Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Bulgarian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 7

Shoppailu

hennu1    14.02.2011    Sveti Konstantinin ostokset    Sveti Konstantin

Jos matkakohdetta valitessasi tärkeää on, että kohdemaassa on edullista, suosittelen Bulgariaa. :) Siellä oli kiva shoppailla kun oli vaatteet ym. edullisia ja ravintolat oli myös hyviä ja edullisia. Muutenkin kiva maa, basaareillakin sai suht rauhassa katella verrattuna esimerkiksi Egyptiin. (Itse en ole Egyptissä käynyt, mutta olen kuullut minkälaista siellä on tehdä ostoksia basaareilla.)

Taskuvarkaat

Olen käynyt Bulgariassa vuonna 2003. Olimme Sveti Konstantinissa ja haluan varoittaa teitä sinne matkustavia taskuvarkaista!

Niitä on siellä paljon, ja ne ovat tosi ammattitaitoisia ja ovelia. Taskuvarkaita on varmasti monenlaisia, mutta meiltä koitti varastaa repusta tavaraa esimerkiksi kaunis nuori nainen, josta ei olisi kyllä uskonut, että hän olisi taskuvaras, päällepäin oli fiksun näköinen nainen. Kannattaa pitää hyvin laukusta, repusta tms. huolta ettei rahoja viedä. Meiltä koitettiin monta kertaa viedä rahat mutta koska emme niitä missään repun ulkotaskussa pitäneet, eivät varkaat saaliikseen mitään saaneet. Ammattitaitoiset varkaat yrittävät varastaa niin huomaamattomasti, ettei sitä todellakaan heti hoksaa. Varkaat iskevät kadulla ohi kävellessään, kaupassa... missä vain. Joten VAROKAA, ettei loma mene pilalle taskuvarkaiden vuoksi.

Viihtyisä ja pieni hotelli

Vieras    11.11.2010    Sozopolin hotellit    Sozopol
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2010 | Hotelli: Tabanov Beach

Vierailimme Sozopolissa avomieheni kanssa äkkilähdön voimin. Lennot sujuivat mutkattomasti, paluulentomme lähtö kylläkin viivästyi Helsingin päässä sattuneen sairaskohtauksen takia, mutta olimme kuitenkin vain muutaman minuutin myöhässä Suomessa, joten lentäjä piti kiirettä :) Primera airin kone oli jo vähän nuhjuisen oloinen, mutta kyllä siinäkin matka taittui.

Hotellimme Tabanov Beach oli siisti ja mukava, hyvällä paikalla, josta oli helppo liikkua uuden kaupungin rantaan tai ostoksille. Sozopolin kartta hämäsi meitä alkuun, koska luonnossa välimatkat olivat todella lyhyitä ja matkat taitettiin kävellen, siihen liikennekulttuuriin ei ihan uskallettu vuokra-auton kanssa lähteä. Ostosmahdollisuuksia Sozopolissa on vähän, mutta saimme kyllä lomakassamme tuhlattua! Ruoka on äärettömän hyvää, suosittelemme sachia kaikille! Buena vista ja Oceans pub -ravintolat jäivät erityisesti mieleemme, niistä saatu ruoka oli hyvää ja palvelu ystävällistä (buena vistassa erityisesti). Sachit olivat näissä erityisen hyviä :) Myös dönerin kebabit rantakadulta ostettuina maistuivat meille, eikä edes vatsavaivoja näistä saatu! Edullista syöminen kyllä on.

Tabanov Beachissa oli joka aamu sama aamupala, mikä alkoi jo loppuviikolla tympiä. Sai sitä kuitenkin aamuisin vatsansa täyteen. Pihalla oleva pieni allas on yhteiskäytössä viereisen hotellin kanssa, mutta tästä ei ollut ongelmia, altaalle usein mahtui joukkoon. Siivoojat odottivat pientä tippiä, jätimme yleensä 2 levaa. Tosiaan uuden kaupungin ranta on hotellin "kulman takana", noin 100 metriä. Rannalla myivät maisseja, jotka maistuivat suolattuina ihan taivaallisille :) Jos ei halunnut maksaa aurinkotuolista ja varjosta, niin oman pyyhkeen sai levittää sille varatulle alueelle. Useina päivinä oli punaiset liput, eikä uimaan kannattanut lähteä, joten meidän rannalla makoilu jäi hyvin vähäiseksi. Löysimme satamasta paatin yksi päivä, joka vei meidät katselemaan Sozopolia mereltä, ja paha olohan siellä tuli. Aallot olivat sen verran suuria, ja paatti sen verran pieni, että ei heikko vatsaisille!

