Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Lennot & liikenne Teneriffalla

Los Cristianosin bussimatkailusta

Los Cristianosista pääsee kätevästi Santa Cruziin bussilla 110, ja hieman hitaammin bussilla 111, joka menee Aeropuerto Sur ´ in kautta. Kestää tunnin verran. Puerto de la Cruziin menee bussi 343, poikkeaa mennessä kummankin lentokentän kautta, mutta ei muualla. Kestää reilut 1,5 tuntia, hieman alle 10€ bonokortilla. Tämän bussin pysäkki Los Cristianosissa on hämmentävästi laiturilla 9, joka on Avda Juan Carlos I: n ( täältä lähtevät/pysähtyvät melkein kaikki muut bussit, laitureilta 1-9) poikkikadulla liikenneympyrästä askel oikealle. Kadun nimi Hermano Pedro de Bethencourt. Jotkin muutkin bussit jättivät poislähtiessä tälle pysäkille.

Titsan toimisto, joka myy bussikortteja/ bonocard, on siinä laiturien 3-4 kohdalla muistinvaraisesti. Bonokorrtin arvo on 15€ ja 25€. Hämmästys oli suuri, kun matkaa ei voinut maksaa kahdella eri bonokortilla, vaan piti kaivaa käteistä ja toiselle kortille sitten jäi saldoa käyttämättä.

Bussit olivat usein täysiä, rahastus kesti ja kesti. puerto de la Cruzin bussi sunnuntaiaamusta oli todella luxusta, väljä ja ilmastoitu.

Linkki Titsan sivuille. Aikataulut aukeavat tuosta pdf kohdasta.

just-tenerife.com/titsa.htm

Miten lähden lentoon Thomas Cook Airlines Etelä Teneriffalta

Vieras    31.10.2017    Teneriffan lennot & liikenne    Teneriffa

Yksin,mitä teen mistä aloitan ennenkuin olen koneessa suomeen

Suoralento kotipaikkakunnaltasi

Vieras    11.11.2016    Teneriffan lennot & liikenne    Teneriffa

Tulimme juuri Teneriffalta "suoralla lennolla" Lappeenrannasta. Matkalla tosin kävimme tankkaamassa menessä Tanskassa ja tullessa Helsingissä. Saman puljun Joensuusta lähtenyt "suoralento" oli käynyt Kuopiossa ja tankilla Tanskassa.

Toki ylimääräisestä tempusta ilmoitettiin asiallisesti tekstiviestillä noin puoli tuntia ennen koneen lähtöä. Paluumatkalla saimme ilmoituksen koneen kapteenilta selvällä englannin kielellä vartti ennen laskeutumista Helsinkiin.

Paluumatkan kone oli tullessaan myöhässä joten meillle järjestettiin kentällä liikuntaa: Meitä kävelytettiin kakkos portista putkea ja rappuja pitkin kenttä bussiin. Siinä nautimme vielä vartin verran etelän lämmöstä, kunnes saimme palata tuttua reittiä takaisin odotushalliin. Tovin siinä pähkäiltyämme joku selkeäkielinen (matkustaja) kehotti meitä siirtymään portille 18 ja sieltä pääsimme valkoiseen koneeseemme. Tämä mikä lie entinen jonkin firman kone oli saanut luopua firman tunnuksista, joten se oli nyt puhtaan valkoinen.

Siinä sitten odottelimme lähtöä ja pieniä vaikeuksia oli. Valot sammuivat ja ovia suljettiin ja availtiin. Kapteeni selitti kenttägeneraattorin hajonneen ja jouduimme odottelemaan toimivaa laitetta. Ilmeisesti kapteeni ei kuitenkaan tiennyt asian todellista laitaa, koska saamassamme matkanjärjestäjän selityksessä syy olisi ollut muu.

Sieltä sitten tulimme vastatuulten saattelemina kohti kotimaata. Konevanhus kuitenkin imaisi polttoainetta arvioitua enemmän ja pistäydyimme Helsingissä. Tämä joskus matkoilla eteen tuleva juttu vei noin tunnin.

Matkanjärjestäjä lähetti muutaman tunnin kuluttua kotiinsaapumisesta viestin jossa kertoiltiin tapahtumien kulusta. Se olikin hyvä sillä mistäs me koneessa istuneet olisimme saaneet asioista tietoa.

Lopussa vielä todettiin että ei kannata hakea korvauksia, kun tämä mahtuu ihan normaaleihin kuvioihin etelän reissuilla. Sanomattakin selvää oli myös että kuljetusfirma kuittasi viivästymiset anteeksipyynnöllä. Kukapa sitä nyt muutaman tunnin istumisesta olisi kahvikuppia tai vesipulloa edes toivonutkaan.

Titsan bussit

Hei, osaisiko joku kertoa:

Jos esim. ostamme bussista lipun pohjoisesta etelään Teneriffalla, niin montako 2:n tunnin pysähdystä voimme tehdä matkalla?

