Mauritius

Matkakohteita Mauritiuksella

Näytä lisää kohteita
 • Vinkit mauritiukselle

  Kävimme Mauritiuksella kolmen naisen voimin keväällä 2018. Seikkailuistamme on kirjoitettu matkablogia http://seikkailujavaahteranlehdella.blogspot.com/p/mauritius-2018.html jossa on paljon vinkkejä muunmuassa maan hintatasosta, rannoista, nähtävyyksistä yms. Tällaisista tiedoista olisi ollut paljon hyötyä meille ennen retkeämme, joten jaampa tämän tänne jos joku muu hyötyisi nyt meidän reissutamme :)

  Kohde: Mauritius Kategoria: Mauritiuksen muita vinkkejä
  Lisätty: 06.03.19 Lähettäjä: Vieras
 • Tällaista haettiin.

  Pari viikkoa marraskuussa 18 kului nopeasti Mauritiuksella. All inclusive hotellin (Ambre) puitteet saavat kiitettävän arvosanan. Ainahan joku juttu on vinksallaan mutta lomasta jäi erittäin hyvä fiilis. Ranta oli siisti, pitkä ja rauhallinen. Hiekka oli hienoa, mutta seassa oli korallin kappaleita. Rantatossut on hyvä varustus. Muovia ei kellunut rannoilla. Jos kaipasi snorklaamista, piti uida vähän kauemmas rannasta. Parempia paikkoja löytyi veneretkellä. Vedessä olevien laavakivien koloissa oli merisiiliä, mutta ne oli aika helppo kiertää. Saaren näki mukavasti, kun varasi hotellilla taksin päiväksi käyttöönsä. Pääkaupunki oli melko eksoottinen, komeakin joissain paikoissa. Parasta nähtävää siellä oli sivukujat paikallisine ihmisineen. Saaren luonto oli vaihteleva. Kannattaa pysähtyä usein. Taksikuskit vie vain suosituimpiin paikkoihin mutta pysähtyvät halutessa kun näkyy jotain kiinnostavaa. Pikkukaupungeissa elintaso näyttää aika vaatimattomalta. Ihmiset vaikuttivat kuitenkin iha...  Lisää...

  Pari viikkoa marraskuussa 18 kului nopeasti Mauritiuksella. All inclusive hotellin (Ambre) puitteet saavat kiitettävän arvosanan. Ainahan joku juttu on vinksallaan mutta lomasta jäi erittäin hyvä fiilis. Ranta oli siisti, pitkä ja rauhallinen. Hiekka oli hienoa, mutta seassa oli korallin kappaleita. Rantatossut on hyvä varustus. Muovia ei kellunut rannoilla. Jos kaipasi snorklaamista, piti uida vähän kauemmas rannasta. Parempia paikkoja löytyi veneretkellä. Vedessä olevien laavakivien koloissa oli merisiiliä, mutta ne oli aika helppo kiertää. Saaren näki mukavasti, kun varasi hotellilla taksin päiväksi käyttöönsä. Pääkaupunki oli melko eksoottinen, komeakin joissain paikoissa. Parasta nähtävää siellä oli sivukujat paikallisine ihmisineen. Saaren luonto oli vaihteleva. Kannattaa pysähtyä usein. Taksikuskit vie vain suosituimpiin paikkoihin mutta pysähtyvät halutessa kun näkyy jotain kiinnostavaa. Pikkukaupungeissa elintaso näyttää aika vaatimattomalta. Ihmiset vaikuttivat kuitenkin ihan tyytyväisiltä ja esim. Flackin kujilla kävellessämme ei tarvinnut pelätä. Veneretki oli erittäin hieno. Meri oli puhdas ja kaunis. Hattu mukaan! Suosittelen Mauritiusta matkakohteeksi. Dominikaaninen tasavalta painii samassa sarjassa.

  Kohde: Mauritius Kategoria: Mauritiuksen muita vinkkejä
  Lisätty: 29.01.19 Lähettäjä: Vieras
 • Mauritius kokemuksella

  Hotelli: Belle Mare Plage Hotel

  Hei, asun Mauritiuksella ja voin auttaa hotellin valinnassa jos apua tarvitaan. Olen lukenut kokemuksianne. On tuluvuori saari mutta tulivuoret eivat ole aktiivisia. Hiekkarantoja loytyy ympari saarta paitsi osalta itarannikkoa. Parhaat hotellit ovat parhaitten rantojen aarella. Paikallisten loma asunnot ovat myos hiekkarantojen aarella joten kannattaa ajatella vuokrausta. Itsellanikin on huvila hiekka rannalla jota vuokraan Airbnb:n kautta (Vila Solen). Koira ongelma on. Koiralla taalla on ihana elama silla ovat ulkona kaiket paivat, valitettavasti ne paasevat lisaantymaan aivan liikaa ja sterilointi on yleista. Kulkukoirat ovat fiksuja ja tulevat toimeen metsastamalla kaniineja ja manguusseja, Suomessa tata ongelmaa ei ole koska koirat pidetaan sisatiloissa ja remmissa. Shoppailuun ei ole paras paikka, mutta paikallisia aarteita voi loytaa. Yo -elama ei myoskaan ole haavi. Tanne kannattaa tulla nauttimaan auringosta, kulttuurista ja ruoasta.