Kokonaisuudessaan todella mukava kokemus Bulgariasta, takaisin joskus, mutta ei ehkä seuraavalla lomareissulla. Todella mukavaa oli huomata, miten halpaa siellä on! Laukut ja huivit, jotkut vaatteet, todella edullisia. Toki oli myös niitäkin, jotka yrittävät raastaa rahat pois piraattitavaroilla.

Sozopol on turvallinen, hyvin uskaltaa liikkua vielä illallakin. Iltaisin bulgarialaiset vasta heräävät eloon ja laulut ja musiikki alkaa soida rantaravintoloissa ja baareissa. Join elämäni parhaan Sex on the Beachin yhdessä uuden kaupungin rannalla olevassa baarissa, maksoi 4 levaa ja maistui mahtavan hyvälle, suosittelen!

Suosittelen myös hotellia, huoneessamme oli pieni jääkaappi, jonne sai hyvin mahtumaan vähän suklaata ja vettä, tai muuta mitä nyt söimmekään. Ilmastointi huoneessa oli hyvin tehokas, suihku ja wc-tila myös tarpeisiin vastaava, mitä muuta sitä kaipaisikaan! Rentouttava, viihdyttävä loma kahdelle, sitä toivoimme ja sen saimme!

Arvosana hotellille:

Hyvä hotelli keskellä maaseutua

Vieras    17.09.2010    Sinemoretzin hotellit    Sinemoretz
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2010 | Hotelli: Bella Vista beach club

Bellavista hotelli pienessä Sinemoretzin kylässä oli kyllä kokemisen arvoinen. Hotelli oli todella siisti, palvelu pelasi, ruoat aivan mahtavat aamupalat, päivälliset, välipalat ja lounaat todella runsaita ja vaihtoehtoja monia ja iltaruoalla vaihtui maateema välillä(italia, meksiko, aasia). Jälkiruoka pöydästä löytyi 10 eri vaihotehtoa. Oppaat hotellilla piti huolen, että kaikilla oli tekemistä oli erilaisia aktiviteetteja (vesijumppaa, vesipalloa, rantapalloa ym. ja sadepäivälle järjestettiin pelejä, lehtiä ym. Hotellin viihdeohjelma iltaisin sai suuren yleisön ja sopi lapsille, että aikuisille. Hotellihuoneisiin ei kuluunut ääniä mistään joten yöunet oli taattu. Hotellilla myös hieroja (suosittelen lämpimästi 1 h /50 levaa= n. 25 € (jalat/selkä, niska, kädet) ja kampaaja. Hotellilla pystyi pelaamaan myös tennistä n5€/tunti. Pingistä sai pelata ilmaiseksi oli ns rahapantti.

Ei mitään huonoa löytynyt tuosta hotellista. Omistaja kuulemma espanjalainen ja asuu sesongin ajan Bulgariassa ja talveksi menee Espanjaan.

Kävelyretkiä pystyi tekemään kylälle ja jos meni rantaan päin siellä avautui hienot maisemat mustanmeren ylle ja hevosia kulki vapaana pellolla. Lampaita ja vuohia ja niiden paimentajan saattoi tavata hotellin vierestä lähtevällä lenkkipolulla. Shoppailumahdollisuuksia ei kyllä ollut mutta 45 km päässä olevasta primorskosta löytyi jo sitten pitkä ostoskatu jossa sai sen tarpeen tyydytettyä.

Mukavan rentouttavan loman pystyy viettämään tuolla pienessä kylässä.

