Turkin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 16

Parasta A-luokkaa oleva hotelli

Vieras    20.01.2012    Istanbulin hotellit    Istanbul
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2011 | Hotelli: Prince Hotel

Vietimme jouluviikon kys.hotellissa joka sijaitsee Sultan Ahmetin kaupunginosassa.

.Aivan loistava sijainti;kävelymatkan päässä upeista nähtävyyksistä mm.sininen moskeija,top kap,maanalaiset säiliöt,hagia sofian palatsi,galatan silta ym.....Esim.Top kapin edustalle kävelee vajaa 10 min. Hotelli pienen päättyvän kadun varrella jonne ei meteli yllä. Raitiovaunut ja rautatieasema niinikään lyhen kävelymatkan päässä.

Hotelli erittäin hyvätasoinen,4 tähteä ansainnut, erittäin ammattitaitoinen henkilökunta, huoneet siistit ja tilavat,sängyt erittäin leveät,pehmeät patjat ja ylelliset petivaatteet. Siivooja kävi viikon aikana kolmesti vaihtamassa vuodevaatteet ja pyyhkeet joka tuntui uskomattomalta!

Olimme varanneet 3 hengelle 3 hengen huoneen.Ensimmäisen yön jouduimme nukkumaan 2 hengen huoneessa 1 lisäsängyllä(ylibookkaus ja meidän myöhäinen sisäänkirjautumisaika).Seuraavana aamuna saimme 3- 4 heng.kattoterassi delux.huoneiston käyttöömme.

Aamupala joka oli todella runsas ja kattava seisovista pöydistä tarjolla oleva,tarjoiltiin aina klo.7.00-10.00 välillä.

Olemme matkustelleet ympäri Turkkia viimeisen 20v. aikana eritasoisissa paikoissa ja hotelleissa mutta täytyy sanoa ettemme milloinkaan ole saaneet näin upeaa palvelua näin tasokkaassa hotellissa ja kuitenkin edullisesti! Varasimme hotellin Super Saverin kautta joka jäi maksamaan vähän alle 500e 3.hengeltä..

Pienenä vinkkinä että hotellin valintaan vaikutti erityisesti asiakas arvioinnit sijainnin ja hinnan rinnalla!

Suosittelen lämpimästi hotel Princeä!

Arvosana hotellille:

Pascha Bay täysi 10

Vieras    12.12.2011    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Osallistun minäkin Turkki keskusteluun...Olen ollut aina varsin epäluuloinen Turkin suhteen. Olen itse aikoinani työskennellyt matkatoimistosta ja silti epäröin Turkkiin lähtemistä...Tänä kesänä halusimme perheen kanssa äkkilähdölle etelään. Ainoa vaatimuksemme olivat lastenkerho ja all inclusive. Tällainen kohde löytyi Turkin Alanyasta! Pascha Bay. Hieman epäröiden lähdimme matkaan...ja hyvä, että lähdimme. Loma oli täysi 10!! Pascha Bay on aivan mahtava lomakohde!! Hotelli on todella siisti ja tasokas. Ruoka oli hyvää ja se vaihteli päivittäin. Lapset viihtyivät hyvin lastenkerhoissa ja äiti Hamamissa:). Henkilökunta oli ystävällistä. Suomenkielinen opas oli tavattavissa joka päivä useita kertoja. Ohjelmaa hotellissa oli paljon ja varsin mukavaa sellaista. Varaaminen ystäväperheemme kera ensi kesäksi myös matkan Pascha Bayihin! Suosittelen hotellia lämpimästi kaikille lapsiperheille ja tasokkaasti all inclusive lomasta pitäville. Hotellista poistuminen loman aikana ainoastaan kerran ostoksille Alanyan. Ensi kerralla tuskin poistuminen lainkan, sillä myös ostokset voi tehdä alueella jopa edullisemmin kuin keskustassa. Turkki rules!

Luksusta koko rahalla

Vieras    30.11.2011    Siden hotellit    Side
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2011 | Hotelli: SENTIDO Perissia

Mahtava hotelli!

Jokaisen tähden arvoinen: huippupalvelu, ruoka, sijainti, siisteys...Tätä valintaa et kadu!

Arvosana hotellille:

Pettymys...

yassuska    13.11.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2011 | Hotelli: Best House

Kyseessä siis Best House 2. Eli kauempana rannasta oleva best house. Kun tulimme hotelliin aamuyöllä, ensimmäinen ajatus oli oh no... niin pimeä, ahdistava ja tunkkainen fiilis tuli.