Vai pitääkö ostaa matka vain ekaan pysähdyspaikkaan ja jatkaa taas sieltä seuraavaan paikkaan?

TITSA toimii

Teneriffan julkinen liikenne saa minulta lähes täyden kympin. Ensinnäkin bussit ovat ajallaan, hyväkuntoisia, riittävän tiuhat vuorovälit (ei tosin kaikkialle) eivätkä maksa liikaa. Mikäli käyttää niitä enemmän niin kannattaa hankkia Bono-kortti, jolla pääsee vieläkin edullisemmin.

TITSAn bussilla Teneriffalla

Tulin juuri Teneriffalta ja nyt käytin ensimmäistä kertaa paikallisia busseja ja voin suositella niitä liikkumiseen. Aikataulut pitävät, ovat sisältä hyvässä kunnossa ja niitä liikennöi vähän kaikkialle.

Esimerkiksi matka pohjoiselta Aeropuerto Nort -lentokentältä Puerto de la Cruziin maksoi 3.15 € ja kesti 25 minuuttia.

Lisätietoa: www.titsa.com

Reittilennolla Teneriffalle

Varmaan moni ajattelee, että reittilennot ovat vain heille, joilla on ollut varaa hankkia asunto sieltä, mutta kokemuksen vahvalla rintaäänellä voin sanoa, että yllätyin kuinka kivuttomasti sinne pääsee Barcelonan kautta...eikä hintakaan huimannut. Halvimmillaan voi päästä 120€ yhteen suuntaan.

Kannattaa kuitenkin tehdä varaukset ajoissa, jotta saa täyden hintahyödyn.

Erikoisruokavalio

Kannattaa olla tarkkana lentokoneessa jos on etukäteen varannut jonkun erikoisruokavalion ettei vain ala syömään sitä minkä ne eteen laittavat. Spanairilla ei ainakaan enää jaettu lasten ja erikoisruokavalioisten ruokia ensimmmäisenä. Menomatkalla malttoi odottaa niin kauan että oikea ruoka saapui, siinä kohtaa tosin kun kaikki muut olivat jo syöneet mutta kotimatkalla ei tullut sitäkään. Huonon kielipään omaavana ei halunnut alkaa sönköttään ja kyseleen ja sattumoisin ei tietenkään juuri sillä lennolla ollut yhtään suomea puhuvaa henkilökuntaa. No onneks sentäs sai juomat ostettua ja sehän se kai pääasia...

Niin, ja vielä sen verran että jos on isompi matkaseurue ja istutaan eri paikoilla kuin mikä omassa lipussa lukee niin sehän myös tekee sen että erikoisruoka menee vääriin suihin. Näin edellisellä reissulla. Erikoisruokavalioisen paikalla istunut mies söi hyvällä halulla ruokansa, ja vaimo istui vieressä väärä ruoka sylissään, lentoemo kävi kurkkaamassa miehen paikalle että sinneköhän oli erikoiset menossa mutta huomasi miehen jo syöneen ja vaimo jäi saamatta ruokaansa.

Palvelua tympeimmillään.

Menomatkalla Los Gigantokseen Epsanjan kaunottaret eivät päästäneet edes vanhuksia vessaan, piti odottaa kun he tarjoilivat kaikille ateriat, käytävät toki oli ahtaat mutta pienellä joustolla siitä olisi selvitty, tai selvittiin takaisin tullessa ainakin. Muutenkin palvelu oli nyrpeää, ei hymyä, ei kiitosta , ei ole hyvää...

Itse ja lapsemme jotka jo isoja käyttäydyimme ystävällisesti ja kiitimme kaikesta.

Teimmekin välilaskun silloin menomatkalla Malagaan kun piti tankata kone ja käsitääkseni tankkauksen aikan koneessa ei saisi olla, meitä ei päästetty pois.

Kaikki nämä venyttivät lentomatkan n. 11 tuntiin. Perillä matkaopas tälläsi kirjekuoren käteen ja kertoi että sieltä löytyykin sitten tarkemmat tiedot kohteesta jne. Oli siinä naurussa pitelemistä kun jäimme los gigantoksessa pienen littele italy ravintelin eteen keskellä yötä. Eikä ketään ihmisiä missään, joskaan ei hotelliakaan.. mutta se onkin jo toinen kertomus..

liikenne

Jalankulkijat ovat turvassa:) Autot pysähtyvät aina kun jalankulkija on ylittämässä tietä...jos ei pysähdy poliisi antaa sakot. Lento on aika pitkä

Finnairin lennot

Heidi_K    09.12.2008    Teneriffan lennot & liikenne    Teneriffa

Menomatka oli ensimmäinen kertani lentokoneessa. Toki olen lukenut kaikenlaista lentämisestä ja lentokoneista, mutta oma kokemus oli ihka ensimmäinen. Nousu oli täydellinen. Yllätyin siitä miten korkealle nousimme ja erityisesti lentokorkeudesta. Tosin sain selvityksen lennon aikana syistä, jotka olivat lähinnä nopeuteen liittyviä.

