Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Thaimaan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 24

Lentopuuhaa lapsille

matkalainen    25.06.2008    Phuketin muita vinkkejä    Phuket

Lasten aika lentokoneessa käy helposti pitkäksi etenkin pitkillä lennoilla. Matkaa voi helpottaa pakkaamalla laukkuun riittävästi evästä ja puuhaa perheen pienimmille. Tässä muutamia vinkkejä:

- hyvät napostelueväät: maissinaksut, ompunpalat, rusinat ym. sormiruoka

- uusia kirjoja, joita lapsi ei ole ennen nähnyt, vaikka kirjastosta

- piirustustaulu, josta voi pyyhkiä kuvat pois ja piirtää uusia kuvia

- uniset- tarra-arkit (joista tarroja voi irrottaa ja kiinnittää uudelleen maisemaan) sekä magneettiaskartelupaketit

- värityskirjoja ja kyniä

- dvd-soitin ja piirrettyjä

...näillä taittuu leikki-ikäisen pidempikin matka mukavasti :)

apinat

aapeli    25.06.2008    Thaimaan muita vinkkejä    Thaimaa

Huom! Mikäli joku tulee kadulla laittamaan apinan olallesi ja haluaa ottaa kuvan, tästä on syytä ilmoittaa poliisille. Nämä apinat ovat useimmiten rauhoitetun lajin edustajia ja poikasena varastettu emoltaan ja emo tapettu. Että silleen.

eläintarhat

aapeli    25.06.2008    Phuketin nähtävyydet    Phuket

Eläintarhoista löydät eksoottisia eläimiä vaikka muille jakaa. Me emme näissä käyneet. Eläimet (varsinkin kissat) on usein huumattu ja sen vuoksi ne ovat niin rauhallisia ja antavat ottaa esim. pentunsa syliin. Eettisesti ja moraalisesti hyvin arveluttavaa, sanon minä.

räätälit

aapeli    25.06.2008    Phuketin ostokset    Phuket

Jos harkitset puvun tai vaatteiden teettämistä Thaimaassa, varmista räätälin luotettavuus. Mikäli sinulle luvataan puku päivässä tai kahdessa, voit olla melko varma, että laatu on silloin "juosten pissattua". Tässä ajassa et kerkeä sovittamaan vaatteita tarpeeksi montaa kertaa ajatellen vaatteen istuvuutta ja lopputulosta muutenkin.

sunnuntaimarkkinat ja iltamarkkinat!

pikkukimalainen    25.06.2008    Chiang Main ostokset    Chiang Mai

Jos olet aikeissa kiertää Thaimaata ja shoppailla siinä ohessa, niin kannattaa tehdä ostokset Pohjois-Thaimaasta, kuten Chiang Maista. Se on iso kaupunki, mutta halvempi kuin Bangkok, joka sekin on mahdottoman halpa (tai kallis, riippuu kuluttajan tottumuksista). Hinnat ovat noin 20% Suomen vastaavista. Chiang Maissa on myös Pohjois-Thaimaan suurion ostari Kad Suan Kaew , jonne voi tingata taksin 50 bahtilla (eurolla) kaupungin keskustasta. Chiang Main sunnuntaimarkkinat ovat hirmu kivat, paikalla on turistikrääsän ja kivojen rättien ohella myös paikallisten artesaanien töitä. Iltatori on joka ilta, ja se on kanssa tosi kiva! Sieltä voi löytää vaikka mitä! Itse innokkaana askartelijana olin hypätä nahoistani, kun sain valita askarteluhelmiä kuin irtokarkkikaupassa (niitä tuli KILO, ja hintaa tuli jotain all 10 euroa...Suomessa sillä rahalla saisi helmet vain yhteen kaulakoruun :))

Takuu varma aurinko ja ihanat ihmiset

Vieras    23.06.2008    Cha Amin muita vinkkejä    Cha Am

Hei!

