Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Thaimaan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 23

sukellus/snorkklaus

itse mukana snorklaamassa, koska en omista sukelluskorttia, mutta uusi ja hieno kokemus kuitenkin. katselin siinä meren pinnalla maski päässä alas pohjaan , jossa sukellukseen osallistuvat valmistautuvat sukellus retkelle. matkaa pohjaan juuri siinä kohdassa oli peräti 13 metriä ja tuntui ihan kuin olisin voinut koskettaa sukeltajia, niin kirkasta ja selvää oli näkyvyys. miesystäväni oli mukana sukeltamassa ja hän kertoi että olivat käyneet 33m:n syvyydessä ja sukellus mittarit olivat näyttäneet +32astetta niinkin syvällä. kaikkiaan 3 sukellusta tuli tällä reissulla ja siihen kuului myös maittava ateria ja virvokkeita. vaikka mulla oli t-paita päällä snorkklauksessa, poltin silti ala selkäni. suosittelen ehdottomasti t-paitaa ja suuria suojakertoimia.

phi phi

mahtava kokemus aivan hienohiekkaisesta rannasta ja kristallinkirkkaasta vedestä! uusi kokemus oli uida kalaparven keskellä ja samalla niitä sai syöttää ja todellakin, ne tulivat syömään suoraan kädestä. paikalliset möivät turisteille jotakin pullaa muistuttavia pikku pusseja muutaman sadan bathin hinnalla. aurinkoa ja rentoa menoa koko päiväksi:)

simon cabaree

lancelot74    07.10.2008    Phuketin nähtävyydet    Phuket

kauniita "naisia", vai oliko sittenkään...:). mahtava cabaree show, jossa erittäin kauniisti laitetut ja pukeutuneet naiset, jotka KAIKKI tosi asiassa olivat miehiä, esiintyivät eri musiikkien ja esittäjien mukaan.mm.madonna, tina turner. todella viihdyttävä ja kiintoisa esitys. show:n jälkeen voit otattaa itsestäsi näiden esiintyjien rinnalla kuvan matka muistoksi, mutta huom.kaikki maksaa;)

fanta sea

lancelot74    07.10.2008    Phuketin nähtävyydet    Phuket

phuketissa, kamala beach:llä, aivan mahtava teatteri show, norsuineen ja mahtavien akrobaattisten esitysten myötä. kaksi kertaa siellä jo käyneenä voisin mennä vielä uudelleen. ennen esitystä kannattaa ottaa ruoka samaan pakettiin, aivan mahtavat pitkät ruokapöydät notkuvat paikallisista herkuista.

Sky Train

llauraa-    01.10.2008    Bangkokin lennot & liikenne    Bangkok

Ehdottomasti suosikkiliikennevälineeni Bangkokissa! Nopea, mukava - ja ah niin viileä! Kuin astuisi saunasta jääkaappiin. Mikäs sen mukavampaa.

Tarkempaa tietoa:

www.bts.co.th/en/index.asp

Hurjaa kyytiä

llauraa-    01.10.2008    Bangkokin lennot & liikenne    Bangkok

Mikä on halpaa, hauskaa ja sellaista minkä muistaa lopun elämäänsä? Tuk tuk-kyyti! Tuplasti jännittävämpää kuin taksimatka, ja painotan sanaa "jännittävä". Tuk tukin kuljettajia ei tunnu oma, eikä myöskään matkustajien henki liikuttavan pätkän vertaa. Kannattaa pitää kaikki raajat turvallisesti kärryn sisällä, ja jos kärsii matkapahoinvoinnista, suosittelen valitsemaan taksin. Keikkuva kyyti ja pakokaasujen hengittäminen saa paatuneimmankin kaaharin vihertämään..

Shoppailijan 7. taivas!

llauraa-    01.10.2008    Bangkokin ostokset    Bangkok

Näin jälkeenpäin kaikkein eniten kaduttaa, että vietin MBK-tavaratalossa vain pari tuntia. Syytän siitä eräänlaista kulttuurishokkia minkä ylihalvat tavarat ja niiden paljous aiheutti. Vai miltä kuulostaa: astut laukkukauppaan, näet upean laukun joka Suomessa maksaisi vähintään 50e, katsot hintalappua jossa lukee 3e, menet onnesi huipulla kassalle jossa myyjä kertoo, että laukku on lisäksi 50% alennuksessa. Jos olisin osannut valmistautua kaikkeen tähän, olisin luultavasti ylittänyt rajusti lentoyhtiöiden salliman matkatavaramäärän sen sijaan että kuljetin koto-Suomeen muutaman hassun laukun ja halpis-t-paidan. No, en halua, että muut tekevät saman virheen, ja siksi varoitan: varaudu siihen, että voit ostaa koko kaupan tyhjäksi parilla kympillä.

