Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Bulgariasta

Kahden viikon matkat

Vieras    18.08.2019    Sunny Beachin muita vinkkejä    Sunny Beach

Toukokuu olisko eka t. toka lähtö 16.5.2020 allinc. 16pv. 405€.Top 10 matkat olin viimex äijien kanssa Regata Palace 31.5-7.6.2018 allinc. kaikinpuolin mahtava reissu, mutta mulle liian lyhä.Niimpä teen 2020 matkan soolona ja nautin kaikin mahdollisin tavoin reissusta ja aktiiviteeteistä parissa viikossa ei tartte niin paljo hötkyillä.Kesäkuux takasin Finlandia so moro rentoa ja aurinkoista mieltä kaikille!

Kävellen Nesebaariin

Vieras    12.08.2018    Sunny Beachin muita vinkkejä    Sunny Beach

Olen käynyt SB:llä lähes 20 kertaa ja meidän traditio on kävellä rantaa pitkin Nessebaariin ja joskus myös takaisin. Saa mukavasti aurinkoa, kun kävelee varpaat vedessä rantaviivaa pitkin. Välillä pysähtyy rantabaarissa oluella ja Sopska salaatilla. Nessebaarin rannan päässä on pieni ulkobaari muutamalla pöydällä ja siinä viimeinen pysähdys ennen jatkoa Nessebaariin. Jos takaisin ei jaksa kävellä, niin sitten veneellä tai muutamalla junalla takaisin. Jos tulee minijunalla takaisin, niin on hyvä muistaa, että junia tarvitsee 3 Nessestä lähelle Sveti Vlan päätä.

Ihan kiva hotelli, ei mitään muuta nähtävää

Vieras    06.04.2018    Sinemoretzin muita vinkkejä    Sinemoretz

Sinemoretzia mainostettiin kauniina, luonnonläheisenä paikkana, jossa voi nauttia upeista rannoista ja luonnosta. Se pitää täysin paikkansa. Sieltä löytyy ihanat hiekkarannat, todellakin kaunista on ja puhdasta merta. Itse kylä on kuitenkin surkea: ei mitään järkevää ostettavaa, jos et tarvitse pullovettä tai rantaleluja. Meillä oli suuri hotelli, joka oli siisti ja hyvää ruokaa. Lähellä oli uimaranta. Olisimme kaivanneet esim. lapsille huvituksia, ostosmahdollisuuksia jne. Niitä ei ollut. Tie Sinemoretziin on huono, paikoitellen asfaltoitu vain puoli tietä. Lentokenttämatka oli todellakin pari tuntia kuoppaista tietä. Voin suositella kylää vain ihmisille, jotka tarvitsevat täydellistä lepoa.

Balchikiin innolla odotetulle lomalle

Vieras    12.05.2015    Bulgarian muita vinkkejä    Bulgaria

Innokkaana matkaajana olen kiertänyt Maltan, ja monet muut takuuvarmat Eurooppamme aurinkokohteet. Mutta nyt odotan esikoismatkaani Bulgariaan, toivottavasti kohtuu rauhalliseen Balchikiin. Mustameri on minulle aivan uutta, onko siellä paljon meduusoja... Kyrillisen kirjaimiston kanssa pärjännee, vaikka ilmeisesti turistikohteissa asiat löytynevät. Hintataso tuntuu oikeansuuntaiselta.

Bulgaria-air hollidays kusettaa rahat eikä järjestä matkaa

Vieras    24.10.2014    Bulgarian muita vinkkejä    Bulgaria

Varasin loman kolmelle hengelle lasten syyslomaksi. Viikkoa ennen lähtöä he ilmoittivat, että vähäisen kysynnän vuoksi matka on peruttu. Varaa siinä nyt sitten viikkoa ennen lomaa uusi loma jostakin? Pahinta tässä on, että sen jälkeen kun he olivat saaneet matkarahat tililleen ja ilmoittaneet peruutuksesta, heihin ei saa mitään yhteyttä.

Annettu puhelinnumero ei vastaa ja sähköposteihin ei vastata, mutta uusia varauksia he kyllä ottavat mielellään vastaan ja matkarahat tietenkin, mutta eivät ilmeisesti aio koskaan palauttaa jo maksettua summaa.

En todellakaan voi suositella Bulgaria-airia, vaan ainoastaan varoittaa, että tämä matkatoimisto kusettaa.

Albenaan ihastunut

Vieras    03.07.2014    Albenan muita vinkkejä    Albena

Albena on ihana paikka.

