Matkakokemukset - Muita vinkkejä Teneriffasta

Asuminen Puertossa

Vieras    20.11.2018    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Talvikoti Puerto de la Cruzissa, toinen talvi alkanut. Blogissa kokemuksia, ravintolasuosituksia ym. Tervetuloa lukemaan: www.koivupalmu.blogspot.fi

Rauhallinen paikka

Vieras    13.08.2016    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Matkanjärjestäjien varoitukset taskuvarkaista ovat ainakin Puerto de la Cruzin suhteen melko turhia. Olen käynyt vuodesta 1990 lähtien kohteessa yli 10 kertaa ja koskaan en ole edes nähnyt taskuvarkaan tai muutenkaan luihun näköistä heppulia, joka aikoisi rullata rahani kadulla tai muuallakaan. Kyllä joka paikassa rahoistaan eroon pääsee jos levittelee niitä esim. kännipäissään. Turistien turvallisuus on muutenkin huippuluokkaa, ei ole tappelun nujakoita kuten useissa kohteissa ja poliiseja on riittävästi, jopa turhankin paljon. Puerto on parhainpia ja turvallisinpia lomakohteita Kanarialla, eikä välimeren kohteissakaan juuri ole vastaavia. Kaiken kaikkiaan ehdoton lomakohde kaikin puolin, siisti ja viihtyisä, suosittelen lämpimästi. Jos jotain huonoa haluaa sanoa, niin kohde on turhan pitkän lentomatkan päässä eikä Turustakaan ole sinne kunnon yhteyksiä.

Herkkuja, shoppailua, nähtävää yms. Puerto de la Cruzissa

Vieras    17.04.2016    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Ravintoloista suosittelen Vicoloa, Calle de Hoya -kadulla, aivan ihanat pizzat! Don Camilossa, Calle Mequinezilla on todella herkulliset pastat! Plaza Conceil'lla olevassa Magan kahvilassa (siis kahvilan puoli) söin maukkaan club sandwichin!

Omaan vaatemakuuni osui Mandala, Tienda de Regalos osoitteessa Calle de Hoya. Shoppailijoiden kannattaa suunnata lauantaisin pidettäville markkinolle El Tejarin Mercadossa (Playa Jardinin kohdalta mäkeä ylös). Markkinoilla on kalaa, lihaa yms. tuoretuotteita, mutta myös muita markkinakojumyyjiä sekä kirpputori. Markkinakauppiaita on niin alakerrassa kadun varrella kuin myös kattoterassilla.

Taoron puisto portaineen ja suihkulähteineen on aivan ihastuttava! Kasvien ystävälle suosittelen myös Jardin Botanicoa (pääsymaksu 3 euroa) sekä orkideapuutarhaksi kutsuttua Jardines de Sitio Litreä (pääsymaksu 4,75 euroa). Taoron puiston vieressä oleva Jardin Acuatico sen sijaan oli hienoinen pettymys, lähinnä sen takia, että se kaipaisi ylläpitoa.

Playa Jardin kannattaa kävellä päästä päähän ja upottaa välillä varpaansa mustaan hiekkaan.

Itse majoituin hotelli Sol Parque San Antoniossa keskustan ulkopuolella. Hotellialueella on ihana vehreä puutarha, ystävällinen henkilökunta ja ihan ok huoneet. Hotellilta pääsee mukavasti kolmea eri reittiä keskustaan tai käyttäen hotellin omaa shuttle bussia (josta hotelliesittelyissä tosin ei ole mitään mainintaa).

Paikallisbussilla, Titsa, 350 pääsee kätevästi La Orotavaan. Lähtee mm. Sol Parque San Antonion edessä olevalta pysäkiltä ja maksaa 1,45 euroa (matka 10-15 min).

Pääkaupunki Santa Cruziin pääsee useammallakin eri bussilla. Itse matkustin menomatkan lähtien hotellin edessä olevalta pysäkiltä bussilla 101, tämä bussi kiertää kaikki kylät ja matka kesti puolitoista tuntia! Paluumatkan tulin bussilla 103 moottoritietä pitkin ja matka kesti puolisen tuntia Puerto de la Cruzin bussiasemalle. Puerto de la Cruz - Santa Cruz 5,25 euroa.

Suosittelen kävelemään ja kulkemaan pitkin poikin katuja ja "eksymään" myös kaduille ja reiteille, joita ei ole merkitty turistikarttaan tai ovat kartan ulkopuolella. Itse löydin ihastuttavia kävelypolkuja niin luonnon äärellä kuin myös talojen välissä.

Teneriffan suosituimpia uimarantoja: Playa de las Vistas

titityyppi    08.05.2015    Teneriffan muita vinkkejä    Teneriffa

Playa de las Vistasin uimaranta on yksi Teneriffan suosituimmista ja pisimmistä rannoista. Se sijaitsee Playa de las Américasin ja Los Cristianosin välisellä rantabulevardilla. Uimannalla on hyvälaatuista vettä ja rantaa reunustaa vilkas hotellialue ja monipuoliset palvelut, pikkumarketteineen, baareineen ja ravintoloineen. Playa de las Vistasin rannalla liehuu sininen lippu merkkinä laadukkaasta rannasta.

Playa de las Vistas -rantaa voi ihailla webbikamerasta osoitteessa: webcams.arona.org ja kuvia rannalta löytyy blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2015/...riffa.html

Tjäreborg

Ei kannata varata Tjäreborgilta matkaa, koska se käyttää Thomas Cookin koneita, jotka tekevät välilaskun. Olimme kaksi viikkoa Puerto de la Cruzissa ja olimme varautuneet runsaaseen retkiohjelmaan. Retket olivat vielä silloin ohjelmistossa, kun lokakuussa varasin marraskuun matkan 2014. Kun ennen lähtöä katsoin retkiä, niitä oli vain kolme. Loro Parkin olen nähnyt aiemmin, enkä suosittele. Lasipohjaveneretki olikin englannin kielinen. Ei lähdetty. Kolmannelle retkelle saarikierrokselle lähdimme, vaikka tiesimme, että siihen liittyy terveystuotteiden esittelyä. Siksi se maksoi vain 20 €. En olisi lähtenyt, jos olisin tiennyt, että opas joutuu melkein juoksemaan käyntikohteet lävitse. Hyvää opasta, joka ei ollut Tjäreborgin varsinaisessa palveluksessa, oli ilo kuunnella, kun hän tiesi niin paljon asioista. Jouduimme kuuntelmaan hieman yli kaksi tuntia ruokailuineen esittelyä patjoista ja sänkyvaatteista. Lounasta en sanoisi lounaaksi, vaan välipalaksi. Minun olisi kuulemma pitänyt tilata laktoositon vaihtoehto, jota opas ei kertonut ilmoittautumisvaiheessa. Esittelijä oli tosikko ja hieman äreä sekä puhui kuin pikkulapsille. Miksi matkasta ei saa maksaan enemmän ja olla menemättä tuollaiseen esittelyyn?

Olimme San Felipe -hotelissa, jossa Tjäreborgin opas ei vieraillut. Opas ei tullut mukaan Puerto de la Cruziin, kun saavuimme. Sen sijaan hän kertoi retkistä linja-autossa ennen lähtöä, kun porukka oli kuoleman väsynyttä. Tjäreborgin opaskirjassa ei ollut juuri mitään tietoja, niinpä katsoimme ohjeita Aurinkomatkojen ja Lomamatkojen opaskirjoista. Ihmettelen, että kuinka pärjäävät ihmiset, jotka eivät osaa englantia, koska opastusta ei käytännössä ole. Oppaille oli laitettu yhteen hotelliin aivan liikaa muiden hotellien asiakaskuntaa opastapaamisiin, koska oppalle tehtiin niin paljon kysymyksiä, ettei hän ehtinyt ajoissa seuraavaan tapaamiseen, vaan porukka oli just lähdössä, kun hän viimein tuli. Toisena päivänä hän oli tullut 15 min tapaamisajan jälkeen.

Onneksi Puerto de la Cruzissa ja sen lähistöllä on katsottavaa ja koettavaa. Kunhan tutustuu etukäteen kirjaston Teneriffa-oppaisiin ja kykenee liikkumaan hyvin ja osaa kieliä, niin pärjää.

paras paikka

Vieras    25.02.2014    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Jos haluat lomaltasi merta ja hienoja aaltoja. Muhkean näköalan lumiselle vuorelle mutta alhaalla on kuitenkin lämmin ehkä jopa kuuma. Kaunista ja siistiä ympäristöä ja paljon katseltavaa kaupungissa, hyvät uintimahdollisuudet, erittäin hyvät ostosmahdollisuudet, hyvää ruokaa...... tietenkin lähdet Teneriffalle Puerto de la Cruziin. Kokemuksen arvoinen paikka.

Tenerife, Puerto del Cruz 12.-19.12.2003.

scilla68    27.02.2013    Teneriffan muita vinkkejä    Teneriffa

Tenerife, Puerto del Cruz jossa olimme 12.-19.12.2003.

Majoitumme Valle Luz hotelliin, hotelli oli rannan tuntumassa Playa Jardin.Rannalla oli karumpikin puoli joka oli hyvin kivikkoista, siellä näkyi uhkarohkeita surffaajia ainoastaan.

