Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Bulgariassa

Näps

Vieras    13.09.2020    Kultahietikon vaarat ja ongelmat    Kultahietikko

Tästä 10 v. Aikaa. 6 kertaa käynyt. Ainutlaatuinen turistihelvetti positiivisesti. Tallelokeroihin ei voiluottaa. Kaverilta lähti 700 levaa. Multa vaan 100.automaatti sillee seteli. Nostin mekkalan. Takasin tuli ryppynen Seteli. Kamerasta katsoivat olin kuulemma itse pudottanut. Vanha tsaravets hotellivaekaus

Hotelli sun palace

Vieras    25.11.2019    Sunny Beachin vaarat ja ongelmat    Sunny Beach

Kun ostaa nettilipun(salasana hotellin langattomaan nettiin) pitäkää salasana tallessa, muualla kuin hotellin pöydällä. Nimittäin kun siivoojat käy, niin kaikki muut turhat roskat kuitit yms pistetään pöydälle, mutta salasana laput katoaa. Ja nettikin kummasti pätkäisee kerran päivässä, jolloinka salasanaa kysytään uudelleen. Ja se wifi juttu on niinkuin kertakäyttöinen ei pysty 2 laitetta olemaan samaan aikaan samalla salasanalla

Auton vuokraus

Vieras    11.05.2016    Sunny Beachin vaarat ja ongelmat    Sunny Beach

Kävin juuri palauttamassa vuokra-auton easyrent nimiseen autovuokraamoon. Vuokraus sujui hyvin mutta palautuksessa alkokin helvetillinen älämölö. Omistaja vai mikä dirikka se olikaan alkoi messuamaan, että olen vaurioittanut auton etuvannetta ja rengasta. Renkaassa oli vekki jonka olin kuvannut ennen vuokrausta. No eivät kuvat auttaneet koska niitä on kuulemma helppo manipuloida. Sanoi vaan tai oikeastan huusi, ettei maksa 200 euron takuuta takaisin. Siinä sitten meuhkattiin puolin ja toisin. Autonpesijäkin haettiin todistamaan, että auto oli kunnossa ennen vuokrausta. Onneksi kuitenkin yksi kaveri oli rehellinen ( venäläinen ) ja todisti että rengas oli vaurioitunut. Omistaja vähätteli tätäkin asiaa vetoamalla ettei venäläinen ymmärtänyt asiaa. Lopulta sain rahani mutta päivä on pilalla. Onneksi on suht halpaa olutta. Opetuksena: Käy auto ihan helvetin tarkasti läpi henkilökunnan kanssa, kuvaa kaikki kahteen kertaan, varmista että kaikki kolhut on merkattu papereihin. Sitten vaan hyvää matkaa ja toivottavasti kaikki menee hyvin.

rantaloma

Vieras    18.07.2013    Tsarevon vaarat ja ongelmat    Tsarevo

Mulla on todella aika synkät kokemukset. Tuntui siltä että buluarialaisen haluu vain lypsää rahat ja jos tulee mahdollisuus jopa varastaa ulkomalaisilta sekä rahoo että omaisuutta. Todella synkkä paikka ja paskoo

mustalais-rosvojen yhteisö

Vieras    18.07.2013    Tsarevon vaarat ja ongelmat    Tsarevo

En suositele lähteä siinne. Bulgarialaiset yritävät varastaa kaikki ulkomalaisilta. Minun apartamenti oli ryöstetty pari kerta. Meni kellot, pari paitaa, jopa hammastahnakin hävisi. Rosvot ovat rosvoja!

varkaat ynnämuut

Vieras    10.08.2012    Sunny Beachin vaarat ja ongelmat    Sunny Beach

yksin ei kannata liikkua eikä umpikännissä. riski et kaikki tavarat lähtee on silloin suuri. pimeään taksiin ei kannata astua. pysy siellä missä liikkuu paljon ihmisiä aina. älä anna rahaa kerjääjille tai muille kusettajille. koko mestassa oli sellasta rahastuksen makua turistisesongin ollessa huipussaan. esim pizza maksaa sen saman 5-7 euroa kun suomessa. pihvit enemmän. yökerhot on niin täys et sekaan ei mahdu ja musa vitun kovalla. Itse ranta on hieno ja kannattaakin kävellä useimmiten.