Ihmiset ovat ystävällisiä, iloisia. Suosittelen tutustumaan paikallisiin, heiltä saa kullanarvoista tietoa kunhan uskallat avata suusi ja kysyä.

Albenassa on rakennus lähellä rantaa, jossa sijaitsee useita edullisia vaatekauppoja:

-Adidaksen sukkia ja alusvaatteita 6kpl 10levalla

-Benchin, Conversen, Hooliganssin, Wescin, Adidaksen sekä muiden laatumerkkien huppareita 45-50levalla

- Paitoja joka lähtöön esim. jack daniels 15levaa

-Laatukoruja esim tiffany kaulakoru 30levaa

-Guessin laukkuja 25levaa

-Lompakoita 10levaa

Lista on loputon mutta periaate tuli varmaan selväksi.

Bulgarialaisessa ruoassa ei ole todellakaan mitään vikaa. Kävimme viikon ajan syömässä päivällisen ulkona, en törmännyt kertakaan 'juustoiseen ja mausteiseen ruokaan'.

Sofian matkakokemuksia

Vieras    27.06.2014    Sofian muita vinkkejä    Sofia

Juuri viime yönä palattu viikon matkalta Sofiasta. Ensin tultiin huijatuksi taxissa, sovittiin hinta jo valmiiksi..15-19 levaa, mutta hotellille päästyämme kuski näytti mittaria ja maksu olikin 55 levaa, yritettiin siinä vähän aikaa purnata vastaan, mutta eipä ollut hyötyä., ei sitten ajeltu taksilla koko matkan aikana, vaikkakin oppaissa kehutaan taxi kyytien olevan halpaa.

Hotelli oli myös pienoinen pettymys..esitteessä kerrottiin hotellissa olevan ravintola, sauna ja kauneussalonki..näitä palveluita ei kuitenkaan ollut :(.

Ostokset olivat tosi halpoja samoin ravintoloissa ruoka..esim. ateria ja juoma n.10 levaa.

Vaate- ja kenkäkauppoja vierivieressä..kuitteja ei paljon mistään saanut ja pitivätkin kaksoiskirjanpitoa ihan julkisesti esillä. Halpaliikkeissä myyjät kävelivät perässä ja yrittivät melkein myydä väkisin, kalliimmissa liikkeissä ei saatu palvelua ollenkaan, ehkä suomalainen maatuskamaisuus sai heidät ajattelemaan ettei mitään kuitenkaan osteta. Yhdessäkään liikkessä ei saatu hymyä. Nähtiimpä yksi ratsiakin suureen vaateliikkeeseen ja säkkikaupalla vietiin vaatteita liikkeestä pois.

Oppaissa kerrottiin kulkukoirien paljoudesta joita me nähtiin todella vähän, muutama..ja kävellen liikuttiin ympäriinsä.

Kadulla sijaitsevassa rahanvaihtopisteessä meinattiin vaihtaa rahaa...oli vain musta lasi ja 5cm rako lasin alapuolella josta heiluteltiin sormia ja huudeltiin päivää, silloin saatiin jalat alle ja etsittiinkin pankki mistä vaihdettiin "turvallisesti" rahaa.

Lähdettäessä lentokentälle..päätettiin mennä bussilla...joka olikin tosi halpa 1 leva per/hlö...lippujen myyjä ei osannut englantia ollenkaan ja mekin ymmärrettiin matkalaukkuja koskeva sepostus niin että täytyy ostaa laukuille myös lippu :), bussissa lipuntarkastaja alkoi selittämään suu vaahdossa jotain ja näytti laukkujamme...ei ymmärretty mitään...näytettiin vain lippujamme että tarpeeks on lippuja :D...no takana istuva mies selitti hyvällä englannilla meille, että kun tulette seuraavan kerran niin ostakaa lippu vaan itsellenne...että näin...mutta tuettiimpa osaltamme julkisia palveluja eikä huijareita!!!

Lentokentän turvatarkastuksessa joutui yksi käsimatkatavaroistamme tarkkaan syyniin...kolme eri ukkoa kävi katsomassa mitä ihmettä läpivalaistus näyttää. Kumihanskat vedettiin käteen ja pyydettiin sivummalle avamaan kassi ja ottamaan esine esiin joka olikin torilta ostettu avattava MUNA :D...jäljennös Fabergènin munasta.