Sää oli suotuisa, lämpötilat verrattavissa Suomen normikesän lämpötiloihin.

Käveltyä tuli paljon ja tyttärenikin jaksoi kummasti kävellä kauppakujilla kun poikkesimme aina välillä kauppoihin. Pienet basaarit ja kaupat odottivat rahaisia turisteja ostamaan tuliaisia. Mekin ostimme mm. lahjaksi pyyhkeitä, koriste esineitä ja n. 25-30 cm pitkiä sikareita. Iltaisin kauppakujilla oli katutaiteilijoita paljon, ne seisoivat tai istuivat asennossa kuin vahanuket. Illalla mentiin monesti taksilla kaupungille syömään ja käveltiin takaisin kauppojen kautta. Taksit maksoivat muutaman euron ainoastaan, vaikka taksikuskit osasivat huonosti englantia, niin karttaa näyttämällä aina perille päästiin.

Mieheni ihastui palmuihin yli kaiken. Vaikka hieman hassulta tuntui kun jouluvaloja oli palmuissa, mutta illan hämyssä jouluvalot pääsivät oikeuksiin ja oikein komeita olivatkin.

Tapamme mukaan kävimme eläintarhassa ja kasvitieteellisessä puutarhassa. Loro Park eli papukaijapuisto oli todella siisti paikka, siellä oli erilaisia esityksiä. Papukaijojen lentonäytös oli sisätilassa. Lintuja oli valtaisa skaala häkeissä, itse tykästyin isoihin aroihin jotka vastasivat ”Hola” tervehdyksiin. Valkoiset tiikerit olivat mahtavan näköisiä, harmittelin, ettei ollut silloin digikameraa tai vielä paremmin videokameraa.

Loro Parkin sisään menoväylän nurmi osuudella oli komeat pensaat, jotka oli leikattu norsujen muotoon.

Kasvitieteellinen puutarha sijaitsi La Ora Tovan laaksossa. Kasvillisuus oli hyvin hoidettua ja kukat kukkivat komeasti. Köynnökset olivat muureilla komeita ja muhkeita.

El Guanche Bananera eli banaanipuisto, menimme paikallisella bussilla ja hyvin osattiin jäädä oikeassa kohdassa pois. Sisäänpääsylippuun kuului banaanilikööriä lasilliset ja lapsille Kanarian banaania. Lähtiessä sai vielä papukaija kukan. Rakastuin mahtaviin joulutähtipensaisiin, korkeutta oli parhaimmillaan 1.50 cm.

Kävimme myös kansainvälisellä retkellä, Pargue Las Aguilas eli haukkapuisto. Siellä oli papukaija-, valkopääkotka-, korppikotka lennätyksiä, ilman mitään rajoitettuja tiloja. Valkopääkotkatkin saattoi lähteä puntikselle ja ohjaajilla oli vain pillit sekä lihan pala kädessä ja hämmästyttävää kyllä linnut tulivat takaisin.

Nurmialueilla käyskenteli vapaana flamingoja, riikinkukkoja ja haikaroita. Lapset sai papukaija häkissä nektariini mukin käteen ja papukaijat tulivat juomaan mukista. Siellä oli mm. harvinainen marakattilaji, niiden häkkiin pääsi tutustumaan kuinka sosiaalisia ne olivat. Minä nimesin ne ”Tossavaisiksi” koska ne näyttivät Peppi Pitkätossun marakatilta jonka nimi oli Tossavainen. Hätkähtävin tapaus sattui kun olimme katsomassa leijona pariskuntaa, heidät näki muuten todella hyvin kun he olivat paksun lasiseinän takana. Kun jatkoimme matkaa kiemurtelevalla polulla, niin kuului mieletön leijonan karjahdus, kyllä siinä säikähti. Polun reunassa oli valtavan kokoinen kivi ja sen taakse oli piilotettu kaiutin.

Tenerife, San Miguel 12.12.-19.12.2009

scilla68    27.02.2013    Teneriffan muita vinkkejä    Teneriffa

San Miguel

Teneriffa, San Miguel

Hotelli Royal Park Albatros Club ***** (5 tähden) huoneisto 4 as 215 B, k, oh,mh ja kylpyhuone. Huoneisto oli ihan tyylikäs ja espanjalaistyylinen. 12.12-19.12.2009.

Hotelli oli Holiday Club pisteillä, Sur Reina Sofian lentokentältä matkaa 8 km. Meillä oli kyyti hotellilta varattu jo etukäteen, kuski vartoili kärsivällisesti.

Menimme jo pe 11.12 Vantaalle hotelliin Radison SAS, Diners Club pisteillä.

Etukäteen oli varmistettu että aamupalalla minullakin olisi syötävää - tarkistuksen jälkeen kun olin kiertänyt koko seisovan pöydän ja todennut ettei mitään löydy - suuntasin kohti keittiön ovea ja huhuilin joskos joku vastaisi tai tulisi jopa näkyviin. Tässä vaiheessa närkästykseni alkoi muuttua jo pieneksi vihan tunteeksi - tunnetusti meikäläinen on nälkäsenä ärripurri.

Pienen neuvottelun jälkeen keittiöhenkilö toi peräti yhden sämpylän, jonka hän oli lämmittänyt suojapussissa. No arvata saattaa että mikrossa jää oli sulanuti inhottavasti ja sämpylän kyljet oli mukavasti märät. Mrr....

Ennen matkaa oli jännitys momenttia - Finnairin lentolakko, Teneriffan tulvat,

työntekijä lakko Finnairilla -> saako matkalaukut mukaansa vaiko jääkö ne johonkin seikkailemaan?!

La 12.12 saavuimme 5min myöhässä lentoaikataulusta perille, matkalaukkuja sai varrota ½h. Kuskilla oli raskas kaasujalka joten hotellilla oltiin muutamassa minuutissa.

La 19.12 lento oli myöhässä 70 min ja Suomen päässä sai yöllä vielä odotella laukkuja tunnin verran, kotona oltiin sunnuntai aamuna klo 05.30. Siitäkös oli aamutuimaan heti lährettävä Donnan kanssa aamupissalle niin kyllä palelsi - voi vitalis.

Esitteessä varoitettiin että hotellissa on paljon portaita ja siinä se oli oikeassa. Respasta oli huoneistoomme rappusia 55 kpl ja alaportille josta pääsi pieneen ruokakauppaan, 66 porrasta. Mihinkään ei huoneistosta päässyt etteikö portaita askellettu, joten reippailtua tuli.

Meidän siivoojamme omasi taiteilija sielun, hän osasi yllättää positiivisesti. Oli mukava katsoa mitän hän oli taiteillut aina, milloin käsipyyhkeistä, serla paperista - aivan mahtava!

Lämpötila oli + 21-+28 astetta, aurinkoisesta puolipilviseen ja kahtena päivänä tuli sadekuuroja - mutta ei mitenkään haitannut menoa.

Hih, mahdettiin meitä pitää tosi turisteina tai sitten hieman pölhöinä - kun pehvat pystyssä bongailtiin liskoja ja kuvattiin niitä ihan intopiukassa. Liskojen lisäksi nähtiin mahtavan kokosia rapuja ja kulkukissoja oli tosi paljon, ne kyllä suretti. Mutta markkinapäivillä törmättiin kojuun joka keräsi kulkukissoille ja kulkukoirille varoja, arvan kun osti niin sai jotain turhaa krääsää - itsekkin sain kolhuisen vesipyssyn.

Kuvia tuli räpsittyä tavan mukaan reippaasti, nyt oli lisäksi mukana videokamera ja kännykkä jolla räpsiä.

Bussilakkokin häiritsi kulkemista, vaikka totesimme ettei se näytä niin nöpönuukaa olevan tuo bussien kulkeminen vaikka ei lakkoa oliskaan. Parhaimmillaan mekin odotimme 1h bussia eikä sitä tullut. Aikataulu oli täyttä hepreaa, koska siihen oli merkki ainoastaan paikka A mistä bussi lähti ja aika sekä paikka B johon se meni. Oleellista olisi ollut turistin näkökulmasta saada sellainen aikataulu josta olisi ilmennyt se aika milloin bussi on siinä hotellilla.

Me käytiin kysymässä polkupyöriä ja skoottereita vuokralle, mutta kun olisimme vain ottaneet yhdeksi päiväksi niin eivät vaivautuneet tekemään asian eteen mitään. Olis tarvinnu ottaa väh. 3 päiväksi. Autoa ei rohjettu edes ajatella - liikenne kulttuuri kun on sielä aika reipas ja kartat ei oo niin tarkkoja. Sillä alueella missä hotellimme sijaitsi niin kadut olivat yks suuntasia vallan.

Hotellin ravintolassa oli iltaisin ohjelmaa, klo 21 paikallista aikaa.

Olimme muutamana iltana katsomassa ohjelman antia

- Drag Show joka ei ollut mikään huippuesiintyjä - mutta omalla tavallaan ihan ok. Kaverilla oli 4 hahmoa ja enempi se kyllä tykkäs laulella omia biisejään.

