Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Bulgarian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 11

Elite

Vieras    31.10.2008    Sunny Beachin ostokset    Sunny Beach

Asuttiin hotelli Elitessä elokuussa -06. Hotelli oli siisti, ja altaalla sai aina pulikoida rauhassa.

Ostosmahdollisuudet oli kyllä huikeat, "merkkivaatteita" tuotiin kassikaupalla, esim. biletoppi pikkubasaarista maksoi 7 levaa, siis noin 3 euroa. Isäntä osti Niken hupparin, 30 levaa, 15 euroa. Kotelomekko ( Dolce&Gappana) 25 levaa, reilu kymppi. Kävimme syömässä joka ilta eri ravintolassa elämysmielessä, ja kallein annos jonka söin, kana-saslik-varras veneperunoilla, salaatilla ja valkoviinilasilla maksoi yht.19 levaa, siis n.8 euroa. Suomessa saan pizzan tähän hintaan! Suosittelen, jos haluaa nautiskella, ja jos harrastaa tuliaisia...;) Niin, ja breezer-pullo 3 levaa...

hotelli

Hotelli perusvika"

En nyt nimeä muista mutta hissi juuttui kesken matkan.

Ripulilla oltiin koko matkan ajan.

No, nämä ovat kyllä minun ajatuksiani.

Tiedän ihmisiä jotka todella pitävät paikasta.

Meteli oli hirveä koko ajan.

AAMUPALA

j_uuppa    14.10.2008    Sunny Beachin hotellit    Sunny Beach
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2008 | Hotelli: Glarus Beach

HIRVEE aamupala, astiat likasia..... HYII! Postikortit ei koskaan tullu perille ku ne lähetettiin hotellin kautta... Muuten nice.. PLUSSAA rannan läheisyys!!

Arvosana hotellille:

Siisti, tyylikäs

KOD0U    03.10.2008    Kultahietikon hotellit    Kultahietikko
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2007 | Hotelli: Park Hotel Odessos

Hotelli oli todella siisti ja elegantti. Palvelu ja siivous pelasi hyvin ja hotellin ulkonäössäkään ei ollut mitään vikaa. Hissi oli, ilmastointi oli, viihtyisät huoneet. IHANA parveke. Parveke oli pieni mutta siellä oli pöytä ja pari tuolia. Parvekkeelta oli suora näkymä vilkkaalle kadulle !

Arvosana hotellille:

Gladiola Star ****

ihan kiva paikka, mutta onneks oltiin vaa viikko. hotellihuone 2:lle, aamiainen rupesi tökkimään, samaa joka aamu. Pitäisi olla 4 tähden hotelli mut taso oli vähä huono mielestäni. Ihan mukava ku oltii viikko, enempää en ois jaksanu. aika tylsäks kävi loppuviikost ku tiesi kaikki paikat ulkoa. Ihana paikka muuten.

RAVINTOLAT VAGABOND JA THE CASTLE

Otsikossa mainituissa ravintoloissa rahaa ei anneta takaisin oikein joten ainakin niissä TASARAHALLA!!!!!

Sunny Beachin ``taskuvarkaat´´

Siellä ei niitä paljon puhuttuja taskuvarkaita ainakaan meidän kimpussa kuhissu. Silti tavarat piti olla visusti itsellä. Sen sijaan kannattaa aina antaa tasaraha. Siellä ne eivät anna oikein takaisin, ja sitte livahtaa takahuoneeseen. The Castle:ssa me annoimme rahat ja odotimme vaihtorahaa mutta mies vain kiitteli tipistä ja häipyi. Koitimme toiselle tarjoilijalle selitää haluavamme rahat takaisin mutta hänkin häipyi... ENGLANTIA JA SUOMEA OSATAAN HYVIN!!

Laatukenkiä halvalla

dandelion    25.08.2008    Sunny Beachin ostokset    Sunny Beach

Pääkadun varrella basaarialueen nurkalla ja myös basaarialueella on putiikit, joista hyvästä valikoimasta saa erittäin hyviä anatomisesti muotoiltuja Carioca-nimisiä sandaaleita. On kokemusta muutaman vuoden ajalta, viidet olen ostanut ja ekatkin ovat vielä ihan hyvät. Hinta 40 levaa eli n. 20 euroa.

Yleisvaikutelma Obzorista

tuupu    24.08.2008    Obzorin muita vinkkejä    Obzor

Olimme lomalla Obzorissa 7-14.8.2008. Obzor oli meille kaikille uusi lomakohde. Bulgariassakin ryhmästämme oli aiemmin käyny ainoastaan minä (Kultahietikolla elokuussa -06).

Mikäli haluat lomallasi rentoutua ja ahdistut liiasta turisti tungogsesta Obzor on oiva lomakohde. Aidon Bulgarialaisen kylän tunnelma välittyy vaikka turisteja kuitenkin on suurin osa väestöstä lomakautena.

