Turkin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 20

Todella surkea AI-hotelli

Paapotti    16.03.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2010 | Hotelli: Blue Wave

Vietimme viikon ko. hotellissa ja ei tule toista kertaa matkaa sinne varattua. Hotellin asiakaskunnasta 90 % itänaapurimaamme asiakkaita, joiden käyttäytyminen ala-arvoista ja lapsiperheen kannalta erittäin ikävää. Hotellihuone huonokuntoinen, ruoka yksipuolista ja päivällinen useana päivänä poltettua. (liitän kuvan vielä tähän liittyen). Vesi loppu usein, palvelua ei saanut ja toistuvista pyynnöistä huolimatta asioihin ei puututtu.

Älkää menkö :(

Arvosana hotellille:

Rauhallisia ostoksia Sidessä

Quesadilla    19.02.2011    Siden ostokset    Side

Olin positiivisesti yllättynyt, kun saimme tehdä ostoksia rauhassa Siden alueen kaupoissa ja kujilla. Paikallisjohto oli kieltänyt kauppiaita häiritsemästä matkailijoita liian tunkeilevasti. Kieltoa noudatettiin hyvin koska rangaistukset sen rikkomisesta olivat kaupiaille melkomoiset ( yhdestä rikkomuksesta kauppa kiinni päiväksi, kahdesta rikkomuksesta kahdeksi päiväksi ja kolmesta kauppa suljetaan kokonaan). Teimme enemmän ostoksia, kuin miltään aikaisemmalta matkalta ja aiomme palata rauhalliseen Sideen lomailemaan vielä koko perheen voimin uudestaan.

Amfiteatterin rauniot

Quesadilla    19.02.2011    Siden nähtävyydet    Side

Valtavan upea kokemus oli istua kuuntelemassa tuhatpäisen yleisön kanssa klassista konserttia Siden amfiteatterin raunioissa. Rauniot oli hienosti valaistu, mutta kannattaa toki käydä katsomassa myös päivänvalossa.

Ismail's Restaurant

niinuska23    09.02.2011    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Ismail's Restaurant sijaitsee aivan keskustassa Damlatas kadun varrella Hotel Alanyan alakerrassa. Palvelu oli hyvää ja henkilökunta mukavaa, ruoka oli maukasta ja edullista. Annoskoko oli todella reilu tuli syötyä itsensä liiankin täyteen kun ei malttanu jättää :) . Hotelli/ravintola on puoliksi suomalaisessa omistuksessa ja oli meikäläisen heikollakin englannin kielellä varustautuneen helppo tilata kun sai puhua suomea... Illalla istuimme hotellin katolla olevalla terassilla nauttimassa coctaileja . Sieltä oli upeet näköalat jokapuolelle.... Voin suositella tätä paikkaa.... Lomamatkat kuulemma myy ko. hotelliin matkoja...

Heikin baari

heiskpa    06.02.2011    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Kehuttu. Ei moittimista...ruoka oli hyvää ja palvelukin-. Hinta ei minusta hirvittävän halpa kuten jotkut hehkuttaa. Sitten yritettiin kerran aamukävelyllä bisselle. Työntekijä tupakoi pöydässä ja kun yritettiin saada juotavaa, ei ole kuulemma auki vielä. No, ymärrettiin kyllä pohjoismaalaisena nämä työaikalakiin perustuvat oikeudet olla palvelematta ennen aikojaan. Että ei etelässäkään rynnätä tukka putkella heti kun joku istuutuu pöytään. Ei sen koommin käyty siinä enää, ei sen puoleen että oltaisiin loukkaannuttu, mutta kuitenkin....

Club paradiso+tipsejä

Vieras    18.01.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2010 | Hotelli: Club paradiso

Club paradiso hotelli oli loistava ! maksuton kyyti nonstoppina rannalle, rannalla "välipala" oli pitsaa, kebua, ruokaa, juomia.. TYKKÄSIN. Animation team järjesti koko ajan todella hauskaa ohjelmaa ja hyvää musiikkia. (Päivällä uima-altailla ja rannalla esimerkiksi ammuntaa, pelejä, lentistä ja illalla humoristisia esityksiä ja palkintojenjako.) Bilettäjille animation team järjesti joka ilta bussikyydin baariin josta sai ilmaisen alkudrinkin. Loput juomat oli sitten ihan suomen hinnoissa.. Syrjäisimmissä baareissa kannattaa katsoa että saa varmasti alkoholia juomaansa.. Ruoka oli hyvää mutta välillä tuntui että kaikki maistui samalta. Hotellin väkevät drinkit oli kyllä aika kauheita. viina+esanssinmakuinen litku yhh. Itse otin ohjat omiin käsiin ja selostin baarimikoille mitä halusin drinkkiini (vodka+ananasmehu oli hyvä!)

