Teneriffan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 17

TITSAn bussilla Teneriffalla

Tulin juuri Teneriffalta ja nyt käytin ensimmäistä kertaa paikallisia busseja ja voin suositella niitä liikkumiseen. Aikataulut pitävät, ovat sisältä hyvässä kunnossa ja niitä liikennöi vähän kaikkialle.

Esimerkiksi matka pohjoiselta Aeropuerto Nort -lentokentältä Puerto de la Cruziin maksoi 3.15 € ja kesti 25 minuuttia.

Lisätietoa: www.titsa.com

Reittilennolla Teneriffalle

Varmaan moni ajattelee, että reittilennot ovat vain heille, joilla on ollut varaa hankkia asunto sieltä, mutta kokemuksen vahvalla rintaäänellä voin sanoa, että yllätyin kuinka kivuttomasti sinne pääsee Barcelonan kautta...eikä hintakaan huimannut. Halvimmillaan voi päästä 120€ yhteen suuntaan.

Kannattaa kuitenkin tehdä varaukset ajoissa, jotta saa täyden hintahyödyn.

Yllättävän miellyttävä Los Lavanderos-puisto

Puisto ei ole Puerto de la Cruzissa, mutta se on lähin kohde listalla. Sain tietoa kyseisestä puistosta erään toisen harrastukseni yhteydessä ja yllätyin siitä. Se sijaitsee El Sauzalissa, joka on noin 8 km koilliseen Puerto de la Cruzista. Kyseessä on vuoren rinteeseen rakennettu kasveista, kukista, kivistä, pienestä purosta ja muusta koostuva puisto, jossa on mukavia paikkoja rauhalliseen keskusteluun tai vain mitä mainioimman näkymän ihailuun.

Puiston sisäänkäynti vain on sellaisessa paikassa ettäsiitä ajaa ekalla kertaa ohi etenkin kun kohdalla ei ole parkkipaikkaa. Vastakkaiselta puolelta saattaa hyvällä onnella löytää paikan kahdelle autolle. Auto kannattaa jättää kylään puiston yläpuolelle.

Käydessäni puistossa siellä oli romantisia hetkiä viettäviä pareja ja paikka sopiikin mitä mainioimmin sellaiseen.

Kokemuksia hotelli Tejumasta

Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2010 | Hotelli: Tejuma

Kyseessa on paikallinen kahden tahden hotelli, josta ruotsalaiset matkailijat yhdessa ravintolakeskustelussa sanoivat etta puolen tahden hotelli.

Ensinnakin juuri sielta tulossa olleena voin kertoa taman hetken tilanteen. Se saattaa kesakuukausina olla toinenkin, mene ja tieda.

Sijainti portaiden paassa Calle Perez Zamora 51:ssa, vaikka mielestani paikka on 49. Ei siina mitaan haittaa. Hotellissa ei ole avoinna olevaa vastaanottoa, vaan omistaja pitaa soittaa paikalle. Han antaa avaimet huoneeseen ja hotellin ulko-oveen, joten kaynti sisaan onnistuu silloin kuin haluaa. huoneet ovat kuluneita, mutta siisteja. Ei aamiaista eika mahdollisuutta laittaa omaa sapuskaa. Roskat viedaan paivittain ja lakanat/pyyhkeet vaihdetaan pari kertaa viikossa. Pieni telkkari ala-aulassa.

Mutta parasta on hinta. Sain viikon 143€:lla. Voisin ajatella yopyvani paikassa toistekin.

Arvosana hotellille:

Ei mikään shoppaajan paratiisi

Valuuttani toimi euro eli onneksi ei tarvinnut kauheesti kikkailla rahan ja valuutan vaihdon kanssa! Helpotti myös suuresti siinä mielessä, että pystyi arvioimaan tarkkaan, että kannattiko ostaa sieltä ja oliko halvempi vaiko kalliimpi kuin Suomessa!

Mieheni lähti matkalle niin ettei mukaan ottanut sandaaleja, shortseja, uikkareita ja aurinkolaseja, koska meinasi että siellä "on niin halpaa, että ostan sieltä sitten ". Totuus kuitenkin oli se, että halvempaa ei ollut. Toki katukauppiaalta olisi aurinkolasit varmasti lähtenyt suht edulllisesti. Aurinkolasien hinnat 7€-10 €, uikkarit tai shortsit 20€:sta ylös päin....

