Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Teneriffalla

Varkaat

Vieras    28.01.2019    Los Cristianoksen vaarat ja ongelmat    Los Cristianos

Tungoksessa jonkun käsi avaa laukkusi vetoketjun huomaamattomasti ja vie lompakkosi.

SunPost-postimerkit

Vieras    28.12.2017    Puerto de la Cruzin vaarat ja ongelmat    Puerto de la Cruz

Älkää ostako postikortteihinne noita ns. kuriirimerkkejä, ainoastaan virallisia postimerkkejä, joissa lukee Correos. Viimeksi haksahdin noihin SunPost-merkkeihin, palautin kortit siihen paikkaan (siis siihen punaiseen postilaatikkoon), josta kortit ja merkit ostin. Vielä siltä miesmyyjältä kysäisin, että lähtevätkö kortit tuosta laatikosta varmasti eteenpäin. Si, si. Joskus takavuosina ostin myös noita SunPost-merkkejä hotelli Tenerife Vingin lähellä olevasta kaupasta ja palautin ne kaupan ulkopuolella olleeseen punaiseen laatikkoon. Ne tulivat perille. Nyt marraskuussa olimme apt. Altassa ja siinä lähellä olevasta kioskista ostin kortit ja merkit. Ne eivät koskaan tulleet perille. Eivät tulleet myöskään Benalmadenasta. Joten enköhän nyt oppinut, ettei enää piraattimerkkejä!

Varkaita Mangon myymälässä

Vieras    26.12.2017    Puerto de la Cruzin vaarat ja ongelmat    Puerto de la Cruz

Shoppailin Mangon myymälässä n.klo 19.30, valitsin pari takkia sovittaakseni niitä ja oman kevyt toppani ripustin siihen viereiseen vaaterekkiin. Hetkeksi käänsin selkäni kun katsoin peilistä sovittamaani takkia niin oma kevyt toppani oli varastettu. Se meni minuutissa, kysyin myyjältä onko valvontakameraa hän sanoi ettei ole vaikka kameroita oli katossa.Myymälä sijaitsi isolla aukiolla missä paljon ravintoloita ja myymälöitä, vieressä ranta ja tivoli.

Miller-travelin bussiretket

korpihel    02.02.2015    Teneriffan vaarat ja ongelmat    Teneriffa

Olimme tammikuussa 2015 Puerto de la Cruzissa ja joka paikassa jaettiin esitteitä, joissa tarjotttin edullisia retkiä joihin sisältyi 'pieni tuote-esittely'. Esitteissä kerrottiin, että reissulle ei tarvitse välttämättä ilmoittautua, vaan voi vaan mennä tiettyyn aikaan bussin lähtöpaikkaan. Niinpä mekin ajattelimme viettää pilvisen päivän retkellä. Mutta bussi tullessa paikalle meitä kohtasi melkoinen yllätys: meille kerrottiin, että suomalaisia ei oteta retkelle, koska Aurinkomatkat on riitauttanut heidän toimintansa! Ilmeisesti syynä on Suomen lainsäädäntö, jonka mukaan ostopäätöksen voi perua tietyn ajan kuluessa. Jos vaikka tulee viinin maistelun lomassa tehtyä kallis heräteostos. Jos olisimme olleet Aurinkomatkojen matkalla, ehkä olisimme saaneet asiasta tietoa etukäteen, mutta kun asia tuli yllätyksenä, emme tienneet itkeäkö vai nauraa! Että tiedoksi vaan muillekin, ilmaisia lounaita ei taida olla olemassakaan..

Varokaa ammattivarkaita Playa de las Americasin rantakadulla

Vieras    09.04.2014    Teneriffan vaarat ja ongelmat    Teneriffa

Lomailimme Americasissa huhtikuun ensimmäisellä viikolla 2014. Kävelin vaimoni kanssa n. klo 10 aikaan aamulla rantakadulla, jossa oli paljon turisteja, kuten tavallisestikin. Ammattivarkaat olivat jossain vaiheessa ottaneet minut kohteekseen. Toimintatapa oli seuraava:

Kaksi n.25-30 vuotiasta normaalivartaloista miestä lähtivät seuraamaan minua ja vaimoani huomaamattomasti. Heillä oli pyyheliinat olkapäillään. Aurinkolaseja kaupittelevat mustat miehet olivat mukana kuviossa. He rakensivat "sumpun" jolla saivat ihmiset ruuhkautumaan ja kiinnittämään huomioinsa heihin. Samalla kun he kaupittelivat naurettavia muovilasejaan, alkoi takanani tapahtua. Toinen aurinkolasipäisistä nuorista miehistä alkoi pyyheliinansa suojassa kollata olkareppuani auki. Tunsin, kuinka reppuni liikahti jotenkin epätavallisesti ja käännyin ympäri ja tartuin pyyheliinamiestä rinnuksista ja huusin hänelle, että aiotko ryöstää minut? Toinen pyyheliinamies otti heti etäisyyttä tilanteeseen. Tämä jonka rinnuksissa roikuin, selitti pelästyneenä "I didn't touch you - I didn't touch you". Vaimoni tarkasti reppuni ja kun kaikki vaikutti olevan tallessa tönäisin miehen matkoihinsa suomalaisten kirosanojen saattelemana. Kahdessa sekunnissa hän oli ehtinyt avata reppuni vetoketjun ja lompakkotaskun nepparin. Lompakon lähtö oli siis todella lähellä.

