Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Alanyassa

Kale kukkula

toffe    22.08.2019    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Alanyan ehdoton nähtävyys.. vaijerihissillä 28 liiraa edestakaisin yhdeltä.. suosittelen menoa klo 18-18.30 aikaan jotta pääsee auringonlaskun aikaan.. siellä upeat näköalat sekä vuorikauriita.. Mutta hyvät kengät on a&o hyvinhän tuo kulku on tehty.. jos haluat mennä siellä moskeijaan ota oma huivi mukaan ja muista moskeijan säännöt.. ei shortsit tai muutenkaan paljastavaa asua.. mieluimmin peitettynä olkapäät ja polvet..

Alanya top 5 nähtävyydet

titityyppi    30.03.2015    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Kale-linnoitus (Alanya Kalesi)

Yksi ehdottomista lempikohteistani Alanyassa on Kale, keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee niemellä Alanyan keskustan edustalla. Linnoitus kohoaa parhaimmillaan 250 metriä merenpinnasta ja ylhäältä avautuvat upeat maisemat ympäri Alanyaa.

Linnoitukselle vie noin kolmen kilometrin pituinen kiemurteleva vuoristotie, jonka varrella sijaitsee pieniä kahviloita ja ravintoloita sekä myyntikojuja, joissa kaupataan käsitöitä ja matkamuistoja.

Kleopatra-ranta

Auringonpalvojien ykköskohde, Kleopatra-ranta, sijaitsee Kale-kukkulan läntisellä puolella. Matkailupalvelu TripAdvisorissa ranta on luokassa "näe ja koe kohteessa Alanya" sijalla 1/44 ja lisäksi matkailijat ovat valinneet sen yhdeksi Turkin parhaista rannoista.

Kleopatra-rannan nimi johtaa tarinan mukaan muinaisiin antiikin aikoihin, jolloin Rooman Marcus Antonius pohti lahjaa rakastajattarelleen, Egyptin kuningatar Kleopatralle, ja päätti vaatimattomasti lahjoittaa hänelle kauneimman rannan.

Damlatas-tippukiviluola (Damlataş Mağarası)

Kleopatra-rannan päädyssä sijaitsee Damlataksen tippukiviluola, jolla on pituutta noin 50 metriä. Nimensä mukaisesti luolassa voi ihastella näyttäviä tippukiviä; luolan katosta roikkuvia stalaktiitteja sekä niiden alapuolelle, luolan pohjalle muodostuneita stalagmiitteja.

Paitsi tippukivistä on Damlataksen luola tunnettu myös erikoisesta ilmastaan, joka on erittäin kosteaa ja hiilidioksidipitoista, sen vuoksi sillä väitetäänkin olevan terveysvaikuksia erityisesti astmaatikoille.

Punainen torni (Kızıl Kule)

Punainen torni (Red Tower, Kızıl Kule) on Alanyan tunnetuimpia maamerkkejä ja suosittu vierailukohde, jonka huipulta avautuvat maisemat Alanyan satamaan ja kaupungin itäpuolelle. Satamasta voi napata äkkilähdön vaikka veneretkelle, josta tornia pääsee ihastelemaan myös mereltä käsin.

Viisikerroksinen ja 33 metriä korkea jykevä torni rakennettiin 1200-luvulla suojaamaan kaupungin telakkaa ja nykyään sitä pidetään Alanyan symbolina. Kuva tornista komeilee kaupungin lipussakin. Tornilta on myös lyhyt matka pyörähtää keskustaan shoppailemaan.

Alanyan telakka (Tersane)

Alanyan vanha telakka (Alanya Shipyard, Tersane) löytyy aivan Punaisen tornin vierestä. Meriretkillä olen päässyt ihailemaan sitä ulkopuolelta, mutta kaunis telakka on käymisen arvoinen nähtävyys myös sisältä.

Telakka muodostuu viidestä, holvikaarin toisistaan erotetusta satama-altaasta, jotka ovat 56 metriä pitkiä ja 44 metriä syviä. Telakka toimii nykyisin museona, josta satama-altaiden lisäksi löytyy esimerkkejä vanhoista laivan osista ja tietoa laivojen rakennuksesta.