Ps.. kuitenkin kokemisen arvoinen paikka ;)

Bulgaria Sozopol

Vieras    13.09.2013    Sozopolin muita vinkkejä    Sozopol

Yö ennen matkaa oli levoton ja kaikki matkaan lähtijät oli jalkeilla jo neljän aikoihin aamuyöstä. Vähäisistä unista riippumatta kaikki olivat intoa täynnä ja univelasta ei näkynyt jälkeäkään. Uusi seikkailu alkoi siis todella lupaavissa merkeissä. Bulgarian Sozopol oli ensisilmäyksellä pettymys. Kaupunki oli todella pieni, tunnelma jotenkin uinuva, kuuluisasta Bulgarialaisesta vieraanvaraisuudesta ei näkynyt jälkeäkään. Turistit koostuivat venäläisistä, puolalaisista ja sisämaalta lomalle tulleista Bulgarialaisista. Yllätyksenä tuli se, että siellä puhuttiin venäjää paremmin kun englantia. Vanhempi kansa puhui hyvin venäjää ja nuoremmat englantia. Kun puhui puoliksi englantia ja puoliksi venäjää, otti avuksi kuvat, kädet ja jalat niin pärjäsi hienosti. Kerrankin oli venäjäkielen taidostani hyötyä. Taksimatkalla jutustelin taas sillä kuuluisalla venäjä- englanti sekoituksella kuskin kanssa ja sain tietää että paikallinen elämää hiipuu kokonaan lomakauden ulkopuoliseksi ajaksi. Porukka nukkuu pääosin tai lenuaa odottaessaan uutta sesonkia ja venäläisiä turisteja. 5kk töitä putkeen ja loput vuodesta vapaata.. hmm..

Myyjät olivat sesongin loppu viivalla jo väsyneet ja hymy kortilla. Poikani sanoi viimeisenä päivänä että oli nähnyt yhden tarjoilijan hymyilevän, en uskonut häntä ;D Tunnelmaa latisti myös se että toiseksi viimeisenä lomapäivänä vedettiin rantajokuja ja kauppoja kiinni jo sellaisella vauhdilla, että itselläkin tuli jo hiukan kiire pakkaamaan. Kauneushoitolat, tai oikeastaan niitten puute oli omaa luokkaansa. Rantakadun keuneushoitolateltassa tyttö väänsi kynsiäni yli 4 tuntia. Yksi rakennekynsistä murtui jo seuraavana päivänä ja toinen parin päivän päästä, lakka mureni ja saumat repsotti. Noh, olihan kokemus sekin, eikä maksanut kun murto osan suomen hinnoista ;D Sozopolin suurimmassa kauneushoitolassa(toisessa niistä kahdesta) jossa oli neliöitä ruhtinaalliset 20 jalkahoito hoitui sen sijaan 45 minuutissa. Siitäkin ajasta 30 min istuin jalat jalkakylvyssä, kun jalkahoitajani nappasi sakset ja meni kesken kaiken leikkaa asiakkaan tukkaa. Lopputulos kuitenkin oli se, että varpaani kynnet kiilsivät kun joulupallot Samalla lomamatkalla tullut naismatkustaja kertoi, että kävi samaisessa ”kauneushoitolassa” leikkauttamassa ja värjäyttämässä tukkaansa, se millainen tukasta piti tulla asiakkaan mielestä ei paljonkaan ollut kuulemma merkitystä, lopputulos oli sinimusta siilli… Kauneushoitojen takia en siis voi Sozopolia suositella, hoitakaa ihmiset itsenne kauniiksi ihan vaan Suomen kamaralla :D

Otimme tavoitteeksi syödä joka ilta eri rantakadun ravintolassa. Ruoka on Bulgariassa mitä mainioin, kanasta he osaavat tehdä ihan mitä vain ja lihasta muutenkin. Liha oli suussa sulavaa, missä muodossa sen sitten ottikin. Salaatit aivan uskomattoman maukkaita, miten tomaatti voikin maistua niin makealta ja mehukkaalta Pastaa ne eivät tosin osaa tehdä, mutta muut ruuat olivat herkkua

Mustameri on kirkas ja todella elämänrikas, snorklatessaan näki vaikka millä mitalla vedenalaisia mönkijöitä ja torpedoja. Meduusojen pisto ei ollut ihan niin paha kun pelotellaan. Tosin kun kipu alkoi levitä ympäri kroppaa, niin se veti jopa meikäläisen hiljaiseksi

San Marina ranta oli Sozopolissa ehdottomasti paras. Ei liikaa väkeä, eikä niin myrskyisiä laiteita. Tunnelma oli rauhallisempi kuin muilla rannoilla.