Siis lyhykäisesti. Kun näette rantakadulla mustia aurinkolasikauppiaita, kiinnittäkää huomiota siihen, mitä ympärillänne tapahtuu. Seuratkaa myös paikallisia, jotka kulkevat pyyheliinat olkapäillään. Ne ovat vain suojaverhoja konnantöille.

Varo varasta

Vieras    22.12.2010    Puerto de la Cruzin vaarat ja ongelmat    Puerto de la Cruz

Saavuimme Puertoon 1.12.2010 ja jo heti toisena päivänä lompakko varastettiin "kiinalaisessa" kaupassa Nieves Ravelesilla.Kaupassa oli ruuhkaa ja siinä ruuhkan keskellä minua alkoi tönimään sllainen vanhempi, hoikahko olkihattupäinen mies ja sitten sama mies kiilasi koko kassajonon ohi ja maksoi jonkin pienen ostoksen, jolloin sanoin vaimolleni, että onpa röyhkeä tyyppi kun killailee tuollalailla, sitten kun oli meidän vuoro kassalla tajusin, että miksi se ukko oli pitänyt niin kiirettä! lompakkoni oli poissa!

Olemme olleet Puertossa jo 5 kertaa aiemminkin eikä koskaan aiemmin ollut sattunut mitään, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Tällä kertaa viivymme täällä koko talven eli ajan 1.12.2010-28.2.2011, joten oli melko tyly alku matkalle. Menetys ei ollut kovin suuri, n. 150 e rahaa ja ajokortti (onneksi luottokortit olivat asunnolla). Olemme kuulleeet varoituksia, että juuri tuonkaltaiset varkaudet ovat yleistyneet, joten kannattaa suhtautua asiaan vakavasti. Käytännössä ei kannata pitää rahaa mukana kaupungilla liikkuessa enempää kuin on arvioinut tarvitsevansa.

Puerto de la Cruz on muuten ihan hyvä paikka lomailla/viettää talvea. Kannattaa tulla visiitille!

Liikennekulttuuri

kesä66    10.04.2010    Fanaben vaarat ja ongelmat    Fanabe

Paikalliset ajavat todella kovaa, eivät käytä vilkkua miten täällä on totuttu vaan edelläolija näyttää että edessäoleva tekee jotakin.

Paikalliset ovat kohteliaita, pysähtyvät jos olet ylittämässä katua suojatien kautta.

tax free

Ei varsinaisesti kohteeseen liity, mutta lähdettiin matkalle ja tilattiin tax free:stä paljon tavaraa: syötävää, aurinkorasvoja jne. Mitkään tavarat eivät olleet tulleet koneeseen, joten jouduimme olemaan ilman aurinkorasvojamme ja ostamaan joitaki tarpeellisia tuotteita kohteen kaupoista.

Olkaa varuillanne!

Olimme Coral Beach-hotellin parvekkeella nauttimassa virvokkeita :) kun viereisen hotellin edessä ryöstettiin vanhempi pariskunta. Kaikki kävi niin äkkiä että ei edes ehtinyt kunnolla tajuamaan mitä siinä tapahtui. Kaikki oli hyvin pian ohi eikä pariskunta saanut mitään tällejä siinä rytäkässä. Osa miedän seurueesta lähti katsomaan sinne suuntaan mihin ryöstäjät olivat menneet ja kaikkien ihmetykseksi he olivat sen kyseisen hotellin henkilökunnan joukossa jakamassa eläkläispariskunnan rahoja. Kyllä olisi tehnyt mieli tehdä jonkinlainen ilmoitus kyseisestä hotellista. Mutta millä sieläkään mitään osaa ja pystyy tekemään. Ei voi muuta sanoo kun että törkeätä toimintaa. Saa näköjään miettiä tarkkaan jopa majoituspaikan ettei tule henkilökunnan ryöstämäksi tai huijatuksi.

autolla!!

Vieras    28.10.2008    Teneriffan vaarat ja ongelmat    Teneriffa

kannattaa ehdottomasti vuokrata auto. Teiden tulivuorialue on varmasti unohtumaton. guimarin pyramidit ja kon-tiki lautat kannattaa myös katsastaa, ja omalla autolla kannattaa poiketa myös tähtiobservatorion pihalla, hyvät maisemat!

pelkästään ajelu Teidellä (tie tf-82) on hieno!!

Kaikkiaan autolla ajellen näkemistä on enemmän kuin viikoksi

Vaarat Teneriffalla

Tähän voisi sanoa noiden vuoristoteiden kapeus, jos auton vuokraa ja niitä vuoristoja kiertää. Jos on vähänkin isompi auto käytössä ja mutkassa tulee toinen auto vastaan, niin tarkkana saa olla.

Muita ei oikeastaan meille sattunut kohdalle.

Oletko vieraillut Teneriffalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.