Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Ostokset Alanyassa

Bazaar 82 kuusi kerroksinen liike

toffe    22.08.2019    Alanyan ostokset    Alanya

Itärannan läheisyydessä on 6 kerroksinen 82 Bazaar jossa saa vaikka mitä halvalla hinnoilla.. siellä on siis aivan kaikkea.. Sitä suosittelen todella.

Bazaarit

toffe    22.08.2019    Alanyan ostokset    Alanya

huutelevat kovin ja jopa härskisti kun et osta, näimme kun poliisit sulkivat jonkun liikkeen viikoksi pariksi turisteja ei saa kosketella eikä huudella.. muutama liike olikin nyt kiinni..

Itse suosin niitä liikkeitä joissa selvät hinnat en halunnut tulla huijatuksit, jos ei ole hintoja niin heittävät hatusta nuo hinnat ja tinkaamallakin häviät.. samat tuotteet lähinnä jokaisella kiertele ennen päätöstä..

Ostospaikka

Vieras    25.12.2016    Alanyan ostokset    Alanya

Matinbaarin kadulta isolle kadulle tullessa tien toisella puolella oleva kauppa (nimeä en muista) kauppias pyysi sisälle ja kun menimme, ja kysyimme paitoja une, hän ohjasi meidät alakertaan jossa rupesi latomaan paitoja meille vaikka sanoimme tarvitsevamme vain tietynlaisia. Hän sanoi kokoajan "Dont worry halpa hinta". Istuimme alas puhumaan hinnasta, hän pyysi 3 t paidasta 300tl. Emme suostuneet ja tarjosimme vain 100tl mutta myyjä ei suostunut. Olimme lähdössä niusemaan portaita mutta myyjä riuhtaisi minut alas ja alkoi lepytellä ja tarjota hinnaksi 200tl. Nousimme kumminkin portaat ylös myyjäj seuraten meitä. Valehtelin myyjälle tulevamme hetken päästä uudestaan jotta hän jättäisi meidätvrauhaan.

Alanyan tuliaiset

titityyppi    25.05.2015    Alanyan ostokset    Alanya

Turkkilainen tee, teelasit ja teepannu

Alanyassa turisteille tarjoillaan makeaa omenateetä tai sitten perinteistä turkkilaista haudutettua mustaa teetä, jota paikallisetkin enimmäkseen lipittelevät. Omenateetä voi juoda kuumana tai kylmänä.

Turkkilainen musta tee valmistetaan kaksikerroksisessa pannussa, jossa teen keitto sujuukin paljon kattilan kanssa räpeltämistä paremmin. Tee taas nautitaan yleensä pienistä tulppaanin muotoisista laseista.

Pähkinät

Paitsi teen, on Turkki myös pähkinöiden luvattu maa. Turkissa tuotetaan paljon erilaisia pähkinöitä ja niiden kilohinta on todella edullinen Suomen hintoihin verrattuna. Pähkinöitä käytetään ruokien, salaattien ja jälkiruokien valmistuksessa.

Vesipiippu

Turkissa on vanha vesipiippukulttuuri. Nimensä mukaisesti piipuissa käytetään savun suodattimena vettä. Vesipiipuissa poltellaan hedelmäisiä tupakkasekoituksia, joista löytyy makuja joka lähtöön. Suosituimpia makuja ovat esimerkiksi omena, kahvi tai minttu.

Monissa kaupoissa myydään pieniä lähinnä matkamuistokäyttöön tarkoitettuja vesipiippuja. Jos haluaa piipun oikeasti käyttöön kannattaa panostaa suurempaan piippuun, joita vesipiippukahviloissakin käytetään. Myös piipuissa poltettavat yrtti- tai hedelmäsekoitukset ja hiilet ym. piiputtelun oheistarvikkeet ovat Alanyassa edullisia, varsinkin jos jaksaa tingata kunnolla.

Vaatteet ja kengät

Turkissa on vahva vaateteollisuus, siellä valmistetaan monien kansainvälistenkin tunnettujen brändien vaatteita ja jalkineita. Tekstiiliteollisuus on Turkin suurimpia teollisuudenaloja ja maassa on myös laaja puuvillan tuotanto.