Niin kuin tietämäni mukaan monessa muussakin etelämaassa ihmiset ryömii koloista vasta illan hämärtyessään. Tunnelma räjähtää käsiin kun tuhannet värilliset valot sytytetään. Ravintolat kuhisevat ja ihmiset nauravat. Uskomaton vastakohta uniselle ja tahmean oloiselle kaupungin aamutunnelmalle.

Illalla samassa ravintolassa saattoi olla neljäkin laulajaa ja kun ravintolat olivat vieri vieren niin musiikki soi päällekkäin, ihmettelin siinä miten laulajat ei mene sekaisin mitä biisiä olivat just vetämässä. Kaikkiaan pelkästään tämän ilta meininkien takia kannatti mennä, eikä tarjoilijat edes katsonut kieroon vaikka pöytään tilattiin ruuan kyytipojaksi vain vettä

Kaupunki oli erittäin turvallisen oloinen ja kaikki oli edullisempaa kun Suomessa, tosin kaikki myös maksoi, kuten aurinkovarjot, vesi, kaupungin juna peri maksua useampaan kertaan, vaikket nouse kertaakaan junasta, niinpä rahaa saa kyllä siinä palaamaan, vaikka ruoka ja juoma onkin edullista. Kortti ei käynyt ensimmäisessäkään paikassa koko kaupungissa. Vaikka hotellissamme (Tabanov Beach) oli ovessa tarroilla pitkä rivi yleisimpiä luottokorttien kuvia, niin hotelli omistaja vaan nauroi kortilleni ja heilutteli päätä ”korti-korti—no-no). Pankki automaatit kuitenkin pelasi, ja nostettiin resursseja aina tarpeen vaatiessa.

Yhteenvetona: Matka oli mukavaa ja suosittelen ehdottomasti niille jotka haluavat lomalta aurinkoa, rantaa, hiekkaa, kirkasta vettä ja loistavaa ruokaa. Aktiviteettejä ei juurikaan ollut, joten bilehileet ja extreme harrastajat valitsevat varmasti ihan jonkun muun kohteen.

Bulgaria, Sozopol 09.2013

Ikävä matkakokemus kaiken kaikkiaan

Irene    08.09.2011    Albenan muita vinkkejä    Albena

Kahden viikon Tjäreborgin järjestämä matka Albenaan on ollut sellainen kokemus, jota emme toista kertaa halua.

Saapuminen Albenaan tuntui epämiellyttävältä siksi, kun näki, millaiseen aidattuun, muusta ympäristöstä eristettyyn alueeseen bussi ajoi. Eristyksestä huolimatta olo ei tuntunut turvalliselta koko aikana, koska ympäristö vilisi epämääräisestä väestä.

Hotellimme, joka nyt on jo purettu, oli niin kauhea läävä, jollaista ei 2000 -luvun turisti usko näkevänsä. Hotellihuoneen seinät, katot ja lattiat sekä parvekkeen rakenteet olivat lohjenneet, kylpyhuoneessa oli mustia itikoita lattialla, katon paneelien takaa paljastui hirveä homekerros ja iltaisin päästyämme maate huoneen katosta alkoi syöksyä isot, mustat koppakuoriaiset sänkyymme. On parempi etten puhu sisustuksesta mitään!

Huoneessa oli erittäin paha haju, erityisesti poikamme kärsi homeongelmasta silmien kirvelyllä ja nuhalla ja poskiontelokivulla. Pahan hajun takia tutkimme myös patjat ja jouduimme toteamaan, että nukuimme ulosteen ja virtsan sotkemilla patjoilla.

Otimme heti yhteyttä oppaaseen ja vaadimme, että hotelli täytyy vaihtua. Kuultuamme tylyn kielteisen vastauksen tiedustelimme mahdollisuutta päästä lähtemään Suomeen mahdollisimman pian. Ei ollut kuulemma tyhjiä paikkoja koneissa. Meillä oli tuskaiset kaksi viikkoa edessä.

Eräänä iltana tultuani pesulta makuuhuoneen puolelle, näin valon hohteessa lattialla noin 6-7 cm pitkän satajalkaisen, joka lähti vilistämään nuoremman pojan nojatuolista väsättyä sänkyä kohti ja olimme kaikki kauhuissamme. Emme löytäneet otusta ja yöunet olivat heikot sinäkin yönä.

Pojan sänky oli tosiaan sellainen, että vaahtomuovinen nojatuoli levittäytyi vuoteeksi. Vuode oli selälle huono ja jouduimme ostamaan kumipatjan sen päälle, jotta siinä pystyi nukkumaan.

