Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Thaimaan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 24

Shoppailua Bangkokissa

pikkukimalainen    23.07.2008    Bangkokin ostokset    Bangkok

Bangkok on hieno paikka! Siellä kannattaa käydä ostoksilla ainakin Big C-tavaratalossa, MBK:ssa, Siam Centerissä ja jos jaksaa niin Khao San Roadilla. Khao San Roadilla on edullista ja tinkimällä tietysti saa ison siivun hinnasta pois. Myös Big C oli halpa. Tai siis halpaa oli joka paikassa, hinnat paikasta ja tuotteesta riippuen 1/3 - 1/10 osa Suomen hinnoista. vaatteet halpoja, mutta sopivat lähinnä pikkuisille suomalaisille (koska paikallisetkin ovat pieniä). Vaatteista puuttuu usein kokoluokitus, ja se voi olla suomalaisittain päin honkia, varsinkin basaareista ostettaessa. Esim itselläni oli ostettava L-koon farkut jotka kuitenkin olivat liian pinet (kokoni Suomessa on S !!!) Shoppialupaikkana aivan mahdoton on Chathuthacin viikonloppumarkkinat, 300 000 kävijää ja ostettavaa kengurunpoikasista paahdettuihin torakoihin ja hienoihin vaatteisiin ja sisustuselementteihin.

Mutta jos ja kun siellä pääkaupungissa liikutte, niin käyttäkää taksia, se on HALPAA. Miinusta on ruuhkissa seisominen. Lisäksi suosittelen ainakin yhtä tai paria reissua SkyTrainilla (esim. kun olette shoppailemassa eri tavaratalojen välillä), joka on ilmassa kulkeva "metro", siihen eivät ruuhkat vaikuta. Bangkokin läpi virtaa Khao Praya-joki, jota pitkin pääsee parillakymmenellä sentillä hienolla pitkähäntävene-bussilla pitkänkin matkan, monesti pysäkeillä (laitureilla) on yhteys SkyTrain-asemille, joilta puolestaan on yhteys keskustan shoppailukohteisiin. Veneessä ei ruuhkat, eivätkä saasteet, haittaa, maisemat on kivat ja voit matkustaa paikallisten seassa! Eksoottinen kokemus :) Edullisinta shoppailu on suoraan kaduilta basaareista, mutta ei tavarataloissakaan kallista ole. Jos menet muualle Thaimaahan, esim. pohjoiseen, teet kaikista halvimmat ostokset siellä. Turistipaikoissa joudut maksamaan kentien Bangkokin hintoja enemmän.

Lepohetki suurkaupungin sykkeessä

llauraa-    12.07.2008    Bangkokin nähtävyydet    Bangkok

Saasteiden, melun ja liikennekaaoksen keskellä viileyteen ja rauhaan tottuneet suomalaiset voivat välillä kaivata raikasta ilmaa ja hiljaisuutta. Lähes näitä molempia tarjoaa kaupungin läpi virtaava Menam-joki (Chao Phraya), johon pääsee parhaiten tutustumaan pitkähäntäveneellä. Kyyti on halpaa ja mukaan voi hypätä miltä tahansa joen varrella sijaitsevalta pysäkiltä. Esimerkiksi Sky Trainilla pääsee kätevästi eräälle lautta-pysäkille. Veneessä käy mukava vilvoittava tuuli ja siitä nauttiessaan voi ihmetellä paikallisten asuttamien pienten puutalojen yllä kohoavia luksushotelleja. Ja parasta on, että jos näkee jotain kiinnostavaa, pois voi hypätä millä pysäkillä tahansa; seuraava vene tulee noutamaan viiden minuutin sisällä.

Oiva esimerkki siitä, ettei hotellia valitessaan voi luottaa edes virallisiin nettisivuihin!

llauraa-    12.07.2008    Bangkokin hotellit    Bangkok
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2007 | Hotelli: Baiyoke Suite

Eläessäni en ole nähnyt niin ristiriitaista hotellisivustoa kuin Baiyoke Suite-hotellin viralliset sivut. Ensin pistää silmään kolmen tähden luokitus, mutta kun katsoo kuvia, on vaikea uskoa silmiään. Voisin melkeinpä väittää niiden olevan käsiteltyjä, sillä hotelli ei todellakaan ollut kuviensa veroinen! Kuvia tutkimalla voisi kuvitella paikan olevan hulppea kuin mikä, todellisuus on toinen. Huoneet olivat kulahtaneita, ilmastointi piti lämpötilan n. 27'c:ssä, mikä ulkolämpötilaan verrattuna oli hyvä saavutus, mutta olisi luullut parempaankin pystyvän.