Alanyassa shoppailu onnistuu siis pienemmälläkin budjetilla. Satojen bazaarikojujen lisäksi Alanyasta löytyy myös vaateliikkeitä, joissa on kiinteät hinnat eikä niissä harrasteta tinkimistä.

Oliiviöljykosteusvoide

Oliiviöljyä sisältävä kosteusvoide on edullista perusvoidetta ja sitä löytyy Alanyasta lähes jokaisesta pikku marketistakin. Tämä voide kosteuttaa hyvin ja jättää ihon ihanan pehmeäksi. Matkalla tykkään lutrata sillä aina päivän auringonoton ja suihkun päätteeksi, muita after sun -tuotteita en ole tarvinnut.

Lue lisää tuliaisista ja katso kuvat blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2015/...aisia.html

Alanyan markkinat

titityyppi    08.05.2015    Alanyan ostokset    Alanya

Alanyan markkinat ihastuttivat värikkäitä hedelmiä notkuvilla pöydillään. Alanyan Kauppahallin lähellä on markkinat tiistaisin ja Dolmusaseman lähellä perjantaisin. Markkinoita on myös muina päivinä Alanyan lähistöllä, esimerkiksi Obassa maanantaisin ja Konaklissa keskiviikkoisin.

Kauppahallin markkinoilla myydään tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, joita enimmäkseen paikalliset käyvät sieltä ostamassa viikon tarpeiksi. Kauppahalli (Toptancı Hal) on avoinna joka päivä, mutta tiistaisin markkinakojut levittäytyvät laajemmin sen ympäristöön. Hedelmien lisäksi kauppahallilta voi ostaa myös tuoretta kalaa ja jonkin verran sieltä löytyy myös muuta tavaraa.

Kuvia markkinoilta ja kartta Kauppahallille löytyy blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2014/...yassa.html

Shoppailu Alanyassa

titityyppi    30.03.2015    Alanyan ostokset    Alanya

Alanyassa saa shoppailtua pienemmälläkin budjetilla. Turkissa on monia isoja vaatetehtaita ja vaatteiden hintataso on pääsääntöisesti edullisempi kuin Suomessa. Satojen bazaarikojujen lisäksi Alanyasta löytyy myös vaateliikkeitä, joissa on kiinteät hinnat eikä niissä harrasteta tinkimistä. Bazaarien aktiiviseen kaupitteluun ja palveluun tottuneena niissä tosin saattavat myyjät ja myyjättäret tuntua joskus liiankin passiivisilta ja tylyiltä. On hyvä myös muistaa, että monet bazaarikojujen "merkkivaatteista" ovat kopioita. Bazaarien vaatteet ovat kyllä ihan laadukkaita, joten en ymmärrä miksi ne on pitänyt pilata lätkäisemällä päälle joku feikkilogo?

Blogiini olen listannut muutamia niistä Alanyan kaupoista, joissa itse tulee usein pyörähdettyä ja joista yleensä jotain tarttuu matkaankin. Blogikirjoituksen lopusta löydät myös kartan, josta liikkeiden sijainnin voi suurinpiirtein hahmottaa: titityyppi.blogspot.fi/2014/...yassa.html

Elektroniikkaa ja matkamuistoja

Vieras    04.07.2014    Alanyan ostokset    Alanya

Turkissa, tai ainakin Alanyassa kaikenlainen elektroniikka on melkein kalliimpaa kuin Suomessa. En tiedä mihin perustuu 100YTL hinta nappikuulokkeista, jotka eivät siis olleet mitkään brändivehkeet.

Jäi kyllä ostamatta siitä liikkeestä ja myöhemmin huomasimme, että koko Alanyan alueella ei saa mitään kojeita halvalla.

Vaatteet sen sijaan ovat hyviä ja laadukkaita, vaikkakin piraatteja. Itseäni jäi harmittamaan kun ostin vaan kaksi t-paitaa. Paidat eivät kutistu pesussa, eikä saumat ratkeile itsekseen niin kuin henkkamaukan made in lapsityövoimatehdas-paidoissa.

