Turkin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 4

Yksin matkustavia naisia huijataan

Vieras    01.08.2016    Marmariksen ostokset    Marmaris

Marmariksen kaduilla olevissa kaupoissa, missä yleensä nuorehkot miehet kadulla turisteja pysäyttelemässä kauppaan, saa varoa. Kadulla ei voi kävellä kauppojen ohi, etteikö yritetä repiä sisälle. Hyvä tarjous, vain sinulle lady. You are beautifull ym. mairitteleva. Jos kieltäydyt, tartutaan kädestä ja et pääse pakoon vaan on pakko mennä kauppaan. Yhdessä vaatekaupassa nuori miesmyyjä runkkasi muniaan, yritti tulla pukukoppiin kähmiään. Käski istua ja koittaa muniaan vaikka liikkeessä oli muita asiakkaita. Myi väkisin. Sai olla kovana ettei ostanut niitä vaatteita, jotka oli sekundaa ja ei edes sopineet vaan oli pakko ostaa että pääsi kaupasta pois. Sanoi vielä, etteihän kerro kelleen. Ikinä en P..kele osta mitään Marmariksesta jos menen takaisin. Valehtelevat hintoja, antavat väärin rahasta takaisin. Perästä kuuluu kyllä FUCK YOU jos itse hermostut huijauksesta. Marmaris on juoppojen ym.paikka. Lapsille myydään alkoholia, tupakkaa. Ei mitään lakia. Älkää antako muille rahaa.

Ihana hotello

Vieras    18.07.2016    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2016 | Hotelli: Isabella

Todella hyvä hotelli ja hyvä henkilökunta. Pakko mennä joskus uudestaankin.

Arvosana hotellille:

Hieno kohde käydä kerran elämässä

Vieras    14.04.2016    Kappadokian nähtävyydet    Kappadokia

Olimme omatoimimatkalla autoillen Kappadokiassa. Göremessä kannattaa käydä, sillä kivitötteröt luolineen ovat ainutlaatuisia. Mukava luolapensionaatti oli Anatoliacave pension, jonka kautta varasimme myös onnistuneen kuumailmapallolennon. Ravintoloita löytyy ja muutenkin valinnanvaraa. Matkamme ainoa oikeasti herkullinen ruoka oli täällä, muuten ruokamme jokaisessa muussa paikassa oli simppeliä ja mautonta, mikä hämmästytti meitä suuresti. Huhtikuussa oli sopivasti tilaa joka paikassa ja kelit sopivan kesäiset. Guselyurtin kylässä oli hieno Monastery valley, jonka vuoksi siellä kannattaa poiketa, mutta yöpyisin ensi kerralla jossain muualla. Tosin ensi kertaa tuskin tulee, sillä olemme totaalisen kyllästyneitä tyrkyttämiseen ja huijauksiin, joiden kohteeksi joutuu liian helposti, vaikka on aika tarkka ihminen, ja joista on jäänyt paha mieli molemmilta reissuilta. Turkin maisemat ja raunionähtävyydet ovat hienoja, mutta samanlaisia löytyy paremmalla palvelulla ja vähemmällä ärsyyntymisellä mm. Kreikasta. Suosittelen kuitenkin käymään kerran elämässä ainutlaatuisessa Kappadokiassa.

Prestige hamam huijaus

Kaikaa    11.04.2016    Siden vaarat ja ongelmat    Side

Varasimme hotelliltamme viimeisen päivämme mukavaksi tekemiseksi hamamkäynnin Prestige-kylpylässä. Maksoimme respaan ja auto haki meidät sovitusti. Osa työntekijöistä puhui hieman englantia ja yksi nainen paremmin toimien tulkkina. Kukaan ei kertonut missä järjestyksessä asiat tapahtuvat, mutta aluksi kaikki meni hyvin ja pesijät olivat mukavia ja keksivät minulle pyyhkeestä bikiniyläosan uimapukuni tilalle. Hierontavaiheessa meidät pyydettiin käytävien päissä oleviin huoneisiin mahdollisimman kauas toisistamme. Hieronta keskeytyi pian kun tulkkinainen tuli tarjoamaan hoitavampaa hierontaa perussetin tilalle 100 liiran ekstramaksulla. En suostunut, mutta kohta hän tuli uudelleen kertoen mieheni ottaneen tarjouksen vastaan. Miehelleni hän oli kertonut minun hierontani olevan pidempi joten miehelleni jäisi luppoaikaa odotteluun. Eikä mieheni kuitenkaan saanut sitä mitä luvattiin eikä hieronta kohdistunut jumikohtiin. Poistuimme vihaisina tuntien tulleemme pahasti huijatuiksi, kuten asin laita olikin. Kaiken huippu oli se, ettei tukkaani pesty lainkaan, suihkutiloja ei ollut eikä hierontaöljy lähtenyt helpolla irti. Varokaa siis kyseistä paikkaa, josta muuten löysimme myöhemmin varoituksen tripadvisorista jo kolmen vuoden takaa. Rentouttavaksi tarkoitettu kokemus oli stressaava ja teki erittäin vihaiseksi.

miellyttävä ilmapiiri

Vieras    06.04.2016    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2014 | Hotelli: Bella Vista Suite Hotel

Kaikki toimi erinomaisen hyvin. Kolmio viidelle, makuuhuoneiden parveke aamuaurinkoon ja ison olohuoneen parveke auringonlaskuun.

