Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Turkissa

Tersvilla nurinpäin talo

toffe    23.08.2023    Siden nähtävyydet    Side

Dolmuksella Nova Mall ostoskeskukseen siitä kävely taaenpana olevaan Outlettiin käännös vasemmalle ja tuo talo jo näkyykin noin 200m päässä.

Siellä muutamat huoneet kuvaaja tulee mukaan näyttää mihin asentoihin mennään huoneessa ja ottaa kuvat. Kun pääset koneelle käännät nuo kuvat toisin päin olet kuin katossa.. Niin hauska paikka aikuisille kuin lapsillekin meiltä kahdelta aikuiselta maksoi 540 Turkin liiraa jotain n. 22€ emme pitäneet kalliina.. kun pääsy sisään ja kuvaaja mukaan..

Kale kukkula

toffe    22.08.2019    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Alanyan ehdoton nähtävyys.. vaijerihissillä 28 liiraa edestakaisin yhdeltä.. suosittelen menoa klo 18-18.30 aikaan jotta pääsee auringonlaskun aikaan.. siellä upeat näköalat sekä vuorikauriita.. Mutta hyvät kengät on a&o hyvinhän tuo kulku on tehty.. jos haluat mennä siellä moskeijaan ota oma huivi mukaan ja muista moskeijan säännöt.. ei shortsit tai muutenkaan paljastavaa asua.. mieluimmin peitettynä olkapäät ja polvet..

Loistava paikka!

Sonja76    07.06.2018    Pamukkalen nähtävyydet    Pamukkale

Pamukkale oli loistava paikka. Bussimatka kuitenkin venyi 4 tunniksi kun alunperin piti olla 2 tuntia. Kuumat altaat ja ihanat maisemat olivat kuitenkin sen arvoisia. Altailla on valokuvaajia jotka voivat ottaa matkamuistoksi kuvia pientä rahaa vastaan. Paikassa on opas joka kertoo paikan historiasta. Siellä on kioskeja joista saa kylmiä virkokkeita ja jäätelöä. 40 astetta oli silloin kun mentiin sinne (turkissa ei yleensä ole noin lämmin) ja vesi oli noin 37 astetta lämmintä :) menimme perheeni ja toisen suomalaisen perheen kanssa sinne ja ihastuin sitten siihen poikaan kenen kanssa siellä oltiin ;)

Hieno kohde käydä kerran elämässä

Vieras    14.04.2016    Kappadokian nähtävyydet    Kappadokia

Olimme omatoimimatkalla autoillen Kappadokiassa. Göremessä kannattaa käydä, sillä kivitötteröt luolineen ovat ainutlaatuisia. Mukava luolapensionaatti oli Anatoliacave pension, jonka kautta varasimme myös onnistuneen kuumailmapallolennon. Ravintoloita löytyy ja muutenkin valinnanvaraa. Matkamme ainoa oikeasti herkullinen ruoka oli täällä, muuten ruokamme jokaisessa muussa paikassa oli simppeliä ja mautonta, mikä hämmästytti meitä suuresti. Huhtikuussa oli sopivasti tilaa joka paikassa ja kelit sopivan kesäiset. Guselyurtin kylässä oli hieno Monastery valley, jonka vuoksi siellä kannattaa poiketa, mutta yöpyisin ensi kerralla jossain muualla. Tosin ensi kertaa tuskin tulee, sillä olemme totaalisen kyllästyneitä tyrkyttämiseen ja huijauksiin, joiden kohteeksi joutuu liian helposti, vaikka on aika tarkka ihminen, ja joista on jäänyt paha mieli molemmilta reissuilta. Turkin maisemat ja raunionähtävyydet ovat hienoja, mutta samanlaisia löytyy paremmalla palvelulla ja vähemmällä ärsyyntymisellä mm. Kreikasta. Suosittelen kuitenkin käymään kerran elämässä ainutlaatuisessa Kappadokiassa.

Matkakertomus Kappadokiasta

Vieras    23.06.2015    Kappadokian nähtävyydet    Kappadokia

Tässä on blogikirjoitukseni matkastamme Kappadokiaan. Toivottavasti siitä on hyötyä matkaa suunnitellessanne!

tutuillateillavieraillakadui...dokia.html

Matkakertomus Istanbulista

Vieras    23.06.2015    Istanbulin nähtävyydet    Istanbul

Tässä on blogikirjoitukseni matkastamme Istanbuliin.