Allas ei todellakaan todellisuudessa ole samankokoinen kuin nettisivujen kuvissa ja vaikka kuntosali löytyykin, joku älypää on sijoittanut sen ulkoilmaan. Pitää olla melkoinen kunto jos jaksaa 40'c:n helteessä juosta juoksumatossa minuuttia kauempaa.

Kattokerroksen baarissa haisi ummehtunut kosteus mikä ei varsinaisesti ruokahalua herättänyt. Ja viimeisenä aamupala: runsaudesta ei voi moittia, mutta hedelmät olivat nahistuneita ja maku lähes kaikissa lajeissa jotenkin kummallinen. Tästä voisi tietysti syyttää omaa nirsoutta, mutta olen tottunut syömään eksoottista ruokaa ja pidin kaikista muista paikallisista erikoisuuksista, mutta tämän hotellin pannukakuissa ja kalkkunamakkaroissa oli jotain mitä en pystynyt sulattamaan. Mistä lie johtunee. Terveinä kuitenkin pysyimme.

Arvosana hotellille:

Matkani Koh Lantalle

Vieras    30.06.2008    Koh Lantan muita vinkkejä    Koh Lanta

Olin aiemmin ollut Thaimaassa kaksi kertaa, molemmilla Phuketissa. Vietettyäni 6kk Koh Lantalla viime talvena en enää kaipaakaan turistirysiin. Vaan ensi talvena lähden kuukaudeksi kyseiseen kohteeseen. Ostos mahdollisuudet ovat aika suppeat, Krabilta sitten löytääkin jo vaikka ja mitä. Krabille n. 70km, kaikista nopeiten pääsee veneellä parissa tunnissa. Toinen vaihtoehto on mennä autolla, matka saattaa kestää pahimmillaan viisikin tuntia. Matkalla on kaksi eri lossia.

Suosittelen tätä ihanaa saarta lämpimästi kaikille!!!

Unohtumaton Kwai-joki

matkalainen    29.06.2008    Kwai-joen nähtävyydet    Kwai-joki

Thaimaan-matkamme ihanimpiin muistoihin kuuluu retki Kwai-joelle. Yöpyminen jokilauttahotellissa, risteily joella ja käynti elefanttisafarilla olivat upeita elämyksiä.

Jos lähdet kyseiselle retkelle, kannattaa ehdottomasti ottaa kahden päivän retki, jossa yöpyminen!!

...ja itikkamyrkkyä mukaan (sitä saa toki myös Thaimaasta).

Myyjä katosi mustaan pakettiautoon - maksoin hänet vieneille "goriloille" ja liukenin ÄKKIÄ paikalta.

Pohjois-Thaimaassa, Chiang Maissa kävi erään kerran "hassu" juttu. Olin iltamarkkinoilla (tosi kiva tapahtuma muuten, toistuu joka ilta). Ostin eräästä kojusta sijoitusmielessä useita käsintehtyjä lamppuja. Oikein nättejä. Myyjä oli ihan normaali, ja tingimme siinä kumpaakin miellyttävän hinnan. Yhtä-äkkiä miekkonen valahti kalpeaksi juuri kun olin kaivamassa rahaa esiin. En endes ehtinyt tajuta mitä tapahtui, kun kauppiaan molemmille puolille oli tullut iso korsto. Toinen tarttui myyjää toisesta, ja toinen toisesta kainalosta. Jäin suu auki toljottamaan kuin Ö aapisen laidassa, kun korstot veivät kauhusta kankean myyjän väkisin kahtapuolta iltaruuhkaisen kadun yli. He heittivät miehen mustan pakettiauton takaloossiin, jossa näin muitakin tällä tavoin "vangittuja", murheellisen näköisiä ihmisiä. Auton ikkunat olivat tummennetut ja takaovet paiskattiin kiinni. Itse olin pakannut ostokset rinkkaani jo ennen välikohtausta, mutten ollut ehtinyt maksaa. Toinen korstoista tuli kovistelemaan rahoja minulta, ja minun piti vakuutella hänelle, että todella olimme tinkineet lamppujen hinnan niin alhaiseksi. Mies ei ottanut uskoakseen, mutta otti lopulta kukkuisena rahat ja katosi paikalta. Minäkin katosin paikalta heti kun olin saanut rahat käsistäni, ei huvittanut jäädä siihen möllöttämään. Sitä kauppiasta tuskin näemme enää. En tiedä, oliko kyseessä laittomien siirtolaisten siivoaminen, suojelurahojen maksun laiminlyönti vai mikä. Ajattelin, että on terveellisempää olla kyselemättä!

