Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Thaimaan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 5

Upeimmat puhtaimmasta rannat

Vieras    27.03.2014    Koh Changin muita vinkkejä    Koh Chang

Changilta löytyy rahahenkilöille (mm.ryssät) noita 230 e/yömajoitusta mut reppureissaajatkin viihtyvät edullisissa ilmastoiduissa majapaikoissa 200 e/kk, eli älä mene ekaan, äläkä jää whitesandsille, eteenpäin ja loistavia paikkoja riittää

Hyvä sijainniltaan

Vieras    17.03.2014    Ao Nangin hotellit    Ao Nang
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2014 | Hotelli: Beach terrace hotell

Erittäin hyvä sijainti rantaan ja keskustan palveluihin nähden,mutta respan palvelut todella onnettomat samoin aamiainen yksipuolinen ja tilat hivenen epäsiistit.Hotellin huoneessa ei mitään moitittavaa.mutta ilmaston takiahan tänne on tultu.Uimaranta surkea koska koko kylän jätevedet laskeutuu suoraan puhdistamattomina kahteen kohtaan rantaa.

Ksa valkeakoskelta

Arvosana hotellille:

Passi

riittainkeri    01.03.2014    Koh Samuin muita vinkkejä    Koh Samui

Tämä on yleispätevä vinkki matkustit mihin tahansa (Valitsin Thaimaan ja Koh Samuin, koska luin tämän Markus Lehtipuun kirjoittamasta Koh Samui ja Siaminlahti -oppaasta); Skannaa passisi nimisivu ja lähetä se omaan sähköpostiisi jpg-tiedostona. Se antaa turvallisen keinon todistaa henkilöllisyys viranomaisille, jos passi katoaa.

Mae Phim

Vieras    26.02.2014    Thaimaan muita vinkkejä    Thaimaa

palasimme juuri Thaimaasta omatoimimatkalta lennot BKK josta taxikyydillä 200 km kohteeseen Cape Mae Phim.

Olimme 10 henk. vuokraneet talon Thailand places yhteistyökumppanilta. Talon max. henkilö määrä oli 12.Talo oli 3 kerroksinen joka toimi meille hyvin. Mutta astianpesukone oli pieni pöytämalli, sillä kyllä pärjäsi kun pesi usein… pesuaineet piti itse hankkia, kuten WC-paperikin. Kahvinkeitin oli 5-6 kupin, saimme "lainaksi " toimistolta isomman onneksi. Siivous ei oikein ollut hyvin jaoteltu 2,5 viikon lomalle, eka siivous oli jo 2 päivää saapumisesta joten sitten loppu lomasta ei siivoojia näkynyt… :( Pyyhkeitä oli käytettäväksi liian vähän…. koska laattalattoillekin piti pyyhkeitä laittaa liukastumisen estämiseksi. Itse paikka oli viehättävä ei liikaa turisteja eikä rantakaupustelijoita. Ruokapaikat sulkeutuivat n. klo 22 mennessä, yöbaareja ei juuri ollut…. Lähin rahanvaihto oli n. 15km päässä Klangissa, Mae Phimin kylästä löytyi yksi pankkiautomaatti. Alku hämmennyksen jälkeen loma sujui hyvin ja ystävällinen ja avulias taxikuski " Roger" auttoi ja vei meitä useaan paikkaan ja toimi tulkkina. Koh Sametille kannattaa mennä käymään. Siellä onkin sitten jo turisteja ruuhkaksi asti mm. venäläisiä….. mutta on hyvä nähdä miten rantautuminen sujuu ilman laituria matkalaukkujen kanssa. Lautta kulkee usein matka-aika n. 45 min, mutta voi vuokrata myös speed boatin ( 15 min ).

