Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Thaimaan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 15

Ihana Samui

Vieras    29.11.2010    Koh Samuin nähtävyydet    Koh Samui

Olimme Koh Samuilla ensimmäisen kerran jo 1998 häämatkallamme. Ajankohta oli kesäkuu, ja ilmasto oli silloinkin mitä upein. Sadekuurot oli täsmällisiä, samaan aikaan päivästä 10 min. kuuro.

Menetimme paikalle sydämemme jo tuolloin.

Menimme saarelle uudestaan vuonna 2005 isommalla porukalla, meitä oli kaksi perhettä ja yhteensä 10 henkeä.

Saari oli tietysti muuttunut siitä kun olimme edellisen kerran, olihan turismi kasvanut moninkertaiseksi.

Porukassamme oli golffaajia, ja he kävivätkin saaren ainoalla kentällä Santiburissa pelaamassa n. joka toinen päivä. Kehuivat kenttää upeimmaksi missä ovat pelanneet, ja ovat kyllä pelanneet pitkin poikin maailmassa. Santiburi oli ylhäällä vuorilla ja väylät olivat suhteellisen haastavia.

Me muut oltiin tietysti auringonottopuuhissa sillä välin.

Mieleenpainuvin retki sillä reissulla oli, kun vuokrasimme privaatisti meidän porukalle burmalaisen Junk-boatin miehistöineen päiväksi. Päivä merellä onkin meidän poppoolle aina matkoillamme se kohokohta. Päivän agendassa oli snorklausta, kiertelyä saarella, lounasta, uimista, kaikkea ihanan rentouttavaa. Suosittelen!! www.fareastoriental.com.

Hotellimme oli Muang Kulaypan Chawengin pohjoisosassa. Sijainti oli paras mahdollinen, se ei ollut Chawengin hulinaosassa, vaan juuri sen pohjoispuolella, mutta kuitenkin niin, että kaikki palvelut ja muut olivat aivan vieressä.

Tämän reissun jälkeen olemme matkanneet samalla porukalla joka talvi Thaimaassa, Vietnamissa, Dominikaanisessa, ja nyt olemme joulun välipäivinä lähdössä Langkawille. Kuitenkin, kaikilla on edelleen kaipuu Samuille, ja uskonpa että sinne vielä tiemme vie ainakin kerran!

Opiskelemaan paratiisisaarelle!

Vieras    21.11.2010    Phuketin muita vinkkejä    Phuket

Ajattelin jakaa vinkin omakohtaisiin kokemuksieni innoittamana.

Suomalaisen Asia Exchangen avulla pääsee opiskelijavaihtoon Phuketiin yliopistoon. Suurin osa lähtevistä vaihtareista on korkeakoulu -opiskelijoita, mutta mukana on myös aikuisopiskelijoita sekä jo työelämässä olevia.

Nettisivut: www.asiaexchange.org

Oiva keino pysäyttää oravanpyörä ja saada uusia näkemyksiä unelmien ympäristössä!

Itse olen 35-vuotias yrittäjä, joka päätti ottaa ja lähteä vielä vaihtoon kun mahdollisuus tarjoutui. En voi muuta kuin kehua kokemusta! Hyödytti myös liiketoimiani, jotka ovat nyt laajenneet myös Thaimaahan:)

omatoimireissaamista Karon Beachilta käsin

sari68    31.10.2010    Phuketin nähtävyydet    Phuket

Joulukuun puolestavälistä 6-henkinen perheemme laskeutuu Thaimaahan, ja mietinnässä on perheen pojille (16-, 14-, 12- ja 9-vuotiaat) omatoimisen loman järjestäminen. Mitä kivoja retkikohteita/aktiviteettipaikkoja suosittelette? Millaisia kokemuksia reittibussilla kulkemisesta? Mukavia ostospaikkoja, Kamala/Phuket ? Mikä on "oikea" hinta esim. vaatteille? Kiitos kaikesta tiedosta!

loma vinkkejä osa thailand

huruukko    09.10.2010    Thaimaan muita vinkkejä    Thaimaa

kun lähdet thaimaaseen älä ota paljon vaatteita mukaan sillä siellä ei palele yöllä eikä päivällä.

vaatteita saa halvalla paikanpäältä, naisten kengät eivät maksa mitään esimerkiksi.

sekä jätä huolet lomanajaksi suomeen ota rennosti viihdy ja nauti.