Huoneeseen päästyämme tuli olo että ny hotelli vaihtoon ja äkkiä.. no menimme sitten nukkumaan, sänky oli tosi nitisevä, natiseva ja kova. Hotellin vieressä meni moottoritie, joten olemattomista eristeistä johtuen saimme viettää viikkomme aikamoisessa liikenteen pauhussa.. joka jatkui tietenkin yötäpäivää...

huone oli aikas epäsiisti, seinällä oli jotain oksennuksen tapaista jne... Henkilökunta oli kuitenkin tosi mukavaa, siitä plussaa. Niin ja sähköthän ne pamahteli poikki tuon tuosta, mut se kuulemma normal in alanya.....

Kauppiaat ja ravintoloiden sisäänheittäjät olivat muuttuneet sitten edellisen käynnin tosi aggressiivisiksi , suuttuivat samantien jos ei mennyt sisään.. Eiköhän turkki ole nyt nähty, seuraavaksi rapakon taa... ;)

Arvosana hotellille:

Oikein mukava hotelli

yassuska    13.11.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2009 | Hotelli: Atzalea

Azalea on oikein mukava ja siisti hotelli Alanyassa lähellä rantaa ja palveluja. Silloinen

henkilökunta oli tosi mukavaa porukkaa, joukossaan myös yksi suomea puhuva mies. Ystävällisiä

ja avuliaita, eivät kuitenkaan niin tyrkkyjä, kuin yleensä turkkilaiset tahtoo olla. Voin lämpimästi'

suositella tätä huoneistohotellia ihan kaikille! :)

Arvosana hotellille:

Mukava lomapaikka

rimpu10    12.11.2011    Antalyan hotellit    Antalya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2011 | Hotelli: Aramis

Oli osi mukavaa kaikki olivat ystävällisiä suosittelen kaikille :)

Arvosana hotellille:

Odotukset korkealla

Vieras    01.11.2011    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Olimme lokakuussa 2011 Alanyassa Aurinkomatkojen matkalla, hotelli Grand Zaman Garden ****.

Olemme aiemmin käyneet ko. kohteessa 3 kertaa, mutta matkanjärjestäjän matkalla sekä hotellissa ensimmäistä kertaa.

Hotelli oli jo entuudestaan tuttu, odotimme ja petyimme. Hotelli on ulkoapäin hieno, tai no on sisältäkin, mutta ruuassa ei ole mitään kehumista! Meidän 8 henkisestä seurueesta 6 oksensi/ripuloi ja muutamilla vatsanväänteitä ja vain yksi selvisi ilman vatsakipuja. Jopa Baskent-sairaalaan asti päädyttiin. Koko ko. hotelli tuntui oksentavan, ja vessassa istuessa kuuli, ettei ollut yksin. Käytävillä kuljeteltiin keittoja ja hedelmiä potilaille huoneisiin. Tulipahan tuokin koettua, kotimatkalla asiakas tiesi kertoa, että hotellin tarjoilija oli vain huuhdellut äkkiä likaiset astiat ja täyttänyt mehuautomaatin ihan vaan jollain likaisella kaivovedellä....

Ei hotellissa muuta vikaa, n. 850 E /hlö, aika kallis siis, ei kyllä hintansa arvoinen! Siisti hotelli, hyvä siivouspalvelu!

Alanya on ihana lomakohde, Aurinkomatkat oli todella hyvä, sekä Finnair oli mitä mainion! Olemme lentäneet aiemmin turkkilaisilla yhtiöillä ja tämä F oli luksusta niihin verraten! Hyvä HeikinBaari!!!

Terveys ongelmat Alanyan matkan jälkeen

Vieras    10.10.2011    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Aiemmin jo kertoilin olleemme kolmen viikon matkalla Alanyassa ja vatsaongelmistamme. Nyt viikon kuluttua on selvinnyt, että olen sairastanut matkalla giardiaasiin, joka on siimaeläimiin kuuluvan Giardia lamblian aiheuttama suolistosairaus. Oireet jatkuivat kotimaahan päästyämme ja vaati lääkärinhoitoa. Hoitona on Metronidazole-antibioottilääkitys, joka kestää seitsemän vuorokautta. Kannattaa siis huolehtia, millä tahansa reissulla riittävästä käsihygieniasta ja puhtaan veden saannista. Kannattaa todella välttää niitä jääkuutioita juomissa, ravintoloiden kasviksia ja huonosti kuumennettuja ruokia yleensä. Tämä alkueläin nimittäin tarttuu juuri saastuneen ruoan ja juoman välityksellä sekä suoraan kosketustartuntana. Vuosittain suomessa rekisteröidään n. 300 tartuntaa, joten olipa todella huono tuuri meikäläisellä. Toivotaan, että em. tiedoista on apua jollekin toiselle saman kokeneelle tai matkaa suunnittelevalle.

