Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Albenasta

Albenaan ihastunut

Vieras    03.07.2014    Albenan muita vinkkejä    Albena

Albena on ihana paikka.

Ihmiset ovat ystävällisiä, iloisia. Suosittelen tutustumaan paikallisiin, heiltä saa kullanarvoista tietoa kunhan uskallat avata suusi ja kysyä.

Albenassa on rakennus lähellä rantaa, jossa sijaitsee useita edullisia vaatekauppoja:

-Adidaksen sukkia ja alusvaatteita 6kpl 10levalla

-Benchin, Conversen, Hooliganssin, Wescin, Adidaksen sekä muiden laatumerkkien huppareita 45-50levalla

- Paitoja joka lähtöön esim. jack daniels 15levaa

-Laatukoruja esim tiffany kaulakoru 30levaa

-Guessin laukkuja 25levaa

-Lompakoita 10levaa

Lista on loputon mutta periaate tuli varmaan selväksi.

Bulgarialaisessa ruoassa ei ole todellakaan mitään vikaa. Kävimme viikon ajan syömässä päivällisen ulkona, en törmännyt kertakaan 'juustoiseen ja mausteiseen ruokaan'.

Ikävä matkakokemus kaiken kaikkiaan

Irene    08.09.2011    Albenan muita vinkkejä    Albena

Kahden viikon Tjäreborgin järjestämä matka Albenaan on ollut sellainen kokemus, jota emme toista kertaa halua.

Saapuminen Albenaan tuntui epämiellyttävältä siksi, kun näki, millaiseen aidattuun, muusta ympäristöstä eristettyyn alueeseen bussi ajoi. Eristyksestä huolimatta olo ei tuntunut turvalliselta koko aikana, koska ympäristö vilisi epämääräisestä väestä.

Hotellimme, joka nyt on jo purettu, oli niin kauhea läävä, jollaista ei 2000 -luvun turisti usko näkevänsä. Hotellihuoneen seinät, katot ja lattiat sekä parvekkeen rakenteet olivat lohjenneet, kylpyhuoneessa oli mustia itikoita lattialla, katon paneelien takaa paljastui hirveä homekerros ja iltaisin päästyämme maate huoneen katosta alkoi syöksyä isot, mustat koppakuoriaiset sänkyymme. On parempi etten puhu sisustuksesta mitään!

Huoneessa oli erittäin paha haju, erityisesti poikamme kärsi homeongelmasta silmien kirvelyllä ja nuhalla ja poskiontelokivulla. Pahan hajun takia tutkimme myös patjat ja jouduimme toteamaan, että nukuimme ulosteen ja virtsan sotkemilla patjoilla.

Otimme heti yhteyttä oppaaseen ja vaadimme, että hotelli täytyy vaihtua. Kuultuamme tylyn kielteisen vastauksen tiedustelimme mahdollisuutta päästä lähtemään Suomeen mahdollisimman pian. Ei ollut kuulemma tyhjiä paikkoja koneissa. Meillä oli tuskaiset kaksi viikkoa edessä.

Eräänä iltana tultuani pesulta makuuhuoneen puolelle, näin valon hohteessa lattialla noin 6-7 cm pitkän satajalkaisen, joka lähti vilistämään nuoremman pojan nojatuolista väsättyä sänkyä kohti ja olimme kaikki kauhuissamme. Emme löytäneet otusta ja yöunet olivat heikot sinäkin yönä.

Pojan sänky oli tosiaan sellainen, että vaahtomuovinen nojatuoli levittäytyi vuoteeksi. Vuode oli selälle huono ja jouduimme ostamaan kumipatjan sen päälle, jotta siinä pystyi nukkumaan.

Tapasimme samassa hotellissa asuvia suomalaisia, jotka olivat kokeneet samoin. Kaiken huippu oli, kun toisena aamuna meidän kaikkien mennessä aamiaiselle, vastaanoton henkilökunta pysäytti meidät ja ilmoitti, että meidän on lähdettävä seuraavana aamuna hotellista. Meille ei kuitenkaan kerrottu, mihin hotelliin meidät siirretään. Otimme taas yhteyttä oppaaseen ja hän ei tiennyt asiasta mitään. Olimme ihmeissämme.

Näin hotellin vastaanotto toimi aamuisin koko loppulomamme ajan. Kuulimme myöhemmin, että joku ryhmä oli tilannut hotellista majoituksen ja sen vuoksi meitä oltiin häätämässä pois. Voi, kunpa se olisi onnistunutkin.

Meille jäi Bulgariasta huono kuva monen asian suhteen. Kaikkialla oli epäsiisteys vallitsevana. Kaupunkikuvat ovat masentavia. Ihmiset kielitaidottomia ja tylyjä joka puolella. Prostituutio näkyy jo alkuillasta kaduilla. Huijareita on joka paikassa. Palvelutaso oli heikkoa. Aikataulut aina myöhässä. Nähtävyydet vähissä jne.

Ainoat hyvät asiat matkalla/lta olivat meri, valkoinen hiekkaranta ja patikointi sekä kotiinpääsy, joka oli suurenmoinen asia. Opimme arvostamaan kotimaatamme entistä enemmän. Opimme matkalta myös sen, että seuraavat matkakohteet ovat ihan jossain muualla kuin Bulgariassa. Sen koommin ei ole tarvinnut käyttää myöskään Tjäreborgin matkatoimistoa.

Hotelli Flamingo

Vieras    21.06.2010    Albenan muita vinkkejä    Albena

Olimme juuri kaksi viikkoa Albenassa, hotelli Flamingossa. Hotelli oli todella hyvä ja aamiainen laadukas. Voin lämpimästi suositella lapsiperheille ja pariskunnille, joita ei enää bilettäminen innosta. Ohjelmaa oli järjestetty pitkin päivää eri ikäisille lapsille sekä aikuisille (mm. minidisko, temppukoulu, maalaamista, joogaa, jumppaa, vedessä jumppaa, vesilenttistä ja vesipalloa). Ruoka ja olut olivat edullisia. Kahvi kallista, pieni kuppi kolme kertaa kallimpi kuin iso tuoppi olutta. Vuokrasimme auton kahdeksi päiväksi, 60e, taksi Varnaan ja takaisin 35e. Flamingon edessä on takseja, meitä kuljetti Jordan, puhui hyvin englantia ja oli tosi palvelualtis. Kielitaito myyjillä ja hotellin kauneushoitolassa (parturissa)surkea. Otin manikyyrin ja pedikyyrin 28e yht. Hoito kesti yhteensä 65 minuuttia!!! Ei siis ollenkaan samantasoista kuin Suomessa. Hiustenleikkuu 9e, föönauksesta lisäveloitus 10e!!

Kohde ja hotelli olivat niin loistavia, että menemme varmasti uudelleen ja silloin lastenlasten kanssa.

Albena

Eme    06.04.2009    Albenan muita vinkkejä    Albena

En oikein pitänyt Albenasta. Sellaista aluetta missä on melkeinpä vain turisteja, ainoat paikalliset melkeinpä ovat ne jotka siellä työskentelevät.

Ei ollut kesäkuussa mitenkään erityisen lämminkään, sateli jonkin verran.. Baarit olivat tosin ihan ok, ruoka ei niinkään.ei kovin ystävällistä porukkaa.

Ja huumemyyjä tuli jatkuvasti yrittämään kaupata huumeita.. Kuulemma jopa nuorillekkin yritti kaupata.

Kyllä siellä viikon kuitenkin kesti olla.

Oletko vieraillut Albenassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.