- Käärme show - multa meinas henki salpaantua - ihan puistattaa vieläkin, inhaa.........

Mieheni oli aivan innoissaan ja mä olin aivan kipsissä, koska ainoa asia mitä todella pelkään on käärmeet. Käärmemies rauhotteli mua ettei ole mitään syytä paniikkiin, käärmeet on kuulma syötetty jo.

Heh, heh ei naurattanu yhtään!

Käärmemies kyseli vapaaehtoista ihmistä ja ilmoitin mieheni siihen joka oli heti valmis. Esityksen jälkeen olisi saanut kuvauttaa itsensä 25-vuotiaan albiino tiikeripythonin kanssa, lisäksi olis saanu keskikokosen ja baby pythonin vielä kuvaan - mieheni koetti houkutella mua siihen, sanoin että ihan mitä tahansa muuta, mutta sitä en pysty tekeen.

Olimme mainoksen uhreja - mainoksessa kehuttiin ja mainostettiin edullisia reissuja. Tähän mekin haksahdimme - 12 € per nenä ja matkoja oli erilaisia. Santa Crutzin reissua kehuttiin jotta on aikaa shoppailla ja jne. Yhdessä lauseessa mainittiin kyllä - kun jälkeen päin luimme uudestaan - villaesittelystä. Aikaa kului aivan älyttömästi kyseiseen villatuotteiden esittelyyn - Suomessa olemme käyneet vastaavissa esittelyissä, Riedeck.

Bussi aloitti ihmisten keräämisen kyytiin, meidän hotellilta ja jatkoi matkaa muutaman hotellin kautta Los Cristianokseen. Busseja oli kaiken kaikkiaan 3 kpl. Matkan päämäärää ei kerrottu, meidän opas oli saksalainen joka mongersi epämäärästä englantia, ettei siitä saanut selvää.

Saavuimme perille ja paikan päällä selvisi vasta tämä esittely juttu. Meidät jaettiin kolmeen ryhmään, brittiläiset olivat etusijalla koska heitä oli niin paljon - mekin olisimme halunneet siihen ryhmään jossa esiteltiin englanniksi, mutta ei. Britit ja saksalaiset saivat oman ryhmän ja me jouduimme Skandinaaviseen ryhmään jossa puhuttiin ruotsia. Meitä oli sielä 4 suomalaista paria ja tanskalainen sekä norjalainen pariskunta. Tästä ryhmästä osasi ruotsia vain 3 henkilöä. Mekin tiedustelimme englanniksi ja esittelijä vastasi englanniksi ja jatkoi taas ruotsiksi. Höh sanon minä!

Retken hintaan kuului ylimainostettu lounas - joka sisälsi kuivan patongin palan, käpysen makkaran ja olisi pitänyt olla perunasalaattia mutta sitä ei koskaan tullut. Itselläni oli omat eväät mukana.

Loppujen lopuksi kun pääsimme lähtemään SantaCrutziin niin sitä niin ylimainostettua aikaa shoppailuun ei jäänyt kuin 1½h - no eihän siinä ehtinyt kun Mc Donalsissa käydä syömässä ja hiukan pällistellä monikerroksista kauppakeskusta, josta löysin muuten yhden uuden moottoripyörän kokoelmiini. Kävimme vielä ennen hotellille paluuta, pienessä kylässä Caliender nimisessä, jossa oli musta Madonna kirkossa.

Paluumatkalla opas keräsi tipin ja pakkohan se oli laittaa, muuten se ei olis varmaan kertonu et mihin bussiin pitää mennä jotta pääsee omaan hotelliin.

Surkee reissu mutta tulipa tehtyy - päivä tuhraantus siinä.

Tapamme mukaan toki kävimme eläinpuistossa - Jungle Park on kylläkin enempi viihdakkopuisto. Olemme käyneet ennenkin sielä mutta sielä on niin upeita vapaa lennätyksiä kotkilla, korppikotkilla, haukoilla, papukaijoilla.

Ja meikäläisen rakastamia valkosia tiikereitä, tällä kertaa ei nähty valkosta leijonaa.

Menimme bussilla Los Cristianokseen ja sieltä oli ilmainen kuljetus vuorelle. Meillä oli aikaa siinä ennen kuin ilmaisbussi tuli ja erehdyin menemään täkäläiseen eläinkauppaan - itku meinas tulla. Kaupan ulkopuolella oli lintuja liian pienissä häkeissä ja niitä oli liian monta samassa, sisällä pienissä lasikopeissa oli kissanpentuja ja koiranpentuja. Törkeetä!!

Mutta kaikesta huolimatta reissu oli oikein virkistävä ja oli kurja palata Suomen kylmään säähän. Väliaika tietoja kun soiteltiin kotio ja kuunneltiin niitä kamalia pakkaslukemia hrrr.... niin lomaa ois voinu jatkaa siltä istumalta, kissatkaan eivät olleet tempasseet mitään.

Tenerife, Arona, Costa del Silencio 9.3-25.3.2012

scilla68    27.02.2013    Teneriffan muita vinkkejä    Teneriffa

Club Marina (2378) 1mh + k ja kylppäri

os.Calle Minerva num. 2,

Costa del Silencio, Las Galletas, Arona, Tenerife

Ajankohta pe 9.3-su 25.3.2012

28.1.2012 - Lentojen kanssa mielenkiintoista sählinkiä.

Mennään Air Finland:illa ja tullaan Norweig:illä

Very interesting!!!!!

No oli hotellinki kanssa sählinkiä.

Ekan kerran varsin netin kautta RCI:n sivuilta, aina ennen olen soittanut sinne.

Ihme että ei sivuille ole laitettu estoja, ettei voi varata kun 10 päivää. Mä varasin 17 päivää. Soittivat miehelle, ettei sellainen sovi, mutta antavat anteeksi nyt kun ensimmäisen kerran tehtiin varaus netistä. Muuten kuulema veloitetaan pisteitä enempi sakoksi! Voi paska!

Lennot pe 9.3 klo 7 hesasta ja klo 11.15 Tenerife

su 25.3 klo 11.15 Tenerife ja klo 19 Hesassa

MUISTILISTA

• pitää kummitytölle lähettää synttärikortti, heti kun ollaan perillä. 15.3 ja 7v.

• ex-anopille kans synttärikortti

Rahakatsaus = Saksan rahoja oli jäljellä 590€ ja nostettiin lisäksi 600€

Voi vehnäpulla vakkari hoitaja soitti 6.3 että se on keuhkokuumeessa, eikä saa lääkärin kiellosta liikkua.

VOI PASKA!!!!

Kauhiaa säätämistä et ketä nyt päivän varo ajalla saadaan – miehen siskolla oli idea et kysyy heitin tyttären miehen äitiä. No Maija tuli sitten kattoon ke 7.3 klo 18, me hukutettiin se tietotulvaan, jännitys momenttia juu!

Mä ite tilasin uuden kännyn -Portugalista Nokia - Kauhiaa säätöä et saanko mä siitä välissä säädettyä et se meniskin mummille eikä Turkuun.YES se onnistu! No vastoinkäymiset eivät tähän loppuneet: jopa avaruusmyrsky koettaa estää tän loman - voi häiritä lentoja ja sähköjä. Pieni pelko mielessä et eihän vaan joulunen sähkökatkos toistu! Tuuraaja soitti ja kuulosti ihan stressaantuneelta to 8.3, ei menny työharjottelijan ohjaajan kanssa ihan putkeen. Ite kävin ke 7.3 Pulssissa kun pumppu hakkas tuhatta ja sataa, beetasalpaajaa määräs ja suolaa, suolaa sekä välttää stressiä

Pe 9.3.12 Askeleita 3540

lämpötila + 24

Ylösnousu klo 03.45, iPhone piipitti ja eiku vaan raahautua aamupalalle. En ollut ilmoittanut ruokavaliotani hotellille, no eipä siel leipälaatikossa ollu ku saakelin kuivaa gluteenitonta leipää - joka oli tasan myös vanhaa!

2 kuppia teetä naamariin et sai ne käntyt alas kurkusta.

Sit haettiin laukut huoneesta (Cumulus 6 krs, num 612)

Ja voi siisus mut paha olotila alkoi nousta vatsa parasta ylöspäin. Pakko hakee vettä ruokasalista – mies huutaa et mihin sä nyt, bussi tulee ihan just.

Bussissa jouduin seisomaan ja tuskan hiki nousi, hapot nousi suuhun ja aattelin jo et mihin hittoon oksennan jos en pysty pidättään. Yks ukko tuijotti siin sivupenkil mun kalpeeta naamaa ja laski varmaan mielessään et jos oksennan niin osuuko siihen.

Kentälle ku päästiin, niin voi taivas mut alko vattaa polttaan – ei muuta kun kaivelemaan lääkenyyttipussia ja Alsucralia naamariin.

Lentokapteeni kertoi että lennämme Ruotsiin päin, Tanskan kautta Saksaan ja Hollantiin – siitä Pariisin yli Espanjaan. Aikataulussa ollaan!

Kellojakin piti muistaa siirtää kesäaikaan kun lähettiin.

