Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Puerto de la Cruzista

Asuminen Puertossa

Vieras    20.11.2018    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Talvikoti Puerto de la Cruzissa, toinen talvi alkanut. Blogissa kokemuksia, ravintolasuosituksia ym. Tervetuloa lukemaan: www.koivupalmu.blogspot.fi

Rauhallinen paikka

Vieras    13.08.2016    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Matkanjärjestäjien varoitukset taskuvarkaista ovat ainakin Puerto de la Cruzin suhteen melko turhia. Olen käynyt vuodesta 1990 lähtien kohteessa yli 10 kertaa ja koskaan en ole edes nähnyt taskuvarkaan tai muutenkaan luihun näköistä heppulia, joka aikoisi rullata rahani kadulla tai muuallakaan. Kyllä joka paikassa rahoistaan eroon pääsee jos levittelee niitä esim. kännipäissään. Turistien turvallisuus on muutenkin huippuluokkaa, ei ole tappelun nujakoita kuten useissa kohteissa ja poliiseja on riittävästi, jopa turhankin paljon. Puerto on parhainpia ja turvallisinpia lomakohteita Kanarialla, eikä välimeren kohteissakaan juuri ole vastaavia. Kaiken kaikkiaan ehdoton lomakohde kaikin puolin, siisti ja viihtyisä, suosittelen lämpimästi. Jos jotain huonoa haluaa sanoa, niin kohde on turhan pitkän lentomatkan päässä eikä Turustakaan ole sinne kunnon yhteyksiä.

Herkkuja, shoppailua, nähtävää yms. Puerto de la Cruzissa

Vieras    17.04.2016    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Ravintoloista suosittelen Vicoloa, Calle de Hoya -kadulla, aivan ihanat pizzat! Don Camilossa, Calle Mequinezilla on todella herkulliset pastat! Plaza Conceil'lla olevassa Magan kahvilassa (siis kahvilan puoli) söin maukkaan club sandwichin!

Omaan vaatemakuuni osui Mandala, Tienda de Regalos osoitteessa Calle de Hoya. Shoppailijoiden kannattaa suunnata lauantaisin pidettäville markkinolle El Tejarin Mercadossa (Playa Jardinin kohdalta mäkeä ylös). Markkinoilla on kalaa, lihaa yms. tuoretuotteita, mutta myös muita markkinakojumyyjiä sekä kirpputori. Markkinakauppiaita on niin alakerrassa kadun varrella kuin myös kattoterassilla.

Taoron puisto portaineen ja suihkulähteineen on aivan ihastuttava! Kasvien ystävälle suosittelen myös Jardin Botanicoa (pääsymaksu 3 euroa) sekä orkideapuutarhaksi kutsuttua Jardines de Sitio Litreä (pääsymaksu 4,75 euroa). Taoron puiston vieressä oleva Jardin Acuatico sen sijaan oli hienoinen pettymys, lähinnä sen takia, että se kaipaisi ylläpitoa.

Playa Jardin kannattaa kävellä päästä päähän ja upottaa välillä varpaansa mustaan hiekkaan.

Itse majoituin hotelli Sol Parque San Antoniossa keskustan ulkopuolella. Hotellialueella on ihana vehreä puutarha, ystävällinen henkilökunta ja ihan ok huoneet. Hotellilta pääsee mukavasti kolmea eri reittiä keskustaan tai käyttäen hotellin omaa shuttle bussia (josta hotelliesittelyissä tosin ei ole mitään mainintaa).

Paikallisbussilla, Titsa, 350 pääsee kätevästi La Orotavaan. Lähtee mm. Sol Parque San Antonion edessä olevalta pysäkiltä ja maksaa 1,45 euroa (matka 10-15 min).

Pääkaupunki Santa Cruziin pääsee useammallakin eri bussilla. Itse matkustin menomatkan lähtien hotellin edessä olevalta pysäkiltä bussilla 101, tämä bussi kiertää kaikki kylät ja matka kesti puolitoista tuntia! Paluumatkan tulin bussilla 103 moottoritietä pitkin ja matka kesti puolisen tuntia Puerto de la Cruzin bussiasemalle. Puerto de la Cruz - Santa Cruz 5,25 euroa.

Suosittelen kävelemään ja kulkemaan pitkin poikin katuja ja "eksymään" myös kaduille ja reiteille, joita ei ole merkitty turistikarttaan tai ovat kartan ulkopuolella. Itse löydin ihastuttavia kävelypolkuja niin luonnon äärellä kuin myös talojen välissä.

