Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Thaimaan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 14

Karon Beach mukava lomakohde

Vieras    21.01.2011    Karon Beachin muita vinkkejä    Karon Beach

Karon Beach on mielestäni erittäin viihtyisä lomakohde. Se on perheystävällinen ja rauhallinen = turvallisen tuntuinen (paitsi että liikenne on vilkas, ja liikennesääntöjä ei näytä olevan). Mutta Karon on ennen kaikkea AURINKOINEN ja LÄMMIN ja siellä on paljon ruokapaikkoja ja hyvää ruokaa. Täällä osataan myös tehdä mitä herkullisempia drinkkejä. Tammikuussa 2010 kun kävimme satoi lähes tulkoon vain öisin, eli ei haitannut. Karonilla on lisäksi edullinen hintataso, vaikka onkin tänä vuonna hieman kalliimpi kun euron arvo on laskenut. Asuttiin Hotel Orchid Resort:illa, erittäin hyvä hotelli pari sataa metriä Karonin rannasta. Uimaaltaat olivat hyviä, aamupala loistava, henkilökunta ystävällinen ja avulias. Enimmäkseen hotellissa asui pohjoismaalaisia perheitä, mikä mielestäni oli vain mukavaa. Kaikesta paras on mielestäni kirkas ja lämmin merivesi (noin +28c)

Huonot puolet ovat liiankin innokkaat katumyyjät, kun välillä haluais ihan rauhassa käydä katselemassa ilman kaupustelua. Toinen huono puoli on katujen avoviemärit jotka haisevat pahalle. Itse olen miettinyt että saattaa viemärijärjestelmä olla alimitoitettu ja liian vanhanaikainen moiselle turistimyllerykselle. Huono puoli on että Karon tai ylipäänsä koko Phuket tuntuu olevan jonkun verran turismin kuluttama.

Olen käynyt Karonilla kaksi kertaa, vuonna 2009 ja 2010. Voin suositella kohdetta erityisesti niille jotka lomansa aikana haluavat rentoutua, ottaa aurinkoa, uida ja shoppailla.

Thaimaa minun silmissäni

Vieras    19.01.2011    Karon Beachin muita vinkkejä    Karon Beach

Kaikki thaimaalaiset olivat minulle ystävällisiä,oppivatkin jo nimenikin ulkoa sekä sanan "ihana".Karon Beach oli taas sinä aikana tarkoitettu vain auringonpalvojille sillä lämpöä oli vähän väliä 43 astetta siis plus merkki mukaan luettuna.Ravintoloista parhaat olivat katan puolella oleva Midinight sun,Dino park missä myös minigolf rata.

The White Box Restaurant

Kokemisen arvoinen paikka Kalim Beachillä, Patongin kyljessä. Hyvää ruokaa, juomaa, musiikkia ja mikä parasta, kaunis paikka seurata auringon laskevan! Hintataso voi alkuun huimata, mutta muista, ei tänne tarvi tulla joka ilta ;)

www.whiteboxphuket.com/

Bensan hinta

parmir    01.01.2011    Karon Beachin lennot & liikenne    Karon Beach

tankillinen bensaa 58 litraa maksaa 154 bathia.

Melko siisti, iso ja rauhallinen hotelli

parmir    01.01.2011    Karon Beachin hotellit    Karon Beach
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2010 | Hotelli: Phuket orchid resort

Huoneet isoja ja melko siistejä. Pyyhkeet vaihdettiin päivttäin ja rantapyyhkeen sai veloituksetta. Kaksi pulloa vettä sai myös päivittäin huoneseen ilmaiseksi. Hotelli on lähellä rantaa ja muutkin palvelut lähistöllä. Aamupala monipuolinen ja runsas.

Arvosana hotellille:

Reppureissaajan valinta

Vieras    31.12.2010    Bangkokin hotellit    Bangkok
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2010 | Hotelli: Prince Palace Hotel

Majoituimme hotellin C tornissa, joka on jo vanha ja kulunut. Kokolattiamatot käytävillä ja huoneessa kävi hengityksen päälle, samoin kuin ensimmäinen vuorokausi 29 kerroksen huoneessa, jossa oli tehty tuholaistorjunta ennen saapumista.

