Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Bulgarian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 13

paikallis bussit "minibussit"

Lionking78    23.06.2008    Albenan lennot & liikenne    Albena

Jos haluaa bulgariassa matkustaa edullisesti kaupungista toiseen esim albena- varna tai albena- dobrich ovat paikalliset minibussit edullinen ja toimiva ratkaisu!

Hopeakorut

Lionking78    23.06.2008    Varnan ostokset    Varna

Jos olet matkustamassa bulgariaan ja vailla hyvä laatuisia hopea koruja Varna on oiva paikka noin puolet halvempaa kuin suomessa!

Ruoka

Ruoka ei ehkä ole Bulgarian matkailuvaltti mutta halpaa se on! Mieheni halusi tilata pippuripihvin n. 7€, niin kokki sanoi että tarjolla on lehmää ja nautaa ja molemmat lihat ovat huonoa verrattuna Suomen lihaan. Aika hyvä myyntipuhe :) Nessebarissa sain parasta ruokaa, pikkuinen ravintola viiniköynnöskaton alla ja emäntä opasti miten esim. syödään perinteitä Bulgarialaista leipää eli päälle jogurttia ja jotain bulgarian maustetta..? Hyvää oli muutenkin! Lounaaksi voin ehdottomasti suositella kanakeittoa 2€ ja sen kanssa valkosipulileipää 0,5- 1€, aivan ehdoton. Niitä on ikävä! Kanakebab rulla 2€ maistui iltaisin, nam! Myös bulgarialaiset valkoviinit ovat hyviä, myös tuliaisina. Moni myös tykkää Shopska-salaatista 2,5€, joka on siis vihreä salaatti johon tulee lampaanjuustoa, hyvä myös kevyeksi lounaaksi. Usein myös ravintolat tarjoavat jälkiruoka snapsin ilmaiseksi. Ihastuin myös kakkuihin, jotka olivat hyviä ja halpoja. Kakku pala + cappucino 2€.

Hotellit

mpiil    19.06.2008    Bulgarian muita vinkkejä    Bulgaria

Hotellit on aina olleet ihan hyviä, missä olen yöpynyt. Aamiaiset ovat kuuluneet hintaan, tosin sama aamiainen 7 kertaa viikossa alkaa loppuviikosta tylsistyttämään. Jos on puolihoito eli aamiainen ja päivällinen niin on tylsää kun täytyy kesken illan raahautua hotellille syömään smaa sapuskaa kuin jokaisena muunakin päivänä kun siitä kerta on maksanut etukäteen. Mielestäni huomattavasti kivempaa valita uusi ruokapaikka joka päivälle.

Shoppailu

mpiil    19.06.2008    Sunny Beachin ostokset    Sunny Beach

Aina olen Bulgariasta kantanut selkä vääränä tuliaisia ja ostanut kamalasti vaatteita ja ties mitä tarpeellista ja tarpeetonta :) Halpaa on, mutta vuosi vuodelta tietysti kallistuu. Kannattaa vielä mennä kun siellä on valuuttana Leva eikä euro vaikka on EU maa. Sitten kun eurot tulee ei kukaan varmaan halua enää mennä..?

Lento

mpiil    19.06.2008    Sunny Beachin lennot & liikenne    Sunny Beach

Lento oli Bulgarian airlines, eli aika kehno pikku kone... Ruoaksi saimme koneessa sämpylät!!! Oli kamala nälkä ja ei oikein maittanut sämpylä missä oli paksu siivu kinkkua ja pari senttiä voita...

Kaikenlaista nähtävää...

mpiil    19.06.2008    Bulgarian nähtävyydet    Bulgaria

Albenassa sinänsä ei ole paljon nähtävää, aika pieni paikka, yhtena päivänä käytiin Varnassa, joka oli ihan ok kaupunki. Toisena päivänä sellaisessa kaupungissa pohjoisempana kuin Dobrich, ei kehumista mutta tulipahan käytyä... Kolmantena päiväna käytiin Kultahietikolla joka on ihan Albenan vieressä.

Sunny Beachiltä matkattiin Burgasiin, tykkäsin ihan ja muutenkin Sunny Beach on niin iso ettei me jaksettu sitä kokonaan kiertää. Albenan ja Kultahietikon jaksaa helposti käydä ympäri kävellen. Nessebarissa käytiin, tykkäsin kovasti, ruoka oli hyvää ja puitteet hienot. Tietty Sunny Beachissa kannattaa käydä vesipuistossa vaikkei se nyt niin iso ole, mutta kivaa oli!