Arvosana hotellille:

pieni rauhallinen hotelli mutta siisti ja ystävällinen henkilökunta, englantia puhuvat hyvin vähän mutta kaikki on tullut ymmärrettyä puolin ja toisin.Kaikenkaikkiaan positiivinen kokemus. Puolihoidon jättäisin pois seuraavalla kerralla, täällä on niin pa

Vieras    27.08.2010    Sunny Beachin hotellit    Sunny Beach
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2010 | Hotelli: Central

oikein kiva rauhallinen hotelli, pois bilekadulta ja rannan hälystä mutta lyhyt kävelymatka, vain 10 min niin pääsee ihmisten sekaan ja kaikkeen hulabaloon mitä nyt voi odottaa rantakohteelta. Siltt kiva paikka, tullaan varmasti uudelleen, lapsiperheelle suosittelen jos haluaa halpaa rantalomaa. Nessebar oli todella kiva paikka, kannattaa käydä.

Arvosana hotellille:

Edullinen perussiisti hotelli

Vieras    24.08.2010    Kultahietikon hotellit    Kultahietikko
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2010 | Hotelli: Gradina

Hotelli oli hintaansa nähden ihan ok, huone oli tilava, tosin ilmastoinnin puute oli iso miinus, niitä ei riittänyt kaikille halukkaille ja elokuun puolivälin hirmuhelteissä tarvetta todella olisi ollut. Henkilökunta puhui aika hyvin englantia ja palvelu oli suht ystävällistä. Aamiaisella oli astioista, lähinnä kahvikupeista, pulaa ja 9.30 jälkeen ei kovin paljon tarjottavaakaan enää löytynyt.

Viereisessä hotelli Pliskassa alkoi showtime allasalueella joka ilta klo 19.30 ja jatkui jopa yli puolen yön, tästä kovasta metelistä ei ainakaan Lomamatkojen esitteessä ollut mitään mainintaa. Hyvät esiintyjät siellä lauloivat, mutta pikkaisen alkoi viikossa kyllästyttää kuunnella samoja biisejä tosi kovalla volyymilla joka ilta, biisijärjestyskin pysyi lähes samana ;)

VAROITUS tallelokeron vuokraajille: meiltä katosi safety boxista mystisesti lompakko, kun sitä keskellä yötä olisin tarvinnut, kahteen kertaan kävimme sitä kyselemässä ja hirveän "älämölön" jälkeen se mystisesti kuitenkin löytyi. Vastaanoton tytön (paikalla myös ns. body guard selittelemässä) selitys oli, että avain käykin KAHTEEN ERI TALLELOKEROON ja yllättäen meidän lompakko oli siinä toisessa lokerossa mihin sitä ei itse oltu laitettu!!! Tämähän ei tietenkään ole (tai ei pitäisi olla) mahdollista ja aika huono maku jäi loppuloman ajaksi. Tapauksen jälkeen katsoimme parhaaksi säilyttää rahojamme omassa huoneessa ja omalla vastuullamme, tuskin monikaan em. tapahtuman jälkeen jaksaisi luottaa respan henkilökuntaan. Aika selkeä "kusetuksen" yritys!!! Onni onnettomuudessa oli, ettei mitään oltu ehditty viedä.

Useasti Kultahietikolla lomailleena en tälläisestä ole koskaan aikaisemmin kuullut, eikä siitä sen kummempia traumoja jäänyt, mutta kannattaa olla tarkkana!

Arvosana hotellille:

Miellyttävä allas-alue

tehauta    16.08.2010    Kultahietikon hotellit    Kultahietikko
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2009 | Hotelli: Erma

Ei kovin viihtyisä paikka allas-aluetta lukuunottamatta, joka sekin ahdas. Palvelu hidasta, henkilökunta nuorta muttei silti kiinnosta puhua englantia, siivoojat yli innokkaita - veloittamaan tyhjästä. Hotellihuone OK, mutta pistorasiat irtoili seinistä (!) parvekkeen oven ilmastoinnin katkaisija lopetti toimimisen. Huoneisto pesutuvan yläpuolella vaikka piti olla ns. parempi ja kalliimpi huone. Matkanjärjestäjällä myös unohtui hoitaa meille maksetut aamiaiset. Plussana välikerroksessa oleva allasbaari, mukavaa mutta ehkä hieman nokkavaa seuraa, omistajaperheen ominaisuudessa. Katolla auringonottopaikka ja baari, hienot näkymät maailmanpyörälle ja mini-eiffel tornille. Hotellin sijainti OK, ehkä hieman kaukana Muppet baarista. Mieleen jäi hyvä ruoka ja drinksut allas-alueella.