Kuntosalista sai maksaa 300 batia (7,5€) kerta ja netti maksoi 600 batia (15€) vuorokausi, tämä tasoitti edullista hintaa muihin hotelleihin verrattuna. Hotellin tarjoamat hierontapalvelut olivat myös kalliit ja hinnat liikkuvat, aluksi meille tarjottiin tunnin hierontaa 30 euron hintaan, mutta kun emme olleet kiinnostuneita niin hinnastolappu käännettiin toisin päin, jossa hinnat olivat puolet halvemmat. Kaupungilla tunnin thaihieronta maksaa n. 4-5 euroa tunnilta, joten hotellilla varsin ylihintaista. Aamupala resurssit oli alimitoitettu, pöytävaraus ja pöydän antimet hävisivät jo kun katsoit hieman sivulle. Osa porukasta söi kuin viimeistä leipää ja pöytavat olivat kuin metsäläisillä.

Taksipalvelu alimmassa kerroksessa pyrki kusettamaan pahimman kerran ja kun en suostunut maksamaan kolminkertaista hintaa, niin kalju äijä tuli kadulle perästä kadulle ja esti meitä ottamasta omatoimisesti taksia. Jouduimme menemään pääkadun varteen matkalaukkuinemme josta pystyimme rauhassa ottamaan taksin ja selittämään minne olemme menossa.

Hotelli sijaitsi erittäin huonolla paikalla China townissa. Lähikadut olivat täynnä liikennettä ja katumyyjiä ja ympäristö epäsiisti. Lähellä ei kulkenut jokiveneitä tai ilmarataa ja lähimmälle pysäkille eli National Stadiumille oli matkaa n. 1,5 kilometriä johon kului aikaa kävellessä liikenteen ja pakokaasun seassa suunnilleen 40 minuuttia.

Vertailun vuoksi mainittakoon että majoituimme saman pituisen ajan Chatrium Suites Bangkokissa jossa huoneen hinta oli kaksinkertainen Princeen verrattuna, mutta myös palvelut ja hotellin taso moninkertainen. Jokiveneen ansiosta liikkuminen oli helppoa ja edullista, hotellin henkilökunta ystävällistä, huone suurempi ja paremmin varusteltu, kuntosalin käyttäminen ilmaista ja uima-allas suuri. Kun ottaa huomioon kuntosalista ja liikkumisesta aiheutuneet kustannukset oli Chatrium lähes yhtä halpa kuin Prince Palace Hotel.

Arvosana hotellille:

Hinta/laatu paras

Vieras    19.12.2010    Cha Amin hotellit    Cha Am
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2010 | Hotelli: Cattareyn condotel

Hyvällä paikalla,hyvä varústus huoneissa.erinomainen palvelu,edullinen,iso uimaallas.

Arvosana hotellille:

rannat,hyvät bungalowit

Vieras    14.12.2010    Koh Ngain muita vinkkejä    Koh Ngai

kannattaa piipahtaa pari päivää, uimarannat laskuveden aikaan melko huonoja, iltaisin nökötät luukussas kun on niin pimeetä

Sää

mave1948    07.12.2010    Phuketin muita vinkkejä    Phuket

Täällä ihmetellään missä on maailmanmerkit menneet sekaisin, kun sataa ja sataa ja ainavain sataa.

On yleensä marras- joulukuu jo sateeton,mutta tänäänkin 7.12 sataa.

Ei se suomalaista hidasta.Uimaan ja nauttimaan niistä hetkistä kun ei sada.Lämmintä on kuitenkin 30 astetta.

Ihana Samui

Vieras    29.11.2010    Koh Samuin nähtävyydet    Koh Samui

Olimme Koh Samuilla ensimmäisen kerran jo 1998 häämatkallamme. Ajankohta oli kesäkuu, ja ilmasto oli silloinkin mitä upein. Sadekuurot oli täsmällisiä, samaan aikaan päivästä 10 min. kuuro.

Menetimme paikalle sydämemme jo tuolloin.

Menimme saarelle uudestaan vuonna 2005 isommalla porukalla, meitä oli kaksi perhettä ja yhteensä 10 henkeä.

Saari oli tietysti muuttunut siitä kun olimme edellisen kerran, olihan turismi kasvanut moninkertaiseksi.

Porukassamme oli golffaajia, ja he kävivätkin saaren ainoalla kentällä Santiburissa pelaamassa n. joka toinen päivä. Kehuivat kenttää upeimmaksi missä ovat pelanneet, ja ovat kyllä pelanneet pitkin poikin maailmassa. Santiburi oli ylhäällä vuorilla ja väylät olivat suhteellisen haastavia.