Jos tykkää saada huomiota osakseen niin Turkki on kyllä oikea valinta. Varsinkin nuorille naisille huudeltiin joka kojusta ja jopa joka toinen hotellin henkilökunnasta (josta suurin osa miehiä) esitti treffipyyntöjä. Itse lähdin hotellin hierojapojan kanssa lähes joka ilta jonnekkin. Tinki minulle ilmaiset taksikyydit, tarjosi kaikki juomat, eikä yrittänyt käydä käsiksi yhtään ! Todella herrasmies 20vuotiaaksi.. Bileillan jälkeen vei syömään ja kebulautanen maksoi 8e sijasta 20senttiä.. Pidä mielessä että ne on yleensä kaikki aika playereitä, eli ei kannata mennä rakastumaan.. Mutta suosittelen kyllä tutustumaan paikallisiin koska silloin saa huimat alennukset ja pääsee seikkailuihin jota matkanjörjestäjät ei voi tarjota ;) (huom. kannattaa kattoa se paikallinen matkaseura huolella..)

Ainakin minun kokemuksien perusteella turkkilaiset rakastaa kaupankäymistä. Isäpuoleni tinki minulle D&G laukun pilkkahintaan ja siitä lähtien saatiin siltä kauppiaalta aina vip kohtelua. Sanoi että oli mukavaa kun oli hyvä ja tiukka kauppamies. Kannattaa pitää huumori mukana tinkimisessä ! special price only for you kuului kyllä liian monta kertaa.. Kyllä ne rahat ottaa pois jos ei tajua tinkiä. Itse maksoin vahingossa Gstar raw farkuista 60e mitkä olisin myöhemmin tinkinyt eri kauppiaalta 15e..

Kannattaa tsekata retket paikanpäältä. ainakin nuorille aikuisille oli halpoja vähän villimpiä retkiä hotellialueen tuntumassa. Piitsillä saa ilmaisia elämyksiä (paraseiling, jet ski, banana boat jne) halpaan hintaan ja jopa ilmaiseksi jos lähtee vähän flirttiin mukaan.

syyskuussa oli vielä 30 astetta lämmintä !!

Suosittelen kaikille jotka tykkää että on toimintaa eikä nolostu/ärsyynny huomionosoituksista. :)

Arvosana hotellille:

kiva pieni hotelli

Vieras    07.01.2011    Marmariksen hotellit    Marmaris
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2010 | Hotelli: Nur

hotelli oli kiva ja matka vielä kivempi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arvosana hotellille:

vuoristo näkyi meidän parvekkeelta.

liisukka    30.12.2010    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Alanya hotellissa työskenteli Suomalainen pariskunta..olivat todella ystävällisiä..kuskasivat meitä aina minne vaan olimme menossa..Oli niin helppoa,kun puivat suomea..

Näköala oli vuoristolle.

liisukka    30.12.2010    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Kale kukkula on hieno paikka..missä kannattaa käydä..ja muutkin vuoristot siellä..Markkinoilla oli paljon kaikenlaista mukavaa...sai hyviä hedelmiä sietä ostettua..Alanya hoteliin katolla oli auringon otto paikka..Rannatkin olivat ihan hyviä..

Don't try Parasailing

Älkää kokeilko Parasailingia!! Olin isäni kanssa Pegasos Royal hotellissa ja päätimme mennä parasaingia kokeilemaan. Ensimmäisellä kerralla kun päästiin ylös niin sitten veneen turbo meni rikki ja pudottiin veteen. Toisella kerralla eri venellä kävi sama juttu. Mutta muuten oli TODELLA mukava matka ja laadukas (niiden munkaan se on 5 tähden hotelli) hotelli. Oli hyvätsafkat ja ilmaiset välipalat huoneen mukana. Tarjolla oli Hampurilaisia, ranskanperunoita, lihapullia... Ja iltashowt!

ömür restaurant, Manavgat

Vieras    15.11.2010    Siden ravintolat ja baarit    Side

Viihtyisän oloinen ruokaravintola amfiteatterin vieressä, mutta älkää tilatko mitään, jos ette ole selvittänyt lopullista ruuan hintaa etukäteen kirjallisesti. Esimerkissä yhdelle hengelle kala-ateria tuli maksamaaan kolmattasataa liiraa eli tuollaiset reilun sata euroa. Hintaa ei ollut ilmoitettu suoraan listassa, vaan oli vain määränä kiloa. Muut atriat samassa listassa 30 liiran hintatasoa. Emme olleet ainoita asiakkaita ketä kusetettiin naapuripöydässä kävi samoin. Ei toista kertaa samaan paikkaan. Ps. tarjoilija ei antanut mitään vinkkiä kohtuullisesta tasosta poikkeavasta hinnasta etukäteen.