Tapasimme samassa hotellissa asuvia suomalaisia, jotka olivat kokeneet samoin. Kaiken huippu oli, kun toisena aamuna meidän kaikkien mennessä aamiaiselle, vastaanoton henkilökunta pysäytti meidät ja ilmoitti, että meidän on lähdettävä seuraavana aamuna hotellista. Meille ei kuitenkaan kerrottu, mihin hotelliin meidät siirretään. Otimme taas yhteyttä oppaaseen ja hän ei tiennyt asiasta mitään. Olimme ihmeissämme.

Näin hotellin vastaanotto toimi aamuisin koko loppulomamme ajan. Kuulimme myöhemmin, että joku ryhmä oli tilannut hotellista majoituksen ja sen vuoksi meitä oltiin häätämässä pois. Voi, kunpa se olisi onnistunutkin.

Meille jäi Bulgariasta huono kuva monen asian suhteen. Kaikkialla oli epäsiisteys vallitsevana. Kaupunkikuvat ovat masentavia. Ihmiset kielitaidottomia ja tylyjä joka puolella. Prostituutio näkyy jo alkuillasta kaduilla. Huijareita on joka paikassa. Palvelutaso oli heikkoa. Aikataulut aina myöhässä. Nähtävyydet vähissä jne.

Ainoat hyvät asiat matkalla/lta olivat meri, valkoinen hiekkaranta ja patikointi sekä kotiinpääsy, joka oli suurenmoinen asia. Opimme arvostamaan kotimaatamme entistä enemmän. Opimme matkalta myös sen, että seuraavat matkakohteet ovat ihan jossain muualla kuin Bulgariassa. Sen koommin ei ole tarvinnut käyttää myöskään Tjäreborgin matkatoimistoa.

Vinkkejä ja mielipiteitä Kultahietikosta: Tsarevets, ranta, ostokset, lento, ja muuta

Vieras    11.07.2011    Kultahietikon muita vinkkejä    Kultahietikko

Bulgarian kultahietikko lomakohteena

Reissussa kaksi nuorta aikuista, kaksi hieman varttuneempaa aikuista, sekä kaksi alakouluikäistä lasta.

En itse löytänyt kovinkaan paljon uusia arvosteluja kultahietikosta, kun yritimme päättää, otammeko Alma Tourin äkkilähdön kultahietikolle heinäkuussa 2011. Siksi päätin tehdä muistiinpanoja ja kirjoittaa muutaman sanan tänne, jos täten helpottaisin jonkun muun lomakohde-, tai hotellipäätöstä.

Matkanjärjestänä toimi Alma Tour, lentokone oli Bulgaria Air-yhtiön 180-paikkainen Airbus, matkamme oli 1 viikon äkkilähtö määrittelemättömällä majoituksella Kultahietikolle.

Itse en lentämistä rakasta, joten Bulgaria Air lentoyhtiönä tuotti pientä huolestumista ennen matkaa. Mitään ongelmaa ei kuitenkaan ollut, lentokone pysyi ylhäällä, ilmakuoppia väistettiin. Että sinne vaan lentopelkoinenkin! Lentokoneessa ei ole näyttöjä. Kuulutukset tulevat englanniksi. Välillä kuulutuksista oli vaikea saada selvää rähisevän kaiuttimen ja aksentin vuoksi, mutta ei sieltä mitään hullun ihmeellistä infoa tulekaan. Turvaohjeet ja kehotus turvavyön kiinnipitämisestä, selkänoja ylös ja ikkunaräppänät auki nousun ja laskun aikana. Ruoaksi saimme leivät sekä meno- (aamu) että paluu- (aamupäivä) matkalla. Lisäksi tarjoillaan kahvia tai teetä.

