Teneriffan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 24

SpanAir

Mielenkiintoinen kokemus lentää Finnairin sijaan SpanAirilla. Ruoka ainakin oli parempaa, mutta muuten jäin kaipaamaan Finnairin tuttua tyyliä palvella. Takaisin tullessa heillä alkoi loppua juomat ja leivät ja mekin halutessamme ostaa kaksi kokista, saimme kokiksen ja fantan ja molemmat ilmaiseksi! Kun heillä ei ollut tarjota sitä mitä asiakas haluaa niin antoivat ilmaiseksi. Finnarilla tuskin tällaiseen törmää.

Yleistä Puerto de la Cruzista

Jos haluaa nähdä enemmän "aitoa" kanarialaista tunnelmaa ja ihmisiä, niin kannattaa valita tämä paikka. Ei ole niinkään turistirysä, kuten Playa de las Americas. Myös vehreydestä ja kukista pitävälle on oiva paikka.

Rannat ovat tummaa hiekkaa. Aina ei pääse suoraan mereen uimaan isojen aaltojen vuoksi. On toki tyynempiäkin hetkiä jolloin sekin onnistuu. Takuuvarma onkin sitten merivesialtaat, joita on useampi ja vähän eri kokoisia. Isoimman vieressä on paikka, jossa saa juotavaa ja pientä purtavaakin. Mekin ostimme sieltä erittäin hyvät täytetyt voileivät.

Muistaakseni ainakin syksyllä -06 jolloin Teneriffalla olimme, niin merivesialtaille pääsy maksoi 5 € / henkilö. Siellä sai olla niin kauan kuin halusi, mutta välillä ei saanut poistua tai sitten piti maksaa uudestaan. Varjot ja patjat aurinkotuoleille maksoivat erikseen. Niiden hintaa en muista.

Jos haluaa kierrellä saarta eikä halua vuokrata autoa, niin bussilla pääsee aika hyvin vähän joka puolelle ja vielä melko useinkin.

Lopuksi voisin ehdottomasti suositella villikania syötäväksi. Oli suorastaan suussa sulavaa Rustico -nimisessä ravintolassa, joka oli San Telmon alueella rannassa ja kadun alapuolella. Ja kuka tykkää drinkeistä, niin suosittelen caipirinhaa, joka on todella raikas. Siihen menee cachacaa eli sokeriruokoviinaa, sitten murskattua limeä, sokeria ja jäämurskaa.

Loro Parquesta sen verran, että vaikka liput ovat melko kalliit, niin suosittelen silti. Oli kyllä mielestäni hintansa väärtti ja aikaa siellä sai kulumaan ihan kiitettävästi. Hyvät jalkineet on hyvä olla ettei jalat väsy. Varsinkin kun me jouduimme jonottamaan aika kauan ennenkuin pääsimme juurikaan eteenpäin.

Tässä vielä muutamia linkkejä:

www.loroparque.com/

(Loro Parquen sivut)

www.aguilasjunglepark.com/la...p?wlang=en

(Jungle parkin sivut, eläinpuisto tämäkin)

www.freebirdone.com/

(Tällä katamaraanilla käytiin bongailemassa valaita ja delfiinejä, suosittelen!)

Valasristeily

Kävimme n. 3.5 tunnin mittaisella katamaraaniristeilyllä bongailemassa valaita ja delfiinejä. Niitä näimmekin ja valat olivat suunnilleen delfiinien kokoisia pallopäävalaita. Lounas kuului hintaan ja koko retki maksoi syksyllä -06 noin 35 euroa/hlö. Oli mielestäni hinnan väärtti.

Alus oli Freebird One, joka oli aika iso katamaraani. Ko. firmalla on muutamia muitakin katamaraaneja, mutta tämä oli isoin niistä. Suosittelen ehdottomasti. Kerran oli myös pysähdys rannan lähistöllä, jotta halukkaat pääsisivät uimaan ja samalla oli sitten lounastaukokin.

Lähtö tällä aluksella oli Playa de las Americasista ja Puerto Colon -satamasta.

