Matkakokemukset - Ostokset Thaimaassa

Krabi nyt

Vieras    09.12.2019    Krabin ostokset    Krabi

Nykyisin Krabilla, Ao Nangissa , ovat intialaiset vallanneet lukuisat ruoka- ja rättikaupat ja muut liikkeet ovat pääsääntöisesti islamvetoisia. Turistiteistakin näyttää enenevä osa tulevan näistä maista, mikä minusta latistaa Krabin viihtyisyyttä. Thaimaalaisen iloisuutta, hymyä ja erinomaista ruokakulttuuria pitää jo etsiä.

Paljon on paikka muuttunut ja koko ajan huonompaan suuntaan.

Riisihäröjä tuliaisina,

Vieras    05.01.2019    Thaimaan ostokset    Thaimaa

Kävimme eräällä saarella, joka oli esimerkki thaimaalaisesta pienyrittäjyydestä. Eräällä riisinviljelijällä oli kauppa, josta sai ostaa mm.riisiä. Monet ostivat ja myös minä, sitten kotona lämpimän kesän jälkeen huomasin, että useissa kuiva-ainepakkauksissa, riisit mukaan vilisee riisihäröjä, eniten siinä ostetussa pussissa. Aikaisemmin niitä ei ole näkynyt ja varmaan ne tuli sen riisin mukana. Seuraavilla matkoilla en osta mitään vastaavia tuotteita.

Guru tailor @[email protected]

Vieras    16.12.2018    Cha Amin ostokset    Cha Am

Tämä on miellyttävä ei tuputtamista, kuunnellaan asiakkaan toiveita. Menin itse kuvan kanssa, jonkalaisen puvun halusin. Sovitin 3 kertaa. Hyvä tuli. Otin myös Suomesta mukaan pieneksi jääneen pukuni jota suurennettiin (maksoi 18€) teetätin myös 3 kauluspaitaa mittatilauksena.

Hyvä palvelu, ei välttämättä halvin hinta mutta hinta laatu suhde erittäin hyvä!

Räätäliliike GURU tailor

Vieras    18.01.2016    Cha Amin ostokset    Cha Am

Rantakadulla Max-ravintolan melkein vieressä sijaitsee Räätäliike GURU, jota pitää miellyttävä intialainen mies vaimonsa kanssa. Heidän kanssaan pystyy kommunikoimaan englanniksi oikein hyvin. Teetimme pojalle vanjojentanssi puvun Frakin ja hinta oli 7500B, eli hiukan alle 200€, miehelleni puvun 5500B ja itselleni thaisilkistä iltapuvun, sekä kotelomekon yhteensä 4500€. Poikani tilasi vielä smokkitakin ja paidan. Kaikki sujui hyvin, pukuja koitettiin kolme kertaa ja niihin tehtiin asianmukaiset korjaukset. Voin lämpimästi suositella kyseistä räätäliä.

Patongin räätäli

Koivistojari    23.01.2015    Patong Beachin ostokset    Patong Beach

Kävin vaimoni kanssa Patong Beacilla 2014 joulukuussa. Olin päättänyt teettää puvun paikallisella "räätälillä". Yhtään väheksymättä näitä yrittäjiä, kysymys on kuitenkin mittapuvusta joka tehdään jossain kaukana kyseisestä liikeestä. Mutta samoin toimitaan kotimaassa. Jos haluaa kunnon puvun, pitää selvittää ennen tilausta mitä haluaa. Räätälit esittelevät aina ensin kankaita. Miesten pukuun pitää käyttää miltei aina villaa tai esimerkiksi silkin ja villan sekoitetta. Thaimaan räätäleillä on myös tarjolla keinokuituja, mutta ne ovat edullisuudestaan huolimatta aivan kamalia. Räätäli jolla kävimme todisti kangastilkkua polttamalla että kysymys oli villakankaasta. Luonnonkuitu palaa tuhkaksi tai hiileksi, mutta keinokuitu käyttäytyy yleensä kuten muovi. Haju on toinen josta aitouden voi päätellä. Puvun malli. Räätäleillä on usein mallikansioita joissa on tunnettujen barandien malleja. Minä kuitenkin googlasin Hugo Bossin, Armanin, Tigerin jne... sivut, kunnes löysin mallin jonka halusin. Ensimmäinen kysymys jonka räätäli esitti, koski puvun laatua. Haluanko halvan vai hyvän. Tähän pitää mielestäni vastata hyvän. Kunnolla tehty mittapuku maksaa kotimaassa 800 - 2000 €, näiltä veijareilta sen saa 300 - 500€. On tailoreita jotka lupaavat satasella puvun ja viisi paitaa, jatkakaa matkaa. Hyvä puku maksaa aina. Minä teetin pukuni Tailor House Mr. Selanyllä 104/11 Soi Post-Office. Olin tyytyväinen.

