Thaimaan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 7

Koh Samui

Vieras    24.07.2013    Koh Samuin aktiviteetit ja harrastukset    Koh Samui

Jos on suuntaamassa Samuille niin kannattaa tsekata :

www.tripadvisor.com/Attracti...vince.html

Yrityksesta loytyy suomalainen kouluttaja ja divemasteri. Snorklaus retket ja saari retket kauniiseen kansallispuistoon hyvin varustelulla pikaveneella. Myos priva ryhmat seka sukelluksen perus-ja jatkokurssit. Ammattitaitoinen henkilokunta ja pienet ryhmat.

[email protected] (englanniksi)

[email protected] (suomeksi)

Perheellisille ja naisille mietittävää

Vieras    25.06.2013    Thaimaan vaarat ja ongelmat    Thaimaa

www.iltalehti.fi/matkajutut/...7_ma.shtml

Thaimaan suosio on romhatanut avoimen seksiturisminsa takia. Mitään ei ole tehty asialle ! Nyt perheet suuntaakin Turkkiin, jonka suosio on noussut + 40 %:a ja Antalyan kohteensa huimat + 45 %:a. Oma reissuni Thaimaahan oli niin karvas pettymys, että jäi kerralla viimeiseksi. Ottakaa te muut onkeenne.

Turhaan ei Thaimaata kutsuta maailman suurimmaksi ulkoilmabordelliksi.

Wat Chalongin temppelialueen markkinat

Edith    26.04.2013    Tri-Trang Beachin ostokset    Tri-Trang Beach

huikea kokemus, nimenomaa kokemus. kaikkea myynnissä paistetuista ötököistä puettuihin lemmikkikaneihin. ruokakojuja lähes kilometrikaupalla, kuin myös vaatetta, käyttötavaraa, puutarhatuotteita... ja porukkaa markkinoilla kuin suurkaupungin ruuhkassa, ja joukossa ei lähes ainuttakaan valkolaista. erilaisia tuoksuja tai oikeammin ehkäpä oudokseltaan hajuja. nämä n viikon mittaiset markkinat järjestetään käsittääkseni kerran vuodessa kiinalaisen uuden vuoden aikaan. taksilla pääsee phuketin saarella edullisesti. ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen. ps. jos ostaa haluaa jotain on huomattavasti edullisempaa kuin muilla markkinoilla sillä nämä on nimenomaa paikallisten markkinat ja hinnat sen mukaiset

Kannattaa harkita

Otso    18.03.2013    Kata Beachin hotellit    Kata Beach
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2013 | Hotelli: Kata Lucky Villa

Terve

Olemme yöpyneet kyseisessä hotellissa kolmena vuotena peräkkäin, ja olemme mieltyneet varsinkin Villaan.

Villa on 28:sta paritalosta koostuva kiva miljöö.

Kuvista voi katsoa, että Villalaisilla on oma, ihan pieni, mutta riittävä uima-allaskin.

Siellä on myös uudempi "Pool access", joka taas on sellainen, että altaaseen/veteen pääsee suoraa patiolta.

Palvelu pelaa kivasti, eli tasatunnein pääsee Kata Beach:ille, ellei halua käveleskellä kahdeksaa minuttia.

Katalle on ilmestynyt kolmessa vuodessa mahdoton määrä venäläisiä turisteja, ja kiinalaistenkin osuus alkaa olla mainitsemisen arvoinen asia.

Paikalliset kertoivat, että venäläiset ovat niinikään mukana hotellibisneksissä, ja se näkyy aikamoidena rakentamisena.

Jokainen voi tulkita tuon, miten parhaaksi näkee.

Joka tapauksessa suosittelen rauhallista ja erittäin hyvin toimivaa Kata Lucky Villaa.

Otso

Vaasa

Arvosana hotellille:

meduusat

Vieras    08.03.2013    Kamala Beachin vaarat ja ongelmat    Kamala Beach

hei! olin phuketissa lomalla 20.11.2011 meressä näin kaksi tosi isoa meduusaa joista toinen poltti tosi pahasti. 3 päivää sairaalassa

Sukellusretki Korallisaarelle

Vieras    05.03.2013    Phuketin aktiviteetit ja harrastukset    Phuket

Otimme kaverini kanssa sukellus päiväretken korallisaarelle. Matka oli kaikinpuolin onnistunut kokemus. Phuket Syndicaten palvelu oli ammattitaitoista ja ystävällistä. Suosittelen!

