Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Bulgarian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 4

moderni sisustus

Vieras    21.07.2013    Ravdan hotellit    Ravda
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2013 | Hotelli: emerald

Henkilökunta ystävällistä ja palvelu henkistä,joskin englanti ei ollut kaikilla hallussa. Siisti ja moderni sisustus ja altaalta löytyi aina paikka. Onneksi emme ottaneet All inclusiveä sillä Ravdan kylässä oli kiva tutustua eri ravintoloihin huikean edullisesti. Aamiainen kuului hintaan ja niillä omeleteilla ja letuilla selvisi pitkälle iltapäivään.Kävimme Sunny Beachillä mutta huomasimme olevamme rauhaa rakastavia hulluttelijoita mieluummin kuin rannalla kännissä makailijoita.Suosittelen hotellia kaikille vauvasta vaariin.

Arvosana hotellille:

rantaloma

Vieras    18.07.2013    Tsarevon vaarat ja ongelmat    Tsarevo

Mulla on todella aika synkät kokemukset. Tuntui siltä että buluarialaisen haluu vain lypsää rahat ja jos tulee mahdollisuus jopa varastaa ulkomalaisilta sekä rahoo että omaisuutta. Todella synkkä paikka ja paskoo

mustalais-rosvojen yhteisö

Vieras    18.07.2013    Tsarevon vaarat ja ongelmat    Tsarevo

En suositele lähteä siinne. Bulgarialaiset yritävät varastaa kaikki ulkomalaisilta. Minun apartamenti oli ryöstetty pari kerta. Meni kellot, pari paitaa, jopa hammastahnakin hävisi. Rosvot ovat rosvoja!

Aivan mahtava mesta

Vieras    23.04.2013    Kultahietikon hotellit    Kultahietikko
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2011 | Hotelli: Hotel Pliska

10++ Todella hyvää musiikkia ja tunnelma oli mahtava.

Arvosana hotellille:

erinomainen hotelli

Vieras    11.09.2012    Sunny Beachin hotellit    Sunny Beach
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2012 | Hotelli: Hotel Alba

Keskeisellä paikalla oleva hotelli.Yksiössä mahtui hyvin kolmekin ihmistä asumaan.Aamupala buffet erinomainen.Uima-altaalla ajoittain jopa ahdasta .Avarat ja siistit yleiset tilat.Keskeisestä sijainnista huolimatta kadulta kantautuvat äänet eivät yöunia häirinneet.

Arvosana hotellille:

Ei kiitos enää Bulgariaan

Vieras    20.08.2012    Varnan hotellit    Varna
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2012 | Hotelli: Melia Grand Hermitage

Olimme elokuussa Melia Grand Hermitage hotellissa, joka oli Aurinkomatkojen mukaan neljän tähden hotelli. Meillä oli huone vain aamiaisella, koska emme halunneet olla sidottuja aikataulullisesti syömisaikoihin (matkalla oli tarkoitus tehdä muutakin kuin syödä) ja muutenkin tutustua paikalliseen ruokaan oikeasti.

Hotelli vaikutti ensisilmäyksellä ihan siistiltä, meillä oli huone merelle päin. Tarkemmin katsottuna, huoneessa oli mm. kankaisissa huonekaluissa tahroja ja vaikutelma oli hieman epäsiisti. Lakanat ja pyyhkeet vaihdettiin joka päivä, vaikka ei minun mielestä olisi tarvinnut (tuhlausta ympäristön kannalta).