Ranta on aivan upea ja sinne mahtuu auringonottoon. Ainoa miinus on, jos mukana on pieniä lapsia ranta syvenee aika pian ja aallot mereltä olivat lähes päivittäin aika voimakkaat. Rannan puolesta välistä mereen laskee kuitenkin pieni kanava/joki jonka "suistossa" on matala lasku alue jossa olisi varmasti pienten lasten kanssa hyvä polskia.

Olimme hotelli Casablancassa ja mielestämme hotelli oli todella hyvä. Iltaohjelmaa siellä ei juurikaan ollut järjestetty. Matkaamme sisältyi aamupala joka oli todella hyvä ja monipuolinen.

Aktiviteettejä löytyi rannalta, perinteiset banaaniveneet, liitovarjo lennätykset yms. lisäksi rannalla oli pieni tivoli kuten myös kylän keskustassa. Katdulla olevia muotokuvamaalareita ei Obzorissa ollut mikä jäi harmittamaan, kun olin varannut lasten kuvat matkalle mukaan. Ostos kojut risteili keskustan kaduilla ja tarjontaa oli ihan riittävästi ainoastaan nahkalaukkuja ei juurikaan ollut, kun ainoastaan yhdessä kaupassa. Hintataso oli alhaisiempi kuin parivuotta aiemmin Kultahietikolla. Tavernoita ja ruokaravintolita oli tiheään, ruoka oli hyvää ja edullista. Obzorista puuttui kokonaan "sisäänheittäjät".

Kävimme omatoimisesti päivämatkan Sunnybeachilla ja Varnassa. Ensimmäisessä taksilla ja jälkimäisessä bussilla. Ne reissut onkin jo oma tarinansa, jos jotain kiinnostaa niin kerronmielelläni =).

Loistokkuutta vanhan tilalle

Vieras    21.08.2008    Sunny Beachin hotellit    Sunny Beach
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2008 | Hotelli: Galab

Tulin juuri eilen ko. hotellista ja muutos oli minullekin täysi yllätys. Toisaalta positiivinen, toisaalta negatiivinen. Negatiivinen siksi, ettei asiasta oltu kerrottu missään, joka puolella puhuttiin vain vanhasta Galabista ja kuvatkin matkoja myydessä ja vielä kesälläkin olivat vanhoja.

Mutta se uudistus kyllä oli hieno; vanha 3-krroksisen tilalle oli tullut uusi kaunis 6-kerroksinen hotelli ilmastoineen. Huone oli kaunis ja kaunista oli kaikki muukin. Juuri lähtiessäni valmistui Galabin ja Sokolin (taitaa olla nykyään joku Alexia) oma vastaanottoaula ja se oli todella upea!

Tämä hotellirykelmä on nimeltään Victoria Group, kuuluneeko siihen sitten myös hotelli Victoria Chaika Beachin, Galabin ja Sokolin lisäksi?

Sokol oli myös saanut uuden ilmeen, eipä olisi samaksi uskonut.

Uima-altaalla oli väkeä, mutta kaikille riitti rantatuoleja, tämä on plussaa samoin kuin koko päivän raikkaana ja ainakin puhtaannäköisenä pysynyt vesi.

Alueella on kaikenlaista pikkunättiä; puiden juurille istutetu pikku kukkia, ja laitettu pienet lamput ym. ym.

Pyyhkeet vaihdettiin joka päivä ja yhtenä päivänä mun huoneeseeni oli ilmestynyt kaunis pieni kukkakimppu. Somaa.

Spa-osasto oli valmis; upean väriset ja -näköiset sisustukset, saunaa on joka lähtöön (suomalainen, venäläinen, höysauna, "tuoksusauna" jne ja erilaisia hoitohuoneita ja -tiloja. Lisäksi tietenkin kampaajan ja kosmetologin erilaiset palvelut.

Miinusta oli se, että allasalueella ei ollut wc-tiloja eikä suihkuja eikä Galabin puolelle päässyt sisään kuin yhdestä ovasta - oli pitkä matka käydä toisessa päässä olevassa huoneessa.

Ja ne ekat raput hissitasanteelle, huono juttu sekä se, että oli vain kaksi hissiä.

Muuten suosittelen lämpimästi.