Arvosana hotellille:

Mukava mesta

tehauta    16.08.2010    Sunny Beachin hotellit    Sunny Beach
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2008 | Hotelli: Diamant/Diamond

Kolme tähteä kertonee kaiken, keskinkertainen mukava hotelli. Kaipaisi hieman remonttia tai uudistusta. Wc ja suihkutiloissa seinälaastit irtoilivat. Aulahenkilöstö nuorta ja hieman ylimielistä. Ruoka normaali lomakohde buffet kamaa, ei mitään sävähdyttävää. Allas-alue siisti ja viihtyisä, vesi jäätävän kylmää keskellä päivää (eli allasta huolletaan, hyvä merkki) pieni pulahdus altaassa virkistää todella! Hotellin kauppa, kasino, tatuointiliike jäivät testaamatta. Drinkit sen sijaan maistuivat. Hotellin allas-aluetta kulmittain toisessa korttelissa hyvä pieni kauppa nimeltä Balli-market jota suosittelen, loistava palvelu ja sieltä voi ostaa lämmintä ruokaa lihatiskistä - halpaa, hyvää, nopeaa !

Arvosana hotellille:

Tuulahdus itäblokkia

Vieras    01.07.2010    Sozopolin hotellit    Sozopol
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2010 | Hotelli: Martinez

Matkakertomus Sozopol, Martinez – tuulahdus itäblokkia

Kävimme perheen kanssa Aurinkomatkojen Sozopolin matkalla juhannuksen aikoihin. Mukana olivat 4 ja 5-vuotiaat lapset. Osa matkakertomuksesta on myös lasten näkökulmasta.

Aurinkomatkojen lennon aikataulu Sozopoliin on aika ihanteellinen. Lähtö noin klo 17 ja perillä Burgasissa klo 20, joten eipä tarvitse herätä keskellä yötä aamulennolle ja silti perillä ollaan ihmisten aikoihin. Laukut tulivat suht nopeasti ja bussi starttasi perinteisen pienen odottelun jälkeen. Matka Burgasin läpi Sozopoliin kesti noin 45 min.

Perillä hotelli Martinezissä huoneiden jako sujui nopeasti ja huoneistossa oltiin klo 22 jälkeen. Kahden huoneen huoneistot ovat todella isoja, siistejä ja säilytystilaa on paljon. Molemmilla huoneilla oli oma parveke mikä oli luksusta. Osalla matkalaisista oli kolmen huoneen huoneistoja, joissa saattoi olla kaksikin kylpyhuonetta. Molemmissa huoneissa erillinen ilmastointi ja omat pienet noin 20” lcd telkut joten jalkapallon seuraaminen sujui ilman tappelua…Jääkaappi, pieni pakkaslokero, mini paistinlevyt ja kahvinkeitin joista jälkimmäisiä ei kyllä käytetty. Sängyt olivat hyvät, lähes verrattavissa Suomen hotelleihin. Ettei menisi ihan mainospuheiksi niin seuraavaksi varjopuolia. Näkymät huoneesta eivät olleet kummoiset, uima-allas näkyi osittain, eli enimmäkseen tuijoteltiin vastapäisen huoneen naapureita. Juu, ei kyllä merinäköalasta maksettukaan joten siitä ei voi valittaa. Siivooja ei tiskannut käytettyjä astioita tai jos tiskasi niin taisi tehdä sen siivousmopilla (muuten siivous pelasi ihan ok). Suurin ”vika” Martinezissa oli ruoka, meillä oli puolihoito, aamiainen oli vielä ihan siedettävä, munakasta, paikallista nakkia, hedelmiä jne. Puolihoitoon kuuluva illallinen oli aika vaatimaton esitys, varsinkin hotellin muuhun tasoon nähden. Muutamana iltana oli alkukeittoa mutta se oli jäähtynyt jo kylmäksi jos ei saapunut syömään ihan klo 18.30 jälkeen. Pääruokana oli kanaa eri muodoissa, jonkinmoisia lihakimpaleita, kalapuikkoja (!), aamuisia nakkeja (?). Parasta illallisessa oli salaatit, viinilehtikääryleet ja paistetut kasvikset sekä jälkiruokaletut. Juomat olivat maksullisia ja pari kertaa oltiin jo syöty tovi ennen kuin juomat saatiin pöytään vaikka asiakkaita ei todellakaan ollut yhtenäkään iltana kahtakymmentä enempää. Juomien hinnat olivat korkeat verrattuna rantakadun ravintoloihin, monesti meni 15 levaa pelkkiin juomiin (pari vettä, omppumehua, iso olut) kun rantakadulla olisi syönyt 30-40 levalla koko illallisen, sellaisen kuin itse olisi halunnut. Palvelu oli muuten ok; englantia kaikki puhuivat sen verran että tilaukset saatiin tehtyä. Aurinkomatkat veloittaa puolihoidosta aikuiselta 70 e/vko ja lapsilta 35 e. Jos joku tuonne on menossa, niin suositellaan että syötte illallisen rantakadulla, kymmeniä ravintoloita on muutaman sadan metrin matkalla, palvelu on parempaa, hintataso selvästi alhaisempi, saa sitä mitä haluaa ja eipähän tarvitse joka ilta syödä samassa paikassa, varsinkin kun ruoka ei ole kummoista. Bulgariassa ruokaillessa kannattaa muistaa se, että kaikki ruoka-annokseen kuuluvat lisukkeet tulee tilata erikseen. Jos tilaat pihvin, niin perunat, riisi, leipä jne. tulee tilata erikseen.

