Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Gran Canarian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 14

Huippu!

Vieras    08.01.2011    Las Melonerasin aktiviteetit ja harrastukset    Las Meloneras

Siisti paikka, ei mitään roskaa ( ei edes kaupustelijoita)! Palaan uudelleen...

Kodikas ja pieni hotelli

Vieras    05.01.2011    Playa del Inglesin hotellit    Playa del Ingles
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2010 | Hotelli: Caserio Azul

Olemme menossa kolmatta kertaa Caserio Azul- hotelliin. Matka Inglesiin on jo kuudes, mutta en edes hakenut muita hotelleja. En pidä suurista, meluisista aamiaisbuffeteista enkä väenpaljoudesta uima-altaalla. Tässä hotellissa on pienoiskeittiö, parveke ja oma rauha. Sijainti hyvä sekä keskustaan että rantaan. Asukkaat ovat yleensä pitkään ja vähän ikääntyneempiä, joten melua ei synny. Henkilökunta ystävällistä ja huomaamatonta. Läheisistä kauppa- tai huvikeskuksista ei ole ollut haittaa.

Arvosana hotellille:

Valitse ostosten teko paikka

Vieras    03.01.2011    Playa del Inglesin vaarat ja ongelmat    Playa del Ingles

Neuvoni oisi ostoksista seuraava.Tee hankinnat vain niistä kohteista joita opas suosittelee.Joissa myös takuuasiat hoidetaan.Me sorruimme ostamaan eräästä ei suositellusta kohteesta videokameran.Liikkeessä se toimi,mutta kun filmasimme ,,jo maksamallamme kameralla ulkona,tulos karmea.Siis ei mitään kunnon kuvaa/ääntä. Seuraavana aamuna palasimme perumaan kauppaa.ja näytimme heille,kuva materiaalia.Ei puhettakaan että oisivat peruneet kaupan.Olemme paljon matkustaneena,oppineet saamaan hyviä elektroniikka/ym laitteita.Monen tunnin väännön jälkeen otimme tilalle tavallisen digi kameran.Totta tietty hävisimme kaupassa/vaihdossa mut parempi kuin ei mitään.Eivät suostuneet palauttaan rahoja.Tietenkään.Mieheni anto aika sapiskaa ko liikkeessä ja kehotti siellä olevia asiakkaita olemaan uskomatta myyjien vakuutteluita hyvistä tuotteistaan.Hän on itse laatu tarkkailija eräässä yhtiössä,siksi uskalsi toimia varoittaen ja.voin kertoa,et sillä hetkellä asiakkaita läksi ulos siitä liikkeestä.Ja vielä liikkeen ulkopuolella mieheni käännytti monta asiakasta pois.Myyjät/omistajat intiasta muuttaneita.Kansallisuus tietty ei ongelma,mut jos joku arvaisi liikkeen tosta kommentista.Ei ostoksia sieltä.

Rauhallinen paikka

marcus    02.01.2011    Maspalomasin hotellit    Maspalomas
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2007 | Hotelli: eó Suite Hotel Jardin Dorado

Hieno allas alue,hyvä palvelu allas baarissa , tosi rauhallinen paikka golf kentän vieressä

suosittelen !?!?

Arvosana hotellille:

Erinomainen hotelli

Vieras    29.12.2010    Maspalomasin hotellit    Maspalomas
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2010 | Hotelli: Blue Star Dunas Maspalomas

Majoituimme viikon lomalla Dunas Maspalomasissa bungalowien puolella. Erinomainen hotelli! Monta uima-allasta, jotka olivat erikokoisia. Osa oli lämmitettyjä, osa ei. Siistit majoitustilat ja siistit yleiset tilat. Sekä huoneita että yleisiä tiloja siivottiin jatkuvasti ja koko ympäristö oli viihtyisä. Respan palvelu erinomaista. Hotellissa oli mahdollisuus all inclusiveen, mutta teimme ruoat itse. Lähellä oli minimarket ja muutama edullinen ja hyvä ravintola. Maasto on tasaista eli sopii hyvin sekä liikuntaesteisille että lastenvaunujen kanssa kulkeville. Inglesin puolelle pääsee taksilla neljällä eurolla. Hotellin alueella viihtyi auringonpaisteessa uima-altailla mainiosti.