Me muut oltiin tietysti auringonottopuuhissa sillä välin.

Mieleenpainuvin retki sillä reissulla oli, kun vuokrasimme privaatisti meidän porukalle burmalaisen Junk-boatin miehistöineen päiväksi. Päivä merellä onkin meidän poppoolle aina matkoillamme se kohokohta. Päivän agendassa oli snorklausta, kiertelyä saarella, lounasta, uimista, kaikkea ihanan rentouttavaa. Suosittelen!! www.fareastoriental.com.

Hotellimme oli Muang Kulaypan Chawengin pohjoisosassa. Sijainti oli paras mahdollinen, se ei ollut Chawengin hulinaosassa, vaan juuri sen pohjoispuolella, mutta kuitenkin niin, että kaikki palvelut ja muut olivat aivan vieressä.

Tämän reissun jälkeen olemme matkanneet samalla porukalla joka talvi Thaimaassa, Vietnamissa, Dominikaanisessa, ja nyt olemme joulun välipäivinä lähdössä Langkawille. Kuitenkin, kaikilla on edelleen kaipuu Samuille, ja uskonpa että sinne vielä tiemme vie ainakin kerran!

Opiskelemaan paratiisisaarelle!

Vieras    21.11.2010    Phuketin muita vinkkejä    Phuket

Ajattelin jakaa vinkin omakohtaisiin kokemuksieni innoittamana.

Suomalaisen Asia Exchangen avulla pääsee opiskelijavaihtoon Phuketiin yliopistoon. Suurin osa lähtevistä vaihtareista on korkeakoulu -opiskelijoita, mutta mukana on myös aikuisopiskelijoita sekä jo työelämässä olevia.

Nettisivut: www.asiaexchange.org

Oiva keino pysäyttää oravanpyörä ja saada uusia näkemyksiä unelmien ympäristössä!

Itse olen 35-vuotias yrittäjä, joka päätti ottaa ja lähteä vielä vaihtoon kun mahdollisuus tarjoutui. En voi muuta kuin kehua kokemusta! Hyödytti myös liiketoimiani, jotka ovat nyt laajenneet myös Thaimaahan:)

omatoimireissaamista Karon Beachilta käsin

sari68    31.10.2010    Phuketin nähtävyydet    Phuket

Joulukuun puolestavälistä 6-henkinen perheemme laskeutuu Thaimaahan, ja mietinnässä on perheen pojille (16-, 14-, 12- ja 9-vuotiaat) omatoimisen loman järjestäminen. Mitä kivoja retkikohteita/aktiviteettipaikkoja suosittelette? Millaisia kokemuksia reittibussilla kulkemisesta? Mukavia ostospaikkoja, Kamala/Phuket ? Mikä on "oikea" hinta esim. vaatteille? Kiitos kaikesta tiedosta!

loma vinkkejä osa thailand

huruukko    09.10.2010    Thaimaan muita vinkkejä    Thaimaa

kun lähdet thaimaaseen älä ota paljon vaatteita mukaan sillä siellä ei palele yöllä eikä päivällä.

vaatteita saa halvalla paikanpäältä, naisten kengät eivät maksa mitään esimerkiksi.

sekä jätä huolet lomanajaksi suomeen ota rennosti viihdy ja nauti.

Muistoja Thaimaan matkalta

Irene    31.08.2010    Karon Beachin nähtävyydet    Karon Beach

Olimme maaliskuussa 2007 kahden viikon matkalla Phuketin Karon Beachilla. Odotukset olivat valtavat, sillä moni tuttumme oli kehunut Thaimaata mahtavana matkailukohteena ja olivat varmoja, että hurahdamme maahan kuten hekin.

Hotellin nimi oli Phuket Orchid resort & spa. Se oli upea hotellikompleksi kylpylähoitoineen, mahtavine huoneineen, jättiuima-allasosastoineen ja trooppisine puutarhoineen. Aamiaispöydät olivat taivaallisia. Kananmunia valmisti aamuisin kuusi kokkia toiveiden mukaisesti erilaisiksi munakkaiksi tai paistetuiksi muniksi. Eksoottiset hedelmät olivat ihania.

