Turkin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 6

Hintaansa nähden hyvä

Vieras    09.07.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2015 | Hotelli: Club Sidar

Olimme viikon lomalla kesäkuussa kyseisessä hotellissa. Hinta vähän alle 500e sisältäen lentokenttäkuljetuksen, aamupalan ja ateriat lennolla. Todella mukava hotelli luokituksella 3+. Vastaanottoaula pieni, tallelokero n. 12e. Hotellilla kauppa (sieltä ostettuja juomia ja ruokia saa viedä altaalle), pyyhekauppa, koruliike, hamam (35e). Aamupala ihan perustasoinen (tarjoiltiin 07:30-09:30): hedelmiä, kasviksia, leipää, muroja, leikkeleitä, jugurtteja, juustoa, kahvia, mehuja, lämpimät vaihtoehdot aika suppeat: keitettyjä munia, joskus munakokkelia, jotain lihapaistosta leikkeleistä, juustoisia tomaatteja jne., ruoka turkkilaiseen tapaan todella suolaista. Joinain päivinä paistoivat lettuja, munakasta. Hotellin oma hinta aamiaiselle 8e, eli ehdottomasti halvempi oli ottaa matkatoimiston kautta (Tjäreborg). Söimme hotellilla kerran pippuripihviä, oli todella hyvä. Lounasaikaan ravintolassa kokeilimme pitsaa ja tonnikalasalaattia, ihan ok. Englantilainen aamiainen pettymys, samoin kuin hampurilaiset, mitkä jäi molemmilta syömättä (en tiedä mitä lihaa, mutta haisi todella pahalle). Hotellin allasalue todella iso ja mukava, tuoleja riitti kaikille. Suurin miinus koko ajan kauppaa tekevät työntekijät; kauppasivat aina illallista, yödiskoa, juomia jne. Olisin lomalla halunnut olla altaalla rauhassa. Viimeiset päivät otimmekin aurinkoa rannalla. Hotellihuoneet ihan ok, perussiistit vaikka sisustus vanha, siivous palasi hyvin. Makuuhuoneessa ilmastointi, olohuoneessa oli myös mutta ei toiminut. Tv ei ilmeisesti ilmainen, ei mennyt päälle. Olimme 5. kerroksessa, hyvä näkymä altaalle ja ihan rauhallinen hotelli muutenkin. Lähistöllä oleva Norden ravintola oli todella hyvä, Heikin baari ihan vieressä "suomalaista" meininkiä hakevalle. Hotelli suhteellisen kaukana ydinkeskustasta, käveli puoleen tuntiin sataman lähelle. Hyvä paikka, voisin mennä uudelleenkin.

Arvosana hotellille:

Kokemuksia kymmenistä Turkin matkoista

Vieras    08.07.2015    Turkin vaarat ja ongelmat    Turkki

Hei

Olen ollut Turkin eri kohteissa liki 40 kertaa, välillä viikon, välillä 4 viikkoa kerrallaan. Minulla on tosi positiiviset kokemukset kaikista kohteista.

Ainahan joka puolella maailmaa pitää olla varuillaan ja pitää huolta rahoistaan.

Ruoka on siellä mielestäni yksi maailman parhaista....olen itse ammatikseni ruokaa laittava, ja nauttinut todella turkkilaisesta ruuasta.

Ikinä en ole myöskään saanut minkäänlaista tautia mistään maailman reissulta, joita on 25 vuoden aikana kertynyt melkoinen määrä.

Se ainoa tauti on tullut kotoisessa Suomessa, eräästä tunnetusta pikaruokapaikasta....

Turvallinen perhehotelli

Izomamma    26.06.2015    Turuncin hotellit    Turunc
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2015 | Hotelli: Otel Turunc

Otel Turunc oli siisti ja turvallinen kohde lapsiperheille 5 min kävelymatkan päässä pienen kylän keskustasta. Kaunis paikka ja jopa ympäristö yllättävän siisti. Aurinkomatkojen all Inclusive on hintansa arvoinen. Ruoka oli hygieenistä ja aina löytyi jotain, mutta makuelämyksiä hakeville väärä paikka. Hotellin Spa oli ihana ja balilaiset tytöt ammattitaisoisia pesijöitä ja hierojia. Lasten suklaahieronta ja aikuisten turkkilainen pesu aivan ihania. Olisi voinut käydä joka päivä. Porteilla oli vartijat, joten tunnelma hotellissa oli rauhallinen ja rento.Hotellin vesipuisto oli mäen päällä; auki ap ja ip pari tuntia, mutta ihanaa oli, kun ei tarvinnut raahata rahoja ja vaatteita koko ajan mukana.