Arvosana hotellille:

Kodikas pikku hotelli

Vieras    27.12.2010    Puerto Ricon hotellit    Puerto Rico
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2010 | Hotelli: Hartaguna

Kiva pienempi hotelli korkeammalla paikalla. Otimme lisämaksusta paremman huoneen ja se oli uusittu tosi hyvä huone. Aamiaista ei hotellilla ollut, teimme sen itse aina niin tuoreista sämpylöistä joita hotellin alakaupassa myytiin. Mukava isäntä hotellissa ja hän puhuikin monia kieliä. Halusi puhua suomea vaikka itse puhuin englantia. Ainoa kunnon miinus metelistä joka kuului ainakin "laakson" puoleisiin huoneisiin voimakkaasti yöaikaan. Menisin toistekkin. Sopii esim kaveriporukoille tms mutta ei lapsiperheille. Hotellissa hyvä uima-allas.

Arvosana hotellille:

Bahia Feliz

poubelle-    15.12.2010    Bahia Felizin muita vinkkejä    Bahia Feliz

Olimme tammikuun lopussa Bahia Felizissä viikon lomamatkalla. Pelkäsin, että siellä sataa koko ajan, koska tammikuu on jokseenkin suht epävakaista aikaa säiden suhteen Kanarialla. Aurinko kuitenkin paistoi koko viikon lukuunottamatta viimeistä päivää, jolloin satoi. Lämpötilat olivat useampana päivänä +20c paremman puolella, mutta kova tuuli teki välillä olon viileäksi. Uima-altaalla pystyi kuitenkin makoilemaan joka päivä.

Illat olivat kuitenkin sen verran viileitä, että pitkähihaista piti pukea ylle. Muuten säät olivat ok, ja rusketustakin tuona kuukauden aikana siellä sai ihan mukavasti.

Hotellimme oli Orquidea, jota suosittelen lämpimästi etenkin lapsiperheille. Aamiaisbuffet oli loistava, hotellihuoneet siistejä ja hotelliympäristö kaikin puolin viihtyisä. Joka päivä altaalla järjestettiin myös erilaisia aktiviteetteja. Ja ylipäänsä Bahia Feliz sopii paikkana lapsiperheille, ja sellaisille, jotka haluavat rauhallisemman ympäristön. Itse olin reissussa poikaystäväni kanssa ja viihdyimme Bahia Felizissä hyvin. Pikkuisessa ''keskustassa'' oli kaikki, mitä tarvittiin; ravintoloita ja vaatekauppoja, sekä turvallinen ja rauhallinen ympäristö. Inglesiin eikä Puerto Ricoon ollut mikään pitkä ajomatka, joten jos hieman vilskettä kaipaa, sinne pääsee alle 20 minuutissa.

Varmasti menen uudestaankin kyseiseen paikkaan. Pikku vinkkinä sellainen, että kannattaa valita tarkasti lomakohteensa tuona ajankohtana (nimittäin jos tavoittelee lämpöä ja aurinkoa), sillä esimerkiksi Puerto Ricossa ja Inglesissä tuona samaisena viikkona oli ollut koko ajan aurinkoista, kun taas Las Palmasissa satoi melkein koko viikon. Bahia Feliz sijoittuu näiden väliin. Käsittääkseni Puerto Rico ja Ingles ovat varmempia paikkoja auringon suhteen (siis tammi-helmikuussa), mikäli huhuihin on uskominen. Kanarialla kun tuo sää talvella saattaa muuttua ihan päinvastaiseksi mentäessä 10 km etelään tai pohjoiseen.

Iso mutta rauhallinen hotelli

Vieras    13.12.2010    Playa Tauriton hotellit    Playa Taurito
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2010 | Hotelli: Lago Taurito

Olimme joulukuun alussa Lago Taurito hotellissa ja viihdyimme hyvin! Hotelli oli iso, rauhallinen,viihtyisä ja siisti vaikka olikin vanhahko hotelli. Meitä oli vanhemmat, isovanhemmat ja 10,12 ja 14 vuotiaat lapset. Allasalueella oli aina tilaa ja aurinkotuolin sai aina halutessaan. Vesipuistossa ei ollut jonoja, ruoka hotellilla hyvää ja tarpeeksi monipuolista. Iltaohjelmaa oli joka ilta ja ainakin lasten mielestä myös viihdyttävää. Taxeilla helppo liikkua ja käytiinkin muutaman kerran Amadoresin rannalla uimassa jossa oli aivan ihana valkohiekkainen ranta.

Arvosana hotellille:

Iso hotelli mäen rinteessä

lova    09.12.2010    Playa del Inglesin hotellit    Playa del Ingles
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2010 | Hotelli: Seaside Hotel Sandy Beach FFFF

Olimme 4 aik+6v lapsi viikon ko. hotellissa. Henkilökunta oli tosi kohteliasta ja avuliasta. Huoneen siisteys

oli hyvä, lakanat vaihdettiin viikon aikana kerran ja kylpypyyhkeitä ainakin joka toinen päivä. Huoneessa oli

myös oma tallelokero, joskin melko hankala aluksi käyttää (hinta 12 €/vko).

