Teneriffan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 3

Loukku

Vieras    16.11.2016    Playa de las Americasin hotellit    Playa de las Americas
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2010 | Hotelli: las piramides

1/4 tähti. Matkantoimiston kuvat ihan eri maailmasta, tulvi vettä, sähkövika.

Sijainti ok mutta ei koskaan enään.

Arvosana hotellille:

Suoralento kotipaikkakunnaltasi

Vieras    11.11.2016    Teneriffan lennot & liikenne    Teneriffa

Tulimme juuri Teneriffalta "suoralla lennolla" Lappeenrannasta. Matkalla tosin kävimme tankkaamassa menessä Tanskassa ja tullessa Helsingissä. Saman puljun Joensuusta lähtenyt "suoralento" oli käynyt Kuopiossa ja tankilla Tanskassa.

Toki ylimääräisestä tempusta ilmoitettiin asiallisesti tekstiviestillä noin puoli tuntia ennen koneen lähtöä. Paluumatkalla saimme ilmoituksen koneen kapteenilta selvällä englannin kielellä vartti ennen laskeutumista Helsinkiin.

Paluumatkan kone oli tullessaan myöhässä joten meillle järjestettiin kentällä liikuntaa: Meitä kävelytettiin kakkos portista putkea ja rappuja pitkin kenttä bussiin. Siinä nautimme vielä vartin verran etelän lämmöstä, kunnes saimme palata tuttua reittiä takaisin odotushalliin. Tovin siinä pähkäiltyämme joku selkeäkielinen (matkustaja) kehotti meitä siirtymään portille 18 ja sieltä pääsimme valkoiseen koneeseemme. Tämä mikä lie entinen jonkin firman kone oli saanut luopua firman tunnuksista, joten se oli nyt puhtaan valkoinen.

Siinä sitten odottelimme lähtöä ja pieniä vaikeuksia oli. Valot sammuivat ja ovia suljettiin ja availtiin. Kapteeni selitti kenttägeneraattorin hajonneen ja jouduimme odottelemaan toimivaa laitetta. Ilmeisesti kapteeni ei kuitenkaan tiennyt asian todellista laitaa, koska saamassamme matkanjärjestäjän selityksessä syy olisi ollut muu.

Sieltä sitten tulimme vastatuulten saattelemina kohti kotimaata. Konevanhus kuitenkin imaisi polttoainetta arvioitua enemmän ja pistäydyimme Helsingissä. Tämä joskus matkoilla eteen tuleva juttu vei noin tunnin.

Matkanjärjestäjä lähetti muutaman tunnin kuluttua kotiinsaapumisesta viestin jossa kertoiltiin tapahtumien kulusta. Se olikin hyvä sillä mistäs me koneessa istuneet olisimme saaneet asioista tietoa.

Lopussa vielä todettiin että ei kannata hakea korvauksia, kun tämä mahtuu ihan normaaleihin kuvioihin etelän reissuilla. Sanomattakin selvää oli myös että kuljetusfirma kuittasi viivästymiset anteeksipyynnöllä. Kukapa sitä nyt muutaman tunnin istumisesta olisi kahvikuppia tai vesipulloa edes toivonutkaan.

Titsan bussit

Hei, osaisiko joku kertoa:

Jos esim. ostamme bussista lipun pohjoisesta etelään Teneriffalla, niin montako 2:n tunnin pysähdystä voimme tehdä matkalla?

Vai pitääkö ostaa matka vain ekaan pysähdyspaikkaan ja jatkaa taas sieltä seuraavaan paikkaan?

