Matkakokemukset - Muita vinkkejä Hua Hinista

Kuukausi vuokratussa Marrakesh Recidens-huoneistossa

bigilee    29.09.2013    Hua Hinin muita vinkkejä    Hua Hin

Kun Hua Hinissä viihdyttiin hyvin aiemmalla kolmen viikon reissulla marraskuussa 2011, haluttiin nyt kokeilla kuukauden asumista vuokratussa huoneistossa vähän matkan päässä kaupungin keskustasta.

Kirjoittelin sivuilleni ja blogiini kokemuksia ja tunnelmia elämästä Hua Hinissä ja ympäristössä. Jos olet lähdössä Hua Hiniin tai olet muuten kiinnostunut matkailusta, tule nojatuolimatkalle sivuilleni:

www.birgit.mummu.net/2013Alb...HuaHin.htm

Vinkkejä omatoimimatkalle Hua Hiniin

Vieras    12.02.2013    Hua Hinin muita vinkkejä    Hua Hin

Olemme varttuneita, siis siippani ja minä, omatoimimatkailijoita, sanoisin että melkein reppumatkailijoita. Emme kuitenkaan pidä yllättävistä seikkailuista matkan aikana. Uusien asioiden kokeminen ja näkeminen on meille tärkeää. Netti on mainio tietolähde omatoimiselle matkan suunnittelulle. Siksi haluamme osaltamme kertoa hyvistä kokemuksistamme muille matkaa suunnitteleville. Kävimme ensi kertaa Thaimaassa tammikuun 2013 lopussa. Kohdevalintamme oli Hua Hin, koska se on tietojemme mukaan aito thaimaalainen kalastajakylä pitkine hiekkarantoineen. Kuningaskin on valinnut sen kesäpaikakseen, joten ei paikka aivan huono voi olla. Matka Bangkok’in lentokentältä taittui taksilla perille noin kolmessa tunnissa 50 euron hintaan. Etukäteistietomme kohteesta piti paikkansa. Paikka on aito. Liikennekin on oikeaoppisen aasialaiskaoottista, mutta rohkeasti mukaan vain. Vajaa kaksi viikkoa meni kuin siivillä.

Olimme saaneet pari vinkkiä majapaikasta ja varsinkin ruokapaikasta. Vinkit olivat hyviä kokemuksiemme mukaan. Asuinpaikkamme oli edullinen (alle 20,- €/vrk) pieni kotoinen hotelli Chara Guesthouse aivan keskustassa päätien tuntumassa. Kaikkialle oli lyhyt matka. Tilavat, ilmastoidut huoneet olivat siistejä ja henkilökunta ystävällistä. Englannin kielellä asiat hoituivat hyvin. Paikan omat palvelut ovat vaatimattomat, mutta sijainti ja edullinen hinta sekä mukavat ihmiset korvasivat sen.

Suositeltu ruokapaikka löytyi noin kahden korttelin päästä. Se sijaitsee melkein Sofitel Centara hotellia vastapäätä Hotel Peonyn yhteydessä. Paikan nimi on Susanna Restaurant. Ravintolalla on suomalainen omistaja Sipi ja hänen thaimaalaissyntyinen vaimonsa Poni (Suthiporn). He osaavat mainiosti yhdistää thaimaalaisen ruokakulttuurin suomalaiseen makuun. Meille thaikeittiö oli mieluisa kokemus. Kävimme Sipin perheen ruokapaikassa lähes päivittäin. Annoimme heidän yleensä päättää syömisistämme. Emme pettyneet, olivat luottamuksemme arvoiset. Saimme uusia ja maistuvia matkakokemuksia perä toisensa jälkeen. Siksi suosittelemme näitä makukokemuksia muillekin. Varsinkin erilaiset kalaruuat olivat herkullisia. Heidän erikoisuutensa on myös grillatut porsaan ribsit thaimaalaisella marinadilla. Niissä on pieni toimitusaika pitkän valmistusajan takia, joten kysykää etukäteen. Kannattaa kokeilla. Yleisesti ottaen, niin heillä kuin muuallakin, thairuoka on hämmästyttävän edullista suomalaiselle kukkarolle.

