Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Gran Canarialla

Näin meidät ryöstettiin Las Palmasissa (1.2.2019)

Vieras    24.02.2019    Las Palmasin vaarat ja ongelmat    Las Palmas

Kävelemme keskipäivällä rannan läheisyydessä olevaa pienempää katua. Eteen tulee parkkiautomaatti, jonka vieressä seisoo nainen ja mies, siististi pukeutuneita, n. 40-vuotiaita. Mies kysyy englannin kielellä voimmeko rikkoa kahden euron kolikon yhden euron kolikoiksi. Kerron että jätin kolikkokukkaron autoon. Nainen viittoilee minua automaatin viereen ja näyttää sormellaan jotain automaatissa olevaa tekstiä. Sanon että en ymmärrä tästä automaatista mitään.

Sillä aikaa mies tekee rahanvaihtoa puolisoni kanssa, joka on jo kaivanut esiin euron kolikot. Ne eivät kelpaakaan, vaan mies haluaa pienempiä kolikoita. Hän pitää kiinni puolisoni kukkarosta ja sohii sormellaan kolikoita. Miehellä on samassa kädessä parinkymmenen sentin levyiseksi taiteltu muovikassi. Puolisoni hermostuu miehen kolikoiden pengontaa ja lähtee pois.

Mies tulee minun luokseni ja kysyy jos voisin kuitenkin katsoa kukkarostani niitä kolikoita. Otan kukkaroni esiin ja näytän, että kolikko-osasto on tyhjä. Mies tarttuu kiinni minunkin kukkarooni ja tipauttaa vahingossa oman kolikkonsa minun kukkarooni ja alkaa tökkiä kukkaroni kolikko-osastoa. Silloin huomaan, että kassitaitoksen alla oleva, miehen toinen käsi on juuri vetämässä seteliä ulos kukkaroni setelipuolelta. Tempaisen setelin takaisin ja huudan puolisolleni, että nyt lähdetään. Mies huutaa perään, että se on hänen. Ehkä hän tarkoittaa taiteltua muovikassia, jonka olin tempaissut rahojeni kanssa. En noteeraa miehen huutoa, vaan kävelemme rivakasti pois.

Olemme sen verran sekaisin tapahtuneesta, että emme tarkista puolisoni kukkaroa. Vasta noin vartin kuluttua kun puolisoni yrittää maksaa kaupassa ostostaan, hän huomaa että kaikki setelit (80 euroa) ovat poissa.

Vasta vähitellen meille kirkastuvat kaikki varkaiden taktiset kuviot.

- Avuttomalla ilmeellä he vetoavat turistin auttamishaluun.

- He kysyvät vain kolikon vaihtoa eli pikkujuttua, jonka ei pitäisi huolestuttaa turistia.

- Nainen vetää toisen turistin huomion muualle, jotta hän ei näe mitä mies puuhaa toisen turistin kanssa.

- Varas tarttuu tiukasti kiinni turistin kukkaroon, jotta se pysyy paikallaan setelien tyhjennyksen ajan.

- Sopivan kokoiseksi taiteltu muovikassi pitää piilossa varkaan toisen käden touhut.

- Varkaan sormi tökkii turistin pikkurahoja, jotta turistin huomio pysyy vain niissä.

- Varas tiputtaa muka vahingossa oman kolikkonsa turistin kukkaroon, jotta saa aikaan hämminkiä ja syyn kaivella lisää turistin kolikkopuolta.

Kalevi

Lomaosakekauppiaat...

Vieras    20.03.2016    Puerto Ricon vaarat ja ongelmat    Puerto Rico

Ihan sujuvaa suomenkieltä puhuvat naisihmiset huutelevat törkeyksiä jos et suostu kuuntelemaan myyntipuheita ,siinä on silloin pilattu lomatunnelma ja paikan maine! toimivat pääasiassa Puerto Ricon rantakadulla.

green park

Vieras    20.08.2014    Playa del Inglesin vaarat ja ongelmat    Playa del Ingles

aurinkomatkat sais poistaa green parkin tämä hotelli rosvojen hotelli huoneistojen avaimet teetetty vuosien varrella kaiken laisille kulkijoille

Retki, oikean bussin ym. tarkastus!

Vieras    18.03.2014    Maspalomasin vaarat ja ongelmat    Maspalomas

Päätimme osallistua Suomiretkien saarikierrokselle ja tälläydyimme sovitulle hotellille sovittuna aikana esitteen mukaan. Bussia ei kuulunut. Pian luoksemme saapui itsensä hollantilaiseksi esitellyt mies joka kysyi epäselvästi, olemmeko me tämä ja tämä ja mielestäni kuvaus sopi omiin nimiimme, joten lähdimme miehen mukaan, joka kuulemma veisi johonkin collector - jotain - no ajelimme n. 10 minuuttia ja saavuimme Sukelluskeskukseen, jolloin sitten kysyin mieheltä, että onkohan tämä oikea retki ja oikea kohde, niin olin kuulemma myöntänyt olevani "Olga". No tässä tapauksessa retki meni sivu suun, vaikka toinen mies "palautti" meidät hotellille, mutta bussi tms. kannattaa aina varmistaa, että se on oikea ja varsinkin silloin, jos järjestely poikkeaa totutusta. Tämä tällainekin vaikuttaa heille olevan ihan arkipäiväistä (toivottavasti ei kuitenkaan jokapäiväistä). Itse Suomiretkistä en osaa sanoa, koska emme sille osallistuneet.

