Turkin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 29

Marmarisen maisemat

susku70    08.11.2008    Marmariksen nähtävyydet    Marmaris

marmariksen linna,vuoristo,kasvillisuus,vene retkellä maisemat&laguunit......... ai,ai että on ikävä Marmarikseen.. ensi kesään vielä aikaa..

markkinat

susku70    08.11.2008    Marmariksen ostokset    Marmaris

torstai markkinoilta marmariksessa/keskiviikko markkinoilta icmelerissä basaarikujilta,putiikeista,Muglan markkinoilta mm. teet edullisia ostoksia -;)

BAARIKATU

susku70    08.11.2008    Marmariksen ravintolat ja baarit    Marmaris

baarikadulla riittää jytä paikkoja joka lähtöön.. me tykätään mm. club areenasta-:) se pitää kokea itse..

IHANA!!!

j_uuppa    14.10.2008    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2005 | Hotelli: Sun Park Garden

Ei mtn ``miinusta´´.. Tai no ehkä se, ku ranta oli kaukana, niin tuotti ongelmia, ku lapsia mukana.

Arvosana hotellille:

maisemat

katrina    08.10.2008    Cappadocian nähtävyydet    Cappadocia

cappadocia paikkana ihan mahtava.uskomatonta kuinka isolla alueella on sellaiset maisemat,kivi/hiekka muodostelmat.historiaa kristilliseltä ajalta löytyy myös.kyllä kannatti ehdottamasti käydä.ihan toista kuin rantalomat,jotka nekin omalla tavallaan ihanat.SUOSITTELEN!!!

pettymys

Vieras    29.09.2008    Belekin hotellit    Belek
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2008 | Hotelli: club asteria belek

ei kannata menna, hotelli todella vanha ja kallis.

Arvosana hotellille:

lavinia apartment

Eiju    23.09.2008    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

itäisellä puolella, n. 200m rannasta. siisti,aika rauhallinen hotelli. hyvä uima-allas ja todella hyvä ruoka. lähellä kaikkea. kannattaa kaydä.

Hyvä disko alanyassa/katakombe

Eiju    23.09.2008    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

aivan rannalla,rantakadun varrella migros markettia vastapäätä. hyvä paikka,edullisempi kuin sataman diskot. myös vanhempaa porukkaa. jo kuusi vuotta käyty ja tunnetaan omistaja. palvelu on todella hyvää ja wct yllättävän siistit !

Veneretki vastinetta rahoille

Olof63    21.09.2008    Alanyan aktiviteetit ja harrastukset    Alanya

Kesällä -08 olimme perhelomamatkalla Turkin Alanyassa. Vaikka Alanya muuten paikkana tuntui pienoiselta pettymykseltä, niin paikallisen matkanjärjestäjän myymä veneretki osoittautui positiiviseksi yllätykseksi.

Alanyan basaarialueen laitamilla olevan "matkanjärjestäjän" Eftal-toursin toimistossa sopimamme retken hinnaksi tuli hieman yli 10 euroa/ henkilö. Veneretken hintaan kuului lisäksi nouto hotelliltamme( 4 km keskustan ulkopuolelta ) sekä retken jälkeen kuljetus hotellille, lounas veneellä , ilmaiset juomat koko veneretken ajan, valokuvaajan ottamat kuvat puoleen hintaan ja tietenkin insurance :-).

Suosittuja veneretket ovat Alanyassa. Meidänkin veneemme kanssa lähti samaan aikaan ainakin kolme- neljä muuta venettä seilamaan Alanyan rannikkoa.

Veneretkellä kierretään Alanyan rannikkoa, pysähdytään useasti uimaan ja sukeltelemaan. Veneen henkilökunnasta oli aina yksi mukana uimaretkillä. Käydään luolissa uiden ja ihmetellään meren muovaamia kallioita ja pysähdytään " merirosvojen piilopaikoissa". Tippukiviluolassa käynti oli ehdottomasti hurjin kokemus, koska merenkäynti oli yllättävän voimakasta luolan suuaukolla. Delfiinejä koetettiin bongata veneen viereltä, vaan eipä niitä näkynyt, vaikka esitteessä niin luvattiin,, olipa yllätys :-)

Retkellä tarjottiin lounaaksi grillattua kanafilettä, sekä salaattia ja leipää, sekä niitä ilmaisia juomia. Juomien kanssa osa retkellä olijoista joutui " vääntämään kättä" laivan kapteenin kanssa, jonka mielstä oluet eivät kuulunetkaan free drinks on tour -pakettiin. Toisaalta pieni röyhkeys taitaa kuulua paikalliseen kaupankäyntiin, joten free drinks taisi ollakin "one free drink on board",

Meiltä ei kukaan kysynyt limsoista maksua.

