Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Gran Canarian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 6

Kinkkua Las Palmasissa

PATA on kinkun nimi, jota saa tapaksena useista pikku-kapakoista. Aamupäivisin Pata on lämmintä.

Se on tehty aivan meidän kinkun tapaan, mutta tuoreesta, ei suolatusta, kinkusta. Suosittelen.

Melanorasta

Vieras    21.03.2014    Maspalomasin hotellit    Maspalomas
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2014 | Hotelli: Bahia Melanoras

Eka kerta Kanarialla, ei aivan vienyt mennessään. Saari on täynnä hotellikeskittymiä, ajelimme toki autolla saarta muutenkin. Majoituksena yksityiseltä huoneisto Bahia Melanoraksesta. Tosi hiljaista, suurin osa kämpistä oli tyhjillään. Altaalla oli max. 15 henkeä, uimassa yksi kerrallaan, veden lämpö oli altaassa järviveden luokkaa, lapsille aika viileää.

Kelit hyvät, suomalaista kesää. Tuuli jonkin verran viilensi joinakin päivinä.

Meidän vuokraemäntä vuokrasi aika perustasoista kahden makuuhuoneen kämppää, varustelu ei päätä huimannut, piti ostaa itse vessapaperit ja tiskiaineet.

Majoituksen sijainti vähän syrjäinen, dyyneille ja rantaan n. 2 km kävelymatka, Melanoraksen oma ranta aika vaatimaton.

Melanoraksen kauppakeskuksessa yksi pikkukauppa ja useampi ravintola, jotka tarjoavat tasalaatuisesti ranskalaisia yms. kanarialaista.

En tiedä, mutta taidamme tykätä teneriffasta enemmän.

Maspalomaksessa ei mitään yllättävää sielläkään, turisteille merkkiliikkeitä, ravintoita enemmän. Autolla pääsi huokeammille ruokaostoksille Hiperdinoon, spaariin ja... Lindliin.

Mogan tuntui saaren matkakohteista persoonallisimmalta, sen ehkä valitsisin, jos löytyisi kiva majoitus. Tosin tekemistä sielläkään ei liiemmälti ole.

Arvosana hotellille:

Retki, oikean bussin ym. tarkastus!

Vieras    18.03.2014    Maspalomasin vaarat ja ongelmat    Maspalomas

Päätimme osallistua Suomiretkien saarikierrokselle ja tälläydyimme sovitulle hotellille sovittuna aikana esitteen mukaan. Bussia ei kuulunut. Pian luoksemme saapui itsensä hollantilaiseksi esitellyt mies joka kysyi epäselvästi, olemmeko me tämä ja tämä ja mielestäni kuvaus sopi omiin nimiimme, joten lähdimme miehen mukaan, joka kuulemma veisi johonkin collector - jotain - no ajelimme n. 10 minuuttia ja saavuimme Sukelluskeskukseen, jolloin sitten kysyin mieheltä, että onkohan tämä oikea retki ja oikea kohde, niin olin kuulemma myöntänyt olevani "Olga". No tässä tapauksessa retki meni sivu suun, vaikka toinen mies "palautti" meidät hotellille, mutta bussi tms. kannattaa aina varmistaa, että se on oikea ja varsinkin silloin, jos järjestely poikkeaa totutusta. Tämä tällainekin vaikuttaa heille olevan ihan arkipäiväistä (toivottavasti ei kuitenkaan jokapäiväistä). Itse Suomiretkistä en osaa sanoa, koska emme sille osallistuneet.

