Teneriffan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 19

Yleisiä kokemuksia Teneriffalta

Pasaatituuli    17.10.2009    Teneriffan muita vinkkejä    Teneriffa

Saari on miellyttävän monipuolinen ja siten tarjoaa monenlaista tekemistä olit sitten puhdas auringonpalvoja tai kokenut jalkapatikoija tai siitä väliltä. Eteläosat ovat pääosin kuivia ja kuumia ja siten aurinkoa etsivän toivepaikkoja, kun taas pohjoispuolella saarta on huomattavasti vehreämpää. Se on johtanut, että suuri osa saaren maataloudesta on keskittynyt sinne, mutta tässä yhteydessä ei pidä ajatella että sieltä ei löytyisi auringonottoon soveltuvia paikkoja lainkaan. Vaikka keskimäärin laskien eteläosissa saarta on jonkun verran enemmän aurinkoisia päiviä kuin pohjoisessa niin kyllä mm. Puerto de la Cruzissakin saa ihonsa hyvinkin punaiseksi niin halutessaan. Pohjoisosista saarta löytyy suurin osa vaelluspoluista.

Saaren keskustassa sijaitseva Teiden tulivuori on ihan oma juttunsa. Maisema vuorta ympäröivällä ylängöllä on kuumaisemaa muistuttavaa punertavaa kivimaisemaa, jossa on kuitenkin ihan oma kasvi- ja eläinkuntansa. Itse vuorelle pääsee köysirataa pitkin 3550 metrin korkeuteen. Sitä korkeammalle haluavien pitää hankkia ennakkoon lupa puistohallinnon toimistosta saaren pääkaupungista Santa Cruzista.

Henkilökohtaisesti arvostan Teneriffan pohjoispuolta enemmän sieltä löytyvän aidon paikallisen elämän ja kulttuurin vuoksi. Voin suositella kokemuksesta ajankohtaa vuodenvaihteen ympärillä, sillä sekä uusi vuosi että loppiainen näkyvät katukuvassa erityisesti - etenkin loppiainen, joka on paikallinen "joulu". Se tietää 5.1. illan Itämaan tietäjien kulkueita, joita järjestetään eri puolilla saarta. Eräissä paikoissa vuoristoa nämä "tietäjät" saapuvat aidoilla kameleilla kun taas Puerto de la Cruzissa ajokkina ovat traktorien vetämät mahtavasti koristellut kärryt. Siinä ohessa näkee paikallisia torvisoittobändejä, erilaisia urheilu- ja lasten ryhmiä sekä yleensäkin kaikkea paraatiin ja karnevaaliin liittyvää. Illan päättää yleensä upea ilotulitus.

Loro Parque: nähtävää kaikenikäiselle

Kaupungin lounaiskulmassa sijaitseva Loro Parquen papukaijapuisto on kyllä eräs Teneriffan parhaita vierailupaikkoja, jossa viihtyy niin lapset kuin aikuisetkin. Puisto on hyvin hoidettu ja monipuolinen perhosista miekkavalaisiin asti. Yksi ehdottomia paikkoja on pingviinitalo, jossa pääsee liukuhihnalta seuraamaan pingviinien edesottamuksia.

Puistosta löytyy monenlaisia ruokapaikkoja ja tuliaismyymälöitä,joten ei pelkoa ettei pääse eroon ylimääräisestä matkakassasta :)

Kannattaa varata vähintään yksi päivä tälle puistovierailulle, lyhyempi aika jättää vain ikävän maun.

Tenerife Ving: Kelpo huoneistohotelli

Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2009 | Hotelli: Tenerife Ving

Ei luxuxstason paikka, mutta siisti ja toimiva. Huoneet pieniä, mutta varustukseltaan riittäviä useammankin viikon matkaan. Sijainti lähellä rantaa, vaikkei ihan välittömässä läheisyydessä. Playa Jardinille kävelee muutaman minuutin sekä kun vaihtaa suuntaa ja kävelee tuplasti saman ajan niin onkin jo keskustassa. Kattotasanteella pieni uima-allas ja tiloja auringonottoon, mikäli ei jostain syystä haluta lähteä rannalle.

Kokemusta tästä samasta huoneistohotellista on parilta kerralta ja todennäköisesti ensi kerrallakin tulee valittua tämä. Olen ollut tyytyväinen niin aamiaiseen, sijaintiin, henkilökuntaan (vaikkei kaikkein puheliaimpia englannin kielellä eikä mun espanjan taitoni ei riitä ihan kaikkeen), huoneisiin, palveluihin hotellissa. Suurimman osan aikaa sitä kuitenkin tulee oltua muualla kuin huoneessa, joten täällä on saanut riittävän hyvää huolenpitoa kohtuuhintaan.