Arvosana hotellille:

käyttämätön uima-allas

tim1970    18.08.2008    Kultahietikon muita vinkkejä    Kultahietikko

olimme toikokuun viimeisestä viikonlopusta alkaen Bulgariassa 2 viikkoa. Koko sen ajan siellä ollessamme oli lämpöä siinä 25 hujakoilla. Pienessä Hotellimme (Aquarelle Hotel...makee oli ja 2 vkk maksoi 770 euroa) oli uima-allas, mutta eivät vaan täyttäneet sitä vedellä. Olisimme mielellämme uineet muksujen kanssa...Onneksi meressä tuli uitua. Isäntäväki (Yksityinen omistaja, 10 erillistä 'taloa/huoneistoa) mielestä oli niin viileää, ettei kannattanut laittaa vettä altaasen vielä...emme kauheasti protestoineet, koska muuten oli ihan mukavaa...Hotelli oli niin hiljainen, että olimme tosiaaa ekan viikon ainoita asukkaita...tokalla viikolla sinne tuli 2 huoneistoon lisää porukkaa.

Joten kannattaa varmistaa hotellista aina etukäteen onko uima-allas käytössä. Esitteissä ei mainita välttämättä kuin että allas on...

Sozopol

Vieras    12.08.2008    Sozopolin muita vinkkejä    Sozopol

Juhannusviikolla 08 käytiin Sozopolissa, ja majoituimme myös Tabanoc Beachiin. Hotelli on ihan ok, jos ei kolmea tähteä korkeampaan laatuun ole tottunut. Siisti ja rauhallinen se kyllä oli, kylpyhuoneissa oli jopa suihkukaappi. Ilmastoinnissa oli toivomisen varaa, sillä lämpötila ulkona oli noin 35 astetta koko ajan, eikä huone meinannut viiletä millään. Aamiainenkaan ei ollut kovin monipuolinen. Hotellin henkilökunta yhtä henkilöä lukuunottamatta ei puhunut englantia, eikä tiennyt esimerkiksi minijunan reitistä mitään, vaikka se kulki ihan hotellin oven edestä (ei muuten tiennyt Lomamatkojen opaskaan). No, se selvisi, kun hyppäsimme kerran kyytiin lennosta (mikä ei muuten olisi Sunny Beachilla onnistunut). Minijuna kulki kaupungin laitaa mantereen puolella pohjoisosan lomakeskuksesta eteläpuolen leirintäalueelle, ja sen kyydissä pääsi hieman näkemään maaseutuakin (tosin jo ensi kesänä saattaa olla tyhjilläkin alueilla rakennustyömaita, sen verran paljon siellä rakennetaan).

Kesäkuun alkupuoli ei vielä ole Sozopolissa pahinta turistiaikaa, lähinnä siellä oli bulgarialaista ja venäläistä porukkaa, sekä jokunen saksalainen. Baarit, matkamuistomyymälät ym. avautuivat varsinaisesti vasta pari päivää ennen, kuin olimme pois lähdössä, siihen saakka rannallakaan ei ollut montakaan baaria avoinna. Eli rauhallista oli, vanhassa kaupungissakin sai kävellä illallakin ihan rauhassa ilman väentungosta. Kävely olikin auringonoton ja uimisen ohella yksi mieliharrastuksistamme, siihen sai helposti kulumaan tunteja. Vanhan kaupungin etelälaitaa reunustaa vanha muuri tai linnoitus, ja sen päällä kulkee kävelytie, ja talojen välissä oli kapeita kujia ja portaikkoja. Vanha kaupunki oli samankaltainen kuin Nessebar, tosin kooltaan suurempi, ja nykyaikaisemmin rakennettu. Uuden kaupunginosan puolella kannattaa nousta aivan mäen laelle, sieltä on hyvät näkymät merelle ja vanhaan kaupunkiin.

Sozopol EI TODELLAKAAN sovellu liikuntaesteiselle. Koko alue on mäkistä, rappusia ja nupukivikatuja piisaa. Kylttejä, joissa kerrotaan, että EU on tukenut vammaisten kulkuväylien parantamista, oli joka puolella, mutta käytännössä se ei näkynyt missään. Jokunen pyörätuoliluiskan tapainen oli sinne tehty, mutta itse en ainakaan uskaltaisi pyörätuolilla niistä laskea tai ketään työntää, niin jyrkkiä ne olivat.

Ruokapuoli ei Sozopolissa ole niin hyvin hallussa, kuin esim. Sunny Beachilla tai Nessebarissa. Ruokalistat oli yleensä vain bulgariaksi, eikä tarjoilijakaan yleensä osannut muita kieliä. Auttavastakin venäjän kielen taidosta on siellä hyötyä, itse hoidimme lähes kaiken asioinnin venäjäksi. Opas sanoi, ettei hän ole kuullut kenenkään saaneen ravintoloissa huonoa ruokaa, mutta meidän kohdallemme se osui. Ruoka on hyvin samantyyppistä, kuin Venäjällä, eli kulinaarisia nautintoja odottavalle ei Sozopolilla ole paljonkaan tarjottavaa. Myöskään ruokakauppoja ei ollut, uuden puolen suurimmassa kaupassa oli tyhjät hyllyt, joten päädyimme hankkimaan juomiset ym. pikku liikkeistä, joita kylläkin löytyi, kun jaksoi etsiä.

