAN KUN LAIVA PYSÄTYY NIIN UIKAA NOPEASTI SILLÄ KUN PILLI SOI KONEET ON JO KÄYNNISSÄ ja LAIVAN TAAKSE TULEE SUURET PYÖRTEET JONNE SUUREMPIKIN MIES JOUTUESSAAN ON HÄTÄÄ KÄRSIMÄSSÄ. Kokemuksesta voin sanoa että siitä tulee elämän kauheimmat 5 sekunttia kun ei pääse ylös ja luulee hukkuvansa.

Ruoka laivalla on melko huonoa ja VIINI aivan täyttä kuraan.

ELI YHTEEN VETO SIITÄ = EI AINAKAAN SEEWOLF VENEESEEN

Seuraava miinus turkista. KAUPPIAAT= pieniä piruja,jotka on puettu lampaiden vaatteisiin. YRITTÄVÄT KUSETTAA KOKO AJAN!

Lisää miinuksia HINTATASO=Ainakin Alanyan rantakadulla lähes sama kun suomessa...kauempana tietysti halvempaa.

jos mietitte että pitäisikö teneriffan tai canarian saarten sijaan lähteä turkkiin ni MIETTIKÄÄ VIELÄ KERRAN!

Mutta tulipa sekin maan nähtyä....vain ilmaiseksi turkkiin.

Kuumuus

Vieras    04.08.2011    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Vietimme viikon loman Turkin Alanyassa heinäkuulla 2011. Matka oli Nazarin järjestämä. Olimme ensimmäistä kertaa ko. matkatoimiston matkalla ja kaikki sujui erittäin mallikkaasti, voimme suositella. Yövvyimme hotelli Kandelorissa, joka sijaitsi lähellä Kleopatra-rantaa. Hotelli oli ok ja ruoka hyvää (all inclusive). Hotelli koostui kahdesta eri rakennuksesta, molemmat remontoitu vuonna 2010. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä. Ainut miinus oli pieni uima-allasalue sekä heinäkuulle ajoittunut ääretön kuumuus. Mitään ei jaksanut tehdä, ei edes ottaa aurinkoa, yötkin olivat kuumia, n. 30 astetta lämmintä ja kosteaa. Alanayassa ei tuule niinkuin esimerkiksi Rhodoksella. Suosittelemme matkaa muuna ajankohtana, esim. aikaisemmin keväällä tai syys-lokakuulla. Bazaarialueen myyjät järkyttäviä tyrkyttäjiä edelleen. Jos sattui naismyyjä, he olivat paljon ystävällisempiä kuin miehet ja antoivat rauhassa katsella. Käytimme ainoastaan Turkin liiroja, jotka tulivat edullisemmaksi kuin euroilla maksaminen. Kortteja emme uskaltaneet käyttää. Veneretkille kannattaa mennä, olimme auringonlaskuristeilyllä ja se oli tosi hieno. Alanya on hyvä paikka auringonottajille, bilettäjille sekä shoppailijolle.

Oletko vieraillut Alanyassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.