Iki-ihanasta MBK:sta voit lukea täältä:

www.mbk-center.com/en/index.asp

Have fun!

omatoimimatkat

lancelot74    17.09.2008    Phuketin muita vinkkejä    Phuket

huomasimme sellaisen asian, että jos lähtee matkalle isommalla porukalla esim.2aikuista ja 2lasta, tai vaikkapa 2 pariskuntaa, saat matkan toteutettua paljon halvemmalla, kun otat erikseen lennot ja sen jälkeen aloitat kyselemään esim. taloa tai villaa. näin me tehtiin tämän tulevan matkan suhteen ja matkan hinta jäi PALJON halvemmaksi kuin normaali matkatoimistojen tarjoama hinta. ja kaikki tämä onnistuu ihan suomen kielellä, ei tarvitse pelätä jos ei osaa englantia kunnolla.

Mainio sijaintikin

Vieras    11.08.2008    Pattayan hotellit    Pattaya
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2007 | Hotelli: Siam Bayshore

Suosittelen, rauhallinen sijainti kävelykadun päässä.

Arvosana hotellille:

Shoppailua Bangkokissa

pikkukimalainen    23.07.2008    Bangkokin ostokset    Bangkok

Bangkok on hieno paikka! Siellä kannattaa käydä ostoksilla ainakin Big C-tavaratalossa, MBK:ssa, Siam Centerissä ja jos jaksaa niin Khao San Roadilla. Khao San Roadilla on edullista ja tinkimällä tietysti saa ison siivun hinnasta pois. Myös Big C oli halpa. Tai siis halpaa oli joka paikassa, hinnat paikasta ja tuotteesta riippuen 1/3 - 1/10 osa Suomen hinnoista. vaatteet halpoja, mutta sopivat lähinnä pikkuisille suomalaisille (koska paikallisetkin ovat pieniä). Vaatteista puuttuu usein kokoluokitus, ja se voi olla suomalaisittain päin honkia, varsinkin basaareista ostettaessa. Esim itselläni oli ostettava L-koon farkut jotka kuitenkin olivat liian pinet (kokoni Suomessa on S !!!) Shoppialupaikkana aivan mahdoton on Chathuthacin viikonloppumarkkinat, 300 000 kävijää ja ostettavaa kengurunpoikasista paahdettuihin torakoihin ja hienoihin vaatteisiin ja sisustuselementteihin.

Mutta jos ja kun siellä pääkaupungissa liikutte, niin käyttäkää taksia, se on HALPAA. Miinusta on ruuhkissa seisominen. Lisäksi suosittelen ainakin yhtä tai paria reissua SkyTrainilla (esim. kun olette shoppailemassa eri tavaratalojen välillä), joka on ilmassa kulkeva "metro", siihen eivät ruuhkat vaikuta. Bangkokin läpi virtaa Khao Praya-joki, jota pitkin pääsee parillakymmenellä sentillä hienolla pitkähäntävene-bussilla pitkänkin matkan, monesti pysäkeillä (laitureilla) on yhteys SkyTrain-asemille, joilta puolestaan on yhteys keskustan shoppailukohteisiin. Veneessä ei ruuhkat, eivätkä saasteet, haittaa, maisemat on kivat ja voit matkustaa paikallisten seassa! Eksoottinen kokemus :) Edullisinta shoppailu on suoraan kaduilta basaareista, mutta ei tavarataloissakaan kallista ole. Jos menet muualle Thaimaahan, esim. pohjoiseen, teet kaikista halvimmat ostokset siellä. Turistipaikoissa joudut maksamaan kentien Bangkokin hintoja enemmän.

Lepohetki suurkaupungin sykkeessä

llauraa-    12.07.2008    Bangkokin nähtävyydet    Bangkok

Saasteiden, melun ja liikennekaaoksen keskellä viileyteen ja rauhaan tottuneet suomalaiset voivat välillä kaivata raikasta ilmaa ja hiljaisuutta. Lähes näitä molempia tarjoaa kaupungin läpi virtaava Menam-joki (Chao Phraya), johon pääsee parhaiten tutustumaan pitkähäntäveneellä. Kyyti on halpaa ja mukaan voi hypätä miltä tahansa joen varrella sijaitsevalta pysäkiltä. Esimerkiksi Sky Trainilla pääsee kätevästi eräälle lautta-pysäkille. Veneessä käy mukava vilvoittava tuuli ja siitä nauttiessaan voi ihmetellä paikallisten asuttamien pienten puutalojen yllä kohoavia luksushotelleja. Ja parasta on, että jos näkee jotain kiinnostavaa, pois voi hypätä millä pysäkillä tahansa; seuraava vene tulee noutamaan viiden minuutin sisällä.

Oiva esimerkki siitä, ettei hotellia valitessaan voi luottaa edes virallisiin nettisivuihin!

llauraa-    12.07.2008    Bangkokin hotellit    Bangkok
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2007 | Hotelli: Baiyoke Suite

Eläessäni en ole nähnyt niin ristiriitaista hotellisivustoa kuin Baiyoke Suite-hotellin viralliset sivut. Ensin pistää silmään kolmen tähden luokitus, mutta kun katsoo kuvia, on vaikea uskoa silmiään. Voisin melkeinpä väittää niiden olevan käsiteltyjä, sillä hotelli ei todellakaan ollut kuviensa veroinen! Kuvia tutkimalla voisi kuvitella paikan olevan hulppea kuin mikä, todellisuus on toinen. Huoneet olivat kulahtaneita, ilmastointi piti lämpötilan n. 27'c:ssä, mikä ulkolämpötilaan verrattuna oli hyvä saavutus, mutta olisi luullut parempaankin pystyvän.