Naisten sandaalit ja kengät tuntuivat olevan aika edullisia, mutta mulle sopivaa kokoa ei oikeen tuntunut löytyvän, vaikka jalankokoni on 37-38.

Katujen varsilla olevista kaupoista lähti suht halvalla rantamekkoa ja bikineitä tms. muuta lumppua. Itsekin sorruin ostamaan 10€:a maksaviin bikineihin ja 9€:n rantamekkoon. Siinä taisivatkin olla lomaostokseni.

Paljon piraattituotteita , jotka ovat TODELLA edullisia, mutta laatukin sitten sen mukaista. Mieheni "nahkainen " lompakko kun kesti juuri ja juuri kotiin saakka :)

Yllätys, positiivisesti!

Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2010 | Hotelli: Hacienda del sol

Lähdimme "ex tempore"-matkalle helmikuussa 2010, kun miehelläni ja minulla sattui olemaan sopivasti samaan aikaan talviloma ja samalla vietimme honeymoonia!

Talvilomakautena ei kauheasti enää ollut valinnan varaa hotelleista, kun lähtöön oli vain reipas viikko, teimme varauksen Tjäreborgilta ja päädyimme Hacienda del Soliin. Hotellia esiteltiin "hieman kuluneena " , olihan kyseinen hotelli rakennettu 70-luvulla, nuorison suosimana ja hotellin asiakkaita varoiteltiin hieman meluisuudesta. Hotellin luokitus oli muistaakseni **+

Kun saavuimme hotellille, jo piha teki vaikutuksen!! Pihasta näkyi että sitä hoidettiin, tai siis pihapiirissä olevia kukkia ja tms. muita kasveja. Hotellin ympäristöön oli istutettu paljon kasveja, jotka tekivät siitä niiin kauniin ja viihtyisän.

Hotellihuone oli vaatimaton ja todellakin kulunut, mutta nämä seikat eivät minua ja miestäni haitanneet. Huone ja koko hotelli oli niin siisti ja puhtaudesta todellakin pidettiin huolta! Huoneet siivottiin perusteellisesti joka päivä.

Mielestäni muutenkin hotelli rakennuksena oli kaunis, idyllinen ja hotelli henki espanjalaisuutta, jota minä arvostan!

Hacienda del solin allasalue oli ihastuttava ja siitäkin näkyi, että siitä on pidetty ja pidetään hyvää huolta! Jokaiselle auringonpalvojalle oli tilaa ottaa aurinkoa ja aurinkotuolit olivat ilmaisia. Myös allasbaarissa (toimii myös hotellin ravintolana ) sai hyvää palvelua, joka kerta ! Siellä hauska brittimies heitti huulta ja tarjoili aina niin iloisesti juomia, oluesta uskomattoman hyviin drinksuihin.

Hotellin sijainti oli myös mielestäni aivan loistava! Joka paikkaan oli lyhyt matka kävellen. Monen monta minimarkettia oli ihan naapurissa, joista oli helppo käydä hakemassa esim. aamupalatarvikkeita. Ja Myös ruokapaikkoja oli lähistöllä monia.

Yllätyin kuitenkin siitä, että hotellin asukkaina olivat todella monet perheet. Ajattelin, että hotelli olisi todellakin ollut nuorisovoittoinen, mutta väärässä oli hotellin kuvaus Tjäreborgin sivuilla sekä minä. Koko viikon aikana en kertaakaan häiriintynyt minkäänlaisesta melusta... En liikenteen, juhlinnan taikka muunkaan aiheuttamasta melusta! Tietenkin hetkellisiä ääniä saattoi kuulua yöllä, kun joku saapui yöllisistä riennoistaan, mutta sehän kuuluu elämään! :)

Ainoana miinuksena voisin sanoa, ettei hotelli sovi liikuntarajoitteiselle, koska pihassa ja hotellissa on paljon portaita...

