Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Turkin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 6

Veden solinaa susesissa

Vieras    27.05.2015    Antalyan hotellit    Antalya
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2013 | Hotelli: Susesi Luxury Resort

Hei! Olimme Susesissa ensimmäisen kerran 2013 ja nyt menemme uudestaan. ehdottomasti. Parhaita Antalyan alueen hotelleja. kaunis, laaja hotellialue, siistit huoneet, upea ruoka, mahtavat altaat ja upea meri. Ei mitään negatiivista sanottavaa. Olimme viikon ja itketti, kun piti pois lähteä. Shoppailumahdollisuudet olivat heikohkot. Lähikaupunki Belek oli paljon kalliimpi kuin ostoksilla käynti Turkissa yleensä -noin puolet kalliimpi, mutta hotellialue oli niin ihana, että eipä sieltä juuri pois kaivannutkaan. Laituri oli aivan ihana, päivällä laiturin vieren "kioskista" sai hakea juomia, vesimelonia, luumuja ja muita hedelmiä. Ruoka oli ehkä mausteisempaa (pippurisempaa) kuin muissa hotelleissa, missä olemme olleet, mutta jokaiselle löytyy paljon vaihtoehtoja. Parasta oli tilan tuntu. Väljää, ei ryysistä, olimme ainoat suomalaiset, venäläisiä fiksuja lomalaisia oli siitäkin edestä, mutta kaikki käyttäytyivät todella hyvin, ei ryntäilyjä tms, ei ollenkaan humalaisia. Huomio kiinnittyi kuvankauniisiin siroihin venäläisnaisiin, jotka olivat joko raskaana tai heillä oli pieni vauva, heitä oli yllättävän paljon. Hotelli ei vaikuttanut olevan mikään lapsihotelli, koska pienille lapsille oli omat alueensa, he eivät pyörineet aikuisten altailla, merellä. 15-v teini rakasti paikkaa ja sen tunnelmaa. Suihkulähteet ja solisevan veden ääni kuului koko ajan, aurinko paistoi kuumasti ja Välimeren lempeä tuuli puhalsi. Taivas.

Arvosana hotellille:

Alanyan tuliaiset

titityyppi    25.05.2015    Alanyan ostokset    Alanya

Turkkilainen tee, teelasit ja teepannu

Alanyassa turisteille tarjoillaan makeaa omenateetä tai sitten perinteistä turkkilaista haudutettua mustaa teetä, jota paikallisetkin enimmäkseen lipittelevät. Omenateetä voi juoda kuumana tai kylmänä.

Turkkilainen musta tee valmistetaan kaksikerroksisessa pannussa, jossa teen keitto sujuukin paljon kattilan kanssa räpeltämistä paremmin. Tee taas nautitaan yleensä pienistä tulppaanin muotoisista laseista.

Pähkinät

Paitsi teen, on Turkki myös pähkinöiden luvattu maa. Turkissa tuotetaan paljon erilaisia pähkinöitä ja niiden kilohinta on todella edullinen Suomen hintoihin verrattuna. Pähkinöitä käytetään ruokien, salaattien ja jälkiruokien valmistuksessa.

Vesipiippu

Turkissa on vanha vesipiippukulttuuri. Nimensä mukaisesti piipuissa käytetään savun suodattimena vettä. Vesipiipuissa poltellaan hedelmäisiä tupakkasekoituksia, joista löytyy makuja joka lähtöön. Suosituimpia makuja ovat esimerkiksi omena, kahvi tai minttu.

Monissa kaupoissa myydään pieniä lähinnä matkamuistokäyttöön tarkoitettuja vesipiippuja. Jos haluaa piipun oikeasti käyttöön kannattaa panostaa suurempaan piippuun, joita vesipiippukahviloissakin käytetään. Myös piipuissa poltettavat yrtti- tai hedelmäsekoitukset ja hiilet ym. piiputtelun oheistarvikkeet ovat Alanyassa edullisia, varsinkin jos jaksaa tingata kunnolla.

