Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Thaimaassa

Thaimaalainen käyttäytyminen

Vieras    18.01.2020    Thaimaan vaarat ja ongelmat    Thaimaa

Thaimaalaisen pitää säilyttää kasvonsa. Esim. taksikuski voi sanoa tietävänsä osoitteen mihin ajaa, vaikka ei tiedä. Ja jättää sitten siihen, hän ajattelee,että kyllä taas joku toinen opastaa perille. He eivät voi sanoa " en tiedä" . Toinen ilmiö on kääntää kysyttäessä taksi / tuk-tuk / mopo -kyytiä selkä merkiksi ettei nyt sovi ..suomessahan sanotaan suoraan.Thaikuissa ei, joten on hyvä lukea kirjoja thaimaan kulttuurista, tavoista ennen ensi matkaa.

ensiapu meduusan puremaan...

Vieras    29.05.2019    Thaimaan vaarat ja ongelmat    Thaimaa

thaimaassa uimaranta matkailijan olis syyta varata mukaan pullollinen viini etikkaa..se toimii ensiapuna ja neitraloi meduudan pureman / myrkyn..+valittomasti ensiavun jalkeen laakariin...

passi asiaa

Vieras    29.05.2019    Thaimaan vaarat ja ongelmat    Thaimaa

SUOMALAINEN PASSI PITAA NYT SIT UUSIA THAIMAASSA 12 KUUKAUTTA ENNEN,KUIN SE UMPEUTUU!!!!! KAYTANNOSSA SE SIIS TARKOITTAA,ETTA SUOMALAINEN 5 VUODEN PASSI ONKIN VOIMASSA VAIN 4 VUOTTA!!!!!! ENTINEN SAANTO,ET 6 KUUKAUTTA ENNEN UMPEUTUMISTA UUSITTAVA,EI OLE ENAA VOIMASSA...TASTA SUOMEN SUURLAHETYSTO EI VAROITA MITAAN,EIKA KETAAN...(TIETOLAHDE: KORAT IMMIGRATION BUREAU,THAILAND)

Tori.fi vuokrattu asunto Hua Hin

Vieras    25.01.2019    Hua Hinin vaarat ja ongelmat    Hua Hin

Vuokraus on syytä tehdä huolella, itse emme näin toimineet. Vuokrasimme kauniin talon 8 km Hua Hinistä. Suomalais yhdyskunta , hiljainen vartioitu alue. Herääminen 08.00 raivaussahojen ja ruohonleikkureiden kovaan ääneen, päivittäin. Talo on kaunis, joskin tarkemman arvioinnin mukaan likainen. Mini jakku päältä kaunis, pitää paikkansa. Löysimme muiden maalle tavanomaisten ötököiden lisäksi luteen. Arvion teki tuholaistorjunta Suomessa. Vuokraaja ei reagoi asiaan kuonoaan kohautuksella. Meille paljon harmia nyt ja matkan jälkeen. Mitään oikeusturvaa ei ole , kun vuokrata talosi yksityiseltä vuokranantajalta. Vuokra on luxus tasoa, vastuuta ei ole. Kannattaa olla huolellinen ! Maa on muuttunut, se on todella likainen , ja turistien hintataso taivaissa. Golf kentät hienoja mutta hinnat maan tasoon nähden erittäin korkeita. Thaimaalainen hymy ja palvelualttiudesta on kadonnut tipotiehensä. Juuri Kukaan ei osaa englantia edes välttävästi. Soli, vaihdetaan kohdetta jatkossa. Olkaapa tarkkana.

Hotellin pihan liikenne.

hellen    19.02.2016    Kata Beachin vaarat ja ongelmat    Kata Beach

Palasin Katalta muutama päivä sitten.Koska saimme äkkilähdöt hyvin edullisesti.päätimme lähteä Thaimaaseen ensimmäistä kertaa tutustumaan.

Lomakohde oli aika "tunkkainen".Jätehuolto oli aivan lapsen kengissä yleisillä paikoilla ja uima-rannan myyntikojuissa.Lähti hotellilta mihin päin tahansa,aina oli se karmea liikenne vieressä ja pakokaasut,sekä viemärien hajut.

Huoneemme oli pihan puolella ja jatkuvasti yötä päivää bussit vei ja toi porukkaa.

Mikä pahinta siellä ei sammuteta moottoria vaan annetaan olla tyhjäkäynnillä,vaikka kuski lähti ulos välillä odottelemaan. Siinä myös mopot pörräsivät ja tuli huoneeseen melkoiset pakokaasut,jos ovi oli auki..

Kohteessa muuten paikalliset ystävällisiä ja opas palvelut toimi.Eri asia sitten lentokentällä takkuili,mutten mene nyt siihen.

Jouduin lääkärin pakeille,sain keuhkoputken tulehduksen kuumeen kanssa yms.

Että aika huonot kokemukset jäi näin ensikertalaisille. Ja ehkä se on parempi vain matkustella Euroopan kohteissa.