Toivottavasti siitä on hyötyä matkaa suunnitellessa!

tutuillateillavieraillakadui...anbul.html

Detour halpis matkat

c750hma    14.05.2015    Cappadocian nähtävyydet    Cappadocia

Detourin lupaamat 4-5* hotellit oli 2-3*

Dedeman Cappadocia on 2 tähden tien varsi motelli..Ruoka ok..Maya World hotel Side( Titreyengöl Mevkii) ehkä 3 1/2 tähteä..Hotelli siisti..Ruoka ok toisinaan..Mutta maksettuasi all inclusive..Huomaat vielä maksavasi lisää..Rannalla huomaat sen olevan halvin palvelultaan..Kun muilla hotelleilla rantavahti ja aamupala ..maya World on kerännyt ulkopuolisia myyjiä lähelleen kun ei ole tarjolla mitään..

Alanya top 5 nähtävyydet

titityyppi    30.03.2015    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Kale-linnoitus (Alanya Kalesi)

Yksi ehdottomista lempikohteistani Alanyassa on Kale, keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee niemellä Alanyan keskustan edustalla. Linnoitus kohoaa parhaimmillaan 250 metriä merenpinnasta ja ylhäältä avautuvat upeat maisemat ympäri Alanyaa.

Linnoitukselle vie noin kolmen kilometrin pituinen kiemurteleva vuoristotie, jonka varrella sijaitsee pieniä kahviloita ja ravintoloita sekä myyntikojuja, joissa kaupataan käsitöitä ja matkamuistoja.

Kleopatra-ranta

Auringonpalvojien ykköskohde, Kleopatra-ranta, sijaitsee Kale-kukkulan läntisellä puolella. Matkailupalvelu TripAdvisorissa ranta on luokassa "näe ja koe kohteessa Alanya" sijalla 1/44 ja lisäksi matkailijat ovat valinneet sen yhdeksi Turkin parhaista rannoista.

Kleopatra-rannan nimi johtaa tarinan mukaan muinaisiin antiikin aikoihin, jolloin Rooman Marcus Antonius pohti lahjaa rakastajattarelleen, Egyptin kuningatar Kleopatralle, ja päätti vaatimattomasti lahjoittaa hänelle kauneimman rannan.

Damlatas-tippukiviluola (Damlataş Mağarası)

Kleopatra-rannan päädyssä sijaitsee Damlataksen tippukiviluola, jolla on pituutta noin 50 metriä. Nimensä mukaisesti luolassa voi ihastella näyttäviä tippukiviä; luolan katosta roikkuvia stalaktiitteja sekä niiden alapuolelle, luolan pohjalle muodostuneita stalagmiitteja.

Paitsi tippukivistä on Damlataksen luola tunnettu myös erikoisesta ilmastaan, joka on erittäin kosteaa ja hiilidioksidipitoista, sen vuoksi sillä väitetäänkin olevan terveysvaikuksia erityisesti astmaatikoille.

Punainen torni (Kızıl Kule)

Punainen torni (Red Tower, Kızıl Kule) on Alanyan tunnetuimpia maamerkkejä ja suosittu vierailukohde, jonka huipulta avautuvat maisemat Alanyan satamaan ja kaupungin itäpuolelle. Satamasta voi napata äkkilähdön vaikka veneretkelle, josta tornia pääsee ihastelemaan myös mereltä käsin.

Viisikerroksinen ja 33 metriä korkea jykevä torni rakennettiin 1200-luvulla suojaamaan kaupungin telakkaa ja nykyään sitä pidetään Alanyan symbolina. Kuva tornista komeilee kaupungin lipussakin. Tornilta on myös lyhyt matka pyörähtää keskustaan shoppailemaan.

Alanyan telakka (Tersane)

Alanyan vanha telakka (Alanya Shipyard, Tersane) löytyy aivan Punaisen tornin vierestä. Meriretkillä olen päässyt ihailemaan sitä ulkopuolelta, mutta kaunis telakka on käymisen arvoinen nähtävyys myös sisältä.