Muistoja Thaimaan matkalta

Irene    31.08.2010    Karon Beachin nähtävyydet    Karon Beach

Olimme maaliskuussa 2007 kahden viikon matkalla Phuketin Karon Beachilla. Odotukset olivat valtavat, sillä moni tuttumme oli kehunut Thaimaata mahtavana matkailukohteena ja olivat varmoja, että hurahdamme maahan kuten hekin.

Hotellin nimi oli Phuket Orchid resort & spa. Se oli upea hotellikompleksi kylpylähoitoineen, mahtavine huoneineen, jättiuima-allasosastoineen ja trooppisine puutarhoineen. Aamiaispöydät olivat taivaallisia. Kananmunia valmisti aamuisin kuusi kokkia toiveiden mukaisesti erilaisiksi munakkaiksi tai paistetuiksi muniksi. Eksoottiset hedelmät olivat ihania.

Vietimme alkuun paljon aikaa altailla ottaen aurinkoa ja uiden. Aurinkovuoteen ja varjon sai aina, sillä alue oli valtava. Oli todella leppoisaa lueskella ja välillä torkkua varjon alla ilman pienintäkään stressiä.

Välillä menimme rantaan, joka oli parin sadan metrin päässä. Kristallinkirkas, ihana meri odotti, mutta siellä sai olla varovainen. Jättimeduusat näyttivät pohjassa aivan vaaleilta muovikasseilta ja aluksi ihmettelimme, miten ihmiset voivat heittää niitä mereen. Ruotsalaiset turistit varoittivat meitä huitomalla meidän uidessa rannan suuntaisesti ja kertoivat, että vastassamme oli pohjassa jättimeduusa. Silloin vasta meille valkeni todellisuus.Opas ei tulomatkalla maininnut sanallakaan meduusoista ja niiden vaarallisuudesta. Matkalla oloaikanamme kuulimme muilta turisteilta, että pieni lapsi oli kuollut jättimeduusan puremaan.

Pohjassa näimme kerran myös arviolta 40-45 cm halkaisijaltaan olevan vaalean meritähden.

Vedessä uidessa tunsi joka puolella ikäänkuin joku pistelisi iholla, mutta kun yritti katsoa, mitä vedessä on, ei nähnyt kuin pistemäisiä hippuja. Uima-allasosasto tuntui jatkossa turvallisemmalta vaihtoehdolta.

Teimme kaksi meriretkeä varaamalla ne paikallisista matkatoimistoista, joita Karon Beachilla riitti. Hinnat olivat paljon edullisempia kuin matkan järjestäjän tarjoamina. Antoivat alennusta matkoista, sillä kilpailu oli kovaa. Matkan hinta oli 20 euroa sisältäen kuljetukset, laivamatkat, retket (mm. laguuniin ja tippukiviluoliin), lounaan ja kaikki virvokkeet ja hedelmät (banaanit, ananakset) laivalla.

Kävimme kanooteilla laskuveden aikaan saaren sisällä tippukiviluolissa ja toisen saaren sisällä olevassa laguunissa. Laivassa tarjoiltiin hyvä lounas.

Retkeen kuului lisäksi käynti upealla James Bondin saarella, jossa elokuva Kultainen ase on filmattu.

Siellä naiset myivät helmiä kojuistaan. Hinnat olivat edullisia ja sukulaisille tuli ostettua lahjaksi niitä.

Tämä retki oli elämys ja laiva hieman pienempi ja väkeä vähemmän kuin toisella meriretkellä, joka suuntautui sukeltajien Phi phi -saarelle. Laivan väki ruokittiin paikallisen, ainoan hotellin ravintolassa.

Kaikki, mitä näki oli jo tutun näköistä eikä tuntunut enää niin eksoottiselta kuin ensimmäisellä kerralla. Saaren rannassa näki, kuinka valtavan kirkasta vesi todella on.

Kuvia löytyy matkakuvista.

Hyppäsimme eräänä päivänä bussiin ja suunnistimme Phuket towniin, jossa jäimme summa mutikassa pois keskustan näköisessä paikassa. Todella pian eräs tuk tuk-taksin kuljettaja lähestyi meitä ja melkein puolipakolla, mutta kuitenkin erittäin ystävällisesti vaati saada kuljettaa meitä kahden euron päivämaksulla eri paikkoihin. Ihmettelimme tätä, mutta ajattelimme, että olisi tyhmää kieltäytyäkään.