olen lähdössä kolmatta kertaa cha-amiin. Aiemmin olen käynyt pattayalla ja bangokissa,mutta cha-am on ehdottomasti paras näistä. Paikka on pieni ja rauhallinen mutta löydät kyllä kaiken tarvitsemasi. Vaikka yö-elämä on hiljaista niin halutessasi löytyy kyllä menoa ja meininkiä pitkälle aamuyöhön. Kyselet vaan rohkeasti paikallisilta,he kyllä neuvovat. Kaikki on tosi edullista,vaatteet,ruoka,juoma,palvelut hieronnasta kauneushoitolaan . Ja suosittelen lämpimästi räätälin palveluja. Asiointi on helppoa ja luotettavaa. Ja saat todella hyvälaatuisia mittatilaus vaatteita.Itse olen teettänyt useita vaatteita itselle ja lapsilleni(pukuja,paitoja.mekkoja) ja olen ollut tosi tyytyväinen. Jos harkitset puvun teettämistä niin käy ainankin katsomassa Guru tailluerin palveluita.Siellä sinua palvelee räätäli nimeltä Vinny,erittäin miellyttävä ja rauhallinen intialainen mies,eikä tyrkytä väkisin mitään.Suosittelen.(osoite on ruamjit road 222/22 golden beac hotellin läheisyydessä).

Enää vajaa kaksi viikkoa lähtöön,tällä kertaa viivyn kolme viikkoa,aikaisemmat reissut vaan kaksi ja tuntuu että aika loppuu aina kesken. Odotan taas innolla sitä lämpöä ja ystävällisyyttä jota cha-am huokuu. Aurinko,meri,lepoa ja ehkä vähän juhlintaakin.

T:Maija

markkinat

aapeli    18.06.2008    Phuketin ostokset    Phuket

Phuketin kaupungin laidalla on ns. night market - markkinat, jos mielii tutustua paikalliseen osto/myyntikulttuuriin. Suurista kauppakeskuksista löytyy tavaraa laidasta laitaan, mutta meininki on hyvin länsimaalaista. Itse halusin tutustua paikallisuuteen nimenomaan. En nähnyt järkeväksi kiertää Anttilan tyyppisiä tavarataloja kun kerrankin oli tarjolla jotain muuta. Tutustukaa!

Vaaralliset tuktukit

matkalainen    17.06.2008    Bangkokin vaarat ja ongelmat    Bangkok

Mikäli välttämättä haluat kruunata Bangkokin-matkasi tuktuk-kyydillä, tee se hiljaiseen aikaan hiljaisella ja lyhyellä tieosuudella luotettavan oloisen kuskin kyydissä!

Kolmipyöräiset, huteratekoiset tuktuk-mopotaksit ovat ruuhkassa lähes hengenvaarallisia, eikä pakokaasujen hengittäminen muovipenkeillä kovin mukavaakaan ole. Kertakokemus riitti ainakin meille.

Lisäksi kuskit sahaavat mieluusti turisteja linssiin ja veloittavat moninkertaisen hinnan. Matkaan saattaa myös tulla mutkia, sillä kuskit vievät mieluusti turisteja ravintoloihin yms. provikoiden toivossa.

ihana ilmastoitu sky train

matkalainen    17.06.2008    Bangkokin lennot & liikenne    Bangkok

Bangkokin keskustassa voit kulkea ruuhkassa seisovien taksien sijaan myös supernopealla ja ilmastoidulla Skytrain-luotijunalla. Nopean, ruuhkattoman ja mukavan kulkuneuvon matkaliputkin ovat kohtuuhintaisia (15-40 baht).

Baiyoke Sky - herkkuruokaa ja näköaloja!

matkalainen    17.06.2008    Bangkokin nähtävyydet    Bangkok

Bangkokin pilvenpiirtäjä Baiyoke Sky Hotelin yläkerrasta aukeavat huikeat näköalat ympäri kaupungin!

88-kerroksisen hotellin huipulla sijaitsevassa ravintolassa voi nauttia samalla myös valtavien buffet-pöytien herkullisista antimista.

Myös yöpyminen hotellissa on upea elämys.

Suosittelen lämpimästi!

www.baiyokehotel.com/

suora lento!

aapeli    15.06.2008    Phuketin lennot & liikenne    Phuket

Olimme itse todella tyytyväisiä Finnmatkojen Thaimaan matkaan, koska Jumbolla pääsimme lentämään suoraan Phuketiin ilman ensimmäistäkään välilaskua. Muutenkin tukala lentomatka menee paljon joutuisammin ilman pysähdyksiä. Suosittelen.