Harmani beach, eli pitempi ranta sijaitsee uuden kaupunginosan puolella. Se on suhteellisen siisti, ja syvenee nopeammin kuin uuden ja vanhan kaupungin välillä oleva lyhyempi ranta. Uimataidottomien lasten kanssa ehkä on parempi mennä lyhyemmälle rannalle. Rannan hiekka on erilaista kuin Sunny Beachin rannalla, täällä ei voinut kävellä rantaviivaa pitkin, sillä ranta nousee jyrkemmin, ja hiekka on upottavaa, toisin kuin Sunny Beachilla.

Mikäli joskus menen vielä uudelleen Sozopoliin, joka matkakohteena itsessään on ihan ok, valitsen kuitenkin vähän tasokkaamman hotellin. Rauhallisesta menosta pitävät viihtyvät varmaankin Sozopolissa, kun taas shoppailua sekä ranta- ja iltaelämää haluaville suosittelen muita kohteita.

uusi hieno hotelli

Vieras    06.08.2008    Sunny Beachin hotellit    Sunny Beach
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2008 | Hotelli: Galab

Oltiin varattu kaksio huoneistohotelli Galabista Finnmatkojen kautta, saavuttiinkin aivan uuteen hotelliin joka oli iloinen yllätys:) Vanha Galab olikin purettu talven aikana ja tilalla oli täysin uusi rakennus.

Meillä oli suuri yksiö ja mukavan kokoinen parveke ja todella paljon tilaa, jenkkisänky, parisänky ja nuorimmaiselle matkasänky. Ravintolaa eikä baaria ollut ja spa osastokin oli rakenteilla kuten ravintolakin. Uima-allasalueelle ehkä tulossa allasbaari, ainakin näytti siltä kun miehet teki hommia siinä. Lasten-allas oli hyvä, aikuisten allas iso ja siinä oli myös hieman syvempi lasten-allaskin. Tuo matalampi lasten-allas oli 50 cm syvä ja sopi hyvin pienillekin.

Meillä oli aamiainen ja päivällinen Chaica Beach hotellissa joka oli samassa pihapiirissä. Todella runsaat ateriat! Se mikä oli miinusta vain hotellissa oli se että oli yhdet raput noustava kunnes pääsi hissiin. Matkarattaat olovatkin kätevät mutta yhdistelmiä olisi ollut raskas nostaa.

Arvosana hotellille:

rauhan tyyssija

Vieras    05.08.2008    Sveti Konstantinin muita vinkkejä    Sveti Konstantin

Olin viime syyskuussa lomalla svetissä, jos kaipaat todella rauhaa ja lepoa halvalla, sveti on juuri oikea paikka sinulle.

sieltä löytyy kaunista hiekkarantaa, kivoja pieniä ravintoloita ja rajallisesti ostosmahdollisuuksia, mm.koruja, vaatteita, koriste esineitä ym. Ja kaikki on todella halpaa! Hyvät yhteydet läheiseen varnan kaupunkiin jos tahtoo suuret ostosmahdollisuudet ja vieläkin halvemmat hinnat.

Hotelli jossa olin oli pieni atlanta, hieman syrjässä, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä keskustasta, pääsee myös helposti taksilla, eikä sekään maksa juuri mitään. Ainut miinus hotellin sijaintiin viitaten on kujien pimeys iltaisin, ei lainkaan valaistusta joissain kohdissa.

Ruoka on ihanaa ja annokset todella suuria!! Palvelu pelaa ja ihmiset ovat ystävällisiä. :)

Alueella paljon terveys ja kauneus palveluita, mm.hierontaa, mineraalivesi altaat, manikyyrejä ym.

SUOSITTELEN TODELLA! Itse lähdössä samaan paikkaan ja hotelliin uudestaan parin viikon päästä. :)

Todella upea matkakohde

Vieras    05.08.2008    Kultahietikon muita vinkkejä    Kultahietikko

Todella mainio paikka nuorille. Hotellimme Bonita oli todella hyvä ja viihtyisä. Saimme 15 kerroksesta huoneen ja merinäköalan. Mereen hotellistamme oli 50m matkaa, todella lähellä. Hyvää ruokaa- varsinkin kannattaa maistaa kavarmaa. Ihmiset todella ystävällisiä eikä illalla peloita yhtään kävellä, kun on tosi paljon porukkaa liikkeellä ja varsinkin kun on Kultahietikkolla on ainoastaan hotelleja eli siellä on pelkästään turisteja. Varnassakin kannattaa käydä, mutta ei ole hirveästi katseltavaa. Tykkäsin hirveästi maasta eli kannattaa käydä!

Oletko vieraillut Bulgariassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.