Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Thaimaan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 7

huvit ja ostokset

Vieras    15.02.2013    Patong Beachin muita vinkkejä    Patong Beach

ruoka on todella hyvää lähes kaikissa paikoissa.halvemmat parempia.kaduilla tekisi ostoksia mielelellään,mutta tyrkyttäminen on todella rasittavaa,vie ostohalut,heti kun katsot,joku on hihassa kiinni laskimen kanssa.auringon ottajan paratiisi,mitä odotitinkin,kuumaa on.ei lapsiperheen paikka.banglakatu luku erikseen,seksinhaluislle.tuk tukit rahastaa ylihintaa,sesongin mukaan.hieronnat,ripsienpidennykset,hoidot,yms.tosi hyvät ja halvat,suosittelen.kävellen näet enemmän.liikenne ihan kaaosta,ole varovainen,en vuokraisi autoa tai skootteria.aurinkoa riittää,ei sadetta.

Koh Lanta lasten kanssa

Ko Lanta on mahtava paikka perheille! Rannat ovat pitkiä ja rauhallisia (ei seksiturismia eikä muitakaan Thaimaan-matkailun lieveilmiöitä). Hotellit ja majatalotkin ovat aivan rannalla, joten ei ole tietä ylitettävänä. Tekemistäkin löytyy sopivasti, kuten norsuratsastusta ja snorklausreissuja. Täällä tarkemmin tietoa Koh Lantasta perheille:

www.minnethaimaassa.com/blog...en-kanssa/

Vinkkejä omatoimimatkalle Hua Hiniin

Vieras    12.02.2013    Hua Hinin muita vinkkejä    Hua Hin

Olemme varttuneita, siis siippani ja minä, omatoimimatkailijoita, sanoisin että melkein reppumatkailijoita. Emme kuitenkaan pidä yllättävistä seikkailuista matkan aikana. Uusien asioiden kokeminen ja näkeminen on meille tärkeää. Netti on mainio tietolähde omatoimiselle matkan suunnittelulle. Siksi haluamme osaltamme kertoa hyvistä kokemuksistamme muille matkaa suunnitteleville. Kävimme ensi kertaa Thaimaassa tammikuun 2013 lopussa. Kohdevalintamme oli Hua Hin, koska se on tietojemme mukaan aito thaimaalainen kalastajakylä pitkine hiekkarantoineen. Kuningaskin on valinnut sen kesäpaikakseen, joten ei paikka aivan huono voi olla. Matka Bangkok’in lentokentältä taittui taksilla perille noin kolmessa tunnissa 50 euron hintaan. Etukäteistietomme kohteesta piti paikkansa. Paikka on aito. Liikennekin on oikeaoppisen aasialaiskaoottista, mutta rohkeasti mukaan vain. Vajaa kaksi viikkoa meni kuin siivillä.

Olimme saaneet pari vinkkiä majapaikasta ja varsinkin ruokapaikasta. Vinkit olivat hyviä kokemuksiemme mukaan. Asuinpaikkamme oli edullinen (alle 20,- €/vrk) pieni kotoinen hotelli Chara Guesthouse aivan keskustassa päätien tuntumassa. Kaikkialle oli lyhyt matka. Tilavat, ilmastoidut huoneet olivat siistejä ja henkilökunta ystävällistä. Englannin kielellä asiat hoituivat hyvin. Paikan omat palvelut ovat vaatimattomat, mutta sijainti ja edullinen hinta sekä mukavat ihmiset korvasivat sen.

Suositeltu ruokapaikka löytyi noin kahden korttelin päästä. Se sijaitsee melkein Sofitel Centara hotellia vastapäätä Hotel Peonyn yhteydessä. Paikan nimi on Susanna Restaurant. Ravintolalla on suomalainen omistaja Sipi ja hänen thaimaalaissyntyinen vaimonsa Poni (Suthiporn). He osaavat mainiosti yhdistää thaimaalaisen ruokakulttuurin suomalaiseen makuun. Meille thaikeittiö oli mieluisa kokemus. Kävimme Sipin perheen ruokapaikassa lähes päivittäin. Annoimme heidän yleensä päättää syömisistämme. Emme pettyneet, olivat luottamuksemme arvoiset. Saimme uusia ja maistuvia matkakokemuksia perä toisensa jälkeen. Siksi suosittelemme näitä makukokemuksia muillekin. Varsinkin erilaiset kalaruuat olivat herkullisia. Heidän erikoisuutensa on myös grillatut porsaan ribsit thaimaalaisella marinadilla. Niissä on pieni toimitusaika pitkän valmistusajan takia, joten kysykää etukäteen. Kannattaa kokeilla. Yleisesti ottaen, niin heillä kuin muuallakin, thairuoka on hämmästyttävän edullista suomalaiselle kukkarolle.