Kuljettajalla oli erilaisia vaihtoehtoja esitettävänä. Perhosmuseo ei sillä hetkellä kiinnostanut, joten lähdimme jalokivigalleriaan, jollaista ei usko olevan olemassakaan. Meidät otettiin vastaan kuin kuninkaalliset ja halli oli täynnä aarteita. Samoin henkilökuntaa. Meitä palveli kivisormusosastolla kolme ihmistä ja he olivat todella ystävällisiä ja kärsivällisiä. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin jalokivisormukseen ja maksettuani sen, myyjättäret sanoivat ettei heidän vuosipalkkansa riittäisi sormuksen maksuun. Uskoako heitä! Tunsin itseni ensimmäistä kertaa elämässäni varakkaaksi!

Kävimme seuraavaksi Buddhan temppelissä, jossa oli munkkeja ja eräs heistä puhui hyvää englantia. Kun hän kuuli meidän olevan suomalaisia, hän kertoi asuneensa vuoden Helsingissä opiskeluaikanaan. Hän halusi, että tulemme valokuvaan hänen ja Buddha -patsaiden kanssa.

Suuri tavaratalo oli seuraava kohde. Sattui olemaan alennusmyyntiaika ja onnistuimme saamaan hyviä ja edullisia vaatteita, laukun ja kenkiä. Lisäksi mies osti todella hienon rauskunnahkavyön.

Olimme huomanneet, että kuljettaja kävi hakemassa jokaisessa kohteessa korttiinsa leiman ja arvasimme, että hänellä on oma lehmä ojassa. Vietyään meidät tavarataloon, hän ehdotti, että hän tulisi hakemaan meidät meille sopivaan aikaan ja voisi viedä meidät hotellille, sillä hän asui Karon beachilla. Kustannus meille tästä olisi vain euron. Matkaa oli kuitenkin yli 20 km. Emme tietenkään voineet kieltäytyä. Matkalla hotellille saimme sitten kuulla, että hän saa etuna meidän kuljettamisesta eri liikkeisiin ilmaista polttoainetta ajokkiinsa. Olimme siis kaikki tyytyväisiä.

Phuket town -reissusta jäi sellainen olo, että siellä voisi käydä uudestaan ajan kanssa ja ilman omaa henkilökohtaista kuljettajaa.

Kävimme vielä eräänä iltana Central Festival -nimisessä kauppakeskuksessa, jossa oli upeita liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Parhaiten jäi mieleen 100 % silkkikaitaliina, jonka ostimme olohuoneen ruokapöydän päälle ja on upea sopien huoneen muuhun värimaailmaan. Harmittaa jälkikäteen, kun ei tullut ostettua vähän yli 20 euron kaitaliinoja useampia.

Paikallinen valuutta aiheuttaa sen, että siellä ollessa ymmärrys rahan arvoon sumenee, sillä 20 euroa oli paljon bahteina. Tämänhetkinen kurssi on: 1 euro= 39.670 (THB) Thaimaan bahtia, joten 20 euroa on 793,4 bahtia. Se tuntuu isolta rahalta vaikkei oikeasti ole.

Central Festivalin lähettyvillä oli muitakin tavarataloja, yksi Citymarket -tyyppinen, jossa oli lähes ilmaisia vaatteita. Taksinkuljettaja osaa viedä perille.

Matkalaukkuja ei kannata täyttää Suomessa vaan vasta Thaimaassa. Vaatteet ovat olleet yllättävän kestäviä.

Kaksi viikkoa olivat mukavat viikot Thaimaassa. Emme kuitenkaan hurahtaneet maahan, sillä olemme valinneet sen jälkeen matkat muualle.

Kuumuus maaliskuussa oli hirvittävä, hiukset ja vaatteet märkinä kosteudesta ja hiestä heti aamusta. Jos ei haluttanut mennä altaille tai rannalle uimaan, puolen päivän aikaan oli pakko hakeutua ilmastoituihin tiloihin. Yleensä menimme hierotuttamaan niskamme, hartiamme ja selkämme. Jalkahierontakin ulottui niskaan, hartioihin ja koko käsiin. Thai -naiset osaavat käyttää vartaloaan ja painovoimaa hyväksi hieroessaan isokokoisia skandinaaveja. Kävimme ainakin joka toinen päivä hieronnoissa. Hinta vaihteli 4-5 euroa tunnilta. Mennessä meille ojennettiin heti kylmät vesipullot ja lähtiessä samoin ja lisäksi vielä banaaneja.

Thaimaalainen ruoka maistui alussa, mutta aika pian siihen kyllästyi. Aterioiden hinnat olivat alkaen 2,5 euroa. Emme sairastuneet mahatautiin matkan aikana.

