Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Mauritius

lennot

alk. 509 €
Etsi lennot

valmismatkat

Etsi valmismatkat

Mauritiuksen artikkelit

Lisää valmismatkoja Mauritiukselle

Matkakohteita Mauritiuksella

Näytä lisää kohteita
 • Mauritius kokemuksella

  Hotelli: Belle Mare Plage Hotel

  Hei, asun Mauritiuksella ja voin auttaa hotellin valinnassa jos apua tarvitaan. Olen lukenut kokemuksianne. On tuluvuori saari mutta tulivuoret eivat ole aktiivisia. Hiekkarantoja loytyy ympari saarta paitsi osalta itarannikkoa. Parhaat hotellit ovat parhaitten rantojen aarella. Paikallisten loma asunnot ovat myos hiekkarantojen aarella joten kannattaa ajatella vuokrausta. Itsellanikin on huvila hiekka rannalla jota vuokraan Airbnb:n kautta (Vila Solen). Koira ongelma on. Koiralla taalla on ihana elama silla ovat ulkona kaiket paivat, valitettavasti ne paasevat lisaantymaan aivan liikaa ja sterilointi on yleista. Kulkukoirat ovat fiksuja ja tulevat toimeen metsastamalla kaniineja ja manguusseja, Suomessa tata ongelmaa ei ole koska koirat pidetaan sisatiloissa ja remmissa. Shoppailuun ei ole paras paikka, mutta paikallisia aarteita voi loytaa. Yo -elama ei myoskaan ole haavi. Tanne kannattaa tulla nauttimaan auringosta, kulttuurista ja ruoasta.

  Kohde: Mauritius Kategoria: Mauritiuksen hotellit
  Lisätty: 14.10.18 Lähettäjä: Vieras
 • Rannat

  Mainoksissa esitetyt valkoiset korallirannat ovat kyllä kokemuksemme perusteella huu-haata. Jos hiekkarantoja kaipaa, on kohde väärä! Saarihan on tulivuoresta syntynytja sitä kiertää mustat laavakivet ja -laatat. Snorklaajien on vuokrattava (ellei sisälly hotellin palveluun)vene päästäkseen oikeille paikoille. Rantavesissä, joiden syvyys on puolisen metriä, ei ole pikkukalojen ja merimakkaroiden lisukkeksi juurikaan muuta nähtävää. Merisiilejä kannattaa varoa. Itse kohde on Gotlannin kokoinen ja hindujen uskonto on selvästi esillä. Jos nähtävyydet kiinnostavat, voi saaren ko. kohteet käydä katsomassa parhaiten omin konstein eli taksilla. 8 tunnin rundin hinta yhteensä 80 euroa. Ei paha ja kohteet saarella tulevat nähdyiksi. Väite, että Mauritius olisi Afrikan rikkaimpia valtioita, herättää ihmetystä. Köyhyys näkyy ja jopa haisee.

  Kohde: Mauritius Kategoria: Mauritiuksen aktiviteetit ja harrastukset
  Lisätty: 19.03.18 Lähettäjä: Vieras
 • koira"ongelman" käsittely

  Saarella tapahtuu vakavaa eläinrääkkäystä - valtion hyväksymänä ja rahoittamana. Tuskin monikaan matkailija haluaisi matkustaa "paratiisisaarelle" jos olisi tietoinen tästä. http://www.petalatino.com/en/blog/watch-dogs-cruelly-killed-called-paradise-island/ Koirien sterilointiprojekteja on tehty monilla saarilla erittäin menestyksellisesti, mutta Mauritiuksen hallitus kieltäytyy yhteistyöstä kansainvälisten eläinsuojelujärjestöjen kanssa.

