Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Meksiko

Lisää valmismatkoja Meksikoon

Matkakohteita Meksikossa

Näytä lisää kohteita
 • Liikenne ja kadut

  Liikenteen rytmi on varsin hektinen ja autoilijat eivät juurikaan väistä jalankulkijaa. Rantakatu hotellialueella 6-8 kaistainen ja kadun ylittäminen vaatii pelisilmää. Jalankulkijoille ei ole liikennevaloja ollenkaan, vaan on seurattava autojen liikennevaloista liikenteen pysähtyminen. Jalkakäytävät välillä todella korkeita, kapeita ja epätasaisia.

  Kohde: Puerto Vallarta, Meksiko Kategoria: Puerto Vallartan vaarat ja ongelmat
  Lisätty: 02.12.17 Lähettäjä: Pölypeikko
 • La Casa de Mi Compadre

  Surffibaari, jossa tarjolla maukasta ruokaa varsin kohtuulliseen hintaan. Isäntäväki ystävällistä ja palvelu tapahtui pieni pilke silmäkulmassa. Rennon meiningin ja hyvän ruoan vuoksi tässä tuli käytyä kolmen iltana syömässä. Suosittelen kalaa nimeltä Mahi Mahi (dolphinfish) kolmella tavalla laitettuna. Valkosipulin vihaajat voivat kiertää paikan kaukaa. Hintataso varsin edullinen. Negatiivisena: ilmastoinnin puuttuminen (tuulettimia) ja katumelu (sijainti pääkadun varressa).

  Kohde: Puerto Vallarta, Meksiko Kategoria: Puerto Vallartan ravintolat ja baarit
  Lisätty: 02.12.17 Lähettäjä: Pölypeikko
 • Villas Vallartas

  Hotelli: Canto Del Sol Plaza Vallarta All Inclusive

  Canto Del Solin sivuhotelli, jossa tarjolla myös pelkkä aamiaismajoitus. Siisti koruton paikka, jossa ystävällinen henkilökunta. Huone kohtuullisen tilava ilmastoinnilla ja keittiövarustuksella. Aamiaistarjoilu kovin samanlainen matkan jokaisena aamuna. Pöydästä puuttuivat kaikki salaatit ja leikkeleet. Keitettyjä tai paistettuja perunoita sen sijaan löytyi ja tietysti paikallista maissihöystöä asiaankuuluvine lisukkeineen. Hedelmiä kohtuullisen hyvä valikoima. Hotellin sijainti oli hyvä lähellä rantakatua, josta pääsi bussilla tai kävellen kätevästi keskustaan. Ranta parinsadan metrin päässä ja kohtuullisen siisti.

  Kohde: Puerto Vallarta, Meksiko Kategoria: Puerto Vallartan hotellit
  Lisätty: 02.12.17 Lähettäjä: Pölypeikko
 • Ravintola Rivercafe

  Zona Romanticaa sivuavassa saaressa. Ruoka todella maukasta, joskin hintatasoltaan hieman keskiverron yläpuolella. Erikseen aamiais-, lounas- ja päivällismenut. Palvelu "kuin vanhaan hyvään aikaan" hovimestareineen ja pöytäkohtaisine tarjoilijoineen. Hintataso kolmen ruokalajin illalliselle juomineen n.1500-1800 MXN (75 - 90€) kahdelta hengeltä. Hyvän lounaan hinta n. 800-1000 MXN (40-50€)

  Kohde: Puerto Vallarta, Meksiko Kategoria: Puerto Vallartan ravintolat ja baarit
  Lisätty: 02.12.17 Lähettäjä: Pölypeikko
 • Rauhallinen ja viihtyisä pieni saari

