Turkin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 7

Törkeää kohtelua

Vieras    20.04.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2015 | Hotelli: Sailor Apart hotel

Sailor Apart Hotel kohteli minua mielestäni erittäin törkeästi ja syrjivästi, vaikka maksoin heille koko hinnan heti käteisenä kun saavuin. Jouduin turvautumaan Alanyassa paikallisen poliisin apuun, joka ohjasi minut kuluttaja-asiamiehelle ja vaihdoin toiseen hotelliin. Sain takaisin vain osan maksamastani summasta.

Huoneistohotelli oli jääkylmä eikä lämmintä vettä tullut kuin vasta kolmantena päivänä. Minulle väitettiin, ettei lämmitys/tuuletin toiminut. Yritin nukkua saavuttuani kaksi tuntia, mutta heräsin siihen, että kehoni oli aivan jäässä enkä pystynyt edes puhumaan, olin ihan turtana kylmästä.

Respa toi makuuhuoneeseeni avoterassilämmittimen, pelkäsin, että se sytyttää tekokuidut yön aikana palamaan. Kaksi päivää valitettuani, he suostuivat laittamaan lämmityksen päälle, se siis toimi, mutta he halusivat vain säästää sähkössä. He sanoivat, että koska olen Suomesta, olen tottunut kylmään, enkä tarvitse lämmintä. Törkeää.

Minulla ei ollut lakanoita. Vaadin kaksi lakanaa, sillä päiväpeite oli käytetty, kova ja pölyinen. Patjat olivat tosi vanhoja ja haisivat. Huoneistossa oli hometta. Tulin todella sairaaksi.

Olin varannut kahden hengen huoneistohotellin ja maininnut että turkkilainen ystäväni tulee käymään siellä toisinaan, olemme 43-vuotiaita ja tunteneet toisemme 1,5 vuotta. Kun hän tuli ilmoittautumaan tiistai-iltana kahdeksan aikaan illalla, hänet heitettiin ulos hotellin aulasta. Hänelle oli sanottu, että hänen oleskelunsa hotellissa on laitonta. Vaadin respalta selitystä. Sitä ei tullut eikä hän suostunut soittamaan turistipoliisille.

Menin itse käymään poliisiasemalla. Sieltä sanottiin, että heillä olisi pitänyt pyytää mieheltä henkilöllisyystodistus ja pyytää häntä rekisteröitymään, jos hän jää yöksi. Poliisi ihmetteli hotellin asennetta. Vielä enemmän he ihmettelivät kun kuulivat että miesystäväni on vartija, Turkissa ei pääse vartijaksi ellei ole nuhteeton taustaltaan.

Hotellin terassialueella ei voinut oleskella, siellä oli vaarallinen työmaakuvio käynnissä koko ajan. Rakennuspauke oli hirveän äänekästä aamusta iltaan ja laastia sekä rakennuspölyä yms tippui terassille. Alussa kysyin että onko työmaa käynnissä, mutta respa valehteli ettei ole. Otin kuvia todisteeksi.

Sailor Apart hotel vaaransi terveyteni ja turvallisuuteni toistuvasti ja heitti ystäväni ulos hotellin aulasta perusteetta.

Törkeintä kohtelua oli se, että he syrjivät minua suomalaisena. Ruotsalainen pariskunta samasta hotellista oli maksanut viikon oleskelustaan vähemmän kuin minä, siis kaksi henkilöä yhteensä vähemmän kuin minä.

Onneksi sain paikallisilta viranomaisilta apua. Harkitsen, että vaadin kaikki rahani takaisin kyseisestä hotellista. Otin kuvia terassilta ja uima-altaalta. Ei mitään suojaverkkoja rakennustyömaan takia ja pauke oli ihan älytöntä. Hitsasivatkin.

Ei koskaan enää tähän paikkaan. Valitin paikasta myös Alanyan turisti-infoon kirjallisesti.

www.alanyasailor.com

Arvosana hotellille:

Siisti ja mukava hotelli, erinomainen sijainti

Vieras    19.04.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2015 | Hotelli: Hotelli Maininki

Tulen juuri Alanyasta viikon reissulta. Oli erinomaisen hyvä sää koko matkan ajan. Yövyin aluksi Sailor Apart hotellissa, joka oli saamiensa erinomaisten arviointien osalta kylläkin pettymys. Vaihdoin sataman tuntumassa sijaitsevaan hotelli Maininkiin.