Kaikkialta löytyvät katukeittiöt ovat myös kokeilemisen arvoisia. Ei tarvitse pelätä pilaantunutta ruokaa, vaikka ollaankin kuumassa ilmanalassa. Mielestämme kuuluisa paikallinen Phat thai annos oli aidossa katukeittiössä parempi kuin varsinaisessa ravintolassa. Sipi kertoi, että kaupungissa on erittäin tehokas viidakkorumpu. Se kertoo heti jos joku on sairastunut jonkin katukeittiön ruuasta. Se on sen katukeittiön loppu asiakaskatoon. Siksi jokainen ruuan myyjä tekee kaikkensa, että ei näin käy. Yömarkkinat ovat katukeittiömaistelijan taivas. Tarjontaa riittää.

Saimme heiltä myös vinkkejä omatoimimatkamme retkeilyyn. Sipi tuntuu olevan ahkera suomalainen, joka on monessa mukana. Hän on järjestämässä meriretkiä ja on niin ikään mukana torstaisten suomalaisten karaokeiltojen järjestelyissä, jos ne kiinnostavat. Hänen toimenkuvaansa kuuluu myös turistipoliisin toimi, mikäli suomalainen on joutunut vaikeuksiin. Kävimme mm. Hua Hin’istä jonkin matkan päässä sijaitsevassa Buddhan temppelialueella, jossa vuosittain käy miljoonia ihmisiä. Osasimme heidän neuvojensa mukaan osallistua uskonnollisiin menoihin muun thaikansan mukana. Se oli hienoa. Emme olleet töllisteleviä turisteja, vaan ihmisiä ihmisten joukossa maan tavan mukaan.

Sanotaan, että kysyvä ei tieltä eksy. Thaimaassa tämä ei aina pidä paikkaansa. Thaikansa on ystävällistä ja hymy herkässä. Kysymysten vastauksiin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella. Mikäli vastausta ei tiedetä, niin se keksitään. Pääasia että ei menetetä kasvoja. Sipin ja Ponin paikassa ei ole tästä pelkoa. Siellä käy myös paljon suomalaisia, jotka asuvat paikkakunnalla. Heiltä saa hyviä neuvoja ja vinkkejä nähtävyyksistä ja yleensä Hua Hinin elämänmenoon.

Krabi Townissa kannattaa käydä

toffe    01.02.2013    Krabin muita vinkkejä    Krabi

Ostokset ym. ja nuo upeat luolamies liikennevalot yhdessä kulmauksessa, siellä tuli vietettyä yksi päivä, lavataksilla mentiin ja tultiin...

Kings Burger

toffe    01.02.2013    Krabin ravintolat ja baarit    Krabi

Pidin paikkaa todella kalliina 350 bathia per ateria keskihinta...

Dino park baari..

toffe    01.02.2013    Phuketin ravintolat ja baarit    Phuket

En suosittele sinne menemään, me kävimme Dino parkkiin golffaamaan maksoi yhdeltä 240 bathia ja täällä ravintolassa yhdestä oluesta sama hinta, kallein juomamme olut koko Thaimaan matkalla!

Dino Park mini golf

toffe    01.02.2013    Phuketin aktiviteetit ja harrastukset    Phuket

Tämä on mitä upein paikka viime kesänä ( 2012)tuo maksoi 240 bathia jossa kävimme. Suosittelen tuhannesti, mutta muistakaa ottaa vettä mukaan, tupakointi kielto... (katsokaa kuvat)

Durian hedelmää tuli maistettua

toffe    01.02.2013    Phuketin muita vinkkejä    Phuket

koska olen ollut innokas kaikkea outoa maistamaan ( haju on niin hirveä ettei sitä saa viedä hotelleihin ). Sitä kuulemma inhoaa tai rakastaa..

2 palaa otin suuhuni ja maistelin ja maistelin ( en haistanut ), en tiedä pidänkö, mutta jännä maku, mihin voisin verrata sanoisinko ylikäyneeseen makeaan viinirypäleeseen ( pojat sanoivat P- makuinen ), kova kuori, hedelmä liha sen jälkeen ja sen jälkeen jotain inhottavan löllöä.

Siis en rakastanut saati inhonnut maku muistissa, mutta edelleen sama tunne en osaa päättää...