Rauhallinen paikka

Vieras    13.08.2016    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Matkanjärjestäjien varoitukset taskuvarkaista ovat ainakin Puerto de la Cruzin suhteen melko turhia. Olen käynyt vuodesta 1990 lähtien kohteessa yli 10 kertaa ja koskaan en ole edes nähnyt taskuvarkaan tai muutenkaan luihun näköistä heppulia, joka aikoisi rullata rahani kadulla tai muuallakaan. Kyllä joka paikassa rahoistaan eroon pääsee jos levittelee niitä esim. kännipäissään. Turistien turvallisuus on muutenkin huippuluokkaa, ei ole tappelun nujakoita kuten useissa kohteissa ja poliiseja on riittävästi, jopa turhankin paljon. Puerto on parhainpia ja turvallisinpia lomakohteita Kanarialla, eikä välimeren kohteissakaan juuri ole vastaavia. Kaiken kaikkiaan ehdoton lomakohde kaikin puolin, siisti ja viihtyisä, suosittelen lämpimästi. Jos jotain huonoa haluaa sanoa, niin kohde on turhan pitkän lentomatkan päässä eikä Turustakaan ole sinne kunnon yhteyksiä.

En voi suositella

Vieras    18.06.2016    Puerto de la Cruzin hotellit    Puerto de la Cruz
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2015 | Hotelli: Elegance Miramar Hotel

Hotellin vanhenpi henkilökunta ei kovinkaan ystävällistä. Nuoremmat osasivat englantia ja yrittivät olla avuksi. Koko hotellissa haisi viemärit. Uima-altaan vesi oli niin kylmää että uiminen ei tullut mieleenkään vaikka kuvauksessa luvattiin lämmitetty uima-allas. Lakanat olivat saapuessamme likaiset ja reikäiset (ei pesty edellisen asiakkaan jäljiltä) Pyysimme uusia ja sekin oli työn ja tuskan takana respalta ne järjestää. Huoneessa öisin todella kylmä. Kylpyhuone ok mutta koko muu huone likainen ja kulahtanut. Pinnat pölyiset jne. Kaiken huippu oli varaus-sivuston mukaan luvattu keittokomero huoneen varustelussa jota ei ollut. Asiaa selvitettiin respassa heikolla kielitaidolla ja henkilökunnan mukaan sitä ei pitänytkään olla. Hotellin sijainti ok vaikkakin alueella paljon tyhjillään olevia lakkautettuja hotelleja. Aavemainen tunnelma. Todella suuri pettymys!

Arvosana hotellille:

Herkkuja, shoppailua, nähtävää yms. Puerto de la Cruzissa

Vieras    17.04.2016    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Ravintoloista suosittelen Vicoloa, Calle de Hoya -kadulla, aivan ihanat pizzat! Don Camilossa, Calle Mequinezilla on todella herkulliset pastat! Plaza Conceil'lla olevassa Magan kahvilassa (siis kahvilan puoli) söin maukkaan club sandwichin!

Omaan vaatemakuuni osui Mandala, Tienda de Regalos osoitteessa Calle de Hoya. Shoppailijoiden kannattaa suunnata lauantaisin pidettäville markkinolle El Tejarin Mercadossa (Playa Jardinin kohdalta mäkeä ylös). Markkinoilla on kalaa, lihaa yms. tuoretuotteita, mutta myös muita markkinakojumyyjiä sekä kirpputori. Markkinakauppiaita on niin alakerrassa kadun varrella kuin myös kattoterassilla.

Taoron puisto portaineen ja suihkulähteineen on aivan ihastuttava! Kasvien ystävälle suosittelen myös Jardin Botanicoa (pääsymaksu 3 euroa) sekä orkideapuutarhaksi kutsuttua Jardines de Sitio Litreä (pääsymaksu 4,75 euroa). Taoron puiston vieressä oleva Jardin Acuatico sen sijaan oli hienoinen pettymys, lähinnä sen takia, että se kaipaisi ylläpitoa.

Playa Jardin kannattaa kävellä päästä päähän ja upottaa välillä varpaansa mustaan hiekkaan.

Itse majoituin hotelli Sol Parque San Antoniossa keskustan ulkopuolella. Hotellialueella on ihana vehreä puutarha, ystävällinen henkilökunta ja ihan ok huoneet. Hotellilta pääsee mukavasti kolmea eri reittiä keskustaan tai käyttäen hotellin omaa shuttle bussia (josta hotelliesittelyissä tosin ei ole mitään mainintaa).