Määrittelemätön majoitus oli poikkeuksetta kaikilla hotelli Tsarevetsiin (meitä meni sinne yksi bussillinen). Yhden tähden hotelli Atlaksen vieressä, ei uima-allasta. 11 kerrosta. Huoneeseen mahtui kolme sänkyä eikä paljoa muuta, parveke löytyi. Meidän kaksi huonettamme olivat eri kerroksissa. Toisella puolen käytävää näkyi olevan huoneita, joissa ei ollut kokolattiamattoa, ja ehkä olivat kooltaan vähän isompia. Näkymä parvekkeelta oli pelkkää lehtipuuta, puiden takana meni suht suuri tie, josta kuului liikenteen melu sisälle. Aurinko paistoi illalla huoneeseen, paitsi alemmissa kerroksissa. Onneksi ei kuitenkaan paistanut päivällä aurinko, koska kämppä olisi varmaan ollut suht kuuma. Ei ilmastointia, ei jääkaappia. Jääkaapin vuokraus haluttaessa 5 levaa/päivä. Emme vuokranneet. Safety boksi respassa 25 levaa / viikko. Emme vuokranneet. Pysyi rahat ja passit tallessa huoneessa. Ala-aulassa oli kaksi tietokonetta, 1 lv/10min. Itse kävelimme 20 metriä hotelli Atlaksen aulaan, jossa oli langaton netti. Kannettavalla toimi hyvin, mutta puhelimella netti meinasi olla liian hidas. Myöskään lasten pelit internetissä eivät jaksaneet pyöriä kannettavallakaan. Atlaksen netti kuului kyllä Tsarevetsinkin aulaan, mutta pätkien. Myöhemmin tuli mieleen, olisiko kenties Tsarevetsilläkin ollut oma netti, johon olisi saanut salasanan respasta. Respan väki oli jees. Aamupala olisi maksanut 5lev/naama, emme testanneet, mutta tarjolla näytti olevan tyyliin leipää ja leikkeleitä. Hotellilla oli baaritiski, emme hengailleet sielläkään. Yhtenä aamuna kävimme hakemassa baarista kylmää vettä (1,5l maksoi 2,50 levaa). Kova musiikki alkoi n. klo 20 joka ilta ja jatkui n. klo 23 saakka. Musiikki tuli viereisiltä hotelleilta. Ei se kovemmin häirinnyt. Hyvänä nukkujana kerran onnistuin jopa nukahtamaan meluun. Eikä kestänys koko yötä muutenkaan. Kerroin, että käytimme Atlaksen nettiä aulassa, mutta Atlaksen palveluita ei voi ilman maksua käyttää. En tiedä, olisiko nettiä saanut käyttää, mutta ei ainakaan tullut kukaan mitään sanomaan, emme kuitenkaan menneet aulaa kauemmaksi. Hotellin asiakkailla oli ranneke. Söimme kerran lounaan Atlaksessa, mikä sekin oli kokemus sinänsä, kun yritti sönkätä huonosti englantia puhuville tarjoilijoille, että olemme kyllä maksaneet ruoan respaan ja annoimme lapun ravintolan suulla olevalle äijälle. Eivät tarjoilleet juomia. Muutenkin typerää, että juomat olisi pitänyt erikseen ostaa. Opas kertoi, että Atlaksen altaille voi päästä maksamalla maksun x, mutta jos hotelli on kovin täynnä, eivät välttämättä hyväksy ulkopuolisia ollenkaan altaille.

Yleistä kohteesta: Kultahietikolla on kyllä suhteellisen kallista odotuksiini nähden! Turha toki lähteä turistipaikkoihin halpojen hintojen toivossa, mutta oletin, että kohteessa olisi kuitenkin halvempaa kuin muissa turistipaikoissa, koska Bulgariassa pitäisi käsitykseni mukaan olla muutenkin puolet halvempaa kuin vaikkapa Suomessa. Aika kovaa tienestiä he taitavat vetää turisteilla. Sisäänheittäjät olivat osittain ahdistavia ja no, yleensäkin nyt sellainen tuputtaminen on mielestäni ärsyttävää. Koko ajan sai ajatella, että kuinka pahasti tässäkin nyt meitä huijataan. Sellainen huijattu olo jää tällaisissa paikoissa, vaikka olinkin kovin tarkkana ja tarkistin hintoja. Luin esitteistä, että bulgarialaiset ovat erityisen ystävällisiä. En kyllä huomannut sitä Kultahietikolla, juurikin huijaamisen takia. Lähinnä tulee mieleen, että siinä sitä taas nuoleskellaan persettä. Emme käyttäneet takseja, mutta vinkiksi, että matkan hinta kannattaa ehdottomasti sopia etukäteen. Kohteessa kun taksamittarit ovat erityisen ”nopeita”. Yhdessä rannan ravintolassa hinta tuli ”ulkomuistista”. Pyydä kuittia. Kaduilla oli hyvin tiheästi rahanvaihtopisteitä, exchange, joissa kurssi oli hyvin korkea ja houkutteleva. Älkää käyttäkö niitä, suomalaista huijataan, ja niissä voi saada vaihdossa vanhoja levoja tai liian vähän levoja. Kerran vaihdoimme pankissa rahaa (bulbank, passi mukaan), ja pari kertaa nostimme automaatista. Meidän joukossamme oli onneksi englanninkielentaitoisia ihmisiä, joten pystyimme kommunikoimaan jollain asteella. Mietin, miten pahasti vedätetään niitä, joilla ei ole taitoa kysyä tarkennusta.

