Turkin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 5

Apart Hotel Isabella

Vieras    04.10.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2015 | Hotelli: Isabella

Jos odottaa" kuuta taivaalta". Pitäisi mennä sitten *****5 hotelliin. Syyskuun alussa olin ko. hotellissa kaverini kanssa, minä olin viikon ja hän 2 viikkoa. Minulle ainoa tykkyttäjä oli "Heidi, niitä korujaan".Ostin kyllä häneltä kellon (korukello) sain rahan taksisin, kun eihän niissä ole kellokoneistoa.

Kaikki oli ihan jees, normaali aamiainen ja turkkilainen ilta + "tanssi-ilta"ruuat oli ok. mitä söin, koska ystäviä/kavereita paljon Alanyassa

Olen Turkin kävijä ollut 30 vuotta, joten sanon että ei ole pahaa sanottavaa, puhdasta oli ja Alikin oli melkoinen "huumorveikko", terveisiä Mafia papukaijalle ja pikku-kanille .Yks yö tuli kauhee jäätelönälkä ja läksin ostamaan jätskiä ja sain haluamani puolen litran kolpakot* 2, koska halusin ne Efestuopit täynnä erilaisia jäätelöitä, Hintaa tässä nyt en kerro määrään ja kaikkeen verrattuna Ok. Eitsu

Arvosana hotellille:

Iso siisti hotelli joka huonosti äänieristetty

Vieras    02.10.2015    Antalyan hotellit    Antalya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2015 | Hotelli: Eftalia Resort

Henkilökunta vaati rahaa 35€ kun tahdoimme lähellä toisiaan sijaitsevat huoneet ystäväperheen kanssa! Esitimme pyynnön jo varausta tehdessä.Jos ette maksa ovat huoneet eri pääss hotellia!

Finnmatkojen opas selvitti tilanteen ja saatiin rahat takas!

Arvosana hotellille:

"Kodikas rantalomakohde"

Vieras    24.09.2015    Bitezin muita vinkkejä    Bitez

Bitez on ihana, rauhallinen paikka, jossa olemme viihtyneet jo useammalla lomamatkalla. Hotellit ovat vaihtuneet, mutta pettymyksiä ei ole ollut. Kohde on kodikas ja kaunis. Kaikki tarvittava lähellä...rannat, ostosmahdollisuudet ja ruokapaikat. Bodrumiin pääsee näppärästi dolmusbussilla. Tiistaisille markkinoille bussi vie ihan viereen ja sieltä on helppo löytää Biteziin palaava bussi.

Viikon päästä jälleen lähdemme koko perheen voimin...on kuin kotiin palaisi!

En suosittele

Vieras    19.09.2015    Kusadasin hotellit    Kusadasi
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2015 | Hotelli: Özka

Hotellihuoneeseen päästyämme huomasimme, että sähköt eivät toimineet. Sanoimme asiasta respassa ja lähdimme itse kiertelemään kaupungille, minkä aikana sähkömies oli käynyt korjaamassa asian. Viikon aikana myös vessanpönttömme hajosi. Huoneen ikkunat olivat viereisen talon seinää vasten, joten maisemia ei päässyt partsilta ihailemaan. Aamupala oli todella vaatimaton, kananmunat olivat ainoa ruoka joka piti nälkää loitolla. Juomana oli pelkkää kahvia ja teetä. Hotelliin ei saa viedä omia eväitä tai juomia (edes vettä) hotellin ulkopuolelta, muuten saat laskun. Siivooja ei käynyt kahtena peräkkäisenä päivänä huoneessamme, ja muut vieraat kertoivat, että joinakin päivinä siivooja ei ollut käynyt heidänkään huoneissaan. Henkilökunta oli mukava. Sijainti on hyvä, rantaan ja kaupungille pääsee kävelemällä, mutta dolmukset kulkevat myös suoraan hotellin edestä. Kusadasi on ihana paikka ja sinne voisi palata takaisin, mutta valitsisin kyllä toisen hotellin Özkan tilalle.