Paikallisbussilla, Titsa, 350 pääsee kätevästi La Orotavaan. Lähtee mm. Sol Parque San Antonion edessä olevalta pysäkiltä ja maksaa 1,45 euroa (matka 10-15 min).

Pääkaupunki Santa Cruziin pääsee useammallakin eri bussilla. Itse matkustin menomatkan lähtien hotellin edessä olevalta pysäkiltä bussilla 101, tämä bussi kiertää kaikki kylät ja matka kesti puolitoista tuntia! Paluumatkan tulin bussilla 103 moottoritietä pitkin ja matka kesti puolisen tuntia Puerto de la Cruzin bussiasemalle. Puerto de la Cruz - Santa Cruz 5,25 euroa.

Suosittelen kävelemään ja kulkemaan pitkin poikin katuja ja "eksymään" myös kaduille ja reiteille, joita ei ole merkitty turistikarttaan tai ovat kartan ulkopuolella. Itse löydin ihastuttavia kävelypolkuja niin luonnon äärellä kuin myös talojen välissä.

Costa Adeje

sal-ki    10.02.2016    Teneriffan ravintolat ja baarit    Teneriffa

Mukava Teneriffan reissu takana. Kelit suosi koko viikon, aurinkoista ja lämmintä +22-25. Asuimme Costa Adejessa, *****Dream Gran Tacande hotellissa.(Apollomatkat) Hotelli oli erinomaisella paikalla, kauppoihin ja ravintoloihin lyhyt matka, samoin rantaan. Rauhallinen sijainti, upea allasalue baareineen. Hotellin buffet-ravintolassa aivan uskomattoman hyvää ruokaa. Parina viimeisenä iltana meidän suosikkimme japanilainen keittiö loisti upeudellaan. Jos ei sushi tai aasialaisittain wokatut ja paistetut ruoat kiinnostaneet, tarjolla oli mahtava salaattibuffet, lämpimät ruoat suoraan kokin valmistamana, herkullinen jälkiruokabuffet. Samoin aamiaisbuffet oli loistava.

Jos ei omalla rannalla löytynyt sopivaa ruokapaikkaa, aivan kävelymatkan päässä las Americasiin päin kävellessä oli tarjontaa joka lähtöön. Tässä muutamia ehdotuksia: lounaaksi söimme parikin kertaa grillattuja simpukoita El Gran Sol -ravintolassa, Playa de Fanabella, ihan kävelypromenadin vierellä. Suosittelen! Tony Roma\'sissa söimme illalla ribsejä ja pihviä, hyvää oli sekin. Pari kolme kertaa otimme taksin Los Cristianokseen, Tsuki sushi bar oli kohtalainen, ei kuitenkaan loistava. Tapaksia söimme La Costa ravintolassa, San Telmo Los Cristianos, hieman petyimme kyllä tapaksiin, harmi kyllä. Puitteet olivat loistavat, palvelu myös, mutta ruoka ei ihan osunut nappiin.

Yritimme myös päästä syömään kuuluisaan Oliver\' siin (Oliver\'s with a twist, Calle Hermano Pedro de Bethencourt), mutta ei edes kahdelle hengelle ollut tilaa ilman varausta. Olin kyllä kuullut, että jotkut varaavat pöydän puoli vuottakin aikaisemmin...jatkoimme sitten taksilla oppaan suosittelemaan Nordic Kitcheniin. Emme toki syöneet lihapullia ja muussia, mutta ihan tavallista ruokaa kuitenkin. Lehtipihvi oli todella hyvin paistettu ja isännän tilaama meriantura loistava valinta. Palvelua sai omalla kielellä, joskin pärjäämme kyllä englannin kielelläkin.

Kävelimme loman aikana paljon, promenadi kulki pitkin rantaa. Yhtenä päivänä tallustimme hotelliltamme Hard Rock cafeeseen, iltapäivän kuumuudessa meinasi usko loppua, mutta perille pääsimme. Yllätys yllätys, suomalainen tyttö sielläkin baaritiskillä. Oli mukava rupatella hänen kanssaan ja nauttia kylmästä Cin&Tonicista.