Lentopuuhaa lapsille

matkalainen    25.06.2008    Phuketin muita vinkkejä    Phuket

Lasten aika lentokoneessa käy helposti pitkäksi etenkin pitkillä lennoilla. Matkaa voi helpottaa pakkaamalla laukkuun riittävästi evästä ja puuhaa perheen pienimmille. Tässä muutamia vinkkejä:

- hyvät napostelueväät: maissinaksut, ompunpalat, rusinat ym. sormiruoka

- uusia kirjoja, joita lapsi ei ole ennen nähnyt, vaikka kirjastosta

- piirustustaulu, josta voi pyyhkiä kuvat pois ja piirtää uusia kuvia

- uniset- tarra-arkit (joista tarroja voi irrottaa ja kiinnittää uudelleen maisemaan) sekä magneettiaskartelupaketit

- värityskirjoja ja kyniä

- dvd-soitin ja piirrettyjä

...näillä taittuu leikki-ikäisen pidempikin matka mukavasti :)

apinat

aapeli    25.06.2008    Thaimaan muita vinkkejä    Thaimaa

Huom! Mikäli joku tulee kadulla laittamaan apinan olallesi ja haluaa ottaa kuvan, tästä on syytä ilmoittaa poliisille. Nämä apinat ovat useimmiten rauhoitetun lajin edustajia ja poikasena varastettu emoltaan ja emo tapettu. Että silleen.

eläintarhat

aapeli    25.06.2008    Phuketin nähtävyydet    Phuket

Eläintarhoista löydät eksoottisia eläimiä vaikka muille jakaa. Me emme näissä käyneet. Eläimet (varsinkin kissat) on usein huumattu ja sen vuoksi ne ovat niin rauhallisia ja antavat ottaa esim. pentunsa syliin. Eettisesti ja moraalisesti hyvin arveluttavaa, sanon minä.

räätälit

aapeli    25.06.2008    Phuketin ostokset    Phuket

Jos harkitset puvun tai vaatteiden teettämistä Thaimaassa, varmista räätälin luotettavuus. Mikäli sinulle luvataan puku päivässä tai kahdessa, voit olla melko varma, että laatu on silloin "juosten pissattua". Tässä ajassa et kerkeä sovittamaan vaatteita tarpeeksi montaa kertaa ajatellen vaatteen istuvuutta ja lopputulosta muutenkin.

sunnuntaimarkkinat ja iltamarkkinat!

pikkukimalainen    25.06.2008    Chiang Main ostokset    Chiang Mai

Jos olet aikeissa kiertää Thaimaata ja shoppailla siinä ohessa, niin kannattaa tehdä ostokset Pohjois-Thaimaasta, kuten Chiang Maista. Se on iso kaupunki, mutta halvempi kuin Bangkok, joka sekin on mahdottoman halpa (tai kallis, riippuu kuluttajan tottumuksista). Hinnat ovat noin 20% Suomen vastaavista. Chiang Maissa on myös Pohjois-Thaimaan suurion ostari Kad Suan Kaew , jonne voi tingata taksin 50 bahtilla (eurolla) kaupungin keskustasta. Chiang Main sunnuntaimarkkinat ovat hirmu kivat, paikalla on turistikrääsän ja kivojen rättien ohella myös paikallisten artesaanien töitä. Iltatori on joka ilta, ja se on kanssa tosi kiva! Sieltä voi löytää vaikka mitä! Itse innokkaana askartelijana olin hypätä nahoistani, kun sain valita askarteluhelmiä kuin irtokarkkikaupassa (niitä tuli KILO, ja hintaa tuli jotain all 10 euroa...Suomessa sillä rahalla saisi helmet vain yhteen kaulakoruun :))