Varmasti löytyy teistäkin Thaimaassa käyneitä,jotka osaatte antaa vinkkejä käymisen arvoisista kohteista siellä.

Hyvät lomat kaikille napsulaisille.

hellen

Meduusat- onko eroja matkakohteiden/ajankohdan suhteen?

Vieras    13.01.2015    Phuketin vaarat ja ongelmat    Phuket

Kuka osaisi kertoa, onko meduusojen suhteen eroja esim. Krabin ja Phuketin välillä?

Pikkumeduusat eivät ole vaarallisia, mutta 'pistely' häiritsi ainakin meidän ekaluokkalaista Phuketin rantavesissä. Krabin loman ajalta ei vastaavaa havaintoa.

Finnmatkojen mukaan minkäälaista eroa ei ole tehtävissä matkakohteen tai ajankohdan mukaan -meduusoja voi olla tai sitten ei.

Mutta mites te kokeneet Thaimaan kävijät - onko jokin paikka, jossa meduusoja ei maaliskuussa olisi? Olemme tekemässä päätöstä Krabin, Phuketin Naithon Beachin ja Khao Lakin välillä- olisi mukava jos lapsikin voisi nauttia uinnista meressä.

Jatkuva kuumuus rasittaa ihmistä!

Vieras    07.10.2013    Thaimaan vaarat ja ongelmat    Thaimaa

Olemme 6-kymppinen, vasta eläköitynyt pariskunta. Teimme neljä matkaa marras-maaliskuulla v.v. 2011-2013 Thaimaahan, sen eri kohteisiin. Tarkoituksemme oli löytää sieltä mukavan lämmin ja viihtyisä paikka eläkepäivien pitkille(kin) lomille.

Näiden käyntikertojen perusteella Thaimaa ei sovi meille. Siellä on aivan liian kuuma, koska olemme liikunnallisia. Pidämme erityisesti pitkistä kävelylenkeistä. Siinä helteessä emme jaksaneet lenkkeillä. Olemme hoikkavartaloisia ja terveitä molemmat, mutta koimme kuumuuden hyvin läkähdyttävänä. Tuskin on hyväksi edes yrittää lenkkeilyä siellä! Mahtaakohan olla rehellistä tilastoa siitä, kuinka moni turisti menehtyy lomallaan esim. sydänkohtaukseen Thaimaassa vuosittain?

Olemme luontoihmisiä ja rakastamme luontoa; metsäisiä polkuja ja rauhallisia rantoja. Toiki ihmisiä saa ja pitääkin olla, mutta liika on liikaa. Ja lika on likaa! :D Thaimaassa kaikki oli yhtä ja samaa siivotonta turistirysää. Puhdasta tai edes vähän siistimpää luontoa sieltä on turha hakea. Jossain syrjässä vielä voi ollakin, mutta sitten on pitkät ja hankalat kulkuyhteydet kaupoille jne.

Ehdotin miehelleni, että jospa vielä yhden reissun sinne tekisimme. Hän vastasi, että "se on jo nähty, jossain täytyy olla parempi paikka lomailuun ja lenkkeilyyn". Näin se varmasti onkin, nähty mikä nähty !!!

Perheellisille ja naisille mietittävää

Vieras    25.06.2013    Thaimaan vaarat ja ongelmat    Thaimaa

www.iltalehti.fi/matkajutut/...7_ma.shtml

Thaimaan suosio on romhatanut avoimen seksiturisminsa takia. Mitään ei ole tehty asialle ! Nyt perheet suuntaakin Turkkiin, jonka suosio on noussut + 40 %:a ja Antalyan kohteensa huimat + 45 %:a. Oma reissuni Thaimaahan oli niin karvas pettymys, että jäi kerralla viimeiseksi. Ottakaa te muut onkeenne.

Turhaan ei Thaimaata kutsuta maailman suurimmaksi ulkoilmabordelliksi.

meduusat

Vieras    08.03.2013    Kamala Beachin vaarat ja ongelmat    Kamala Beach

hei! olin phuketissa lomalla 20.11.2011 meressä näin kaksi tosi isoa meduusaa joista toinen poltti tosi pahasti. 3 päivää sairaalassa

Huijaukset Thaimaa vesijetit ja skootterit.

huruukko    21.02.2013    Pattayan vaarat ja ongelmat    Pattaya

VINKKEJÄ.

Jos vuokraat mopon tai vesijetin OLE TARKKANA mistä vuokraat,sillä tapahtuu paljon huijauksia esim.vuokraat vesijetin tunniksi ja palautat takaisin laitteen voi vuokraaja vaatia isoja summia koska olet naarmuttanut jetin kyljet sama koskee skootteria ,jos vuokraat tarkista laite ja ota vaikka valokuva ennen vuokrausta älä anna passia takuuksi . Käytä turisti poliisien palveluksia tällöin jos ongelmia esiintyy.