Vaatteet ja kengät

Turkissa on vahva vaateteollisuus, siellä valmistetaan monien kansainvälistenkin tunnettujen brändien vaatteita ja jalkineita. Tekstiiliteollisuus on Turkin suurimpia teollisuudenaloja ja maassa on myös laaja puuvillan tuotanto.

Alanyassa shoppailu onnistuu siis pienemmälläkin budjetilla. Satojen bazaarikojujen lisäksi Alanyasta löytyy myös vaateliikkeitä, joissa on kiinteät hinnat eikä niissä harrasteta tinkimistä.

Oliiviöljykosteusvoide

Oliiviöljyä sisältävä kosteusvoide on edullista perusvoidetta ja sitä löytyy Alanyasta lähes jokaisesta pikku marketistakin. Tämä voide kosteuttaa hyvin ja jättää ihon ihanan pehmeäksi. Matkalla tykkään lutrata sillä aina päivän auringonoton ja suihkun päätteeksi, muita after sun -tuotteita en ole tarvinnut.

Lue lisää tuliaisista ja katso kuvat blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2015/...aisia.html

Surkea!!!

Vieras    23.05.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2015 | Hotelli: Atzalea

Todella huono palvelu,huone oli b105,kulku kaikkien muiden huoneiden takapihan kautta.Oven vieressä avonainen viemäri haju sen mukainen.huone oli joku entinen liike joka sijaitsi Facebook ravintolan vieressä,isot ikkunat,verhoja ei voinut avata koko aikana koska ne oli suoraan kadulle.Torakoita,sääskiä ym ja melu yöllä hirveä,bändi soitti ja laulo 4 asti. Ravintolan keittiö myös seinän takana,tiskaaminen ja möyke jatkui siihen asti kun ravintola meni kiinni.Hotelli ei suostunut vaihtamaan huonetta,Deturin oppaasta ei mitään hyötyä,käski vaan mennä nettiin etsimään vapaita hotelleja.....emme suosittele deturia ja azalea hotellia kellekään!!!!

Arvosana hotellille:

Azalea huoneistohotelli, Alanya ei todellakaan 4 tähteä

Vieras    16.05.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2015 | Hotelli: Atzalea

Palasimme viikon matkalta 14.5. 2015 ja hotellina Azalea. EI TODELLAKAAN 4 TÄHDEN HOTELLI! Meitä oli 2 pariskuntaa, toisella huoneisto kauimmaisessa talossa 5.krs ja meillä c -talossa 5.krs. Saavuimme yöllä, maksoimme käteisellä 77 € (ilmastointi 50€, tallelokero ja netti loput 27€). Kuittia emme saaneet eikä huomattu sitä pyytää, koska paljon matkustelleena olemme aina respaan voineet luottaa. No, lähtöpäivänä meille esitettiin, että olimme maksaneet muka vain 50 ja velkaa 27. Kerroimme, että olemme maksaneet ja kuittia emme saaneet. Emmekä aio maksaa enää yhtään mitään. Respa "alkoi selvittämään asiaa". Istuimme aulassa 45 min odotellen lentokenttäbussia. Respa ei enää puhunut asiasta mitään ja toivotteli lähtiessämme hymyssä suin heipat jne. Oletimme asian olevan ok. Matkalla kentälle hotelli soitti 2 kertaa oppaalle ja vaati meiltä rahoja!!!! Voi luoja sentään, kerroimme oppaalle ja sanoimme ettemme todellakaan maksa, opas ymmärsi ja oli ihan ok. Yöllä respassa oli nuori mies töissä ja ollaan ihan varmoja että se veti sen 27 € omaan taskuunsa ja yritti siis huijata meitä. Meitä ennen olleet 2 suomalaisnaista saivat kyllä kuitin samasta maksusta (tämä selvisi siis jälkeenpäin kun yhdessä odottelimme bussia).