Itse saari oli todellinen paratiisi, eikä muut turistit liiemmin häirinneet.

hyvä hotelli omalla korallirannalla

Edith    04.03.2013    Phuketin hotellit    Phuket
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2013 | Hotelli: Merlin Beach Resort

napsun listassa olevista hotellin tiedoista poiketen meillä ei kylläkään ollut aamutossuja eikä aamutakkia (emme kyllä kaivanneetkaan niitä). hyvä huone sattui kun oli allasnäkymä, merinäkymä ja kaksi isoa erillistä jättivuodetta sekä tilava parveke.

hyvä koralliranta snorklailuun, varsinkin nousuveden aikaan. hyvät allasalueet. pienenä miinuksena, rantalentiskentän ois voinnut joskus "perata" sillä siellä voi loukata jalan kun rantahiekan seassa on korallin paloja. helppo ja näppärä tallelokero huoneessa.

Arvosana hotellille:

hyvällä paikalla, rannan tuntumassa, keskustassa

Edith    04.03.2013    Phuketin hotellit    Phuket
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2013 | Hotelli: Ramada Phuket Southsea

Hyvää: sijainti- ranta ja ruokapaikat vieressä, aamiainen, yleinen viihtyvyys, helppo ja hyvä tallelokero hotellihuoneessa

Huonoa: -aurinkovuoteiden riittämättömyys, niitä varattiin pyyhkeillä jo aamuvarhain, myöhemmin heränneet jäi ilman tai "joutui" rannalle tien toiselle puolelle,

- allasalue liian ahdas, toisella laidalla vaikea ohittaa toisen aurinkovuodetta kuivin jaloin kun aurinkovuoteet on alueen ahtauden vuoksi lähes altaassa kiinni. lapsia hyppii altaaseen rajustikin ja kukaan ei valvo, baarissa myyntiä vain satunnaisesti allasalueella

- allaspyyhkeiden vaihto puhtaisiin ei järjestetty, käytännössä hankalaa

- hotellihuoneiden pyyhkeet aikansa eläneitä, rispaantuneita, tahraisia eivätkä puhdistu enää pyykissä

- lakanoita ei vaihdettu viikon aikana kuuteen vuorokauteen, viidennen jälkeen sitä jo matkatoimistolta pyysimme ja luvattiin mutta uuden pyynnön jälkeen vasta kuuden yön jälkeen lakanat vaihdettiin. allasalueella kuulimme kyllä että joillain oli vaihdettu joka pv eli kun meillä oli käytävän viimeinen huone niin eikö riittäneet puhtaat?

- näkymä parvekkeelta, toisen hotellirakennuksen päätyseinä ja yksi takapiha, viistosti toisen hotellin allasalue

Mielestämme liian korkea luokitus, matkanjärjestäjämme esitteessä 3+

Arvosana hotellille:

Huijaukset Thaimaa vesijetit ja skootterit.

huruukko    21.02.2013    Pattayan vaarat ja ongelmat    Pattaya

VINKKEJÄ.

Jos vuokraat mopon tai vesijetin OLE TARKKANA mistä vuokraat,sillä tapahtuu paljon huijauksia esim.vuokraat vesijetin tunniksi ja palautat takaisin laitteen voi vuokraaja vaatia isoja summia koska olet naarmuttanut jetin kyljet sama koskee skootteria ,jos vuokraat tarkista laite ja ota vaikka valokuva ennen vuokrausta älä anna passia takuuksi . Käytä turisti poliisien palveluksia tällöin jos ongelmia esiintyy.

Thaipoliisit ja rantavuokraajat saattavat toimia kimpassa. rahastusta tyhmiltä turisteilta

Toinen juttu jos autoilet sisämaassa tulee vastaa etenkin yöllä poliisiratsioita jos sujauttaa käteen rahaa homma ok ja matka jatkuu ei isoja summia jos et voivat rassata koko auton etsiä vikoja ja maksat sakot näi toimii mafia Thaimaassakin on kokemusta asiasta .