Hotellin muut palvelut ovat ihan ok, ilmainen wlan toimi huoneessa, allasalue on toimiva, lapsille voisi olla kyllä liukumäki ja pihalla kiikkuja tai edes pieni leikkipaikka. Hotellissa on iso leikkihuone jossa lapset voi piirrellä, leikkiä autoilla ym. Leikkihuoneen mamma oli hotellin palvelualttein ja puhui enemmän englantia kuin tarjoilijat yhteensä. Punttisali on pieni, laitteita vain muutama joten sen varaan ei kuntoilua kannata laskea. Punttisalin pitäjä tekee hieronnat, kokohieronta 45 min, 45 levaa oli ok. Rannalla ei näkynyt hierojia kuten esim. Kultahietikolla. Lenkillä tuli käytyä kolmena aamuna klo 6-8 välillä. Hyvä reitti menee rantaa seuraten vanhan kaupungin ympäri, 5-6 km, jos palatessa nousee portaat uuteen kaupunkiin, saa pari kilsaa lisää ja korkeuseroa kerralla 30 m lisää. Muita lenkkeilijöitä ei näkynyt koko matkan aikana, ei myöskään maastopyöräilijöitä koska missään ei näkynyt pyörien vuokrausta, eikä autovuokraamojakaan näkynyt. Liikenne on reipasta mutta niin se on Turkissakin ja siellä on tullut ajettua joten tässä ja monessa muussa suhteessa pisteet menee Turkille.

Vanhakaupunki oli kaunis pienine kujineen ja vaihtuvine näkymineen. Suuret korkeuserot muodostivat mielenkiintoisia näkymiä. Pikku terasseja sijaitsi kallion reunoilla meren kimmeltäessä alhaalla. Pääskysiä lenteli joka puolella ja niiden pesiä oli mitä rohkeimmissa paikoissa. Lapsetkin pääsivät lähietäisyydeltä näkemään, kuinka emo ruokki poikasiaan. Vanhakaupunki oli pienen kokonsa puolesta nopeasti kävelty läpi. Tunnelma oli seesteinen. Kauppoja on paljon vanhankaupungin alkupään kaduilla, niemen kärjessä on muutama ravintola hyvällä paikalla, näkymät ovat komeat. Vanhat mummot kauppaavat hilloja tai Bulgarialaiseen tapaan eivät varsinaisesti kauppaa, istuvat vain hillojensa vieressä ja eivät sanallakaan yritä myydä niitä. Oisko perua rautaesiripun takaa, kyllä asiakkaat ostavat jos heillä on tarve? Tässä on aikamoinen ero moniin muihin maihin. Ainakaan ei voi sanoa että kauppiaat olisivat päällekäyviä 