bonapart hotelli

Vieras    25.10.2010    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2010 | Hotelli: Bonapart

eli oltiin juuri tuo syysloma viikko hotellissa... kuvista sai paremman kuvan ja altaatkin näyttivät kuvissa suuremmilta mitä ne todellisuudessa oli.. hotellin aula ja yleiset tilat olivat mukavat.. respassa oli yksi elämäänsäkyllästynyt hotellivirkalija naama oli aina ihan happamana..tarjoilijat olivat ihan mukavia, mutta minä kun vaalea olen niin olivat koko ajan minun kimpussa.. yhtenä iltana mulla meni hermot ja sen jälkeen ei kyllä tulleet sanomaan sanan sanaa.. huoneet olivat ok ja siivottiin joka päivä.. lakanoita ja pyyhkeitä ei kyllä vaihdettu kertaakaan.. mukavaa oli myös se,että oli oma jääkaappi eli minibaaria ei ollut... ruokaa oli paljon mutta erittäin pahaa... jälkkärit eivät olleet yhtään turkkilais tyylisiä.. ne eivät ollet makeita eikä mitenkään houkuttelevan näköisiäkään.. salaatteja oli paljon ja joka päivä 4eri lämmintä ruokaa eli vaikka: riisiä, pastaa, lihapullia ja papuja... oli lämpimiä yhdellä päivällä jotka nekin kokki annosteli.. ruoka oli siis todella huonoa.. mutta juomapuolisai pisteitä.. altaat oliva myös kivat aurinkoisella säällä.. allasbaari ei ollut auki ja oli aika huonossa kunnossa.. muuten hotelli oli ihan ok.. sijainti oli hyvä.. lyhyet matkat shoppailukohteisiin... tutun shoppailu ympäristön vuoksi voisin mennä hotelliin uudestaan, mutta en tosiaan palvelun ,ruuan ja muiden tarjontojen vuoksi!

Arvosana hotellille:

Avokaatopaikkoja

Vieras    23.10.2010    Siden muita vinkkejä    Side

Oltiin perheen kanssa syyslomalla Turkin Sidessä. Alussa kaikki oli uutta ja jännää. Ihmettelin vilkkaitten autoteitten

välissä laiduntavia hevosia, hotellin pihalla tepastelevia kanoja ja roskiksissa ruokailevia kissoja.

Lämmintä oli vaikka yhtään täysin aurinkoista päivää ei sattunut viikkoon. Dolmus-busseilla huristelimme Manavgatiin ja retkeilimme mm. Manavgat-joella ja löysimmepä kuuluisille vesiputouksillekin.

Näimme elämämme mahtavimman ukkosen, salmointia tuntikaupalla, taivas yhtenä välkkeenä. Palattuamme ihailen tätä Suomen puhtautta. Siellä upeimmankin hotellin lähistöllä oli jätetunkioita, joissa kulkukoirat kasvattivat

pesueitaan. Monien ravintoloiden edustoilla oli vetonauloina, kilpikonnanpoikanen, kissan- tai koiranpentu.

Hyvä sijainti, siisti pieni huoneistohotelli

Vieras    15.10.2010    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2010 | Hotelli: Atzalea

300m Kleopatra-rannalle ja satama-alueen bazaarialueelle noin 1,5km. Sijainti siis erittäin hyvä ja ympäristö rauhallinen, ainakin jos parveke on sisäpihan suuntaan. Pienehkö, siisti kahdesta eriilisestä rakennuksesta koostuva hotellikokonaisuus joka on kunnostutettu aivan lähivuosina. Kaksi allas-aluetta joista toisessa pikkulasten liukumäki. Isompi allas on melko suuri ja sopii aikuisillekin uimiseen.

Henkilökuntaan kuuluu suomalinen nuori nainen, jonka palveluja kielitaidottomat arvostavat. Alakerrasta löytyy parturi ja hamam. Suosittelen.

Arvosana hotellille:

Lapsiperheen unelmapaikka

Vieras    26.09.2010    Kusadasin hotellit    Kusadasi
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2010 | Hotelli: Aqua Fantasy Aquapark-Hotel & SPA.

Merhaba !

Olimme 1. kertaa Turkissa ja valittiin hotelli juuri sen vesipuiston takia. Kyllä siellä riitti altaita ja lapset (8, 10 ja 14 v.) eivät kertaakaan valittaneet yhtään mistään ja silloin on myös aikuisilla mukavaa.

Iltaesitykset olivat kivoja ja henkilökunta TODELLA YSTÄVÄLLISTÄ. Otimme myös hieronnat ja jalkahoidot omassa hotellissa heti alkajaisiksi niin ei tarvinnut muualle menna ja kyllä oli hyvät. Suunnilttelemme jo uutta reissua takaisin :)

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Turkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.