Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Turkissa

Liikenne

toffe    22.08.2019    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Todella sekavaa ja saa olla silmät selässäkin vihreä valo on liikennevaloissa useinmiten koriste.. ei kannata luottaa siihen vaan katsoa tarkkaan.. Polkupyöräilijät ajavat lujaa jalkakäytävillä niitä myös saa todella varoa..

Prestige hamam huijaus

Kaikaa    11.04.2016    Siden vaarat ja ongelmat    Side

Varasimme hotelliltamme viimeisen päivämme mukavaksi tekemiseksi hamamkäynnin Prestige-kylpylässä. Maksoimme respaan ja auto haki meidät sovitusti. Osa työntekijöistä puhui hieman englantia ja yksi nainen paremmin toimien tulkkina. Kukaan ei kertonut missä järjestyksessä asiat tapahtuvat, mutta aluksi kaikki meni hyvin ja pesijät olivat mukavia ja keksivät minulle pyyhkeestä bikiniyläosan uimapukuni tilalle. Hierontavaiheessa meidät pyydettiin käytävien päissä oleviin huoneisiin mahdollisimman kauas toisistamme. Hieronta keskeytyi pian kun tulkkinainen tuli tarjoamaan hoitavampaa hierontaa perussetin tilalle 100 liiran ekstramaksulla. En suostunut, mutta kohta hän tuli uudelleen kertoen mieheni ottaneen tarjouksen vastaan. Miehelleni hän oli kertonut minun hierontani olevan pidempi joten miehelleni jäisi luppoaikaa odotteluun. Eikä mieheni kuitenkaan saanut sitä mitä luvattiin eikä hieronta kohdistunut jumikohtiin. Poistuimme vihaisina tuntien tulleemme pahasti huijatuiksi, kuten asin laita olikin. Kaiken huippu oli se, ettei tukkaani pesty lainkaan, suihkutiloja ei ollut eikä hierontaöljy lähtenyt helpolla irti. Varokaa siis kyseistä paikkaa, josta muuten löysimme myöhemmin varoituksen tripadvisorista jo kolmen vuoden takaa. Rentouttavaksi tarkoitettu kokemus oli stressaava ja teki erittäin vihaiseksi.

Kokemuksia kymmenistä Turkin matkoista

Vieras    08.07.2015    Turkin vaarat ja ongelmat    Turkki

Hei

Olen ollut Turkin eri kohteissa liki 40 kertaa, välillä viikon, välillä 4 viikkoa kerrallaan. Minulla on tosi positiiviset kokemukset kaikista kohteista.

Ainahan joka puolella maailmaa pitää olla varuillaan ja pitää huolta rahoistaan.

Ruoka on siellä mielestäni yksi maailman parhaista....olen itse ammatikseni ruokaa laittava, ja nauttinut todella turkkilaisesta ruuasta.

Ikinä en ole myöskään saanut minkäänlaista tautia mistään maailman reissulta, joita on 25 vuoden aikana kertynyt melkoinen määrä.

Se ainoa tauti on tullut kotoisessa Suomessa, eräästä tunnetusta pikaruokapaikasta....

turkkilaiset

Vieras    29.01.2014    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Käynyt turkissa jo noin 20 kertaa.Paikalliset todella rosvoja,jokaisesssa paikassa yritetään vedättää kaikella mahdollisella tavalla.Rahat viedään suoraan kädestä ja kysytään vielä tyhmänä jos tyhmä turisti auttaisi niin köyhää kansaa,menee niin huonosti.Raha on niin valtias tässä maassa,allah on puhunut liikaa.....

taskuvarkaat

Vieras    26.03.2013    Antalyan vaarat ja ongelmat    Antalya

Onko paljon ?

noista mahakivuista ripuleista yms

Vieras    09.07.2012    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

myöntäkää että suomalaisten ruokatottumukset ovat hieman yksin kertaisia.. pottumuussit nakkikastikkeet eivät ole läheskään sitä samaa ruokaa mitä turkissa on.. ja jos sellaseen perus suomalaiseen ruokaan on tottunut nii ei ihme että mahaa vääntää!

Terveys ongelmat Alanyan matkan jälkeen

Vieras    10.10.2011    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Aiemmin jo kertoilin olleemme kolmen viikon matkalla Alanyassa ja vatsaongelmistamme. Nyt viikon kuluttua on selvinnyt, että olen sairastanut matkalla giardiaasiin, joka on siimaeläimiin kuuluvan Giardia lamblian aiheuttama suolistosairaus. Oireet jatkuivat kotimaahan päästyämme ja vaati lääkärinhoitoa. Hoitona on Metronidazole-antibioottilääkitys, joka kestää seitsemän vuorokautta. Kannattaa siis huolehtia, millä tahansa reissulla riittävästä käsihygieniasta ja puhtaan veden saannista. Kannattaa todella välttää niitä jääkuutioita juomissa, ravintoloiden kasviksia ja huonosti kuumennettuja ruokia yleensä. Tämä alkueläin nimittäin tarttuu juuri saastuneen ruoan ja juoman välityksellä sekä suoraan kosketustartuntana. Vuosittain suomessa rekisteröidään n. 300 tartuntaa, joten olipa todella huono tuuri meikäläisellä. Toivotaan, että em. tiedoista on apua jollekin toiselle saman kokeneelle tai matkaa suunnittelevalle.