Kahtena päivänä meillä oli auto vuokralla. Ajelimme saaren ympäri ja lounastimme matkan varrella pikkukylässä. Edullista ja hyvää. Toisena päivänä kävimme Mascan pikkukylässä ihailemassa serpentiinitietä ja aivan uskomattomia maisemia, suosittelen! Samoin poikkesimme toki Teiden juurella, mutta emme ruvenneet jonottamaan pääsyä vaunuun, joka vei ylös. Sen verran oli muitakin turisteja liikkeellä. Mutta jo maiseman takia kannattaa sinne lähteä katsomaan. Jos muuten haluaa lähteä siellä vaeltamaan, pitää etukäteen hankkia lupa.

Lomamme onnistui hyvin, enkä pidä lainkaan mahdottomana, etteikö mentäisi joskus takaisin, samaan hotelliinkin jopa. Ei kuulunut discon melu, ei häirinnyt liikenne tai roska-astioiden tyhjennysmelu. Huoneiden äänieristys oli hyvä ja sängyt hyvät. Huone oli tosi tilava, iso parveke mukavilla korituoleilla. Illalla oli kiva istuskella lasillisella hotellin aulabaarissa ennen nukkumaan menoa.

Tarinaa kirjoitti: +50 matkailijat

Viikko riitti

Vieras    25.01.2016    Los Gigantesin hotellit    Los Gigantes
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2016 | Hotelli: Tamaimo Tropikal

Hotelli ulkopuolisin siisti ja kivan tuntuinen. Allas alue ja istutukset hyvin hoidettu. Kotoisa tunnelma, mutta huonekalut jo aikansa eläneet. Äänieristys lähes olematon eli kaikki äänet kuuluvat huoneeseen. Yöllä lattioilla löytyy torakoita ja keittiön pöydällä liikkuu pikkuruisia mustia ötököitä. Astiat kannattaa ennen käyttöä pestä, lasit aivan harmaita.

Plussana on ehdottomasti hotellin henkilökunta joka tekee parhaansa lomailijoiden viihtyvyydeksi. Ohjelmaa on monenlaista niin päivällä kuin illalla. Ei välttämättä ihan eka vaihtoehto jos menisin uudestaan Los Gigantesiin.

Arvosana hotellille:

Golf del sur golf kenttä

Vieras    20.01.2016    Golf del Surin aktiviteetit ja harrastukset    Golf del Sur

3 eri yhdeksän reikäistä kentää.

Erittäin huonosti organisoitu. Meiltä varastettiin mailat autosta parkkikselta.

18sta reikää kesti 6,5tuntia pelata joka lyönninpäätteeksi piti odottaa..

Toimitusjohtaja ei pelaa golffia eikä hänellä ole hajuakaan golffista siksi

Kukaan ei kysy hcptä ja rundit ovat yli 6tuntia pitkiä.

Greenfee ei hintansa arvoinen..

Huoneistohotelli keskeisellä paikalla

Vieras    01.01.2016    Playa de las Americasin hotellit    Playa de las Americas
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2015 | Hotelli: Parque Santiago 3

Olimme joulukuussa 2015 viikon Parque Santiago 3:ssa. Hotelli on hyvällä paikalla, rantakadun varrella, lähellä rantaa. Toisella puolella kauppoja, ravintoloita yms. Meillä oli kaksio puutarhaan päin, eikä siihen kuulunut meteliä. Matkakavereilla oli kaksio kadulle päin, ja joka ilta kuului musiikin jumputus klo 23 saakka.

Hotellialueella on ravintoloita ja baareja. Kokeilimme kerran myös yhden ravintolan aamiaisbuffettia ja se oli oikein hyvä kuohuviineineen. Vähän matkan kävelymatkan päässä oli tosin edullisempia ravintoloita. Hotellin alakerrassa on paljon kauppoja ja niitä löytyy myös lähietäisyydeltä.