Saavuttuamme huoneessa ei ollut vessapaperia eikä pyyhkeitä....mieheni haki respasta paperia...kun väsyneenä saapuu yöllä hotelliin niin ainakin vessapaperi olisi ihan kiva, muusta puhumattakaan. Kuulimme toiselta asukaalta, että respassa on joku ohjeistus, että vain aloitusvessapaperirulla kuuluu hintaan. Loput paperit, tiskiyms. aineet, tiskiharjat jne pitää ostaa/tuoda ite. Miksi tätä ei lue Deturin hotelliesittelyssä? Aina kun olemme olleet huoneistossa muualla niin kyllä siellä on ollut kaikki tykötarpeet valmiina.

Meillä ei kyllä ötököitä näkynyt, eikä hometta (kiitos 5.krs) viemäri sen sijaan haisi koko ajan. Tiskaus ei kuulunut hintaan paitsi kai loppusiivouksessa. Saimme kyllä haluamamme lisätyynyt, tiskiaineet, paperit yms. kun niitä asiallisesti (mutta vaativasti) pyysimme. Siivoja oli asiakaspalveluhenkinen. Kaikki muu henkilökunta oli ihan ok paisti respan tyypit, heille kaikki palvelu tuntui olevan vaikeaa. "Siivous" nyt on mitä on noissa maissa, että se ei sinänsä ollut yllätys, samoin kuin muu huoneen varustus ja ylläpito.

Suurin yllätys ja pettymys oli se, että Detur myy hotellia 4 tähdellä, koska taso on todellisuudessa 2,5. Tämä oli siis 1. matkamme Deturilla, koska olemme harrastaneet lähinnä omatoimimatkoja. Ei koskaan enää tähän hotelliin.

Arvosana hotellille:

Detour halpis matkat

c750hma    14.05.2015    Cappadocian nähtävyydet    Cappadocia

Detourin lupaamat 4-5* hotellit oli 2-3*

Dedeman Cappadocia on 2 tähden tien varsi motelli..Ruoka ok..Maya World hotel Side( Titreyengöl Mevkii) ehkä 3 1/2 tähteä..Hotelli siisti..Ruoka ok toisinaan..Mutta maksettuasi all inclusive..Huomaat vielä maksavasi lisää..Rannalla huomaat sen olevan halvin palvelultaan..Kun muilla hotelleilla rantavahti ja aamupala ..maya World on kerännyt ulkopuolisia myyjiä lähelleen kun ei ole tarjolla mitään..

Alanyan markkinat

titityyppi    08.05.2015    Alanyan ostokset    Alanya

Alanyan markkinat ihastuttivat värikkäitä hedelmiä notkuvilla pöydillään. Alanyan Kauppahallin lähellä on markkinat tiistaisin ja Dolmusaseman lähellä perjantaisin. Markkinoita on myös muina päivinä Alanyan lähistöllä, esimerkiksi Obassa maanantaisin ja Konaklissa keskiviikkoisin.

Kauppahallin markkinoilla myydään tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, joita enimmäkseen paikalliset käyvät sieltä ostamassa viikon tarpeiksi. Kauppahalli (Toptancı Hal) on avoinna joka päivä, mutta tiistaisin markkinakojut levittäytyvät laajemmin sen ympäristöön. Hedelmien lisäksi kauppahallilta voi ostaa myös tuoretta kalaa ja jonkin verran sieltä löytyy myös muuta tavaraa.

Kuvia markkinoilta ja kartta Kauppahallille löytyy blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2014/...yassa.html

Törkeää kohtelua

Vieras    20.04.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2015 | Hotelli: Sailor Apart hotel

Sailor Apart Hotel kohteli minua mielestäni erittäin törkeästi ja syrjivästi, vaikka maksoin heille koko hinnan heti käteisenä kun saavuin. Jouduin turvautumaan Alanyassa paikallisen poliisin apuun, joka ohjasi minut kuluttaja-asiamiehelle ja vaihdoin toiseen hotelliin. Sain takaisin vain osan maksamastani summasta.