Huomioita Alanyan matkalta

Vieras    04.10.2011    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Palasimme juuri kolmen viikon matkalta Alanyasta. Olimme ensimmäistä kertaa Turkissa ja täytyy sanoa, että siinä oli kaksi viikkoa liikaa. Olemme aiemminkin harrastaneet pitkiä matkoja eri puolille maailmaa, mutta kyllä Turkki oli mielestämme erittäin suuri pettymys. Yleensä matkoillamme noudatamme erityistä varovaisuutta liittyen ravintolaruokailuun ja yleensä elintarvikkeisiin sekä juomaveden käyttöön. Pyrimme pitämään myös riittävää huolta veden juonnista, jotta säästyisimme turistiripulilta ja muilta vatsapöpöiltä. Tällä kertaa kuitenkin onni ei ollut kuitenkaan matkassa ja molemmat mieheni kanssa sairastuimme jo muutaman päivän lomailtuamme erittäin ärhäkkään ripuliin, jonka oireina olivat kovat koliikkimaiset vatsakivut, lämpöily sekä yleinen heikotus. Joinakin päivinä hieman helpotti, mutta pian vaiva jälleen palasi. Haimme apteekista antibioottikuurit ja muita ripulilääkkeitä. Näillä vaivat loman loppua kohden lievenivät, mutta eivät kokonaan helpottaneet vasta kun kotimaahan päästyä. Nyt on vielä edessä salmonella- ja ulostenäytteissä käynti sekä vastausten odottelu sekä mahdollinen jatkohoito.

Väkisin myyminen, sekopäinen liikenne (jossa jalankulkija ei ole minkään arvoinen), huijausyritykset, toisinaan teennäinen ystävllisyys ravintoloissa ja kaupoissa sekä ala-arvoisesti järjestetty retki Sabatero-kanjonille paikallisen retkijärjestäjän toimesta antoivat todellisen syyn olla menemättä enää koskaan Turkkiin lomalle. Orient-suite huoneistohotelli oli ihan ok, vaikka selvästi huomasi, että olisi pitänyt käyttää enemmän hotellin palveluja, jotta se olisi tyydyttänyt henkilökuntaa. Kauppojen valikoima on länsi-eurooppalaisittain kovin suppea. Erityisesti lihatuotteet ovat kovin kalliita ja esim. leikkeleissä on huono valikoima. Kasviksia on runsaasti ja monipuolisesti ja ne ovat edullisia. Myös viljatuotteet ovat hyvin edullisia. Kipa- ja Carrefur-marketeissa on hieman paremmat valikoimat. Kanaa on myynnissä runsaasti ja monipuolisesti niin ravintoloissa kuin kaupoissakin, mutta kanan syöntimme loppui siihen, kun apteekin henkilö kertoi, että suomalaisen ei kannata Turkissa syödä kanaa lainkaan! Epäilemmekin, että vatsavaivojemme syynä lienee ollutkin kana-ateria, jonka söimme Turkkiin tultuamme, mene ja tiedä! Joka tapauksessa olemme taas yhtä kokemusta rikkaampia ja mietimme jo uutta matkaa johonkin toiseen maahan.

ruokamarkettien hinnat

Vieras    06.08.2011    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Tulin juuri viikon matkalta Alanyasta. Tämä oli kolmas visittini sinne. Paikka on kiva ja tekemistä riittää. Sellainen ero aikaisempiin kertoihin oli, että kauppojen myyjistä on tullut entistäkin agressiivisempia. Aivan tajutonta väkisin tyrkyttämistä muutamaa kauppaa lukuunottamatta. Lupaavat ensin kadulla, että kunhan sisään tulet, niin annamme ensin katsella rauhassa....ja katin kontit! Parissa ruokamarketissa jouduin huijatuksi. Hintoja ei ollut missään ja kassalla ennen minua oli paikallinen asukas, joka osti ison määrän vaikka mitä ja loppusumma oli 10 liiraa ja minulla vain muutama ruokatavara ja summa oli tasan :D 20 liiraa. Turisteille on siis eri hinnat kuin paikallisille. Yhdessä ravintolassa meinasivat veloittaa 15 liiraa liikaa. Kannattaa katsoa hinnat tarkkaan. Monessa paikassa et saa kuittia, vain käsin kirjoitetulla lapulla on ruokien kokonaissumma. Viinien hinnat ovat turisteille aivan mitä sattuu, eikä laadusta ole takeita. Mutta paikka on kyllä ihan käymisen arvoinen, kunhan et anna vetää itseäsi höplästä, sillä yritystä kyllä on :) Tinkimestä vielä hieman....olen itse kova tinkimään ja joskus teki pahaa katsoa vierestä. kuinka jokusia turistiparkoja surutta sumutettiin hinnoissa, koska eivät osaa/uskalla tinkiä kunnolla. Lähtöhinta vain reilusti alas ja siitä lähdetään. Monesti hinnoista sain yli puolet pois tinkimällä. Esim "170 liiran" puseron sain 30 liiralla :DD