Aikamoista keinuntaa oli, joten jos on kovin herkkävatsainen eikä kestä keinuntaa, niin kannattaa kenties ottaa pahoinvointipilleri ennen matkaa.

Teneriffan lennot ja liikenne

Lennot sujuivat jälleen kerran Finnairilla. Päästiin suht ajoissa lähtemään, mutta matkalla oli aikamoisia ilmakuoppia, jonka takia lento viivästyi ja kesti lopulta 7 tuntia, vaikka piti kestää kuutisen tuntia. Se tuntui pitkältä ajalta ja alkoi paikatkin puutua.

Lähtö oli aamulla, joten aamiainen tarjoiltiin koneessa.

Teneriffan lentokentän (Reina Sofia, eteläinen kenttä) terminaali oli valoisa, mukavan viileä ja koneeseen nousua oli kiva odotella kun tuoleja oli tarpeeksi. Paluulento oli myös myöhässä, mutta johtui edellisen lennon myöhästymisestä. Kotiinpaluukin kesti sitten noin 7 tuntia.

Teneriffan liikenteestä noin muuten, niin aika lailla samanoloista ajamista keskimäärin kuin täälläkin. Jalankulkijat otetaan hyvin huomioon ja annetaan tietä. Mutta joskus saattaa myös torvet soida, jos joku vähän viivyttelee ja tukkii tietä.

Itse ei kuljettu busseilla, mutta aika hyvät kulkuyhteydet näytti olevan vähän eri puolille saarta.

Kiva huoneistohotelli

Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2008 | Hotelli: Hacienda del sol

Siisti hotelli ja kaunis kokonaisuus. Uima-altaan vesi oli kylmää, piti kyllä olla lämmitetty. Huoneistot hyvät, yksiö riitti vallan mainiosti. Kylpyhuone varmaan yksi siisteimmistä mitä olen lomamatkoilla nähnyt.

Arvosana hotellille:

Tasokas hotelli

Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2006 | Hotelli: H10 Tenerife Playa

Palvelu oli hyvää ja siivouksen taso kiitettävää. Joka päivä kävi siivooja ja vaihtoi myös uudet pyyhkeet joka kerta. Hotelliin kun saavuttiin, niin ensimmäisenä tarjottiin lasilliset kuohuviiniä. Meidät ohjattiin henkilökohtaisesti huoneeseen ja matkalaukkukin kannettiin.

Huoneessa oli minibaari, mutta sen käyttö maksoi erikseen. Halusimme myös toisenlaisella sisällöllä, joten se järjestyi. Ei kauaa ehditty olla huoneessamme, kun tuotiin toinen minibaari, jossa oli pyytämämme juomat. Todella nopeaa palvelua.

Buffetaamiainen sisältyi matkan hintaan, joten tietysti sitten kävimme joka aamu hotellin aamiaisella. Se oli monipuolinen ja runsas, joten plussaa siitäkin. Osa tarjoamisista oli samaa, mutta osa vaihtui joka päivä erilaiseksi.

Muista aterioista en osaa sanoa, sillä söimme aina muualla.

Ainut ehkä miinuspuoli oli se, että huoneen ilmastointia ei saanut tarpeeksi viileälle, joten kun ulkona oli päivisin 30-35 lämmintä, niin vaikka laittoi ilmastoinnin päälle, niin helpotti oikeastaan vasta sitten, jos seisoi sen alla. Tosin lisäksi mainittakoon, että ilmastointi meni aina vasta päälle silloin kun laittoi huoneen avainkortin sellaseen tiettyyn paikkaan, joka kytki aina sähköt päälle. Minibaari oli ainut mikä oli aina päällä.

Arvosana hotellille:

Vaarat Teneriffalla

Tähän voisi sanoa noiden vuoristoteiden kapeus, jos auton vuokraa ja niitä vuoristoja kiertää. Jos on vähänkin isompi auto käytössä ja mutkassa tulee toinen auto vastaan, niin tarkkana saa olla.

Muita ei oikeastaan meille sattunut kohdalle.