Parasta matkalla oli ensimmäinen meriretki.

tasokas

Vieras    09.08.2010    Pattayan hotellit    Pattaya
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2009 | Hotelli: mercure

hotelli ei voi sijaita paremmalla paikalla, menitpä "yöhön,syömään, shoppailemaan tai jomtienin rannalle niin oot siellä taksilla hetkessä. toinen kerta peräkkäin samassa hotellissa jossa ei tarvii pelätä "kotieläimiä!!

Arvosana hotellille:

cha am

tonihalttunen    27.06.2010    Cha Amin muita vinkkejä    Cha Am

mukava paikka

hua hin

tonihalttunen    27.06.2010    Hua Hinin muita vinkkejä    Hua Hin

mukava paikka kuukauden siellä viettänyt

Uusi hotelli keskellä ei mitään

Flieder    17.06.2010    Koh Lantan hotellit    Koh Lanta
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2008 | Hotelli: Lalaanta

Aluksi hiukan arvelluttava paikka. Ajomatka Phuketista LaLaantalle kesti kauan ja ajoimme jonkun matkaa kuin keskellä viidakkoa. Lalaantalla hotellihuoneistot ovat erillisiä mökkejä, mikä takaa hiljaisuuden. Paikka oli käyntiajankohtanamme vielä vähän rakennusvaiheessa, eli istutuksia viimeisteltiin ja pihakiviä aseteltiin.

Hotellilta sai vuokrata skootterin, jolla pääsi vikkelästi kauppaan muutaman kilometrin päähän. Saat vuokrattua myös pienen maasturin jos ostoksille halutaan koko perheen voimin. Rannalta löytyy ulkoilma baari, josta saat tilattua joko syötävää tai juotavaa. Rannalta löytyy myös kanoottiteline, josta saat ottaa kanootin ja lähteä melomaan merelle.

Henkilökunta on ystävällistä ja sinullaon mahdollisuus käyttää tietokonetta. Meidän käydessämme pihalla oli maja, josta löytyi 4 tietokonetta, joita sai käyttää maksutta miten halusi. Hotellilta saa myös ottaa DVD :eitä katseltavakseen(kaikki eivät tosin toimineet käytön paljouden vuoksi.).

Kaikin puolin hyvä hotelli, vaikka onkin keskellä ei mitään.

Arvosana hotellille:

Kiva perhehotelli, ihanaa nautiskelua!

Vieras    18.05.2010    Dolphin Bayn hotellit    Dolphin Bay
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2008 | Hotelli: Dolphin bay

Oltiin Dolphin bayssa -08. Olemme viisihenkinen perhe. Lapset iältään silloin 2, 5 ja 8. SIellä oli mukavat bungalowit, iso mökki mikä oli jaettu väliovella. Uima-allas oli vieressä, myös pieni vesiliukumäki. Pyörät vuokrattiin joku päivä ja kierreltiin siinä lähistöllä. Tänä vuonna mennään ilmeisesti jollekin retkelle, kun nuorin lapsi on jo 4v.. Hua Hinissä pääsi käymään helposti, hotellista kuljetus(pieni maksu). Nautittiin täysin lomasta ja ollaan kuukauden päästä menossa uudestaan. Ja ai sitä ihanaa oloa perheen kanssa.

Arvosana hotellille:

Thaimaan ystävä

Vieras    11.04.2010    Hua Hinin muita vinkkejä    Hua Hin

Olemme lähdössä kahden viikon päästä jälleen Thaimaahan. Tämä kerta on kahdeksas kerta Thaimaassa ja neljäs kerta Hua Hinissä. Olemme joka kerta yöpyneet Hotelli Hiltonissa sen mainion sijainnin takia. Hotellin etuosassa alkaa heti vilkas rantakatu ja takapuolella on meri rantoineen. Olemme varanneet De luxe roomin josta pitäisi olla parhaat näkymät merelle ja se siajitsee 12- 14 kerroksessa.

Pidämme Hua Hinistä nimenomaan sen takia, että siellä on vielä aistittavissa aitoa kalastajakylän henkeä eikä se ole pelkästään turistipaikka niinkuin mielestämme esim Pattaya on.