Arvosana hotellille:

Kokemuksia hotellista Jasmin beach, Bodrum, Turkki ?

jojohanna    14.09.2015    Gumbetin hotellit    Gumbet
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2015 | Hotelli: Jasmin beach

Onko kokemuksia? Olemme lokakuussa menossa

Arvosana hotellille:

Pilaa lomasi ja terveytesi

Vieras    04.09.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2015 | Hotelli: Sun Hotel Alanya

Hotelli ei tehnyt mitään vaihtaakseen huonettani. Huone sijaitsi respan vieressä pohjakerroksessa. Tuuletusikkunani kylpyhuoneesta oli respan aulaan. Koska respat polttivat siellä tupakkaa ympäri vuorokauden, koko viikon jouduin sietämään tupakansavua huoneessani 24/7. Henkilökunta ja suurin osa asiakkaista poltti tupakkaa myös ravintolan sisätiloissa ja terassilla. Aamupalaa oli mahdotonta syödä ilman tupakansavua. Viimeisen kerran kun söin aamupalaa, vaihdoin pöytää kolme kertaa. Lopulta taas respa tuli polttamaan viereeni seisoen tupakkaa, sain tarpeekseni. Tässä hotellissa nautittiin siitä, että lomani pilattiin!

Minulta vaadittiin viikon ilmastoinnisa 70e, tuuletin oli ikivanha kellastunut räppänä, enkä ottanut sitä, koska asukkaat ja henkilökunta polttivat tupakkaa. Huoneessani oli hometta. Kaappi ja sängyt sekä tekstiilit haisivat niin pahalle ja olivat koko viikon kosteita, etten voinut mennä minnekään parempaan paikkaan syömään koko viikon aikana, koska haisin niin pahalle kosteiden tupakanhajuisten vaatteiden takia. Yskin koko viikon huonoa sisäilmaa ja nukuin huonosti. Työmaakuulokkeetkaan ei auttaneet, sillä respa piti televisioita auki täysillä pysyäkseen itse hereillä, perhe ja turkkilaiset ilmaisasiakkaat mekastivat yötä päivää. Äänet tulivat tietenkin minun huoneeseeni.

Parvekkeella ei voinut olla, koska viereisillä parvekkeilla poltettiin tupakkaa. Hotelli kertoi miesasiakkaille kuinka kauan viivyin hotellissa ja milloin lähden. Oli yllättävää, että minun tietojani sai jakaa muille ihmisille.

Siivousta ei tehty, putket vuotivat vessasta niin että lattia oli märkä koko ajan. Oli epämiellyttävää käydä sandaalien kanssa suihkussa jatkuvasti, koska pytystä ja suihkukaapista vuoti vettä. Viemäriputkessa oli märäntynyt pyyhe suojana. Sitä ei vaihdettu kertaakaan. Vasta kun laitoin paljon rahaa tippinä sängylle sain uudet pyyhkeet ja siivooja siivosi. Periaate oli se, että turisti maksaa kaiken, paikalliset pääsevät ilmaiseksi ja saavat parhaimman palvelun.

Sänky oli hirveä. Vanha, likainen, märkä haiseva patja, jossa oli periaatteessa vain kehikko enää kunnossa. Pölyä irtosi paljon koko ajan. Se haju oli kamala. Huoneessa juoksi yöllä hämähäkkejä ja pieniä torakoita. Viereisessä huoneessa nainen kirkui yöllä ilmeisesti sen takia, että oli huomannut näitä ötököitä myös.

Ranta oli vaarallinen. Siellä oli liukkaita isoja pyöreitä kiviä rantaveteen asti, ei mitään kulkureittiä hotellin kohdalla syvemmälle. Hotellin asiakkaille aurinkovuoteet, jotka olivat liian lähellä toisiaan olivat maksullisia, paikalliset tulivat aamusta asti oleskelemaan ja polttamaan tupakkaa sinne ilmaiseksi.