Lähtö siis Helsinki-Vantaalta ja saapuminen eteläiselle kentälle; Reine Sofia.

Kukaan ei ollut kertonut, että pitää syöksyä lentokentällä bussiin. Siis kentällä. Onneksi älysin mennä toisten perässä. :P

Paluulennolla palvelu oli vielä parempi. Sain mm. tietoja lentokoneen tyypistä ja jopa dokumentin siitä mukaani. Helsingissä oli tuolloin lumimyrsky, joten lento oli jo tullessa hieman myöhässä. Helsinkiä lähestyttäessä kapteeni kuulutti turbulenssin mahdollisuudesta mikä sai muutaman lentomatkustajan toimimaan välittömästi kapteenin ohjeiden vastaisesti. :P

Turbulenssia ei sitten lopulta ollut. Oletan sen johtuneen kapteenin taidoista. Vähän vaan töyssytti laskeutuessa, mutta niinhän se teki siellä Teneriffan päässäkin. Kapteeni antoi riittävästi tietoja lennon kulusta. Samoin perämies ja muu henkilökunta, jonka työstä voisi antaa arvosanan 10+.

Ruoka lennolla oli olosuhteisiin nähden hyvää ja riittävän kuumaa. Sillä pärjäsi vallan hyvin 6 tunnin lennon. Lasten aktivoinnista Finnairille iso plussa!

Finnairissa siis ei ollut moitteen sijaa, mutta Helsinki-Vantaan lentokenttä sen sijaan saa pelkkiä moitteita! Vaikka oli lumimyrsky laskeuduttaessa, olisi kentän tullut varautua asioihin suuremmalla kalustolla. Koneesta ei päässyt ulos puoleen tuntiin koska lunta oli niin paljon, ettei kone päässyt rullaamalla lähelle. Puolen tunnin odotus iltamyöhällä haittasi lähinnä pienten lasten vanhempia. Matkatavaroita joutui odottamaan yli 2 tuntia! Koko sinä aikana ei tullut mitään tiedotteita. Yhden keskisesta Euroopasta laskeutuneen koneen matkustajat eivät tienneet missä heidän matkatavaransa ovat. Siitä kyllä kuulutettiin kerran, mutta missään taululla ei lukenut mitään. Surkea palvelu!

callao salvaje

hannele37    04.06.2008    Teneriffan lennot & liikenne    Teneriffa

Rauhallinen pikku kylä n. 20km:ä Las Americanoksesta. Jos haluat muutakin kuin rauhaa ja aurinkoa, niin vuokraa auto. Kyllä julkisellakin pääsee, mutta se kiertelee jokaisen pikkukylän kautta.

SpanAir

Mielenkiintoinen kokemus lentää Finnairin sijaan SpanAirilla. Ruoka ainakin oli parempaa, mutta muuten jäin kaipaamaan Finnairin tuttua tyyliä palvella. Takaisin tullessa heillä alkoi loppua juomat ja leivät ja mekin halutessamme ostaa kaksi kokista, saimme kokiksen ja fantan ja molemmat ilmaiseksi! Kun heillä ei ollut tarjota sitä mitä asiakas haluaa niin antoivat ilmaiseksi. Finnarilla tuskin tällaiseen törmää.

Teneriffan lennot ja liikenne

Lennot sujuivat jälleen kerran Finnairilla. Päästiin suht ajoissa lähtemään, mutta matkalla oli aikamoisia ilmakuoppia, jonka takia lento viivästyi ja kesti lopulta 7 tuntia, vaikka piti kestää kuutisen tuntia. Se tuntui pitkältä ajalta ja alkoi paikatkin puutua.

Lähtö oli aamulla, joten aamiainen tarjoiltiin koneessa.

Teneriffan lentokentän (Reina Sofia, eteläinen kenttä) terminaali oli valoisa, mukavan viileä ja koneeseen nousua oli kiva odotella kun tuoleja oli tarpeeksi. Paluulento oli myös myöhässä, mutta johtui edellisen lennon myöhästymisestä. Kotiinpaluukin kesti sitten noin 7 tuntia.

Teneriffan liikenteestä noin muuten, niin aika lailla samanoloista ajamista keskimäärin kuin täälläkin. Jalankulkijat otetaan hyvin huomioon ja annetaan tietä. Mutta joskus saattaa myös torvet soida, jos joku vähän viivyttelee ja tukkii tietä.

Itse ei kuljettu busseilla, mutta aika hyvät kulkuyhteydet näytti olevan vähän eri puolille saarta.

Taksit

Taksit ottavat kyytiin vain 4 matkustajaa.

Vapaana olevan taksin tunnistaa vihreästä kyltistä.

Lähde: Teneriffan matkaopas

Oletko vieraillut Teneriffalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.