  Matkustimme tui:n valmismatkalla holboxille. Jännitti paljon kun oli lukenut meksiko kokemuksia ja rikollisuudesta ja televisiosta oli juuri tullut meksikon mielenosoituksista ja mellakoista. Kaikki sujui täydellisesti meno matkalla ja illalla olimme la palapa hotellilla ja suuntasimme heti syömään hotellin yhteydessä olevaan ravintolaan. Ravintolassa ei ollut kovin kummoista ruokaa ja aika kallista saaren hintatasoon nähden, aamupalat olivat täydelliset. Seuraavana päivänä jännitti lähteä katselemaan ympärilleen ja tutustumaan saareen mutta ei mennyt pitkään kun huomasi että paikka on tosi turvallinen ja mahtava. Ruoka oli hyvää, hintataso suomea halvempi. Shoppailtavaa ei saarella paljoa ole ja melko kalliiksi tulisi shoppailla yleensäkkin meksikossa joten ostelijalle se ei ole unelma. Paikalliset oli ystävällisiä, päivällä on vaihtelevasti ravintolat ja kaupat auki kun on siesta aika. Illalla kannattaa lähteä 6-7 aikoja varaamaan ruokapaikkaa, 8-9 kaikki ovat täynnä. Saari oli täyd...  Lisää...

  Matkustimme tui:n valmismatkalla holboxille. Jännitti paljon kun oli lukenut meksiko kokemuksia ja rikollisuudesta ja televisiosta oli juuri tullut meksikon mielenosoituksista ja mellakoista. Kaikki sujui täydellisesti meno matkalla ja illalla olimme la palapa hotellilla ja suuntasimme heti syömään hotellin yhteydessä olevaan ravintolaan. Ravintolassa ei ollut kovin kummoista ruokaa ja aika kallista saaren hintatasoon nähden, aamupalat olivat täydelliset. Seuraavana päivänä jännitti lähteä katselemaan ympärilleen ja tutustumaan saareen mutta ei mennyt pitkään kun huomasi että paikka on tosi turvallinen ja mahtava. Ruoka oli hyvää, hintataso suomea halvempi. Shoppailtavaa ei saarella paljoa ole ja melko kalliiksi tulisi shoppailla yleensäkkin meksikossa joten ostelijalle se ei ole unelma. Paikalliset oli ystävällisiä, päivällä on vaihtelevasti ravintolat ja kaupat auki kun on siesta aika. Illalla kannattaa lähteä 6-7 aikoja varaamaan ruokapaikkaa, 8-9 kaikki ovat täynnä. Saari oli täydellinen paikka nollaamiseen mutta retkiäkin löytyy ja voi tehdä matkoja cancuniin ja muihin kaupunkeihin. Rannat ovat kauniimpia kuin kuvissa mitä hankala uskoa todeksi, mukava kesken auringon ottoa pulahtaa mereen, saa kylläkin kävellä meressä pitkää ennenkuin tulee syvää. Kelit oli mahtavat 25--> tuuli oli ainut mikä haittasi kahtena päivänä. Uudelleen lähtisin milloin vain! Ps. Paras ravintola on V.I.P holboxin yläkertassa la parrilla juan niminen argentiinalainen ravintola !

  Kohde: Isla de Holbox, Meksiko Kategoria: Isla de Holboxin muita vinkkejä
  Lisätty: 29.06.17 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Meksikossa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Meksikossa

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Meksikoon?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Pölypeikko