Hua Hinistä löytyy rittävästi shoppailumahdollisuuksia ja takseilla pääsee lähikaupungin Outletiin mikäli haluaa laajempaa valikoimaa

Meidän kokemukset ovat pelkästään myönteiset Hua Hinistä ja Hiltonista ja olemme suositelleet sitä etenkin lapsiperheille.

räätäli

Vieras    04.04.2010    Phuketin ostokset    Phuket

Oltiin perheen kanssa Alkuun Surin beachilla kolme päivää. Aivan Manathai hotellin vieressä on Eleganza fashion -niminen räätäliliike. Ei alkuun meinattu ostaa mitään, mutta olivat hyviä myymään ja lopulta hommasimme 2 miesten cashmir villakangaspukua, 4 paitaa, iso kasa kravatteja 2 kotelomekkoa ja naisten villakankainen talvitakki. Materiaalit laadukkaita ja tarvittavat sovitukset ja korjaukset tultiin tekemään toiseen hotelliin Bang Tao beacille, jossa jatkoimme lomaamme. Pukujen vuoripuolikin todella hienosti viimeistelty. Olimme jo maksaneet koko satsin 600 e, kun huomasimme, että toisen mekon sauma oli aavistuksen näkyvillä kaula-aukon lähellä. Lähetin asiasta tekstarin ja tulivat saman tien hakemaan ja korjasivat moitteettomaksi. Siis hyvä palvelu ja laadukas lopputulos. Tulevat Phuketin alueella pyynnöstä käymään, ottamaan mitat ja näyttämään mallit. Itse päätin tilata toisen puvun vasta toisessa hotellissa. Omistaja Harry lähetti sähköpostilla useita kuosivaihtoehtoja, joista valitsin. Voin suositella. www.eleganzafashion.com

Aitoutta

Vieras    31.03.2010    Khanomin muita vinkkejä    Khanom

Rauhallista, kaunista ja aitoa tunnelmaa. Voit kokea aution n. 3km hiekkarannan, jolla tallustelet yksinään. Palmuja ja taas palmuja, tuoreita hedelmiä,.Ystävällistä joskin kielitaidotonta palvelua. Khanomin keskusta on näkemisen arvoinen "hässäkkä". Yksinkertaista mutta maukasta ruokaa. Hinnat edulliset esim: olut 45 bat, Ruoka 100 bat ja ylöspäin. Torielämää kaksi kertaa viikossa. Katukeittiöstä herkullisia vartaita n. 20 bat. Taxeja hieman vaikea saada. Suosittelen skootterin vuokrausta n. 250 bat/ pvä. Vasemmanpuoleinen liikenne joka ei tuota vaikeuksia. Skootterit 125cc. Hyvä kulkuyhteys Koh Samuin saarelle , josta löydät ns. turismi helvetin. Kokemisen arvoinen paikka.

Lomalla

Vieras    28.03.2010    Patong Beachin muita vinkkejä    Patong Beach

Mahtava paikka ja mennään varmasti uudelleen. Jungle Ceylonin ostoskeskus, Patong Beachin ranta, kalastusretket, muut saaret, kuten Krabi ja James Bondin saari, unohtumattomia kokemuksia, suosittelen lämpimästi kaikille ja kaiken ikäisille, en usko, että kukaan pettyy Patong Beachiin. "Kade"

Taylorit ja liikenne..:)

Vieras    12.03.2010    Patong Beachin vaarat ja ongelmat    Patong Beach

Olen vieraillut patong beachillä viisikertaa vuosina - 2000 / 2009....Vaaroista tulee mieleen ensimmäisenä liikenne...Muutamassa päivässä tottuu yleensä, että liikenne on vasemmanpuoleista, mutta lievästi ilmaistuna meno on aika villi länsi meininkiä...:) Tarkkana saa olla, myös silloin kun ns. vihreä valo antaisi luvan ylittää kadun..:) Tarkkana pitää olla..Varsinkin pimeällä...Kaikilla skoottereilla ei ole ajovalot päällä, joten tulevat kuin haamu yöstä ja sitten voi tulla törmäys...:)

Lievempänä ongelmana ovat vaatturit ja räätälit yms..Vaikka viikon on jo kulkenut saman räätälin ohi ja tunnistavat kyllä turistin jo aiemmilta päiviltä, niin tuputus ja kaupanteko jatkuu pitkin jalkakäytäviä ...:) Menee mielestäni jo kiusanteon puolelle, koska joka päivä on sanonut, että en tarvitse enkä osta, niin ilmeisesti muun tekemisen puutteessa kuljetaan perässä ja kiskotaan hihasta samaa turistiparkaa joka ei ostanu eilen eikä toissapäivänä eikä tänä aamuna ja taatusti naama on jo tuttu..:)

Mutta tuohan on vain lieveilmiö...Ei osta ja piste...Muuten mukava paikka patong beach...Menen jatkossakin...

T: Matti

Oletko vieraillut Thaimaassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.