Rannalla maksoi aurinkotuoli 8levaa, siihen patja 3levaa, ja varjo (aurinkoisena päivänä aika jees!) 8levaa. Yksi ”setti” 30 levaa. Rannalla oli HYVIN rajallinen ilmainen alue! Vähäkin aallokkoa, niin ei sopinut pyyhettä levittää. Kaikki maksaa. Ranta oli mielestäni pilattu maksullisilla varjoilla ja tuoleilla; kultahietikko-nimestä kun tulee mieleen laaja ihanahiekkainen paljas ranta. Tuolit olivat toki hyvät ja vietimmekin rannalla pari kokonaista päivää. Eipähän ollut ahdasta. Alma Tourin asiakkaille tarjottiin hotelli Dolphinista altaan käyttöä päiväksi 5levaa/hlö. Allas oli kuitenkin aika yleisellä paikalla keskellä kojuja, joten meitä se ei vetänyt puoleensa. Olimme yhtenä päivänä hotelli Ambassadorin altaalla, joka oli suht iso ja oikein kiva paikka polskutella. Maksoi 6levaa/tuoli ja varjo 4levaa päivältä.

Vesi ja muut elintarvikkeet olivat turistihinnoissa. ”Baarikadulla” olevassa Lidi+marketissa oli ihan ok hinnat. Esim. vesi 1,5l 1,16lv, Bounty ja Snickers suklaapatukka 0,65lv/kpl. Kuitenkin ainoa oikeasti halpa asia Kultahietikolla on viina. Esimerkiksi eräässä ravintelissa 10 shottia 10 levaa. Kaupassa myytiin 2,6 litran olutpulloja, n.3levaa. Olivat oikeen rattoisan näköisiä. Bileitä riitti varmasti siellä sun täällä, ne eivät kuitenkaan kuuluneet lomaamme. Ravintolassa iso olut (0,5l) maksoi useimmiten 3levaa. Virvoitusjuomat olivat 3,5levaa. Pizzat 7-13levaa, paikasta riippuen, useimmiten 10 levan pintaan. Rantakadulla myytiin pieniä pehmiksiä 1leva (tämä ehkä se toinen halpa asia kohteessa). Tsarevetsin lähellä olevassa nurkkakioskissa 11l vesitonkka maksoi 4levaa. Kopio-Adidas-takit maksoivat 25levaa. Koot olivat mitä sattuu. Kopio-merkkisukkia myytiin parhaimmillaan 6kpl/10levaa. Rannalla oli massage-piste 35levaa, yläkropan hieronta kesti n. 45minuuttia. Testaajan mukaan hieronta oli aikamoista rasvan levittelyä, mutta kuitenkin kovin virkistävää. Baarikadulla oli monia piirtäjiä, oli oikein taidokkaita kuvia valokuvista esille, joten jos haluat taulun muistoksi, niin ota valokuva mukaan. Hintaa en tiedä.

En lähtisi uudelleen kohteeseen, ja jos nyt näillä tiedoilla valitsisin kohdetta, en lähtisi ollenkaan kyseiseen maahan. Matka oli tosin hyvin halpa, vain parisataa per henkilö, mutta kaiken maksullisuus ja yllättävän kova hintataso lisäsi kuitenkin hintaa yllättävän paljon. Ehkä parempi hotelli olisi tehnyt kohteestakin paremman. Myös jatkuva varuillaan olo ärsytti (onko tämä hinta ihan törkyhinta, onko laatu ihan huono, mikä on tämän tyypin motiivi..). Viikko oli pitkä aika. Itseäni haittasi myös shoppailumahdollisuuden vähäisyys. Kojuja oli hitosti (täysin samat tavarat kuin muissa turistikohteissa), mutta hyvin vähän oikeita vaatekauppoja. Muutaman löysin hieman kauempaa rannan läheisyydestä (kartalla oikealla). Kävimme Varnassa, Varna Mall ostoskeskuksessa olikin ihan hyvin kauppoja, mutta vähäisen ajan vuoksi shoppailu oli lähinnä juoksemista kelloa katsellen. Varnaan oli sen verran matkaa, että emme sitten lähteneet sinne uudestaan yhden ostoskeskuksen takia. Varna-reissuun kuulunut viininmaistelu viinikellarissa oli oikein jees. Alma Tourista ei mitään pahaa sanottavaa, oppaatkin olivat oikein mukavia. Mukana oli myös ”julkkis”-Aapo matkaoppaat-sarjasta ;).