Vieressämme oleva suomalaisrouva, joka oli ollut veneretkillä kahtena aiempana kesänäkin, kehotti ottamaan valokuvan matkalipusta ennekuin ne laivan väen toimesta kerätiin pois, sen varalta, jos kovinkin joutuisi kinamaan lipun sisältämästä palveluista.

Retkeen kuului myös huvittelua laivan kannella; kilpailuja, tanssia sekä veneen miehistön ( kolme nuorta miestä ) esityksiä.

Valittavana veneessä oli sisätilat alakannella, jossa oli istuimet ja pöydät sekä aurinkokannella, jossa voi joko istua veneen reunustan penkeillä tai mennä takakannelle ottamaan aurinkoa patjoille.

Kokopäivän retki, jossa oli paljon nähtävää ja koettavaa. Se mitä sovittiin matkanjärjestäjän kanssa, piti paikkansa.

Pieni mutta kiva!

Vieras    19.09.2008    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2008 | Hotelli: Park Alanya

Todella kiva hotelli, ihan jees aamupalakin. Melu ei haitannut lainkaan eikä myöskään moskeijasta kantautuva melu.. Henkilökunta kivoja ja ruoka ihan ok..erityisesti juustomunakas oli aivan mahtavaa! Kaupat lähellä ja keskusta jne! Kannattaa mennä =)

Arvosana hotellille:

Pieni ja persoonallinen huoneistohotelli

JokuVaan    25.08.2008    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2008 | Hotelli: Novella

Oikein siistit ja raikkaat huoneet. Hotellissa persoonallinen sisustus. Maksullinen ilmastointi. Hieman turhan syrjäinen sijainti eli pitkähkö matka kävellä keskustaan ja rannoille, mikä tuntui raskaalta kuumana päivänä jolloin oli 40 asteen helteet! Aamiaista sai 10 liiralla (n. 5 euroa), mutta siitä ei oikein tullut maha täyteen - ei siis ollut kovin hääppöinen.

Arvosana hotellille:

Lentolippu Suomeen

Vieras    21.08.2008    Alanyan lennot & liikenne    Alanya

Onko jollakulla ollut vastaavanlaista ongelmaa kuin minulla nyt: haluaisin ostaa paluulennon Suomeen Antalyasta. Se ei tunnu onnistuvan miltaan matkanjarjestajalta, varsinkaan Finnairin lennolle. Turkish Aiarlines myy lentoja Antalyasta İstanbulin kautta Suomeen, mutta kasimatkatavaroiden kuljetusvarmuus ei ole varmastikaan sama kuin Fıinnairin lennolla olisi!!! Olen asunut Alanyassa n. vuoden, joten matkatavaroita on tavallista enemman.

Sun Park Green Garden

Vieras    20.08.2008    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Huippuhotelli. Olemme olleet Turkissa 6 kertaa ja kaksi viimeistä tässä hotellissa. Siisti, 4+ tähden Tjäreborgin hotelli, aidattu, vartioitu alue. Hyvä tasokas aamiainen, lounas ja illallainenkin jos ne ostat. Olimme Orcidea huoneessa ja mahtava näköala allasalueelle ja merelle. VOi suositella ehdottomasti lapsiperheille. Muutenkin Turkissa on lapsiystävällistä matkustaa, hyvää ruokaa ja lämmintä!

Passien kasittely hotelleissa

Vieras    19.08.2008    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Milta teista tuntuu menna hotellin respan ohi ja nahda tiskilla parikymmenta passia rivissa, eika virkailijaa missaan? Kuka tahansa voisi varastaa passin tai passit tuossa tilanteessa! Mielipiteita, kiitos!

Passiongelma ja Tjareborg

Vieras    19.08.2008    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Passini tunniste-, siis kuvasivu on melkein irti. Se rikkoontui Antalyan kentalle tullessani. İnformoin heti kentalla Tjareborgin opasta. Olen kirjoittanut 2 viestıa Ankaran Suurlahetystoon vastausta saamatta. Myoskaan Helsingin Suurlahetystoon soitot ovat olleet turhia! Sielta eı vastata. Oppaiden neuvona on ollut, etta lahtiessanı koetan onneani kentalla!! Haluaisin tietaa jo etukateen, kelpaako passi matkustusasiakirjana, etta paasen varmasti lauantaina, 23.8. lentamaan takaisin Suomeen. Viela tanaan en ole saanut mitaan tietoa... Onko jollakulla kokemusta vastaavanlaisesta ongelmasta?

Oletko vieraillut Turkissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.