Huoneistohotelli oli jääkylmä eikä lämmintä vettä tullut kuin vasta kolmantena päivänä. Minulle väitettiin, ettei lämmitys/tuuletin toiminut. Yritin nukkua saavuttuani kaksi tuntia, mutta heräsin siihen, että kehoni oli aivan jäässä enkä pystynyt edes puhumaan, olin ihan turtana kylmästä.

Respa toi makuuhuoneeseeni avoterassilämmittimen, pelkäsin, että se sytyttää tekokuidut yön aikana palamaan. Kaksi päivää valitettuani, he suostuivat laittamaan lämmityksen päälle, se siis toimi, mutta he halusivat vain säästää sähkössä. He sanoivat, että koska olen Suomesta, olen tottunut kylmään, enkä tarvitse lämmintä. Törkeää.

Minulla ei ollut lakanoita. Vaadin kaksi lakanaa, sillä päiväpeite oli käytetty, kova ja pölyinen. Patjat olivat tosi vanhoja ja haisivat. Huoneistossa oli hometta. Tulin todella sairaaksi.

Olin varannut kahden hengen huoneistohotellin ja maininnut että turkkilainen ystäväni tulee käymään siellä toisinaan, olemme 43-vuotiaita ja tunteneet toisemme 1,5 vuotta. Kun hän tuli ilmoittautumaan tiistai-iltana kahdeksan aikaan illalla, hänet heitettiin ulos hotellin aulasta. Hänelle oli sanottu, että hänen oleskelunsa hotellissa on laitonta. Vaadin respalta selitystä. Sitä ei tullut eikä hän suostunut soittamaan turistipoliisille.

Menin itse käymään poliisiasemalla. Sieltä sanottiin, että heillä olisi pitänyt pyytää mieheltä henkilöllisyystodistus ja pyytää häntä rekisteröitymään, jos hän jää yöksi. Poliisi ihmetteli hotellin asennetta. Vielä enemmän he ihmettelivät kun kuulivat että miesystäväni on vartija, Turkissa ei pääse vartijaksi ellei ole nuhteeton taustaltaan.

Hotellin terassialueella ei voinut oleskella, siellä oli vaarallinen työmaakuvio käynnissä koko ajan. Rakennuspauke oli hirveän äänekästä aamusta iltaan ja laastia sekä rakennuspölyä yms tippui terassille. Alussa kysyin että onko työmaa käynnissä, mutta respa valehteli ettei ole. Otin kuvia todisteeksi.

Sailor Apart hotel vaaransi terveyteni ja turvallisuuteni toistuvasti ja heitti ystäväni ulos hotellin aulasta perusteetta.

Törkeintä kohtelua oli se, että he syrjivät minua suomalaisena. Ruotsalainen pariskunta samasta hotellista oli maksanut viikon oleskelustaan vähemmän kuin minä, siis kaksi henkilöä yhteensä vähemmän kuin minä.

Onneksi sain paikallisilta viranomaisilta apua. Harkitsen, että vaadin kaikki rahani takaisin kyseisestä hotellista. Otin kuvia terassilta ja uima-altaalta. Ei mitään suojaverkkoja rakennustyömaan takia ja pauke oli ihan älytöntä. Hitsasivatkin.

Ei koskaan enää tähän paikkaan. Valitin paikasta myös Alanyan turisti-infoon kirjallisesti.

www.alanyasailor.com

Arvosana hotellille:

Siisti ja mukava hotelli, erinomainen sijainti

Vieras    19.04.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2015 | Hotelli: Hotelli Maininki

Tulen juuri Alanyasta viikon reissulta. Oli erinomaisen hyvä sää koko matkan ajan. Yövyin aluksi Sailor Apart hotellissa, joka oli saamiensa erinomaisten arviointien osalta kylläkin pettymys. Vaihdoin sataman tuntumassa sijaitsevaan hotelli Maininkiin.