  Kohde: Port Louis, Mauritius Kategoria: Port Louisin vaarat ja ongelmat
  Lisätty: 24.12.16 Lähettäjä: bambi
 • Eläymykset Mauritiuksella

  Kävimme tämän vuoden maaliskussa Grand baie:n aluella kahden viikon matkalla. Majoituimme hotelliin nimeltä Attitude Coin de Mire (3 tähteä). Ranta tuolla alueella ei ollut hääppönen; siellä oli liikaa veneitä, minkä vuoksi vesi oli sameaa ja pohja paikoitellen jopa upottavan mutaista; aallokkoa ei ollut suuren riutan vuoksi, vesi vain seisoi. Toki se oli lämmintä ja paikoitellen myös kirkasta. Korallia oli kyllä katselemmiseksi asti vähän kauempana rannasta. Hiekka oli yllättäen kullankeltaista. Mutta vierailu Pohjoisen puoliskon parhaalla rannalla Mont Choisy Beach:lla oli kyllä elämys; kävimme siellä useampana päivänä uimassa ja ottamassa aurinkoa, suosittelen! Uinti tuolla rannalla oli mukavampaa kuin Bain Boeuf:lla (hotellin alueella), koska meri oli turkoosimpaa, ja aaltoilevampaa ja pohja parempi, tosin ei hirmuisen kirkasta vettä kuitenkaan. Rantahiekka oli valkoista, kuten mainoskuvissa. Etelämpänä sijaitseva ranta Flic en Flac oli kerrassaan ihana ranta! Vesi todella kirkas...  Lisää...

  Kävimme tämän vuoden maaliskussa Grand baie:n aluella kahden viikon matkalla. Majoituimme hotelliin nimeltä Attitude Coin de Mire (3 tähteä). Ranta tuolla alueella ei ollut hääppönen; siellä oli liikaa veneitä, minkä vuoksi vesi oli sameaa ja pohja paikoitellen jopa upottavan mutaista; aallokkoa ei ollut suuren riutan vuoksi, vesi vain seisoi. Toki se oli lämmintä ja paikoitellen myös kirkasta. Korallia oli kyllä katselemmiseksi asti vähän kauempana rannasta. Hiekka oli yllättäen kullankeltaista. Mutta vierailu Pohjoisen puoliskon parhaalla rannalla Mont Choisy Beach:lla oli kyllä elämys; kävimme siellä useampana päivänä uimassa ja ottamassa aurinkoa, suosittelen! Uinti tuolla rannalla oli mukavampaa kuin Bain Boeuf:lla (hotellin alueella), koska meri oli turkoosimpaa, ja aaltoilevampaa ja pohja parempi, tosin ei hirmuisen kirkasta vettä kuitenkaan. Rantahiekka oli valkoista, kuten mainoskuvissa. Etelämpänä sijaitseva ranta Flic en Flac oli kerrassaan ihana ranta! Vesi todella kirkasta ja korallit hyvin nähtävissä. Jos vielä Mauritiukselle matkustaisin, haluaisin mennä juuri tälle rannalle. Suosittelen myös venematkaa Ile aux Cerfs:lle, paratiisisaarelle. Jos kiertelet saarella, kannattaa kysyä paikallisilta taxeilta saarikierroksen hintaa. Me saimme 6 nähtävyyttä ja pohjoisesta etelään, länsirannan kautta takaisin koko päivän retken opstuksineen hyvällä englannin kielellä 80 eurolla (paikallista rahaa 2800rupiaa) Ajelu vuoristossa, vesiputouksilla käynti, 7 värin (tai 23 värin) maaston näkeminen, sekä pääkaupunki Port Luis ovat näkemisen arvoisia elämyksiä. Tässä muutamia esimerkkejä, vaikka varmasti niitä näkemisen arvoisia paikkoja on paljon enemmänkin. Kahdessa viikossa ei välttämättä kaikkea ehdi kuitenkaan. Sää oli pääosin aurinkoinen ja trooppisen kuuma. Parina päivänä ropsutti muutaman tunnin taivaan täydeltä lämmintä vettä. Maa oli kohtalaisen siisti ja supermarkettejakin löytyi, kaikkea länsimaista tavaraa ja ruokaa myös. Mutta yllättävän vähän näkyi eksoottisia hyönteisiä, hyttyset kyllä imivät sääret punaisiksi heti ensimmäisenä yönä (vaikka oli hyöteismyrkkyä iholla). Kaikenkaikkiaan kiva paikka, kuin olisi käynyt kasvihuoneessa ja uinut ammeessa. Mutta eipä niin hirveästi eroa minun mielestäni esim Thaimaasta, missä olen kyllä käynyt vain kaksi kertaa: Etelässä ja Pohjoisessa. Jos uudelleen lähtisin Mauritiukselle, menisin etelä- tai Itärannan parhaille rannoille, jossa vesien kirkkaus on taattua.