Allas ei todellakaan todellisuudessa ole samankokoinen kuin nettisivujen kuvissa ja vaikka kuntosali löytyykin, joku älypää on sijoittanut sen ulkoilmaan. Pitää olla melkoinen kunto jos jaksaa 40'c:n helteessä juosta juoksumatossa minuuttia kauempaa.

Kattokerroksen baarissa haisi ummehtunut kosteus mikä ei varsinaisesti ruokahalua herättänyt. Ja viimeisenä aamupala: runsaudesta ei voi moittia, mutta hedelmät olivat nahistuneita ja maku lähes kaikissa lajeissa jotenkin kummallinen. Tästä voisi tietysti syyttää omaa nirsoutta, mutta olen tottunut syömään eksoottista ruokaa ja pidin kaikista muista paikallisista erikoisuuksista, mutta tämän hotellin pannukakuissa ja kalkkunamakkaroissa oli jotain mitä en pystynyt sulattamaan. Mistä lie johtunee. Terveinä kuitenkin pysyimme.

Arvosana hotellille:

Matkani Koh Lantalle

Vieras    30.06.2008    Koh Lantan muita vinkkejä    Koh Lanta

Olin aiemmin ollut Thaimaassa kaksi kertaa, molemmilla Phuketissa. Vietettyäni 6kk Koh Lantalla viime talvena en enää kaipaakaan turistirysiin. Vaan ensi talvena lähden kuukaudeksi kyseiseen kohteeseen. Ostos mahdollisuudet ovat aika suppeat, Krabilta sitten löytääkin jo vaikka ja mitä. Krabille n. 70km, kaikista nopeiten pääsee veneellä parissa tunnissa. Toinen vaihtoehto on mennä autolla, matka saattaa kestää pahimmillaan viisikin tuntia. Matkalla on kaksi eri lossia.

Suosittelen tätä ihanaa saarta lämpimästi kaikille!!!

Unohtumaton Kwai-joki

matkalainen    29.06.2008    Kwai-joen nähtävyydet    Kwai-joki

Thaimaan-matkamme ihanimpiin muistoihin kuuluu retki Kwai-joelle. Yöpyminen jokilauttahotellissa, risteily joella ja käynti elefanttisafarilla olivat upeita elämyksiä.

Jos lähdet kyseiselle retkelle, kannattaa ehdottomasti ottaa kahden päivän retki, jossa yöpyminen!!

...ja itikkamyrkkyä mukaan (sitä saa toki myös Thaimaasta).

Myyjä katosi mustaan pakettiautoon - maksoin hänet vieneille "goriloille" ja liukenin ÄKKIÄ paikalta.

Pohjois-Thaimaassa, Chiang Maissa kävi erään kerran "hassu" juttu. Olin iltamarkkinoilla (tosi kiva tapahtuma muuten, toistuu joka ilta). Ostin eräästä kojusta sijoitusmielessä useita käsintehtyjä lamppuja. Oikein nättejä. Myyjä oli ihan normaali, ja tingimme siinä kumpaakin miellyttävän hinnan. Yhtä-äkkiä miekkonen valahti kalpeaksi juuri kun olin kaivamassa rahaa esiin. En endes ehtinyt tajuta mitä tapahtui, kun kauppiaan molemmille puolille oli tullut iso korsto. Toinen tarttui myyjää toisesta, ja toinen toisesta kainalosta. Jäin suu auki toljottamaan kuin Ö aapisen laidassa, kun korstot veivät kauhusta kankean myyjän väkisin kahtapuolta iltaruuhkaisen kadun yli. He heittivät miehen mustan pakettiauton takaloossiin, jossa näin muitakin tällä tavoin "vangittuja", murheellisen näköisiä ihmisiä. Auton ikkunat olivat tummennetut ja takaovet paiskattiin kiinni. Itse olin pakannut ostokset rinkkaani jo ennen välikohtausta, mutten ollut ehtinyt maksaa. Toinen korstoista tuli kovistelemaan rahoja minulta, ja minun piti vakuutella hänelle, että todella olimme tinkineet lamppujen hinnan niin alhaiseksi. Mies ei ottanut uskoakseen, mutta otti lopulta kukkuisena rahat ja katosi paikalta. Minäkin katosin paikalta heti kun olin saanut rahat käsistäni, ei huvittanut jäädä siihen möllöttämään. Sitä kauppiasta tuskin näemme enää. En tiedä, oliko kyseessä laittomien siirtolaisten siivoaminen, suojelurahojen maksun laiminlyönti vai mikä. Ajattelin, että on terveellisempää olla kyselemättä!

Oletko vieraillut Thaimaassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.