Voi helvata kun on ahtaat penkkivälit, jopa mua ahistaa – saatikka sitten isompaa ihmistä!

klo 10.15

Kapu kertoi et ½h ja ollaan perillä, säätiedotus: arska paistaa täysillä ja + 24 C °lämmintä! YES! Meitsi tykkää!! 

Kentällä syötiin Burger Kingissä ja wc keikka et sai vaatekertaa hieman vähennettyä.

Sit etsittiin taxi ja mentiin hotellille. Taxikuskilla oli reipas otteiset ajotavat niinkun näillä etelän ihmisillä ompi.

Hotellille kun päästiin ja saimme huoneen – alkujärkytyksestä toivuttua lähdettiin kauppaan ostaan meitsille ilmapatja – ei tossa saakelin sängyssä voi nukkua!

Sänky on niin kaaottinen että ei pahemmasta väliä ja sohva on vielä kamalampi. Itseasiassa koko kämppä on niin nuutuneen näkönen et ei paremmasta väliä!

La 10.3.12 aamu klo 8.15 + 16,5 pilvistä

klo 10.45 + 24,6

klo 14 + 27 puolipilvistä

klo 16.45 + 31

klo 19.40 + 19,4

Askeleita 7141 (askelmittari hajosi)

Auts #::%:../..- ::§ - pientä kiroilua – selkä ekan yön jälkeen ihan morjes!

Pakko saada ilmaa jostain tohon hiton ilmapatjaan!!

Tästä saatanan läävästä tarvii tehdä valitus – jumaliste! Tää ei yllä yhteen tähtee edes ja tästä meni pisteitä hitto soikoon vaikka mitä – 115000!

Tos alhaalla altaalla on RCI:n Points mesta, et siin vois käydä!

Mietinnässä eilen et jos saatas fillarit pariks päiväks ja auto toiselle viikolle. Kahtoo ny miten suunnitelmat etenee. Yes, käytiin sitte vuokraamassa maastopyörät kolmeks päiväks 60€. Sit auto varattiin kans, A tason. 7 päivää makso 168 €

ke 14.3 klo 9-9.30 saadaan ja palautus ti 20.3. Passi ja ajokortti !

Kiva seurata kun täs pihapiirissä on papukaija pariskunta (kauluskaijoja) ja niil on poikasiakin. Lähetään tutkiin ympäristöö ja tulikin pyöräiltyy n. 2h. Ten Bel, Los Galletas ja ympyrää mentiin et tulee hahmotettua alue. Mun pyörä on citybike ja on ihan ok mut miehen on maastopyörä ja se ei oo hyvä ollenkaan, siin on vielä käyrät sarvetki ja älykapeet renkaat. Villi arvaus et 10 km ois tullu sotkettuu. Sit löytys kunnon kauppa Mercados ja sielt löytys soijatuotteitakin.

Iltapäivä puhteena vallotettiin kukkula, siis todella jyrkkä nousu, noin klo 14.30 alotettiin ja hotellilla klo 16. Mä meinasin et käytäs siel supermarketin luona missä eilen käytiin kaupassa, kauppa oli pieni, ei mitenkään ihmeellinen.

Siel alakerrassa oli ravintoloita ja baari missä oli mainosten mukaan ilmanen wifi. Otin ipadin mukaan ja koetan hiukan kattoa eri reittivaihtoehtoja.

Suunniteltiin et su mentäs fillareilla apinapuistoon ja ma poljettais kattoon San Miguelia ja ehkäpä käytäs siel kivas paikassa mis oli muinoin se hupasa sisäänheittäjä, kun tuumas mun ruokalistat nähtyään et tarjoillaan vain vettä. 

Su 11.3.12 klo 6.15 + 16,9

klo 8,25 + 18,7 ҉҉

klo 14.30 + 26,6

klo 16.30 + 28

Heräsin taas klo 4.15 – voi jummi jammi tästä ei tule mitää. MRRR………….

Käytiin eilen tai piti mennä Eurobaariin jossa mainoksen mukaan ilmanen wifi mut oli lukossa, sit syötiin viereisessä klafkassa. Edulliset pöpöröt 13e yhteensä, vaikka epäilys oli suuri et mitähän mahtaa saada. Tarjoilija nainen ei puhunu enkkua vaan espanjaa ja italiaa, no onneks olin tehny ruokalistat espanjaksi (niitä pitää hiukan rukata). Mutta otin grillattua kanaa ja Kanarian perunoita ja salaattia – oli muuten erittäin maukasta!

Ajatus et lähettäis n. klo 9 polkeen Monkey Park:iin, se aukee klo 9.30 ja on auki klo 17 asti. Jep, jep – tulipas tehtyä kunnon reipas pyörälenkki 60 km, jollei oltais menty väärään suuntaan niin olis ollu vaan 20-30 km. Guavassa oli markkinat, mut ei viittiny pyörien kanssa mennä vaan ensi viikon su tietää mihin tullaan.

Yks ylämäki oli aivan järkyttävän kuolettava, pituutta mäellä oli 1,5 km – takas päin olikin oikein mukava rullata. Monkey Park oli pieni siisti paikka, liput 10€ per nenä ja 2€ siemenpussi jolla sai syöttää apinoita. Lopulta annettiin Lappeenrantalaisille se pussi kun eläimet oli niin laiskoja. Nää 2 miestä (Lappeenrantalaiset) vietti lomaa Los Christianissa. Apinoita oli montaa eri sorttia ja papukaijoja sekä liskoja. Apinoillakin tais olla siesta kun ei tosiaan kelvannu siemenet, mies syötti aroille sitte niitä.

Kun harhailtiin niin kysyttiin parilta tyypiltä– et puhuvatko englantia, ei kuulma mut toinen selvitti jottain kovasti espanjaksi – harmi vaan kun ei ymmärretty. Sit siin bussipysäkillä istus 2 vanhempaa miestä ja 1 nuorempi – kysyin siltä et puhuuko enkkua, sanos hiukan puhuvan. Sanosin jotain miehelleni suomeks ja toinen papparainen rupes kertoon suomeks et on ollu Hesas viikon ja valitti kovin et kun oli niin kylmä!. 

Mies on polttanu naaman, korvat ja kädet ( kyynärpäästä alaspäin). Mun nenä on niin punanen kun Petteri Punakuonolla konsanaan.

Seurailin kolmea pikkutyttöä, suomalaisia - altaalla polskivat ja nauttivat olostaan

– ja yks tokas et ”MAHTAVAA”! 

Ma 12.3.12 klo 7.15 + 17,6

klo 15.30 + 28,5

klo 17.30 + 26

Klo 01.48 HELVETTI sentään – mä olen valmis lynkkaamaan jonkun – en oo saanu nukuttua yhtään!! Tulin sohvalle klo 23.30 ja mies kuorsas niin et teki mieli humauttaa sitä kun kateeks kävi kun sai nukuttua.

Tässä valveilla ajatellessa oon miettiny et kun RCI:n ovet aukee niin minä mene änkyttään sinne huonolla enkullani et helvetti sentään.

” 2 osakkeen omistajajäsenenä joutuu / saa tälläsen helvetinmoisen läävän joka on asumiskelvoton. Me ollaan hyvässä uskossa tuhlattu pisteitämme tähän lomaan ja tätä hotellia markkinoitiin RCI Travelin sivuilla 4 tähden hotelliksi. Tää murju ei yllä edes 2 tähteen saakeli. Meitä on huijattu, ei pelkästään tähtien määrällä vaan pisteiden määrällä. Kämppä n. 60 neliötä, wc:n käsienpesualtaan hana on ihan perseestä, sohva on joku ylijäämä rousku josta on jouset ihan caput, tv toimii sillon kun haluaa jos toimii ollenkaan – sähkökatkon jälkeen kanavista hävisi puolet! Hellan levyt on ihan ruosteessa, aivan järkky – saako tollasta edes käyttää – paistettiin kananmunia niin mies huutaa et levy lyö lieskoja. Kahvinkeitin on aivan onneton – keittää kylmää kahvia. Mies on lämmittäny mikrossa kahvin. Keittiön lavuaarissa on jotain outoo mustaa – mikä ei lähde pois. Keittiön kaappien ovien materiaalit irvistelee ja pöytälevy on reikiä täynnä. Sänky on kivi kova –HELVETTI SENTÄÄN! Pisteitä meni melkein toista SATAA – USKOMATONTA!

Selkeää huijausta – ryöstö – suoraan sanoen!

”Vihainen, väsynyt, todella tyytymätön asiakas”!!!

mrr…………….. aaarrggggg………….

klo 5.50

Mitä hittoo tästä päivästä tulee? Oon torkkunu 3h täs saamarin järkyttävällä sohvalla – kipua lievittävät levytkään ei enää turruta – selkää polttaa aivan armottomasti.

Lynkkaus mieliala ei ole laskenut yhtään!

Toivottavasti ei joku verisuoni katkee päästä tai saa sydäriä – niin vihanen oon!

Aamulla oli aika pilvistä pitkään, mutta lähettiin silti polkeen maastoon. Kukkulan juurelta meren rannasta, kaahittiin ensin tosi hankala mäki ylös – jalat jo maitohapoilla. Pienen matkaa sukkuloitiin pyörillä terävien kivien, irtohiekan ja laavakivien joukossa.