markkinat

Vieras    05.12.2011    Arguineguinin vaarat ja ongelmat    Arguineguin

Olimme muutama vuosi sitten lomailemassa Arguineguinissa ja menimme "kuuluisille" markkinoille, siellä afrikan alueelta tulleet lipevät tyyoit silittelivät olkapäitä ja mielistelivät, samalla erään mummun rahapussi hävisi. He myös

"järjestivät" sumppuja joissa ihmiset eivät päässeet eteen aikä taakse, oli kamalaa katsoa kun kolmelta ruotsalaismieheltä vietiin yhtaikaa lompakot ja he eivät voineet tehdä mitään!! kukaan ei päässyt mihinkään ja nämä afrikkalaiset liukenivat kuin maan syömänä kun lompakot oli poissa. Samoin sumppu purkaantui. Jotenkin yhteisestä merkistä he järjestävät kamalan ryysiksen kapeaan kohtaan.

Älkää pitäkö lompakoita shortsin taskussa, naiset laittakaa rahat rintaliiveihin, sieltä ei kukaan vie huomaamatta, ja varokaa kapeita kohtia markkinoilla!

Valitse ostosten teko paikka

Vieras    03.01.2011    Playa del Inglesin vaarat ja ongelmat    Playa del Ingles

Neuvoni oisi ostoksista seuraava.Tee hankinnat vain niistä kohteista joita opas suosittelee.Joissa myös takuuasiat hoidetaan.Me sorruimme ostamaan eräästä ei suositellusta kohteesta videokameran.Liikkeessä se toimi,mutta kun filmasimme ,,jo maksamallamme kameralla ulkona,tulos karmea.Siis ei mitään kunnon kuvaa/ääntä. Seuraavana aamuna palasimme perumaan kauppaa.ja näytimme heille,kuva materiaalia.Ei puhettakaan että oisivat peruneet kaupan.Olemme paljon matkustaneena,oppineet saamaan hyviä elektroniikka/ym laitteita.Monen tunnin väännön jälkeen otimme tilalle tavallisen digi kameran.Totta tietty hävisimme kaupassa/vaihdossa mut parempi kuin ei mitään.Eivät suostuneet palauttaan rahoja.Tietenkään.Mieheni anto aika sapiskaa ko liikkeessä ja kehotti siellä olevia asiakkaita olemaan uskomatta myyjien vakuutteluita hyvistä tuotteistaan.Hän on itse laatu tarkkailija eräässä yhtiössä,siksi uskalsi toimia varoittaen ja.voin kertoa,et sillä hetkellä asiakkaita läksi ulos siitä liikkeestä.Ja vielä liikkeen ulkopuolella mieheni käännytti monta asiakasta pois.Myyjät/omistajat intiasta muuttaneita.Kansallisuus tietty ei ongelma,mut jos joku arvaisi liikkeen tosta kommentista.Ei ostoksia sieltä.

Paljon jyrkkiä mäkiä

Playa de Amadoreksesta on lyhyt matka Puerto ricoon ja me ainakin käytiin siellä päivittäin. Matka ei ole kauhean pitkä, mutta kannattaa varautua siihen, että mäet ovat todella jyrkkiä ja pitkiä, sekä portaita on PALJON! Itse en kertaakaan koko matkalla käyttänyt korkokenkiä, vaan kuljin paljain jaloin tai läpsyttimillä, koska korkkareilla olisi ollut todella tuskaa mennä niin jyrkkiä ala- ja ylämäkiä.

Elektroniikkahuijareita riittää....VAROKAA HYVÄT IHMISET!!!

Vieras    23.01.2010    Puerto Ricon vaarat ja ongelmat    Puerto Rico

Olimme viikon Gran Canarialla, Puerto Ricossa tammikuun alussa tänä vuonna (2010) ja eräänä päivänä erehdyimme venesataman läheisyydessä olevalle elektroniikkaa myyvien kauppojen keskittymälle. Meillekin yritettiin myydä kaikkea muuta mitä olimme hakemassa. Joka tapauksessa Sonyn videokameran sain tingittyä 40 €:oon ja maksoinkin sen saman tien. Sitten tämä lipevä "inkkari" pyysi meidät takahuoneeseen näyttääkseen miten kamera toimii, ja alkoi mollaamaan miten huonon kaupan olin juuri tehnyt!!! Kundi laittoi säädöt siten että näyttöpäätteellä näkyvä kuva oli todella pimeä. Siihen olisi pitänyt ostaa joku erikoislinssi 80 €:lla !! Sitten alkoi toisen paljon tasokkaammaan kameran kauppaaminen. Mä sanoin, että en halua mitään muuta kuin sen josta jo olin maksanut ja että haluan kuitin, takuutodistuksen ja kameran manuaalin. Kyllä hetken päästä sanoi hän, ja jatkoi erilaisten toimintojen näyttämistä toisesta tuotteesta. 30 min. kuluttua mulla paloi käämit ja sanoin että nyt riittä ja kamera tänne. Silloin tämä silmälasipäinen inkkari poltti päreensä ja alkoi haukkua meitä, antoi rahat takaisin ja hääti meidät liikkeestään!!!! Mieheni otti kuvankin paikasta, ja se on muistaakseni juuri samasta, josta tällä foorumilla varoitetaan jo entuudestaan. Olisi siis pitänyt lukea nämä varoitukset ennen matkaa...;)...Eniten harmittaa, että sinne aikaa haaskasimme ja suoraan sanottuna vitutuskäyrä oli sangen korkealla varsinkin miehelläni koko loppupäivän. Tollasta törkeetä kusetusta ei pidä sallia....se kauppa pitäis saada suljettua!!