Henkilökunta eritäin ystävällistä. Vanhemmat ja kolme teini-ikäistä tytärtä, ei lainkaan mitään tungettelevaa tai sopimattomia ehdotuksia.

Hoteli antoi myös vinkkejä nähtävyyksistä ja mm autonvuokrauksessa, joka tuli heidän kauttaan paljon halvemmaksi kuin netistä.

Majoitus aamupalalla, ja se oli riittävän runsas, hinta/kohdallaan. Muutenkin ravintola toimi hyvin, ei tarvinnut miettiä, ostaako evästä huoneeseen, ravintolassa iltanälkäkin lähti.

Arvosana hotellille:

Turkin Alanya omat kokemukset 15 vuotta käyneenä

Vieras    30.03.2016    Turkin muita vinkkejä    Turkki

Turkissa bussit kulkevat noin aikoja 15 min ennen tai 30min jälkeen.

Olemme syöneet kanaa ja majoneesia.ottaneet jäitä,eikä koskaan ole ollut vatsavaivoja.Katso millaiseen ravintolaan menet.ja retkillä en suosittele syömään,

Alanyassa ei yleensä ole hytysiä,koska moskiitto myrkyttäjät ovat usein liikkeellä.

Meille ei ole koskaan hotelli suuttunut,kun emme syö siellä.Turisti saa itse valita

missä käy.Emme ota koskaan all inclusive matkoja.On kiva itse päättää missä syö

Suosittelen Alanyaa kaikille,ihmiset ystävällisiä.Älä ärsytä niitä liialla tinkimisellä

Topin paikka ja Eve ravintola hyviä ravintoloita,sekä Flash jos haluat keittoa

Erinomainen

Vieras    26.02.2016    Turkin hotellit    Turkki
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2015 | Hotelli: white gold hotell & spa

Erinomainen palvelu

Arvosana hotellille:

Hotelli rannan välittömässä läheisyydessä

Vieras    22.02.2016    Siden hotellit    Side
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2014 | Hotelli: Altinkum Park Hotel

Pieni hotelli rannan välittömässä läheisyydessä. Huone ok. Näkymä takapihalle aika karu. Ruoka hyvää. Juomatarjonta todella huono.

Arvosana hotellille:

Ihana paikka

Vieras    07.02.2016    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2014 | Hotelli: Maritim Hotel Club Alantur

Upea paikka, varmasti tulen käymään vielä joku toinenkin kerta. Suomalaisia ei ollut (itse tykkäsin siitä), paitsi loppuviikosta tuli pari. Paljon saksalaisia ja venäläisiä asiakkaita, mutta olivat todella mukavia, eivät liian äänekkäitä. Lapsille oli paljon toimintaa mutta teinitkin viihtyvät varmasti. Ranta oli hyvä ja tuoleja oli paljon. Ylipäätään hotelli on ihanalla alueella, oma ranta ja todella vehreä ympäristö. Rantaa vahditaan suht tarkasti, ettei sinne tule muita kuin hotellin asiakkaita. Henkilökunta todella mukavaa ja asiallista. Huone oli oikein ihana, näytti samalta kuin kuvissakin, siivouskin pelitti todella hyvin. Otimme All Inclusiven mikä oli kannattavaa, aina oli jotain hyvää tarjolla eikä ollut todellakaan pettymys. Iltaisin oli kiva siemailla hyvän makuisia drinkkejä. Ihan kivan näköistä iltaohjelmaakin siellä oli, itse en kummoisemmin vaan seurannut. Lähellä oli kauppoja ja ostoskeskus ja helposti pääsee vilkkaimmillekkin kaduille. Ehdottomasti aion käydä samassa hotellissa vielä toisenkin kerran, suosittelen!

Arvosana hotellille:

Neljä viikkoa Alanyassa.