Vietimme alkuun paljon aikaa altailla ottaen aurinkoa ja uiden. Aurinkovuoteen ja varjon sai aina, sillä alue oli valtava. Oli todella leppoisaa lueskella ja välillä torkkua varjon alla ilman pienintäkään stressiä.

Välillä menimme rantaan, joka oli parin sadan metrin päässä. Kristallinkirkas, ihana meri odotti, mutta siellä sai olla varovainen. Jättimeduusat näyttivät pohjassa aivan vaaleilta muovikasseilta ja aluksi ihmettelimme, miten ihmiset voivat heittää niitä mereen. Ruotsalaiset turistit varoittivat meitä huitomalla meidän uidessa rannan suuntaisesti ja kertoivat, että vastassamme oli pohjassa jättimeduusa. Silloin vasta meille valkeni todellisuus.Opas ei tulomatkalla maininnut sanallakaan meduusoista ja niiden vaarallisuudesta. Matkalla oloaikanamme kuulimme muilta turisteilta, että pieni lapsi oli kuollut jättimeduusan puremaan.

Pohjassa näimme kerran myös arviolta 40-45 cm halkaisijaltaan olevan vaalean meritähden.

Vedessä uidessa tunsi joka puolella ikäänkuin joku pistelisi iholla, mutta kun yritti katsoa, mitä vedessä on, ei nähnyt kuin pistemäisiä hippuja. Uima-allasosasto tuntui jatkossa turvallisemmalta vaihtoehdolta.

Teimme kaksi meriretkeä varaamalla ne paikallisista matkatoimistoista, joita Karon Beachilla riitti. Hinnat olivat paljon edullisempia kuin matkan järjestäjän tarjoamina. Antoivat alennusta matkoista, sillä kilpailu oli kovaa. Matkan hinta oli 20 euroa sisältäen kuljetukset, laivamatkat, retket (mm. laguuniin ja tippukiviluoliin), lounaan ja kaikki virvokkeet ja hedelmät (banaanit, ananakset) laivalla.

Kävimme kanooteilla laskuveden aikaan saaren sisällä tippukiviluolissa ja toisen saaren sisällä olevassa laguunissa. Laivassa tarjoiltiin hyvä lounas.

Retkeen kuului lisäksi käynti upealla James Bondin saarella, jossa elokuva Kultainen ase on filmattu.

Siellä naiset myivät helmiä kojuistaan. Hinnat olivat edullisia ja sukulaisille tuli ostettua lahjaksi niitä.

Tämä retki oli elämys ja laiva hieman pienempi ja väkeä vähemmän kuin toisella meriretkellä, joka suuntautui sukeltajien Phi phi -saarelle. Laivan väki ruokittiin paikallisen, ainoan hotellin ravintolassa.

Kaikki, mitä näki oli jo tutun näköistä eikä tuntunut enää niin eksoottiselta kuin ensimmäisellä kerralla. Saaren rannassa näki, kuinka valtavan kirkasta vesi todella on.

Kuvia löytyy matkakuvista.

Hyppäsimme eräänä päivänä bussiin ja suunnistimme Phuket towniin, jossa jäimme summa mutikassa pois keskustan näköisessä paikassa. Todella pian eräs tuk tuk-taksin kuljettaja lähestyi meitä ja melkein puolipakolla, mutta kuitenkin erittäin ystävällisesti vaati saada kuljettaa meitä kahden euron päivämaksulla eri paikkoihin. Ihmettelimme tätä, mutta ajattelimme, että olisi tyhmää kieltäytyäkään.

Kuljettajalla oli erilaisia vaihtoehtoja esitettävänä. Perhosmuseo ei sillä hetkellä kiinnostanut, joten lähdimme jalokivigalleriaan, jollaista ei usko olevan olemassakaan. Meidät otettiin vastaan kuin kuninkaalliset ja halli oli täynnä aarteita. Samoin henkilökuntaa. Meitä palveli kivisormusosastolla kolme ihmistä ja he olivat todella ystävällisiä ja kärsivällisiä. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin jalokivisormukseen ja maksettuani sen, myyjättäret sanoivat ettei heidän vuosipalkkansa riittäisi sormuksen maksuun. Uskoako heitä! Tunsin itseni ensimmäistä kertaa elämässäni varakkaaksi!