Iltakävely kylään oli mukava ja shoppailla sai ihan rauhassa ilman pakkomyyntiä.

Paikallista rahaa sai automaatista että kadulla vaihtamalla. Hotellin kampaamon myyjä oli koko ajan kimpussa. Hotellin kultakauppa oli ihan ok. Ostimme huoneisiin juotavaa ja syötävää itse hotellin marketista. Minibaarissa juotavaa vain tullessa, eikä alkoholia. Dolmus bussi vei ja toi vuoren yli hotellille. Oli kokemus sinänsä spagettimutkineen ja hurjine pudotuksineen. Lentokentällä Turkissa kaikki pelitti uskomattoman nopeasti. Ei vedä hotelli vertoja Karibian vastaaville palveluineen, siksi vain 3 tähteä.

Arvosana hotellille:

Matkakertomus Kappadokiasta

Vieras    23.06.2015    Kappadokian nähtävyydet    Kappadokia

Tässä on blogikirjoitukseni matkastamme Kappadokiaan. Toivottavasti siitä on hyötyä matkaa suunnitellessanne!

tutuillateillavieraillakadui...dokia.html

Matkakertomus Istanbulista

Vieras    23.06.2015    Istanbulin nähtävyydet    Istanbul

Tässä on blogikirjoitukseni matkastamme Istanbuliin.

Toivottavasti siitä on hyötyä matkaa suunnitellessa!

tutuillateillavieraillakadui...anbul.html

Ei todellakaan viiden tähden hotelli

Vieras    08.06.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2015 | Hotelli: Hotel Katya

Varasimme tjareborgilta äkkilähdön Alanyaan, Hotel Katyaan ja luulimme pääsevämme myös varaamaamme hotelliin. Mielestäni Tjäreborg johtaa asiakkaita harhaan mainostamalla matkoja Katyaan ja matkalaiset sijoitetaankin täysin toiseen rakennukseen. Rakennus on Katyan takana, sellainen kerrostalomainen vanhempi rakennus. Ollut ilmeisesti joskus oma hotellinsa.

Huoneissa kivikova parisänky missä jouset ja raudat painavat selkää. Peittona yksi ohut viltti kahdelle ihmiselle. Pari kertaa joutui pyytämään, että sai toisen. Suihkutilassa vesi seisoi lattialla melkein nilkkoihin asti, ei ollut lattian kaadot kohdallaan tai putket eivät vetäneet. Jätimme pyyhkeet lattialle siinä toivossa, että ne vaihdetaan, mutta ne olikin viety parvekkeelle aina kuivumaan. Vessapaperia joutui aina pyytämään lisää.

Henkilökunta välinpitämätöntä, ei paljo kiinnosta-asenne koko hotellissa, paitsi yhdellä nuorella miehellä allasbaarilla. Hän hymyili ja tervehti joka kerta ja saikin ainoan tippimme sillä reissulla.

Hotelli täynnä venäläisiä, jotka kahmivat yhtä paljon ruokaa mukaansa kuin söivät. Ruokailutilanne oli sellaista taistelua, että ehditkö saada jotain ennen kuin se on loppu. Istumapaikkoja ei meinannut saada, ruokailutila on täysin alimitoitettu.

Hotelli on antanut itselleen viisi tähteä, itse luokittelisin sen kahteen tai maksimissaan kolmeen. En suosittele.

Tein reklamaation sijoituspaikastamme tjareborgille, vastausta odotellessa..

Arvosana hotellille:

Loistava all-inclusive hotelli

Vieras    08.06.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2015 | Hotelli: Avena Resort & Spa

Olimme Alanyassa viikon Avena-hotellissa. Palvelu ensiluokkaista, henkilökunta asiallista ja ystävällistä. Sängyt vähän kovat ja huoneiden äänieristys voisi olla hiukan parempi. Ruoka ja palvelu hyvää, niin ruokasalissa, altalla kuin omalla rannallakin. Suosittelen.