Teneriffan nähtävyyksistä

Ehdottomasti suositeltavin paikka käydä on Loro Parque. Sinne pääsee Las Vegas hotellin edestä ns. minijunalla ja tuo myös takaisin. Alue on iso ja jos on lämmin ja kostea päivä, niin kannattaa ehdottomasti varata juomista mukaan. Saa kyllä perilläkin ostaa, kun löytyy muutama ravintola. Saa tosin varautua, että ovat täynnä, ainakin silloin oli kun me siellä kiertelimme. Joillakin oli sitten omia eväitäkin mukana, siellä täällä oli paikkoja, jossa voi niitäkin syödä.

Katseltavaa oli paljon. Omasta mielestäni sellaisia "must" katseltavia näytöksiä ovat ehdottomasti miekkavalaat ja delfiinit. Merileijona show oli myöskin ihan kiva. Mielenkiintoinen paikka oli myös haitunneli.

Saaren toinen eläinpuisto löytyy suurin piirtein toiselta puolen saarta, lähellä Los Christianosia ja Playa de las Americasia. Eläinpuiston nimi oli Jungle Park. Siellä oli upea haukkojen ja kotkien lentonäytös, suosittelen! Alue oli kanssa aika laaja, vaikka ei kuitenkaan läheskään niin laaja kuin Loro Parque. Aika paljon oli erilaisia eläimiä ja vähän harvinaisempiakin, varsinkin meikäläisille.

Vuoristomaisemat olivat myös mahtavia. Auton voi hyvin vuokrata, tiet ovat hyväkuntoisia. Me vuokrasimme sellasesta paikasta kuin Auto's plaza, voin suositella. Siellä sai hyvää palvelua ja vuokrahinta ainakin meidän mielestämme halpa. Meillä oli auto käytössä 3 päivää ja tuntui että se oli just sopiva. Paljon on kuitenkin nähtävää saarella. Jos auton vuokraa, niin kannattaa ainakin kiertää Anagan vuoristoalue. Upeita maisemia tiedossa.

Yhtenä nähtävyytenä voisi kait sanoa myös valaiden bongailuristeilyt. Me menimme Playa de las Americasista Freebird One -katamaraanilla. Suosittelen! Risteily maksoi tuolloin n. 35 euroa/hlö ja risteily kesti n. 3.5 tuntia ja siihen kuului pysähdys uimaan ja samalla lounas. Sillä reissulla näimme sekä pallopäävalaita että delfiinejä. =)

Tulivuori Teide on kanssa yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä tällä saarella. Itse emme siellä käyneet, meille riitti se kun näimme kuvia ja näkyihän sitten se Puerto de la Cruzin kaupunkiinkin asti.

Suosikkiravintolat ja muut syömäpaikat

San Telmon alueella oli kadun alla Rustico -niminen ravintola ihan rannassa. Sieltä sai todella hyvää villikani -ruokaa ryppyperunoineen. Kastikkeena oli jokin punaviini tyyppinen yrttikastike, mutta todella hyvää ja muutenkin erittäin maukas ateria.

Toinen paikka lähellä hotelliamme Tenerife Playaa oli kahvila-ravintola, muistaakseni Cafe Poncho tms. rannan kävelykadun varrella San Telmon alueen suuntaan, jossa sai ehdottomasti parhaat pihvit. Oli jokin naudan pihvi talon kastikkeella, mutta todella hyvää. Palvelu oli myös hyvää ja kun tarjoilija kuuli meidän puhuvan, niin kysyi oltiinko Suomesta ja sen jälkeen sanoi muutaman sanan suomea minkä osasi. Käytiin parina muunakin iltana ja aina sitten sanoi jotain sanoja suomeksi mitä osasi eli hyvin muisti, vaikka asiakkaita oli aina paljon. Oli siis suosittu paikka melkein aina oli täyttä. Joka ilta oli myös "elävää musiikkia".