Jos otat taksin esim. lentokentältä sovi hinta etukäteen joskus itse maksanut samasta matkasta 800 thb toinen kerta jopa 2000 thb viralliset taksit yleensä turvallisia vihreä keltainen. Ja vielä käytä kypärää mopoilessa myös matkavakuutus kunnossa ja varovaisuuta liikenteessä vasemmanpuolinen liikkenne.

nimimerkki omatoimimatkoja vuodesta 2003 alkaen Thaimaassa ensimmäinen matka phuket 1999

huvit ja ostokset

Vieras    15.02.2013    Patong Beachin muita vinkkejä    Patong Beach

ruoka on todella hyvää lähes kaikissa paikoissa.halvemmat parempia.kaduilla tekisi ostoksia mielelellään,mutta tyrkyttäminen on todella rasittavaa,vie ostohalut,heti kun katsot,joku on hihassa kiinni laskimen kanssa.auringon ottajan paratiisi,mitä odotitinkin,kuumaa on.ei lapsiperheen paikka.banglakatu luku erikseen,seksinhaluislle.tuk tukit rahastaa ylihintaa,sesongin mukaan.hieronnat,ripsienpidennykset,hoidot,yms.tosi hyvät ja halvat,suosittelen.kävellen näet enemmän.liikenne ihan kaaosta,ole varovainen,en vuokraisi autoa tai skootteria.aurinkoa riittää,ei sadetta.

Koh Lanta lasten kanssa

Ko Lanta on mahtava paikka perheille! Rannat ovat pitkiä ja rauhallisia (ei seksiturismia eikä muitakaan Thaimaan-matkailun lieveilmiöitä). Hotellit ja majatalotkin ovat aivan rannalla, joten ei ole tietä ylitettävänä. Tekemistäkin löytyy sopivasti, kuten norsuratsastusta ja snorklausreissuja. Täällä tarkemmin tietoa Koh Lantasta perheille:

www.minnethaimaassa.com/blog...en-kanssa/

Vinkkejä omatoimimatkalle Hua Hiniin

Vieras    12.02.2013    Hua Hinin muita vinkkejä    Hua Hin

Olemme varttuneita, siis siippani ja minä, omatoimimatkailijoita, sanoisin että melkein reppumatkailijoita. Emme kuitenkaan pidä yllättävistä seikkailuista matkan aikana. Uusien asioiden kokeminen ja näkeminen on meille tärkeää. Netti on mainio tietolähde omatoimiselle matkan suunnittelulle. Siksi haluamme osaltamme kertoa hyvistä kokemuksistamme muille matkaa suunnitteleville. Kävimme ensi kertaa Thaimaassa tammikuun 2013 lopussa. Kohdevalintamme oli Hua Hin, koska se on tietojemme mukaan aito thaimaalainen kalastajakylä pitkine hiekkarantoineen. Kuningaskin on valinnut sen kesäpaikakseen, joten ei paikka aivan huono voi olla. Matka Bangkok’in lentokentältä taittui taksilla perille noin kolmessa tunnissa 50 euron hintaan. Etukäteistietomme kohteesta piti paikkansa. Paikka on aito. Liikennekin on oikeaoppisen aasialaiskaoottista, mutta rohkeasti mukaan vain. Vajaa kaksi viikkoa meni kuin siivillä.

Olimme saaneet pari vinkkiä majapaikasta ja varsinkin ruokapaikasta. Vinkit olivat hyviä kokemuksiemme mukaan. Asuinpaikkamme oli edullinen (alle 20,- €/vrk) pieni kotoinen hotelli Chara Guesthouse aivan keskustassa päätien tuntumassa. Kaikkialle oli lyhyt matka. Tilavat, ilmastoidut huoneet olivat siistejä ja henkilökunta ystävällistä. Englannin kielellä asiat hoituivat hyvin. Paikan omat palvelut ovat vaatimattomat, mutta sijainti ja edullinen hinta sekä mukavat ihmiset korvasivat sen.