Banaaniveneily

Meinasinpa taittaa niskani ja siirtyä tuonpuoleiseen enkelikuoroon, kun olin Puerto Ricossa banaaniveneajelulla. Vetovenettä ohjasi tyyppi, joka varmasti vihasi turisteja. Vauhti nimittäin ylitti taatusti kaikki lain sallimat solmut. Banaanissa oli vain miehiä, ja minut ainoana naisena pakattiin ihan perälle, joka miehien painosta nousi ihan pystyyn ja niin minä pelkillä käsivoimilla sain pidettyä itteni mukana, vaikka olin kaiken aikaa ilmassa, huutaen ihan hysteerisesti, siitäkös vauhti vaan koveni. Eikä siinä kyydistä tippumisessa mitään, mutta kun siitä vauhdista olisi lentänyt suoraan selälleen, pelastusliivin ollessa hassusti niskassa, nii arvatenki huonosti siinä olisi käynyt.

Loppureissu sitten vietettiin parannellessa lihaskramppeja ja taisi siinä pienet traumatkin jäädä, en nimittäin ikinä ole pelännyt niin paljon ja ollut varma, että jos irti päästän niin henki lähtee...

Nyt muutaman vuoden jälkeen voin jo vähän nauraa tapahtumalle, mutta samalla voin vannoa käsi sydämellä, etten ikinä sellaiseen vehkeeseen mene!

vatsataudit

Vieras    04.03.2009    Puerto Ricon vaarat ja ongelmat    Puerto Rico

Olimme vuosi sitten Puerto ricossa ja siellä jylläsi vatsatautiepidemia olemme olleet 8 kertaa ja nyt lähdemme parin päivän päästä taas viikoksi. Viime vuosi meni mönkään toinen viikko kipeenä ja kuumeessa naapurit saivat kotona salmonella lääkityksen. onkohan tauti siellä vielä voimissaan. Kato ihmisistä oli Ulvovassa myllärissäkin jossa sanottiin että epidemia näkyy heilläkin. Harmittaa kun aina on pidetty paikkaa suht luotettavana ruuan suhteen mutta nyt olemme hieman varullamme. eli käsihygieeniat ja maitohapot on mukana ym:t mitä thaimaassakin.

karmea loman aloitus!!!

Vieras    01.03.2009    Playa del Inglesin vaarat ja ongelmat    Playa del Ingles

Muuten loma meni hienosti, paitsi ensimmäinen yö, jolloin hotellimme edessä olevassa yksityisasunnossa räjähti kaasupullo. Räjähdys tapahtui n. puoli kahdelta yöllä ja luulimme ensin että meidän hotelli palaa. Kun katsoimme ulos ovesta, näkyi vain liekkejä. Hotellimme evakuoitiin ja seisoimme kadulla yöpaidat päällä melkein kaksi tuntia. Kun palomiehet olivat saaneet liekit sammutettua pääsimme takaisin hotelliin. Ei kyllä oikein uni tullut sinä yönä enää:( Yksi ihminen siinä oli loukkaantunut mutta pahempaa ei onneksi sattunut..

Myyjät !

Halusin vain varoittaa näistä myyjistä. Katumyyjät nyt ovat aina epäluitettavia, mutta tuli huomattua tuolla playa del inglesin reissulla, että myöskin kaupassa myyjien kanssa kannattaa pitää varansa.

Myyjät ovat ovelia. Ensiksi myyvät jonkin tuotteen ja kun olet maksanut, he ottavat sen taakseen ja esittelevät vielä parempaa tuotetta, joka ei olisi kuin 20€ kalliimpi ja jne. Kannataa vain sanoa reilusti, että tänne se nyt heti ! Olen maksanut sen jo. Yleensä lopuksi luovuttavat, mutta erittäin epämiellyttävä tilanne.

taksit on aika pahoja

Olin Canarialla ja taksin kyytiin sitten päädyin. Kuskit ajaa siellä ihan kamalaa vauhtia, en uskaltanut edes katsoa nopeusmittaria kun kerran ja silloinki näytti 150km/tunnissa..

Oletko vieraillut Gran Canarialla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.