Vieras    04.12.2015    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Toista kertaa vietimme marraskuussa 4 viikkoa Alanyassa. Pääosa kokemuksistamme on positiivistä. Kauppiaat ovat ahkeria ystävällisiä ja vaihtavat tuotteita päivienkin päästä. Tottakai jos haluaa tulla huijatuksi sitäkin saa jos ei ole tarkka. Se joka pyytää ei ole tyhmä vaan se joka maksaa. Siis pakko-ostoa ei ole. Bussissa saa paikan heti ja ihmiset siellä ovat hyväntuulisia ja kohteliaita. Hotellissa palvelut pelaavat ja usein kysytään onko kaikki hyvin. Huomasimme matkallamme sen että metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan. Odottelemme ensi marraskuuta!

tosi kiva

Vieras    23.11.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2015 | Hotelli: kleopatra ada beach

Tosi kiva ja siisti all in clusive hotelli. Ruoat alkoi tosin jo kyllästyttää kun samat kiersi mutta Näinpä se taitaa olla joka paikassa. Mutta suosittelen!

Arvosana hotellille:

Ei enää ikinä

Vieras    23.11.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2014 | Hotelli: Atzalea

Huoneemme oli ylimmässä kerroksessa. Home haisi kylpyhuoneessa joten tuulettaa sai kokoajan. Alakerrassa sijaitsevassa "hoitolaitoksessa" rentoutus oli kyllä kaukana kun yritti väistellä torakoita joita oli aivan älyttömän paljon. Henkilökunta totesi niiden olevan pieni ongelma...

Arvosana hotellille:

Pientä tietoa Alanyasta

Vieras    17.11.2015    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Itse olen ollut kuusi kertaa Alanyassa ja jokainen reissu on ollut unohtumaton. Alanyaan ja Turkkiin liittyy paljon ennakkoluuloja, joita ei mielestäni pitäisi kaikkia uskoa. Onhan se totta, että siellä on miehiä, jotka lirkuttelevat kaikille yms.. Mutta se kuuluu vain heidän myyntiinsä. Turkissa on myös takseja, jotka voivat huijata ja epäilyttäviä baareja, jotka juottavat humalaan ja voivat huijata, mutta tämä on kyllä omasta mielestäni harvinaista. (Omalle kohdalle ei ainakaan ole sattunut)

Turkissa on halpaa ja kannattaa muistaa tinkiä tuotteista, koska osa pyytävät enemmän tuotteista enemmän kuin pitäisi. Suurin osa ihmisistä on hyvin avuliaita ja kohteliaita turisteille ja muillekkin ihmisille! He ovat todella ystävällisiä ja yrittävät miellyttää asiakastaan sekä kyselevät kuulumisia jne.. Joistain ihmisistä siellä olen saanut korvaamattomia ja todella hyviä ystäviä, joita näen kun menen käymään Alanyassa.

Ruoka on todella hyvää ja voi syödä oikeastaan mitä haluaa. Olen monesti kuullut sanottavan: " Kuinka uskalsit syödä sitä ja eikö siitä tullut mitään vatsatautia?".. Ei tullut, hyvin harvat saavat Turkista mahatautia tai muutakaan.

Kaikille suosittelen käymään erilaisilla retkillä ja nähtävyyksissä. Itse olen käynyt mm. Kale kukkulalla, veneretkillä, tippukiviluolassa, satama-alueella ja puistoalueella. Turkissa on paljon upeita nähtävyyksiä ja paikkoja, jotka kannatta kokea.

Jos jotakin arveluttaa lähteä lasten kanssa matkalla niin aivan turhaan. Turkkilaiset ovat hyvin lapsiystävällisiä ja hellivät heitä sekä tykkäävät "pelleillä" heidän kanssaan.

Toivon, että tästä oli apua joillekkin, joka miettii Turkkiin matkustamista.

- Matkailija

Alanyan paras hotelli

Vieras    25.10.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2015 | Hotelli: Novella

Olemme mieheni kanssa olleet Novellassa 6 kertaa,Aina yhtä ystävällinen palvelu,olemme joskus syöneetkin siinä,ruoka oli tosi hyvää.rannalle lyhyt matka,kuten keskustaankin,kiva vähän jaloitellakin,rannalla makaamisen lisäksi.Kukaan hotellissa ei kysele perään miksi et syö täällä,niinkuin jossain hotelleissa on tapana.Siisteys täysi 10 kuten muukin palvelu.Emme olisi muuten olleet 6 kertaa Novellassa

Arvosana hotellille:

Hyvä Hotelli

Vieras    06.10.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2015 | Hotelli: Mesut

Ruokaa ja juomaa riittävästi. Rantapaikka 10 liiraa/2 henk. Ohjelmaa melkein joka ilta. Henkilökunta ystävällistä. Huoneet siistit, ainoastaan moitittavaa, sängyt oli kovat ja ohuet peitot karheat ja meille sattui tosi pieni parveke ja näköalana viereinen tyhjä hotelli. Kielitaidottomana toivoisin respan infolappua myös suomenkielisenä. Hamam oli hyvä, ainoastaan sauna näytti suomalaisen silmissä koomiselta. Hyvä naishieroja naisille oli mieluisa yllätys. Menemme varmaan toistekin.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Turkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.