Taskuvarkaat

Olen käynyt Bulgariassa vuonna 2003. Olimme Sveti Konstantinissa ja haluan varoittaa teitä sinne matkustavia taskuvarkaista!

Niitä on siellä paljon, ja ne ovat tosi ammattitaitoisia ja ovelia. Taskuvarkaita on varmasti monenlaisia, mutta meiltä koitti varastaa repusta tavaraa esimerkiksi kaunis nuori nainen, josta ei olisi kyllä uskonut, että hän olisi taskuvaras, päällepäin oli fiksun näköinen nainen. Kannattaa pitää hyvin laukusta, repusta tms. huolta ettei rahoja viedä. Meiltä koitettiin monta kertaa viedä rahat mutta koska emme niitä missään repun ulkotaskussa pitäneet, eivät varkaat saaliikseen mitään saaneet. Ammattitaitoiset varkaat yrittävät varastaa niin huomaamattomasti, ettei sitä todellakaan heti hoksaa. Varkaat iskevät kadulla ohi kävellessään, kaupassa... missä vain. Joten VAROKAA, ettei loma mene pilalle taskuvarkaiden vuoksi.

Huonoja puolia...

rinsrenssa    10.02.2009    Varnan vaarat ja ongelmat    Varna

Varna on kaunis kaupunki, jossa nähtävää riittää ja ostoksia löytyy jokalähtöön, mutta jokaisessa paikassa huonot puolensa ja niin siis täälläkin;

-Kulkukoiria ja kissoja paljon, osa todella suttuisia ja säälittävän näköisiä, poikivat sinne sun tänne, kyllä pahaa teki kun taksia oltiin ottamassa ja saatiin siinä kuunnella kituvan koiran vinkumista jostakin roska astiasta, ja keskellä keskustaa! Itse vielä eläin rakas, niin muutama hetki Varnassa oli kyllä todella karmea!

-Toisena roskat, siis aivan käsittämättömiä roska kasoja siellä täällä, seinät täyttä tuherruksia jne. Eli jätehuolto ei siellä pelaa todellakaan niinkuin monessa muussa paikassa, kun vertaa esim omaan lomakohteeseen, ei voinut uskoa että ovat niin lähellä toisiaan.

-Liikenne on aivan käsittämätöntä, ihmiset ajelee sikin sokin, autoja parkissa ihan missä tahansa, siellä todella saa katsoa joka suuntaan kulkiessaan!

-Sitten vielä taskuvarkaat, kannattaa todella miettiä minne rahansa laittaa, jotta pysyvät tallessa sekä mikäli mahdollista kannattaa välttää ruuhkaisia alueita ja paikkoja kuten bussit, tori alueet ym.

Mutta näistä miinuksista huolimatta on Varna mukava paikka, ja itse ainakin aion sinne vielä palata! :)

Varo pimeällä!

Hansu    21.01.2009    Sunny Beachin vaarat ja ongelmat    Sunny Beach

Sunny Beachilla ilta pimeällä kannattaa pitää laukustaan lujasti kiinni pitäen sitä olalla eteenpäin suunnattuna.

Eli älä pidä olallasi taaksepäin suunnattuna sillä se on suht helppo saalis neroille rikollisille joita Sunny Beachilla on paljon!!

Pimeillä rannoilla kadun varrella saattaa olla hevosia joilla voi "pientä" maksua vastaan käydä ratsastamassa, mutta niihin EI kannata mennä...

Vaikka kuinka houkuttelisi pimeällä ratsastaa romanttisesti rannoilla niin sinut on todella helppo varastaa siellä/periä huimasti hintaa ratsastuksestasi!!!!

