Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Gran Canariasta

Mahtava perhepaikka

Vieras    06.01.2020    Playa Tauriton muita vinkkejä    Playa Taurito

Olimme viikon Playa Tauriton paradise Lago Taurito-hotellissa. Hotelli oli mukava, ruoka hyvää, jopa erinomaista ja parvekkeelta upea merinäköala. Perheelle oli runsaasti hauskaa. Meri on ihan vieressä, samoin vesipuisto kuuluu hotellin hintaan. Iltaohjelmaa joka ilta. Ihana puistoalue lenkkeilyyn ja hengailuun aivan hotellialueen vieressä. Lapsille oli turvallinen paikka. Meidän 9- ja 13-vuotiaat kiersivät kauppakojuja kävelykadulla kahdestaan. Vesiurheilumahdollisuudet rannalla plussaa, ja hinnat kohtuulliset. Lähes tuuleton paikka, suojaisa ranta.

Paikka meidän makuun

Vieras    20.02.2017    Arguineguinin muita vinkkejä    Arguineguin

Rauhallinen ja siisti ympäristö joka sopii meidän loma makuun. Green beach hotellissa vietetty jo kaksi lomaa ja muualle en Canarialla menisi. Hotellissa pääasiassa vain eläkeläisiä ja tunnelma siten hyvin rauhaisaa. Eli jos bilettämään lähtee niin kannattaa valita toinen paikka. Hotelli siisti, aamupala mahtava ja allasosasto tasokas. Lähellä useampi hieno ranta ja aurinko taattua. Bussit kulkevat kätevästi hotellin edestä, joten on helppo käydä muualla halutessaan. Kaksi hyvää ruokakauppaa kävelyetäisyydellä. Eritasoisia ravintoloita ympäristössä paljon ja Amfibeachilla voi kävelymatkan päässä suorittaa laadukkaampaa shoppailua.

Aurinkoa riittää

Vieras    05.12.2016    Maspalomasin muita vinkkejä    Maspalomas

Ollaan oltu pari kertaa Maspalomasissa. Aina on paistanut aurinko. Ympäristö on karua sateen vähäisyyden vuoksi (mistä suomalaiset turistit valittivat kohteessa!). Sadettimet on päällä puutarhoissa, ei hoidetun alueen ulkopuolella. Suosittelen apartamentos-tyyppisiä hotelleja, joissa on rauhallista nukkua. Oma sisäänkäynti takaa parhaat yöunet. Inglesissä ollaan oltu kerran, ja hotellissa oli meteliä aamuviiteen asti. Viikon jälkeen olin niin väsynyt, että istuin lentokoneessa laput silmillä kovassa migreenipäänsäryssä koko kotimatkan yli 6 tuntia. Maspalomasissa on voitu valita pieniä apartamentoksia, ei päänsärkyä.

Bahia Feliz

Vieras    22.01.2015    Gran Canarian muita vinkkejä    Gran Canaria

Bahia Feliz oli ihan mukava ja rauhallinen paikka perheelleni. Hotellimme oli Monte Feliz , jossa oli mahtava aamupala ja lapsille myös kivoja juttuja. Suosittelen. Ravintola El Toro Grill (muistaakseni) on hyvä, itseasiassa todella hyvä ravintola. :)

Lisää keskustelua ja vinkkejä keskustellaan myös facebookissa: www.facebook.com/groups/7349...786556161/