Takuu varma aurinko ja ihanat ihmiset

Vieras    23.06.2008    Cha Amin muita vinkkejä    Cha Am

Hei!

olen lähdössä kolmatta kertaa cha-amiin. Aiemmin olen käynyt pattayalla ja bangokissa,mutta cha-am on ehdottomasti paras näistä. Paikka on pieni ja rauhallinen mutta löydät kyllä kaiken tarvitsemasi. Vaikka yö-elämä on hiljaista niin halutessasi löytyy kyllä menoa ja meininkiä pitkälle aamuyöhön. Kyselet vaan rohkeasti paikallisilta,he kyllä neuvovat. Kaikki on tosi edullista,vaatteet,ruoka,juoma,palvelut hieronnasta kauneushoitolaan . Ja suosittelen lämpimästi räätälin palveluja. Asiointi on helppoa ja luotettavaa. Ja saat todella hyvälaatuisia mittatilaus vaatteita.Itse olen teettänyt useita vaatteita itselle ja lapsilleni(pukuja,paitoja.mekkoja) ja olen ollut tosi tyytyväinen. Jos harkitset puvun teettämistä niin käy ainankin katsomassa Guru tailluerin palveluita.Siellä sinua palvelee räätäli nimeltä Vinny,erittäin miellyttävä ja rauhallinen intialainen mies,eikä tyrkytä väkisin mitään.Suosittelen.(osoite on ruamjit road 222/22 golden beac hotellin läheisyydessä).

Enää vajaa kaksi viikkoa lähtöön,tällä kertaa viivyn kolme viikkoa,aikaisemmat reissut vaan kaksi ja tuntuu että aika loppuu aina kesken. Odotan taas innolla sitä lämpöä ja ystävällisyyttä jota cha-am huokuu. Aurinko,meri,lepoa ja ehkä vähän juhlintaakin.

T:Maija

markkinat

aapeli    18.06.2008    Phuketin ostokset    Phuket

Phuketin kaupungin laidalla on ns. night market - markkinat, jos mielii tutustua paikalliseen osto/myyntikulttuuriin. Suurista kauppakeskuksista löytyy tavaraa laidasta laitaan, mutta meininki on hyvin länsimaalaista. Itse halusin tutustua paikallisuuteen nimenomaan. En nähnyt järkeväksi kiertää Anttilan tyyppisiä tavarataloja kun kerrankin oli tarjolla jotain muuta. Tutustukaa!

Vaaralliset tuktukit

matkalainen    17.06.2008    Bangkokin vaarat ja ongelmat    Bangkok

Mikäli välttämättä haluat kruunata Bangkokin-matkasi tuktuk-kyydillä, tee se hiljaiseen aikaan hiljaisella ja lyhyellä tieosuudella luotettavan oloisen kuskin kyydissä!

Kolmipyöräiset, huteratekoiset tuktuk-mopotaksit ovat ruuhkassa lähes hengenvaarallisia, eikä pakokaasujen hengittäminen muovipenkeillä kovin mukavaakaan ole. Kertakokemus riitti ainakin meille.

Lisäksi kuskit sahaavat mieluusti turisteja linssiin ja veloittavat moninkertaisen hinnan. Matkaan saattaa myös tulla mutkia, sillä kuskit vievät mieluusti turisteja ravintoloihin yms. provikoiden toivossa.

ihana ilmastoitu sky train

matkalainen    17.06.2008    Bangkokin lennot & liikenne    Bangkok

Bangkokin keskustassa voit kulkea ruuhkassa seisovien taksien sijaan myös supernopealla ja ilmastoidulla Skytrain-luotijunalla. Nopean, ruuhkattoman ja mukavan kulkuneuvon matkaliputkin ovat kohtuuhintaisia (15-40 baht).

Oletko vieraillut Thaimaassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.