Päätettiin kääntyä ja käveltiin autotielle ja poljettiin Carmenin kylän rajalle, siin hetki kahteltiin ja poljettiin maaston kautta takas hotellille. Nyt löydettiin parempi pohjanen reitti.

Kun pyörät oli viety pois niin käveltiin siihen risteykseen jossa oli se hassu suihkuallas, kun patsaiden päät pyöris sielä vedessä. Pyörälenkin jälkeen odotti mukava ylläri! Ilmapatja oli tuotu ja täytetty ilmalla. Yes toivoa et sais nukuttua. Mies sai käännettyä pääni etten mene meuhkaamaan RCI:n toimistoon vaan sanotaan respaan.

Vaarikin soitteli – soitin takas et mikä on? No verenpainemittari oli lakannu toimimasta – lupasin ostaa uuden. PirjoS lähetti txt et APUA kone tilttaa – soitin ja sanoin et soittaa Balanssiin Marikalle. Salmisen Pirjolle soitettiin aamupäivällä ja sil on lääkäri ny ti 13.3 – olo ei kuulma ole yhtään parempi. Kehus kovasti et Maija pärjää oikein loistavasti!

Toivottavasti menee hyvin, eikä tule ongelmia.

Käytiin reipas pyöräilylenkki – reilu 1h – klo 15.45-17.15. Aurinko rupiaa laskemaan pikku hiljaa ja pimeys tulee klo 19.30. Nyt alkaa väsyttään ihan sikana klo 17.30.

TI 13.3.12 klo 8.40 + 19 (ihan sininen taivas) ҉

klo 14.30 + 25 tuulee

Bussilla mennään Los Christianokseen, bussilippu kahdelta oli 2,70 / per suunta.

Kävi hyvä säkä molemmissa päissä, bussi oli just lähtö valmiina.

Tyttärelle ostin mageen rannekorun 12€, hotellin aulasta, Los Christianoksessa meni rahaa kiinalaiskauppaan 22€, joggishousut 7€. Kuolasin yhtä mekkoa mut kuola hyytys siihen kun kattos hintalappua 45 €. Käytiin fressit juomassa 2,30€ ja ennen hotellille menoa käytiin kaupassa johon meni 10€ sekä tietty mun moottoripyörä 9,99€. eli yht. päivän kulutus oli 69,30€

Käytiin illalla syömässä omassa ravintolassa ja ei kyllä mennä toiste. Ruoka oli ihan hyvää ja edullista mutta odotusaika oli julmettu. Fressit voi käydä hörppäämässä ehkä. Sapuska makso 23€. Ravintolaan saapui nuori mies ja laittoi jokaiseen pöytään 4 eri lamppuvaihtoehtoa ja lapun jossa kertoi olevansa kuuro, sekä mitä tuotteet maksaa – hinta oli 5€. Ostin kummitytölle ja hänen siskolle sekä yhdelle pikkutytölle synttärilahjaksi pinkit pupulamput .

Mä laitoin RCI:lle meiliä ja ne vastas et pitäis soittaa.

Höh ja Pöh!!

KE 14.3.12 klo 11 +22,5 tuulee

Heräsin klo 5 ja nyt oon saanu nukuttua kun on toi ilmapatja.

Tänään saadaan auto – saas nähdä millanen kirppu sieltä tulee.

No olihan se sellanen kirppu – Fiat Punto niinkus vähä uumoiltiinkin – onneks ei ollu punanen vaan harmaa – rek HGG-5437

Vävypoika soitti ennen kun lähdettiin ja kyseli et haluanko jotain tietokoneen osia – lupasin ottaa. Tyttäreni kanssa juttelin hetken se oli ihan kuollu, niin kova flunssa päällä – lupas mennä lääkäriin.

Käytiin Albatrossissa, hyvin löydettiin. Ajatus et mentäs syömän La Marinaan – ja käytiinkin sitten to illalla, mut pettymykseksi omistaja olikin vaihtunu. Ei sielä ollu ketään niistä tarjoilijoista tai puhumattakaan siitä kivasta sisäänheittäjästä. 

Tultiin hotellille käymään ja lähdetään käymään jossain kauempana, jos tältä kiukkuamiselta päästään mihinkään.

No tehtiin välirauha ja lähdettiin GÜIMARIN pyramideille – jestas sisäänpääsymaksu oli 22€ / per nenä - tyyristä. Eihän sielä ollu mitään – pelkkiä kivikasoja joihin ei edes saanut mennä. Fressit otettiin ja ne oli 3€ /kpl, pinssi 2,50€ ja cdkortti 3,50€.

Miehellä muljahti vasen nilkka kun käveltiin autolle pyramedeiltä, kieltämättä siinä oli korkee pudotus ja kaiken lisäksi sille on flunssa paukahtanu päälle – ääni ihan karheena.

Hotellille tullessa hain omasta kaupasta vesipurnukan ja 2 tölkkiä tuoremehua ne oli n. 7€.

Mies ei jaksanu lähtee mihinkään vaan jäi päikkäreille, mä kävelin Hermusan Mergado kauppaan ja ostin wc-paperia, ananasprk, 3 appelsiiniä ja pavo eli kalkkunanliha purkin, nää teki yht. n. 25€

Kun oli syöty niin jaksettiin lähtee San Miguelin Castilloa (linnaa) katsomaan. Sielä pidetään turnajaisjuhlia ja ne maksais 52 € / per nenä. Linna oli oikein komia ulkoa päinkin, sisälle emme päässeet.

Mä ajoin koko sen ajan mitä auto oli lainassa ja mies oli kartturina, navin lisäksi. Ympyrät oli aika kaaottisia koska niistä saatto lähtee 5-6 risteystä ja oli syytä tietää mihin menee, muuten saattoi joutua moottoritielle toisten jalkoihin. Ajovaloja autoilijat eivät käyttäneet kuin tunneleissa, niin ja toki aamuhämärällä sekä kun iltahämärä alkoi.

Illalla kattosin et kuin pohkeeseen sattuu julmetusti, mut ihmekös tuo – siinä oli niin mojova mustelma. Pyörän poljin kolahti siihen maanantaina.

TO 15.3.12 klo 6.15 + 16,9 järkyttävä tuuli

klo 15.30 + 26,4

Klo on 9 aamulla ja ollaan lähtö tohinoissa – suuntana Santa Cruz ja Hypermarket.

Ensin ajettiin ohi liittymästä, käytiin seuraavassa liittymässä mut se oli ihan vääräpaikka – joku tukkupuoli.

Haa – sieltähän se Hypermarketin viittakin oli!

Centro Comercial, oltiin perillä ennen kymmentä ja liikkeet aukas ovensa vasta klo 10. Juotiin siinä odotellessa fressit ( Zumo Naranjat) 4€ – kyl oli sit hyvää!!

Kaupat aukes ja lähdettiin samoileen – ja mä kuolasin yhes vaateliikkeessä tiger paitoja, mut valinnan vaikeus – raahasin ukko paran päättämään kun en itse osannut tehdä päätöstä. Mukaan tarttui tiikerikuosinen tunikamallinen paita 16€ , pitsinen vyö 9€.

Karkkikaupassa oli pakko käydä mutta vasta painoksi myös hedelmiä kävin ostamassa.

Pois lähtiessä kävin vielä sellasessa halpisliikkeessä ja sieltä tartti mukaan farkut 8€, ruskean tikrupaidan 7€ - miten niin tykkään tikruista – ja hapsuvyön 3€

Illalla soitto eläintenhoitajalle – ja kaikki kuulma ok. Ressu oli ottanu kädestä ruokaa, Kaisu seurustelee ja pojatkin on hyviä kavereita. Eikä Tupsu oo pissaillu yhtään. Loistavaa!!

Pe 16.3.12 klo6.30 + 18.7 pilvistä / puolipilvistä

klo 16 + 27

Heräsin klo 4 aamusella – jalat tuntuu oudoilta, tosi raskailta – ajattelin jo et olenko unohtanu ottaa lääkkeet, mut en ollu. Mies yskii kunnolla, mut kuulma olotila helpottaa jo.

RCI:n valvontaosastolla on ruuhkaa – ilmottivat eilen mutta käsittelevät heti reklamaationi kun ehtivät. Valokuvat lähetin miehen iphonella – eka kun olin asentanut siihen SkyDriverin. Ei muuta kun odotellaan yhteydenottoa!

Tänään lähetään Teidelle! 2h ajettiin sinne ja ihmeteltiin sielä tovi, käytiin kävelemässä siel missä on kuvattu Apinoiden plaaneetta kuvauksiakin. 1h ajetttiin alas Teideltä, no tietty mennessä piti pysähdellä valokuvaamaan tasanteille. Tiet on aikas serpentiiniä, täkäläiset ajaa aika kovin. Teiden huipulle ei menty koska hissillä oli niin armoton jono, just parahiks oli tullu monta bussillista jengii. Maisemat oli ihan kun olis ollu Marsissa!