Kriittisellä silmällä ja väärin ennakko-odotuksin varustetulle paikka ei tarjoa kenties kaikkea haluamaansa, mutta kun suhtautuu oikella asenteella niin kyllä täällä on viihtynyt oikein hyvin.

Arvosana hotellille:

Suuri puutarha

Rice    11.10.2009    Puerto de la Cruzin hotellit    Puerto de la Cruz
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2006 | Hotelli: Parque Vacacional Eden

Sijainti rauhallisella paikalla,korkealla mäellä ,joskin hotelin oma kuljetus alas pelaa hyvin (ilmainen)

Arvosana hotellille:

No joo

kerttu-lydia    10.10.2009    Teneriffan hotellit    Teneriffa
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2009 | Hotelli: California

Hyvällä paikalla las americaksen keskustassa, pieni oleskelutila ja vielä pienempi aamupala- paikka, henkilökunta ystävällistä, huoneet melko kohtuulliset, kolmas plussa tuli liikaa, mutta en pysty poistamaan

Arvosana hotellille:

Parempi kuin esitteessä

santra66    30.09.2009    Teneriffan hotellit    Teneriffa
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2008 | Hotelli: Garajonay

Vietimme koko perheen kesken (5 henkeä) joulua Teneriffalla.Hotelli oli tosi siisti ja turvallisen oloinen ,hyvin tilaa kolmiossa viidelle hengelle.Keittiössä olisi voinut olla enemmän astioita,muuten kaikki toimi.Kaupat ja ravintolat lähellä. Ilmat olivat ihanteelliset, joulun tuntu vain puuttui. Spanisairin kon aika pieni ja matka pitkä,vessan ovikin rikkoontui ja jouduin odottamaan ½ tuntia avaamista.Välilasku Madridiin oli pitkästyttävä,pieni lentoasema.Olemme lähdössä uudelleen sinne 6.10.09, tosin eri hotelliin. Odotamme innolla matkaa.

Arvosana hotellille:

hyvää palvelua, erinomainen aamiainen!!!

Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2005 | Hotelli: Apartamentos Teide Mar

Ensivaikutelma hotellista oli hyvä, kaikki oli siistiä ja ihmiset ystävällisiä. Hotellissa oli paljon brittiläisiä, joten aamiainen on melkolailla heille suunnattua, mutta valinnanvaraa oli ja paljon! Suosittelen kaikkia hotelliin majoittuvia ottamaan aamupalan hotellilta!

Hotelli sijaitsee melko ylhäällä verrattuna ydinkeskustaan, mutta jos jaksaa kävellä melko jyrkkiä mäkiä ei sijainti haittaa. Hotellin läheisyydessä on muutamia hyvä ruokapakkoja, mm. sellainen jossa on minigolf samassa. Kyseisessä ravintolassa saa hyvää palvelua ja alennusta melko helposti. Että joka ilta ei suinkaan tarvitse lähteä kaupunkiin syömään ja kävellä vatsa pullollaan takaisin hotellille jyrkkiä mäkiä pitkin. Taksillakin tietysti pääsee...

Hotelli on vanha, ja hieman kuluneet huoneistot ovat kuitenkin tosi siistejä. Lisäviltit olivat kyllä melko ällöttäviä.. :( Siitä siis verotin yhden tähden. Mutta kaiken kaikkiaan loistohotelli, ainakin nuorille ihmisille :)

Arvosana hotellille:

Teide

vesku68u    30.08.2009    Teneriffan nähtävyydet    Teneriffa

mahtava retki korkealle vuorelle.bussilla mutkitellen pientä tietä pitkien nousten n.3,7km korkeuteen merenpinnasta.

Se on maailman kolmanneksi suurin tulivuori ja korkein Atlantin saarten vuorista

Kannattaa käydä

perhelle sopiva

vesku68u    30.08.2009    Teneriffan hotellit    Teneriffa
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2009 | Hotelli: atlantida

toinen kerta ao hotellissa,eka kerta vuonna 2007 lokakuussa,silloin ei ollut ns mitään valittamista,siistit ja tilavat huoneet,hyvä aamu pala,hyvä lounas ruoka.

joka ilta jotain show meininkiä;käärme show,papukaija show,kotka show,temppu ukot

nyt tänä keväänä oli huoneessa valitettavasti pari torakkaa..

huoneen oven lukot varmaan pari kertaa murrettu joskus mutta toimivat kuitenkin jotenkin..

muuten ihan kiva hotelli,3x uima-allasta..rantaan n.100m,kaupat yms vieressä

Arvosana hotellille:

tax free

Ei varsinaisesti kohteeseen liity, mutta lähdettiin matkalle ja tilattiin tax free:stä paljon tavaraa: syötävää, aurinkorasvoja jne. Mitkään tavarat eivät olleet tulleet koneeseen, joten jouduimme olemaan ilman aurinkorasvojamme ja ostamaan joitaki tarpeellisia tuotteita kohteen kaupoista.