Käytävä, jossa huoneemme sijaitsi, on auki ulos. Siitäkö johtunee vai mistä, käytävällä näin elämäni

ensimmäisen torakan (aika iso). Ei niitä kyllä huoneessa näkynyt.

Olimme kakkoskerroksessa (hotellissa noin 10 kerrosta) , huone kadun puolella, liikenne kuului.

Meillä oli all inclusive-paketti, joka oli todella runsas. Kokit paistoivat haluamasi pihvit ja kalat odottaessasi,

samoin aamulla munat/munakkaat. Myös valmiita ruokia oli kaiken aikaa. Joka päivä oli eri teema maiden

mukaan (esim. ma Italia, ti Espanja jne). Eipä silti, ehkä 2 viikkoa olisi "tympinyt".

Keittiötä on kehuttu saaren parhaimmiksi, sitä kai lieneekin.

Uima-allas ei ollut kovin iso, mutta auringonottopaikkoja oli sekä altaan vieressä että kerroksien päässä

terasseilla. Hotellia voi kyllä suositella.

Arvosana hotellille:

JOKER.

Vieras    08.12.2010    Puerto Ricon ravintolat ja baarit    Puerto Rico

Vieläkö Joker disco/yökerho on hengissä? Tuli pörrättyä Ricossa 1990, nyt matkakuume päällä! Hieno paikka!

Ihmisasumiseen kelpaamaton huone

Vieras    06.12.2010    Playa del Inglesin hotellit    Playa del Ingles
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2010 | Hotelli: IFA Continental Hotel

Hotellin yleiset tilat samoinkuin uima-allastilat olivat käypäset. Aamiainen ja päivällinen oli maittava.

Mutta se huone, maali lohkeili seinällä, pöytä oli sotkettu jollain valkoisella mössöllä, sohva oli kuin pakanamaan kartta täynnä läikkiä ja kokolattiamatolla oli oudonnäköinen iso "lammikko", verhot olivat reikäiset. Huone oli kokonaisuudessaan nuhruisen tuntuinen. Vuode oli kova, nukuttiin ilmeisesti joustinpatjan päällä.

Olimme kahdenkeskeisessä keskustelussa hotellin johdon kanssa, ei johtanut kuin osittaisiin parannuksiin viimeisinä päivinä.

Arvosana hotellille:

"All inclusive lähiöhotellissa"

Vieras    01.12.2010    Maspalomasin hotellit    Maspalomas
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2010 | Hotelli: Turbo Club

Olimme ensi kertaa Maspalomasissa ja tuntui kuin olisimme majoittuneet Playa del Inglesin nukkumalähiössä. Mukava paikka rauhaa etsivälle! Rannalle oli melko pitkä matka, mutta hotellilta oli sinne ilmainen kuljetus 3 kertaa päivässä. Tosin taksikaan ei paljoa maksanut.

Itse hotelli oli vähän nuhjuinen, mutta siisti ja asiallinen. Palvelu oli ystävällistä ja asiakas huomioitiin erinomaisesti. Tämä oli ensimmäinen kokemuksemme all inclusive -lomasta. Olihan se helppoa, kun ei tarvinnut kokkailla. Hotellin ruoka oli hyvää ja monipuolista, jokaiselle löytyi jotain.

Hotellilla oli myös pientä iltaohjelmaa, josta erityisesti lapsivieraat tuntuivat pitävän.

Arvosana hotellille:

Mukava paikka

Vieras    29.11.2010    Puerto Ricon hotellit    Puerto Rico
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2008 | Hotelli: casablanca

Teimme kuten kunnon suomituristit ainakin, eli löydettyämme juuri meille täydellisen ajankohdan (tammikuu), paikan ja hotellin, kävimme siellä kaksi kertaa peräkkäin - ja tämä paikka on siis hotelli Casablanca Puerto Ricossa. Rauhallinen hotelli, mukava henkilökunta, siistit huoneet, järjettömän hyvä aamiainen lautasille paistettavine munineen ja pekoneineen.. hyvällä paikalla, isolta parvekkeelta kelpasi päiväsäpinöiden jälkeen katsella auringonlaskua, nappailla hunajarommia ja laitella itseään illlalliskuntoon. Yläostarilla ei käyty kertaakaan (siis 2 x viikon reissuilla), mutta alaostarin toinen toistaan paremmat ruokaravintolat kyllä tulivat tutuiksi. Amadores ja Mogan koluttiin myös huolella, ihania paikkoja molemmat. Toki myös pakolliset suomibaarit katsastettiin, ja molemmissa oli meno kuin suomalaisissa lähiöbaareissa: naamat pitkänä juodaan ylihintaisia juomia ja kuunnellaan synkkiä karaokebiisejä surkeasti laulettuna - tyttööööniii nuooooooriiiii tai teiiiiin sulle koootiiiviiiiniiiin... Nou tänks, siirryttiin Pianobarin mahtavaan meininkiin jossa pianisti soittaa ja laulattaa koko maailmalle tuttuja menobiisejä, laulamaan voi myös tulla kuka uskaltaa ja porukka tanssii pöydillä ja laulaa mukana.