Upea, uuvuttava suurkaupunki

matkalainen    11.06.2008    Bangkokin muita vinkkejä    Bangkok

Bangkokissa riittää nähtävää ja koettavaa, mutta myös saasteita, vilinää ja liikenteen mölyä. Muutama päivä suurkaupunkia riittää muutaman tärkeän nähtävyyden tutkimiseen ja paikallisen elämänmenon tarkkailuun. Loppuaika Thaimaan-lomasta kannattaa kuitenkin käyttää rannalla rentoutumiseen kaukana Bangkokin uuvuttavasta vilinästä.

Ihana Hua Hin :)

matkalainen    11.06.2008    Hua Hinin muita vinkkejä    Hua Hin

Matkakohteena Hua Hin on mitä ihastuttavin paikka rentoutumiseen ja thaimaalaisesta palvelusta nauttimiseen! Ystävällisiä ihmisiä, rento tunnelma, sopivan pieni ja rauhaisa kalastajakaupunki sekä koko joukko ihania hotelleja. Myös monia mukavia nähtävyyksiä löytyy lähiympäristöstä, mm. vesiputouksia, apinakallio, norsufarmi, silkkiviljelmä ym. Suosittelen lämpimästi!

HUIJAREITA ("krokotiilinnahkaa")

pikkukimalainen    04.06.2008    Pattayan vaarat ja ongelmat    Pattaya

Pattayalla, ja varmasti muuallakin Thaimaassa on rantarolex-myyjiä vastaava porukka "yksityisyrittäjiä", joilla on korit täynnä ns. krokotiiliinnahkatuotteita, kuten lompakoita. Huijarit väittävät nahkan olevan aitoa krokotiilia, ja hinta on sen mukainen. Tinkiminen laskee hintaa, mutta kun totuus paljastuu, ei hinta-laatu-suhde olekaan niin mainio: kyseessä on naudan nahka! Tällainen huijari sai myytyä matkakumppanilleni useamman lompakon hyvin tingittyyn, mutta silti mukavaan hintaan. Ostaja oli aluksi skeptinen ja ajatteli (ihan oikein) miehen huijaavan. Mies kuitenkin selitti, että krokotiilin nahka on aitoa, kun se ei pala. Hän näytti sytkärillä, kuinka liekit tarttuivat lompakon pintaan, roihahtivat ja sammuivat nahan siitä vahingoittumatta. Siinä vaiheessa tuli kaupat. Niin - myöhemmin meitä valistettiin siitä, että naudannahka, kuten muutkin nahat, käyttäytyvät tulen kanssa samalla tavalla. Onneksi Thaimaa on niin halpa maa, ettei tingittyjen lompakoiden hinta loppupeleissä ollut kovinkaan korkea- kyseessä oli kuitenkin aito nahka...tosin se oli lehmästä peräisin.

P.S. Itse toivon, ettei kukaan ostaisi krokotiilinnahkatuotteita, varsinkaan aitoja. Yritin moralisoida matkakummpanianikin, mutta hän ei rahan kiilto silmissään kuunnellut. ("Hyvät kaupat! Näitä voi jälleenmyydä kalliilla Suomessa!") Olis ehkä kannattanut, vaikka huijaus meni minuunkin täydestä vielä siinä vaiheessa ;)

kaksi samannimistä hotellia Chiang Maissa

Hei, tämä nyt ei suorastaan on VAARA, mutta siitä voi saada pienen kiusallisen ONGELMAN. Menimme Chiang Maihin junalla Bangkokista ja juna-asemalta lähdimme tuk tukilla hotellia etsimään. Olimme löytäneet netistä kivan North Top- nimisen hotellin, johon pyysimme kuskia ajamaan. Kuski oli hieman hukassa ja kysyi pari kertaa neuvoa. Lopulta hotelli löytyi, pihalla oli uima-allas ja vuori siinsi somasti horisontissa. Huoneet olivat sangen rupuiset ja nuhjuiset (puhtaat kuitenkin). Jotenkin olimme hämmentyineitä. Ai tällainenko tämä olikin, onkohan täällä torakoita? Hotelli oli syrjässä joidenkin sivukujien perällä. Samana päivänä kävi ilmi, että parempi hotelli paremmalla paikalla olisi ollut se, jonka löysimme netistä! Kyseessä olikin siis North Top HOTEL; se mihin tulimme ensin oli vain North Top. Että tällainen hassu kömmähdys. Jäimme yhdeksi yöksi tähän "väärään" hotelliin ja heti seuraavana päivänä menimme oikeille sijoillemme :)

Oletko vieraillut Thaimaassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.