Arvosana hotellille:

pettynyt

Vieras    03.09.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2015 | Hotelli: Boulevard

Olimme kyseissä Boulevard hotellissa Alanyassa mieheni kanssa ensimäistä kertaa n. täydenpalvelun paikassa. Ruoka huonoa, kävimme välillä syömässä muualla. Juomavalikko olematon ja rahalla ei voinut ostaa, koska ei ollut mitä ostaa. Henkilökunta hyvin "neutraali", suorastaan tympeää. Paikka ja hotelli Alanyan arvoaluetta, paikalliset ihmettelivät ruoa laatua ja muita puutteita kun kerroimme heille. Taidanpa mennä seuraavalla reisulla muualle ja vaikkapa apartmentoon, en maksa turhasta. Jos ruoka mätetään kuten koulun ruokalassa kauhalla lautaselle,riisi, pasta ym, kanapalat lilluivat jossain nesteessä joita annosteltiin lautaselle 1 per. nenä. Ihmetyttää mistähän maksoin ?

Arvosana hotellille:

Jatkossa kierrän kaukaa

Vieras    30.08.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2015 | Hotelli: Isabella

"Suosittu Isabella sijaitsee hyvällä paikalla paikallisasutusalueella, rauhallisen sivukadun varrella. Huoneistohotelli sopii hyvin hintatietoisille ja isommillekin perheille. Ympäristössä on paikallista asutusta ja mukavasti kauppoja ja ravintoloita. Isabellan huoneistot ovat tilavia, ja niiden koko vaihtelee jonkin verran. Kaksioissa on lisämaksullinen ilmastointi makuuhuoneessa, neljän hengen huoneistoissa vain olohuoneessa. Pihalla on uima-allas, lastenallas ja lasten leikkipaikka." ja kukut..

Meille oli todellinen pettymys. Huone likainen, seinissä on isoja paskaisia laikkuja, lakanat jotka olivat"puhtaita" oli kyllä pestyjä mutta täynnä tahroja, samoin kuin pyyhkeet. Kylpyhuoneessa laskutilaa yhden pienen hyllyn ja pesualtaan vieressä juuri sen verran että saat hammasharjat ja saippuan laskettua.Jos on hieman isompi henkilö kyseessä, tulee vaikeuksia päästä suihkukaappiin, ovet avautuvat sen verran, että tilaa on noin 40cm jos sitäkään. Lasten sänky vanha metallinen, jonka laidan koloista pienen lapsen pää mahtuisi hyvin välistä, eli ei laisinkaan turvallinen sänky esim. vauvalle,patja likainen sekä pari isoa reikää.

Keittonurkkaus löytyi, mutta tilaa oli juuri sen verran, että pitää valita haluatko tehdä ruokaa vai haluatko kuivattaa pesemäsi astiat. Laskutilaa ei paikasta muuten löytynyt. Jääkaappi ei sulkeutunut kunnolla, ja ei ollut oikein kylmä. Pakastimesta puuttui luukku.

Lähimoskeijasta kuuluva rukouskutsu herättää joka yö, tämä ei ole hotellin vika mutta olisi kiva että olisi kerrottu esitteessä. Meteli on todella kova ja kestää pitkään, sillä moskeija on noin 150m päässä.

Ilmastointi viikolta 49€, ja saat itse kiivetä katon reunaan laittamaan avaimen reikään. Ilmastointia ei voi sulkea muuten, kuin poistamalla avaimen sieltä katonreunasta tai ottamalla kaikki sähköt pois huoneistosta.

Nojatuolit olivat vaarallisia istua, sillä heti kun yritit nojata nojiin,ne liikkuivat. Hyvä ettei tippuneet lattialle. Palvelun taso surkea, heti kun kieltäydyttiin ylihintaisesta "turkkilaisesta" illasta, vähäkin palvelu loppui, eikä enään edes tervehditty.