Little Mermaidissa olimme kesällä 2012

toffe    01.02.2013    Phuketin ravintolat ja baarit    Phuket

Kannattaa käydä, siellä kerran viikossa ribssit ja uudet perunat, syö niin paljon kuin haluat. Enpä itse jaksanut puolikastakaan, vävypoikani kyllä söi 2 annosta...

Syötiin myös pari kertaa lounaslistalta, löytyy jos jonkin maan ruokalistat erikseen siis myös Suomenkielinen..

Hyvä ruoka loistava palvelu..

Red Snapper – Thaimaan parhaita baareja

anttihelin    01.02.2013    Khao Lakin ravintolat ja baarit    Khao Lak

Kannattaa käydä Red Snapperissa, joka löytyy Nang Thong rantakylästä päätien luota. Loistava livebändi viihdyttää menoa ja tunnelma on katossa joka ilta. Red Snapper on päässyt myös Thaimaan parhaiden baarien listalle:

www.minnethaimaassa.com/blog...at-baarit/

Toinen hyvä baari Khao Lakissa on pikkuruinen meksikolainen baari-ravintola Rusty Pelican, jota pyörittää mainio jäbä Mo, joka on aikoinaan kiertänyt maailmaa Eric Claptonin bändissä. Se ei tosin tuolle listalle yltänyt.

Itse tulimme Koh Samuille

toffe    21.01.2013    Koh Samuin lennot & liikenne    Koh Samui

Itse menimme junalla Koh Samuille olimme yön junassa,

meillä oli 1 luokan makuuvaunut (jotka voi lukita, 2 luokan makuuvaunussa vain verhot, kolmannesta en edes puhu).

Ja lautalla Koh Samuille, sieltä lauttarannasta Hotellin auto haki meidät joka vei perille ( oli ilmainen).

pois lähdimme matkamme alkoi pikkubussilla lauttarantaan , siellä noin 30 minuutin odotus Katamariinia, sitä ennen oli plätkäistävä keltaiset tarrat rintaan jossa luki Phuket, katamariini matka kesti 45 minuuttia. Sieltä taas pikkubussilla Suratthaniin ja siellä odotus isoon bussiin tunti poikinensa siinä vierähti. Sitten tuli bussi joka vei Katalle.

Betonimöhkäleet ajoradan reunoissa!

toffe    21.01.2013    Koh Samuin vaarat ja ongelmat    Koh Samui

Siellä on jalkakäytävän vieressä ajoradan reunalla betonimöhkäle reunoja joista moni oli murtunut tai poissa kokonaan jos pimeässä astuisi moiseen on taatusti jalka poikki tai ajaa esim. moottoripyörällä niin voi tulla komea ilmalento.

Itse näimme kun paikallinen polki polkupyörällään moiseen ja polkupyörä meni kahteen kappaleeseen ( syytä sille en tiedä, oliko huonosti ruuvattu) mutta onneksi ei pahemmin käynyt nousi pystyyn ja kokosi pyöränsä ja jatkoi matkaa!

Koh Samuin Akvaario on kiinnostava paikka niin aikuisille kuin lapsille !

toffe    21.01.2013    Koh Samuin muita vinkkejä    Koh Samui

On akvaario / pieni eläintarha!

hintaan sisältyy

Merileijonan Show, oli todella hyvä kesti 40-50 minuuttia.

Bengalin tiikeri Show jossa myös mukana alussa ja lopussa linnut ja saukot ja taas kesti tuon 40-50min.

Kannattaa mennä katsomaan...

toffe    21.01.2013    Koh Samuin nähtävyydet    Koh Samui

Luonnonmuokkaamia nähtävyyksiä Hin Ta & Hin Yai ( iso-isä & iso-äiti).

Pig Buddhalle tottakai, siellä myös hyvät ostosmahdollisuudet.

Pig Buddhan lähellä joka on kivan kävelymatkan päässä Whit Plai Laemille siellä paljon katsottavaa..

Muumioitunut Munkki on Wat Khunaram Temppelissä.

Novotel rulaa

Vieras    17.01.2013    Rayong Beachin muita vinkkejä    Rayong Beach

Huippupaikka,ei mikään biletys pleissi mutta ihana ja idyllinen!Nimenomaan tuo hotelli tosi hyvä!kivoja saaria etenkin talu"paradise island!Koh Samed kin on upee,aika turistimesta kyllä,Rayong Rim pae rannalla saa kyllä olla rauhassa,ei kauppaajia etc..;)suosittelemme!

Oletko vieraillut Thaimaassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.