Hintataso kaupoissa on alhainen paikallisten elintarvikkeiden osalta. Martinezin lähellä olevasta supermarketista (kaupungin suurin kauppa 5 x 25 m…) 10 L vesitonkka maksoi 2.5 levaa, litra olutta 1.8 levaa, keksit ja pikkunaposteltava suolainen alle levan. Hotellin aulabaarissa 0.5 L vesipullo maksaa 2.2 levaa joten kannattaa miettiä kummasta veden ostaa  Vaatteiden osalta merkkituotteiden jäljitelmät eivät ole kalliita mutta kalliimpia kuin Turkissa ja valikoima Sozopolin pikkukojuissa on suppea ja tinkimistä ei juuri voi harrastaa. Hinta on se mikä etikettiin on pistetty, myyjällä ei ehkä ole valtuuksia antaa alennuksia jos keskuskomitea lupia ei ole antanut. Burgasissa on varmaan enemmän valikoimia mutta ainakaan meitä ei shoppailu niin paljon kiinnostanut. Burgasin retki AM:llä maksoi 13 e aik, 7 e lapset. Muutamat kävivät ja kehuivat hintatasoa mutta saahan kotimaastakin Robbarista farkut alle 20 eurolla jos halvalla hinnalla haluaa.

Viidettä kesää Bulgariassa viettänyt matkaoppaamme oli oikein ammattitaitoinen. Hän tunsi maan historian ja tavat joten hänen tarinoitaan oli kiva kuunnella ja hänelle oli aina mukava mennä juttelemaan. Opas otti myös lapset kivasti huomioon.

Sää oli hieman epävakainen, kaksi päivää seitsemästä oli täysin sateisia, silloin käytiin mm. parturissa, naiset manikyyrissä. Hinta ei päätä huimannut mutta ei kyllä palvelutasokaan. Kauneushoitola Eliten parturi jutteli englanniksi mutta manikyyri ei puhunut vissiin sanaakaan koko aikana. Ei ehkä osannutkaan muuta kuin paikallista ja itänaapurin kieltä.

Venäläisiä näkyi tosi paljon mutta ainakaan hotellilla eivät olleet möykkäävää sorttia. Saksalaisia oli jonkin verran ja muut pohjoismaiset olivat osanneet valita jonkin muun lomakohteen.

Martinezin edessä oleva Harmani-ranta on mukava hiekkaranta, monenlaista palvelua on tarjolla. Ranta syvenee aika nopeasti ja aallot olivat isoja joten ihan pienten lasten kanssa voi olla hankalaa. Ns. keskustan ranta vaikutti aaltojen puolesta rauhallisemmalta ja oppaan mukaan se taisi olla matalampi ranta.

Yhteenveto: Martinez-hotelli oli suunnilleen tähtiensä arvoinen. Vanhakaupunki on kaunista katseltavaa. Hintataso on mukavan alhainen. Ympäristö on hiukan likainen. Bulgarialainen keittiö ei ole kovin kummoinen. Palvelu on välillä yrmeää. Syökää ruokanne hotellin ulkopuolella ja muistakaa Bulgarian tapa, että pitää tilata lihat ja lisukkeet kaikki erikseen. Alkukesästä voi varautua sadekuuroihin.

Arvosana hotellille:

sanny beach

mahtava paikka hyvät rannat ja aurinko aina

kokovartalokuorinta,suklaahoitonaamio ja hieronta

Vieras    27.06.2010    Sunny Beachin muita vinkkejä    Sunny Beach

tämä hoito oli elämäni paras!

Balaton hotellista oikealla noin 50metriä, pieni putiikki. Tytöt tekivät jalka-ja käsihoitoja. Nuori mies teki erilaisia hierontoja ja naamioita ym. Erittäin asiallinen mieshoitaja. Koko hoito kesti pari tuntia ja maksoin mielelläni 30 euroa tästä.(suomessa pelkkä kasvosuklaahotio on n70 euroa). Koko hoidon aikana ei tullut kiusallista tunnetta että mihin kädet seuraavaksi osuvat.Paikan nimeä en muista mutta näyttää miehen nimi olevan Lyubomir Dimitrov Tel ?359899351448.