Kokemuksia reissuilta

Vieras    17.09.2014    Puerto Ricon muita vinkkejä    Puerto Rico

Olemme käyneet Puerto Ricossa kahtena vuonna peräkkäin 2012 sekä 2013. 2012 olimme x2. Sää on suosinut joka kerta.... Jos pitää auringosta, niin suosittelen. Kouluikäiset lapsetkinovat viihtyneet ja haluavat lähteä aina uudelleen. Olemme olleet reissussa joulukuun alussa, kun Suomessa on pimeää ja ehkä märkää. Olemme nauttineet siellä valosta ja lämmöstä. On aika rauhallinen paikka .Amarodeksen ranta on kävelymatkan päässä. Jos haluaa nähdä enemmän tai käydä ostoksilla, niin paikallisilla busseilla pääsee. Hintakin on edullinen. Puerto de Mogan on näkemisen arvoinen paikka. Sitä ei turhaa sanota Cran Canarian Venetsiaksi. Sieltä löytyy myös hyviä ruokapaikkoja. Myös Las Palmasissa kävimme shoppailemassa omatoimisesti perheen kanssa. Puerto Ricossa lapset ovat tykästynnet ostarin kiinalaiseen ravintolaan. Ilta-aikaan siellä on kyllä ravintoloiden sisäänheittäjiä. Ruokaa olemme ostaneet paikallista kaupoista ja tehneet myös itse. Palmistos Parkissakin riittää nähtävää ja sinne pääsee kätevästi bussilla. Myös taksit ovat lyhyillä matkoilla edullisia. Kantaa vältää kaupustelijoita. Usein on joku taka-ajatus saada myytyä muutakin kuin se, mitä esitellään. Syvämeren kalastusta ja muuta vesiurheilua pääsee harrastamaan paikan päällä. Mieheni on käynyt kalstusaluksen matkassa kalalla. Arguineguinista löytyy paikallista asutusta ym. Eden oli hotelleista "huonoin", jossa olemme olleet. Ravintolasta ja naapurihuoneistoista kuulunut melu häiritsi yöllä. On aika kaukana Puerto Ricon keskusta varsinkin, jos kulkee kävellen. Tukkeumat viemäri kyllä korjattiin nopeasti. Muut hotellit ovat olleet rauhallisempia ja kävelyetäisyydellä keskusta, portaita pitkin pääsee... Olemme tykänneet Puerto Ricosta ja menemme vielä uudelleenkin.

tuulee

Vieras    01.03.2014    Bahia Felizin muita vinkkejä    Bahia Feliz

Olimme ysi viikon 2014 Las Pitas hotellissa, asunto oli ihan ok, mutta myrsky alueella haittasi pahasti. Onneksi olimme vuokranneet auton koko viikoksi, pääsi lämpimään Inglesiin, Puerto Ricoon ja Moganiin päiviksi, joissa ei tuullut juuri lainkaan.

Ihastuttava pieni ja rauhallinen kohde

Vieras    22.02.2014    San Agustinin muita vinkkejä    San Agustin

San Agustin Gran Canarian eteläosassa on pieni ja ihastuttava lomakohde, jossa ei ole liikaa hälinää. Sijainti Bahia Felizin (täysin rakennettu turistikohde) ja Playa del Inglesin (hälinä turistikohde) välissä. Molempiin edellä mainittuihin kohteisiin voi tehdä kävelyretken rantakatua pitkin. Matkaa oppaiden mukaan noin 3 km kumpaankin, mutta rantakatua kävellen menee noin tunti per suunta. Inglesiin mennessä noin puolivälissä on mukava uusi ostoskeskus, jossa myös ruokapaikkoja.

Olin Aparthotel Foliaksessa, joka on noin 3- tähdiltään. Huoneet on tilavat, mutta kalusteissa on ikävästi kuluneisuutta, patjojen jouset tuntuivat läpi, tyynyt oli kovat ja kaappien ovet repsotti. Pikkuseikkoja joka tapauksessa, sillä hotelli oli kuitenkin siisti, huone tosiaan tilava, parvekkeet etelään päin ja allasalue oikein kiva (aurigonottopaikkoja eri tasoilla + lämmitetty allas ja ohjelmaa altaalla 5 pv viikossa).