Käytiin tankkaamassa ja navi sekoili taas urakalla, no mentiin sitte eri kautta hotellille. Pahaks onneks siel oli sattunu kolari – taxi ja henkilöauto, taxin ovet eivät menny kiinni. Siin toisessa autossa oli 2 vanhaa taataa ja ilmeet oli aikas jäykät.

Lähdettiin aamulla klo 8 liikenteeseen ja hotellilla oltiin kahden jälkeen. Teiden fressit oli kyllä pohjanoteeraus – voi hittiläinen sentään 10€ / 2 lasia ja tankkaus makso 17€ - kiva kun siel huoltoasemalla on tankkauspalvelu, ei tarvi pähkäillä et mitä laatua se auto käyttää.

LA 17.3 klo 7.10 + 19.4 hirvee tuuli, pilvistä / ҉

klo 14.20 + 30 pistävän kuuma ilma

klo 19.15 + 24

Mies heräs klo 01 kauhiaan yskänpuuskaan – se on sitten apteekki reissu tänään. Hemmetti mut taas on aivan järkky tuuli – saas nähä millanen päivä tulee.

Eilen soittelin miehen siskolle ja on kuulma kova yskä edelleen – hän oli lääkäriltä ruikannu et pääsee meille. Mä sanoin et älä lähde urheileen – keuhkokuumeen kanssa ei ole leikkimistä ja varsinkaan kun on diabeetikko. Maijalla menee ihan hyvin!

Mies oli tyytyväinen kun näki formulat, vaikka olivatkin saksankieliset. Txt ei kyllä oikein saanu selvää, mut kuva oli ihan ok. Kun formulat oli loppunu niin lähdettiin Mascaan.

Hui hirvityksen kauhistus!! Kyllä oli aivan järkyttävät tiet Mascassa. Voi Panda parka, jarrut varmaan hehku punasena vaikka koetin ajaa pienellä vaihteella mutta kun tiessä on 180 asteen mutkia ja alamäkeen mennään koko ajan. Kyllä hirvitti!!

Pysähdyttiin taukopaikalle ja siin oli täkäläinen pariskunta myymässä hedelmiä ja mitä kaikkee heillä nyt oli. Nainen selitti et ei voi jättää autoa siihen, kun bussi tulee – sen verran ymmärsin. Katottiin paremmaks et lähetään takas – me oltiin puolessa välissä alaspäin laskua Mascaan, mietin et jos bussi tulee vastaan sitte kun ollaan menossa ylöspäin niin me tietty joudutaan peruuttamaan sitte bussin tieltä pois. Tie kun oli vain yhden auton levyinen ja armotonta serpentiiniä. Maisemat olivat kyllä todella hulpeat!

Me lähdettiin liike kannalle klo 8 ja oltiin takas klo 11, vaidettiin vaatteita ja lähdettiin kävellen Las Galletakseen. Kävelykadulla käveltiin ja minä sinkoilin kaupasta kauppaan, joku sekametelikauppa – siel oli ihan kaikkee – sieltä löydettiin vävypojalle tikari ja 7” tabletille suojapussi eikä maksanu kun 3,50€. Sit mies bongas espanjankielellä tupakka-alue merkin sekä wc: merkki kans. Kaverille synttärilahjaks ihana, just sen värimaailmaan sopiva huivi.

Ilma on tuulinen edelleen, mutta silti niin pistävän kuuma.

Mascasta alaspäin tullessa parkeerattiin kylään nimeltä Isotara ja käppäiltiin hiukan aikaa, mut eipä siinä ollu paljon kattomista kun yks pääkatu ainoastaan ja siinä muutama hassu kauppa ja pieni tosialue.

Apteekki kuitenkin löytyi, mies ei suostunut käymään sielä ostamassa kurkkupastilleja. Minähän menin sitte ja sanoja ei löytyny mut elekielellä kyllä pärjäsi. Apteekkari ymmärsi heti mitä tarkotin.

Sitte sukkuloitiin hotellille ja vaatteiden vaihto sekä ravintolaan syömään, nyt käytiin uudessa kanaravintolassa Pollo. Tarjoilija luki mun ruokalistani ja siitä huolimatta toi salaatin jossa oli sipulirengas päällä, kun näytin sitä kysyvä ilme naamalla niin pyyteli kovasti anteeksi ja vei salaatin mennessään. Ruoka oli muuten oikein hyvää ja maittavaa.

Omassa eli hotellin ravintolassa alkoi klo 21 papukaijashow – aika myöhänen aika linnuille ja muutenkin ravintola ole oikea paikka niille – sielä on kovaäänisiä ihmisiä kun ovat kännissä. Kaijat teki temppuja mutta ei niillä ollu hoitajiin kyllä positiivistä yhteyttä.

Kaijoilta oli tosi rumasti leikattu siiven sulkia etteivät lennä.

Mua luullaan vallan espanjalaiseksi kun olen tumma kunnes puhun, mies on sitten taas kalkkilaivan kapteeni – et se arvataankin suomalaiseksi ja on kuulma aksentti sellanen.

Tuuraajan kanssa vaihdettu kuulumisia facebookissa ja kehotti keräämään voimia kun piikikkäät porinat kiehuu – totta puhuakseni mua ei kiinnosta tällä hetkellä yhtään työasiat!

SU 18.3.12 klo 7.17 + 19,6 ҉

klo 17 + 29

klo 20.45 + 20,3

Voi jummi jammi – mä tarvin lomaa enemmän!

Miten päädyin moiseen diagnoosiin?

Eilen illalla kun käytiin syömässä siel Pollo paikassa, niin laitoin paplarin etuhiukseen ja pyhä tarkotus oli tietenkin ottaa se pois ennen kun lähdetään Kaijashowta katsomaan.

Voi juma kun tullaan kämpälle sieltä showsta,niin mikä mulla on päässä - se samperin paplari! Kyl repes – vuosi sadan naurut!!!

Terveys rintamalle kuuluu:

Samperi mutta välilevytyrät kiusaa, varsinkin yöaikaan kun tarvis nukkuu – niin ei löydy hyvää asentoo ollenkaan ja se kostautuu sitten kiukutteluna päivällä kun on väsynyt.

Miehen flunssalla ei loppua näy, sillä on ihan veto pois.

Markkinoilla käytiin GÜAVASSA – jestas sielä oli kuuma, onneks kävi edes heikko tuulen vire silloin tällöin. Sieltä tarttui matkaan3 toppia ja miniatyyri prätkä sekä kehto 9€ yht.

Kaupassa käytiin takas tullessa ja tein ite ruokaa niillä kamalilla hellan levyillä.

Toivoin ettei tulipaloa syty!

Risottoa ruuaksi ja jälkkäriks ananashyydyke.

Vaarille soitto – et koeta nyt tajuta et me ollaan täälä vielä viikko. Mies soitti äitini miehelle ja hän kertoi että sataa räntää. Onneks ne on ajellu meitin autolla ettei hyydy kun seisoi sielä kylmässä.

Huomenna suunnitelmissa et mennään Puerto de la Crutziin ja Loro Parkiin. 99,4 km yks suunta ja motaria pitkin mennään, ei kiitos enää kapeita ja mutkikkaita teitä.

MA 19.3.12 klo 6.10 + 17,7 kauhia tuuli – aallot oikein metriset.

Puerto de la Cruz + 17 - +22 pilvinen, utuinen ja järkky tuuli.

Aamulla startattiin klo 7.12 kohti Loro Parkia. Motarilla oli aika paljon liikennettä, mutta ihan hyvin selvittiin perille, 1½ h tehtiin matkaa ja oltiin Puerto de la Cruzissa.

Auto saatiin mukavasti aika lähelle Loro Parkia ja sit lähettiin kierteleen kahteleen – liput makso 66 € kahdelta aikuiselta. Käytiin merileijona ja valas näytöksissä, oikein hyvät näytökset – hoitajilla oli tatsi eläimiin.

Planetaariossa käytiin katsomassa joku luonto aiheinen pätkä – tosin mä kyllä torkahdin hetkeks. 5h samoiltiin Loro Parkia ympäriinsä, mutta ku oli niin pirskatin kylmä tuuli. Siel oli tehty papukaijoille iso verkoitettu alue jossa ihmiset käveli ja kiipeili pikku siltoja pitkin – kaijoille oli laitettu ruokintapaikkoja näihin siltakohtiin. Siitä pääsi oivallisesti kuvaamaan lintuja.

Heitettiin ostokset autoon ja käveltiin keskustaan.

Ostokset Loro Parkista:

- mummille ja hänen miehelleen kaija t-paidat 16€ / kpl yht. 32€

- fantasy photo musta valk. tikrun kanssa 15 €

- snack palaa ja fressit ~ 10 €

- muksuille lippikset 1€ ja 3 / kpl ostettiin

Keskustan ostokset:

Kaitaliina 13€

Käytiin keskustassa syömässä ja sit iski armoton väsymys, no sitä virkistyi sen verran kun autolle käveli että jaksoi ajaa hotellille. Jalat ihan poikki ja allekirjoittanut sammui kuin saunalyhty klo 20.

Eläintenhoitajalle soittelin kun oltiin syömässä – ihmeiden aika ei ole ohi, koska pojat eivät ole tehneet mitään pahaa, ei mitään terrorismia – jota he harrastavat kun ollaan oltu viikko pois.