Takuuvarma aurinko koko päivän jopa parvekkeelle

Vieras    02.03.2014    Gran Canarian hotellit    Gran Canaria
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2013 | Hotelli: Hotelli Taurito Princess FFFF

Olemme menossa kyseiseen hotelliin jo kolmannen kerran viimeisen viiden vuoden aikana. Olemme aikuinen pariskunta ja arvostamme rauhallisuutta, auringon lämpöä ja ystävällistä all inclusive palvelua. Ei tarvitse kuljettaa mukana rahaa, käsilaukkua, sillä kaikki tarvittava on maksettu etukäteen. Ruoka on erinomasta, valinta monipuolinen ja etenkin jälkiruoat aivan mahtavat. Hotelli on rakennettu vuoren rinteeseen niin, että kaikkien huoneiden sijainnit ovat aamu- ja ip aurinkoon päin. Näin ei tule pettymystä huoneen sijainnin suhteen. Aktiviteetteja on riittävästi hotellin tarjouksessa myöskin nuorisolle. Lapsiperheetkin on huomioitu ko. hotellissa. Iltaisin pianobaarissa soittaa pianisti monipuolista musiikkia. Toisen kerroksen ravintolassa on joka ilta erilaisia esityksiä. Vieressä on hotelli, jossa on isohko maauimala kaikkine härveleineen. Sitä voi kayttää maksusta haluessaan. Hotellin palveluun kuuluu myös maksulliset hieronta- yms. ja kauneuspalvelut. Alue koostuu muutamista hotellien ryppäyksistä, ympäristössä kauniisti istutettuja erilaisia kasveja ja kukkia. Pienehköjä kauppoja alueella on ja pari ravintolaakin löytyy. Hotellialueen ulkopuolisia retki- yms. harrastuksia voi tilata myös etukäteen. Suosittelemme lämmöllä kamelisafaria. Saarikiertuekin on antoisa. Tällä kertaa uutuutena menemme sukellusvene- sekä paikallisten sunnuntaimarkkinaretkelle (samalla tutustutaan paikalliseen viininvalmistamoon). Tällä kertaa juhlimme 35 v hääpäiväämme kahden viikon lomalla. Toivottavasti säät ovat suotuisat kuten aiempina kertoina ja kasvihuoneilmiö ei ole iskenyt kohteeseemme.

Arvosana hotellille:

tuulee

Vieras    01.03.2014    Bahia Felizin muita vinkkejä    Bahia Feliz

Olimme ysi viikon 2014 Las Pitas hotellissa, asunto oli ihan ok, mutta myrsky alueella haittasi pahasti. Onneksi olimme vuokranneet auton koko viikoksi, pääsi lämpimään Inglesiin, Puerto Ricoon ja Moganiin päiviksi, joissa ei tuullut juuri lainkaan.

Lapsiperheille sopivia retkiä Gran Canarialla

Vieras    28.02.2014    Gran Canarian nähtävyydet    Gran Canaria

Kävimme Sioux cityssä, joka oli aidon tuntuinen länkkärikylä hienoine esityksineen. Taksimatka Maspalomasista sinne maksoi vajaa 9 €. Erityisen mieluinen kohde lapsille, mutta kyllä siellä aikuisetkin viihtyy. Aikaa kannattaa varata useampi tunti, ainakin meillä kolme tuntia hurahti hetkessä ja vielä jäi esityksiä näkemättä. Ainut miinus oli se , että kotkilla oli aivan liian pieni häkki, korkeutta ei ollut sen vertaa, että olisivat päässeet lentämään.

Laitan tästä palautetta myös heille.

Palmitos park oli myös hieno paikka, jossa sekä lapset , että aikuiset viihtyivät. Erityisesti jäi mieleen hauskat papukaija esitykset, kauniit maisemat ja upeat eri lintulajit. Sinne pääsee kätevästi bussilla. Jostain syystä kotkaparat taas olivat pienessä häkissä, olivatko sitten samoja kotkia joita käytettiin esityksissä ja siksi väliaikaisesti (toivottavasti! ) pienessä häkissä..En tiedä , mutta jätimme kotkaesityksen väliin.