San Agustinissa on vain muutama iso hotelli, muuten rivitalotyyppistä majoitusta. Paikka on rauhallinen, eikä siellä ole Inglesin kaltaista hälinää. Ostoskeskus on aika kattava, joten sieltä saa kaiken sen turistikaman mitä muistakin paikoista. Ostarilla on kauppa, mutta kylässä on myös useampi muu supermarket. Valinnanvaraa siis on.

Ravintoloista suosittelen eniten Loopy's, jossa oli paras palvelu ja paras ruoka mitä viikon aikana söin. Myös paikan tunnelma oli hauska, vaikkakin turistimainen. Mutta turisteja on joka puolella saarta, joten niiltä ei voi välttyä.

Rannassa oleva El Capitain oli pettymys; palvelu oli töykeää ja ruoka oli mautonta.

Roca Rojasin Nitos ravintola oli ihan kiva. Palvelu oli hyvää ja ruoka myös ihan ok.

Retkikohteena suosittelen Puerto de Moganin markkinoita perjantaisin. Todella ihastuttava kylä, jossa on valtavat markkinat joka perjantai noin klo 9-14. Puerto de Moganissa on kauniita kujia, paljon ravintoloita ja monipuolisesti kauppoja. Bussi numero 1 menee San Agustinista Puerto de Moganiin, matka kestää noin 45 minuuttia. Reitti on erittäin mutkainen, joten matkapahoinvointisten kannattaa lääkitä itsensä ja istua etupenkillä...

Jos lähtisin uudestaan Gran Canarialle, en menisi Bahia Feliziin enkä Playa del Inglesiin. Tämän ensimmäisen Kanarian saarten kokemuksella voin suositella niin San Agustinia kuin myös Puerto de Mogania.

Turvallista liikkua myös yksin ja naisena!!!

Kanarian Venetsia

Vieras    28.08.2013    Puerto de Moganin muita vinkkejä    Puerto de Mogan

Olemme lomailleet Puerto de Moganissa aiemmin kaksi kertaa ja jälleen olemme vaihteeksi palaamassa sinne. Rauhallista ja rentouttavaa lomaa kaipaaville aikuisille, eläkeläisille sekä lapsiperheille sopiva paikka. Diskojumputus ja vilkas yöelämä eivät ole rasitteena. Ympäristö kaunista, Kanarialaista Venetsiaa kukkaisloistossaan. Perjantain markkinat tuovat kylään elämää, myyntikojuja ympäri keskustaa ja satama-aluetta. Muutoin Puerto de Moganin ostosmahdollisuudet rajalliset ja hintataso melko korkea. Pieni hiekkauimaranta ihan keskustan rantakadun läheisyydessä. Satamasta lähtee laivoja tiuhaan esim. Puerto Ricoon ja Arquinegineaan. Hyvät ja halvat bussiyhteydet ihan Moganin keskustasta eri puolille Gran Canariaa esim. Las Palmas useita kertoja päivässä.

Olemme majoittuneet joka kerta samassa hotellissa Cordial Mogan Vallessa, eikä tälläkään kertaa ole tarvetta vaihtoon. Hotelli on siisti, huoneet hyvin varusteltuja, parvekkeet isoja ja kalustettuja pöytäkalusteineen ja aurinkotuoleineen. Henkilökunta ystävällistä ja palvelualtista. Aamiainen erittäin monipuolinen runsaine vaihtoehtoineen ja shamppanjatarjoiluineen. Paikallinen ruokakauppa HiperDino sijaitsee ihan vastapäätä ja valikoima on runsasta, mikäli haluaa itse valmistaa ateriat. Hotellissa ja koko Moganin kylässä paljon skandinaaveja, ruotsalaisia ja norjalaisia.

Tuulinen paikka

Vieras    12.03.2012    Bahia Felizin muita vinkkejä    Bahia Feliz

Vk 10 2012 Bahia Feliz. Tuuli yllätti tyystin. Kovan tuulen vuoksi ei koko loman aikana tullut uitua kertaakaan, ja pitkähihaisia täytyi käydä ostamassa lisää läheisestä ostoskeskuksesta.