Taas Alanyassa

Vieras    10.10.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2009 | Hotelli: Royal Palm

Oltiin Lomamatkojen matkalla ko. hotellissa, lämmintä riitti. Olemme aikaisemmin käyneet Alanyassa useammankin kerran, yleensä 2-3 tähden huoneistohotelleissa. Nyt olimme varanneet 4 tähden Royal Palmiiin perhehuoneen, sillä perheseemme kuuluu 3 lasta.

Lomamatkat toimi hyvin, hotelli oli ihana! Moderni, rannan läheisyydessä ja hyvällä paikalla, vaikka sanotaan että keskustaan on matkaa...Huoneemme oli tilava, vastasi huoneistoa. Kaikille lapsille asiallliset sängyt ja erittäin ystävällinen palvelu ja siivooja! (Siivous JOKA päivä!)

Useasti käytiin Heikin Baarissa syömässä jonne oli vain n. 50-100m. Tyttäreni sai heti nuoresta tarjoilijapojasta kaverin :)

Ranta oli siisti, vesi puhdasta. Hotellin ympäristö asiallinen ja ruoka hyvää. Kerran viikossa Turkkilainen Ilta, Haman on ilmainen.

Kävimme myös itäisellä rannalla, joka oli ihan roskainen ja vesi aivan likaista ja sameaa.

Suosittelen kaikille Kleopatra -rantaa, en yhtään ihmettele, miksi Kleopatra on Alanyan suosituin ;)

Kävimme myös Kyläretkellä vuoristossa. -Paikallista elämää, upeita maisemia, hyvää ruokaa ja tutustuminen moskeijaan. Mieletön!

Voin suositella Alanyaa yhä uudestaan joka vuosi, sinne matkustamisesta on muodostunut ns. perinne, Lokakuu on vakioajankohta!

Arvosana hotellille:

Turkki...tuo "kehuttu" maa!

Vieras    07.10.2011    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Pieniä kertomuksia turkin matkasta. Viikko Alanyassa tarjosi kyllä kaiken näköistä ja paljon kokemuksia jotka nyt suurimmalta osalta oli kylla kaikkea muuta kun hienoja.

Jos nyt jotain posiitiivista kertoisi niin Hammam oli kyllä mielenkiintoinen kokemus ja kannattaa kyllä kokeilla, sekä vuoristoretki paikallisen väestön asuttamiin kyliin oli hieno reissu. Ainii..AURINKO PAISTOI koko viikon!

Mutta siihen ne sitten jääkin.

Ensimmäinen varoitus. ÄLKÄÄ VARATKO VENERETKEÄ SATAMASTA AINAKAAN SEE WOLF NIMISESTÄ VENEESTÄ. Retki on halvempi (15E) per henkilö. Teille luvataan satamassa vaikka mitä mutta retki on aivan jotain muuta kun puheet antaa ymmärtää. Että tule näkemään 2 miljoonaa kalaa,ette myöskään kilpikonnia tai delfiinejä. Että pääse hyppäämään kalliolta veteen, ette 5 tai 15 metristäkään. Luolat näette laivasta. Ainut luola missä pääsee käymään on mutakylpyluola. JA JOS MENETTE UIMAAN KUN LAIVA PYSÄTYY NIIN UIKAA NOPEASTI SILLÄ KUN PILLI SOI KONEET ON JO KÄYNNISSÄ ja LAIVAN TAAKSE TULEE SUURET PYÖRTEET JONNE SUUREMPIKIN MIES JOUTUESSAAN ON HÄTÄÄ KÄRSIMÄSSÄ. Kokemuksesta voin sanoa että siitä tulee elämän kauheimmat 5 sekunttia kun ei pääse ylös ja luulee hukkuvansa.

Ruoka laivalla on melko huonoa ja VIINI aivan täyttä kuraan.

ELI YHTEEN VETO SIITÄ = EI AINAKAAN SEEWOLF VENEESEEN

Seuraava miinus turkista. KAUPPIAAT= pieniä piruja,jotka on puettu lampaiden vaatteisiin. YRITTÄVÄT KUSETTAA KOKO AJAN!

Lisää miinuksia HINTATASO=Ainakin Alanyan rantakadulla lähes sama kun suomessa...kauempana tietysti halvempaa.

jos mietitte että pitäisikö teneriffan tai canarian saarten sijaan lähteä turkkiin ni MIETTIKÄÄ VIELÄ KERRAN!

Mutta tulipa sekin maan nähtyä....vain ilmaiseksi turkkiin.