Voin suositella hotelli Maininkia kaikille suomalaisille matkaajille lämpimästi:

- erinomainen sijainti

- huoneet järkevästi suunniteltuja ja siistejä, oma parveke, jossa voi nauttia teetä tai kahvia. Ihana näköala, jos on huone meren puolella. Huoneesta löytyy vedenkeitin ja pieni kylmäkaappi. On myös hiustenkuivaaja.

- miesrespat erittäin ammattitaitoisia ja asiallisia, tykkäsin erityisesti siitä, joka oli suorittanut turismitutkinnon. Kaikki asiat hoituu.

- ortopedinen kunnon sänky, oli hyvät yöunet. Liikenteen tai kapakoiden melu ei häirinnyt

- vieressä ulkoilmakuntosali

- kaikki palvelut lähellä ja hotellissa oma ravintola

- kunnon taulutelevisio, ei mikään keskiaikainen vekotin

- ilmastointi uusi

- puhutaan sujuvaa suomea johdon tasolla, oli erittäin mukavia ihmisiä.

Suoraan sanottuna, mukava keidas erämaassa, jossa saa nukuttua hyvin ja josta pääsee kaupungille shoppaamaan ja molemmille rannoille vaivatta.

Erittäin hyvä ja positiivinen kokemus siis Mainingista!

maininkialanya.net/yhteystiedot.html

Arvosana hotellille:

Mahtava baarimikko

Vieras    12.04.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2015 | Hotelli: lavinia

Kivalla paikalla. Hyviä paikallisten suosimia ravintoloita lähellä.

Mahtava henkilökunta hotellissa.

Arvosana hotellille:

Veneretki Alanyassa

Alanyan lomaan kuuluu ehdottomasti vähintään yksi veneretki, jolloin pääsee nauttimaan merellä käyvästä vilvoittavasta tuulesta (ja samalla käräyttämään huomaamatta nahkansa). Veneretkellä saa ihastella Alanyan telakkaa, Kale-kukkulaa ja Kleopatra-rantaa mereltä käsin. Retkillä kierretään usein myös Kale-kukkulan juurella olevat kallioluolat; merirosvoluola, rakastavaisten luola ja fosforiluola.

Pidemmillä veneretkillä välillä pysähdellään, jotta halukkaat pääsevät pulahtamaan mereen suoraan veneestä. Pidempiin retkiin kuuluu usein myös lounas, jonka hintaan kuuluvat lisäksi alkoholittomat juomat, joskus jopa olut ja viinikin.

Isoimmissa "merirosvolaivoissa" on lisäksi usein erilaista turisteille suunnattua ohjelmaa. Musiikki pauhaa kovalla ja retkeilijät saatetaan tempaista mukaan tanssiesityksiin.

Retkien ohjelmasta, kestosta ja hinnasta kannattaa neuvotella ennen matkaa. Satamassa on useita erilaisia veneitä iso rivi ja niiden sisäänheittäjät ovat innokkaina saamassa veneisiinsä täytettä. Retken ostamisessa satamasta on ainakin se hyvä puoli, että näkee millaiseen paattiin on astumassa ja satamasta voi saada myös edullisia "äkkilähtöjä", jos joku vene on juuri lähdössä. Veneretkiä voi ostaa sataman lisäksi myös paikallisilta retkijärjestäjiltä, hotelleista ja suomalaisilta matkatoimistoilta. Matkanjärjestäjät saattavat usein myös järjestää saman maalaisia saman päivän retkelle, joten jos ei halua välttämättä risteillä maanmiehiensä kanssa kannattaa sekin asia tarkistaa.

Lue lisää ja katso kuvia blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2014/...yassa.html

Jeeppisafari

Erilaisia jeeppisafareita järjestetään ympäri Alanyaa. Jeepeillä voi lähteä ihailemaan jylhiä vuoristomaisemia esimerkiksi Dim-joen ja -tippukiviluolan tai Sapadere-kanjonin ympäristöön. Monelle Alanyaa rantalomakohteena pitävälle saattaa tulla yllätyksenä kuinka upea luonto Alanyan ympärillä on; banaaniviljelmiä, korkeita vuoria, metsiä, jokia ja laaksoja.

Jeeppisafarilla on yleensä useamman auton seurue. Autoissa raikaa musiikki ja niiden kesken harrastetaan matkan varrella leikkimielistä vesisotaa. Jos kovaääninen musiikki ja vesisota eivät kuulosta houkuttelevilta kannattaa ehkä miettiä toisenlaista retkeä vuoristoon.