Sitten hyvä pikkupurtava paikka on myös tuon hotellin lähellä. Jos seisoo tuon hotellin edessä, niin katsoo oikealle. Siinä näkyy rannassa sellanen pienehkö paikka vähän ylempänä maantasalta ja terassi rannan puolella. Sieltä sai todella hyvät täytetyt sämpylät ja patongit sekä jäätelöannokset. Tuorepuristettua appelsiinimehuakin sai ja se oli ehdottomasti parasta. =) Siinä oli mukava istuskella ja katsella kun surffaajan yrittivät taiteilla mahtavilla aalloilla (n. 5 m korkeilla).

Ei auringonpalvojille - Puerto de la Cruz

Intohimoisen auringonpalvojan kannattaa valita Teneriffan kohteista jokin muu kuin Puerto de la Cruz. Se on vihreä, istutuksia täynnä oleva kaunokainen, jonka vehreyteen on syynsä. Jos sää kuitenkin suosii, kannattaa suunnistaa merivesialtaille. Lähde kuitenkin ajoissa, sillä myöhästyneet saavat huonoimmat paikat.

Jos kohdalle sattuu pilvinen päivä, mutta ei sentään vesisadetta, lähde Loro Parqueen minijunalla rannasta. Ihana paikka, jossa voit nähdä merileijonien, miekkavalaiden ja delfiinien taidokkaita ja hauskoja esityksiä. Tai pingviinejä lähes omassa ympäristössään. LIput ovat kalliit, mutta joka euron arvoiset. Älä jätä väliin! Me vietimme viime reissulla kaksi päivää Loro Parquessa!

Ja jos sitten käy niin huono tuuri, että vettä sataa niin vuokraa auto ja lähde etelä-Teneriffalle aurinkoa metsästämään.

Hyvä apartamentos lähellä merivesialtaita

Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 1997 | Hotelli: Apartamentos Alta

Apartamentos Alta sijaitsee hyvällä paikalla lähellä merivesialtaita ja rantaa. Kävelymatkan päässä on useita suuria supermarketteja. Huoneistot ovat tilavia ja siistejä. Meillä oli tilava kahden makuuhuoneen huoneisto isolla olohuone/keittiöllä sekä parvekkeella, jonne olisi mahtunut isompikin porukka. Suosittelen isommalle perheelle.

Arvosana hotellille:

Ystävällinen hotelli

Vieras    17.04.2008    Puerto de la Cruzin hotellit    Puerto de la Cruz
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2007 | Hotelli: Apartamentos Teide Mar

Asuimme hotellissa ensimmäistä kertaa. Kokemus oli erittäin positiivinen. Henkilökunta oli ystävällistä ja hotelli oli todella siisti. Hotellin aamiaista suosittelen lämpimästi.

Arvosana hotellille:

Parque de Taoro

Jos haluat nauttia kauniista näköalasta, suihkulähteistä ja vesiputouksista yms. kiipeäppä "Bel Air" rakennuksen läheltä olevia rappusia ylöspäin niin huipulta on tosi komeat näkymät.

"Jorma´s bar LaGuagua

Suomalaisten suosima paikka. Paikan pitäjä Jorma on Suomesta. Tosi hyvää ruokaa, ja kohtuu hintaista. Perunamuusikin maistui samalle kuin kotona. Esim. jauhelihapihvi+ muusi maksoi noin. 7 €. Suosittelen paikkaa ja siellä saa myös Suomalaista kahvia.

Hotelli Girasol

Hotelimme oli Girasol ja olimme siihen ihan tyytyväisiä. Huone oli keskitasoa ,ei mikään hieno mutta ei huonokaan. Huoneessa oli keittonurkkaus ja tietenkin jääkaappi joka oli meistä suuri +. Parveke oli kadulle päin ja siihen ei kyllä paistanut aurinko monestikaan, mutta kiipesimme katolle uima-altalle aurinkoa paistattelemaan. Aamupala sisältyi huoneen hintaan ja oli ihan ok. Suosittelen matkailijoille jotka eivät etsi luksusta , vaan tyytyvät ihan tavalliseen majoitukseen.

Oletko vieraillut Teneriffalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.