Kävimme seuraavaksi Buddhan temppelissä, jossa oli munkkeja ja eräs heistä puhui hyvää englantia. Kun hän kuuli meidän olevan suomalaisia, hän kertoi asuneensa vuoden Helsingissä opiskeluaikanaan. Hän halusi, että tulemme valokuvaan hänen ja Buddha -patsaiden kanssa.

Suuri tavaratalo oli seuraava kohde. Sattui olemaan alennusmyyntiaika ja onnistuimme saamaan hyviä ja edullisia vaatteita, laukun ja kenkiä. Lisäksi mies osti todella hienon rauskunnahkavyön.

Olimme huomanneet, että kuljettaja kävi hakemassa jokaisessa kohteessa korttiinsa leiman ja arvasimme, että hänellä on oma lehmä ojassa. Vietyään meidät tavarataloon, hän ehdotti, että hän tulisi hakemaan meidät meille sopivaan aikaan ja voisi viedä meidät hotellille, sillä hän asui Karon beachilla. Kustannus meille tästä olisi vain euron. Matkaa oli kuitenkin yli 20 km. Emme tietenkään voineet kieltäytyä. Matkalla hotellille saimme sitten kuulla, että hän saa etuna meidän kuljettamisesta eri liikkeisiin ilmaista polttoainetta ajokkiinsa. Olimme siis kaikki tyytyväisiä.

Phuket town -reissusta jäi sellainen olo, että siellä voisi käydä uudestaan ajan kanssa ja ilman omaa henkilökohtaista kuljettajaa.

Kävimme vielä eräänä iltana Central Festival -nimisessä kauppakeskuksessa, jossa oli upeita liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Parhaiten jäi mieleen 100 % silkkikaitaliina, jonka ostimme olohuoneen ruokapöydän päälle ja on upea sopien huoneen muuhun värimaailmaan. Harmittaa jälkikäteen, kun ei tullut ostettua vähän yli 20 euron kaitaliinoja useampia.

Paikallinen valuutta aiheuttaa sen, että siellä ollessa ymmärrys rahan arvoon sumenee, sillä 20 euroa oli paljon bahteina. Tämänhetkinen kurssi on: 1 euro= 39.670 (THB) Thaimaan bahtia, joten 20 euroa on 793,4 bahtia. Se tuntuu isolta rahalta vaikkei oikeasti ole.

Central Festivalin lähettyvillä oli muitakin tavarataloja, yksi Citymarket -tyyppinen, jossa oli lähes ilmaisia vaatteita. Taksinkuljettaja osaa viedä perille.

Matkalaukkuja ei kannata täyttää Suomessa vaan vasta Thaimaassa. Vaatteet ovat olleet yllättävän kestäviä.

Kaksi viikkoa olivat mukavat viikot Thaimaassa. Emme kuitenkaan hurahtaneet maahan, sillä olemme valinneet sen jälkeen matkat muualle.

Kuumuus maaliskuussa oli hirvittävä, hiukset ja vaatteet märkinä kosteudesta ja hiestä heti aamusta. Jos ei haluttanut mennä altaille tai rannalle uimaan, puolen päivän aikaan oli pakko hakeutua ilmastoituihin tiloihin. Yleensä menimme hierotuttamaan niskamme, hartiamme ja selkämme. Jalkahierontakin ulottui niskaan, hartioihin ja koko käsiin. Thai -naiset osaavat käyttää vartaloaan ja painovoimaa hyväksi hieroessaan isokokoisia skandinaaveja. Kävimme ainakin joka toinen päivä hieronnoissa. Hinta vaihteli 4-5 euroa tunnilta. Mennessä meille ojennettiin heti kylmät vesipullot ja lähtiessä samoin ja lisäksi vielä banaaneja.

Thaimaalainen ruoka maistui alussa, mutta aika pian siihen kyllästyi. Aterioiden hinnat olivat alkaen 2,5 euroa. Emme sairastuneet mahatautiin matkan aikana.

Parasta matkalla oli ensimmäinen meriretki.

tasokas

Vieras    09.08.2010    Pattayan hotellit    Pattaya
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2009 | Hotelli: mercure

hotelli ei voi sijaita paremmalla paikalla, menitpä "yöhön,syömään, shoppailemaan tai jomtienin rannalle niin oot siellä taksilla hetkessä. toinen kerta peräkkäin samassa hotellissa jossa ei tarvii pelätä "kotieläimiä!!

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Thaimaassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.