  Kohde: Mauritius Kategoria: Mauritiuksen hotellit
  Lisätty: 14.10.18 Lähettäjä: Vieras
 • Rannat

  Mainoksissa esitetyt valkoiset korallirannat ovat kyllä kokemuksemme perusteella huu-haata. Jos hiekkarantoja kaipaa, on kohde väärä! Saarihan on tulivuoresta syntynytja sitä kiertää mustat laavakivet ja -laatat. Snorklaajien on vuokrattava (ellei sisälly hotellin palveluun)vene päästäkseen oikeille paikoille. Rantavesissä, joiden syvyys on puolisen metriä, ei ole pikkukalojen ja merimakkaroiden lisukkeksi juurikaan muuta nähtävää. Merisiilejä kannattaa varoa. Itse kohde on Gotlannin kokoinen ja hindujen uskonto on selvästi esillä. Jos nähtävyydet kiinnostavat, voi saaren ko. kohteet käydä katsomassa parhaiten omin konstein eli taksilla. 8 tunnin rundin hinta yhteensä 80 euroa. Ei paha ja kohteet saarella tulevat nähdyiksi. Väite, että Mauritius olisi Afrikan rikkaimpia valtioita, herättää ihmetystä. Köyhyys näkyy ja jopa haisee.

  Kohde: Mauritius Kategoria: Mauritiuksen aktiviteetit ja harrastukset
  Lisätty: 19.03.18 Lähettäjä: Vieras
 • koira"ongelman" käsittely

  Saarella tapahtuu vakavaa eläinrääkkäystä - valtion hyväksymänä ja rahoittamana. Tuskin monikaan matkailija haluaisi matkustaa "paratiisisaarelle" jos olisi tietoinen tästä. http://www.petalatino.com/en/blog/watch-dogs-cruelly-killed-called-paradise-island/ Koirien sterilointiprojekteja on tehty monilla saarilla erittäin menestyksellisesti, mutta Mauritiuksen hallitus kieltäytyy yhteistyöstä kansainvälisten eläinsuojelujärjestöjen kanssa.

  Kohde: Port Louis, Mauritius Kategoria: Port Louisin vaarat ja ongelmat
  Lisätty: 24.12.16 Lähettäjä: bambi

Oletko käynyt Mauritiuksella?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Mauritiuksella

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Mauritiukselle?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

kuutarauringossa

Kohde: Mauritius
Ajankohta: Tammikuu 2014
Kommentti: Jos haluat vinkkejä, voit kysyä.

Edith

Kohde: Trou D'Eau Douce
Ajankohta: Tammikuu 01, 2014 - Helmikuu 01, 2014
Kommentti: Ihana paratiisi maan päällä. Ei liikaa turisteja. Siistiä, turvallista. Suosittelen.

eija61

Kohde: Port Louis
Ajankohta: Maaliskuu 23, 2011 - Huhtikuu 07, 2011
Kommentti: Olen kiinnostunut tästä matkasta..... lomani lähestyy. onko sinne lähtijöitä?!

ikuisestisinun

Kohde: Mauritius
Ajankohta: Maaliskuu, 2010 - Huhtikuu, 2010
Kommentti: Maa päätetty mutta tarkempi kohde ei, olisi kiva kuulla kommentteja. Ja jos joku on lähdössä Mauritiukselle ko.ajankohtana niin ilmoitelkaa!

vikke

Kohde: Trou D'Eau Douce
Ajankohta: 2010
Kommentti: kivoja ihmisiä,mutta surkeata sapuskaa!

Oletko vieraillut Mauritiuksella?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Mauritiuksesta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Mauritius
Virallinen nimi: Mauritiuksen tasavalta
Englanninkielinen nimi: Mauritius
Pääkaupunki: Port-Louis
Pinta-ala: 2 039 km²
Asukasluku (2005): 1 231 000
Suurimmat uskontokunnat: hindut, katolilaiset, muslimit, protestantit, buddhalaiset
Itsenäistynyt vuonna: 1968
Viralliset kielet: englanti
Puhutuimmat kielet: kreoliranska, bhojpuri, ranska, hindi, tamili
Englanninkielinen nimi: Mauritius
Etäisyys Helsingistä: 9429 km
Lentoaika-arvio:[1] 11h 30min
Rahayksikkö: Mauritiuksen rupia
Valuuttakurssi (1 EUR): 49,61 MUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT +4
Aikaero Suomeen: +1

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  G  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +230
Yleinen hätänumero: 999
Ambulanssi: 999
Palokunta: 999
Poliisi: 999

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Mauritius
Englanninkielinen Wikipedia: Mauritius
Suomenkielinen Wikipedia: Mauritius
Ulkoministeriön matkustustiedote: Mauritius
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Mauritius
Pieni hetki, sivua ladataan.