Kävimme eräässä matkamuistomyymälässäkin katsomassa jotain kotiin viemistä. Liike oli jo menossa kiinni kun myyjä näki meidät oven suussa ja laittoi valot päälle, musiikin soimaan sekä teeveden kiehumaan. Eihän siinä nyt voinut enää olla tekemättä ostoksia. Ja kun miestä hakemaan tullut perhe vielä paukahti paikalle risoine vaatteineen niin tuli tippiäkin annettua kunnolla.

Edullisia ostoksia Alanyassa

dozzy83    04.03.2014    Alanyan ostokset    Alanya

Kannattaa ostaa Turkista vaatteita. Itse olin aluksi epäileväinen tuotteiden laadusta koska eivät ole aitoja. Mutta hyvin ovat kestäneet käyttöä eivätkä edes kutistu pesussa. Suosittelen!

Outlet myymälöitä pitkin alanyaa

jojohanna    13.05.2013    Alanyan ostokset    Alanya

Olemme juuri parhaillaan Alanyassa. Kaupankäynti sujuu kaikkialla ja aina voi tinkiä. Outlet myymälöistä saa t-paitoja 5,50€ ja 5€ halvimmillaan. toki jotkut myyjät nostavat hintaa kun menet sisälle putiikkiin, mutta pysy lujana. Turkin liiroilla ostaminen edullisinta suomnalaiselle. Yritä pitää ostoksille mennessä pienempiä seteleitä ja kolikoita mukana ja anna itse tasaraha. Kauppiaat esim. eivät anna oikein takaisin rahasta tai antavat puoliksi euroja ja liiiroja ja siinä ostaja AINA häviää. Lisäksi laske aina itse yhteen mitä ostokset tekee ja tarkista saatko oikein rahaa takaisin. Tässäkin kohtaan saattavat jotkut huijata.

Ostimme tuliaisiksi mausteita perjantain vihannesmarkkinoita dolmusBazaarilta joka on siis aivan dolmus-bussiaseman vieressä. Rättikauppa-basaari on vieressä, mutta kalliimpaa kuin mitä sisämaassapäin kauppiailla. Ei tarvitse kuin 500m kävellä rannasta vuorille päin niin on edullisempaa. Laukut myös 10 liirasta eteenpäin. Myös ihan pikku-marketeista saa pikkutuliaisia huokealla hinnalla. esim kynsilakkoja 3liiraa noin 1,5€ teetä ym:ta. Postimerkit postista merkin hinnalla. Postimaksu suomeen 2,20liiraa ja pikkumarketit ottavat komission välistä ja merkki voi maksaa 3liiraa. siksi suosittelen ostamaan postista merkit.

Mukavaa lomaa tuleville Alanyan matkailijoille :)

Plussaa ja miinusta tasapuolisesti

Juzzy65    03.11.2012    Alanyan ostokset    Alanya

Ostos kokemukset oli ihan positiivis sävytteisiä yhtä mestaa lukuunottamatta. Oli keskustan basaarialueella, tuli kohteliaasti jutustelemaan jo kadulle vei sisään kauppaansa näytin lampun, jonka sitten ostinkin äidilleni lahjaksi ja maksoin 2 kertaisen hinnan kuin muualla. Kehtasi vielä seuraavanakin päivänä tulla maanittelemaan lisäkaupan tekoon.

Loput matkamuistot ostettiinkin sitten ihan muualta, eikä hinnatkaan päätä huimanneet. Rouvakin löysi itselleen mieluisia vaatteita ja ostin itsellenikin yhdet polvipituiset shortsit ja Harrikka takin. Lapsille löydettiin mekkoa ja muutakin vaatetta.

Vaatteet ovat kohtuuhintaisia kun viittii vähä tinkiä ja näyttävät kestävän käyttöäkin.

Kävin myös teettää itselleni merihevos tatuoinnin nilkkaan ekan lapsenlapsen symboliksi, paikka oli ihan Rosella hotellin lähistöllä keskustasta päinvastaiseen suuntaan samalla puolen katua.

Kirkan kultakauppa

Vieras    09.05.2012    Alanyan ostokset    Alanya

Petollinen KIRKAN KULTAKAUPPA.