Elokuussa hotelli oli ihan täynnä ja se näkyi aamiaisella ja uima-altaalla. Hotellivieraista suurinosa oli venäläisiä. Aamiaiselle piti mennä aikaisin, sillä kello yhdeksän maissa paikka oli tupaten täynnä ja vapaata pöytää ei tahtonut löytyä. Hotellin sivuilla mainostetaan hotellia perheystävälliseksi ja se kyllä näkyi aamiaisella. Kiljuvia ja huutavia kakaroita oli riesaksi asti. Lisäksi itäblokin ihmisten käyttäytyminen oli ihan muuta mihin me lännessä olemme tottuneet. Aamiaisella olivat kuin eivät olisi koskaan ruokaa nähneetkään, kun muut hotellivieraat (länsimaalaiset) siististi kasasivat aamiaslautaselleen ruokia jonossa niin nämä apinat tulivat siihen väliin kiilaten tosi röykkeästi. Sain itsekkin haistella yhden sian kainalokarvoja, kun tuli eteeni kurkottamaan ruokaa yks kaks. Ei ole muualla maailmassa tullut tälläista eteen, tosin en oli pahemmin itäblokin maissa matkustellut. Lisäksi henkilökunta oli todella hanakasti korjaamassa pöytää tyhjäksi. Huomasin, että monikin jätti hattua tai kassia pöydälle merkiksi henkilökunnalle siitä, että ruokailu on kesken. Itsellä meinasi pöytä puhdistua syömattömistä sämpylöistä ja muusta ruuasta sillä aikaa, kun olin hakemassa teetä. Pöydästä näkyi ilmiselvästi, että siinä aloiteltiin aamiaista. Aamiainen oli muuten ruualtaan ihan ok, sieltä löytyi hyvin tuoreita hedelmiä, salaatteja, useampaa sorttia juustoja ja makkaroita, puuroja, muroja, jugurtteja, sämpylöitä, leipiä jne. Kokki oli aamulla paistelemassa kananmunia syöjille.

Uima-altaalla oli ajoittain ahdasta ja täälläkin nämä itämaan ihmiset eivät ottaneet pahemmin toisia hotellivieraita huomioon -> jotkut yrittivät uida altaassa, mutta siitä ei tahtonut tulla mitään kun tenavia hyppi ihan miten sattuu ja mistä vain altaaseen + lisäksi altaassa oli parikin vesipalloturnausta meneillään. Henkilökunta ei pahemmin tilanteesta välittänyt, vaikka itse välillä ihmettelin menoa turvallisuuden kannalta. En tiedä välttyykö tältä sekasorrolta, jos ostaa hotelliin LEVEL paketin joka takaa omat ravintolatilat yms. Paitsi LEVEL -asiakkaatkin joutuvat käyttävään samaa allasta.

Televisiokanavia oli niukanlaisesti tällaiselle ihmiselle, joka osaa vain englantia, ruotsia ja saksaa. Discovery -kanavaa olisi ollut mukava katsoa iltaisin, mutta moni senkin ohjelmista oli dubattu bulgariaksi. Englantia ei hirveän paljon henkilökunta osannut, tulin itse toimeen paremmin saksan kielellä.

Siivooja oli metka, hän yleensä siivosi huoneemme joka päivä keskipäivän tienoilla, sillä olimme yleensä silloin kartoittamassa kaupunkia tai lähialueita. Kun meidän lomamme alkoi lähestyä loppuuan, piti siivoja huolen että tiesimme miten hän on töissä silloin -> hän odotti tippiä viikosta. Muista siis maksaa siivoojalle, jos majailet täällä!

Muuten paikkana Bulgarian Varna ja lähialueet, kuten Kultahietikko on kyllä tosin sellaisille ihmisille jotka eivät lomaltaan ihmeempiä halua, kuin ruokaa, aurinkoa ja viinaa. Porukoiden päivärytmi oli aamiaisen jälkeen auringonottoa, syömistä kunnes illalla taas lähdettiin ramppaamaan noin kahden kilometrin pituista rantakatua. Paikka ei pahemmin tarjoa mitään kulttuuria tms. Varnaan ja lähialueille kuten Sunny Beachiin pääsee kätevästi Kultahietikolta paikallisbusseilla halvalla ja jos ei niitä uskalla käyttää niin taksillakin pääsee sopuhintaan. Varnassa selkeämmin halvemmat hinnat kuin rantakohteissa, tosin Varnassa oleva kauppakeskus Gran Mall oli ainakin merkkituotteiltaan kalliimpi kuin Suomi. Mutta kadun varren liikkeistä tekstiileitä, leluja ja kenkiä oli edullisesti myynnissä. Itse voin todeta, että onpahan täälläkin nyt käyty. Ensi vuonna kyllä suuntaan suurempaan paikkaan, jossa löytyy muutakin aktiviteettia.

Arvosana hotellille:

Hotelli lahella rantaa

Vieras    20.08.2012    Sunny Beachin hotellit    Sunny Beach
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2012 | Hotelli: Bellevue

Hotellissa huono ruoka. Ei kalaa juuri ollenkaan ja kun oli oli tosi pahaa. Liha oli usein raakaa. Kaksi kertaa oli vatsa ihan sekaisin. Plussa hotelli lahella rantaa ja aurinkotuolit kuului kun oli kokohoito. Ilmat oli tosi hyvat aurinko paistoi ja oli lamminta.