Ainoa torakka nähtiin epäsiistin Ulvovan myllärin vessassa, kukaan ei pakottanut ostamaan mitään ja mitä ostettiin, saatiin edullisesti. Kelit olivat upeat, päivisin 25-30 astetta joka päivä, illat viilenivät jopa 12-15 asteeseen. Molemmat reissut onnistuivat täydellisesti, paikka oli juuri sopivan laiskanpulskea meille jotka vain halusimme lämpimään ottamaan rennosti ilman raivokkaita yökerhobiletyksiä, museokierroksia tai ostoshysteriaa. Ja jos vain onnistuu, tulevana talvena mennään taas.

Arvosana hotellille:

elektroniikkaaa....

sinikkau    23.11.2010    Puerto Ricon ostokset    Puerto Rico

Joo, 20 vuoden kokemuksella sanoisin, että älkää ostako mitään elktron, kameroita, videoita tai nauhureita ym laitteita Kanarialta . Kaupassa käy usein niin,e ttä sulle näytetään hyvää ja sitten aihdetaan tuotetta pikapikaa edessäsi, kaikkea kehutaan, mutta huonontavat tavaraa.. oikeasti ne myy krääsää ja haluavat sen ensin tarjoaman kalliin hinnan. Näin meitä huijattiin ekan kerran. Tuote vaihtui ihan halpaan, mutta maksoimme siitä kalliista! ja voi meitä pässejä! Kerran sitten ihan tahallani kiusasin yhtä kauppiasta, otin tosi kalliita aina välillä käteeni ja sanoin maksavani puolet hintaa... no lopuksi suuttui ja heitti meidät pois, ja huusi lopuksi "haistakaa vittu suomalaiset". Ja keskt monta vuotta, että mentiin Espanjaan! Tämä oli sama kauppias, joka huijasi meitä muutamaa vuotta aikaisemmin.

Ja toreilla muka myydään kultaa, se ei ole mitäään kultaa nähnytkään, se on värjättyä rautaa.

Ja mausteet, ne eivät ole kaikki oikeita mausteita, esim pippurit ovat ihan samaa kaikki, he vaan värjäävät ne punaiseksi ja vihreiksi. Pohjalla sama musta pippuri, liukenee värit keittoon!

Siisti merenrantahotelli

Vieras    25.10.2010    Bahia Felizin hotellit    Bahia Feliz
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2009 | Hotelli: Playa Feliz

Perheemme on lähdössä taas marraskuussa Bahia Feliziin, niin kuin viime vuoden marraskuusssa. Etelän-matkailuumme kuuluvat juoksu- ja pyörälenkit sekä tenniksenpeluu. Tärkeätä on myös uiminen, terveellinen ja edullinen ruokailumahdollisuus sekä siisteys ja lomailun helppous. Nämä kaikki jutut toimivat parhaiten juuri Bahia Felizissä. Olemme olleet Kanarian saarilla lukuisia kertoja ja tykästyimme todella tähän paikkaan. Säätilaa ei voi valita, mutta kun se on kohdallaan, meitä ei puutu siellä mitään. Auton saa parkkeeratuksi helposti hotellin pihaan. Siitä on helppo lähteä ajelemaan ympäri saarta. Atlantin näkymiä saa ihailla hotellin pihasta. Kävelyreitti meren rantaa pitkin ulottuu Inglesiin saakka. Hotelli on siisti. Allasalue siisti ja helppokulkuinen. Puolihoito toimii, ruoka on runsasta ja hyvää. Lapselle ilmainen puolihoito kahden aikuisen kanssa. Mielestäni hinta-laatu-suhde on enemmäin kuin kohdallaan. Mutta kokemuksia on niin paljon kuin matkustajiakin! Aino miinus on pimeähköstä huoneistosta. Suuret ikkunat ovat pihan puolelle, joten niissä on oltava verhot edessä suurimman osan aikaa. Muuten on kuin olisi kaupan näyteikkunalla, jos on sisällä huoneistossa.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Gran Canarialla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.