Kohde: Puerto Vallarta
Ajankohta: Marraskuu 12, 2017 - Marraskuu 26, 2017
Kommentti: Aurinkomatkojen valmismatka Finskin uudella reitillä. Kohde on hieno ja monipuolinen. Kaupungilla turvallista liikkua, jos ei lasketa kompurointivaaraa. Missään vaiheessa ei tullut olo, että olisi tarvinnut pelätä. Kadut ja jalkakäytävät epätasaisia ja kovin kapeita. (Ei lastenrattaille, eikä rollaattoreille.) Julkinen liikenne toimii ja on edullista. Paikallisbussi maksoi 7,5 MXN (n.0,25€) ja taksi muutaman kilometrin matkalle 70-100 MXN (3,5 -5€). Ihmiset ystävällisiä ja kaikki palvelut toimivat. Ravintoloita monentasoisia, mutta kaikkialla ruoka hyvää eikä mitään vatsanpuruja tullut. Aurinkomatkoilla oli vielä kohteen opettelu menossa ja opastukset aika vaisut, mm. siellä ollessamme juhlittiin Meksikon vallankumouksen muistopäivää, josta Aurinkomatkojen oppailta ei herunut puolta sanaa. Kaupungilla kuitenkin aika näyttävät paraatit ja muita tapahtumia.Parilla retkellä mukana, joista Sayulita ihan fiasko. Istumista bussissa enemmän, kuin aikaa kohteessa. Värikäs kalastajakylä osottautui varsin tavalliseksi ostosalueeksi. Oppaalta ei herunut tietoa kuin kyselemällä (ja sekin googlattua). Toinen retkemme oli myös kotimaisen matkanjärjestäjän kautta, mutta sen operoi paikallinen Vallarta Adventures. Retki suuntautui veneellä(isohko katamaraani) Yelapan pieneen kylään, johon ei pääse autolla. Matkalla poikkesimme snorklaamaan Majahuitasin rannalle. Kohde ja matka hienot. Katamaraanin miehistö huolehti ja palveli erittäin ystävällisesti ja vetivät vielä lopuksi mielettömän esityksen.Täydet pisteet paikalliselle toimijalle. Hienon retken kruunasi valaskaksikko, jotka tulivat paluumatkalla esittäytymään ja kipparimme pysäytti veneen niiden läheisyyteen. Muutenkin jäi kuva, että luonto otetaan huomioon todella suuresti. Hotellinamme oli Villas Vallartas, joka oli varsin koruton, mutta siisti paikka. Ainoa miinus aamiainen, josta puuttuivat niin vihreät, kuin leikkeleet. Jäi tunnelma, että vielä uudestaa, mutta ei Aurinkomatkoilla.

Tanjuska43

Kohde: Puerto Vallarta
Ajankohta: Joulukuu 10, 2017 - Joulukuu 25, 2017
Kommentti: Onko ketään lähdössä tuolloin täältä Keski-Suomesta Hki-vantaalle ja sieltä Puerto Vallartaan. Kimppakyyti ois kiva, ja aikuista seuraa 4- kymppiselle friidulle ja aikuiselle jäbikselle.

maaru72

Kohde: Puerto Vallarta
Ajankohta: Marraskuu 05, 2017 - Marraskuu 20, 2017
Kommentti: Hei!\r\n\r\nOnko kukaan napsulaisista matkustamassa Puerto Vallartaan huomenissa?

Pölypeikko

Kohde: Puerto Vallarta
Ajankohta: Marraskuu 2017
Kommentti: Kaksi viikkoa Puerto Vallartassa. Onko kokemuksia luontokohteista, sukelluksesta, snorklauksesta jne?\r\nPölypeikko

henna.oinonen1

Kohde: Mexico City
Ajankohta: Tammikuu 01, 2017 - Helmikuu 01, 2017
Kommentti: Olisi kiva kuulla kokemuksia ja vinkkeä

Oletko vieraillut Meksikossa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Meksikosta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Meksiko
Virallinen nimi: Meksikon yhdysvallat
Englanninkielinen nimi: Mexico
Pääkaupunki: Ciudad de México
Pinta-ala: 1 967 183 km²
Asukasluku (2005): 106 203 000
Suurimmat uskontokunnat: katolilaiset, protestantit, muut kristityt
Itsenäistynyt vuonna: 1810
Viralliset kielet: espanja
Puhutuimmat kielet: espanja, náhuatl (azteekki), yucateekki, mixteekki, zapoteekki
Englanninkielinen nimi: Mexico
Etäisyys Helsingistä: 9612 km
Lentoaika-arvio:[1] 11h 40min
Rahayksikkö: Meksikon peso
Valuuttakurssi (1 EUR): 22,93 MXN

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (virallinen): GMT -6 – GMT -8
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT -5 – GMT -7
Aikaero Suomeen: -8

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: A  B  
Jännite ja taajuus: 120 V, 60 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +52
Yleinen hätänumero: 066, 060 tai 080
Ambulanssi: 066, 060 tai 080
Palokunta: 066, 060 tai 080
Poliisi: 066, 060 tai 080

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Meksiko
Suomen suurlähetystö Meksikossa
Meksikon suurlähetystö
Englanninkielinen Wikipedia: Meksiko
Suomenkielinen Wikipedia: Meksiko
Ulkoasiainministeriön matkustustiedote: Meksiko
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Meksiko
Pieni hetki, sivua ladataan.