Yosun cafe and bar restaurant

minizu    05.10.2011    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Hyvä ja ystävällinen palvelu. Ruoka tosi hyvää. Sijaitsee: Kleopatra rannalta kohti ostoskatua, aivan kadun alkupäässä.

Ihan ok.

minizu    05.10.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2011 | Hotelli: Best House

Hotelli huone oli pinta siisti. Henkilökunta oli ihan mukava. Hotellin sijainti on iso plussa. Lähellä ostoksia. Lähellä Kleopatra rantaa.

Arvosana hotellille:

Viihtyisä

minizu    05.10.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2010 | Hotelli: May Flower

Hotelli sijaitsi hyvällä paikalla. Aivan keskustan ostospaikojen lähellä. Lyhyt matka Kleopatra rannalle. Ystävällinen palvelu.

Arvosana hotellille:

Huomioita Alanyan matkalta

Vieras    04.10.2011    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Palasimme juuri kolmen viikon matkalta Alanyasta. Olimme ensimmäistä kertaa Turkissa ja täytyy sanoa, että siinä oli kaksi viikkoa liikaa. Olemme aiemminkin harrastaneet pitkiä matkoja eri puolille maailmaa, mutta kyllä Turkki oli mielestämme erittäin suuri pettymys. Yleensä matkoillamme noudatamme erityistä varovaisuutta liittyen ravintolaruokailuun ja yleensä elintarvikkeisiin sekä juomaveden käyttöön. Pyrimme pitämään myös riittävää huolta veden juonnista, jotta säästyisimme turistiripulilta ja muilta vatsapöpöiltä. Tällä kertaa kuitenkin onni ei ollut kuitenkaan matkassa ja molemmat mieheni kanssa sairastuimme jo muutaman päivän lomailtuamme erittäin ärhäkkään ripuliin, jonka oireina olivat kovat koliikkimaiset vatsakivut, lämpöily sekä yleinen heikotus. Joinakin päivinä hieman helpotti, mutta pian vaiva jälleen palasi. Haimme apteekista antibioottikuurit ja muita ripulilääkkeitä. Näillä vaivat loman loppua kohden lievenivät, mutta eivät kokonaan helpottaneet vasta kun kotimaahan päästyä. Nyt on vielä edessä salmonella- ja ulostenäytteissä käynti sekä vastausten odottelu sekä mahdollinen jatkohoito.

Väkisin myyminen, sekopäinen liikenne (jossa jalankulkija ei ole minkään arvoinen), huijausyritykset, toisinaan teennäinen ystävllisyys ravintoloissa ja kaupoissa sekä ala-arvoisesti järjestetty retki Sabatero-kanjonille paikallisen retkijärjestäjän toimesta antoivat todellisen syyn olla menemättä enää koskaan Turkkiin lomalle. Orient-suite huoneistohotelli oli ihan ok, vaikka selvästi huomasi, että olisi pitänyt käyttää enemmän hotellin palveluja, jotta se olisi tyydyttänyt henkilökuntaa. Kauppojen valikoima on länsi-eurooppalaisittain kovin suppea. Erityisesti lihatuotteet ovat kovin kalliita ja esim. leikkeleissä on huono valikoima. Kasviksia on runsaasti ja monipuolisesti ja ne ovat edullisia. Myös viljatuotteet ovat hyvin edullisia. Kipa- ja Carrefur-marketeissa on hieman paremmat valikoimat. Kanaa on myynnissä runsaasti ja monipuolisesti niin ravintoloissa kuin kaupoissakin, mutta kanan syöntimme loppui siihen, kun apteekin henkilö kertoi, että suomalaisen ei kannata Turkissa syödä kanaa lainkaan! Epäilemmekin, että vatsavaivojemme syynä lienee ollutkin kana-ateria, jonka söimme Turkkiin tultuamme, mene ja tiedä! Joka tapauksessa olemme taas yhtä kokemusta rikkaampia ja mietimme jo uutta matkaa johonkin toiseen maahan.

Ihana loma

Vieras    02.10.2011    Turkin hotellit    Turkki
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2011 | Hotelli: Oba star all inclusive

Tultiin kotiin torstaina 29.9.2011.Aivan ihana lomamatka Turkin Sidessä,todella upea matka,hotelli Side Mare Resort&Spa,aivan mahtava hotelli ja palvelu,erityisesti lapsiperheelle,olimme isovanhemmat,lapset ja pikkuiset,ei voi muutakun kiittää.Suosittelen kaikille..Siellä oli kaikki niin IHANAA.Ja ihan varmasti lähdemme uudelleen samaan paikkaan,ens syksynä!!! Terveisin mummi ja tuffa :)

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Turkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.