Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Ostokset Bangkokissa

Bangkokin nähtävyyksiä ja markkinoita

Vieras    10.12.2014    Bangkokin ostokset    Bangkok

Matkustusajankohta marraskuu 2014

On tämä BKK ihan uskomaton kaupunki! Ihmisiä on kuin muurahaisia ja liikenne ihan hurja! Olihan kaupoille tietysti päästävä ja suuntasimme hotellilta skytrain asemalle. Piljetit pitää ostaa ulkopuolelta, jotka sitten portillla "syötetään", että päästään sisään asemalle. Juna toimii kuten metro, mutta kulkee raiteillaan ilmassa kaupungin yllä. Se onkin suuri helpotus muuten niin ruuhkaiselle tieliikenteelle.

Paljon toinen toistaan upeampia ostoskeskuksia on rakennettu. Siam Paragon on ehkä hienoin, mitä missään ollaan nähty tähän mennessä. Kaikkialla on erittäin siistiä, lattiat ja joka paikka kiiltää puhtauttaan. Vastapainoksi hienouksille suuntasimme seuraavana päivänä Chinatowniin. Siellä olikin kuhinaa tungokseen asti ja tunnelma hyvin kiinalainen. Välimatkat taittuvat näppärästi taksilla, jolle tulee hintaa 1-2 euron verran per suunta. Tuk-tukeja emme käytä, sillä nuo mopotaksit ovat aika heppoisia kyytipelejä täällä.

Ostoksia olemme tehneet harkiten, vaikka tavaran paljous Bangkokissa on valtava. Periaate, ettei kaikkea tarvitse ostaa vaikka halvalla saa on vahvistunut...

Bangkokissa on niin paljon muutakin nähtävää kuin ostoskeskukset, että päätimme palkata hotellin taksikuskin oppaaksemme. Sovimme parin tunnin ajelusta 400b:n hintaan (10€) ympäri kaupunkia olevia mielenkiintoisia paikkoja katsellaksemme. Kuski sai näyttää meille päänähtävyyksiä aivan kaupungin keskustassa. Kauempana olevat eläintarha, orkideapuutarha ja kelluvat markkinat yms. jätimme väliin niiden etäisyyden vuoksi. Aiemmalla visiitillä olimmekin jo käyneet mm. temppelissä ja jokiristeilyllä.

Taksikuski oli mukava ja osasi hyvin englantia. Saimme nähdä monia mielenkiintoisia paikkoja, vaikkakaan aika ei riittänyt niiden sisällä käyntiin. Tyydyimme siis katselemaan niitä ulkopuolelta. Kahden tunnin ajelun päätimme vielä MBK-ostoskeskukseen, jossa vietimme loppupäivän.

Viikonloppumarkkinat Chatuchakissa ovat näkemisen arvoiset. Noin neliökilometrin alueella on vaikka mitä myytävänä. Eivätkä hinnat ole kalliit. Päivässä tai parissa kaikkea ei ehdi nähdä niin suurella alueella, mutta näimme niin paljon vaatetta ja tavaraa sen viiden tunnin kierroksen aikana, että enempää ei voisi ajatellakaan. Reppu täynnä ostoksia palasimme mukavasti taksilla hotellillemme iltaa viettämään. Päivän päätteeksi kävimme vielä ottamassa rentouttavat jalkahieronnat.

Sunnuntaina laukut pakattuamme suuntasimme Platinum-ostoskeskukseen. Sielläkin oli valtavasti väkeä, mutta tällä kertaa vain paikallisia. Hinnat sopivat meikäläisille budjettimatkalaisille ja vähän tuli ostoksiakin mukaan.

Lisää tarinaa ja kuvia löytyy osoitteesta aeta24.com

ostoskeskus MBK

miles    08.01.2009    Bangkokin ostokset    Bangkok

Kannattaa ehdottomasti mennä Bangkokissa käydessä.

Ostoskeskuksessa 8 kerrosta ja yksi kerros on tosi iso. Paljon pieniä kauppoja ja halvalla lähtee laukkuja, kenkiä, vaatteita, elektroniikkaa.. kaikkea mahdollista.

Shoppailijan 7. taivas!

llauraa-    01.10.2008    Bangkokin ostokset    Bangkok

Näin jälkeenpäin kaikkein eniten kaduttaa, että vietin MBK-tavaratalossa vain pari tuntia. Syytän siitä eräänlaista kulttuurishokkia minkä ylihalvat tavarat ja niiden paljous aiheutti. Vai miltä kuulostaa: astut laukkukauppaan, näet upean laukun joka Suomessa maksaisi vähintään 50e, katsot hintalappua jossa lukee 3e, menet onnesi huipulla kassalle jossa myyjä kertoo, että laukku on lisäksi 50% alennuksessa. Jos olisin osannut valmistautua kaikkeen tähän, olisin luultavasti ylittänyt rajusti lentoyhtiöiden salliman matkatavaramäärän sen sijaan että kuljetin koto-Suomeen muutaman hassun laukun ja halpis-t-paidan. No, en halua, että muut tekevät saman virheen, ja siksi varoitan: varaudu siihen, että voit ostaa koko kaupan tyhjäksi parilla kympillä.