Arvosana hotellille:

Alanya 4 tähteä hotellilla

Vieras    07.06.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2015 | Hotelli: Boulevard

Henkilökunta Suomalaisia kohtaan välinpitämätöntä, hollantilaisille kyllä hymyä tervehdyksiä. Aamulla toivotin hyvät huomenet, ei aina vastausta. Ruoka surkeaa, aivan kuin olisin ollut ala-asteen kouluruokalassa. Yksi lämmin ruoka, joka läiskätiin lautaselle reikäkauhalla.15 min kuuluutetiin, 4 min kuulutetiin ruokailun loppumiseen. Tuli "kokkista" olo, katteita alettiin kerätä kuulutesten alkaessa ja seisotiinpöydä vieressä kunnes poistuit. Ikävä ruokailukokemus ja vielä ensimäisen kerra vastaavassa hotellissa. Taidanpa taas seuraavan kerran mennä apartamentoon ja ruokailla siellä missä ruoka on hintansa veroista ja saan nauttia ruostani rauhassa.

Arvosana hotellille:

Rauhallinen Avsallar

Vieras    06.06.2015    Avsallarin muita vinkkejä    Avsallar

Ihana paikka. Alanyaan lyhyt bussimatka, mutta kaikki häly ja tyrkytys puuttuu. Upeat rannat ja markkinat.

Veden solinaa susesissa

Vieras    27.05.2015    Antalyan hotellit    Antalya
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2013 | Hotelli: Susesi Luxury Resort

Hei! Olimme Susesissa ensimmäisen kerran 2013 ja nyt menemme uudestaan. ehdottomasti. Parhaita Antalyan alueen hotelleja. kaunis, laaja hotellialue, siistit huoneet, upea ruoka, mahtavat altaat ja upea meri. Ei mitään negatiivista sanottavaa. Olimme viikon ja itketti, kun piti pois lähteä. Shoppailumahdollisuudet olivat heikohkot. Lähikaupunki Belek oli paljon kalliimpi kuin ostoksilla käynti Turkissa yleensä -noin puolet kalliimpi, mutta hotellialue oli niin ihana, että eipä sieltä juuri pois kaivannutkaan. Laituri oli aivan ihana, päivällä laiturin vieren "kioskista" sai hakea juomia, vesimelonia, luumuja ja muita hedelmiä. Ruoka oli ehkä mausteisempaa (pippurisempaa) kuin muissa hotelleissa, missä olemme olleet, mutta jokaiselle löytyy paljon vaihtoehtoja. Parasta oli tilan tuntu. Väljää, ei ryysistä, olimme ainoat suomalaiset, venäläisiä fiksuja lomalaisia oli siitäkin edestä, mutta kaikki käyttäytyivät todella hyvin, ei ryntäilyjä tms, ei ollenkaan humalaisia. Huomio kiinnittyi kuvankauniisiin siroihin venäläisnaisiin, jotka olivat joko raskaana tai heillä oli pieni vauva, heitä oli yllättävän paljon. Hotelli ei vaikuttanut olevan mikään lapsihotelli, koska pienille lapsille oli omat alueensa, he eivät pyörineet aikuisten altailla, merellä. 15-v teini rakasti paikkaa ja sen tunnelmaa. Suihkulähteet ja solisevan veden ääni kuului koko ajan, aurinko paistoi kuumasti ja Välimeren lempeä tuuli puhalsi. Taivas.

Arvosana hotellille:

Alanyan tuliaiset

titityyppi    25.05.2015    Alanyan ostokset    Alanya

Turkkilainen tee, teelasit ja teepannu

Alanyassa turisteille tarjoillaan makeaa omenateetä tai sitten perinteistä turkkilaista haudutettua mustaa teetä, jota paikallisetkin enimmäkseen lipittelevät. Omenateetä voi juoda kuumana tai kylmänä.

Turkkilainen musta tee valmistetaan kaksikerroksisessa pannussa, jossa teen keitto sujuukin paljon kattilan kanssa räpeltämistä paremmin. Tee taas nautitaan yleensä pienistä tulppaanin muotoisista laseista.

