Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Bulgariassa

Paikallisen kanssa illanviettoa ja ruuanlaittoa

Lomareissulla perheen kanssa (mies ja lapset 3 ja 7v) Bulgariassa Pamporovossa viime syksynä kokeiltiin tällaista puuhaa:

everaround.com/experiences/9...o-bulgaria

Erinomaisen hauskaa ja varsin mukavaa illanviettoa kaiken kaikkiaan. Ihmiset olivat mukavat, oikein silleen perheellisellä tavalla ottavat vastaan mikä meille (minulle:) suomalaisille joskus saattaa tuntua erikoiselta aluksi. Lämmin tunne kuitenkin läpi koko illan ja herranjumala sitä ruokaa.... Siis niin paljon ruokaa tuntuu etten ole edes nähnyt ennen missään! Maukasta kaikki, joskin hitusen erikoisia makuja jotkut mitä ehkä mukuloita välillä hieman ihmetytti. Jotakin kaikille kuitenkin löytyi ja sellaseen hinta-laatusuhteen emme kyllä ole ennen törmänneet!

Leppoista musiikkia ja paikallista rehellistä meininkiä tosiaan!

Lämpimästi suosittelen!

Varo Bulgaria Air -matkatoimistoa

Vieras    03.10.2014    Borovetsin aktiviteetit ja harrastukset    Borovets

Hiihtomatkojen varausaika on parhaimmillaan. Varokaa BulgarianAirn kautta matkan varaamista!

Hiihtomatkakohteena Borovets ja Bansko ovat mitä parhaimmat. Rinteitä riittää joka lähtöön (tosin myös laskijoita). Hintataso on edullinen ja ihmiset erittäin ystävällisiä.

Mutta BulgarianAir ei pidä lupauksiaan. Matkan aikataulut muuttuvat viikon varoitusajalla. Lentoajat ja päivämäärät muuttuvat jopa siten, että matka lyhenee päivällä eikä hyvitystä tule. Jo maksetut hissiliput ja suksivuokrat pitää maksaa tuplana ja hyvityksen saa vast,a kun uhkaa lakimiehillä ja rikosilmoituksilla. Viiden hengen porukka joutui matkaamaan eri lennoilla ja eri aikatauluissa!

Bulgariaan kannattaa matkustaa hiihtolomalle, jos ja kun löytää muun matkanjärjestäjän kuin BulgarianAirn tai ottaa omatoimimatkan!

Vesiriemuja koko perheelle

www.aquapolis.net/index.php?...anguage=en

Tuolla vietti kevyesti koko päivän aamusta iltaan. Oli huveja ihan vauvosta suurillekkin hurjapäille ja edullista ruokailua

HostelMostel

repa111    27.04.2011    Sofian aktiviteetit ja harrastukset    Sofia

Tein viikon reissun bulgariaan ja ensialkuun tulin huijatuksi oikein poliisin avustuksella. Eli paikallinen laki sallii hinnoittelun vapaasti kunhan on hinnastosta. Lentokentällä sovin taxin hinnan suullisesti mutta mittari raksutti 10 kertaisen hinnan :D Oppirahat siis kuuluu maksaa sillä tämä huijaus oli tehty ammattimaisesti ja lain nimissä. Sitten kuitenkin itse kaupunkiin joka on sekoitus upeaa vanhaa historii, ränsistynyttä hieman uudempaa historiaa ja uuden rakentamista. Kaupunki ei ole sinänsä turisti paikka ja siellä saa liikkua rauhassa ja katsella nähtävyyksiä ilman väkisin kauppaamista. Kadun nimet on kyrillisellä tekstillä joten niiden ymmärtäminen helpottaisi liikkumista mutta muutoin paikan oppii pääpiirteittäin nopeasti. HostelMostel on paras käymäni hostelli johon yöpymisen 12e pakettiin kuuluu aamupala ja illallinen. Lisäksi henkilökunta on ilmiömäisen ystävällistä ja avuliasta.

Kaupungissa voi harrastaa vähän kaikkea pitää vain kysellä mahdollisuuksia ja hinta luokka on edullista. Lisäksi kaupungin laidalla on vuoristoa jossa voi käydä haikkaamassa, kiipeilemässä tai downhill pyöräilemässä. Talvisin laskettelu rinteet ovat varmasti mukavat.

Kokemus oli mahtava ja täytyy kuitenkin muistuttaa että välillä pätee sanonta kummallinen maa kummalliset tavat . Hyvässä mielessä tämäkin :D

Vesipuisto Aquapolis

Erittäin hyvätasoinen vesipuisto pienen matkan päässä merestä sisämaahan päin.Taxilla ja busseilla kuljetuksia paikalle.Ranneke kannattaa ostaa aamupäivästä, niin saat viettää alueella koko päivän.Hyvät lokerot tavaran säilytykseen ja pieniä ruokapaikkoja pikkunälkään ja suurempaankin.Alueella eritasoisia liukumäkiä.Altaat siistit samoin puisto.Alueella paljon kaunista kasvillisuutta.Myös pienten lasten kanssa päivä sujuu puistossa hyvin.

Onko kukaan harrastanut sukeltamista Sunny beachilla?

Osaako kukaan sanoa että onko tuolla mitään nähtävää veden alla laitesukelluksen kera?