Pankkikortti ei käy esim takseissa joten käteistä on hyvä olla mukana hieman.

Muutoin lasten kanssa erittäin mukava ja rauhallinen paikka. Ei humalaisia eikä häiriköitä.

Mutta tuulen vuoksi valitsisin eri kohteen, ainankin näin talvikautena.

Erittäin lapsiystävällinen hotelli

Vieras    24.01.2012    Las Melonerasin muita vinkkejä    Las Meloneras

Me matkustettiin 1-vuotiaan kans ja hotelli oli mitä mainioin häntä ajatellen: ei biletyksiä tai muita häiriötekijöitä iltaisin, siistit huoneistot ja varustetaso hyvä, hotellin henkilökunta erittäin ystävällistä, aamiainen ja illallisbuffet hyviä (ei tarvinnut lähteä hotellialueelta kauemmas syömään) ja parasta hätäostoksia varten pieni Minimarket respan alapuolella, josta löytyi myös lapsille pelihuone ja internet-palvelut. Finnmatkojen oppailla oli muistaakseni 3 tai 4 kertaa viikossa ns. päivystys tunnin tai pari, jolloin sai mennä kysymään kaikkea mahdollista. Lyhyt matka lähimpään ostoskeskukseen (n.800m) ja rantatietä sinne oli kiva kävellä ja kuunnella kuinka Atlantti jylisi kun aallot löivät rantaan.

Lämmintä riitti koko viikolle 14.-21.1.2011: alimmillaan mittari näytti ainoana pilvisenä päivänä +20, korkeimmillaan +26.

Turistihelvetti

Vieras    22.01.2011    Puerto Ricon muita vinkkejä    Puerto Rico

Olin viime talvena Puerto Ricossa ja täytyy sanoa oli kyllä hirvein paikka missä olen eläissäni käynyt! Tiedän, että Kanarialla on paljon näitä turistikyliä, mutta en osannut edes kuvitella, että noin järkyttävä paikka voi olla olemassa.

Oli myös ensimmäinen kerta kun en lomareissulla ottanut edes valokuvia, kun ei ollut mitään nähtävää eikä kuvattavaa! Täysin turisteille tehty paikka, espanjaa ei edes kuule missään, ainoastaan suomea, ruotsia, saksaa, englantia... Iso "ostoskeskus", jossa myydään vain turistikrääsää, ei mitään kunnon kauppoja. Yritimme etsiä kivaa kahvilaa, jossa saisi hyvää aamiasta, mutta kaikki ravintolat tarjosivat vain englantilaista aamiaista ja siitä varmaan viittä eri variaatiota! Aurinkomatkojen esite antoi paikasta ja hotellista TÄYSIN erilaisen kuvan.

Bahia Feliz

poubelle-    15.12.2010    Bahia Felizin muita vinkkejä    Bahia Feliz

Olimme tammikuun lopussa Bahia Felizissä viikon lomamatkalla. Pelkäsin, että siellä sataa koko ajan, koska tammikuu on jokseenkin suht epävakaista aikaa säiden suhteen Kanarialla. Aurinko kuitenkin paistoi koko viikon lukuunottamatta viimeistä päivää, jolloin satoi. Lämpötilat olivat useampana päivänä +20c paremman puolella, mutta kova tuuli teki välillä olon viileäksi. Uima-altaalla pystyi kuitenkin makoilemaan joka päivä.

Illat olivat kuitenkin sen verran viileitä, että pitkähihaista piti pukea ylle. Muuten säät olivat ok, ja rusketustakin tuona kuukauden aikana siellä sai ihan mukavasti.