Mutta itse olen hyvinkin tyytyväinen kyseiseen hotelliin! Kulunuthan se oli mutta erittäin siisti ja viihtyisä! Arvostan myös hyvää palvelua ja siksi siis neljä tähteä kyseiselle hotellille! :)

Arvosana hotellille:

Viihtyisä ja laadukas huoneistohotelli

Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2010 | Hotelli: Club Casablanca

Hotellista ei juuri negatiivistä kerrottavaa löydy, edes etsimällä. Meillä oli kaksio ja varusteet kaikki kohdallaan, keittiö varustettu ihan vimpan päälle, uudet paistinpannut, uudet kattilat, mikro-uuni, paistinuuni, ruokailuvälineet kuudelle. Oli kiva kun vieraita poikkesi kahvilla, niin kaikille oli samanlaiset astiat. Uima-altaassa lämmitetty vesi, baarista sai näppärästi välipalaa, jos ei "huvittanut" itse laittaa. Samassa talossa pieni, mutta ihan toimiva marketti. No, juu onhan sinne kyllä kiipeämistä alakaupungista, mutta menee portaat (Martianez ostarilta 140) sen verran rauhassa niin tarvitse "puuskuttaa".

Arvosana hotellille:

Hyvät näköalat

Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2010 | Hotelli: Apartamentos Bellavista

Hyvätasoinen huoneistohotelli yläkaupungissa. Vaikka ranta on muutaman kymmenen metrin päässä on kulkureitti rantaan yläkautta (n. 1,5 km). Matkat keskustaan tehtiin kävellen alas ja taksilla ylös (3,5 €). Siistit ja tilavat huoneet kahdelle henkilölle ja mahtavat maisemat. Parvekkeet merelle päin ja toiselta puolen Teidelle. Meren kohina kuului huoneeseen, vaikka parvekkeen ovi oli kiinni (ei häirinnyt). Lähimmät ruokakaupat ovat muutamien satojen metrien päässä. Hotellissa tarjolla myös päivällinen (10 €) ja aamupala (5 €). Hyvä vaihtoehto maisemien ihailijalle!!

Arvosana hotellille:

Max Electronics / intialaisten kamerakauppa / Härskein

Vieras    16.02.2010    Teneriffan ostokset    Teneriffa

Kävimme viime viikolla Max Electronics -nimisessä kameraliikkeessä Los Cristianoksessa rantakadulla. Mitään härskimpää ei enää voi olla. Heillä on hinta jollekin kameralle. Yritin ostaa Canonin videokameraa, joka oli hinnaltaan edullinen.

Sovimme jo kaupasta. Sitten alkoi rumba. Pitää ostaa muistikortteja. Intialainen myyjä esitteli huimia korttien hintoja, noin 10 x Suomen hinnat. Kun kameroita piti ruveta pakkaamaan, ei niitä löytynytkään.

Sitten tuli varmaan itse omistaja paikalle, tukeva intialainen. Hän rupesi esittelemään uusia kameroita, erinomaisella kuvanlaadulla, isoine muisteineen ja huippu lux-arvoineen. Oli monta kertaa parempi tuote kuin Canon.

Meillä oli kiire ja piti lähteä pakkaamaan. Teimme kaupat kahdesta kamerasta.

Emme tutkineet kameroita ja pakkauksia illalla. Tulimme seuraavana aamuna Suomeen.

Kun kotona tutkin kamerat, totesimpa vain, että tulimmepa kusetettua kunnolla. Kamerat olivat nimettömiä piratteja, joista ei löytynyt minkäänlasta valmistajatietoa, vain Pentasonic -nimi, jota ei löydy mistään maailmasta. Samoilla ominaisuuksilla saa Suomesta 1/4 -hinnalla samantasoisia merkkituotteita.

Kysyin asiaa kuluttajasuojaviranomaiselta. Teemme seuraavaksi rikosilmoituksen poliisille ja reklamaatiot Visalle.

Liikkeen osoite on Max Electronics, Edf. Bucanero L-12 Arona.

Fax- ja muita yhteystietoja emme ole vielä löytäneet, jotta voisimme neuvotella kaupan purkamisesta.

Ihmettelen miten Espanjan/Teneriffan viranomaiset antavat tällaisten kauppiaiden toimia.