Cape Mae Phimin alue on hiljainen ja rauhallinen " mökkikylä" mutta joitakin edellämainittuja asioita voisi parantaa, siivous,pyyheet ,tiskiaineet ym. taloja myydän luxus majoituksena… mutta ehkä se näkökulma on Thaimaalainen…. roskien vienti ja lajittelu kuului myös vuokraajille.

Varoitus huonosta räätälistä, Boston tailor, Kata Beach

Vieras    31.01.2014    Kata Beachin ostokset    Kata Beach

Hei!

Palasimme pari päivää sitten Thaimaasta, viimeinen kohde oli Kata Beach. Poikaystäväni teetti puvun, shortsit ja paitoja Boston Tailorilla, kaikki meni niin pieleen kuin vain voi. Haluaisin varoittaa kaikkia, älkää käyttäkö tätä räätäliliikettä!!!!

"Räätäli" oli selvästi vain myyjä, heti kun kaupat oli tehty ja käsiraha maksettu, häntä lakkasi täysin kiinnostamasta. Mittaukset oli tehty aivan ala-arvoisesti, useiden sovitustenkin jälkeen lopputulos oli huono, palvelu oli surkeaa ja homma meni lopulta ärhentelyksi kun edes tiukan asiallinen asenne ei toiminut. Meitä pompoteltiin käymään liikkeessä monesti päivässä ja kertaakaan tuotteita ei ollut testattavissa sovitusti vaan ne olivat "tehtaalla" tai "tulossa", räätäli ei ollut paikalla tai halusi siirtää tapaamista muutamalla tunnilla. Kerran liikkeessä oli triplabuukkauksella kolme henkilöä samanaikaisesti, kaikki erittäin tyytymättömiä. Näin saksalaisnaisen housupuvun testissä ja se oli aivan naurettavan huonosti mitattu. Nainen oli ärsyyntynyt ja hänenkään muita tilaamiaan tuotteita ei ollut tullut.

Tiukan väännön ja ajantuhlauksen jälkeen tulos oli ei niin istuva puku, haarovälistä puristavat shortsit ja paitoja eri onnistumisen asteilla. Olo oli todella turhautunut ja harmistunut, tuntui että koko loppu loma meni taistelemiseen. Joten, ÄLKÄÄ KÄYTTÄKÖ KATA BEACHIN BOSTON TAILORIA.

Ps. Jos menette Kata Beachilla ja järkytytte väentungosta kuten me, menkää vieressä olevalle Kata Noille, paljon rauhallisempi ja miellyttävämpi ranta aivan lähellä. Hyvää lomaa! :)

Turistiluokan hotelli

Vieras    31.01.2014    Cha Amin hotellit    Cha Am
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2014 | Hotelli: Hotelli Regent Chalet

Olimme omatoimimatkalla ja viikon rantalomaosuuden Regent Chalet'ssa Cha-amissa. Majoituksemme oli Rimsone-rakennuksessa, kahden makuuhuoneen sviitti kolmen hengen käytössä. Sviitti oli tyypillinen keskitason majoitus, vanhat ilmastointilaitteet haisivat kosteudelle ja homeellekin, mutta emme niitä juurikaan käyttäneet. Sängyt olivat erinomaiset, kylpyhuoneet karut mutta siistit. Siivouksen taso oli erittäin hyvä, lakanat vaihdettiin päivittäin. Iso terassi puutarha - ja merinäköaloilla oli mukava. Hinta-laatusuhde ok, maksoimme vain reilun satasen vuorokaudelta.

Aamiainen oli hyvä ja monipuolinen, miellyttävästi ulkoterassilla. Aasialaista ja länsimaista ruokaa oli runsaasti tarjolla, sekä kylmää että lämmintä. Muilta osin ravintola oli surkea: heikko ruuan taso, todella hidas palvelu ja välinpitämättömät kömpelöt tarjoilijat. Kävimme usein illallisella naapurihotellissa, Beach Gardenissa, josta löytyi hyvää thairuokaa ja ystävällinen palvelu.