Bangkokin nähtävyyksiä ja markkinoita

Vieras    10.12.2014    Bangkokin ostokset    Bangkok

Matkustusajankohta marraskuu 2014

On tämä BKK ihan uskomaton kaupunki! Ihmisiä on kuin muurahaisia ja liikenne ihan hurja! Olihan kaupoille tietysti päästävä ja suuntasimme hotellilta skytrain asemalle. Piljetit pitää ostaa ulkopuolelta, jotka sitten portillla "syötetään", että päästään sisään asemalle. Juna toimii kuten metro, mutta kulkee raiteillaan ilmassa kaupungin yllä. Se onkin suuri helpotus muuten niin ruuhkaiselle tieliikenteelle.

Paljon toinen toistaan upeampia ostoskeskuksia on rakennettu. Siam Paragon on ehkä hienoin, mitä missään ollaan nähty tähän mennessä. Kaikkialla on erittäin siistiä, lattiat ja joka paikka kiiltää puhtauttaan. Vastapainoksi hienouksille suuntasimme seuraavana päivänä Chinatowniin. Siellä olikin kuhinaa tungokseen asti ja tunnelma hyvin kiinalainen. Välimatkat taittuvat näppärästi taksilla, jolle tulee hintaa 1-2 euron verran per suunta. Tuk-tukeja emme käytä, sillä nuo mopotaksit ovat aika heppoisia kyytipelejä täällä.

Ostoksia olemme tehneet harkiten, vaikka tavaran paljous Bangkokissa on valtava. Periaate, ettei kaikkea tarvitse ostaa vaikka halvalla saa on vahvistunut...

Bangkokissa on niin paljon muutakin nähtävää kuin ostoskeskukset, että päätimme palkata hotellin taksikuskin oppaaksemme. Sovimme parin tunnin ajelusta 400b:n hintaan (10€) ympäri kaupunkia olevia mielenkiintoisia paikkoja katsellaksemme. Kuski sai näyttää meille päänähtävyyksiä aivan kaupungin keskustassa. Kauempana olevat eläintarha, orkideapuutarha ja kelluvat markkinat yms. jätimme väliin niiden etäisyyden vuoksi. Aiemmalla visiitillä olimmekin jo käyneet mm. temppelissä ja jokiristeilyllä.

Taksikuski oli mukava ja osasi hyvin englantia. Saimme nähdä monia mielenkiintoisia paikkoja, vaikkakaan aika ei riittänyt niiden sisällä käyntiin. Tyydyimme siis katselemaan niitä ulkopuolelta. Kahden tunnin ajelun päätimme vielä MBK-ostoskeskukseen, jossa vietimme loppupäivän.

Viikonloppumarkkinat Chatuchakissa ovat näkemisen arvoiset. Noin neliökilometrin alueella on vaikka mitä myytävänä. Eivätkä hinnat ole kalliit. Päivässä tai parissa kaikkea ei ehdi nähdä niin suurella alueella, mutta näimme niin paljon vaatetta ja tavaraa sen viiden tunnin kierroksen aikana, että enempää ei voisi ajatellakaan. Reppu täynnä ostoksia palasimme mukavasti taksilla hotellillemme iltaa viettämään. Päivän päätteeksi kävimme vielä ottamassa rentouttavat jalkahieronnat.

Sunnuntaina laukut pakattuamme suuntasimme Platinum-ostoskeskukseen. Sielläkin oli valtavasti väkeä, mutta tällä kertaa vain paikallisia. Hinnat sopivat meikäläisille budjettimatkalaisille ja vähän tuli ostoksiakin mukaan.

Lisää tarinaa ja kuvia löytyy osoitteesta aeta24.com

Varoitus huonosta räätälistä, Boston tailor, Kata Beach

Vieras    31.01.2014    Kata Beachin ostokset    Kata Beach

Hei!