Ihmiset eivät varmaan ilkeä kertoa näistä tapauksista. Netistä kyllä löytyy vastaavia kokemuksia ko. liikkeestä.

Ainakin tässä tapauksessa pistämme hieman hiekkaa rattaisiin tällaisten kauppojen estämiseksi.

Olisi kiva kuulla muiden kokemuksia ko. liikkeestä.

Teiden tulivuori

savel    09.02.2010    Teneriffan nähtävyydet    Teneriffa

Kahdesti olemme käyneet Teidellä, toisen kerran bussilla ja toisen vuokra-autolla. Jos pilvet eivät peitä näkyvyyttä, on huimaa katsella kolmen kilometrin korkeudelta rannalle! Kuumaisema on nähty parilla silmäyksellä, ja jos ei kuiva aromaa kiehdo muuten, ei siihen aikaa juuri viitsi haaskata. Hienointa on matka Teiden huipunjuurelle; alaosassa on meidän mittakaavan mukaan kesäistä, vähän matkaa kun mennään ylös, alkaa voikukat kukkia ja puiden oksilla olla silmuja kuten keväällä. Vähän ylemmäs niin havumetsän jälkeen tulee ruskettunutta kasvillisuutta, aivan kuin syksy, ja ylhäällä voi olla lunta eli talvi. Ja sen havumetsän tuoksu...!

Pieni perhehotelli

Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2009 | Hotelli: Pez Azul

Pienen nousun päässä rantakadulta, mutta sen jaksaa kyllä normaalikuntoinen kävellen. Taso ei kovin kummoinen, mutta riittää jos ei aio viettää aikaansa hotellissa - ihan ok siisti ja palvelut sopivat. Ruokailemassa emme käyneet kertaakaan pienessä hotelliravintolassa. Huoneissa keittiövarustus muuten kohtalainen, mutta uunia kaipasimme (olisi lämmitetty tosi herkullisen näköisiä ja muhkeita valmispizzoja, mitä kaupoista sai ostaa eurolla-kahdella), ja paistinpannu oli anteeksiantamaton. Niinpä ostimme kaupasta pannun (4 e) ja jätimme heille muistoksi. Uima-allas vesileikkimistä varten, ei voi "vetää matkaa" kuntoillakseen. Muutenkin piha-alue uima-altaan ympärillä erittäin vaatimaton, mutta allasbaarissa baarimikko tekee maailman parasta sangriaa, ja ravintolasta altaalle (muille) kannetut kana-katkarapu-ranskis-annokset oli valtavan kokoisia - yhdestä lautasellisesta 2+2-perhe näkyi syövän kaikki ihan kivasti pikkuaterian.

Arvosana hotellille:

Hyvätasoinen rinnehotelli

Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2008 | Hotelli: Parque Vacacional Eden

Eden sijaitsee sen verran korkealla, että kiivetä saa ihan reisilihasvoimin. Viikossa ei kuitenkaan tullut yhtään lisäkiloja kaikesta herkuttelusta huolimatta, mahdollisesti juuri tästä jalkajumpasta? Edenissä on kaksi eri rakennusta, toinen on enemmän hotelli, toinen huoneistorakennelma. Olimme itse huoneistossa, jossa oli yksi iso huone ja aika hyvin varustettu keittiönurkkaus, mm. uuni. Kaikki paikat tosi siistit. Erikoista kattotasanteen nudistiallas, siellä emme käyneet. Piha on kaunis, hyvin hoidettu, isompi uima-allas ei lämmitetty mutta niin iso, että pääsee oikein uimaan kunnolla. Ruoka ihan hyvää, mutta lähes identtinen joka päivä. Saksalaiset turistit vetää kasseihinsa hedelmät aamupalalla, joten on yritettävä ehtiä ennen niitä.

Arvosana hotellille:

Hyvä perushotelli

Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2010 | Hotelli: Apartamentos Teide Mar

Hotelli yleisilmeeltään siisti, vaikka ikää onkin. Henkilökunta hyvin ystävällistä.

Huoneet siistit. Tupakanhaju tuntui, jos parvekkeen ovi oli kiinni.

Keittiövarustus riittävä, jotta pientä ateriaa voi valmistaa eli kattiloita, paistinpannu, teräskannu kahville jne.