Tjäreborg

Ei kannata varata Tjäreborgilta matkaa, koska se käyttää Thomas Cookin koneita, jotka tekevät välilaskun. Olimme kaksi viikkoa Puerto de la Cruzissa ja olimme varautuneet runsaaseen retkiohjelmaan. Retket olivat vielä silloin ohjelmistossa, kun lokakuussa varasin marraskuun matkan 2014. Kun ennen lähtöä katsoin retkiä, niitä oli vain kolme. Loro Parkin olen nähnyt aiemmin, enkä suosittele. Lasipohjaveneretki olikin englannin kielinen. Ei lähdetty. Kolmannelle retkelle saarikierrokselle lähdimme, vaikka tiesimme, että siihen liittyy terveystuotteiden esittelyä. Siksi se maksoi vain 20 €. En olisi lähtenyt, jos olisin tiennyt, että opas joutuu melkein juoksemaan käyntikohteet lävitse. Hyvää opasta, joka ei ollut Tjäreborgin varsinaisessa palveluksessa, oli ilo kuunnella, kun hän tiesi niin paljon asioista. Jouduimme kuuntelmaan hieman yli kaksi tuntia ruokailuineen esittelyä patjoista ja sänkyvaatteista. Lounasta en sanoisi lounaaksi, vaan välipalaksi. Minun olisi kuulemma pitänyt tilata laktoositon vaihtoehto, jota opas ei kertonut ilmoittautumisvaiheessa. Esittelijä oli tosikko ja hieman äreä sekä puhui kuin pikkulapsille. Miksi matkasta ei saa maksaan enemmän ja olla menemättä tuollaiseen esittelyyn?

Olimme San Felipe -hotelissa, jossa Tjäreborgin opas ei vieraillut. Opas ei tullut mukaan Puerto de la Cruziin, kun saavuimme. Sen sijaan hän kertoi retkistä linja-autossa ennen lähtöä, kun porukka oli kuoleman väsynyttä. Tjäreborgin opaskirjassa ei ollut juuri mitään tietoja, niinpä katsoimme ohjeita Aurinkomatkojen ja Lomamatkojen opaskirjoista. Ihmettelen, että kuinka pärjäävät ihmiset, jotka eivät osaa englantia, koska opastusta ei käytännössä ole. Oppaille oli laitettu yhteen hotelliin aivan liikaa muiden hotellien asiakaskuntaa opastapaamisiin, koska oppalle tehtiin niin paljon kysymyksiä, ettei hän ehtinyt ajoissa seuraavaan tapaamiseen, vaan porukka oli just lähdössä, kun hän viimein tuli. Toisena päivänä hän oli tullut 15 min tapaamisajan jälkeen.

Onneksi Puerto de la Cruzissa ja sen lähistöllä on katsottavaa ja koettavaa. Kunhan tutustuu etukäteen kirjaston Teneriffa-oppaisiin ja kykenee liikkumaan hyvin ja osaa kieliä, niin pärjää.

paras paikka

Vieras    25.02.2014    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Jos haluat lomaltasi merta ja hienoja aaltoja. Muhkean näköalan lumiselle vuorelle mutta alhaalla on kuitenkin lämmin ehkä jopa kuuma. Kaunista ja siistiä ympäristöä ja paljon katseltavaa kaupungissa, hyvät uintimahdollisuudet, erittäin hyvät ostosmahdollisuudet, hyvää ruokaa...... tietenkin lähdet Teneriffalle Puerto de la Cruziin. Kokemuksen arvoinen paikka.

Saa

Vieras    11.01.2011    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Noi saa ennustukset ei sit pida yhtaan paikkansa :) aurinko paistaa ja kuuma on!

Sauna Finlandese Puerto de la Cruzissa Teneriffalla

Löytyy Calle Blancolta. Tultaessa Blancoa alaspäin Calle Nieves Ravelon risteyksen jälkeen vasemmalla muutama talo risteyksestä. Katso viistosti alaspäin nähdäksesi saunan sisäänkäynnin.

Yleistä asiaa puertosta

Vieras    29.12.2009    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Aivan ihana paikka.Todella vehreätä ja vihreää.Teimme matkan 4-11.12.2009.Ilmat olivat lämpimät. Keskilämpötila oli noin 25 astetta.Meidän onneksemme ei satanut kertaakaan vaikka pari pilvistä päivää osuikin.Puerton vehreyden taustalla kun on sadepäivät mitä talvi aikaan on ilmeisesti jonkin verran. Ilma oli puhdasta ja helppoa hengittää. Kadut siistit ja puhtaat.Taisivat ne pestä päivittäin.Nuoria matkailijoita oli vähän ja discoissa oli hiljaista.Mutta joulukuu onkin turistien osalta melko hiljaista aikaa.Kaupoissa ja kojuilla sai kierrellä rauhassa. Kauppiaat eivät tuputtaneet väkisin.Edullinen maa niin ruoan kuin juomienkin suhteen.Etenkin kaupoista ostettaessa.Ranta hiekka oli rumannäköistä eli mustaa mutta pehmeätä ja ihanan lämpöistä kun aurinko siihen osui.Aallot olivat korkeita joten ei ihan pienille lapsille sopiva uimapaikka.Suosittelen ihmisille jotka arvostavat siistiä ja puhdasta ympäristöä,ystävällisiä paikallisia ihmisiä ja luonnon kaunista ympäristöä.

koko kaupunki

Vieras    06.11.2009    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Yksi maailman ihanimmista paikoista,tänne tekee mieli aina palata....en tiedä mistä johtuu,mutta näin se vaan on......