Palasimme pari päivää sitten Thaimaasta, viimeinen kohde oli Kata Beach. Poikaystäväni teetti puvun, shortsit ja paitoja Boston Tailorilla, kaikki meni niin pieleen kuin vain voi. Haluaisin varoittaa kaikkia, älkää käyttäkö tätä räätäliliikettä!!!!

"Räätäli" oli selvästi vain myyjä, heti kun kaupat oli tehty ja käsiraha maksettu, häntä lakkasi täysin kiinnostamasta. Mittaukset oli tehty aivan ala-arvoisesti, useiden sovitustenkin jälkeen lopputulos oli huono, palvelu oli surkeaa ja homma meni lopulta ärhentelyksi kun edes tiukan asiallinen asenne ei toiminut. Meitä pompoteltiin käymään liikkeessä monesti päivässä ja kertaakaan tuotteita ei ollut testattavissa sovitusti vaan ne olivat "tehtaalla" tai "tulossa", räätäli ei ollut paikalla tai halusi siirtää tapaamista muutamalla tunnilla. Kerran liikkeessä oli triplabuukkauksella kolme henkilöä samanaikaisesti, kaikki erittäin tyytymättömiä. Näin saksalaisnaisen housupuvun testissä ja se oli aivan naurettavan huonosti mitattu. Nainen oli ärsyyntynyt ja hänenkään muita tilaamiaan tuotteita ei ollut tullut.

Tiukan väännön ja ajantuhlauksen jälkeen tulos oli ei niin istuva puku, haarovälistä puristavat shortsit ja paitoja eri onnistumisen asteilla. Olo oli todella turhautunut ja harmistunut, tuntui että koko loppu loma meni taistelemiseen. Joten, ÄLKÄÄ KÄYTTÄKÖ KATA BEACHIN BOSTON TAILORIA.

Ps. Jos menette Kata Beachilla ja järkytytte väentungosta kuten me, menkää vieressä olevalle Kata Noille, paljon rauhallisempi ja miellyttävämpi ranta aivan lähellä. Hyvää lomaa! :)

Night Market Phuket-townissa

Vieras    24.11.2013    Cape Panwan ostokset    Cape Panwa

Menimme taksilla yömarkkinoille. Matka kesti noin 20 minsaa ja kuski odotti meitä pari tuntia markkinoilla.

Runsaasti ihania ja mielenkiintoisia ruokia tarjolla. Me söimme pieniä heinäsirkkoja. Kyllä ne parempia ovat

kuin perunalastut tai popkornit, ja terveelisempiä.

Vaatteita saa tinkimällä pilkkahintaan.

Jo tunnelman takia kannattaa käydä. Hieno fiilis.

Krääsää riittää :D

Vieras    15.10.2013    Thaimaan ostokset    Thaimaa

Olemme käyneet useissa Thaimaan lomakohteissa. Mitä ostoksiin tulee, niin ei lopu tavara Thaimaasta!

Ken shoppailla haluaa, on törkyä mistä valita :) Ihan eri asia on se, että löytäisi jotain laadukasta, esim. vaatetta.

Rätei ja lumpui kyl löytyy ja Kiina on siinä aika lähellä avittamassa... :)

Itse kun olen pienikokoinen suomalainen (46kg/158cm), on kesähepenettä löytynyt ihan kivasti. Mitään Suomen ilmastoon sopivaa päällepantavaa ei sieltä kylläkään löydä.

Olenkin miettinyt, miksi sikäläiset eivät hoksaa tehdä isoja valmisvaatteita valaan kokoisille länsimaalaisille?

Olisi meinaan markkinarakoa siinä kohtaa. Eräskin "normaalikokoinen" rouva etsi Krabi-townista itselleen shortseja, mutta eihän ne pikkuruiset koot hänelle mallanneet!

Jos osaa otta thaimaalaiset shoppailut huumorilla, niin hyvin pärjää :D Toinen, mutta kallis tapa kookkaalle on teettää räätälillä.

Meillä oli aina kävelyllä niin kauhea hiki päällä, ettei yhtään tehnyt mieli edes katsoa räätäleihin päin. Ällöä sisäänheittoahan se meininki on muutenkin.