Uima-allasalue oli siisti ja raikas, pyyhkeet kuluneita mutta puhtaita. Lepäilyä ja laiskottelua häiritsivät usean päivän ajan lapset, joita kukaan ei välittänyt ohjata normaaliin käyttäytymiseen - aluetta siis terrorisoi päivittäin neljän suomalaistenavan porukka, joka riehui, huusi ja juoksenteli tuntitolkulla ympäri allasta ja hyppi veteen roiskien vettä. Siellä oli muitakin lapsia, thaimaalaisia, japanilaisia ja brittejä, mutta riehujat olivat vain nuo suomalaiset. - Samojen perheiden lapset esiintyivät myös ravintolassa joka aamu kammottavine pöytätapoineen, tosin mallioppimisella selvästi hankitut tavat. Pidämme kovasti lapsista, mutta jatkossa valitsemme vain aikuisille tarkoitettuja rantahotelleja.

Tennistä pääsi kätevästi pelaamaan golfauton kyydittämänä, minibussipalvelu Hua Hiniin toimi hyvin. Limusiinikyyti takaisin Bangkokiin oli erinomainen, hotellista varattu.

Wifi ei toiminut huoneessa, mistä miinus, mutta se oli tiedossa etukäteen. Concierge-palvelut olivat asialliset, käytimme kantajia ja teimme muutamia lippu- ja kyytivarauksia.

Suosittelen hotellia vaatimattomaan oleskeluun, johon ei sisälly erityisiä ruokanautintoja tai erityistä rauhaa.

Arvosana hotellille:

Upea hotelli ja hitaat ravintolat

Vieras    29.01.2014    Patong Beachin hotellit    Patong Beach
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2014 | Hotelli: Merlin beach hotel

Hotelli uima-altaineen ihan kelvollinen jopa hieno. Palvelussa sen sijaan paljon parannettavaa. Ravintoloiden palvelu on superhidasta. Lounaan syöminen vie noin kaksi tuntia. Laskutus on paperilappujen kuittausta, joka kestää. Hyvänä puolena oli mahdollisuus seurata loppulaskun kehittymistä TV ruudulta.

Arvosana hotellille:

Koh Lanta

Vieras    14.01.2014    Koh Lantan muita vinkkejä    Koh Lanta

Hei !

Oltiin toista kertaa Koh Lantalla. Hotelimme tälläkeralla oli Holliday Villa. Upea siisti paikka. Hotelin henkilökunta tosi ystävällistä. Huoneisto siivottiin joka päivä. Lakanat ja pyyhkeet myös vaihdetiin joka päivä. Voimme suositella

Ruokapaikkoja Saladinista löytyy moneen makuun. Itse olemme ihastuneet perinteiseen thairuokaa. Voimme sydämestämme suositella paikaa nimeltä Family Thai Foodia. Paikka on "muovituoli" paikka. Ruoka on hyvää ja halpaa. Hyvin suurella todennäköisyydella ensi vuonna menemme Koh Lantalle sekä samaan hoteliin

Sukelluskurssille luotettavasti suomenkielellä

Vieras    09.01.2014    Karon Beachin aktiviteetit ja harrastukset    Karon Beach

OWD kurssi Phuketissa, Karon Beach

Suoritin poikani kanssa OWD-kurssin joulukuussa 2013, voin suositella lämpimästi.

Suosittelujen perusteella valitsimme Jyri Kettusen Sea Beyond www.facebook.com/SeaBeyond.th?fref=ts

Tiesin alueella olevan isoja- ja pieniä yrityksiä joissa opetus suomenkielellä. Lähtökohtaisesti uskon isojen yritysten pitävän isoja ryhmiä, pienien pienempiä joissa opetus henkilökohtaisempaa. Käsittääkseni alueella olevat pienet yrittäjät ovat erittäin kokeneita kouluttajia ja kokemusta heillä on tuhansista sukelluksista.