Telakka muodostuu viidestä, holvikaarin toisistaan erotetusta satama-altaasta, jotka ovat 56 metriä pitkiä ja 44 metriä syviä. Telakka toimii nykyisin museona, josta satama-altaiden lisäksi löytyy esimerkkejä vanhoista laivan osista ja tietoa laivojen rakennuksesta.

Lue lisää ja katso kuvat blogistani osoitteessa: titityyppi.blogspot.fi/2015/...p-5-1.html

Safari retki vuorille

Vieras    11.05.2014    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Maisemat olivat upeita ja ohjelmaa oli hauskaa oli seurata valokuvajien työskentelyä,mutta meidän jeeppiin oli "osunut" saksaa puhuvia turkkilaisia perheineen, ikävä kyllä, jo lähdössä olivat myöhässä ja joka paikassa sai odotella heitä, huippu oli se että ruokapaikassa saimme odotella heidän lapsien uinti reissua n. 1-2 tuntia,ennen kuin allekirj.sanoi kuljettajalle haluamme rahat takaisin jos tämä perheretki turistien piikkiin.tiedoksi kyse oli joku smurffi-safari .tosi törkeää käytöstä.muuten loma oli mukava ja mennään uudestaan.

Ephesus ja Pamukkale.

palovaara    12.10.2013    Kusadasin nähtävyydet    Kusadasi

Ephesus ja Pamukkale, Aivan mahtavaa historiaa, must see!!!

Side matkakohteena, kaikkea kaikille

Vieras    06.09.2013    Siden nähtävyydet    Side

Minulle tämä oli 4 reissu Turkkiin, takana olivat Alanya, Marmaris ja Istanbul. Jos Istanbulin jättää tästä vertailusta ulos, niin Side on 100x miellyttävämpi kuin nämä aikaisemmat kohteet. Paljon matkustaneena koin Siden loistavaksi kohteeksi myös sellaiselle joka haluaa muutakin kuin löhötä rannalla koko viikon, paljon mahdollisuuksia omille retkille. Siden vanha keskusta on kaunis, siellä on lukuisia pieniä turisteille suunnattuja kauppoja, mutta alueen Rooman aikaset rauniot, temppelit ja amfiteatteri tekevät siitä todella erilaisen kohteen. Suosittelen ehdottomasti vierailemaan amfiteatterissa ihan sisällä saakka ja sen jälkeen suuntaamaan teatterilta uuden Siden suuntaan raunioille, joissa mm. vanha asuinkeskusta & sairaala.

Sidestä on lyhyt matka dolmuksella Manavgatiin, jossa vierailimme kahtena päivänä. Maanantain "grand bazarissa" kannattaa käydä tekemässä tuliaisostokset, hinnat edullisempia kuin Sidessä ja tinkiä voi kunnolla. Manavgat on mukava turkkilaisempi kaupunki, josta löytyy myös paikallisille suunnattuja ostoskeskuksia, missä on helppo shoppailla kiinteillä hinnoilla. Lisäksi esim Niken kaupasta voi tehdä löytöjä. Manavgatissa kannattaa vierailla myös vesiputouksilla, sinne teimme toisena päivän omatoimiretken. Dolmuksella Sidestä Manavgatin keskustaan ja sieltä vesiputoukselle. Vesiputouksella maksetaan sisäänpääsymaksu ja ensi silmäyksellä tulee tunne, että turismi on syönyt koko paikan. Kuitenkin putouksen/joen rantaan tullessa näky on uskomattoman kaunis. Kannattaa myös kävellä alajuoksulle päin. Ihanan viileää ja uskomattoman turkoosi & kirkas vesi.

Kaiken kaikkiaan Side oli lomakohteena loistava. Sopivassa määrin nähtävää, lähellä mukavia puolen päivän retkikohteita, hyviä ravintoloita (katso tripadvisor!) ja ihanat rannat. Voin myös erityisesti suositella hotelli Villa Adora Beachia. Loistava sijainti, puhdasta, ystävällinen henkilökunta ja muutenkin nappi valinta. Menisin uudestaan.

Basaarit

scilla68    28.02.2013    Istanbulin nähtävyydet    Istanbul

Egyptiläinen basaari, jota kutsutaan myös maustebasaariksi, sijaitsee lähellä Eminönun laituria. Kaupungin tuoksuvin markkinapaikka. Täältä löytyy venäläistä kaviaaria, mausteita ja pistaasipähkinöitä.