Ehkä Thaimaa on jo vähän eltaantunut paremmista päivistään !!! :D

Wat Chalongin temppelialueen markkinat

Edith    26.04.2013    Tri-Trang Beachin ostokset    Tri-Trang Beach

huikea kokemus, nimenomaa kokemus. kaikkea myynnissä paistetuista ötököistä puettuihin lemmikkikaneihin. ruokakojuja lähes kilometrikaupalla, kuin myös vaatetta, käyttötavaraa, puutarhatuotteita... ja porukkaa markkinoilla kuin suurkaupungin ruuhkassa, ja joukossa ei lähes ainuttakaan valkolaista. erilaisia tuoksuja tai oikeammin ehkäpä oudokseltaan hajuja. nämä n viikon mittaiset markkinat järjestetään käsittääkseni kerran vuodessa kiinalaisen uuden vuoden aikaan. taksilla pääsee phuketin saarella edullisesti. ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen. ps. jos ostaa haluaa jotain on huomattavasti edullisempaa kuin muilla markkinoilla sillä nämä on nimenomaa paikallisten markkinat ja hinnat sen mukaiset

Kanchanaburin markkinat on ihan rautatie aseman vieressä klo 17 jälkeen viikonloppuisin

toffe    15.01.2013    Kanchanaburin ostokset    Kanchanabur

Sieltä tuli shoppailtua vaikka mitä tuliaisia, koiralle ostin nahkaisen kaulapannan jossa metalliset luut koristeena ja oli todella hyviä tuotteita paitsi lelut ovat tilpehööriä ja heikkoja mutta vaatteet todella hyviä tuotteita.

Simply the Best tailor in Puhket

Vieras    31.12.2012    Patong Beachin ostokset    Patong Beach

Navtej Singin (Narry) Regal Suit Patong Beachilla. "Paras" voi olla ehkä hieman liioteltu ilmaus kun ihan kaikkia ei ole tullut kokeiltua, mutta kuusi vuotta putkeen on tullut luotettua tähän räätäliin ja lopputulos on aina ollut erittäin hyvä. Halvempiakin saattaa löytyä mutta Narrylta on aina saanut erittäin laadukkaita ja istuvia vaatteita sopuhintaan. Vaikka asuisit vähän kauempanakin niin Narry noutaa asiakkaan tarvittessa hotellilta. Suosittelen lämpimästi ([email protected]).

Testaa, et pety!

Etsitkö luotettavaa räätäliä / Phuket

Vieras    08.01.2012    Phuketin ostokset    Phuket

Olen huomannut näiden 10 vuoden aikana Phuketissa matkatessani, että monet meistä suhtautuvat hyvin varoen räätäleihin Phuketin saarella. Itselläni on vuodesta 2001 alkaen ollut luootoräätäli, joka käy Suomessakin kerran pari vuodessa. Hinta-laatusuhde on minun, sukulaisteni, ystävieni ja myös työkavereiden mielestä erittäin hyvä. Kangasvalikoimaa riittää.

Räätäli Narry löytyy Patong Beachiltä pääpostin läheltä (Soi POst Office)

N. REGAL SUIT

00/14-15 , POST OFFICE STREET, PATONG , PHUKET

GSM +66-81-4767565

E-MAIL:- [email protected]

Voit ottaa etukäteen sähköpostilla yhteyttä ja hän noutaa hotellilta sinulle sopivaan aikaan. Varaa kuitenkin muutama päivä valmistumiseen ja yksi sovituskerta.

Itse suuntaan taas maaliskuussa Phuketiin ja 25 kg painonpudotus saa palkinnon - uusina vaatteina!

Night market @ Phuket Town

Muffukka    16.11.2011    Phuketin ostokset    Phuket

www.thaiwave.com/benjarong/p...market.htm

Katalta 30bht paikallisbussilla Phuket Towniin shoppailemaan. Löytyy vaatteita, kenkiä, laukkuja, ruokaa, juomaa... mitä vain! Kovaa tinkimistä, koska pyytävät röyhkeitä välillä ;)

Night shopping market

Muffukka    16.11.2011    Patong Beachin ostokset    Patong Beach

www.patong-beach.com/shopping/

"Yöshoppailua" Patongilla klo17-21 joka la-su. Hyvin suunniteltu alue... baareja ja kauppoja. Jengi juo itsensä pikkuhuppeliin ja sen jälkeen raha on hupaa ettei muutaku shoppailemaan ;)

Oletko vieraillut Thaimaassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.