Lue lisää ja katso kuvia blogistani osoitteesta: titityyppi.blogspot.fi/2014/...yassa.html

Shoppailu Alanyassa

titityyppi    30.03.2015    Alanyan ostokset    Alanya

Alanyassa saa shoppailtua pienemmälläkin budjetilla. Turkissa on monia isoja vaatetehtaita ja vaatteiden hintataso on pääsääntöisesti edullisempi kuin Suomessa. Satojen bazaarikojujen lisäksi Alanyasta löytyy myös vaateliikkeitä, joissa on kiinteät hinnat eikä niissä harrasteta tinkimistä. Bazaarien aktiiviseen kaupitteluun ja palveluun tottuneena niissä tosin saattavat myyjät ja myyjättäret tuntua joskus liiankin passiivisilta ja tylyiltä. On hyvä myös muistaa, että monet bazaarikojujen "merkkivaatteista" ovat kopioita. Bazaarien vaatteet ovat kyllä ihan laadukkaita, joten en ymmärrä miksi ne on pitänyt pilata lätkäisemällä päälle joku feikkilogo?

Blogiini olen listannut muutamia niistä Alanyan kaupoista, joissa itse tulee usein pyörähdettyä ja joista yleensä jotain tarttuu matkaankin. Blogikirjoituksen lopusta löydät myös kartan, josta liikkeiden sijainnin voi suurinpiirtein hahmottaa: titityyppi.blogspot.fi/2014/...yassa.html

Gazipasan lentoasema

titityyppi    30.03.2015    Alanyan lennot & liikenne    Alanya

Alanyaan mennessä kannattaa lentää suoraan Gazipasan kentälle. Gazipasa sijaitsee noin 40 kilometriä Alanyasta itään päin ja kentältä matka Alanyaan kestää vain reilu puoli tuntia, kun Antalyan kentältä saattoi joutua köröttelemään pari kolmekin tuntia kohti Alanyaa.

Ainakin Finnair tulee operoimaan tänä vuonna enemmän lentoja Gazipasaan Antalyan sijaan. Suomalaisista matkatoimistoista Gazipasaan lennättävät myös Aurinkomatkat, Apollomatkat, Finnmatkat, Lomamatkat ja Tjäreborg. Osa matkatoimistojen matkoista saattaa edelleenkin mennä myös Antalyan kentälle, joten ole tarkkana jos haluat ehdottomasti Gazipasaan.

Lue lisää blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2014/...asema.html

Alanya top 5 nähtävyydet

titityyppi    30.03.2015    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Kale-linnoitus (Alanya Kalesi)

Yksi ehdottomista lempikohteistani Alanyassa on Kale, keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee niemellä Alanyan keskustan edustalla. Linnoitus kohoaa parhaimmillaan 250 metriä merenpinnasta ja ylhäältä avautuvat upeat maisemat ympäri Alanyaa.

Linnoitukselle vie noin kolmen kilometrin pituinen kiemurteleva vuoristotie, jonka varrella sijaitsee pieniä kahviloita ja ravintoloita sekä myyntikojuja, joissa kaupataan käsitöitä ja matkamuistoja.

Kleopatra-ranta

Auringonpalvojien ykköskohde, Kleopatra-ranta, sijaitsee Kale-kukkulan läntisellä puolella. Matkailupalvelu TripAdvisorissa ranta on luokassa "näe ja koe kohteessa Alanya" sijalla 1/44 ja lisäksi matkailijat ovat valinneet sen yhdeksi Turkin parhaista rannoista.

Kleopatra-rannan nimi johtaa tarinan mukaan muinaisiin antiikin aikoihin, jolloin Rooman Marcus Antonius pohti lahjaa rakastajattarelleen, Egyptin kuningatar Kleopatralle, ja päätti vaatimattomasti lahjoittaa hänelle kauneimman rannan.

Damlatas-tippukiviluola (Damlataş Mağarası)

Kleopatra-rannan päädyssä sijaitsee Damlataksen tippukiviluola, jolla on pituutta noin 50 metriä. Nimensä mukaisesti luolassa voi ihastella näyttäviä tippukiviä; luolan katosta roikkuvia stalaktiitteja sekä niiden alapuolelle, luolan pohjalle muodostuneita stalagmiitteja.

Paitsi tippukivistä on Damlataksen luola tunnettu myös erikoisesta ilmastaan, joka on erittäin kosteaa ja hiilidioksidipitoista, sen vuoksi sillä väitetäänkin olevan terveysvaikuksia erityisesti astmaatikoille.