Altaat olivat isot, mutta se ei lämmitetty oli jäätävän kylmä. Lämmitetty allas oli viileän virkistävä. Aurinkotuoleja riitti kaikille hyvin. Lapsille on myös oma alue, jossa leikkipaikka ja kuusi vesiliukumäkeä (4-12 vuotiaille). Respasta piti pyytää lapselle ranneke, niin pääsi alueelle.

Huone oli perussiisti, kylpyhuone vähän vanhanaikaisen näköinen, mutta oikein toimiva. Parveke oli iso, mutta olisi myös kaivannut vähän kunnostusta. Sekä makuuhuoneesta että olohuoneesta pääsi parvekkeelle.

Arvosana hotellille:

Hotelli on

Vieras    13.12.2015    Playa de las Americasin hotellit    Playa de las Americas
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2014 | Hotelli: las piramides

hieman kaksijakoinen. Henkilökunta vaikuttaa asialliselta, mutta vaihtuvuus ei kyllä paranna hotellin hyvyyttä. On tullut joku kerta oltua ja enpä osaa sanoa tuleeko koskaan enää mentyä Piramides huoneistohotelliin. Henkilökunnan pito on tämän hotellin ongelma. Huoneistot on ok. ja ruoka ok. Ensi keväänä ei mennä tähän hotelliin.

Arvosana hotellille:

Edullista etsivälle

Vieras    12.12.2015    Teneriffan hotellit    Teneriffa
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2014 | Hotelli: pez azul

Pez Azul on halpa, jo paljon vieraita nähnyt hotelli. Ihan siedettävä viikon matkalla, jos ei paljoa odota. Huoneessa oli paljon monia paikkoja rikki ja ne olivat olleet jo kauan, eli siellä ei niitä ilmeisestikään säännöllisesti korjata. Muun muassa parvekkeen lukko reistaili, ja näki että oli ollut jo pitkään rikki. Viimeisenä iltana lukko hajosi, mutta saimme kyllä uuden huoneen. Keittiössä ruokailuvälinelaatikon pääty jäi käteen. Oli jo pitkään ollut irti kulumisjäljistä päätellen. Tekstiilit ja suihkuverhot olivat aikansa eläneitä. Pienillä edullisilla muutoksilla saisi ihan kivan paikan, mutta ilmeisesti ei ole osaamista tai kiinnostusta asiaan.

Arvosana hotellille:

Tosi hieno puutarha,teidemar.

Vieras    18.09.2015    Puerto de la Cruzin hotellit    Puerto de la Cruz
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: Teidemar

Moi olemme olleet muutaman kerran ko. hotellissa ja kaikki on toiminut todella hyvin.Tietenkin on vähän ajan patinaa,mutta niin on meissäkin..Liikuntaa saa jos haluaa,kun kävelee alakaupunkiin ja takasin ,mutta jos on ns .huonot jalat ei kannata ottaa tätä hotellia.Kyllä taas on kova polte lähteä 12/15,mutta ei ole vielä lyöty lukkoon.Olli.

Arvosana hotellille:

hyvä hotelli kahvinkeitin mikro ja leiväpaahdin...alakerrassa oli uima-allas ja ruokaa ja lähistöllä hedelmäkauppa joka päivä ostettiin tuoreet hedelmät

Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2013 | Hotelli: Bonanza

erittäin hyvät asiakaspalvelut ;;),,,,Siisti ,oli infoa missä sai auton vuokrattua ja lähellä keskustaa

Arvosana hotellille:

Aikuiseen makuun

Vieras    06.08.2015    Playa de las Americasin hotellit    Playa de las Americas
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2015 | Hotelli: las piramides

Hotelli on vanha, hintakin sen jo kertoo. Meistä se oli kuitenkin hyvä hotelli. Käytämme aina all inglusev palvelua tässä hotellissa oli todella hyvä ja runsas ruoka. Olemme olleet mieheni kanssa muutamissa hotelleissa ja hintavimmissa, mutta ruoka on ollut huomattavasti heikompaa tasoa. Henkilökunta on erittäin huomaavaista auttavaista hymyileviä. Siivous tapahtui joka. Päivä. Olemme jo tilanneet ensi kevääksi samaan hotelliin kolmen viikon matkan.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Teneriffalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.