Teneriffan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 23

ilmastosta

Vieras    19.12.2008    Los Gigantesin muita vinkkejä    Los Gigantes

jos menee marraskuussa,kannattaa varutua pilviin,aurinko paistoi vain yhtenä päivänä..muutoin jyihät maisemat ja tosi rauhallinen paikka,uida vaan ei voinut meressä kovan tuulen takia,kannattaa kiertää saarta,puerto de la cruz kylmä paikka ja saaren pääkaupunki ei todellakaan mikään turistipaikka...play de las americanos taas turistirysä...vanhat brittirouvat kovia juomaan....

Restaurant Tango

Palasin juuri Americasista. Tykästyin erittäin paljon Restaurant Tangoon. Ruoka oli hyvää, hinnat kohtuu edulliset ja palvelu aivan erinomaista.

Olimme viikon matkalla ja taisimme syödä kyseisessä paikassa kaikkina muina iltoina paitsi yhtenä. Tango sijaitsee Parque Cattleyan/Las Piramides hotellin vieressä, nurkan takana. Aika lailla Columbus hotellia vastapäätä.

Finnairin lennot

Heidi_K    09.12.2008    Teneriffan lennot & liikenne    Teneriffa

Menomatka oli ensimmäinen kertani lentokoneessa. Toki olen lukenut kaikenlaista lentämisestä ja lentokoneista, mutta oma kokemus oli ihka ensimmäinen. Nousu oli täydellinen. Yllätyin siitä miten korkealle nousimme ja erityisesti lentokorkeudesta. Tosin sain selvityksen lennon aikana syistä, jotka olivat lähinnä nopeuteen liittyviä.

Lähtö siis Helsinki-Vantaalta ja saapuminen eteläiselle kentälle; Reine Sofia.

Kukaan ei ollut kertonut, että pitää syöksyä lentokentällä bussiin. Siis kentällä. Onneksi älysin mennä toisten perässä. :P

Paluulennolla palvelu oli vielä parempi. Sain mm. tietoja lentokoneen tyypistä ja jopa dokumentin siitä mukaani. Helsingissä oli tuolloin lumimyrsky, joten lento oli jo tullessa hieman myöhässä. Helsinkiä lähestyttäessä kapteeni kuulutti turbulenssin mahdollisuudesta mikä sai muutaman lentomatkustajan toimimaan välittömästi kapteenin ohjeiden vastaisesti. :P

Turbulenssia ei sitten lopulta ollut. Oletan sen johtuneen kapteenin taidoista. Vähän vaan töyssytti laskeutuessa, mutta niinhän se teki siellä Teneriffan päässäkin. Kapteeni antoi riittävästi tietoja lennon kulusta. Samoin perämies ja muu henkilökunta, jonka työstä voisi antaa arvosanan 10+.

Ruoka lennolla oli olosuhteisiin nähden hyvää ja riittävän kuumaa. Sillä pärjäsi vallan hyvin 6 tunnin lennon. Lasten aktivoinnista Finnairille iso plussa!

Finnairissa siis ei ollut moitteen sijaa, mutta Helsinki-Vantaan lentokenttä sen sijaan saa pelkkiä moitteita! Vaikka oli lumimyrsky laskeuduttaessa, olisi kentän tullut varautua asioihin suuremmalla kalustolla. Koneesta ei päässyt ulos puoleen tuntiin koska lunta oli niin paljon, ettei kone päässyt rullaamalla lähelle. Puolen tunnin odotus iltamyöhällä haittasi lähinnä pienten lasten vanhempia. Matkatavaroita joutui odottamaan yli 2 tuntia! Koko sinä aikana ei tullut mitään tiedotteita. Yhden keskisesta Euroopasta laskeutuneen koneen matkustajat eivät tienneet missä heidän matkatavaransa ovat. Siitä kyllä kuulutettiin kerran, mutta missään taululla ei lukenut mitään. Surkea palvelu!

meluisa alue

Vieras    09.12.2008    Los Gigantesin hotellit    Los Gigantes
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2006 | Hotelli: Tamaimo Tropikal

EI LAPSIYSTÄVÄLLINEN MELUISUUDEN TAKIA ERÄÄN MAAN KANSALAISTEN HÄIRIOKÄYTTAYTYMISEN TAKIA YOTA MYOTEN .HOTELLI EI PUUTTUNUT ASIAAN MITENKAAN.LIIAN PAJON HUONEITA VARJOISALLA PUOLELLA. EMME PALAA HOTELLIIN EMMEKA SUOSITTELE HOTELLIA SELLAISILLE JOTKA HALUAVAT KOHTUULLISTA RAUHAA LOMALLAAN.HUONE KOHTUULLINEN HINTATASOON NAHDEN. YKSI TORAKKA LOYTYI POYDALTA.