Punainen torni (Kızıl Kule)

Punainen torni (Red Tower, Kızıl Kule) on Alanyan tunnetuimpia maamerkkejä ja suosittu vierailukohde, jonka huipulta avautuvat maisemat Alanyan satamaan ja kaupungin itäpuolelle. Satamasta voi napata äkkilähdön vaikka veneretkelle, josta tornia pääsee ihastelemaan myös mereltä käsin.

Viisikerroksinen ja 33 metriä korkea jykevä torni rakennettiin 1200-luvulla suojaamaan kaupungin telakkaa ja nykyään sitä pidetään Alanyan symbolina. Kuva tornista komeilee kaupungin lipussakin. Tornilta on myös lyhyt matka pyörähtää keskustaan shoppailemaan.

Alanyan telakka (Tersane)

Alanyan vanha telakka (Alanya Shipyard, Tersane) löytyy aivan Punaisen tornin vierestä. Meriretkillä olen päässyt ihailemaan sitä ulkopuolelta, mutta kaunis telakka on käymisen arvoinen nähtävyys myös sisältä.

Telakka muodostuu viidestä, holvikaarin toisistaan erotetusta satama-altaasta, jotka ovat 56 metriä pitkiä ja 44 metriä syviä. Telakka toimii nykyisin museona, josta satama-altaiden lisäksi löytyy esimerkkejä vanhoista laivan osista ja tietoa laivojen rakennuksesta.

Lue lisää ja katso kuvat blogistani osoitteessa: titityyppi.blogspot.fi/2015/...p-5-1.html

Big Horn Steak House Alanya

titityyppi    30.03.2015    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Kunnon pihvin ystäville suosittelen Big Horn Steak House ravintolaa. Aito pihviravintola Alanyan sydämessä. Sinne on helppo löytää, se sijaitsee pääkadun varrella, Ataturk Boulevardilla, lyhyen matkan päässä Kleopatra-rannasta.

Ravintolasta löydät myös italialaisia, meksikolaisia, turkkilaisia, BBQ ja kansainvälisiä herkkuja. Hyvät juomat, tunnelma ja mukava henkilökunta, suosittelen!

Lisää tietoa ja kartan löydät ravintolan nettisivuilta osoitteesta: www.bighornalanya.com/

Hinta laatu

Vieras    06.01.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2014 | Hotelli: Xperia Kandelor Hotel

Hinta/ laatusuhde erittäin hyvä.henkilökunta asiansa osaava japalveluhenkinen.Ruoka hyvää ja riittävästi. Huhtikuun 11pvä kuluvaa vuotta menemme uudelleen 2 viikoksi isolla porukalla.Sydämmelliset terveiset henkilökunnalle!!!!! t. Lauri ja Anneli täältä Suomen Kuopiosta

Arvosana hotellille:

Liikuntaesteetön

Vieras    31.12.2014    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2012 | Hotelli: Grand Zaman Beach

Joku kysyi täällä kokemuksia Grand Zaman Beach hotellista. Hotelli lienee (ei kauheasti kokemuksia toisista) aika korkeatasoinen? Oli miten oli, se on liikuntaesteetön; puolison tai avustajan kanssa pärjää hyvin. Invahuone on. Itse huonetila ei ole sen kummempi kuin muutkaan, mutta suihku ja wc tehty tilavammaksi. Suihkutuoli kiinnitetty seinään ja oli jo vähän vinossa, mutta menettelee. Erillinen tuolikin tarvittaessa mahtuu suihkutilaan. Hotellissa helppo liikkua, palvelu oli hyvää, hissi on ja oma generaattori mahdollisen sähkökatkon varalta - hissiinkään ei siis jää jumiin sähkökatkon sattuessa. Hotelli on hyvällä paikalla. Oma uimaranta, ja sinnekin pääsee hotellilta aika helposti pyörätuolilla. Mikään budjet-hotelli se ei ole. Vastapäisen baarin bailaus saattaa häiritä, mutta se ei liene hotellin vika ja ei sinne nukkumaan mennäkään?