Hotellimme oli Orquidea, jota suosittelen lämpimästi etenkin lapsiperheille. Aamiaisbuffet oli loistava, hotellihuoneet siistejä ja hotelliympäristö kaikin puolin viihtyisä. Joka päivä altaalla järjestettiin myös erilaisia aktiviteetteja. Ja ylipäänsä Bahia Feliz sopii paikkana lapsiperheille, ja sellaisille, jotka haluavat rauhallisemman ympäristön. Itse olin reissussa poikaystäväni kanssa ja viihdyimme Bahia Felizissä hyvin. Pikkuisessa ''keskustassa'' oli kaikki, mitä tarvittiin; ravintoloita ja vaatekauppoja, sekä turvallinen ja rauhallinen ympäristö. Inglesiin eikä Puerto Ricoon ollut mikään pitkä ajomatka, joten jos hieman vilskettä kaipaa, sinne pääsee alle 20 minuutissa.

Varmasti menen uudestaankin kyseiseen paikkaan. Pikku vinkkinä sellainen, että kannattaa valita tarkasti lomakohteensa tuona ajankohtana (nimittäin jos tavoittelee lämpöä ja aurinkoa), sillä esimerkiksi Puerto Ricossa ja Inglesissä tuona samaisena viikkona oli ollut koko ajan aurinkoista, kun taas Las Palmasissa satoi melkein koko viikon. Bahia Feliz sijoittuu näiden väliin. Käsittääkseni Puerto Rico ja Ingles ovat varmempia paikkoja auringon suhteen (siis tammi-helmikuussa), mikäli huhuihin on uskominen. Kanarialla kun tuo sää talvella saattaa muuttua ihan päinvastaiseksi mentäessä 10 km etelään tai pohjoiseen.

Huoneistohotelli Mas Palomas

Vieras    11.06.2010    Puerto de Moganin muita vinkkejä    Puerto de Mogan

Olimme nyt 2010 helmikuussa ko. huoneistohotellissa jota mainostettiin tosi hyväksi ja perheiden suosimaksi. Kerrottiin että allaskin on hieman lämmitetty......

Tosiasiassa: Huoneistohotellin taso ei vastaa annettua kuvaa. Vankilassakin on varmaan paremmat liinavaatteet ja itse patja sängyssä! Siivous suoritettiin huit hait, enkä silti ole pikkutarkka! Lasinsiruja edelliseltä lomalaiselta saimme kerätä siivoojien jälkeenkin joka päivä, niin sisältä kuin pihaltakin. Oli "upea" matka kun ei voinut nukkua juuri yhtään. Palvelu hotellin pienessä kaupassa oli töykeää. Kuin itse kuningas olisi ollut kassalla, eikä vaivautunut tervehtimään tai vastaamaan yleensäkään kysymyksiin.

Ravintolassa sen sijaan oli hyvä lounasruoka ja seisova illallispöytä. A´la Carte lista oli voimassa iltaisinkin mutta siitä ei voinut jostain syystä tilata vaan piti syödä seisovasta pöydästä.

Uima-altaan vesi ei todellakaan ollut lämmitetty...edes hieman......EI. Jos haluaa nukkua yönsä kunnolla niin ei tuohon huoneistohotelliin! Rauhallinen se kyllä on mutta lumpputavaraa olevat lakanat, pyyhkeet, viltit ja muut ja ne kivestä tehdyt patjat!!!!!! Ei, ei....en halua muistellakkaan sitä enään!

En antanut palautetta asioista mitenkään. Siinä on tarpeeksi palauteta kun en mene sinne enää koskaan. Moni muukin sanoi samaa, enkä yhtään ihmettele! valitsemme matkakohteen seuraavan kerran paremmin ja otamme selvää vaikka keskustelupalstojen kautta kohteesta yms. asioista mitkä lomalaisille on tärkeää. Hinta pitää vastata laatua! Nyt jäi vain paha mieli odotetusta lomasta joka oli täysi fiasko laadun suhteen. 2 vrk vuoristoajelu sekä Kanarian kauneimmat markkinat Moganissa pelastivat aikalailla kuitenkin lomaamme. Muutamat myyjät ovat tosi töykeitä mutta he eivät ole paikallisia vaan muualta tulleita. Ns. "sisäänheittäjät "ravintoloissa ovat tulleet paljon töykeämmiksi....melkein kiskovat käsivarresta sisään ja ovat äkäisiä jos ei kertakaikkiaan halua mennä sisälle! Silloin on sanottava itsekin melkein vihaisesti: NO! NO! CAPITO??? Jos menet syömään tai juomaan kahvia tms. ota aikaa.....laskua maksaessasi saat odotella puolikin tuntia ellei enemmän1 mene siis itse tiskille ja kerro että maksat laskun NYT!