Huonolaatuista ja ylihinnoiteltua tavaraa.Loman viimeisenä päivänä erehdyin kyseiseen kauppaan.Olin viikon reissun aikana saanut kohdata ystävällisiä ja luotettavia ihmisiä Alanyassa.Niinpä luotin nytkin KIRKAAN.Ostin aivan ylihintaisen sormuksen,tarkistin kotiin saavuttuani.No tyhmyydestä ja luottavaisuudesta saa maksaa.

Senpä takia netin välityksellä haluankin varoittaa muita.Kiertäkää kaukaa kyseinen liike ja antakaa muidenkin tietää.

Alanya muuten kiva paikka, hyvää ruokaa ja leppoisaa meinikiä:D

kultakorut

amu    27.07.2011    Alanyan ostokset    Alanya

jos sattuu olemaan tarvis vaikkapa sormuksille ;) ja on turkissa lomalla, kannattaa käydä jossain matkatoimiston suosittelemassa kultakaupassa visiitillä. kullan markkinahinta on nyt niin korkealla että säästää voi ainoastaan työkustannuksissa ja työ on turkissa paljon halvempaa kuin suomessa, joten kun käyttää luotettavaa kauppiasta "tienaa" hiukan matkarahoja takaisin ;)

Dolby Souvenir

muus    09.06.2011    Alanyan ostokset    Alanya

Ihana kauppa, sisältää siis paljon matkamuisto"krääsää", mutta esim. hienoja korujakin. Tutustuin kauppiaaseen, joka on todella mukava. Ei todellakaan tule tyrkyttämään tuotteita, vaan niitä saa katsella ihan rauhassa. Saattaapa hän tarjota kupposen omenateetäkin. Minun suosikkikauppani.

Sijaitsee Heikin baarista eteenpäin ja sitten käännytään vasemmalle. Nurkan takana on joku ravintola ja heti sen ravintolan jälkeen on tämä kauppa. Tien toisella puolella on Sammy´s bar josta saa halpoja döner-kebabeja (3 liiraa).

Vaatteita

Vieras    19.07.2010    Alanyan ostokset    Alanya

ATM: Nuorekkaita vaatteita (Lindex ja Henkkamaukka tyylisiä). Todennäköisesti jäännöseriä ja II -laatua , mutta halpoja.Itse ostin Espritin topin, Vero Modan t-paidan yms. hinnat n.4-5 e.Mies osti laadukkaan rantapyyhkeen samasta kaupasta 15 YTL eli noin 7,5 e. Osti ensin basaarista samalla hinnalla pyyhkeen, mutta se osoittautui heti ihan sekundaksi. Yläbasaari alueen laidalla Sahinkaya fashion world: Todella ystävällinen palvelu ja hyvää englantia puhuva nuorimies. Sekä feikkivaatetta, että myös laatutavaraa.Ostettiin kasa vaatteita n.120 e.

LC waikiki: Kaikkien tuntema "henkkamaukka". Ostin farkut (turkkilainen farkkumerkki) n. 13 eurolla, kivasta ja laadukkaasta hameesta pulitin n. 10 e (vastaava olisi Suomessa maksanut varmaan 20e)

Pääkadulla Billabongin liike. Alennusmyynnistä t-paidan sai 13 eurolla.Teineille sopivia vaatteita.

Pääkadun lisäksi kannattaa poiketa 25 m kadulle, siellä myös nuorekkaita vaateliikkeitä ja kenkäkauppoja useita kadun molemmilla puolilla.

Alanya kaupat ja ostokset

juk-sir    17.04.2010    Alanyan ostokset    Alanya

Parhaat kaupat keskustassa ovat 3 Migros markettia.

PIM:ssä löytyy edullisia virvokkeita ym.

Tanzas hyvä supermarket.

Pohjoisella kehätiellä Oban suuntaan on Kipa ja Altikum ostoskeskukset melkein vierekkäin

Dolmus vie ja tuo ilmaiseksi Kipan asiakkaat Ataturk bulevardilta itään päin joka päivä 10.00 alkaen.

Käsi vain pystyyn niin pääsee kyytiin.

Pussin tuulilasissa lukee Kipa.

Markkinat Can sairaalan liepeillä kannattaa käydä. Hyvät maalaismarkkinat/ vihanneksia ym.

Toisena päiväna "rättimarkkinat" vähän ylöspäin maalaismarkkinoista.

Oletko vieraillut Alanyassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.