monet kaupungit bulgariassa kiertänyt

Vieras    04.04.2011    Bulgarian muita vinkkejä    Bulgaria

olen ollut useasti Bulgariassa. myös sunny beachillä ja varnan kulta hietikolla.asunut olen Burgasissa viihdyn hyvin hinta taso esullinen ja halpa matkustaa turkkiin kreikkaan romaniaan....eli helppo löytää edulliset yhteydet..sofia on isohko miljoona kaupunki mikä on ihan ok mutten itse viihdy niin suuressa kaupungissa. Sliven ja Shumen taas ovat hurmanneet minut mutta pidän mesestä siski viihdyn Burgasissa. ei liian suuri kaupunki ihmiset ystävällisiä jne...Albenassa ekan kerran töissä-97....joten paljon on muuttunut maa sittä,ravintolat on edullisia samoin ruoka ja vaatteet sekä vuokra hinnat jos vuokraa pidemmäksi aikaa...eli ennakkoluulottomasti bulgaariaan se on maa missä vauvasta vaariin viihtyy kunhan pitää ns maalaisjärjen tallella... hauskoja kokemuksia kaikille

sanny beach

mahtava paikka hyvät rannat ja aurinko aina

kokovartalokuorinta,suklaahoitonaamio ja hieronta

Vieras    27.06.2010    Sunny Beachin muita vinkkejä    Sunny Beach

tämä hoito oli elämäni paras!

Balaton hotellista oikealla noin 50metriä, pieni putiikki. Tytöt tekivät jalka-ja käsihoitoja. Nuori mies teki erilaisia hierontoja ja naamioita ym. Erittäin asiallinen mieshoitaja. Koko hoito kesti pari tuntia ja maksoin mielelläni 30 euroa tästä.(suomessa pelkkä kasvosuklaahotio on n70 euroa). Koko hoidon aikana ei tullut kiusallista tunnetta että mihin kädet seuraavaksi osuvat.Paikan nimeä en muista mutta näyttää miehen nimi olevan Lyubomir Dimitrov Tel ?359899351448.

Thaimaassa, jossa kerrotaan hieronnan osaajien olevan ,en koskaan ole saanut vastaavaa kymmenen vuoden aikana ja jopa sokeain hierotankeskuksessa pitää olla hoksottimet tarkkana kun kädet alkavat vaellella levottomina ja rentous on kaukana.

Hotelli Flamingo

Vieras    21.06.2010    Albenan muita vinkkejä    Albena

Olimme juuri kaksi viikkoa Albenassa, hotelli Flamingossa. Hotelli oli todella hyvä ja aamiainen laadukas. Voin lämpimästi suositella lapsiperheille ja pariskunnille, joita ei enää bilettäminen innosta. Ohjelmaa oli järjestetty pitkin päivää eri ikäisille lapsille sekä aikuisille (mm. minidisko, temppukoulu, maalaamista, joogaa, jumppaa, vedessä jumppaa, vesilenttistä ja vesipalloa). Ruoka ja olut olivat edullisia. Kahvi kallista, pieni kuppi kolme kertaa kallimpi kuin iso tuoppi olutta. Vuokrasimme auton kahdeksi päiväksi, 60e, taksi Varnaan ja takaisin 35e. Flamingon edessä on takseja, meitä kuljetti Jordan, puhui hyvin englantia ja oli tosi palvelualtis. Kielitaito myyjillä ja hotellin kauneushoitolassa (parturissa)surkea. Otin manikyyrin ja pedikyyrin 28e yht. Hoito kesti yhteensä 65 minuuttia!!! Ei siis ollenkaan samantasoista kuin Suomessa. Hiustenleikkuu 9e, föönauksesta lisäveloitus 10e!!

Kohde ja hotelli olivat niin loistavia, että menemme varmasti uudelleen ja silloin lastenlasten kanssa.

Kannattaa käydä

Vieras    11.08.2009    Kultahietikon muita vinkkejä    Kultahietikko

Mukava kohde! Aurinkoa, ystävällistä palvelua sekä edullinen paikka. Suosittelen.... tosin vain kesä-elokuun ajalle

Oletko vieraillut Bulgariassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.