Voin suositella hotelli Maininkia kaikille suomalaisille matkaajille lämpimästi:

- erinomainen sijainti

- huoneet järkevästi suunniteltuja ja siistejä, oma parveke, jossa voi nauttia teetä tai kahvia. Ihana näköala, jos on huone meren puolella. Huoneesta löytyy vedenkeitin ja pieni kylmäkaappi. On myös hiustenkuivaaja.

- miesrespat erittäin ammattitaitoisia ja asiallisia, tykkäsin erityisesti siitä, joka oli suorittanut turismitutkinnon. Kaikki asiat hoituu.

- ortopedinen kunnon sänky, oli hyvät yöunet. Liikenteen tai kapakoiden melu ei häirinnyt

- vieressä ulkoilmakuntosali

- kaikki palvelut lähellä ja hotellissa oma ravintola

- kunnon taulutelevisio, ei mikään keskiaikainen vekotin

- ilmastointi uusi

- puhutaan sujuvaa suomea johdon tasolla, oli erittäin mukavia ihmisiä.

Suoraan sanottuna, mukava keidas erämaassa, jossa saa nukuttua hyvin ja josta pääsee kaupungille shoppaamaan ja molemmille rannoille vaivatta.

Erittäin hyvä ja positiivinen kokemus siis Mainingista!

maininkialanya.net/yhteystiedot.html

Arvosana hotellille:

Mahtava baarimikko

Vieras    12.04.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2015 | Hotelli: lavinia

Kivalla paikalla. Hyviä paikallisten suosimia ravintoloita lähellä.

Mahtava henkilökunta hotellissa.

Arvosana hotellille:

Veneretki Alanyassa

Alanyan lomaan kuuluu ehdottomasti vähintään yksi veneretki, jolloin pääsee nauttimaan merellä käyvästä vilvoittavasta tuulesta (ja samalla käräyttämään huomaamatta nahkansa). Veneretkellä saa ihastella Alanyan telakkaa, Kale-kukkulaa ja Kleopatra-rantaa mereltä käsin. Retkillä kierretään usein myös Kale-kukkulan juurella olevat kallioluolat; merirosvoluola, rakastavaisten luola ja fosforiluola.

Pidemmillä veneretkillä välillä pysähdellään, jotta halukkaat pääsevät pulahtamaan mereen suoraan veneestä. Pidempiin retkiin kuuluu usein myös lounas, jonka hintaan kuuluvat lisäksi alkoholittomat juomat, joskus jopa olut ja viinikin.

Isoimmissa "merirosvolaivoissa" on lisäksi usein erilaista turisteille suunnattua ohjelmaa. Musiikki pauhaa kovalla ja retkeilijät saatetaan tempaista mukaan tanssiesityksiin.

Retkien ohjelmasta, kestosta ja hinnasta kannattaa neuvotella ennen matkaa. Satamassa on useita erilaisia veneitä iso rivi ja niiden sisäänheittäjät ovat innokkaina saamassa veneisiinsä täytettä. Retken ostamisessa satamasta on ainakin se hyvä puoli, että näkee millaiseen paattiin on astumassa ja satamasta voi saada myös edullisia "äkkilähtöjä", jos joku vene on juuri lähdössä. Veneretkiä voi ostaa sataman lisäksi myös paikallisilta retkijärjestäjiltä, hotelleista ja suomalaisilta matkatoimistoilta. Matkanjärjestäjät saattavat usein myös järjestää saman maalaisia saman päivän retkelle, joten jos ei halua välttämättä risteillä maanmiehiensä kanssa kannattaa sekin asia tarkistaa.