Ei merkitystä näköalalla, kunhan muuten toimii.

turkki    13.02.2010    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Olen käynyt Alanyassa ainakin 10 kertaa. Melkein joka kaupassa yritetään viilata linssiin, mutta kun alat laskea vaihtorahoja ja kurtistat kulmiasi, myyjä yleensä "huomaa" erehdyksensä. Hotellin tai apartamentoksen, missä olen aina ollut, kannattaa tervehtiä "huomaamattomasti" parilla kympillä siistijää heti ensi tapaamisella. Halauskaan ei tee pahaa. Se toimii. Mikäli aiot antaa siistijälle lähtiessäsi tippiä, anna se suoraan käteen. Muuten pomo käy huoneet läpi ja korjaa potin. Jos huoneesi on siisti, etkä tarvitse muuta kuin wc-paperia, sano se hänelle ja kutsu vaikka limukalle ja sano relax. He ovat tosi kiitollisia varsinkin tosi kuumaan aikaan. Sen jälkeen ei paperipulaa ole ja saatat saada kutsun kylään, kuten minäkin sain ja oli todella lämmin ja ihana ilta, vaikka kumpikaan emme puhuneet toistemme kieltä eikä häneltä englantikaan sujunut,mutta onneksi vanhempi poikansa vähän tulkkaili. Joku paikallinen ystävä olisi hyvä saada, joka tietää edullisimmat ruokapaikat, silmälasiliikkeet ym. (osaa tinkiä puolestasi) ja tulee apuun jos on tarvis. Siellä on jonkinlainen mafiajuttu eli jos tutustut johonkin paikalliseen, huolenpito on varmaa. Kaveripiirinsä tietää tasan tarkkaan missä olet ollut ja koska. Joistakin se voi tuntua pahalta ja yksityisyyttä loukkaavalta, mutta itse olen pelkästään tyytyväinen. Turvallinen olo yksinäisellä naisihmisellä. Suosittelen lämpimästi ja menen heti kun saan matkarahat kokoon.

Kortit kateissa

takos    09.05.2009    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Onko muilla kokemuksia korteista jotka on lähetetty suomeen mutta eivät ole tullet perille. Meillä17 korttia lähetetty yli kuukausi sitten eikä yhtään korttia ole tullut perille, jätetty hotellin respaan. Onko tavallista?

Rokotukset

Vieras    28.04.2009    Turkin vaarat ja ongelmat    Turkki

Mitä rokotuksia lapsille pitäisi ottaa Turkkiin? Väi pitääkö ollenkaan?

Haluaisin tietää.. Ei olisi kiva saada jotain tautia sieltä

Se kaupanteko Turkissa

hössi    10.04.2009    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Kun lähtee Turkkiin,kannattaa laittaa suodatin päälle kaupustelijoiden vuoksi -suodattimessa lukee "en välitä".ja sitten voi opetella helpon sanan JARIN joka tarkoittaa HUOMENNA...Sitä käytin,mutta siinäkin on vaaransa,kauppiaat hermostuu kun mukamas mietit kauppaa vasta huomenna.Muutama ikävä kokemus oli hihasta repijöistä ja huijareista,jotka luottivat siihen,että et ymmärrä rahan arvoa.Kaikkein parasta on kun et ainakaan pariin ensimmäiseen päivään osta mitään,vaan rusketat itsesi ja katselet hintoja.Meitä huiputettiin aina ensimmäisenä päivänä.Ja varo myös kamelintaluttajia.Pysähdyspaikalla matkalla Alanyaan muutamia turisteja huijattiin kamelikierroksesta pulittamaan 50 euroa!Ei auttanut kuin maksaa...kannattaa kysyä hinta etukäteen selvästi,jos mieliin kameliajelulle..

Kaikesta huolimatta Turkki on matkakohteena mukava-mutta suodatin päälle!

Varokaa

arnika    23.03.2009    Marmariksen vaarat ja ongelmat    Marmaris

Hyttyset! Suuri ongelma! Ne näkymättömät pirulaiset järsi sääreni paiseille! Myrkyt mukaan!

bussiaikatauluista

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Tulipa vaan mieleen sellainen kantapään kautta opittu juttu, että bussit lähtevät sitten kun ovat täynnä. Jopa ne bussit, jotka kuljettavat turisteja hotelliialueilta (esim. konakli) alanyaan ja takaisin, saattavat lähteä jopa 10 minuuttia aikaisemmin kuin aikataulussa seisoo. tai vastaavasti vähän myöhemmin. varaudu siis odottamaan tai juoksemaan :)

Jäin itse nimittäin kahdesti kyydistä...

Oletko vieraillut Turkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.