Kukaan ei kuule eikä ole auttamassa kun ratsastat pimeellä rannalla..

Jos haluaa ratsastaa niin päivänvalolla talleille:)

hotellihuoneemme oli ihku tai siis hotellihuoneeni.

karo89    14.11.2008    Varnan vaarat ja ongelmat    Varna

no se oli ihan talallinen matka olin bulgariassa ja olin varnassa siellä oli joka puolella uima altaita ja näin siellä pienen pienen mustekkalan oli kivaa

HEIKKAIKKI KOKEILKAA TÄTÄ!!!!

KIITOS KU KUUNTELITTE!!!

Sunny Beachin ``taskuvarkaat´´

Siellä ei niitä paljon puhuttuja taskuvarkaita ainakaan meidän kimpussa kuhissu. Silti tavarat piti olla visusti itsellä. Sen sijaan kannattaa aina antaa tasaraha. Siellä ne eivät anna oikein takaisin, ja sitte livahtaa takahuoneeseen. The Castle:ssa me annoimme rahat ja odotimme vaihtorahaa mutta mies vain kiitteli tipistä ja häipyi. Koitimme toiselle tarjoilijalle selitää haluavamme rahat takaisin mutta hänkin häipyi... ENGLANTIA JA SUOMEA OSATAAN HYVIN!!

Ei taskuvarkaita

mpiil    19.06.2008    Sunny Beachin vaarat ja ongelmat    Sunny Beach

Siis itse turistikohteessa eli hotellikylässä ei ole taskuvarkaita muuten, se on totta että mafia pitää huolen siitä! Nimittäin hotelialueelle paikallisilla täytyy olla lupakortti, jos ei ole siellä töissä tai aja taksia, ei alueelle ole mitään asiaa. Alue on suljettu puomein ja sitä vartioidaan 24/7. Mutta heti puomien tuolla puolen kaikki on mahdollista!

Huijarit ja ryöstäjät

mpiil    19.06.2008    Sunny Beachin vaarat ja ongelmat    Sunny Beach

Matkasimme Albenasta Varnaan taksilla, hyvä juttu jos sopii että maksaa vasta kun on illalla takaisin hotellilla ja sopii hinnan etukäteen. Varnassa näkyi kerjäläisiä, katulapsia jotka söivät Mc Donaldsin ulkopöydistä turistien tähteitä ja huijareita: eli kadulla yrittivät myydä meille kelloja, mutta olimme juuri sellaiset ostaneet ja livahdimme nopeasti tilanteesta sillä hänen ilmeinen rikoskumppaninsa seisoi aivan selkämme takana ja olisi varmastiyrittänyt ryöstää meidät! Huonenaapurimme hotellista kertoi että heidän kaulastaan oli viety kultaketjut aivan huomaamatta, aika ammattimaista touhua. Albenassa sukulaiseni maksoi Visalla kultakaupassa ja se kopioitiin. Korttia oli käytetty mm. Sveitsissä ja muualla euroopassa. Onneksi pankki korvasi kaiken!

älkää jättäkö drinkkejä vartioimatta!

aapeli    18.06.2008    Bulgarian vaarat ja ongelmat    Bulgaria

Uusia ns. tyrmäystippoja tulee roistojen käyttöön kokoajan pilvin pimein lisää. Kiinnittäkää erityistä huomiota baarikäyttäytymiseen: ei liian humalassa, eikä lähdetä vieraaseen seuraan! Drinkkejä EI SAA JÄTTÄÄ VARTIOIMATTA!!!

Taskuvarkaat

Turistien lisääntyessä myös taskuvarkaat lisääntyvät.

Pidä AINA huolta rahapussistasi. Ruuhkabussit ja muut tungokset taitavat olla pahimpia paikkoja. Lompakkoa ei ainakaan kannattaisi pitää suomalaiseen tyyliin takataskussa. Itselläni on yleensä semmoinen kaulassa roikkuva rahalaukku, joka menee helposti paidan sisään.

Oletko vieraillut Bulgariassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.