Lasten leikkialueelle en lastani päästänyt. Keinutelineistä toinen toimi ainakin meidän siellä ollessa mattotelineenä, toisesta keinusta oli suojamuovit kuoriutuneet pois niin että ruosteistet ketjut paistoivat läpi (pienen lapsen sormet saisivat pahat haavat näistä) Liukumäki oli hajoamassa käsiin, halki keskeltä. Leikkialueelta oli esteetön pääsy aidan toisella puolella olevaan sähkökaappiin... En suosittele yhdellekkään lap.siperheelle

Arvosana hotellille:

Todellinen pettymys all-inclusive

Vieras    29.08.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2015 | Hotelli: Boulevard

Hotelliin kirjautuessa toiminta hyvin hidasta, saatiin odotella tovi, että kukaan vastaan ottaa meitä. Hymytön nuori tyttö kirjasi meidät sisään ja lätkäs avaimen kouraan. Reipas pikk. kantoi kyllä laukut reippaasti ja ohjasi huoneeseen, hän näytti myös heti safeboxin toiminnan. Kolmen hengen huone oli hyvin ahdas, pienin yksiö mikä kohdalleni on osunut. Likaiset lattiat, tahmeutta ja näkiettä hyvin huonosti siivottu. Sängyn alta tuski vuosiin imuroitu. Sit voisin kertoa ruuasta: joka pv lähes samanlaista, salaatit, leivät, jälkiruuat aina samaa. Pääruoka vaihteli vaan kanan ympärillä, eri kastikkeessa yms. Kahvi koneesta kahvia, se ihan ok. Mutta kyllä vkossa alkaa tympiin sama ruoka. ja ruuan taso. syötävää mutta ei hyvää. Juomia sai allasbaarista rajoitetusti, eivät voineet antaa jos oli vielä kiinni. Pullo vettä ei ollut tarjolla! Hotlan Allas alueen aurinko tulit olivat joka aamu/ pv pyyhkeellä varattu. 50 aur. tuolis 3 auringon ottaja ihmistä ja loput pyyhkeitä. Wct sotkuisia/ wc paperit loppu koko ajan. En todella suosittele kyseistä hotellia. Ainoa ketkä hotellissa hlökunnasta hymyilevät on siivoojat, baarimikot/ tarjoilijat/ respa todella tympeetä. Hymytöntä, eikä auta vaikka itte hymyilisit/ tervehtisit -> ei vasta kaikua. Mutta kyllä hollantilaisille hymyillään ja tervehditään. Todella huono hotelli. En suosittele. Mistä lie saaneet nuo 4 tähteä....

Arvosana hotellille:

"surkein täyshoitohotelli minun kohdalla"

Vieras    21.08.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2015 | Hotelli: Avena Resort & Spa

Nyt useissa muissa arvosteluissa vaaditaan sitoumus että puhut totta. Tämä karsii varmasti negatiiviset arvostelut ja vain hyvistä kirjoitetaan. Olen ollut 14 kertaa täyshoitohotellissa ja tämä oli ehdottomasti huonoin. Allasalue pieni ja heti aamusta varattu. Rannalla pieni kalja 3e ja joka paukkua jonka hait katsottiin karsaasti varmaankin erilaisen kulttuurin takia. Ruoka oli hyvää vaikkakin valikoima pieni. Vesi piti ottaa ruokalasta pullossa ja eivät tykänneet ja joka oli suurimman osan ajasta kiinni. Allasalueen vesipiste rikki jne jne. Kehoittivat ostamaan kaupasta. Jos ei paremmasta tiedä niin kannatta toki käydä katsomasssa muuallakin. Kierrä sauna ja hoidot kaukaa sillä vaikka tilasimme naishoidon antajat olivat vastassa miehet. Jos tykkää niin mikä siinä mutta harva nainen tilaa intiimialueille mishoitajaa vapaaehtoisesti. Suurin osa vieraista oli maan asukkaita joten kenties arvostelujen korkeus johtui siitä. Meillä meni tällä kertaa loma heikommin kun uskoimme näitä arvosteluja. Enää en usko enkä luultavasti enkä matkusta tähän maahan. Oppaat sata nolla hotellin puolella ja sinua vastaan.

Arvosana hotellille:

Päällisinpuolin siisti mutta epähygieninen hotelli.

Vieras    19.08.2015    Antalyan hotellit    Antalya
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2015 | Hotelli: Eftalia Village Hotel

Ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi, huoneista löytyy lappunen jossa kielletään ruoan ja juoman tuominen huoneisiin, hygieniasyihin vedoten joka on ihan ymmärrettävää. Silti esim. olut ja muutkin lasit huuhdellaan vain pikaisesti juoksevan veden alla ja annetaan seuraavalle asiakkaalle, tämä toistuu ainakin rantabaarissa ja allasbaarissa. Tiskikoneet on olemassa mutta niitä käytetään jostain syystä liian vähän. Jossain keskustelussa on myös kiinnitetty huomiota ruokailuvälineiden likaisuuteen, tämä pitää edelleen paikkaansa.