Ihana paikka

Sunny Beachilla oli paljon eri urheilumahdollisuuksia. Tenniskenttä oli ihan hotellimme vieressä. Skootterin pystyi vuokraamaan, ja rannalla oli tietenkin hyvät lentopalloverkot. Hotellillamme oli myös iso uima-allas ja biljardin peluu mahdollisuus.

Sinemoretz paljon muutakin kuin all inclusive -hotelli Bellavista

Sinemoretzissa kannattaa käydä nyt, kun kylä ei ole vielä turistien täyttämä. Kesällä 2008 hevoset tepastelivat vapaana kylillä, vaikka siellä rakennettiinkin uutta. Kylältä löytyi myös muutama ravintola, joissa paikalliset ja ilmeisesti rakentamassa ja hotellissa työskentelevät kausityöntekijät kävivät. Hinnat olivat naurettavan matalia, joten käytimmy ravintoloitakin, vaikka muut all inclusive -hotellinaapurimme eivät niin tehneetkään - joko saituutuuttaan tai tietämättömyyttään. Noista paikallisista ravintoloista ei nimittäin ollut infoa esitteissä.

Upeinta on Strandja-vuoriston luonnonsuojelualue, jossa on merkittyjäkin reittejä. Niiden alkupäät löytyivät maantien varressa olevista tauluista, joissa kerrotaan usealla kielellä myös eläimistöstä ja kasveista, joita reitiltä löytyy. En tosin ymmärrä miksi Strandjaa nimitetään vuoristoksi, kun se korkeimmillaan on muistaakseni n. 500 metriä,. Alue on säilynyt upeassa luonnontilassa, koska on ollut suljettua raja-aluetta. Erilaisia, jännittävästikin äänteleviä lintulajeja on varmaan sadoittain, vesikilpikonnat ja sammakot ovat kivaa bongattavaa. Rantaniityt ja metsäalueet ovat ainakin alkukesästä tosi kauniita, ja hienoja hiekkadyynejä löytyy rannasta ja joenvarsilta. Metsäreiteillä ovat kyllä pitkät lahkeet ja vaelluskengät tarpeen, koska siellä on tehty jeeppisafareja ja siellä on myös käärmeitä.

Hotelli Bellavista (all inclusive!) ylitti kaikki odotukset: Ruoka oli hyvää ja itse ilahduin laadukkaista ryhmäliikuntatunneista, joita oli vesijumpasta aerobicciin ja venyttely-pilatestyyppisiin tunteihin. Pelejä, leikkejä ja toisinaan hieman amatöörimäistä iltaviihdettä oli myös tarjolla päivin ja illoin, tosin vain saksaksi ja englanniksi. Ruoka, erityisesti raikkaat vihannekset ja "fetartyyppinen" sirene-juusto - oli valitettavan hyvää ja runsasta, joten edes pitkät kävelyretket, jumpat, allas- ja meriuinti eivät vähentäneet liikakilojani. Osasyyllisiä olivat varmasti ruokajuomat, jotka nekin sisältyivät matkan hintaan aika klo. 23.00 saakka. Hotellivieraan kuitenkin käyttäytyivät vapaasta alkoholitarjoilusta huolimatta hyvin; niin suomalaiset, saksalaiset, britit, skandinaavit kuin muutkin. Hinta-laatusuhde 2 viikon matkallamme oli tosi hyvä, kun kokonaiskustannus jäi tuhlaavaisuudestamme huolimatta alle 2000 euron.

Tänä kesänä menemme uudelleen katsomaan vieläko hevoset saavat tepastella vapaana, pesiikö haikaraperhe tutussa sähköpylvään nokassa, ovatko sammakot lampaiden jättämissä jäljissä valmiina jokeen hyppyytettäviksi ja montako vesikilpikonnaa onnistumme saamaan samaan valokuvaan. Myös joenrantametsikön lintujen moniäänistä laulelua on mukava päästä kuulemaan.

Todennäköisesti kylän ulkopuolella olevissa röttelöissä asustavat mustalaiset ovat edelleen paikallaan, samoin joka ikiseen rötisköön asennetut lautasantennit! Ehkäpä TV:llä ryyditetty elintaso ja kaunis luonnonympäristö saivat aikaan sen, että ainakaan meitä mustalaiset eivät häirinneet esimerkiksi kerjäämällä. On myös jännä nähdä miten lukuisat rakennustyömaat kylässä ovat edistyneet, ja onko vielä paljon pikkumyymälöitä ja ravintoloita, jotka toimivat muuten täysin rakennusvaiheessa olevissa rakennuksissa. Mieheni toivoo, että Sinemoretzissa ei vieläkään ole mitään shoppailtavaa, lukuunottamatta ehkö vaatimattomia rantasandaaleja, jollaiset ostin parin euron hintaan. Meille sopii myös se, ettei hotellin yökerho toimi nytkään vielä kesäkuussa. Ulkonäköpaineitani helpottaisi puolestaan se, että kampaaja-kosmetologit eivät tulisi vielä kesäkuussa tai katoaisivat parin päivän kuluttua saapumisestaan, kuten viime kesänä.

Lähtöpäivä on jo ensi viikolla ja valmiselemme pakattavaksi vaellus-, uinti-, jumppa-, auringonotto- ja sadevaatteita. Iltapuvut saavat jäädä odottamaan muita reissuja.

Sunny Beach kokemuksia

Sunny Beach oli hauska matkakohde, mutta ostoksia sieltä ei juuri tullut tehtyä!

Oletko vieraillut Bulgariassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.