Lue lisää ja katso kuvat blogistani osoitteessa: titityyppi.blogspot.fi/2015/...p-5-1.html

Safari retki vuorille

Vieras    11.05.2014    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Maisemat olivat upeita ja ohjelmaa oli hauskaa oli seurata valokuvajien työskentelyä,mutta meidän jeeppiin oli "osunut" saksaa puhuvia turkkilaisia perheineen, ikävä kyllä, jo lähdössä olivat myöhässä ja joka paikassa sai odotella heitä, huippu oli se että ruokapaikassa saimme odotella heidän lapsien uinti reissua n. 1-2 tuntia,ennen kuin allekirj.sanoi kuljettajalle haluamme rahat takaisin jos tämä perheretki turistien piikkiin.tiedoksi kyse oli joku smurffi-safari .tosi törkeää käytöstä.muuten loma oli mukava ja mennään uudestaan.

Näköala oli vuoristolle.

liisukka    30.12.2010    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Kale kukkula on hieno paikka..missä kannattaa käydä..ja muutkin vuoristot siellä..Markkinoilla oli paljon kaikenlaista mukavaa...sai hyviä hedelmiä sietä ostettua..Alanya hoteliin katolla oli auringon otto paikka..Rannatkin olivat ihan hyviä..

tippukiviluola

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan nähtävyydet    Alanya

kiva tippukiviluola löytyy kleopatrarannan itäisimmästä päädystä, läheltä mereen työnryvää isoa niemenkärkeä. mene ihmeessä käymään! maksaa jotain 4 e, muistaakseni. ilmankosteus lähentelee 100% luolassa, joten vaikka siellä on viileämpää kuin ulkono celsiusten puolesta, niin hiki siellä virtaa yhtä lailla. Mene luolaan ehdottomosti heti aamu kymmeneltä! Itse menin lähes tasalta ja siellä oli tosi väljää, pari perhettä lisäksemme. Oli tilaa istuskella ja ihmetellä ja ryömiä "alakerran" laajaan onkaloon. Kun tulimme noin 20 min päästä ulos luolasta näimme, kuinka sinne oli tulossa 3 turistiryhmää, kussakin noin 50 henkeä. ja lisää meni koko ajan ryhmiä, mitä rannalta nyt satuin vilkuilemaan. Eli kannattaa käydä, mutta ajoissa. Pyörätuolilla ei pääse, samoin jos on liikuntarajoitteinen muutenkin: luolaan mennään käytävää, joka johtaa jyrkille, kapeille portaille. varsinainen luola-elämys on vasta siellä "alhaalla". Luola ei ole suuren suuri, mutta ei myöskään pienen pieni.

Basaarialue, tai oikeastaan tori

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Alanyassa on mielettömän ihana basaarialue, jolta voi ostaa hedelmiä ja mausteita ERITTÄIN edullisesti. Kannattaa käydä vaikka joka päivä :) Hedelmien maku on loistava, koska ne ovat saaneet kypsyä aloillaan eivätkä laivan ruumassa. Pieniä söpöjä muslimimummoja ovat myymässä omien pikku pihojensa tuotteita sulassa sovussa isojen torikojujen seassa. Alue on erittäin laaja, ja muistuttaa eniten siitä, että tässä ollaan tosiaan TURKISSA. Muutoinhan Alnaya on täysin turismin muokkaama. Torialue oli tosiaan ainoa aidosti turkkilainen kokemus koko reissulla. Täältä paikallisetkin ruokatarpeensa ostavat. Basaari on sikälikin soma ja pittoreski, että lähistöllä on myös moskeijoita, joista kuuluu asiaankuuluvat huudot ajoittain. Basaarin laidalta löytyi myös eläinkauppa!

alanya

eerikamiisa    25.12.2008    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Alanyassa kannattaa käydä meriretkillä ja kalenkukkulalla

Helppo hengittää

Vieras    03.02.2008    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Kannattaa ehdottomasti käydä tippukiviluolassa Alaniassa, kuumalta rannalta pääsee viileään ja kostetaan luolaan ja oppaan tiedot mielenkiintoisia.

Oletko vieraillut Alanyassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.