Iki-ihanasta MBK:sta voit lukea täältä:

www.mbk-center.com/en/index.asp

Have fun!

Shoppailua Bangkokissa

pikkukimalainen    23.07.2008    Bangkokin ostokset    Bangkok

Bangkok on hieno paikka! Siellä kannattaa käydä ostoksilla ainakin Big C-tavaratalossa, MBK:ssa, Siam Centerissä ja jos jaksaa niin Khao San Roadilla. Khao San Roadilla on edullista ja tinkimällä tietysti saa ison siivun hinnasta pois. Myös Big C oli halpa. Tai siis halpaa oli joka paikassa, hinnat paikasta ja tuotteesta riippuen 1/3 - 1/10 osa Suomen hinnoista. vaatteet halpoja, mutta sopivat lähinnä pikkuisille suomalaisille (koska paikallisetkin ovat pieniä). Vaatteista puuttuu usein kokoluokitus, ja se voi olla suomalaisittain päin honkia, varsinkin basaareista ostettaessa. Esim itselläni oli ostettava L-koon farkut jotka kuitenkin olivat liian pinet (kokoni Suomessa on S !!!) Shoppialupaikkana aivan mahdoton on Chathuthacin viikonloppumarkkinat, 300 000 kävijää ja ostettavaa kengurunpoikasista paahdettuihin torakoihin ja hienoihin vaatteisiin ja sisustuselementteihin.

Mutta jos ja kun siellä pääkaupungissa liikutte, niin käyttäkää taksia, se on HALPAA. Miinusta on ruuhkissa seisominen. Lisäksi suosittelen ainakin yhtä tai paria reissua SkyTrainilla (esim. kun olette shoppailemassa eri tavaratalojen välillä), joka on ilmassa kulkeva "metro", siihen eivät ruuhkat vaikuta. Bangkokin läpi virtaa Khao Praya-joki, jota pitkin pääsee parillakymmenellä sentillä hienolla pitkähäntävene-bussilla pitkänkin matkan, monesti pysäkeillä (laitureilla) on yhteys SkyTrain-asemille, joilta puolestaan on yhteys keskustan shoppailukohteisiin. Veneessä ei ruuhkat, eivätkä saasteet, haittaa, maisemat on kivat ja voit matkustaa paikallisten seassa! Eksoottinen kokemus :) Edullisinta shoppailu on suoraan kaduilta basaareista, mutta ei tavarataloissakaan kallista ole. Jos menet muualle Thaimaahan, esim. pohjoiseen, teet kaikista halvimmat ostokset siellä. Turistipaikoissa joudut maksamaan kentien Bangkokin hintoja enemmän.

Chatuchakin viikonloppumarkkinat

pikkukimalainen    29.05.2008    Bangkokin ostokset    Bangkok

Järjettömän suuret markkinat, yli 100 000 kävijää viikonloppuisin. Pomeranianin pennun olis saanut 50 eurolla, myös pikkukenguruita myytiin. Vaatteita, ruokaa, sisustusta, ihan kaikkea. Kannattaa käydä! En suosittele ahtaanpaikankammoisille enkä paniikkihäiriöisille, koska alue on valtaisia ja täynnä populaa, käytäviä tuhnasia ja ne ovat ahtaita. Jos tulisi rulipalo, olisi henki heikossa. Eksoottinen kokemus.

Tyhjä laukku mukaan!

matkalainen    27.05.2008    Bangkokin ostokset    Bangkok

Thaimaassa on hurjasti osteltavaa ja edulliset hinnat - tyhjä matkalaukku mukaan, turhat tavarat kotiin! Kaikkea löytyy ja halvalla!

Ostosparatiisi Bangkok!

jaiger    09.05.2008    Bangkokin ostokset    Bangkok

Kaupunki on täynnä loistavia ostospaikkoja.

Tässä muutama oma suosikkini aikaisemmilta lomilta!

Siam Baragon, yleellinen todella suuri ostoskeskus, tosin ei ihan halvimmasta päästä. Kolmannesta kerroksesta voi ostaa tuliaisiksi mm. urheiluautoja =)

MBK, Todella suuri ja edullinen ostoskeskus, täältä saa ehkä helpoiten edullisesti tehtyä kaikki loman ostokset.

Cina town, Todella halpaa, ostettavana enimmäkseen kaikkea pientä krääsää, mutta voi tehdä hauskoja löytöjä, ahtaat ostoskujat ja todella kuuma...

Siam Baragon ja MBK on kätevästä sky train linjan varrella...

China towniin on mukava mennä jokitaksilla....

Oletko vieraillut Bangkokissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.