Yksiömme varustukseen ei kuulunut varsinainen kahvinkeitin eikä vedenkeitintä.

Televisiokanavat maksullisia (joka oli meille yllätys, kun ekaa kertaa kohdattiin tällainen "rahastus")

Sängyt ihan mukavia, vaikka muovilakana hiukan rapisi lakanan alla.

Aamiainen (klo 8 - 10) on todella kattava ja monipuolinen, jos ei itse halua valmistaa.

Huoneemme oli kadun puolelle, josta kantautui liikenteen meteliä puoleen yöhön asti.

Hotellin alakerrassa pub, jossa esiintyi joka ilta lomaviikollamme kitaristi-laulaja, joten hyvät unenlahjat omaava nukkui kitaran soittoon tai sitten odotti puoleen yöhön, kun soitto lakkasi.

Hotellin alakerrassa myös pieni kauppa, josta sai pienet hankinnat mm. vesi.

Spar-kauppa sijaitsi n. 100 metrin päässä, jossa myös leipä tiski tuoreine leipineen.

Yölennoilla saapuville alueelta ei oikein löydy mitään paikkaa, josta saa syötävää.

Hotellin vieressä hyvin erilaisia ruokapaikkoja ja pieniä kauppoja hotellia vastapäätä mm. hajuvesi-liike, vaateliikkeitä ja alkoholimyymälä. Jos tulee kiire hankkia tuliaiset, niin kauas ei tarvi lähteä =)

Keskusta n. kilometrin päässä portaiden alapäässä. Paluumatkalla kannattaa käyttää taksia, jotka löytyvät kätevästi portaiden juuresta. Hinta n. 3,00 - 4,00 euroa hotellille. Tuolla hinnalla ei kannata moneen kertaan polvien kuntoa testata =)

Arvosana hotellille:

ei vastannut kuvat todellisuutta, ei todellakaan

Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2010 | Hotelli: las piramides

varasimme matkan netin kautta elo -09 , koska tekstissä kerrottiin jotta hotelli uusittu ja sijainti ok, kuvat olivat kivat ja huoneet näytti viihtyisille. MUTTTA kun saavuimme yöllä 17. tammikuuta niin SHOKKI on sopivin sana käsitteleemään tunnelmaa, huoneessa haisi pahalle koska löytyi vesivahinko joka oli ollut useita kk, pistokkeet rikki koska iski kipinää kun yritin laittaa valoja päälle, huone ei ollut yhtään kuten kuvassa , muistutti lähinnä 1970 Keihäsmatkoja. Kun tiedustelimme miten voi olla näin , selvisi jotta hotellissa on 3 kuvan mukaista huonetta, vaimollani on vaikea astma jotenka meidän oli pakko päästä pois mokomasta LÄÄVÄSTÄ. ja onnistuhan se kovan verbaalisen sanankäynnin jälkeen, josta kiitos kuuluu, eräälle Finnmatkojen matkaopas herralle jonka nimi taisi olla Joonas, lomamme joka oli 2 viikon mittainen jatkui uudessa hotellissa Andorrassa mutta nenässä haisi vielä pari viikkon päästä paha, TOSI PAHA. . tilanne on sama jos olet menossa ostamaan autoa ja kuvassa on Mersu mutta sinulle kaupataankin Mosse,, mielestäni Filunkia peliä. emme olisi maksaneet moisesta läävästä ko summaa, mutta EN VOI SUOSITELLA, EN KENELLEKKÄÄN.

SAL ROCCO

Arvosana hotellille:

Loro park

Puerto de la Cruz on aina yhtä hieno kokemus. Vihreä siisti kaupunki.

Useamman kerran käyneenä pitää kuitenkin aina käydä papukaijapuistossa.

Onhan siellä aina jotain katseltavaa, mitä ei ole ennen huomannut.

Loro parkissa hinta ja laatu kohtaavat toisensa.

Muutenkin mukava paikka viettää lomaa näin vanhempana henkilönä.

Helmikuun alussa jälleen samaan paikkaan matkalle.

Ties kuinka monennen kerran.

Oletko vieraillut Teneriffalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.