Ajankohta sama !

Tuli oltua myös toukokuun alusta pari viikkoa Inglesissä-taisipa olla 15. kerta.Samaan aikaan oli myös mailmanlaajuinen Gay-poikain hulabaloo.Metakka ja elämöinti oli sitä luokkaa,että lasten,pulujen ja muurahaisten

läsnäolo olisi miellyttänyt hiukka enempi!Puppeleiden lukumäärä oli n. 4000,joten kadut ja rannat olivat täynnä halailevia,tatuoituja juhlijoita 9vrk.-Illalla vasta alkoi se oikea meno Jumbossa.Kello 18.oo oli alustava 3:n tunnin

bassorumpu rytinä,joka vaihtui klo 21 rap/rock menoksi kestäen aamuun.Hotelli sijaitsi Jumbon naapurissa ja boksit

olivat tarkoitetut todella 4000 hengelle...joten hyvin kuului.Kyyhkysten kynnet eivät pysyneet parvekkeen kaiteessa jyrinän ansiosta.-Enpä tainnut kyllä kuulla lasten parkuakaan.-Tähän kun lisätään pari viikkoa aiemmin hiekkarantaan eksynyt pilssipaska,niin olihan elämysmatka.-Ymmärrys "vähemmistökansaa" kohtaan lisääntyi.Miksihän immeiset ei aina ymmärrä heitä.

Hotellit Amadoreksessa

Vieras    29.03.2010    Playa de Amadoresin muita vinkkejä    Playa de Amadores

Olimme Amadoreksessa talvolomalla ja asuimme huoneistohotelli Miradol de Atlanticossa. Minusta huoneemme oli kertakaikkiaan ala-arvoinen, ja kävimme siitä heti huomauttamassa, mutta ei ollut vapaita huoneita mihin vaihtaa. Huone oli hyvin kallis laatuun nähden. Keittiövarustus oli surkea, ei tiskianeitta, ei puhdistusainetta. Huonetta ei siivottu joka päivä, pyyhkeet olivat osin likaisia ja huoneessa oli torakoita. Seinän toisella puolella mellasti allasbaari (ei Miradolin) ja seinät olivat paperia, kaikki äänet kantautuivat sisälle.

Eli missään nimessä en suosittele Miradol-hotellia. Hotelli pimeä ja tunkkainen, ruoka pahaa ja kallista.

Kävimme kääntymässä Melonerasissa, josta pidimme paljon. Erityisesti Maspalomasin Villa de Conde hotelli oli upea. Amadoresiin pääsee Maspalomasista bussilla, 2,50 €. Ranta oli upea, mutta ei sen takia kannata Amadoresiin matkustaa. Siellä ei ole mitään näkemistä rannan lisäksi. Myös Amadoresissa oleva Riu hotelli oli upea, all inclusive-tarjonnalla. Siellä oli upeat allasalueet ja runsas buffet tarjonta. Sieltä ei tarvitse lähteä ollenkaan pois.

Vieressä oleva Puerto Rico oli suuri pettymys. Se oli nuhruinen ja basaarimainen. Mainostettu "ostoskeskus" on vain kasa basaareita, missä myydään ylihintaista kiina-kamaa.

Oletko vieraillut Gran Canarialla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.