Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Thaimaan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 25

Chatuchakin viikonloppumarkkinat

pikkukimalainen    29.05.2008    Bangkokin ostokset    Bangkok

Järjettömän suuret markkinat, yli 100 000 kävijää viikonloppuisin. Pomeranianin pennun olis saanut 50 eurolla, myös pikkukenguruita myytiin. Vaatteita, ruokaa, sisustusta, ihan kaikkea. Kannattaa käydä! En suosittele ahtaanpaikankammoisille enkä paniikkihäiriöisille, koska alue on valtaisia ja täynnä populaa, käytäviä tuhnasia ja ne ovat ahtaita. Jos tulisi rulipalo, olisi henki heikossa. Eksoottinen kokemus.

CHIANG MAISTA MAE SALONGIIN

Kävin Chiang Maista käsin Thaimaan ainoassa kiinankielisessä kylässä yhden yön reissussa. Tarkoitus oli vain piipahtaa siellä äkkiseltään matkalla pitkäkaula-kareneiden suojeltuun heimokylään. Kävi kuitenkin niin, että lähdimme reissuun liian myöhään ja jouduimme jäämään yöksi. Vuorilla satoi vettä ja hirvitti aikas paljon. Thaiksi yritin kuskille sanoa "ei lujaa, ei lujaa". En tiedä, ymmärsikö :) Mae Salong oli rauhallinen, kaunis kylä vuorenrinteellä. Aurinko tervehti aamulla. Hirmu hyvä mieli jäi. Menimme taksilla, eikä tullut sen kalliimmaksi kuin muukaan menopeli. Päästiin sillä tahdilla kuin haluttiin ja haluamaamme reittiä.

jättiläisakvaario Underwaterworld Pattayalla

pikkukimalainen    27.05.2008    Pattayan nähtävyydet    Pattaya

Jos menette Pattayalle, tai menette siitä liki, menkää ihmeessä käymään Underwater Worldissa, akvaariopaikassa. Paikka on tosi hieno, sijaitsee kaupungin ulkopuolella (taksi ei paljoa Thaimaassa maksa!). Liput eivät olleet kovin kalliit, mutta jotain 5-8 euron luokkaa kuitenkin, mutta on se sen arvoista! Akvaariossa ihmiset kulkevat ihanan viileissä tunneleissa akvaarion "sisällä" (kannattaa ottaa pitkähihainen mukaan!). Akvaariossa mm. haita, merikilpikonnia ja trooppisia kaloja. Akvaarion sisällä kulkevat tunnelit ovat ihan hyvät mittaiset yhteensä, kyse ei ole mistään pienestä kultakalamaljasta :)

Suosittelen! Siisti, kiva paikka niin lapsiperheille kuin meille yksittäisille uteliaillekin!

likaisesta aupungista puhtaalle saarelle: Koh Larn Pattayan tuntumassa

Olin Pattayalla matkatoimiston tarjouksen vuoksi neljä yötä, enkä tykännyt paikasta yhtään. Viina ja prostituoidut näkyivät liikaa katukuvassa ja meri oli likainen. jos haluat luonnonkauniiseen paikkaan, mene Koh Larnin saarelle. Laivamatka kestää sinne alle tunnin. Laivamatka on kiva (mukana myös paikallisia!), ja omatoimisuus palkitaan: laiva lähtee aina samasta laiturista, ja lippu yhteen suuntaan maksaoi esim 2005 20 bahtia, eli noin 40 senttiä. Jos et ole noheva, vaan menet paikallisen matkatoimiston luukulle, joudut maksamaan reissusta 500 bahtia, vaikka sekä kohde että kulkuväline on täsmälleen sama! Laiva menee saareen aamulla ja tulee viimeisen kerran hakemaan iltapäivällä. Saarella on esim. moottoripyörätakseja, jotka ajavat halukkaita pitkin hienon vuoren rinnettä (näkymä meren yli pattayalle!) luonto on ihana ja saartella on majoitusmahdollisuuksia ja syömäpaikkoja ja aurinkotuoleja. vesi on ihan turkoosin puhdasta, toisin kuin Pattayalla, jossa se on harmaansinistä.