Ei taskuvarkaita

mpiil    19.06.2008    Sunny Beachin vaarat ja ongelmat    Sunny Beach

Siis itse turistikohteessa eli hotellikylässä ei ole taskuvarkaita muuten, se on totta että mafia pitää huolen siitä! Nimittäin hotelialueelle paikallisilla täytyy olla lupakortti, jos ei ole siellä töissä tai aja taksia, ei alueelle ole mitään asiaa. Alue on suljettu puomein ja sitä vartioidaan 24/7. Mutta heti puomien tuolla puolen kaikki on mahdollista!

Huijarit ja ryöstäjät

mpiil    19.06.2008    Sunny Beachin vaarat ja ongelmat    Sunny Beach

Matkasimme Albenasta Varnaan taksilla, hyvä juttu jos sopii että maksaa vasta kun on illalla takaisin hotellilla ja sopii hinnan etukäteen. Varnassa näkyi kerjäläisiä, katulapsia jotka söivät Mc Donaldsin ulkopöydistä turistien tähteitä ja huijareita: eli kadulla yrittivät myydä meille kelloja, mutta olimme juuri sellaiset ostaneet ja livahdimme nopeasti tilanteesta sillä hänen ilmeinen rikoskumppaninsa seisoi aivan selkämme takana ja olisi varmastiyrittänyt ryöstää meidät! Huonenaapurimme hotellista kertoi että heidän kaulastaan oli viety kultaketjut aivan huomaamatta, aika ammattimaista touhua. Albenassa sukulaiseni maksoi Visalla kultakaupassa ja se kopioitiin. Korttia oli käytetty mm. Sveitsissä ja muualla euroopassa. Onneksi pankki korvasi kaiken!

älkää jättäkö drinkkejä vartioimatta!

aapeli    18.06.2008    Bulgarian vaarat ja ongelmat    Bulgaria

Uusia ns. tyrmäystippoja tulee roistojen käyttöön kokoajan pilvin pimein lisää. Kiinnittäkää erityistä huomiota baarikäyttäytymiseen: ei liian humalassa, eikä lähdetä vieraaseen seuraan! Drinkkejä EI SAA JÄTTÄÄ VARTIOIMATTA!!!

ostokset Bulgariassa

tim1970    17.06.2008    Kultahietikon ostokset    Kultahietikko

meidän mimmi teki hyviä ostoksia Bulgariassa: kengät 7 levaa eli 3.5 euroa ja laukku 6 levaa eli 3 euroa :-)

Taskuvarkaat

Turistien lisääntyessä myös taskuvarkaat lisääntyvät.

Pidä AINA huolta rahapussistasi. Ruuhkabussit ja muut tungokset taitavat olla pahimpia paikkoja. Lompakkoa ei ainakaan kannattaisi pitää suomalaiseen tyyliin takataskussa. Itselläni on yleensä semmoinen kaulassa roikkuva rahalaukku, joka menee helposti paidan sisään.

ostokset Bulgariassa

tim1970    12.06.2008    Kultahietikon ostokset    Kultahietikko

hinnat vaihtelee...

turistirysissä on joskus kalliitakin hintoja.

halvemmalla ostat pienemmistä naapurikaupungeista tai kylistä.

taksit ja bussit kultahietikolla

ovet melkoisen halpoja meidän kukkarolle.

Busseissa on lippujen myyjä. Olisi syytä varata pientä rahaa matkaa varten, jotta lipun osto olisi helppoa.

Taksien hinnat on syytä 'kilpailuttaa', koska naapurikuski saattaa ollakin halvempi kuin ensimmäinen kyydin tarjoaja...tingi!!

Rahanvaihtoa Bulgariassa

Älä koskaan vauhda rahaa kadulla!

Vaihda tarvitsemasi rahasi etukäteen Suomessa tai Bulgariassa vaihtaessa käytä järkeä. Järkevin rahanvaihtopiste mielestäni on 'virallinen pankki' eikä mikään muu rahanvaihtopiste.

Oletko vieraillut Bulgariassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.