Ihastuttava pieni ja rauhallinen kohde

Vieras    22.02.2014    San Agustinin muita vinkkejä    San Agustin

San Agustin Gran Canarian eteläosassa on pieni ja ihastuttava lomakohde, jossa ei ole liikaa hälinää. Sijainti Bahia Felizin (täysin rakennettu turistikohde) ja Playa del Inglesin (hälinä turistikohde) välissä. Molempiin edellä mainittuihin kohteisiin voi tehdä kävelyretken rantakatua pitkin. Matkaa oppaiden mukaan noin 3 km kumpaankin, mutta rantakatua kävellen menee noin tunti per suunta. Inglesiin mennessä noin puolivälissä on mukava uusi ostoskeskus, jossa myös ruokapaikkoja.

Olin Aparthotel Foliaksessa, joka on noin 3- tähdiltään. Huoneet on tilavat, mutta kalusteissa on ikävästi kuluneisuutta, patjojen jouset tuntuivat läpi, tyynyt oli kovat ja kaappien ovet repsotti. Pikkuseikkoja joka tapauksessa, sillä hotelli oli kuitenkin siisti, huone tosiaan tilava, parvekkeet etelään päin ja allasalue oikein kiva (aurigonottopaikkoja eri tasoilla + lämmitetty allas ja ohjelmaa altaalla 5 pv viikossa).

San Agustinissa on vain muutama iso hotelli, muuten rivitalotyyppistä majoitusta. Paikka on rauhallinen, eikä siellä ole Inglesin kaltaista hälinää. Ostoskeskus on aika kattava, joten sieltä saa kaiken sen turistikaman mitä muistakin paikoista. Ostarilla on kauppa, mutta kylässä on myös useampi muu supermarket. Valinnanvaraa siis on.

Ravintoloista suosittelen eniten Loopy's, jossa oli paras palvelu ja paras ruoka mitä viikon aikana söin. Myös paikan tunnelma oli hauska, vaikkakin turistimainen. Mutta turisteja on joka puolella saarta, joten niiltä ei voi välttyä.

Rannassa oleva El Capitain oli pettymys; palvelu oli töykeää ja ruoka oli mautonta.

Roca Rojasin Nitos ravintola oli ihan kiva. Palvelu oli hyvää ja ruoka myös ihan ok.

Retkikohteena suosittelen Puerto de Moganin markkinoita perjantaisin. Todella ihastuttava kylä, jossa on valtavat markkinat joka perjantai noin klo 9-14. Puerto de Moganissa on kauniita kujia, paljon ravintoloita ja monipuolisesti kauppoja. Bussi numero 1 menee San Agustinista Puerto de Moganiin, matka kestää noin 45 minuuttia. Reitti on erittäin mutkainen, joten matkapahoinvointisten kannattaa lääkitä itsensä ja istua etupenkillä...

Jos lähtisin uudestaan Gran Canarialle, en menisi Bahia Feliziin enkä Playa del Inglesiin. Tämän ensimmäisen Kanarian saarten kokemuksella voin suositella niin San Agustinia kuin myös Puerto de Mogania.

Turvallista liikkua myös yksin ja naisena!!!

yumbon vieressä kulunut hotelli

Vieras    18.02.2014    Playa del Inglesin hotellit    Playa del Ingles
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2013 | Hotelli: Aparthotel Buenos Aires- Apartment

Sijainti on parasta tässä hotellissa, ja lämmin uima-allas on mukava lisä, varsinkin kun rantaan on matkaa.

Hotelli on melko lailla kulunut. Hanat vuotavat, vessan lattia on koko ajan märkä. Lukot toimivat miten sattuu.

Arvosana hotellille:

Yllättävän huonokuntoinen

Vieras    12.02.2014    Playa del Inglesin hotellit    Playa del Ingles
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2014 | Hotelli: Los Salmones

Olimme Inglesissä tammikuun lopulla viikon ja majoituimme Los Salmones hotelliin, matka oli Aurinkomatkojen.