Arvosana hotellille:

varkaat ynnämuut

Vieras    10.08.2012    Sunny Beachin vaarat ja ongelmat    Sunny Beach

yksin ei kannata liikkua eikä umpikännissä. riski et kaikki tavarat lähtee on silloin suuri. pimeään taksiin ei kannata astua. pysy siellä missä liikkuu paljon ihmisiä aina. älä anna rahaa kerjääjille tai muille kusettajille. koko mestassa oli sellasta rahastuksen makua turistisesongin ollessa huipussaan. esim pizza maksaa sen saman 5-7 euroa kun suomessa. pihvit enemmän. yökerhot on niin täys et sekaan ei mahdu ja musa vitun kovalla. Itse ranta on hieno ja kannattaakin kävellä useimmiten.

ei enää koska

Vieras    20.07.2012    Kultahietikon hotellit    Kultahietikko
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2012 | Hotelli: joya park

Olimme lasten kanssa Kultahietikolla hotellissa ”Joya park” . Hotelissa on ollut ongelmia henkilökunnan kanssa, aamiainen kuului mutta ruoka just voi syödä, tarjoilijat melkein seisovat selän takana ja reippaasti vievät lautaset pois vaikka ei syöty vielä loppuun.

Hotelin liittyvään supermarketista törkeä henkilökunta huijanneet lastani kun hän meni yksin sinne, ei annettu vaihtorahaa ja heittäneet häntä pihalle, muutenkin kaupassa ei osattu käyttäytyä ollenkaan .

Kävin hieronnassa hotelissa hieronta oli ok mutta ennen minun tuloa hieroja tupakoinut samassa huoneessa, henkilökunnalle melkein pitäisi oppia käyttäytymistavat!

Huoneessa on ollut minibaari mutta ei mitään jääkaappia( sellainen on mainoksessa).

Paikatut peitteet sängyssä, tv ei ole toiminut koko viikon vaikka kertonut henkilökunnalle ja se on ollut muka korjattu. Kuivuneet kukat kaikissa parvekkeissa. Ja tämäkö on 3 tähden hotelli.

Harmi kun ainoa loma vuodessa mennyt pilalle.

Arvosana hotellille:

emerald hotelli

Vieras    17.07.2012    Ravdan hotellit    Ravda
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2012 | Hotelli: emerald

Hotelli erittäin homekuntoinen.

Seinät kukki mustaa, keltaista yms. hometta.

Ja huoneeseen ei sisältynyt pervekekalusteita, tauluja tms.

Ne piti aina erikseen pyytää.

Ruoka ihan hyvää. Ja Ravda kylänä viihtyisä.

T. Millamau

Arvosana hotellille:

iso hotelli

Vieras    17.07.2012    Ravdan hotellit    Ravda
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2012 | Hotelli: emerald

Niin ja vielä pientä lisäystä kyseiseen emerald hotelliin.

Siellä piti erikseen pyytää parvekekalusteet, taulut yms. hotellihuoneeseen.

Eivät kuuluneet automaattisesti huoneeseen.

Mielenkiintoinen kulttuuri heillä. Homeen lisäksi.

T. Millamau

Arvosana hotellille:

iso hotelli

Vieras    17.07.2012    Ravdan hotellit    Ravda
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2012 | Hotelli: emerald

Henkilökunta hyvää, samoin ruoka. Sellaista 7-8 väliltä.

Mutta hotelli huone olikin sitten ihan umpihomeessa, kaapit, seinät yms.

He vaan pesivät homeen pois ja kun valitin siitä hotellin johdolle, he olivat sitä mieltä

että sehän on ihan normaalia ja kaikki on ok, kun vaan vähän pyyhkii.

Kysyin heiltä, että mitä jos tulee terveydellisiä ongelmia, hotellin johto nauroi ja kohautti olkapäitään.

Tottakai tein reklamaation, mutta hotelli ei korvaansa siitä lotkauttanut.

Onneksi otin valokuvia, muuten he olisivat kieltäneet koko asian.

Tästä syystä arvosanaksi vain 1 tähti.

Ajattelin että jos se olisi ollut vahinko, mutta home-ongelma oli täysin tietoista ja heidän mielestään hyväksyttävää.

T. Millamau

Arvosana hotellille:

Perla - hotel from hell

Vieras    16.07.2012    Kultahietikon hotellit    Kultahietikko
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2012 | Hotelli: Perla

Ei enää ikinä Perlaan. Huono aamupala, samat rasvaiset makkarat ja munat päivästä toiseen, öisin oli kauhea ralli käytävillä kun humalaiset möykkäsi.