Kaikkialta löytyvät katukeittiöt ovat myös kokeilemisen arvoisia. Ei tarvitse pelätä pilaantunutta ruokaa, vaikka ollaankin kuumassa ilmanalassa. Mielestämme kuuluisa paikallinen Phat thai annos oli aidossa katukeittiössä parempi kuin varsinaisessa ravintolassa. Sipi kertoi, että kaupungissa on erittäin tehokas viidakkorumpu. Se kertoo heti jos joku on sairastunut jonkin katukeittiön ruuasta. Se on sen katukeittiön loppu asiakaskatoon. Siksi jokainen ruuan myyjä tekee kaikkensa, että ei näin käy. Yömarkkinat ovat katukeittiömaistelijan taivas. Tarjontaa riittää.

Saimme heiltä myös vinkkejä omatoimimatkamme retkeilyyn. Sipi tuntuu olevan ahkera suomalainen, joka on monessa mukana. Hän on järjestämässä meriretkiä ja on niin ikään mukana torstaisten suomalaisten karaokeiltojen järjestelyissä, jos ne kiinnostavat. Hänen toimenkuvaansa kuuluu myös turistipoliisin toimi, mikäli suomalainen on joutunut vaikeuksiin. Kävimme mm. Hua Hin’istä jonkin matkan päässä sijaitsevassa Buddhan temppelialueella, jossa vuosittain käy miljoonia ihmisiä. Osasimme heidän neuvojensa mukaan osallistua uskonnollisiin menoihin muun thaikansan mukana. Se oli hienoa. Emme olleet töllisteleviä turisteja, vaan ihmisiä ihmisten joukossa maan tavan mukaan.

Sanotaan, että kysyvä ei tieltä eksy. Thaimaassa tämä ei aina pidä paikkaansa. Thaikansa on ystävällistä ja hymy herkässä. Kysymysten vastauksiin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella. Mikäli vastausta ei tiedetä, niin se keksitään. Pääasia että ei menetetä kasvoja. Sipin ja Ponin paikassa ei ole tästä pelkoa. Siellä käy myös paljon suomalaisia, jotka asuvat paikkakunnalla. Heiltä saa hyviä neuvoja ja vinkkejä nähtävyyksistä ja yleensä Hua Hinin elämänmenoon.

Hua Hin (หัวหิน) / rentoa thaimaalaista elämänmenoa

bigilee    02.11.2011    Hua Hinin muita vinkkejä    Hua Hin

Kolmen viikon matkalla Thaimaan Hua Hiniin. Odotukset korkealla! Aikaisemmin oltiin täällä v.2007 ja tykättiin kovasti, siksi matkakohteeksi valittiin tämä aito thaimaalainen kaupunki.

Heitän matkan aikana (marraskuu 2011) thai-sivulleni kuvia, risuja, ruusuja (jos nettiyhteydet pelaavat) ja kirjoittelen blogiini kokemuksia ja tunnelmia matkan varrelta. Kun thai-ihmiset ovat niin välittömiä ja mukavia, uskon että tarinoitakin syntyy helposti!

Jos olet lähdössä thai-matkalle tai ole muuten kiinnostunut aiheesta, käypä vilkaisemassa joskus sivujani:

www.birgit.mummu.net/2011Alb...%20Hin.htm

Vuokrahuvila Villa Lotus Hua Hinissa

VillaLotus    28.06.2011    Hua Hinin muita vinkkejä    Hua Hin

Vuokrattava huvila Villa Lotus on Hua Hinissa, Thaimaassa, n. 2,5 tunnin ajomatkan päässä Bangkokista etelään. Alue on rauhallinen ja sopii hyvin myöskin lapsiperheille. Lähistöllä on useita golfkenttiä, joten paikka on ihanteellinen golffareille.

Villa Lotuksessa voit rentoutua aurinkosängyillä aurinkopatiolla tai varjossa sohvalla katetun terassin alla. Auringonpalvojille on yllinkyllin tilaa joko puutarhassa tai aurinkopatiolla - molempiin paistaa aurinko aamusta iltaan. Voit virkistäytyä pulahtamalla isoon 14 x 4 m uima-altaaseen tai ottaa porekylvyn tilavassa porealtaassa. Päivän päätteeksi on mukava saunoa uimisen lomassa.

Villa Lotus sijaitsee alle 7 km Hua Hinin keskustasta ja merenrannasta. Voit liikkua joustavasti skootterilla, taksilla tai vuokra-autolla. Villa sijaitsee alueella, jossa on clubi, taksi ja 4 yleistä uima-allasta. Clubirakennuksessa on ravintola (Thai/Eurooppalainen-ruoka), pieni supermarket, biljardipöytä, sauna+kuntosali ja uima-allas. Alue on aidattu ja vartioitu 24/7. Lähistöllä on myös muutama muu Thai/Eurooppalaista ruokaa tarjoavia ravintoloita, joilla on myös kotiinkuljetus. Alueella on saatavilla myös siivous-ja pesulapalveluita,hierontapalveluita sekä skoottereiden vuokrausta.