Suuri basaari pitää sisällään yli 4 000 liikettä, joissa myydään matkamuistoja, mattoja ja käsitöitä.

Lapsetkin osaa jo turistien kiusaamisen, kaupittelulla tai paremminkin tyrkyttämällä. Ne tulee ihan iholle, et rahat kannattaa pitää hyvässä tallessa.

Jos erehdyt menemään johki liikkeeseen, niin kyllä ne sulle kauppaa takuu varmasti jotakin mukaan. Itse jouduin pakko ostamaan peiton joka painoi sen verran että ei meidän matkalaukkuun sitten muuta ostettukaan.

OLE tarkkana maksuhetkellä että puhe on TL eikä €.

Topkapi-palatsi

scilla68    28.02.2013    Istanbulin nähtävyydet    Istanbul

Topkapi-palatsi oli vuosisatojen ajan ottomaanien imperiumin ydin. Palatsi on niin suuri, että sinne mahtui kaupunki kaupungin sisällä. Siellä asui 5 000 ihmistä, jalkavaimoja ja palvelijoita. Palatsissa on sulttaanin leikkipaikka Harem sekä aarrekammio, jossa on maailman viidenneksi suurin timantti. Kannattaa tulla aikaisin, ennen kuin jonot kasvavat liian pitkiksi. Haremiin pääsee vain rajattu määrä ihmisiä kerralla.

Tämä maksoi myös 25 TL/lippu eli n. 10€, myös täälä oli valtaisat jonot.

Suosittelen ostamaan kartan, katsottavaa on todella paljon.

Me olimme jo ihan nuukahtaneita, kun olimme jo kaksi muuta kohdetta käyneet läpi.

Haaremin vartioiden kanssa sai otattaa itsestään kuvan, he ottivat 3 eri vaihtoehtoa ja me ostimme 2 niistä - se maksoi 20 TL.

Hagia Sofia

scilla68    28.02.2013    Istanbulin nähtävyydet    Istanbul

Hagia Sofia

Tämä oli aikoinaan maailman suurin kirkko ja sittemmin moskeija. Nykyään mahtava rakennus toimii museona. 1500-luvun arkkitehtuurin mestarinäyte, jossa on bysanttilaisia freskoja ja huimaavan korkea kupoli.

Tänne menimme iltapäivällä ja jono oli sen mukainen. Täälä myös tavarat läpivalaistiin ja itse piti myös mennä turvaporttien läpi. Lippu maksoi 25 TL/ yhdeltä aikuiselta.

Mutta suosittelen historiallisena kohteena, paljon nähtävää. (Katso myös yläkerta)

Sininen moskeija

scilla68    28.02.2013    Istanbulin nähtävyydet    Istanbul

Sininen moskeija sijaitsee Sultanahmetissa. Se haastaa Hagia Sofian kauneudessa. Jättiläisten välissä on vain pieni ruohokenttä ja suihkulähde. Sininen moskeija on noin 1 000 vuotta nuorempi kuin kilpailijansa. Moskeija valmistui 1600-luvulla hämmästyttäen kaupungin asukkaat. Moskeija on Istanbulin ainoa moskeija, jota ympäröi kuusi minareettia. Moskeija on saanut nimensä sinisistä, tyylikkäistä iznik-laatoista, jotka koristavat rakennusta. Raitiovaunupysäkki Sultanahmet. Vapaa sisäänpääsy.

Naiset varautukaa peittämään hiukset, paljaat käsivarret, kaula, pitkät housut olisi hyvä olla.

Me olimme heti aamusta liikkellä ja silti sielä oli jo jonoa, mutta aika kivuttomasti jono kulki eteenpäin. Kengät pitää riisua, hyvä varautua omaan kenkäpussiin. Koska kengät kuljetetaan mukana ja laitetaan vasta ulkona jalkaan.

Moskeijat aloittavat joikaamisen klo 6 aamulla, ja kun rukouskutsu tulee niin jopa bussikuski voi lähteä rukoilemaan ja lähtö siirtyy 1h eteenpäin.

Oletko vieraillut Turkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.