Pienet, nuhjuiset huoneet, joita siivoojat eivät kunnolla siivonneet - silti viimeisenä päivänä ilmaantui tipin ruinaamiskirjekuori sängylle.

Henkilökunta töykeää lukuunottamatta aulabaarin sekä hotellin yhteydessä olevan minimarketin likkoja.

Niin ja huippuna se, kun viimeisen päivän aamuna siivooja ryntäsi koputtamatta huoneeseen ja alkoi lastata minibaarissa käyttämättä olevia tuotteita pussiin. Otti avaamattoman vesipullon ja intti, että on avattu vaikka ei ollut ja avasi sen sitten itse. Annettiin tästä palautetta respaan niin siellä vaan kohauteltiin olkia. No, onneksi oli kyseessä vaan yhden levan puteli, mutta paskan maku jäi suuhun.

Lisäksi hermo meni sisäänheittäjiin ja Perlassa olevaan hierojaan, joka samalla tavalla tyrkytti lappua kouraan kuin kuka tahansa muu sisäänheittäjä kadulla. Ketutti myös se, että Perlassa olisi pitänyt maksaa erikseen tuolista ja varjosta allasalueella. Ei sitten altaalla oltukaan, mentiin rannalle ilmaisalueelle. Niin ja eläinrakkaana ihmisenä säälitti Perlan aulassa häkissä oleva pieni papukaija (?), mitä järkeä pitää lintua häkissä tuollaisessa tilassa??

Rahoja tai mitään muutakaan arvokasta ei viety kun niitä säilytettiin lukollisessa matkalaukussa hotellihuoneessa eikä otettu tallelokeroa.

All in all, kelit oli hyvät, ranta OK. Toiste en lähtisi ja jos olisin älynnyt lukea arviot netistä Kultahietikosta ja Perlasta ennen matkan varausta, olisin mennyt muualle (toiseen maahan). No, kerrasta oppii!

Arvosana hotellille:

Hirvee ruoka China Housissa Sunny Beach

Vieras    15.07.2012    Sunny Beachin ravintolat ja baarit    Sunny Beach

Meillä oli All include mutta menimme yksi ilta syömään kiinalaiseen ravintolaa ja kokemus China Housin ruuasta oli kamala..Molemmat naudan annokset olivat samanlaiset, vaikka tilattiin kaksi eri annosta, nuudelit vihanniksissa oli kylmät kuivat ja vihanneksia sai etsiä..riisi oli täynä kökkeröitä,mentiin kiinalaiseen koska aina on varma valinta mutta tässä ravintolassa oli ruoka pahinta mitä olen ikinä kokenut koko maailmassa. Maksoi noin 44 levaa ja miespuolinen tarjoilija vaan tuumaili et tässä maassa nauta on vaikea valmistaa...ei mitään muuta.. Ravintola oli aika täynä ja viereiset pöydät oli samaa mieltä ruuasta..eli älkää astuko tähän ravintolaan jos olette Sunny Beachillä.

Muuten reissu oli mahtava ja lähdetään ensi kesällä uudelleen 2 viikkoa..halpaa, mukavia ihmisiä, ostokset saa tehdä rauhassa ilman tuputuksia..Hotelli konsepti Ropodi oli hyvä...ja Lomamatkat olivat matkan järjestä ja kaikki oli loistavasti..

Rantakojuja

Vieras    13.07.2012    Sunny Beachin ostokset    Sunny Beach

Ostin Sunny Beachin rantakojuista ainakin farkut ja hupparin ja paljon muuta. Farkut olivat G-starin ja maksoin niistä noin 70 levaa eli n. 35 euroa, kyseiset farkut maksavat suomessa yli 100 euroa. Kysymys kyllä heräsin että luultavasti eivät ole aidot. Huppari puolestaan maksoi n. 15 euroa ja oli Bench, suomessa se maksaisi n. 40euroa.

Sukkia, alusvaatteita yms. saa todella halvalla! Ja tarjontaa on paljon laidasta laitaan mutta melko monessa liikkeessä on samanlaisia vaatteita.

Eräästä liikkeestä ostin Delfinan bikinit visa electronilla ja nähtävästi liike on ollut rehellinen koska ei rahani vielä ole mihinkään hävinneet :D

Oletko vieraillut Bulgariassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.