Pähkinät

Paitsi teen, on Turkki myös pähkinöiden luvattu maa. Turkissa tuotetaan paljon erilaisia pähkinöitä ja niiden kilohinta on todella edullinen Suomen hintoihin verrattuna. Pähkinöitä käytetään ruokien, salaattien ja jälkiruokien valmistuksessa.

Vesipiippu

Turkissa on vanha vesipiippukulttuuri. Nimensä mukaisesti piipuissa käytetään savun suodattimena vettä. Vesipiipuissa poltellaan hedelmäisiä tupakkasekoituksia, joista löytyy makuja joka lähtöön. Suosituimpia makuja ovat esimerkiksi omena, kahvi tai minttu.

Monissa kaupoissa myydään pieniä lähinnä matkamuistokäyttöön tarkoitettuja vesipiippuja. Jos haluaa piipun oikeasti käyttöön kannattaa panostaa suurempaan piippuun, joita vesipiippukahviloissakin käytetään. Myös piipuissa poltettavat yrtti- tai hedelmäsekoitukset ja hiilet ym. piiputtelun oheistarvikkeet ovat Alanyassa edullisia, varsinkin jos jaksaa tingata kunnolla.

Vaatteet ja kengät

Turkissa on vahva vaateteollisuus, siellä valmistetaan monien kansainvälistenkin tunnettujen brändien vaatteita ja jalkineita. Tekstiiliteollisuus on Turkin suurimpia teollisuudenaloja ja maassa on myös laaja puuvillan tuotanto.

Alanyassa shoppailu onnistuu siis pienemmälläkin budjetilla. Satojen bazaarikojujen lisäksi Alanyasta löytyy myös vaateliikkeitä, joissa on kiinteät hinnat eikä niissä harrasteta tinkimistä.

Oliiviöljykosteusvoide

Oliiviöljyä sisältävä kosteusvoide on edullista perusvoidetta ja sitä löytyy Alanyasta lähes jokaisesta pikku marketistakin. Tämä voide kosteuttaa hyvin ja jättää ihon ihanan pehmeäksi. Matkalla tykkään lutrata sillä aina päivän auringonoton ja suihkun päätteeksi, muita after sun -tuotteita en ole tarvinnut.

Lue lisää tuliaisista ja katso kuvat blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2015/...aisia.html

Surkea!!!

Vieras    23.05.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2015 | Hotelli: Atzalea

Todella huono palvelu,huone oli b105,kulku kaikkien muiden huoneiden takapihan kautta.Oven vieressä avonainen viemäri haju sen mukainen.huone oli joku entinen liike joka sijaitsi Facebook ravintolan vieressä,isot ikkunat,verhoja ei voinut avata koko aikana koska ne oli suoraan kadulle.Torakoita,sääskiä ym ja melu yöllä hirveä,bändi soitti ja laulo 4 asti. Ravintolan keittiö myös seinän takana,tiskaaminen ja möyke jatkui siihen asti kun ravintola meni kiinni.Hotelli ei suostunut vaihtamaan huonetta,Deturin oppaasta ei mitään hyötyä,käski vaan mennä nettiin etsimään vapaita hotelleja.....emme suosittele deturia ja azalea hotellia kellekään!!!!

Arvosana hotellille:

Azalea huoneistohotelli, Alanya ei todellakaan 4 tähteä

Vieras    16.05.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2015 | Hotelli: Atzalea

Palasimme viikon matkalta 14.5. 2015 ja hotellina Azalea. EI TODELLAKAAN 4 TÄHDEN HOTELLI! Meitä oli 2 pariskuntaa, toisella huoneisto kauimmaisessa talossa 5.krs ja meillä c -talossa 5.krs. Saavuimme yöllä, maksoimme käteisellä 77 € (ilmastointi 50€, tallelokero ja netti loput 27€). Kuittia emme saaneet eikä huomattu sitä pyytää, koska paljon matkustelleena olemme aina respaan voineet luottaa. No, lähtöpäivänä meille esitettiin, että olimme maksaneet muka vain 50 ja velkaa 27. Kerroimme, että olemme maksaneet ja kuittia emme saaneet. Emmekä aio maksaa enää yhtään mitään. Respa "alkoi selvittämään asiaa". Istuimme aulassa 45 min odotellen lentokenttäbussia. Respa ei enää puhunut asiasta mitään ja toivotteli lähtiessämme hymyssä suin heipat jne. Oletimme asian olevan ok. Matkalla kentälle hotelli soitti 2 kertaa oppaalle ja vaati meiltä rahoja!!!! Voi luoja sentään, kerroimme oppaalle ja sanoimme ettemme todellakaan maksa, opas ymmärsi ja oli ihan ok. Yöllä respassa oli nuori mies töissä ja ollaan ihan varmoja että se veti sen 27 € omaan taskuunsa ja yritti siis huijata meitä. Meitä ennen olleet 2 suomalaisnaista saivat kyllä kuitin samasta maksusta (tämä selvisi siis jälkeenpäin kun yhdessä odottelimme bussia).