matkavakuutuksista

aapeli    27.05.2008    Phuketin muita vinkkejä    Phuket

Phuketin International Hospital ei kelpuuta matkavakuutusta esim. Eurooppalaisen korttia suoraan valuuttana. Siellä täytyy maksaa käteisellä (tai kortilla) ja kuitteja ja vaadittuja asiapapereita vastaan saa rahat periä itse omalta vakuutusyhtiöltä. Olkaa tarkkoja, että kaikki dokumentit saatte kirjallisena. Maksut ovat kuitenkin tilanteesta riippuen satoja euroja. Hoito on kuitenkin moitteetonta.

vauvat lentokoneessa

aapeli    27.05.2008    Phuketin lennot & liikenne    Phuket

Vauvaikäisen kanssa näin pitkä lentomatka on tuskallinen, ellei ole varannut etukäteen paikkaa ns. vauvakori rivistä. Suosittelen tätä ehdottomasti! Esim. Finnmatkojen kautta saa varattua tällaisen paikan. Kannattaa tehdä tämä mahdollisimman ajoissa, koska paikat menevät nopeasti kun varausjärjestelmä aukeaa.

vatsaongelmat

aapeli    27.05.2008    Phuketin vaarat ja ongelmat    Phuket

Pienten lasten kanssa matkustaessa Aasiassa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ruokaan ja sen puhtauteen. Esim. alle 1 v. kun ei voi ottaa hepatiitti-a rokotettakaan. Vatsatauti on monesti näissä jo valmiiksi kuumissa maissa todella rankka kokemus pienelle matkustajalle. Ihan pienten kanssa kannattaa varmuuden vuoksi valita jokin hieman vähemmän eksoottinen kohde.

käsidesi käsilaukkuun

matkalainen    27.05.2008    Bangkokin vaarat ja ongelmat    Bangkok

käsidesi on matkaajan superhyvä pöpöjenkarkotin - mukaan käsilaukkuun thaimaan-reissulle! myös kertakäyttöiset desinfioivat kosteuspyyhkeet ovat kätsiä.

jääpalat

matkalainen    27.05.2008    Bangkokin vaarat ja ongelmat    Bangkok

Vältä vatsapöpöjä ja tilaa drinkkisi ilman jäitä!

lentomatka nukkuen :)

matkalainen    27.05.2008    Bangkokin lennot & liikenne    Bangkok

lentomatka menee kuin siivillä yöaikaan - nukkuen!

upea hotelli

matkalainen    27.05.2008    Hua Hinin hotellit    Hua Hin
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2001 | Hotelli: Centara Grand Resort

upea hotelli!

Arvosana hotellille:

aivan iihana paikka!!

matkalainen    27.05.2008    Hua Hinin hotellit    Hua Hin
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2005 | Hotelli: Hilton Hua Hin Resort & Spa

aivan iihana paikka!!

Arvosana hotellille:

upea hotelli

matkalainen    27.05.2008    Bangkokin hotellit    Bangkok
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2005 | Hotelli: Pullman Bangkok Hotel G

hieno hotelli hyvällä sijainnilla!

Arvosana hotellille:

meduusat

matkalainen    27.05.2008    Hua Hinin vaarat ja ongelmat    Hua Hin

hua hinin rannoilla on meduusoja, kantsii varoa ja uimakengät mukaan!

muutakin kuin thairuokaa...

matkalainen    27.05.2008    Hua Hinin ravintolat ja baarit    Hua Hin

kun thairuoka alkaa tympiä, löytyy ainakin hua hinista myös mm. ihana italialaisravintola! pasta ja pizzat maistuvat viikon thairuokakuurin jälkeen jo mainiosti... :)

Oletko vieraillut Thaimaassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.