Teneriffa

Las Vegas hotelli on ihan hyvä.

Puerto De la Cruz ja Tsekki

Vietimme mukavan parivikkoisen viime keväänä Puerto De La Cruzissa. Hotelimme oli Masaru, joka oli tosi positiivien yllätys. Anatain hotelille **** 4 tähteä vaikka Tjareborgin luokitus oli ***+ Kolme plus. Matkastani olen kirjoittanut matkekertomuksen "Seijasiskon Neuleblogiini" r

r

seijasisko.vuodatus.net/blog...18.3.2008r

r

Viime kesän Tsekin matkamme oli aivan huippureissu ja siitä voi lukea myös blogistani:

r

seijasisko.vuodatus.net/blog...+7%2F2008r

r

r

r

Yleistä Puerto de la Cruzista

Jos haluaa nähdä enemmän "aitoa" kanarialaista tunnelmaa ja ihmisiä, niin kannattaa valita tämä paikka. Ei ole niinkään turistirysä, kuten Playa de las Americas. Myös vehreydestä ja kukista pitävälle on oiva paikka.

Rannat ovat tummaa hiekkaa. Aina ei pääse suoraan mereen uimaan isojen aaltojen vuoksi. On toki tyynempiäkin hetkiä jolloin sekin onnistuu. Takuuvarma onkin sitten merivesialtaat, joita on useampi ja vähän eri kokoisia. Isoimman vieressä on paikka, jossa saa juotavaa ja pientä purtavaakin. Mekin ostimme sieltä erittäin hyvät täytetyt voileivät.

Muistaakseni ainakin syksyllä -06 jolloin Teneriffalla olimme, niin merivesialtaille pääsy maksoi 5 € / henkilö. Siellä sai olla niin kauan kuin halusi, mutta välillä ei saanut poistua tai sitten piti maksaa uudestaan. Varjot ja patjat aurinkotuoleille maksoivat erikseen. Niiden hintaa en muista.

Jos haluaa kierrellä saarta eikä halua vuokrata autoa, niin bussilla pääsee aika hyvin vähän joka puolelle ja vielä melko useinkin.

Lopuksi voisin ehdottomasti suositella villikania syötäväksi. Oli suorastaan suussa sulavaa Rustico -nimisessä ravintolassa, joka oli San Telmon alueella rannassa ja kadun alapuolella. Ja kuka tykkää drinkeistä, niin suosittelen caipirinhaa, joka on todella raikas. Siihen menee cachacaa eli sokeriruokoviinaa, sitten murskattua limeä, sokeria ja jäämurskaa.

Loro Parquesta sen verran, että vaikka liput ovat melko kalliit, niin suosittelen silti. Oli kyllä mielestäni hintansa väärtti ja aikaa siellä sai kulumaan ihan kiitettävästi. Hyvät jalkineet on hyvä olla ettei jalat väsy. Varsinkin kun me jouduimme jonottamaan aika kauan ennenkuin pääsimme juurikaan eteenpäin.

Tässä vielä muutamia linkkejä:

www.loroparque.com/

(Loro Parquen sivut)

www.aguilasjunglepark.com/la...p?wlang=en

(Jungle parkin sivut, eläinpuisto tämäkin)

www.freebirdone.com/

(Tällä katamaraanilla käytiin bongailemassa valaita ja delfiinejä, suosittelen!)

Hotelli Girasol

Hotelimme oli Girasol ja olimme siihen ihan tyytyväisiä. Huone oli keskitasoa ,ei mikään hieno mutta ei huonokaan. Huoneessa oli keittonurkkaus ja tietenkin jääkaappi joka oli meistä suuri +. Parveke oli kadulle päin ja siihen ei kyllä paistanut aurinko monestikaan, mutta kiipesimme katolle uima-altalle aurinkoa paistattelemaan. Aamupala sisältyi huoneen hintaan ja oli ihan ok. Suosittelen matkailijoille jotka eivät etsi luksusta , vaan tyytyvät ihan tavalliseen majoitukseen.

tanssinhaluisille

Vieras    03.03.2008    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Jos olet käynyt Puorto de la Crutzissa kymmenen vuotta sitten,älä kuvittelekaan löytäväsi samoja tanssipaikkoja kuin silloin.Cafe de Paris ja Xipana Park ovat kuulemma olemassa,muista ei ole kuin muistot jäljellä.

Oletko vieraillut Puerto de la Cruzissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.