Huoneemme oli ns. remontoimattomalla osalla hotellia ja todella remontin tarpeessa. Huonetta emme saaneet vaihdettua, koska hotelli oli muka täynnä. Aurinkomatkatkaan eivät pystyneet auttamaan, hotellin vaihto olisi tullut maksamaan 50 euroa päivä lisää.

Huoneessa oli jääkaapin ovenkahva poissa, tiskipöydän kivilevy poikkia, pistorasiat heiluivat ja vaatteille tarkoitetut kaapit olivat pinttyneen lian peitossa. Sängystä puuttuivat petauspatjat ja ne olivat todella kitisevät, saimme kyllä sitten huoltomiehen tukevoittamaan sängyt ainakin 50 ruuvilla. Sohva ja nojatuoli olivat kuluneet ja painuneet. Wc:tä jouduimme myös korjauttamaan, vesi juoksi jatkuvasti pottuun.

Ilmat olivat hienot, lämpöä ulkona mukavasti, tuuli ainoastaan oli kolmena päivänä melko kova.

Silti Ingles on talvellakin ihana valon ja lämmön vuoksi. Suomalaisten eniten kansoittamalle alueelle en kyllä suosittelisi menemään.

Arvosana hotellille:

Nähtävyyksiä Gran Kanarialla

FlyGirl    10.02.2014    Gran Canarian nähtävyydet    Gran Canaria

Tiede-ja Tekniikkamuseo, LPA. Paljon nähtävää ja osaa laitteista sai itse kokeilla. Tämä siis Pargue de Santa Catalinan laidalla Las Palmasissa. Vanha Iberia-koneen runko, mihin sai kiivetä katsomaan. Cockpit:iin (ohjaamo) ei ikävä kyllä päässyt istumaan kapun paikalle, Pahus!. Oli avaruusteknologiaa, eril. ilmailukalustoa jne.. hmm mielenkiintoista. Planetaariossa oli hieno 3D-esitys maapallosta avaruudesta käsin nähtynä ja esiteltiin myös avaruusaluksen sisusta ym. Suosittelen ottaa oksu-pussin mukaan näytökseen. Pyöri meinaa sen verran lujaa se kuva, että meni itselläkin pää pyörälle. Pikkulapset ja tasapaino-ongelmista kärsiville voi tulla kuvottava olo siellä?

Casa de Colón, Christofer Kolumbuksen -kotimuseo. Paitsi että itse talo oli oma nähtävyytensä,

kylkiäisenä oli lisäksi varsin laaja taidenäyttely. Bussipysäkiltä lähtiessämme tosin vähän eksyimme ja harhailimme, ennen kuin löysimme perille. Eipä haitannut. Sillä "harharetkellä" löytyi nimittäin Kanarian saaria esittelevä arkeologinen museo. Upeita pienoismalleja/installaatioita muinaisajan elämästä etc... Suosittelen.

Maspalomas: Palmitos parkin eläinpuisto. Ensin bussilla LPA - Maspalomas, jossa auton vaihto perille asti. mahtoikohan olla edes 50€ /2 aikuista. Aika edullista kuitenkin. Taisi siihen reissuun. +-100€ mennä yhteensä matkoineen, ruokineen ja pääsymaksuineen kaikkineen. Yhden päiväretken arvoinen se ekskursio. Lähdimme aamupäiv. ja palasimme n. klo 18 LPA:siin.

Summa summarum: Voi sanoa, että tällä matkalla oli nähtävää koko rahan edestä. Nähtävää riittää siis moneen makuun. Tuossa oli vain ne kohteet, missä ehdimme viikon aikana käydä sopivasti. Muitakin varmasti löytyy.

Lomailua....

Vieras    30.01.2014    Bahia Felizin hotellit    Bahia Feliz
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: Tres Vidas

Kohtuullinen,helppo "omatoimi" hotelli,tuttu jo useammalta reissulta.

Kolme viikkoa joulukuulla,joulukin,meni mukavasti. Huoneistoon kuuluva suuri parveke antaa rauhaa auringon

palvomiseen ja uimaanhan pääsee vaikkapa span suojiin.