  Kohde: Mauritius Kategoria: Mauritiuksen muita vinkkejä
  Lisätty: 09.05.16 Lähettäjä: Vieras
 • Yksityiseltä vuokrattu villa

  Hotelli: Villa Azur

  Viikko tuli vietettyä yksityseltä vuoratussa asunnossa. Asunnon vuokrauksessa kannattaa olla tarkkana, jotta varmasti vastaa omistajan antamaa kuvausta. Matkaa rantaan pari sataa metriä ja oma rauhallinen pihamaa. Lähiranta oli paikallisten suosiossa oleva yleinen ranta marine parkin reunalla. Hyvät vedet snorklaukseen / uimiseen ja ihmiset rannalla olivat ystävällisiä ja hyväntuulisia. Rannat ja piha turvallisia ja lapsiystävällisiä. Lähimpään kauppaan (ruokaostoksia varten) oli matkaa 5km eli auton vuokraus oli välttämätön. Lähin kaupunki Mahebourgh on eläväinen markkinapaikka. Etenki monday market on vierailun arvoinen. Autolla ajaa paikanpäälle 10-15min tai taksilla noin 10e. Kaikenkaikkiaan kiva ja rauhallinen paikka, mutta ravintolat, baarit ja paikallinen iltaelämä loistivat poissaolollaan.

  Kohde: Blue Bay, Mauritius Kategoria: Blue Bayn hotellit
  Lisätty: 08.12.14 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Mauritiuksella?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Mauritiuksella

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Mauritiukselle?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

kuutarauringossa

Kohde: Mauritius
Ajankohta: Tammikuu 2014
Kommentti: Jos haluat vinkkejä, voit kysyä.

Edith

Kohde: Trou D'Eau Douce
Ajankohta: Tammikuu 01, 2014 - Helmikuu 01, 2014
Kommentti: Ihana paratiisi maan päällä. Ei liikaa turisteja. Siistiä, turvallista. Suosittelen.

eija61

Kohde: Port Louis
Ajankohta: Maaliskuu 23, 2011 - Huhtikuu 07, 2011
Kommentti: Olen kiinnostunut tästä matkasta..... lomani lähestyy. onko sinne lähtijöitä?!

ikuisestisinun

Kohde: Mauritius
Ajankohta: Maaliskuu, 2010 - Huhtikuu, 2010
Kommentti: Maa päätetty mutta tarkempi kohde ei, olisi kiva kuulla kommentteja. Ja jos joku on lähdössä Mauritiukselle ko.ajankohtana niin ilmoitelkaa!

vikke

Kohde: Trou D'Eau Douce
Ajankohta: 2010
Kommentti: kivoja ihmisiä,mutta surkeata sapuskaa!

Oletko vieraillut Mauritiuksella?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Mauritiuksesta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Mauritius
Virallinen nimi: Mauritiuksen tasavalta
Englanninkielinen nimi: Mauritius
Pääkaupunki: Port-Louis
Pinta-ala: 2 039 km²
Asukasluku (2005): 1 231 000
Suurimmat uskontokunnat: hindut, katolilaiset, muslimit, protestantit, buddhalaiset
Itsenäistynyt vuonna: 1968
Viralliset kielet: englanti
Puhutuimmat kielet: kreoliranska, bhojpuri, ranska, hindi, tamili
Englanninkielinen nimi: Mauritius
Etäisyys Helsingistä: 9429 km
Lentoaika-arvio:[1] 11h 30min
Rahayksikkö: Mauritiuksen rupia
Valuuttakurssi (1 EUR): 39,02 MUR

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT +4
Aikaero Suomeen: Ei tiedossa.

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: C  G  
Jännite ja taajuus: 230 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +230
Yleinen hätänumero: 999
Ambulanssi: 999
Palokunta: 999
Poliisi: 999

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Mauritius
Ulkoasiainministeriön matkustustiedote: Mauritius
Englanninkielinen Wikipedia: Mauritius
Suomenkielinen Wikipedia: Mauritius
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Mauritius
Pieni hetki, sivua ladataan.