Lue lisää ja katso kuvia blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2014/...yassa.html

Jeeppisafari

Erilaisia jeeppisafareita järjestetään ympäri Alanyaa. Jeepeillä voi lähteä ihailemaan jylhiä vuoristomaisemia esimerkiksi Dim-joen ja -tippukiviluolan tai Sapadere-kanjonin ympäristöön. Monelle Alanyaa rantalomakohteena pitävälle saattaa tulla yllätyksenä kuinka upea luonto Alanyan ympärillä on; banaaniviljelmiä, korkeita vuoria, metsiä, jokia ja laaksoja.

Jeeppisafarilla on yleensä useamman auton seurue. Autoissa raikaa musiikki ja niiden kesken harrastetaan matkan varrella leikkimielistä vesisotaa. Jos kovaääninen musiikki ja vesisota eivät kuulosta houkuttelevilta kannattaa ehkä miettiä toisenlaista retkeä vuoristoon.

Lue lisää ja katso kuvia blogistani osoitteesta: titityyppi.blogspot.fi/2014/...yassa.html

Shoppailu Alanyassa

titityyppi    30.03.2015    Alanyan ostokset    Alanya

Alanyassa saa shoppailtua pienemmälläkin budjetilla. Turkissa on monia isoja vaatetehtaita ja vaatteiden hintataso on pääsääntöisesti edullisempi kuin Suomessa. Satojen bazaarikojujen lisäksi Alanyasta löytyy myös vaateliikkeitä, joissa on kiinteät hinnat eikä niissä harrasteta tinkimistä. Bazaarien aktiiviseen kaupitteluun ja palveluun tottuneena niissä tosin saattavat myyjät ja myyjättäret tuntua joskus liiankin passiivisilta ja tylyiltä. On hyvä myös muistaa, että monet bazaarikojujen "merkkivaatteista" ovat kopioita. Bazaarien vaatteet ovat kyllä ihan laadukkaita, joten en ymmärrä miksi ne on pitänyt pilata lätkäisemällä päälle joku feikkilogo?

Blogiini olen listannut muutamia niistä Alanyan kaupoista, joissa itse tulee usein pyörähdettyä ja joista yleensä jotain tarttuu matkaankin. Blogikirjoituksen lopusta löydät myös kartan, josta liikkeiden sijainnin voi suurinpiirtein hahmottaa: titityyppi.blogspot.fi/2014/...yassa.html

Gazipasan lentoasema

titityyppi    30.03.2015    Alanyan lennot & liikenne    Alanya

Alanyaan mennessä kannattaa lentää suoraan Gazipasan kentälle. Gazipasa sijaitsee noin 40 kilometriä Alanyasta itään päin ja kentältä matka Alanyaan kestää vain reilu puoli tuntia, kun Antalyan kentältä saattoi joutua köröttelemään pari kolmekin tuntia kohti Alanyaa.

Ainakin Finnair tulee operoimaan tänä vuonna enemmän lentoja Gazipasaan Antalyan sijaan. Suomalaisista matkatoimistoista Gazipasaan lennättävät myös Aurinkomatkat, Apollomatkat, Finnmatkat, Lomamatkat ja Tjäreborg. Osa matkatoimistojen matkoista saattaa edelleenkin mennä myös Antalyan kentälle, joten ole tarkkana jos haluat ehdottomasti Gazipasaan.

Lue lisää blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2014/...asema.html

Alanya top 5 nähtävyydet

titityyppi    30.03.2015    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Kale-linnoitus (Alanya Kalesi)

Yksi ehdottomista lempikohteistani Alanyassa on Kale, keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee niemellä Alanyan keskustan edustalla. Linnoitus kohoaa parhaimmillaan 250 metriä merenpinnasta ja ylhäältä avautuvat upeat maisemat ympäri Alanyaa.