Saimme suomenkieliset kirjat hotellillemme Karonille ennen kurssin alkamista jossa luimme pari kappaletta omatoimisesti tehden kirjan tehtäviä myös. Opetusmateriaaliin oli näin helppo tutustua ja aloittaa opiskelu rannalla maaten. Ensimmäisenä koulutuspäivänä meidät noudettiin hotelliltamme Chalongiin, Tuna Resorttiin jossa katsoimme videon ja kävimme kirjan tehtäviä läpi. Ihanan rauhallinen paikka, maistuva lounaskin kuului hintaan. Tuna Resortissa on tarpeeksi syvä uima-allas laitekokeiluun joten rauhallisesti puiden varjossa varusteet päälle ja altaaseen. Kuvia näkee Tuna Resortin facebook sivuilta. Onneksi tuo ensikosketus tehtiin altaassa, eikä meressä! Kuljetus hotellille ja jatkamaan opiskelua omatoimisesti kirjasta.

Toisena päivänä taas kirjan tehtäviä läpi Tuna Resortissa, kouluttajalla todellakin malttia. Lähtö läheiselle rannalle, jossa näyttö uimataidosta uiden parisataa metriä. Taas maistuva lounas ja varusteilla mereen. Tässä vaiheessa arvostin taas pientä ryhmäkokoa. Tuntumaa laitteisiin meressä, harjoituksia, mm. maski pois, takaisin naamalle ja maskin tyhjennys. Liivi varusteineen pois ja takaisin päälle. Harjoituksia ajalla, rauhassa. Näkyihän niitä kalojakin jo 

Kolmas päivä, kuljetukset satamaan, laivaan ja kertausta. Hyppy mereen. Kouluttaja vahti ja valvoi tarkasti aivan koko ajan ja vaistosi heti jos olimme aikeissa tehdä virheitä. Mieletön kokemus!

Loppukokeen sai suorittaa joko laivalla tai omassa rauhassa Tuna Resortissa jonne muutimme matkamme toiseksi viikoksi asumaan. Mahtavaa porukkaa jonka seurassa halusimme jatkaa sukelluksia. Jyri Kettunen oli myös seuraavan retkemme vetäjänä, joten tuttua turvallista harjoitusta samalla lisää. Koko kokemus kurssista, kaikesta 10+! Arvostan myös Jyrin Kettusen ottamia valokuvia lisäretkemme aikana veden alla ja pinnalla laadukkaalla Canonin ammattilaiskameralla.

Kurssia suunnitteleville kehoitan miettimään ryhmäkokoa sekä kouluttajan kokemusta. Ammattitaito on sukellusmäärien ja vuosien lisäksi myös ihmistuntemusta ja malttia jota Jyri Kettusella todellakin on.

Itse en pystyisi suoriutumaan kurssista isoissa ryhmissä saati vieraalla kielellä vaikka englantia puhunkin. Kokemuksesta saa mielestäni enemmän irti kun ryhmäkoot pieniä ja opetus henkilökohtaisempaa.

Rauhallinen ja tasokas hotelli lähellä palveluita

Edith    03.01.2014    Tri-Trang Beachin hotellit    Tri-Trang Beach
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2013 | Hotelli: Merlin Beach Resort

Merlin Beach Resort (Blue Village) 4+ tähden hotelli Patongilta about 3km. Näppärä kulkea niin halutessa iltaisin Patongille syömään tai ostoksille tuktukilla tai taksilla. Myös hotellilta on pikkusella bussilla jossa penkit selin ikkunoihin aina välillä kaupunkiin. Hotelli erittäin viihtyisä ja rauhallinen poissa Patongin vilinästä. Hotellilla oma koralliranta (eri ranta kuin Tri Trang beach) jossa voi snorklailla, laskuveden aikaan kaloja ja kaikkia eläväisiä jää korallien keskelle "vesitaskuihin" ja niitä voi kävellen käydä katselemassa.