Mukava hotelli rannan lähellä

Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2005 | Hotelli: Vista Sur

Oltiin viikko Vista Surissa. Huone oli valtava, kaksikerroksinen, kolme makuuhuonetta, joissa parisängyt. Erittäin lähellä rantaa. Ranta oli siisti ja sopi hyvin uimiseen. Hotellin oma uima-allas oli erittäin pieni ja vesi oli kylmää. Hotellin oma uima-allas ei ollut mitenkään suljettuna, vaan siihen pääsi kuka vaan. Lämmin vesi saattoi loppua suihkusta.

Illalla läheisestä baarista saattoi kuulua hieman häiritsevää melua.

Kaiken kaikkiaan mukava hotelli. Huoneisto oli napakymppi, vaikka olikin turhan iso nelihenkiselle perheelle. :))

Arvosana hotellille:

Meren rannalla, Parcon aukiolla

Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2005 | Hotelli: Marina

Hotelli oli siisti. Pieni keittiö ja jääkaappi. Parvekkeet torille tai merelle. Karnevaaliaikaan keskeinen sijainti. Jos et tykkää, älä mene, jos tykkäät, niin näet kulkueet parvekkeeltasi. Minä nautin, vaikka oli meteliä vuorokaudet ympäriinsä.

Arvosana hotellille:

Siam Park

Vesipuisto oli suunnattu hieman isommille lapsille eli porukkamme pienin ( alle 130cm ) pääsi kokeilemaan paria kolmea paikkaa.

Muuten paikka oli siisti ja asia, joka sai meiltä täydet pisteet oli turvallisuus. Joka paikassa oli valvojat, jotka päästivät porukkaa esim.liukumäkiin ja joka altaassa oli vastaanottajat. Pienemmille suunnatussa Lost Cityssä oli ehdoton kielto juoksemiselle. Tiuhaan sai valvoja puhallella pilliin, mutta järjestys säilyi ja pienemmätkään eivät jääneet jalkoihin.

Hintataso oli sen verran korkea, että päädyimme esim. ruokailemaan muualla.

Loro Parque

Hennali40    28.04.2009    Los Gigantesin nähtävyydet    Los Gigantes

Retki eläinpuistoon oli todella hieno. Kävimme katsomassa jokaisen esityksen, delfiinit, valaat ja merileijonat. Kyllä oli esitysten jälkeen kämmenet hellinä paljosta taputtamisesta :)

Suurin osa eläimistä oli papukaijoja, mutta hienoa oli nähdä mm. gorillat ja pingviinit.

Alue oli onneksi aika suppea eli lasten kanssa käveleminen oli mukavaa ja turhia narinoita ei kuulunut. Välillä pysähdyimme syömään eväitä, joita saattoi nauttia erillisillä picnic paikoilla.

Puiston siisteys oli ensiluokkaista.

Suosittelemme.

Koko perheen hotelli

Hennali40    28.04.2009    Los Gigantesin hotellit    Los Gigantes
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2009 | Hotelli: Tamaimo Tropikal

Ensimmäinen matka ulkomaille lasten kanssa ja heti onnistunut reissu. Hotelli oli todella mukava ja siisti.

Lapsille oli uima-altaalla ohjelmaa päivittäin, illalla koko perhe viihtyi hotellin discobaarissa, jossa tarjolla oli joka illaksi erillaisia esityksiä.

Valitsimme matkalle Allinclusiven ja olimme ratkaisuun todella tyytyväisiä. Ruoka tarjonta oli erinomaista eli tällaisille "nirsoille" löytyi myös syötävää :). Helppoa lapsillekkin, koska juomat, snackyt ja jäätelöt kuuluivat hintaan. Retkille sai pyydettäessä myös eväät mukaan. Ja voi niitä ihania jälkiruokia nam, nam...

Parasta oli perheelliselle, että baarit ja discot suljettiin sekä hotellissa, että kaduilla klo.24,00.

Hotellin henkilökunta oli mukavaa ja palvelut pelasivat.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Teneriffalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.