Lumet on kuulma sulanu pihalta pois, kiva kevät alkaa koti Suomessakin. Miehen sisko oli viety ambulanssilla sairaalaan, sydän vaivojen takia – koville ottaa keuhkokuume hänellä.

TI 20.3.12 klo 7.15 + 16.9 ҉ ja tuulee

klo 15.45 + 25,8

Säätietoja kahtelin netistä, mut ei selkeyttä säätietoihin. Yks sivu lupas tihkusadetta, toinen puolipilvistä ja kolmas aurinkoista – siinä on mistä valita.

Budjetin laskenta – mihin rahat riittää ja mitä ostetaan kortilla.

Käytiin Hyperdinossa ruoka ostoksilla ja samalla reissulla bongasin ne Kiinalaiset hallit – tonnehan on päästävä!! Suunnitelma et jos joskus vielä tänne tullaan niin tyhjä matkalaukku et saa ostaa askartelumatskuu, tosi edulliseen hintaan ois ollu.

Harmittavaista kun auto pitää luovuttaa tänään pois, just kun on oppinu liikkumaan. Ainoo kauhistuksen paikka on liikenneympyrät, ne on outoja. Ympyrästä saattaa lähtee kuusikin eri tietä ja se olis syytä tietää mihin menee – pahaa kääntyy jostain motarilta pois.

Alkuperäsen suunnitelman mukaan meijän piti mennä La Lagunaan, mut sanoin et en jaksa ajaa sinne asti – mul oli muutenkin hutera olotila kun verenpaineet taas alhaalla ja järkky vapina päällä. No tuloshan oli et kränää siitä syntyi, mutta kyllä se päivän aikana siitä hiipui.

KE 21.3.12 klo 6.50 + 16 ҉

klo 16 + 24

Digitaalin kellotaulu näyttää 02.00 – voi hittiläinen – selkä huutaa tuskissaan ja unihan siinä kaikkos, ei auttanu kun nousta ylös ja ipadilla nettiin kahtelemaan muuta maailman menoa.

Jonkun koirat pisti eilen illalla konsertin pystyyn, ulvosivat aikansa.

Nyrkkipyykkiä pesty nyt täälä ollessa viimesen kerran.

Aamu toimien jälkeen lähdimme Americanokseen bussilla ja kävelimme sieltä Los Christianokseen ja sieltä bussilla takasin.

Bussi maksoi 3.40 €, kävi taas hyvä säkä et bussi oli just sopivasti lähdössä.

Hieman orpo olotila kun ei ollut mitään havaintoakaan että missä jäädään pois, mutta todettiin et kyl se kuski vippaa meitit ulos jos ei ite tajuta lähtee. Mut ei mitiä hätiä, bussi meni linja-auto asemalle ja siitä lähdimme suunnistamaan kohti rantaa. Ajattelimme että kävelemme rantabulevardia pitkin.

Muutamassa kaupassa tuli käytyä ja Zumo Naranhjat juotua (puristettu appelsiinimehu).

Mies osti vävypojalle kun sikarin, sellaisen pitkän kun hän oli kerran maininnut tupakkamiehenä ettei hän polta mitään lyhyitä sikareita, kun mieheni oli tarjonnut pikku sikaria. Sit mentiin sellaseen ylihienoon liikkeeseen joka myi koruja, kelloja jne.

Mieheni lupasi ostaa kellon minulle ja päädyin ihan kivannäköiseen, mutta tulinkin jo katuma päälle kun sen remmin pienentämisestä tuli aikamoinen kädenvääntö.

Kotiin päästyäni hankkisin siihen koruliikkeestä muutaman rinkulan joka teki remmistä sopivan.

Hotellille kun päästiin takasin ja hiukan levättyä koko päivän samoilusta, alkoi nälkä kurnimaan vatsaa. Päätimme katsastaa oman hotellin baarin antimia – mutta ei ne suostunu tekeen mulle mitään. Sit menimme muutaman kadun päähän olevaan englantilaiseen ruokapaikkaan – kokki otti haasteen vastaan ja sovimmekin loppu oloajan päiville ruoka-ajan jolloin tulemme syömään. Olikin oikein mukava mennä ravintolaan ja istua vain pöytään ja ruoka tulikin nenän alle samoin tein. Mahtavaa!!

Paikan nimi Alejandro cafe, bar & grill.

Illalla menimme katsomaan flamengo tanssijoita, joita oli kolme naista, oman hotellin yökerhoon. Ravintolasta ostettiin juomat, minä puristettua appelsiinimehua ja mies otti vodkan colalla.

Yökerho oli hämärä, ei edes rappuja oltu valaistu ja mitenkä sitten kävikään – no minä menin nurin kun en huomannut viimeistä rappusta – hihkaisin vain että – haa lasi pysyi pystyssä ja tavara lasissa. Yökerho oli todella huonosti suunniteltu koska sielä oli tolppia valtavasti ja istui miten vaan niin aina joku tolppa oli edessä. No siinä paikkaa etsiessä tönäisin mieheni lasin nurin ja hän ei ollut juonut siitä yhtään. Ärräpäitähän siinä lensi mieheni suusta. Päivä olikin sitten kruunattu yökerhossa riehumisella!

To 22.3.12 klo 7.50 + 17,5 pilvistä

klo 12.40 + 27 ҉

klo 17 + 28,4

Hereillä oltiin mut sängys kuiteski vielä, klo 6.50 ja mun puhelin soi – jaaha tää ei tiedä hyvää. Eläintenhoitaja soitti et Nipsu on kadonnut, mistään ei löydy. Itse asiassa jo eilen häipynyt. Voi helvetti!

Tupsu huutaa sisällä ja pyörii jaloissa kuulma.

Tsekkasin lentoja – mut ei mitenkään saa tänään tai huomiseks – tai olis saanu huomiseks mut maksanu 1000€.

Pirskatti – niin olis valmis lähteen kotio, mies sanoi aivan samaa.

Samalla kun raapustin kirjaan txt niin kattelin altaalla jumppareita, eturivin tätsy oikein esittää et näkeeks kaikki hänet – plääh.

Muotishowkin oli – ihan kivan näköisiä vaatteita – no hoikka rakenteinen blondi esitteli vaatteita et mikä vaan näytti hyvältä sen päällä.

Onkohan tää nyt sitä kuuluisaa lomahelvettiä, kun kaikki menee päin persettä!

Nipsu hukassa, polvi vihottelee – kuhan ei nyt mikään tulehdus tuu siihen. Pumppu oireilee heti kun on jotain stressiä – aaarrrrrrrrrrrrggggggggggggggg………………

Syömäs käytiin illalla La Taverna del Pollo – ihan kelposta sapuskaa.

Pe 23.3.12 klo 8.40 + 20,4 sin taivas ja ҉

klo 12,20 + 27,2

klo 20,05 + 20,7

Eläintenhoitajalle soitettu ja miehen siskon mies oli käynyt katsomassa kissojen häkkiä ja todennut et routa on repiny verkon just kattoon asti olevan kiipeilypuun kohdalta. Hoitajalle sanosin et laittaa ruokaa häkkiin ja luukun kiinni ettei Tupsukin karkaa.

Voi pahvi, kyl niin V-mainen olotila.

Me lähettiin kävellen Los Abrigosin kylään, kun sielä piti olla markkinat. Auts, oih ja voih – mun nilkat – hittiläinen pakko laittaa kiertää paksut sukat nilkan ympärille ettei vaelluskengät hinkkaa ja hankaa ihoa rikki, nilkat ihan mustelmilla.

No markkinoita ei ollut, joten käveltiin Costa del Silenciosta -> Golf de Sur – Los Abrigos - 10 km lenkki – takas tultiin taxilla. Mieli olis kyllä tehny kävellä mut sen tietää et jalat ei olis sitte toiminu seuraavana päivänä.

Pakko muistaa hakee laastaria – polvi kirvelee ihan älyttömästi – hmm no kyl kai ku siit vuotaa kudosnestettä.

Apteekissa kävin ja näytin polveani – niin poitsu tuumas et ai,ai ja betadinea ja laastaria tyrkkäs mulle – ja ilmeisesti jotain ohjeita anto mut kun en ymmärtänyt.

Tyttärelle soitin ja valasin Nipsun tilannetta – huoli painaa mieltä, miten se kullannuppu siel yksin pimeässä ja peloissaan ulkona – snif!

Jumpparit viuhtoo taas altaalla – tänään on rode musta mies vetämässä tuntia. Hmmm….. mikäs sitä on kattellessa 

Kyl teknologia on ihmeellistä ja ihanaa – Kotikatu katottu iPhonesta!

La 24.3.12 klo 6.50 + 17,6

klo 12.15 + 27,3

klo 16 + 29,9

Saakutin simpuran sampura – kyl niin juutaksen huonosti taas tuli nukuttua. Tästä päivästä ei taida tulla mitään muuta kun känkkäränkkäpäivä.

Nipsukin huolettaa ja polvi kirvelee kunnolla – kyl niiin paskat fiilarit koko lomasta!

Tein 3D kortin kiitokseksi – Special kokille – se on aivan must!