Linnoitukselle vie noin kolmen kilometrin pituinen kiemurteleva vuoristotie, jonka varrella sijaitsee pieniä kahviloita ja ravintoloita sekä myyntikojuja, joissa kaupataan käsitöitä ja matkamuistoja.

Kleopatra-ranta

Auringonpalvojien ykköskohde, Kleopatra-ranta, sijaitsee Kale-kukkulan läntisellä puolella. Matkailupalvelu TripAdvisorissa ranta on luokassa "näe ja koe kohteessa Alanya" sijalla 1/44 ja lisäksi matkailijat ovat valinneet sen yhdeksi Turkin parhaista rannoista.

Kleopatra-rannan nimi johtaa tarinan mukaan muinaisiin antiikin aikoihin, jolloin Rooman Marcus Antonius pohti lahjaa rakastajattarelleen, Egyptin kuningatar Kleopatralle, ja päätti vaatimattomasti lahjoittaa hänelle kauneimman rannan.

Damlatas-tippukiviluola (Damlataş Mağarası)

Kleopatra-rannan päädyssä sijaitsee Damlataksen tippukiviluola, jolla on pituutta noin 50 metriä. Nimensä mukaisesti luolassa voi ihastella näyttäviä tippukiviä; luolan katosta roikkuvia stalaktiitteja sekä niiden alapuolelle, luolan pohjalle muodostuneita stalagmiitteja.

Paitsi tippukivistä on Damlataksen luola tunnettu myös erikoisesta ilmastaan, joka on erittäin kosteaa ja hiilidioksidipitoista, sen vuoksi sillä väitetäänkin olevan terveysvaikuksia erityisesti astmaatikoille.

Punainen torni (Kızıl Kule)

Punainen torni (Red Tower, Kızıl Kule) on Alanyan tunnetuimpia maamerkkejä ja suosittu vierailukohde, jonka huipulta avautuvat maisemat Alanyan satamaan ja kaupungin itäpuolelle. Satamasta voi napata äkkilähdön vaikka veneretkelle, josta tornia pääsee ihastelemaan myös mereltä käsin.

Viisikerroksinen ja 33 metriä korkea jykevä torni rakennettiin 1200-luvulla suojaamaan kaupungin telakkaa ja nykyään sitä pidetään Alanyan symbolina. Kuva tornista komeilee kaupungin lipussakin. Tornilta on myös lyhyt matka pyörähtää keskustaan shoppailemaan.

Alanyan telakka (Tersane)

Alanyan vanha telakka (Alanya Shipyard, Tersane) löytyy aivan Punaisen tornin vierestä. Meriretkillä olen päässyt ihailemaan sitä ulkopuolelta, mutta kaunis telakka on käymisen arvoinen nähtävyys myös sisältä.

Telakka muodostuu viidestä, holvikaarin toisistaan erotetusta satama-altaasta, jotka ovat 56 metriä pitkiä ja 44 metriä syviä. Telakka toimii nykyisin museona, josta satama-altaiden lisäksi löytyy esimerkkejä vanhoista laivan osista ja tietoa laivojen rakennuksesta.

Lue lisää ja katso kuvat blogistani osoitteessa: titityyppi.blogspot.fi/2015/...p-5-1.html

Big Horn Steak House Alanya

titityyppi    30.03.2015    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Kunnon pihvin ystäville suosittelen Big Horn Steak House ravintolaa. Aito pihviravintola Alanyan sydämessä. Sinne on helppo löytää, se sijaitsee pääkadun varrella, Ataturk Boulevardilla, lyhyen matkan päässä Kleopatra-rannasta.

Ravintolasta löydät myös italialaisia, meksikolaisia, turkkilaisia, BBQ ja kansainvälisiä herkkuja. Hyvät juomat, tunnelma ja mukava henkilökunta, suosittelen!

Lisää tietoa ja kartan löydät ravintolan nettisivuilta osoitteesta: www.bighornalanya.com/

Oletko vieraillut Turkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.