Kaikki siistiä ja leppoisaa,aamupala ostettuna Orgideasta,muu ruokailu omatoimisesti ....

Ulkoilua,kävelyä rantatiellä enemmän ja vähemmän...

Uusi kolmen viikon putki alkamassa maaliskuun alussa !

E.Kylä

Arvosana hotellille:

Huoneistohotelli rannan tuntumassa

FlyGirl    27.01.2014    Gran Canarian hotellit    Gran Canaria
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2013 | Hotelli: Canteras Playa

Peruskunnossa oleva huoneistohotelli aivan Paseo las Canterasin, rantakadun varrella. Hyvä maamerkki on nais-pronssipatsas juuri hotellikadun kohdalla (Calle Salvador Guyas). Huone oli kylläkin siisti, mutta ehkä vähän päivityksen tarpeessa (sisustus). Kyllä siellä sen yhden viikon vietti kuitenkin mukavasti.

Tulimme iltamyöhään perille, joten kaikki myyymälät oli jo kiinni. Saimme kirjautumisen yhteydessä pullon vettä ystävälliseltä omistajalta. Muuten olisi ollutkin aika totinen paikka ilman mitään juomista. Kraanavettä kun ei tod. suositella juomavedeksi. Suosittelen myös hammaspesu-vedeksi pullovettä. Matkalaukkuun ehkä kannattaa pakata vaikka suklaata, suolakeksejä ja pillimehuja ym. pikkuevästä vaatteisiin käärittynä.

Hiukan hankalaa oli monien avainten kanssa taiteilu. 3 avainta käytössä. Tallelokero oli myös hieman tukalassa paikassa, vaatekomeron pohjalla. Huoneen oven lukko oli aika konstikas alussa. Eikä ollut ensimmäinen paikka tosiaan, missä sai lukon kanssa tapella tovin verran. Tuntuu olevan sama vika joka kerta, mihin sitten meneekin. Sijainnista ja omistajan ystävällisyydesta tulee ne isommat pointsit. Ehkä kokonaisuutena antaisin 3+ pist. Pienellä budjetilla matkustavalle se on lienee ihan ok. Äkkilähtömatkalla ei voi mitään luxusta vaatiakaan. :)

Naapurissa on autovuokraamo sekä heti kadun toisella puolella pieni cafeteria, jossa sai edullisesti nauttia aamiaista.

Arvosana hotellille:

Mukava ostoskeskus Las Palmasin liepeillä

Anni61    14.01.2014    Las Palmasin ostokset    Las Palmas

Ennen Las Palmasia Inglesistä tultaessa on uudehko ( pari vuotta vanha) ostoskeskus, josta löytyvät kaikki mahdolliset vaateketjut, mitä matkailija saattaa mieliä. Palvelu oli miellyttävää ja satuimme paikalle alennusmyyntien aikaan niin hinnatikin olivat paikallaan.

Ravintola Skansen

Vieras    20.12.2013    Playa del Inglesin ravintolat ja baarit    Playa del Ingles

Suosittelemme lämpimästi,

muhkeat annokset & edullinen hinta, loistava henkilökunta (palvelualttius, iloisuus!) ja

erittäin nopea palvelu sekä ruoan saanti. Tänne uudestaan!! :)

Hotel Eden Puerto Rico

Vieras    20.12.2013    Puerto Ricon hotellit    Puerto Rico
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: Eden

SUOSITTELEMME!

Erittäin ystävällinen & palvelualtis henkilökunta, hotellin yleisilme hyvä ja siisti, ruoka hyvää niin ravintolassa kuin aamiaisellakin. Rauhaisa majoituspaikkana.

Ainut miinus, huoneemme oli aika kulunut jonka takia tuli epäsiisti vaikutelma, tämä taas alenti viihtyvyyttä hotellissa!

Mutta silti voimme suositella hotellia!

-Anni-

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Gran Canarialla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.