Thaipoliisit ja rantavuokraajat saattavat toimia kimpassa. rahastusta tyhmiltä turisteilta

Toinen juttu jos autoilet sisämaassa tulee vastaa etenkin yöllä poliisiratsioita jos sujauttaa käteen rahaa homma ok ja matka jatkuu ei isoja summia jos et voivat rassata koko auton etsiä vikoja ja maksat sakot näi toimii mafia Thaimaassakin on kokemusta asiasta .

Jos otat taksin esim. lentokentältä sovi hinta etukäteen joskus itse maksanut samasta matkasta 800 thb toinen kerta jopa 2000 thb viralliset taksit yleensä turvallisia vihreä keltainen. Ja vielä käytä kypärää mopoilessa myös matkavakuutus kunnossa ja varovaisuuta liikenteessä vasemmanpuolinen liikkenne.

nimimerkki omatoimimatkoja vuodesta 2003 alkaen Thaimaassa ensimmäinen matka phuket 1999

Betonimöhkäleet ajoradan reunoissa!

toffe    21.01.2013    Koh Samuin vaarat ja ongelmat    Koh Samui

Siellä on jalkakäytävän vieressä ajoradan reunalla betonimöhkäle reunoja joista moni oli murtunut tai poissa kokonaan jos pimeässä astuisi moiseen on taatusti jalka poikki tai ajaa esim. moottoripyörällä niin voi tulla komea ilmalento.

Itse näimme kun paikallinen polki polkupyörällään moiseen ja polkupyörä meni kahteen kappaleeseen ( syytä sille en tiedä, oliko huonosti ruuvattu) mutta onneksi ei pahemmin käynyt nousi pystyyn ja kokosi pyöränsä ja jatkoi matkaa!

Phuketista on tullut vaarallinen mesta turistille

Vieras    25.06.2012    Phuketin vaarat ja ongelmat    Phuket

Raaka turistin puukotus Phuketissa

--------------------------------------------------------------------------------

www.iltasanomat.fi/matkat/ar...01830.html

Hua Hinissäkin on nykyisin Phuketin meno

Vieras    25.06.2012    Hua Hinin vaarat ja ongelmat    Hua Hin

Ennen Hua oli tarkoitettu golffareille perheineen ja muulle vähän paremmalle väelle, mutta nykyisin meno on kuin Phuketissa tai Pattayalla:

Hua Hinistä on tullut kuin phuket vaikka näillä palstoilla muuta väitetään tyttöbaareja riittää kuin bangla roadilla konsanaan. Oheinen linkkikin todistaa Hua Hinin jyrkän alamäen. Hua Hin ei lapsiperheille !

www.huahinafterdark.com/map.htm

Aallokko

" ...Siellä on usein kova aallokko, joka ainakin esti minua menemästä uimaan, aallot iskee kovasti ja voivat viedä mennessään..." Kokemukseni Karonilta on hieman samanlainen. Tulin rannalle iltapäivällä .Aallot eivät näyttäneet ollenkaan suurilta. Kahlasin rantavedessä ja uinkin vähän, vettä oli suunnilleen vyötäröön asti. Kävin maalla ja tullessani takaisin mikään ei näyttänyt muuttuneen. Kahlasin taas suunnilleen vyötäröön saakka ulottuvaan veteen, ja kun käännyin mennäkseni rannalle (en varmaan ollut aivan pystyssä) aalto löi pääni ylitse, ja vei silmälasini. Käytän niitä jotta näkisin missäpäin ranta on;) Hieman samanlainen kokemus (ei silmälaseista) on Nerjan luota Espanjasta. Silloin menetin suuntavaistoni hetkeksi vaikka olinkin matalassa vedessä. Tuntui hieman pesukoneen linkoukselta (lyhyt linkous)

Jättimeduusat meressä

Irene    18.03.2011    Karon Beachin vaarat ja ongelmat    Karon Beach

Menimme Karon beachin rantaan, joka oli parin sadan metrin päässä hotellista. Kristallinkirkas, ihana meri odotti, mutta siellä sai olla varovainen. Jättimeduusat näyttivät pohjassa aivan vaaleilta muovikasseilta ja aluksi ihmettelimme, miten ihmiset voivat heittää niitä mereen.

Ruotsalaiset turistit varoittivat meitä huitomalla meidän uidessa rannan suuntaisesti ja kertoivat, että vastassamme oli pohjassa jättimeduusa. Silloin vasta meille valkeni todellisuus. Opas ei tulomatkalla maininnut sanallakaan meduusoista ja niiden vaarallisuudesta. Matkalla oloaikanamme kuulimme muilta turisteilta, että pieni lapsi oli kuollut jättimeduusan puremaan.

Pohjassa näimme kerran myös arviolta 40-45 cm halkaisijaltaan olevan vaalean, kauniin meritähden.

Vedessä uidessa tunsi joka puolella ikäänkuin joku pistelisi iholla, mutta kun yritti katsoa, mitä vedessä on, ei nähnyt kuin pistemäisiä hippuja. Uima-allasosasto tuntui jatkossa turvallisemmalta vaihtoehdolta.

Oletko vieraillut Thaimaassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.