Lähetämme mielellämme lisätietoja!

Lomamatka Thaimaahan

Anniip    21.03.2011    Hua Hinin muita vinkkejä    Hua Hin

Olimme Thaimaan Hua Hinissa 22.12-05.01 2011 . Vuokrasimme tuttujen kautta talon sieltä kahdeksi viikoksi ja valinta oli hyvä. Talo oli n.2 km päästä rannasta, mutta se ei ollut ongelma, sillä tuktukilla pääsee todella helposti liikkumaan ympäriinsä. Hinta tuktukista oli n.3 e neljältä henkilöltä, joten ei todellakaan kallista. Olimme lähellä keskustaa ja usein kävimme kauppakeskuksessa nimeltä Market Village, sieltä ostimme matkapuhelimeen SIM-kortin, johon sai ladattua 50 bahtia rahaa ja sillä puhelimella sitten soitimme aina tuktukin, korttia pystyi lataamaan aina lisää, kun siitä loppui soittoaika. Läheiseltä rannalta pystyimme tilaamaan vaikka minkälaisia aktiviteetti reissuja, esim norsusafarille, joka oli itsessään hieno elämys, mutta kyllä myös säälimme niitä norsu raukkoja, jotka joutuvat ihmisten pillin mukaan menemään. Luontoon kuuluisivat! Kävimme myös Bangokissa, mutta vain yhdessä ostoskeskuksessa, sillä liikkuminen siellä aika hidasta ja vaivalloista, pitäisi jäädä sinne melkeimpä pitemmäksi aikaa, että olisi aikaa kierrellä. Joten kiersimme vain MBK:n läpi ja palasimme tilatulla taksilla takaisin Hua Hiniin.(Aluksi meinasivat viedä meidät Bankkariin lava-autolla...hehheh!) Uudenvuoden vietimme rannalla ja oli hauska nähdä, kun meri vetäytyi todella kauas rannasta ja kaiken maailman kravut siellä sitten kipittelivät. Matka oli todella mahtava ja lähtisin milloin vaan uudelleen!

hua hin

tonihalttunen    27.06.2010    Hua Hinin muita vinkkejä    Hua Hin

mukava paikka kuukauden siellä viettänyt

Thaimaan ystävä

Vieras    11.04.2010    Hua Hinin muita vinkkejä    Hua Hin

Olemme lähdössä kahden viikon päästä jälleen Thaimaahan. Tämä kerta on kahdeksas kerta Thaimaassa ja neljäs kerta Hua Hinissä. Olemme joka kerta yöpyneet Hotelli Hiltonissa sen mainion sijainnin takia. Hotellin etuosassa alkaa heti vilkas rantakatu ja takapuolella on meri rantoineen. Olemme varanneet De luxe roomin josta pitäisi olla parhaat näkymät merelle ja se siajitsee 12- 14 kerroksessa.

Pidämme Hua Hinistä nimenomaan sen takia, että siellä on vielä aistittavissa aitoa kalastajakylän henkeä eikä se ole pelkästään turistipaikka niinkuin mielestämme esim Pattaya on.

Hua Hinistä löytyy rittävästi shoppailumahdollisuuksia ja takseilla pääsee lähikaupungin Outletiin mikäli haluaa laajempaa valikoimaa

Meidän kokemukset ovat pelkästään myönteiset Hua Hinistä ja Hiltonista ja olemme suositelleet sitä etenkin lapsiperheille.

Ihana Hua Hin :)

matkalainen    11.06.2008    Hua Hinin muita vinkkejä    Hua Hin

Matkakohteena Hua Hin on mitä ihastuttavin paikka rentoutumiseen ja thaimaalaisesta palvelusta nauttimiseen! Ystävällisiä ihmisiä, rento tunnelma, sopivan pieni ja rauhaisa kalastajakaupunki sekä koko joukko ihania hotelleja. Myös monia mukavia nähtävyyksiä löytyy lähiympäristöstä, mm. vesiputouksia, apinakallio, norsufarmi, silkkiviljelmä ym. Suosittelen lämpimästi!

Oletko vieraillut Hua Hinissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.