Suositeltu ruokapaikka löytyi noin kahden korttelin päästä. Se sijaitsee melkein Sofitel Centara hotellia vastapäätä Hotel Peonyn yhteydessä. Paikan nimi on Susanna Restaurant. Ravintolalla on suomalainen omistaja Sipi ja hänen thaimaalaissyntyinen vaimonsa Poni (Suthiporn). He osaavat mainiosti yhdistää thaimaalaisen ruokakulttuurin suomalaiseen makuun. Meille thaikeittiö oli mieluisa kokemus. Kävimme Sipin perheen ruokapaikassa lähes päivittäin. Annoimme heidän yleensä päättää syömisistämme. Emme pettyneet, olivat luottamuksemme arvoiset. Saimme uusia ja maistuvia matkakokemuksia perä toisensa jälkeen. Siksi suosittelemme näitä makukokemuksia muillekin. Varsinkin erilaiset kalaruuat olivat herkullisia. Heidän erikoisuutensa on myös grillatut porsaan ribsit thaimaalaisella marinadilla. Niissä on pieni toimitusaika pitkän valmistusajan takia, joten kysykää etukäteen. Kannattaa kokeilla. Yleisesti ottaen, niin heillä kuin muuallakin, thairuoka on hämmästyttävän edullista suomalaiselle kukkarolle.

Kaikkialta löytyvät katukeittiöt ovat myös kokeilemisen arvoisia. Ei tarvitse pelätä pilaantunutta ruokaa, vaikka ollaankin kuumassa ilmanalassa. Mielestämme kuuluisa paikallinen Phat thai annos oli aidossa katukeittiössä parempi kuin varsinaisessa ravintolassa. Sipi kertoi, että kaupungissa on erittäin tehokas viidakkorumpu. Se kertoo heti jos joku on sairastunut jonkin katukeittiön ruuasta. Se on sen katukeittiön loppu asiakaskatoon. Siksi jokainen ruuan myyjä tekee kaikkensa, että ei näin käy. Yömarkkinat ovat katukeittiömaistelijan taivas. Tarjontaa riittää.

Saimme heiltä myös vinkkejä omatoimimatkamme retkeilyyn. Sipi tuntuu olevan ahkera suomalainen, joka on monessa mukana. Hän on järjestämässä meriretkiä ja on niin ikään mukana torstaisten suomalaisten karaokeiltojen järjestelyissä, jos ne kiinnostavat. Hänen toimenkuvaansa kuuluu myös turistipoliisin toimi, mikäli suomalainen on joutunut vaikeuksiin. Kävimme mm. Hua Hin’istä jonkin matkan päässä sijaitsevassa Buddhan temppelialueella, jossa vuosittain käy miljoonia ihmisiä. Osasimme heidän neuvojensa mukaan osallistua uskonnollisiin menoihin muun thaikansan mukana. Se oli hienoa. Emme olleet töllisteleviä turisteja, vaan ihmisiä ihmisten joukossa maan tavan mukaan.

Sanotaan, että kysyvä ei tieltä eksy. Thaimaassa tämä ei aina pidä paikkaansa. Thaikansa on ystävällistä ja hymy herkässä. Kysymysten vastauksiin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella. Mikäli vastausta ei tiedetä, niin se keksitään. Pääasia että ei menetetä kasvoja. Sipin ja Ponin paikassa ei ole tästä pelkoa. Siellä käy myös paljon suomalaisia, jotka asuvat paikkakunnalla. Heiltä saa hyviä neuvoja ja vinkkejä nähtävyyksistä ja yleensä Hua Hinin elämänmenoon.

Krabi Townissa kannattaa käydä

toffe    01.02.2013    Krabin muita vinkkejä    Krabi

Ostokset ym. ja nuo upeat luolamies liikennevalot yhdessä kulmauksessa, siellä tuli vietettyä yksi päivä, lavataksilla mentiin ja tultiin...

Kings Burger

toffe    01.02.2013    Krabin ravintolat ja baarit    Krabi

Pidin paikkaa todella kalliina 350 bathia per ateria keskihinta...

Dino park baari..

toffe    01.02.2013    Phuketin ravintolat ja baarit    Phuket

En suosittele sinne menemään, me kävimme Dino parkkiin golffaamaan maksoi yhdeltä 240 bathia ja täällä ravintolassa yhdestä oluesta sama hinta, kallein juomamme olut koko Thaimaan matkalla!

Oletko vieraillut Thaimaassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.