Thaimaassa, jossa kerrotaan hieronnan osaajien olevan ,en koskaan ole saanut vastaavaa kymmenen vuoden aikana ja jopa sokeain hierotankeskuksessa pitää olla hoksottimet tarkkana kun kädet alkavat vaellella levottomina ja rentous on kaukana.

Hotelli Flamingo

Vieras    21.06.2010    Albenan muita vinkkejä    Albena

Olimme juuri kaksi viikkoa Albenassa, hotelli Flamingossa. Hotelli oli todella hyvä ja aamiainen laadukas. Voin lämpimästi suositella lapsiperheille ja pariskunnille, joita ei enää bilettäminen innosta. Ohjelmaa oli järjestetty pitkin päivää eri ikäisille lapsille sekä aikuisille (mm. minidisko, temppukoulu, maalaamista, joogaa, jumppaa, vedessä jumppaa, vesilenttistä ja vesipalloa). Ruoka ja olut olivat edullisia. Kahvi kallista, pieni kuppi kolme kertaa kallimpi kuin iso tuoppi olutta. Vuokrasimme auton kahdeksi päiväksi, 60e, taksi Varnaan ja takaisin 35e. Flamingon edessä on takseja, meitä kuljetti Jordan, puhui hyvin englantia ja oli tosi palvelualtis. Kielitaito myyjillä ja hotellin kauneushoitolassa (parturissa)surkea. Otin manikyyrin ja pedikyyrin 28e yht. Hoito kesti yhteensä 65 minuuttia!!! Ei siis ollenkaan samantasoista kuin Suomessa. Hiustenleikkuu 9e, föönauksesta lisäveloitus 10e!!

Kohde ja hotelli olivat niin loistavia, että menemme varmasti uudelleen ja silloin lastenlasten kanssa.

Useat ravintolat huijaavat viineissä!

Vieras    17.06.2010    Sunny Beachin ravintolat ja baarit    Sunny Beach

Sunny Beachille matkaavan kannattaa olla valppaana tilatessaan viinejä ravintoloissa. Vaatikaa aina, että tarjoilija rikkoo viinipullon sinetin omien silmienne alla. Usein pulloa tuotaessa se on jo valmiiksi rikottu ja tarjoilija esittää avaavansa korkin vasta pöydässä. Korkki on kuitenkin vain huijausta, eikä pullo näin ollen sisällä etiketissä luvattua viiniä vaan halvinta mahdollista keittiössä pahvilaatikoista itse pullotettua.

Usein sisään heittäjät myös mainostavat tarjoavansa pullollisen kohtuuhintaista viiniä jos tulette heidän ravintolaan ruokaileman ja menettely on samanmoista.

Sinetin rikkominen keittiön puolella ei ole maan tapa vaikka joku voi vielä väittääkin niin hädissään.

t. Sami

Bulgarian Airin lennot

Kerde    03.06.2010    Kultahietikon lennot & liikenne    Kultahietikko

Bulgaria Airin lennot ei ollut järin hääppöiset. Lentokoneen perällä matkustaville ei kaikille riittänyt ruokia ja juomiakaan ei voinut tilata kuin sen kerran, nekin loppu heti niin ettei takaosaan taas riittänyt niitäkään.

Tasokas, kohtuuhintaiseksi hotelliksi!

Kerde    16.05.2010    Kultahietikon hotellit    Kultahietikko
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2009 | Hotelli: Zravets

Huoneet siistit ja toimivat. Palvelu ystävällistä. Allas-alue sopivan kokoinen, ei liian täynnä. Allasbaarissa suomea jonkin verran osaava baarimikko! Ainoa miinus tulee siitä, että aamiaisbuffetissa ei aina saanut kahvia, kun kahvikone temppuili ja ravintolan henkilökunta ei osannut englantia yhtään. Yksi yritti tosin jonkin verran ja siitä plussa otsaan hänelle!

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Bulgariassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.