Saavuttuamme huoneessa ei ollut vessapaperia eikä pyyhkeitä....mieheni haki respasta paperia...kun väsyneenä saapuu yöllä hotelliin niin ainakin vessapaperi olisi ihan kiva, muusta puhumattakaan. Kuulimme toiselta asukaalta, että respassa on joku ohjeistus, että vain aloitusvessapaperirulla kuuluu hintaan. Loput paperit, tiskiyms. aineet, tiskiharjat jne pitää ostaa/tuoda ite. Miksi tätä ei lue Deturin hotelliesittelyssä? Aina kun olemme olleet huoneistossa muualla niin kyllä siellä on ollut kaikki tykötarpeet valmiina.

Meillä ei kyllä ötököitä näkynyt, eikä hometta (kiitos 5.krs) viemäri sen sijaan haisi koko ajan. Tiskaus ei kuulunut hintaan paitsi kai loppusiivouksessa. Saimme kyllä haluamamme lisätyynyt, tiskiaineet, paperit yms. kun niitä asiallisesti (mutta vaativasti) pyysimme. Siivoja oli asiakaspalveluhenkinen. Kaikki muu henkilökunta oli ihan ok paisti respan tyypit, heille kaikki palvelu tuntui olevan vaikeaa. "Siivous" nyt on mitä on noissa maissa, että se ei sinänsä ollut yllätys, samoin kuin muu huoneen varustus ja ylläpito.

Suurin yllätys ja pettymys oli se, että Detur myy hotellia 4 tähdellä, koska taso on todellisuudessa 2,5. Tämä oli siis 1. matkamme Deturilla, koska olemme harrastaneet lähinnä omatoimimatkoja. Ei koskaan enää tähän hotelliin.

Arvosana hotellille:

Detour halpis matkat

c750hma    14.05.2015    Cappadocian nähtävyydet    Cappadocia

Detourin lupaamat 4-5* hotellit oli 2-3*

Dedeman Cappadocia on 2 tähden tien varsi motelli..Ruoka ok..Maya World hotel Side( Titreyengöl Mevkii) ehkä 3 1/2 tähteä..Hotelli siisti..Ruoka ok toisinaan..Mutta maksettuasi all inclusive..Huomaat vielä maksavasi lisää..Rannalla huomaat sen olevan halvin palvelultaan..Kun muilla hotelleilla rantavahti ja aamupala ..maya World on kerännyt ulkopuolisia myyjiä lähelleen kun ei ole tarjolla mitään..

Alanyan markkinat

titityyppi    08.05.2015    Alanyan ostokset    Alanya

Alanyan markkinat ihastuttivat värikkäitä hedelmiä notkuvilla pöydillään. Alanyan Kauppahallin lähellä on markkinat tiistaisin ja Dolmusaseman lähellä perjantaisin. Markkinoita on myös muina päivinä Alanyan lähistöllä, esimerkiksi Obassa maanantaisin ja Konaklissa keskiviikkoisin.

Kauppahallin markkinoilla myydään tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, joita enimmäkseen paikalliset käyvät sieltä ostamassa viikon tarpeiksi. Kauppahalli (Toptancı Hal) on avoinna joka päivä, mutta tiistaisin markkinakojut levittäytyvät laajemmin sen ympäristöön. Hedelmien lisäksi kauppahallilta voi ostaa myös tuoretta kalaa ja jonkin verran sieltä löytyy myös muuta tavaraa.

Kuvia markkinoilta ja kartta Kauppahallille löytyy blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2014/...yassa.html

Oletko vieraillut Turkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.