Muuten kyllä ihan mukava hotellikompleksi jolla on hyvä ranta ja palvelut.

Arvosana hotellille:

Huonossa kunnossa oleva hotelli (hometta yleisesti)

Vieras    10.08.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2015 | Hotelli: prince apart

Kahden viikon matkalla juuri nyt ja viikko takana. Todellakin hometta huoneissa, suihku ei juuri toimi. Altaan reunoissa selvästi hometta. Aurinkotuolit rikkinäisiä.

Ei todellakaan täytä edes niitä kolmen tähden vaatimuksia. Kyllä kaduttaa, että tänne tultiin, olisi vain pitänyt hieman enemmän rahaa panostaa yöpymispaikkaan ja valita jokin muu.

Todella pettyneet Apartementos Prince, Alanya

Arvosana hotellille:

Pettymys

Vieras    09.08.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2015 | Hotelli: Isabella

Hotelli ei kyllä mielestämme 3 miinus arvoinen: syrjässä,pieni,likainen,törkeä henkilökunta ja huono ruoka/aamupala. Tossa osa syistä.

Hotellin "pomon" toiminta aivan järkyttävää. Aluksi oikein mielistelevää, mutta kun et osallistu iltaohjelmiin niin käyttäytyminen muuttuu. Ei tainnut enää edes tervehtiä sen jälkeen. Muuten henkilökunta mukavaa, joten siitä plussaa. Mutta valitettavasti yhden ihmisen käytös pilasi sen.

Hotellin aamupala oli erittäin suppea ja kaikki ruuat olivat lämpimässä koko ajan joten ei houkuttelevaa. Yök!

Ja uima-allas mielestämme erittäinen likainen, uimapukujen valkoiset kohdat olivat keltaisia siinä uitua ja huomasi sen selvästi olevan erittäin sameaa.

Sijainti kaukana kaikesta ja maisemat huonot. Parvekkeelta näki appelsiini puun muttei muuta.

Arvosana hotellille:

Arsi Turkish bath, spa & wellness

titityyppi    31.07.2015    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Paras tapa aloittaa loma Alanyassa on käydä turkkilaisessa kylpylässä. Kunnon pesu ja kuorinta saa ihon tuntumaan erittäin pehmeältä ja sanovat, että se auttaa saamaan kauniimman rusketuksen.

Suosittelen itäisellä rannalla, Arsi hotellin alakerrassa sijaitsevaa hamamia, Arsi Turkish bath, spa & wellness, jonne ovat tervetulleita muutkin kuin Arsi hotellin asukkaat. Tuttavallinen, pienempi hamam, jossa rauhallinen ja rentouttava ilmapiiri sekä erittäin mukava henkilökunta ja taitava hieroja. Täällä kullekin asiakkaalle varataan riittävästi aikaa nauttia kylpyläkokemuksesta, eikä olo ole kuin lihakimpaleella liukuhihnalla, kuten isommissa hamameissa saattaa joskus olla. Jos et satu majoittumaan lähistöllä niin kylpylässä on ilmainen noutopalvelu, joka toimii myös läntisen rannan puolelta.

Lisää tietoa kylpylästä löydät heidän kotisivuiltaan (myös suomeksi): arsiturkishbathwellness.simp...esite.com/

Turkish Airlines - Parhautta

Olen lentänyt muutaman kerran Turkish Airlinesilla ja täytyy yhtyä lukuisiin kuulemiini kehuihin: palvelu on kohdillaan, ruuat todella hyviä (ja alkoholillisetkin juomat maksuttomia!) ja vaihdon yhteydessä mahdollisuus ties mihin bonuksiin, kiertoajelusta Turkishin tarjoamaan hotelliyöhön. Suosittelen.

Oletko vieraillut Turkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.