Arvosana hotellille:

Loro Parque

Papukaijapuisto, eläintarha ja akvaario, joka on näkemisen arvoinen! Lipun voi ostaa jo Suomessa tai paikan päälläkin onnistuu. Eksoottisten eläinten ja kalojen lisäksi on mahdollisuus nähdä erilaisia näytöksiä. Erityisesti kannattaa mainita miekkavalasnäytös, jota ei voi jättää väliin. :)

Lisäksi on delfiini-, merileijona- ja papukaijanäytös. Muutakin nähtävää löytyy!

Puistossa on myös kahviloita ja myymälöitä. Omia eväitä voi syödä piknik-pöydissä. :)

The Olive Garden, eteläisen Teneriffan rantabulevardi

Heidi_K    07.12.2008    Teneriffan ravintolat ja baarit    Teneriffa

Pikkuruinen ravintola Los Cristianosin puolella, 7 km pitkän rantabulevardin varrella. The Olive Garden tarjoaa kohtuuhintaista brittityylistä ruokaa, joka on kuumaa, hyvää ja laadukasta. Myös kasvisruokaa saa. Nälkä lähtee ja palvelu on hyvää! Kannattaa antaa tippiä!

Atlantida

Heidi_K    07.12.2008    Los Cristianoksen hotellit    Los Cristianos
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2008 | Hotelli: Huoneistohotelli Atlantida

Huoneistohotelli Atlantida koostuu kokonaisen korttelin alueella olevista bungaloweista, joissa on oma sisäänkäyntinsä. Hotellissa on kolme uima-allasta, joista yksi lämmitetty. Muitakin aktiviteettimahdollisuuksia löytyy; mm. jalkapallokenttä, tenniskenttä, lasten leikkipaikka, minigolf, pingis, biljardi, jne. Hotellissa on ravintola ja baari ja sen yhteydestä löytyy Mini Market. Los Cristianosin keskustaan, rannoille (Arona ja Las Vistas, joka on Playa de las Americasin puolella) on helppo löytää.

Mukava hotelli, joka sopii erityisesti lapsiperheille ja eläkeläisille.

Arvosana hotellille:

Huoneistohotelli Atlantida

Sijaitsee Teneriffalla, Los Cristianosin pienessä merenrantakaupungissa.

Sopii erittäin hyvin lapsiperheille, seurueille ja eläkeläisille. Hotellissa on kolme uima-allasta, joista yksi on lämmitetty. On myös ravintola ja baari sekä monenlaista aktiviteettia; mm. minigolf, jalkapallo, tennis, koripallo, biljardi, jne.

Hyvä hinta/ laatusuhde

Vieras    20.11.2008    Playa de las Americasin hotellit    Playa de las Americas
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2008 | Hotelli: Primecomfort California

California-hotelli on hyvällä paikalla. Perussiisti, kaikki parvekkeet länteen joten aurinko paistaa niille koko päivän. Lämmitetty allas, ystävä palvelu.Olimme tammikuussa 3 viikkoa ja nyt lähdetemme 23.11. kahdeksi viikoksi. Turha vaihtaa hotellia jos on löytänyt hyvän.

Arvosana hotellille:

suomalainen seurakunta

Puerto de la Cruzissa on talvikaudella joka la klo 18 suosittu suomalainen luterilainen jumalanpelvelus. Seurakunta on saanut nyt pystyyn omat kotisivutkin, mistä ilmenevät osoitteet ym: www.teneriffansrk.fi/

autolla!!

Vieras    28.10.2008    Teneriffan vaarat ja ongelmat    Teneriffa

kannattaa ehdottomasti vuokrata auto. Teiden tulivuorialue on varmasti unohtumaton. guimarin pyramidit ja kon-tiki lautat kannattaa myös katsastaa, ja omalla autolla kannattaa poiketa myös tähtiobservatorion pihalla, hyvät maisemat!

pelkästään ajelu Teidellä (tie tf-82) on hieno!!

Kaikkiaan autolla ajellen näkemistä on enemmän kuin viikoksi

sijainti erinomainen

Vieras    04.10.2008    Puerto de la Cruzin hotellit    Puerto de la Cruz
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2008 | Hotelli: Catalonia Las Vegas

Ihan hyvä perushotelli erinomaisella paikalla

Arvosana hotellille:

kuntoloma

hotelli la carabela yläkaupungissa, mukava huoneistohotelli ja siisti. Uima-allas pihalla, paikallista asutusta ja ostoskeskuksia pienen kävelymatkan päässä. Hyvä kuntolomakohde, sillä portaita alakaupunkiin hurjasti. Alasmeno ei tietenkään tuottanut vaikeuksia, mutta se ylöstulo....

ostokset

ostimme matkaseurueemme kanssa jokainen croccsit, siis piraatit ja niillä oli mukava ja pehmeä tallustella puerton kovia katuja

callao salvaje

hannele37    04.06.2008    Teneriffan lennot & liikenne    Teneriffa

Rauhallinen pikku kylä n. 20km:ä Las Americanoksesta. Jos haluat muutakin kuin rauhaa ja aurinkoa, niin vuokraa auto. Kyllä julkisellakin pääsee, mutta se kiertelee jokaisen pikkukylän kautta.

Oletko vieraillut Teneriffalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.