Arvosana hotellille:

Hyvä sijainti, kodikas

Vieras    30.11.2014    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2014 | Hotelli: Club Sidar

- ihana parvekkeellinen, tilava huoneisto. - lähellä Kleopatra rantaa ja oikeastaan kaikkialle kävelymatkan päässä. - sopivan iso hotelli, henkilökunta ja muut hotellin asukkaat eivät häirinneet liikaa. - hyvät mahdollisuudet laittaa ruokaa ja pystyi käymään välillä rannalta lepäämässä hotellilla. - vieressä oli kiva ja edullinen internet- kahvila, jota suositeltiin kun ei ollut konetta mukana ja en voinut käyttää hotellin wifi- yhteyttä. - siivous ja pyyhkeiden vaihto tosi kiva juttu. - nautin parvekkeella aamupalan joka aamu, oli ihanaa. - todella suosittelen paikkaa, oli mielestäni aivan positiivinen yllätys, eivätkä huonekalutkaan olleet mitenkään liian vanhoja, ihan hyvä ja viihtyisä sisustus.

- korukauppias tyrkytti aluksi pikkaisen liikaa, mutta lopetti kun huomasi, ettei saa minusta asiakasta. - juoruilivat pikkasen minusta selän takana, mutta ihan ok, onhan se aina outoa jos yksinäinen nainen matkustaa Turkissa, ei ole outoa, jos on mies. - lentokenttäkuljetusta ei mielellään autettu järjestämään kun tuttavani kyyti aluksi peruuntui, vain taksia ehdotettiin, mutta sain kyllä apua lopulta kun oikein vaadin. Hieman tuli sanottua liikaakin kritiikkiä siinä vaiheessa ja pyysin anteeksi suuttumustani.

Arvosana hotellille:

mukava ja hyvä hotelli

Vieras    25.10.2014    Siden hotellit    Side
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2014 | Hotelli: Sun Connect Side Resort

Viihtyisä hotelli. Ystävällinen ja mukava henkilökunta. Ruoka TODELLA hyvää. Meillä oli Holiday inclusive paketti eli viikossa 7 aamiaista, 5 lounasta ja päivällistä (sis. ruokajuomat). Aamiainen oli melko sama joka aamu, mutta valikoima niin laaja, että hyvin sai vaihtelua. Itse pidin eniten munakkaista ja tuoreista hedelmistä. Lounas ja illallinen vaihtelivat aina vähän. Perusjutut oli samat, mutta osa ruuista vaihtui.

Hotellissa ei maksettu rahalla, vaan huonekortilla, joka meni laskulle. Se kävi myös kaupassa. Kaupan valikoima oli kyllä melko suppea, mutta saattoi johtua siitä, että olimme ihan loppukaudesta.

Hotelli (kuten suurin osa Siden hotelleista) on keskustan ulkopuolella, mutta hotellin edessä päivysti aina kaksi taksia ja dolmukset kulki ohi, joten liikkuminen oli helppoa. Itse olisin jaksanut kävelläkin antiikin Sideen sekä keskustaan, mutta koska meillä oli lapsi mukana, ja kävelimme muutenkin paljon, niin kuljettiin matkat taksilla tai dolmuksella.

Huoneet oli siistit, ja vastasivat Tjareborgin kuvausta. Huone ehkä vähän pienempi kuin mitä kuvista saa vaikutelman. Meillä oli kaksio, jossa ilmalämpöpumppu sekä makuuhuoneessa että olohuoneessa. Kylpyhuoneessa on puhallin / imuri, joka poistaa kosteuden. Pikkupyykit kuivuivat hyvin yön aikana.

Respassa puhuivat hyvää ja selkeää englantia, mikä helpottaa asiointia. SIdessähän kaupungilla monet puhuvat enemmän saksaa kuin englantia.

Sun Connect konseptin mukaisesti netti toimi hyvin ja oli nopea.

Arvosana hotellille:

pikku hotelli

Vieras    13.10.2014    Siden hotellit    Side
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2014 | Hotelli: catty garden

Olimme tuolla .Matkaamme kuului aamupala.Aamupala alkoi 8.30.Aika olisi saanut olla 7.00-.Hotellin henkilökunta oli totista.Varsinkin poika joka otti huoneen numeron aamuisin ylös.Poikkeus oli yksi mies jolla oli pikku parta leuan alla,Hotelln uima-altaan vesi oli niin kylmää että siellä ei voinut uida.Iso moskeija oli alle 100 metrin päässä ja se herätti 5.30 aamulla.Kävimme apteekin nurkalla olevalla grillillä syömässä(100m).siellä oli hyvä ruoka ja palvelu.Emme syöneet hotellissa muuta kun aamupalan.

Arvosana hotellille:

Uusi blogi

Vieras    09.10.2014    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Hei,

Kirjoittelen auki kolmen kuukauden aikana kertyneitä kokemuksia Alanyasta ja vähän muualtakin turkista uudessa blogissa.

turkishexperiences.wordpress.com

Oletko vieraillut Turkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.