Työtään se tekee mut kiittää pitää sillon kun on aihetta!

” Iso kiitos kokille, otit erikoisruokavalioni haasteena vastaan.

Ruoka se elämän suola,

joka makeudellaan lämmittää,

erilaisilla mauilla säväyttää.

Se jota ilman ei voi elää.”

Käytiin heittään kävelylenkki – ei viittyny lähtee los Christianokseen kun vuorilta valuu eritoten synkän näkösiä pilviä. Eläintenhoitajalle soitto – ei ole Nipsua näkynyt. On käynyt neuvojeni mukaan poikien ulkoilureitillä huhuilemassa, hän kuulosti tosi vaisulta.

Lenkillä ollessa katteltiin kauluskaijoja ja munkkiaratteja – niitä on aika iso yhdyskunta jo, mut kiva kattella kun parvissa lentävät ja tulevat ruokintapaikalle.

Pakattu on ja lähtövalmiina oitis heti mut yksi yö vielä.

Kelloja pitää muistaa siirtää 1h eteenpäin tääläkin, ettei myöhästytä lennolta. Kotona sataa räntää ja kaikki lumet on sulanu jo.

Su 25.3.12 klo 4.40 + 18,5 pilvistä

Hereillä olin jo klo 01 ja koetin torkkua neljään asti. Nousin ylös ja kattelin lennot netistä ettei oo vaan mitään muutoksia tullu. Jestas mut säikähdin ettei meidän lentoa oliskaan DY5853, ainoostaan näkys vaan DY5852 – paniikki mitä hittoa – googlaus no huh löytyhän se meidänkin lento. Lentoreitin pituus 4738 km.

Taxikuskina meillä oli sellanne herttanen vanha setä, hän aukaisi auton ovet ja oli itse ystävällisyys. Tuli niin hyvämieli et annettiin 5€ ylimäärästä.

Nyt notkutaan kentällä, portti 27 ja koneeseen pitäis päästä 10.53 ja lennon pitäis lähtee klo 11.15. Voi hittolainen – ei minkään valtakunnan kuulutuksia, ei lukenu mitään taululla oli vaan pakko kärkkyä portilla et koska päästään koneeseen – klo on komiasti jo 11.25.

Koneessa oltiin klo 11.40 jee

Pe 30.3.12

Kotona oltu melkein viikko ja Luojan kiitos Nipsu tuli tänään kotiin!!!

Poika oli 8,5 päivää reissussa, oli nälkä ja jano kova sekä väsytti mahdottomasti.

Pekka huusi mulle aamulla kun oli menossa ruokkimaan kaijoja isolle puolelle. Meitsi pomppas kun vieteriukko sängystä ja popot jalkaan vaan ja Nipsu tuli syliin heti, mutta mä onneton menin kaatumaan rappusissa. Eikun uudestaan ja onneks Nipsu ei säikähtäny vaan anto ottaa syliin uudestaan. Se on ollu takiaisena mun kimpussa, syliin on päästävä!

Laadunvalvontakin otti yhteyttä, lähetti meiliä ja pahoittelut. Nyt asia on kääntynyt siten, että kun me ei olla valitettu respaan kirjallisesti niin oma vika – vaikka käytiinkin siel valittamassa. Mrrrrr……………. No mitä tästä opimme, välittömästi kirjallinen valitus respaan!!

Tuoreet!

Vieras    15.12.2012    Los Gigantesin muita vinkkejä    Los Gigantes

Hei!

Mieluusti kuulisimme tuoreita mielipiteitä hotelli Tamaino Tropicalista?!

Onko lähellä hyvää supermarkettia josta saa myös vauvan vaipat sun muut tarpeelliset pikkuiselle? Onko hyvää edullista super markettia koko Gigantesissa???

Monipuolinen Teneriffa

Vieras    26.03.2012    Los Gigantesin muita vinkkejä    Los Gigantes

Olimme Helmikuussa 2012 Los Gigantesissa, Teneriffalla. Meitä oli 10 hengen porukka: nuorimmat 12 vuotiaita, teinejä, aikuiset ja mummokin mukana. Sää suosi: aurinko paistoi ja meressäkin tarkeni hyvin uida.

Hotellimme Poblado Marinero oli vaatimaton huoneistohotelli, mutta perusasiat olivat kunnossa. Kuka sitä hotellihuoneessa lomansa viettää! Huoneistot olivat isot, suihkut toimivat, vaikkakin yhdessä huoneessa ammeen välistä vesi valui koko kylppärin lattialle. Hotelliin tulo oli iltapäivällä, meillä oli yhteensä 5 kpl 2hengen huonetta. Kahta huonetta jouduttiin odottamaan muutaman tunnin siivouksen vuoksi. Ja itseasiassa yksi huone oli kolmio, kaksion hinnalla : )

Vuokrasimme myös autot ja kävimme Playa de las Americasissa shoppailemassa ja Siam Park-vesipuistossa. Ajomatka oli alle tunnin. Matkalla pysähdyimme myös kamelisafarille.

Tietenkin Teidellä tuli käytyä, vuokra-auto oli siihenkin reissuun paras vaihtoehto.

Autonvuokraus oli helppoa, mutta hinta ei ihan ollut esitteen mukainen: esitteessä 70€/3 vrk , mutta lopullinen summa 135€/3vrk + bensat. Vuokrasimme kaksi autoa. Bensa oli noin euron per litra.

Los Gigantesia mainostetaan varttuneemman väen lomakohteena, samaa mieltä olivat nuorisomme: varmasti paremmat "bailu-paikat" löytyvät muualta, mutta ei nuoriso kuitenkaan "tylsyyteenkään kuollut".

Uskomattomat maisemat, myös mereltä Flipper Uno-risteilyltä katsottuna! Ihania aaltoja mustalle hiekkarannalle! Miinusta kylmä merivesiuima-allas, siinäkin kuitenkin tarkeni uida.

Lähtisin ehdottomasti uudelleen, paljon jäi näkemättä! Nuoriso lähtisi kyllä Teneriffalle, muttei Los Gigantesiin.

all inclusive kuihduttaa ympäristön

Vieras    15.01.2012    Teneriffan muita vinkkejä    Teneriffa

Viikko Teneriffalla, Playa Paraisossa all incl. hotellissa, eka ja vika kerta. Surullista nähdä, kuinka pieni kylä kuihtuu ympäriltä, koska hotellivieraat imevät itsensä täyteen niitä "ilmaisia" ruokia ja juomia. Aikaisemmin olemme lomailleet bungalow-tyyppisissä paikoissa, siihen kuuluu omana osanaan tuoreiden leipien haku aamulla, oma piha ja rauha, letkeä meininki ilman kolme kertaa päivässä toistuvaa buffet pöytää.

Pahinta todella oli se suljettujen mercadojen ja ravintoloiden määrä, ei paljon paikallisia hymyilytä, kun monikansallinen hotelliketju vie kaiken =(

EDULLISIA MATKOJA TARJOLLA ELI EI MITÄÄN

Vieras    18.02.2011    Teneriffan muita vinkkejä    Teneriffa

Halpoja matkoja oman valinnan mukaan.

Lokakuussa 2010 kävinne Los Americanossa ja törmäsimme kadulla tyttöön joka jakeli arpoja.

Mieheni voitti t-paidan mutta minun arpani sisälsi päävoiton. Tästä syystä lähdimme tytön matkaan viereiseen

Fanaben toimistoon. Siellä oli suomalainen mieshenkilö joka kertoi heidän toiminnastaan.

Jostain syystä hän sai meidän vakuuttuneeksi firman toiminnasta ja kävimme vielä toisen kerran ko.

toimistossa ja teimme sopimuksen. Sopimuksessa meille luvataan kolmen vuoden aikana kuusi valitsemaamme

matkaa. Heti piti suorittaa 1200euron maksu ja jos maksaisimme loput eli 4200 euroa kahden viikon

kuluttua saisimme vielä palkkioksi Karibian risteilyn 10-päiväksi.

Hoidimme maksut ajallaan ja olemme odotelleet jotain esitteitä jotta voisimme tehdä valintoja eri koh-

teistä. Tämä suomalainen mies lupaa l'hettää eli on luvannut marraskuun puolesta välistä tähän päivään

asti, mutta kitään ei tule.

Tuli vaan mieleen että näin hyväuskoisia kusetetaan Teneriffalla. Toivon että joku ottaa opikseen eikä

mene samaan lankaan kuin me kaksi eläkeläistä. Yrityksen nimi on Sand and Sea eli santaa ja merta mutta

meille tuli vain paska mieli koko hommasta ja suuri taloudellinen menetys.

Saa

Vieras    11.01.2011    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Noi saa ennustukset ei sit pida yhtaan paikkansa :) aurinko paistaa ja kuuma on!

Sauna Finlandese Puerto de la Cruzissa Teneriffalla

Löytyy Calle Blancolta. Tultaessa Blancoa alaspäin Calle Nieves Ravelon risteyksen jälkeen vasemmalla muutama talo risteyksestä. Katso viistosti alaspäin nähdäksesi saunan sisäänkäynnin.

Oletko vieraillut Teneriffalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.