Arvosana hotellille:

Edullinen hotelli kekustassa

Vieras    26.12.2013    Surat Thanin hotellit    Surat Thani
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: My Place @ Surat Hotel

Tilavat/siistit huoneet. Vastaanotossa ystavallinen/hyva palvelu. Yo lautat-Koh Tao, Koh Phangan, Koh Samui lahtee 5min. kavely matkan paasta. Bussi asema josta paasee ympari Thailand myos 5min. kavely matka. Night market 2min kavely matka. Ostoskeskuksia, Kaikki mahdollinen palvelu vieressa.

Arvosana hotellille:

Hotelli moneen makuun

Vieras    16.12.2013    Phuketin hotellit    Phuket
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: The Kee Resort & Spa

The Kee Resort on oivallinen valinta, jos haluaa ympärilleen toimintaa, eikä niinkään lepoa ja rauhaa. Hotelli sijaitsee lähellä kaikkea: kauppoja, Jungceylon ja Robinson tavarataloa, ravintoloita, rantaa ja erittäin vauhdikasta yöelämää. Patongin kuuluisalle Bangla-kadun värikäs sivukatu alkaa melkein hotellin portailta ja sitä pitkin Banglalle on matkaa noin 100 metriä. Hotellihuoneet ovat tilavia ja siistejä. Buffetaamiainen on monipuolinen, henkilökunta erittäin ystävällistä ja palvelualtista. Suuri uima-allas, jossa henkilökunta antaa pyyhkeet. Vilkas yöelämä ei kantaudu ainakaan uima-altaan puoleisiin huoneisiin.

Arvosana hotellille:

Ihana paikka joogaa harrastaville

Yogaretreat Koh Phangan. Olin viime vuonna 5viikkoa ja nyt menossa muutamaksi viikoksi(vajaa 4). Eikä jää käynnit tähän. Jos olet menossa ja haluat kuulla enemmän, niin kysele, minä vastaan=). Kyllä siellä illallakin ohjelmaa on, mutta ei sellaista älytöntä turistirysää kuin monessa muussa paikassa.

Night Market Phuket-townissa

Vieras    24.11.2013    Cape Panwan ostokset    Cape Panwa

Menimme taksilla yömarkkinoille. Matka kesti noin 20 minsaa ja kuski odotti meitä pari tuntia markkinoilla.

Runsaasti ihania ja mielenkiintoisia ruokia tarjolla. Me söimme pieniä heinäsirkkoja. Kyllä ne parempia ovat

kuin perunalastut tai popkornit, ja terveelisempiä.

Vaatteita saa tinkimällä pilkkahintaan.

Jo tunnelman takia kannattaa käydä. Hieno fiilis.

Ao Nangin aamu ja ilta

Vieras    22.10.2013    Krabin muita vinkkejä    Krabi

Hei.

Olemme jo aika lailla matkustaneet eri kohteissa, mutta ikävältä tuntui lokakuun -13 kuvaus Krabilta. Oletan, että

jokaisella on odotukset mitä matkaltaan odottaa ja jos ne ei toteudu, kuvataan kohde vain negatiivisena. Krabilta löytää paljon hyvää. Olemme aina merellä olevia ja se oli myös Krabin helmi. Saimme vaihtaa saarta ja tuntea ihanan meren, aaltoineen, rankkasateen sokaiseman näkymättömyyden, ihanan tunnelman veneessä kaikkien ollessa täysin läpimärkinä, mutta iloisen naurun keskellä positiivisina ja kokemuksesta rikkaampana.

Pidimme lomastamme helmikuussa -12 niiin paljon, että olemme suositelleet sitä myös monille ystävillemme.

Helmikuu koittaa jälleen ja matkaamme uudelleen Krabille ja lisäsimme matkaamme vielä viikon pidemmäksi kuin edellisellä kerralla.

Elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa!

Oletko vieraillut Thaimaassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.